Kishna verbaast met keuze voor ADO: ‘Het was eigenlijk heel simpel’

Vrijdag, 1 september 2017 om 12:50

ADO Den Haag baarde donderdag opzien met de komst van Ricardo Kishna. De 22-jarige vleugelaanvaller wordt voor één jaar gehuurd van Lazio en keert zodoende terug op de Nederlandse velden, nadat hij twee jaar geleden voor vier miljoen euro was overgekomen van Ajax. Volgens Kishna is de transfer minder verbazingwekkend dan gesteld.

"ADO is altijd mijn club geweest", vertelt de ex-Ajacied bij zijn presentatie. Kishna werd geboren in Den Haag en speelde in totaal negen jaar in de jeugdopleiding van de club, voordat hij in 2010 werd opgepikt door Ajax. "Het was mijn eerste gedachte om in Nederland naar ADO te gaan, dus het was eigenlijk heel simpel."

Kishna werd vorig seizoen al door Lazio een half jaar gestald bij Lille OSC. In elf wedstrijden voor de Franse club kwam hij niet tot scoren. De dribbelaar is bij ADO dan ook uit op eerherstel. "Ik moet mij hier van mijn beste kant gaan laten zien", beseft hij. "Dat zal in eerste instantie in het teambelang zijn en wat ik extra kan brengen, moet ik brengen."


Poll

Gaat Ricardo Kishna slagen bij ADO Den Haag?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door wrmr)

Ben er erg blij mee. Fantastische aanwinst voor ADO maar ook voor de Eredivisie.

1 september 2017 om 15:01

Dat moet nog maar eens blijken of hij een aanwinst is voor de eredivisie. Bij Ajax werd hij vaker niet dan wel opgesteld en dat had ook te maken met zijn slechte mentaliteit binnen de selectie. Onder invloed van Raiola. Kishna dacht hij dat hij er al was en eiste toen een basisplek van Frank de Boer die daar niet op in ging en daarna ging Raiola zich er ook mee bemoeien en kon hij vertrekken. Nadien is het alleen maar minder geworden met hem.

1 september 2017 om 15:09

Dat was toen, en kon en ging... allemaal in verleden tijd geschreven. Je kon toen al wel zien dat hij talent en techniek had. Hij is nu ( tegenwoordige tijd) ouder en wijzer. Ben benieuwd of het er alsnog uit komt.

1 september 2017 om 15:15

Alleen het ouder is een feit... de rest moet inderdaad eerst nog blijken.

1 september 2017 om 16:44

Daarom kan je toch niet veroordelen over zijn tijd bij Ajax ?

1 september 2017 om 22:12

Ik was verbaasd om te lezen dat hij ook nog maar 22 is, nog steeds een broekie dus. En wijs was hij al in mijn ogen, dat hij Ajax verliet had hij ook naar grotere clubs gekund maar koos toch voor lazio. En nu zijn keuze voor Ado...
Je kan zeggen van Raiola wat je wil maar als Ricardo bij een club op een hoger niveau had willen blijven dan had Mino dat voor elkaar gekregen.

En op een aantal reacties hieronder: "ado is altijd mijn club geweest" Ook dat is nooit een geheim geweest. Ik volg Ajax goed en ADO niet maar ik kan mij herinneren dat rond Ajax-ADO ADO-Ajax Ricardo meermaals aangegeven heeft hoe speciaal deze wedstrijden waren tegen de club uit zijn stad en waar het voor hem allemaal begonnen was.

1 september 2017 om 16:38

Djoowey Als hij zijn niveau haalt is hij inderdaad een aanwinst voor ADO. Een speler van zijn niveau krikt het niveau van de eredivisie echter nou niet bepaald omhoog, zo bijzonder is hij niet. Een speler voor de middenmoot/subtop eredivisie, meer niet.

1 september 2017 om 16:47

Ben ik niet met je eens goede techniek, snelheid en een goede pass. Tuurlijk moet het nog blijken maar vind hem goede speler en hij krikt wel degelijk de eredivisie om hoog..... altijd beter dan een onbekende buitenlander. Is gewoon jeugdinternational

Waanzinnig knap dat hij dit durft. Ik zou het eng vinden om van Ajax naar Ado te gaan. Hij maakt niet de meest populaire beslissingen in zijn carriere, maar in mijn ogen wel de beste keuzes.

1 september 2017 om 13:31

Ik denk dat de meeste mensen het hem niet kwalijk nemen hoor, van beide kanten niet. Hij heeft jarenlang in de jeugd bij ADO gezeten en dat was destijds ook al geen probleem voor de Ajax-fans. Daarnaast denk ik dat Kishna, mits fit, een behoorlijke aanwinst kan zijn voor Ado. Als hij het goed doet, zullen ze in Den Haag niet praten over zijn Ajax-verleden denk ik.

1 september 2017 om 15:22

Ik weet eerlijk gezegd niet wie er in de spits staat bij ADO maar als dat een targetman is dan kan die een hoop panklare voorzetten verwachten. Denk niet dat er een Nederlander is met zo'n goede voorzet als Kishna.

4 september 2017 om 15:52

Ajax pikt elk jaar wel minimaal 2 spelers uit de jeugdopleiding van ADO. Ook dit jaar zijn er weer twee spelers van U15 uit ADO jeugd opgepikt.

1 september 2017 om 14:26

Kishna is nooit een "echte Ajax-jongen" geweest en is daarnaast vrij snel vertrokken. En voor zover ik weet heeft hij ook nooit gekke uitspraken gedaan over Ajax of Ado. Ik snap dat de 2 elkaar gevoelig liggen, maar deze jongen is een Hagenees en komt van de club Ado. Tel alles bij elkaar op en de ADO supporters zullen denk ik wel vrede hebben en daarnaast ook nog eens blij zijn, toch? Het is geen Messi maar voor ADO lijkt Kishna me toch een prima versterking.

4 september 2017 om 15:53

Waarom eng om van Ajax naar ADO te gaan?

"ado is altijd mijn club geweest" Ja tuurlijk joh

Denk dat deze jongen, lang, in de spiegel heeft gekeken en tot de realisatie is gekomen dat hij tekort komt. Niveau'tje ADO is prima voor Kishna, maar meer moet hij ook niet willen.

Heeft de afgelopen seizoenen werkelijk waar geen pepernoot geraakt

1 september 2017 om 13:10

Waarom zou je twijfelen aan zijn woorden dat ADO zijn club is als het een geboren Hagenees is die daar 9 jaar heeft gevoetbald (2001-2010) alvorens hij naar Ajax ging?

1 september 2017 om 13:16

Omdat hij simpelweg nooit terug was gekomen naar ADO als er een andere club van enig niveau langs was gekomen voor hem.

Vraag me af of Ajax ook altijd zijn club was geweest als die hem terug hadden gehaald

1 september 2017 om 14:01

Daar heb je vermoedelijk gelijk in, Batuhan. Maar dat hoeft helemaal niet te betekenen dat Kishna hier zit te liegen.

Kishna heeft in zijn carriere zakelijke keuzes gemaakt. Dat is prima. En op basis van zakelijke keuzes kies je voor de beste club waar je kan tekenen.

Daarnaast kan je sympathie bij een club liggen, zoals in dit geval Ado. Dan doe je zo'n uitspraak als hij nu doet, en gelet op zijn verleden bij ADO is het heel goed mogelijk dat het gewoon waar is.

Maar dat neemt niet weg dat hij bij de eerste goede zakelijke kans weer voor een andere club kiest.

Ik zie het probleem dus niet.

1 september 2017 om 14:05

Hij kan toch wel altijd fan zijn geweest van ADO maar gezien zijn sportieve en financiele ambities een keuze hebben gemaakt voor Ajax en Lazio? Clubliefde is mooi maar hoeveel mensen zouden er bij een jeugdliefde als je elders het veelvoudige kan verdienen of meer je ambities waar kan maken.

Off: Ik vind het een beetje raar dat VZ dit soort berichten "pushed" op de app. Dit is geen belangrijk nieuws, gewoon een interviewtje. Als men hiermee doorgaat ga ik die functie uitzetten. Jammer.

1 september 2017 om 14:26

Kishna weet zelf ook al heel lang dat zijn knie kapot is. Als hij al die tijd bij Ado was gebleven, zou hij nu niet (denk ik) financieel onafhankelijk zijn geweest. Hij kiest dus niet voor de sportieve ontwikkeling, maar voor de zakelijke. Dat snap ik in zijn geval, omdat hij waarschijnlijk op relatief jonge leeftijd al moet stoppen. Nu kan hij nog cashen.

4 september 2017 om 15:57

Wat een afgunst zeg. Hij is een Hagenees en heeft zijn meeste voetbaljaren bij ADO doorgebracht. Dus jouw opmerking slaat kant noch wal! Valt me op dat veel Ajacieden een behoorlijke afgunst hebben richting ADO. Kishna is een echte ADO jongen en daar kan jij weinig tegen doen.

Voor ado is dot een geweldige aanwinst. Hoe raar kan een carriere verlopen he, van ajax naar lazio (wat wonderbaarlijk was(, en vervokgens naar ado. Heb hem niet goed gevolgd in italie, maar als hij zijn niveau dat hij bij ajax haalde nu ook haalt is het.voor een club als ado wel een aanwinst. Hebben toch een paar leuke spelers binnen gehaald voor hun niveau.

4 september 2017 om 16:00

Als hij zijn niveau haalt wat hij bij Ajax haalde, is het voor ADO en ELKE club uit de Eredivisie een aanwinst!

Duidelijk te vroeg vertrokken maar goed mino heeft zijn zakjes weer gevuld en hij vondt zijn eigen ook veel beter als in werkelijkheid jammer had best wel wat kunnen worden met die jongen.

1 september 2017 om 13:24

Te vroeg vertrokken? Bij Ajax kreeg hij ook niet al teveel kansen en als er dan een mogelijkheid is om jezelf aardig binnen te spelen in een prachtige stad, waarom zou je gek zijn om zoiets niet te doen? De man heeft enorm zwakke knieën en heeft dus helemaal geen zekerheid dat hij fit zal blijven.

Wens m veel succes bij ADO en hopelijk laat hij iets van zijn klasse zien. Ben alleen bang dat hij binnen 5 wedstrijden eruit zal liggen met weer een blessure.

1 september 2017 om 14:19

Zeker met dat kunstgras

4 september 2017 om 16:04

Dat zou Duplan ook zijn maar is altijd topfit gebleven op kunstgras, terwijl hij in zijn Utrecht tijd meer geblesseerd dan fit was. Blijf vooral uitgaan van speculaties.

Lekker met rotte knie op kunstgras. Ik ben benieuwd of dat goed gaat.

1 september 2017 om 13:12

Waarom zou dat niet goed gaan?

Hele verrassende aanwinst voor ADO verder en ik denk dat ze veel plezier aan hem kunnen gaan beleven. Wel bijzonder hoe een carriere dan kan verlopen. Aan de andere kant is hij nog maar 22 en kan een paar stappen terug nu juist een hele goede keuze zijn

1 september 2017 om 13:16

Demping is minder. Voor de rest hoop ik dat hij het eens kan laten zien. Heeft bijna geen een 90 minuten in zijn hele loopbaan in de eerste elftallen.

1 september 2017 om 13:44

Als ik een kapotte knie had zou ik liever op een egaal kunstgrasveld lopen dan op een met gaten gevulde knollentuin (helemaal in de winter). Volgens je redenering kan iemand met een knieblessure in de zaal (met nog minder demping) dus nooit meer mee. Vreemde uitspraak....

1 september 2017 om 13:50

Ook als je kraakbeen slecht is?

1 september 2017 om 13:56

Ja hoor, kunstgras kun je zo hoog/dempend krijgen als je wilt met als verschil dat het wel egaal is. Net zoals een grasveld (waarbij je wel of niet het gras maait of er wel of niet met een roller overheen gaat) kun je die gewoon prepareren. Ik snap dat anti-kunstgras discussies tegenwoordig populair zijn, en dat lukt je in deze ook aardig, vind dit alleen niet echt een goed argument.

Edit; en even benadrukkende, ben ook gewoon voorstander van gras.

1 september 2017 om 14:03

"raymond Verheijen is een internationaal gerenommeerd inspanningsfysioloog. Hij legt uit wat voetballen op kunstgras anders maakt. 'het grootste verschil zit in de demping, die is bij kunstgras een stuk minder. Met name de gewrichten hebben daar onder te lijden.' Ook de stugheid van kunstgras is volgens hem een probleem. 'die zorgt ervoor dat je bij het afremmen eerder stilstaat dan op natuurgras. Je knie, hamstring en achillespees worden daardoor veel meer belast en dat levert sneller blessures op."

1 september 2017 om 15:15

Dat stuk heb ik nooit gelezen. Ik dacht altijd al gewoon dat het harder is. Weet niet er onder kunstgras zit.

1 september 2017 om 15:20

Nogmaals het heeft niks met voor of tegen te maken. ik denk aan zijn blessures en wat de gevolgen kunnen zijn op kunsgras. En weet jij wat ado voor demping heeft?

1 september 2017 om 15:20

Nogmaals het heeft niks met voor of tegen te maken. ik denk aan zijn blessures en wat de gevolgen kunnen zijn op kunsgras. En weet jij wat ado voor demping heeft?

4 september 2017 om 16:08

Duplan heeft ook knie problemen gekend in zijn Utrecht tijd en het gaat hem prima af op het kunstgras.

Goede versterking voor Ado. Hoog plafond en weinig kosten.

Wel zonde, want ik vond het wel altijd een groot talent. Hij had alles voor een buitenspeler: snelheid, techniek, voorzet en beschikte over een vlammend schot. Zo zonde.

Deze jongen is volgens mij ook teveel met randzaken bezig. Als je kijkt dat Hoedt, een veel minder hoog aangeschreven talent, uiteindelijk een betere ontwikkeling doormaakt bij Lazio, dan Kishna. Tuurlijk kan je zeggen dat Keita Balde beter is dan de concurrenten van Hoedt. Maar als Lazio veel vertrouwen in hem had, dan had Kishna dit seizoen de nummer 1 speler moeten zijn op de linksbuiten positie, want Keita Balde is vertrokken.

Hij werd altijd met El Ghazi gemeten. Ongeveer dezelfde kwaliteiten, alleen vind ik El Ghazi een betere afmaker, terwijl Kishna over een betere voorzet beschikt, maar El Ghazi gaat het uiteindelijk verder schoppen dan Kishna, omdat hij over een veel betere mentaliteit beschikt.

El Ghazi heeft ook dit seizoen alle wedstrijden basis gestaan bij Lille en als hij deze lijn doortrekt en meer bepalender wordt voor Lille, dan zie ik hem ver komen. En onder Bielsa gaat hij heel veel van opsteken.

Goede zet van ado, heeft in italie aan het hoge niveau mogen ruiken, toch nog iets te licht bevonden en nu kan hij gewoon weer instromen in de competitie waar ze hem vandaan hebben gehaald met het voordeel dat hij aan spelen toe gaat komen.
een win -win situatie voor iedereen zowel voor lazio als ado als kishna zelf.

Hij is pas geweldig als hij fit blijft en in één seizoen bijdraagt aan 15 treffers, al gelang via assist of zelf-scoren.

Prima versterking, alleen hopen dat hij zich 'aanpast' en niet het mannetje voelt zoals in Amsterdam destijds.

Top verstrekking voor Ado. Lekker voorzetten geven op de Noorse spits en de inkomende Falkenburg.

4 september 2017 om 16:15

Absoluut een goede versterking voor ADO en hoop dat hij slaagt bij ADO.

Het was eigenlijk heel simpel..

Nou meneer Kisnha ik denk dat ook wel ja. Er zal namelijk verder geen interesse geweest zijn om jou te gaan huren en ADO zal vast de enige zijn geweest die hem wel zag zitten. Tja.. dan is de keuze ook niet moeilijk he?

Wel een goeie speler voor Ado. Denk dat hij het niveau daar wel wat omhoog gaat brengen.

4 september 2017 om 16:12

Er waren andere clubs uit andere landen geïnteresseerd, maar hij wilde niet gaan en heeft voor ADO gekozen wat is het probleem nu dan? Altijd maar weer die negativisme..

Bijzondere stap om van Lazio naar Ado te gaan.de Hagenezen staan nou niet bepaald hoog en ik had wel verwacht dat Kishna een club in de PL middenmoot had gevonden. Bij Lazio waren zijn kansen op speeltijd nou eenmaal gering. Hoe dan ook, ik hoop dat Ado profijt van hem gaat hebben!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

116 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren