Iconen fileren PSV: ‘Het was onsamenhangend, het was PSV-onwaardig’

Maandag, 11 september 2017 om 10:49

PSV ging afgelopen zondag met 2-0 onderuit tegen sc Heerenveen. Na vijf minuten spelen hadden de Eindhovenaren in Friesland al twee doelpunten moeten incasseren. De gebroeders Van de Kerkhof zagen PSV volledig door het ijs zakken en stellen dat er iets moet gebeuren in aanloop naar komende zondag, als Feyenoord op bezoek komt in het Philips Stadion.

“Het was een desastreuze wedstrijd voor PSV. Ze zijn compleet door het ijs gezakt al in de eerste krachtmeting van het seizoen”, zegt René van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. “Het was niet alleen zondag, het is de laatste wedstrijden al zo. Er zal toch iets moeten gebeuren in de komende weken. Als je zondag tegen Feyenoord verliest, sta je alweer zes punten op ze achter.”

Tweelingbroer Willy mist de chemie in het elftal van trainer Phillip Cocu. “Het is net of ze niet willen of niet kunnen. Zoveel cruciale fouten en ballen naar de tegenstander spelen. Het was een onsamenhangend geheel. Volledig PSV-onwaardig”, stelt Van de Kerkhof. “Ik mis iemand bij PSV die op staat en zegt: Kom op!. Het is allemaal te lief en te aardig. Het deed me deugd dat er één PSV’er was die wél goed speelde en dat was Stijn Schaars. Maar goed, die speelt ondertussen bij Heerenveen ”


Poll

Gaat PSV komende zondag in eigen huis winnen van Feyenoord?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik zie ze niet over een week ineens geweldig spelen bij Psv. Centrale duo is gewoon heel erg slecht. Je hebt geen echt linksback. Het middenveld liet het totaal afweten gisteren. Toch verwacht ik dat ze thuis wel sterker uit de start blokken zullen en moeten komen. Aangezien Feyenoord CL speelt woensdag weegt dit ook weer mee in de arbeid.

11 september 2017 om 11:19

Ik verwacht niet dat die CL veel impacht heeft nu al. Als we 2/3 weken verder zijn met een dubbel progamma krijg je misschien vermoeidheid.

Maar nu na 1x zie ik gee vermoeidheid komen bij Feyenoord. En daarbij is de speler met de meeste dreiging bij PSV geschorst en is de rest alles behalve een geheel.

Het centrum en de linksback is ook geen PSV niveau. En Feyenoord kan gewoon weer heel goed spelen als ze aanzetten. En blijft bovenal een heel degelijk team. Ik schat de kansen volgende week zondag dan ook zeker op 70% voor Feyenoord.

11 september 2017 om 11:59

Meerendeels met je eens. Maar afhankelijk hoeveel energie ze woensdag erin zetten. Zal dit fysiek mee gaan spelen voor zondag. In het begin van het seizoen zal dat uiteraard meevallen. Uiteraard is de bank goed gevuld met alternatieven als het nodig is.

Principieel Locadia op de tribune zetten tegen Feyenoord, spugen naar een tegenstander is zo laag als je maar kan zinken. Speel dan maar met Bergwijn-luuk-pereiro. Dit gaat een groot drama worden natuurlijk. Ik zou als ik Cocu was gaan spelen met Luckassen op centraal verdedigende middenvelder, zodat er wat meer steun is voor de zwakke verdediging met Hendrix en Luckassen.

11 september 2017 om 11:34

Met Luuk de Jong in het veld ipv Locadia werd PSV tenminste nog gevaarlijk bij corners. Al zijn beide spitsen niet goed genoeg voor de top 3. Gisteren was PSV geen top 3 ploeg, Heerenveen leek er veel meer op.

Psv is kansloos. Lozano geschorst Locadia misschien nog ( spugen). Geen kwaliteit en geen team. Fnoord is een uitstekende ploeg en denk dat ze voor het tweede jaar op rij in Eindhoven gaan winnen. Niks dan complimenten voor GvB en zijn team.

11 september 2017 om 11:21

Ik denk dat Lozano er gewoon bij is. PSV gaat in beroep tegen de rode kaart... hierdoor zal hij bijna zeker gewoon van de partij zijn tegen Feyenoord.

11 september 2017 om 11:25

Dat zou werken als het geen directe rode kaart zou zijn. De enige kans dat hij er daadwerkelijk bij zou zijn zou bij vrijspraak zijn. Omdat de inzet van Lozano onmiskenbaar gevaarlijk was lijkt dat bij mij niet van toepassing.

11 september 2017 om 13:14

Volgens mij kan PSV twee keer in beroep gaan, waardoor Lozano zondag sowieso kan spelen als ze bij PSV willen.

11 september 2017 om 13:44

Dat kan niet, dat kan alleen bij een achersing achteraf (via beelden). Nu blijft hij voorlopig geschorst.

11 september 2017 om 11:55

Ik schat PSV echt niet kansloos, PSV zal moeten winnen spelen thuis. Dat geeft toch kracht ook loopt het nu wat minder. Het is een wedstrijd opzich zelf, als zij deze niet winnen lopen ze weer achter de feiten aan. Ik ben benieuwd naar mijn club Feyenoord hoe zij met deze week omgaan en of Jorgensen mee doet scheelt ook veel. Kortom ik denk dat het een open wedstrijd is.

Competitie ispas net begonnen. Feyenoord gaat het nu zwaar krijgen met de cl erbij. Als psv nu wel met een tacktiek tegen feyenoord gaat spelen dan hebben ze een kans.

11 september 2017 om 11:06

Een kans? Hou op hoor, selectie van PSV is totaal uit balans weer. Zal me niet verbazen als ze buiten de top 3 vallen dit seizoen

11 september 2017 om 11:17

Als feyenoord compleet weg word geblazen door city hebben ze wel een kans denk ik. Maar als feyenoord goed speelt dan houden ze vertrouwen en kunnen ze de vermoeidheid misschien onderdrukken.

11 september 2017 om 11:21

Ja....of niet omdat Feyenoord dan iets recht te zetten heeft.

Zulke dingen kunnen altijd 2 kanten op werken als je het mij vraagt.

11 september 2017 om 11:22

@wve:
Al worden ze weg geblazen, da kunnen ze juist ook sportieve revanch willen nemen. Vorig jaar kwam dit Feyenoor djuist ook steeds ijzer sterk terug na een verlies pot.

En na 1 week met een dubbel progamma is er toch geen vermoeidheid, kom op het zijn top sporters. Misschien over 2/3 weken met al die wedstrijden, maa zal nu nog niet mogen.

Haha stijn schaars speelde inderdaad een erg goeie wedstrijd. Maar hij kreeg van psv dan ook alle tijd en ruimte om een bal aan te nemen, rustig om zich heen te kijken en het spel te verleggen. Ik heb situaties gezien waarin hij de bal krerg en in een straal van 4/5 meter geen psver te zien was. Ongelooflijk. Als ze het middenveld tegen Feyenoord ook zocopen laten maakt het weinig yit dat feyenoord eerst as woensdag tegen city moet, dan kun je dit psv daarna makkelijk hebben. Maar ga er even vanyit dat ze feyenoord wat minder ruimte zullen geven.

PSV speelt zondag gewoon mèt Lozano hoor. Die uitspraak wordt toch dan pas volgende week na de wedstrijd behandeld. Ook zie ik toch liever Brenet achterin dan Paal. En Schwaab ipv Lucassen. Die moet toch wat meer een leidende rol op zich gaan nemen met al z'n Bundesliga ervaring. Ik zou deze 11 opstellen: Zoet, Arias, Isimat, Schwaab, Brenet, Hendrickx, Van Ginkel, Pereiro, Bergwijn, L. De Jong en Ramselaar.

11 september 2017 om 11:19

Klopt dat de uitspraak als psv in beroep gaat tegen de schorsing maar tot die tijd is lozano geschorst dus die speelt niet mee tegen feyenoord en dan is de vraag of locadia mag spelen ivm spugen

11 september 2017 om 11:20

Als Lozano volgens jou gewoon mee kan doen zondag, waarom zet je hem dan niet in je opstelling? Is vanaf de linkerkant gevaarlijker dan Ramselaar toch?

11 september 2017 om 11:42

Om je uit je droom te helpen, Lozano is er zeker niet gewoon bij zolang er geen uitspraak is. De aanklager betaald voetbal doet vandaag op basis van de beelden en verklaring van de scheidsrechter een schikkingsvoorstel (schorsing) of seponeert de zaak. Beelden waren vrij duidelijk als je het mij vraagt, Lozano kwam met twee benen in. Of hij hem dan vol raakt en/of blesseert is een bijzaak. Laatste berichten zijn dat Lozano en PSV een schorsing niet zullen accepteren, dus dan zal er al komende donderdag een arbitragezaak zijn bij de tuchtcommissie. En geloof me, ook die zullen de beelden duidelijk vinden. Nu maar hopen dat aanklager mild is en een niet al te lange schorsing voorstelt. Ga je na de tuchtcommissie om zaak aan te vechten, zullen die zelfde of juist nog hogere schorsing opleggen. Tegen Feyenoord ben je Lozano kwijt, dat staat vast.

Het kon wel eens een geweldige afstraffing worden zondag. Verdedigend is het werkelijk waar een drama. Luckassen, Swaab, Isimat, Paal en brenet zijn allemaal niet van het niveau dat psv hoort na te streven. Qua aanval is het niet altijd slecht maar ze missen weer eens veel te veel kansen. Hopelijk kunnen we de schade tot aan de winterstop beperkt houden en dan wat vervangers halen want anders word het nog een heel lang seizoen voor ons.

'er was een PSV-er die wel goed speelde en dat was Stijn Schaars, maar die speelt ondertussen voor Heerenveen."

Hahahahaha, ja dat is toch wel schrijnend dat net Stijn Schaars het type speler is wat PSV mist en die zijn beste wedstrijd tot nu toe tegen zijn oude club speelt. Hendrix zou die rol mogelijk op zich moeten nemen, maar die is wat mij betreft compleet gestoord. Met twee benen vooruit in komen vliegen en daarbij de speler net niet blesseren, dan spreek je van een verkeerd soort vuur. Het spugen van Locadia en de rode kaart van Lozano waren tekenend voor de onmacht van Psv. Ze begonnen goed, maar na de twee doelpunten is Heerenveen nauwelijks nog in de problemen geweest. Schaars de dirigent op het veld. Wendbaar, bewaarde overzicht en speelde bijna elke bal naar voren. Geweldige wedstrijd gewoon. Jammer dat Heerenveen dan toch niet in staat is om tegen 10 man meer kansen te creëren. Dat is wat mij betreft de enige smet aan Heerenveen zijde.

11 september 2017 om 13:01

"Ze begonnen goed" ??? Ze staan na 6 minuten met 2-0 achter... kun je niet echt spreken van een goed begin lijkt me?

11 september 2017 om 13:13

Nog daarvoor. Het was weliswaar maar heel kort, maar die geluksbal van Zeneli kwam voor mij een beetje uit de lucht vallen...

11 september 2017 om 13:21

De eerste 30 seconden waren uitstekend

Lijn van vorig seizoen wordt vrolijk doorgezet. Ik roep al een tijdje dat de chemie is uitgewerkt tussen Cocu en de spelers. Dit zal net zo een seizoen worden als F. de Boer bij Ajax in zijn laatste jaar. Bepaalde spelers lopen ongemotiveerd op het veld. Er is geen echte leider aanwezig op het veld. Van Ginkel vind ik echt geen aanvoerder waardig net als Luuk de Jong. Er zit geen lijn in het spel van Cocu en dit al jaren zo (snap niet wat hij op de trainingen doet).
Brands zou ook zijn conclusie moeten trekken die gewoon te lang heeft zitten wachten op een linksback.

11 september 2017 om 11:45

Cocu zit er ook al vijf jaar nu, die moet toch ook wel eens zin hebben in wat nieuws? Hij kan ws direct bondscoach worden als het contract van Dickie in november afloopt.

11 september 2017 om 11:55

Ik mag hopen dat de Knvb nu wel met iets beters zal komen.

Blind als bondscoach was al een farce (zeker de procedure). En ook het duo Advocaat en Gullit lijken niet het beste uit Oranje te halen.
Met de kleurloze en visieloze Cocu zullen we ook geen hoge ogen gaan gooien !

11 september 2017 om 12:00

We zullen het zien, maar ik verwacht dat de KNVB voor De Boer of Cocu zal gaan, en alle fantasieen over Wenger, Bielsa, Klopp of Van Gaal gewoon de prullenbak in kunnen. Maar in het voetbal is niks te gek, ik sluit zelfs Maradona niet uit.

11 september 2017 om 12:53

Zou ik een slechte keuze vinden...zowel de boer als cocu hebben nog niet voldoende ervaring om bc te worden. Dat maakte onder die kwal van oistveen blijkbaar geen reet uit, maar neem toch aan dat de nieuwe knvb met mannen als gudde en smit wel wat verstandiger is.

Als ik deze woorden zo lees, noem ik dat niet fileren !

Dit is niet anders dan de simpele waarheid vertellen. PSv was gewoon slecht en niet in staat om compact te voetbalen of Heerenveen de wil op te leggen.

Fileren; ....dan denk ik toch aan:
# een aantal spelers, die wel heel erg matig voetbalden.
# Of aan Cocu die dit team (eigenlijk ook voorgaande seizoenen) niet aan de praat krijgt. Psv speelt zoals Cocu eruit ziet; kleurloos
# Brands die gefaald heeft in de transferperiode

Ben het niet vaak eens met de Kerkhofjes, maar moet ze nu gelijk geven. Mis op het middenveld iemand met ervaring en een 'knokmentaliteit' a la Guardado of (idd) Schaars en ook achterin oogt het erg onzeker en hebben we een (zeer) stabiele 'no-nonsens' verdediger nodig.

Tja, dit komt mij niet echt over als een verrassing hoor. We gaan nog wel veel meer wedstrijden als deze zien dit seizoen. PSV heeft hier zelf voor gekozen. De hele zomer zitten wachten op een linksback die niet komt en met spelers als Luckassen, Isimat en Locadia in je basis geef je dus ongewild aan dat je genoegen neemt met een subtopniveau. Intussen zijn Ramselaar, Hendrix en Bergwijn nog niet op het niveau dat zij zonder een speler als Guardado of Moreno in hun team kunnen, en zelf de kar gaan trekken.

Dit PSV kent enkel in Van Ginkel en Lozano spelers die nationale top zijn, voor de rest - Hendrix en Ramselaar zie ik nog wel opkomen trouwens - zijn de spelers niet beter dan bij Heerenveen, Vitesse of Utrecht. En wat nog erger is, die ploegen zijn wel een goed afgestemd geheel dat gezamenlijk wel volop voor de winst gaat. De passiviteit en de onkunde van het elftal van PSV is van dezelfde orde als die van het management, dat ook fout na fout opstapelde deze zomer. Volgende week wacht Feyenoord en de week erop Utrecht uit. Daar gaan zeker geen zes punten uitkomen; ik sluit niet uit dat het seizoen van Cocu er dan op zit.

Dat zou ik ook graag zien, want onder Cocu wordt geen speler beter, komt toptalent onvoldoende aan de bak en zullen we geen vernieuwing zien. Liever zie ik Gertjan Verbeek of anders Frank de Boer de taken van Cocu overnemen.

11 september 2017 om 15:10

Frank de boer?? Je maakt een grapje zeker?
Die bakt er bij inter en Crystel palace helemaal niks van en nu wel jij hem bij PSV neerzetten.
Ook bij ajax was het altijd kantje boord. Daarnaast is het ook nog eens een ajacied dus laat hem maar fijn wegblijven.

Gertjan Verbeek lijkt me wel een goede die alle spelers ff lekker op scherp kan zetten. En dan hoop ik zelf dat volgend jaar zomer Mark van Bommel de stap kan zetten om onze coach te worden.

11 september 2017 om 17:29

Kantje boord? Die slaagde er wel in om vier keer kampioen te worden op rij en - belangrijker nog - spelers werden beter onder hem. Dat hij bij Inter en Crystal Palace voortijdig ontslag kreeg heeft eerder te maken met naieve keuzes en ongeduld dan onkunde. Frank de Boer is tenminste wel een man die zijn visie volgt, niet bang is eens de knuppel in het hoenderhok te gooien en jeugd de kans geeft. En stel je aan zeg dat het een Ajacied is! Ronald Koeman, Wim Jonk, Stanley Menzo, Gerald Vanenburg en vele anderen waren ook eerst Ajacied voordat ze naar Eindhoven kwamen niet?

Van Bommel gelijk maar hoofdtrainer maken? Ben wel een beetje klaar met die onervaren trainers die op het hoogste niveau mogen aanklooien. Laat Van Bommel eerst wat nuttige ervaring opdoen bij een subtopper ofzo. Tot die tijd zou Verbeek een uitstekende alternatief voor Cocu zijn.

maakt niet uit welke trainer je voor deze groep zet het is gewoon een middelmatige selectie waarin idd alleen van ginkel en lozano mee kunnen , de rest zou in het team van 88 alleen op de herdgang mogen komen om het gras te maaien ipv om te voetballen en dat maakt op zich niet uit want ze kunnen niet allemaal zo goed zijn als bijv messi maar geef dan in ieder geval elke wedstrijd 100 %

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

PSV‘er trekt nog zo’n jaar niet meer: ‘Vrat aan me, werd er niet goed van’

PSV heeft de ambitie om net als vorig seizoen kampioen van Nederland te worden, maar de afgelopen voetbaljaargang was voor Derrick Luckassen niet de gemakkelijkste periode in zijn loopbaan. "Toch heb...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Valencia blijft azen op Timothy Fosu-Mensah. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren