Ajax kaapt jeugdinternational weg bij AZ: ‘Ik zie wel waar het schip strandt’

Dinsdag, 4 juli 2017 om

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Robin Schouten. De rechtervleugelverdediger, die eventueel ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, tekent in Amsterdam een contract van twee seizoenen. In de verbintenis is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

De negentienjarige jeugdinternational is afkomstig van AZ en zal per direct aansluiten bij de selectie van Jong Ajax. “Ik sta hier met een ongelooflijk trots gevoel”, liet Schouten direct na het ondertekenen van zijn contract weten op de clubsite. “Het is een fantastische stap. Ik weet dat ik mezelf hier als voetballer heel goed ga ontwikkelen en heb erg veel zin om voor Ajax te gaan voetballen.”

Schouten hoopt in de toekomst, net als vele andere jeugdexponenten van de Amsterdamse club, te mogen acteren in de hoofdmacht. “Ik ben natuurlijk nieuw. Het is altijd even wennen, voor iedereen. Maar ik ga gewoon keihard werken en dan zie ik wel waar het schip strandt. Maar het ultieme doel is natuurlijk om Ajax 1 te halen.”


Poll

Een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ken hem niet. Kan iemand er toevallig meer over vertellen?

4 juli 2017 om 17:59

Hij was niet een hoogvlieger maar heeft zich in de 2de divisie stormachtig ontwikkeld en zou de eigenlijke vervanger van Svensson worden. Maar ja zo gebeuren dingen

Neem aan dat Ajax Schouten heeft gehaald als breedte aankoop. Stond bij AZ ook niet te boek als een van de grootste talenten.

4 juli 2017 om 17:50

Uit de wandelgangen gehoord dat Ajax bij 8 spelers van Jong AZ/019 heef gepolst voor een overstap. Uiteindelijk 2 die hebben gehapt. Gelukkig niet de toptalenten.

4 juli 2017 om 18:00

Haha... wandelgangen bij jou thuis zeker. Je reactie druipt van de afgunst vent. Het is een jeugdinternational dus zal ie zo slecht niet zijn.

4 juli 2017 om 18:05

Stond anders niet zo lang geleden een artikel over in het nhd. Schijnt een jaarlijk terug kerend ritueel te zijn. Met een beetje google is het vast nog wel te vinden. En Schouten was de backup van Opdam afgelopen seizoen. Dat zegt denk ik wel genoeg...

4 juli 2017 om 18:29

En jeugdinternational, dat zegt ook genoeg. Hij had geen contract, dus AZ zal er niet rouwig om zijn. Maar Schouten en Ajax zijn blij, dus dat telt !

4 juli 2017 om 18:32

Volgens mij is dit al de 3e AZ jeugdspeler die deze zomer naar Ajax komt.

4 juli 2017 om 18:49

Nee 2de jeugdspeler alleen die middenvelder en schouten

4 juli 2017 om 18:51

Nee is echt zo. Brandenburg (hoofd jeugdopleidingen bij AZ) heeft dat ook gezegd dat ze graag zulke mensen weren want de personen van Ajax met name gaan op het stalken af naar meerdere malen nee gehoord te hebben. Maar ze blijven die jongens pushen om naar Ajax te gaan. AZ heeft dat ook bij de KNVB aangekaart maar die willen daar niks aan doen.

4 juli 2017 om 20:06

Tsja. Zo gaat dat overal. Az en ajax vissen uit dezelfde vijver. De grote talenten zullen naar ajax gaan en de net iets minder grote naar az. Bij beide clubs zullen spelers afvallen in de loop van de jaren. Ongetwijfeld dat van de az jeugd die ver genoeg komt, dat er een aantal tussen zitten die niveau ajax jeugd blijken en bij de jeugd van ajax kunnen instromen. Als ajax ze dan kan overtuigen naar hen te gaan ipv een paar jaar later 5 miljoen voor een speler te moeten dokken...

5 juli 2017 om 00:02

Ik kan me niet voorstellen dat er bij jong AZ maar liefst acht spelers een aflopend contract hadden. Lijkt me dat er dan ergens iets mis gegaan is. Denk dat je wandelengangen het eerder bij het verkeerde eind hebben

5 juli 2017 om 00:06

@ryan1990

Jongens pushen? Deze jongen is negentien. Als AZ hem een contract had gegeven, dan kan hij helemaal niet zonder toestemming naar Ajax.

Waarom je dan naar de Knvb wil gaan is me een raadsel. Die zullen AZ dan gewoon aanraden om spelers een contract te geven zodat ze helemaal niet naar Ajax kunnen gaan. Verder kan de Knvb niets doen want het staat een voetballer zonder contract sinds het Bosman arrest vrij om elders te gaan spelen.

Is overigens ook een beetje raar om in deze naar Ajax te wijzen, je moet je afvragen waarom AZ zijn contract niet tijdig heeft verlengt.

5 juli 2017 om 02:24

Ik heb het niet alleen over deze jongen maar ook andere talenten. Ze hebben 4/5 keer nee gezegd zaakwaarnemers, ouders ook ed en dan rechtstreeks bij de spelers gek maken en ook gewoon 12 keer doen. Dat schiet bij AZ in het verkeerde keelgat. En AZ heeft wel degelijk bij schouten een contract aangeboden.

5 juli 2017 om 08:07

Maar Schouten kiest voor Ajax ipv te tekenen voor AZ. hij heeft aflopend contract en kan dus kiezen. Dat hij dan voor Ajax kiest tsja... wie niet??

5 juli 2017 om 10:50

Niet alleen jong AZ, ook onder 19. Van Jong AZ weet ik dat naast Schouten en Bijleveld ook Boadu, Stengs & Wijndal zijn gepolst. Deze hebben nu allen gelukkig bij AZ getekend. Van O19 is Pherai gepolst. Daar was alleen meer interesse voor en die is nu naar Dortmund.
De andere namen moet ik verschuldigd blijven.

5 juli 2017 om 19:24

Vanaf zestien jaar mag een speler een contract tekenen. Je hebt het hier over onder 19. Die hadden dus allemaal gewoon een contract kunnen hebben. In dat geval kon Ajax niemand benaderen zonder toestemming van AZ. En bij een overstap zou AZ dan gewoon een transfersom naar eigen inzicht hebben kunnen vragen.

Kortom, of je geeft een speler een contract en daarmee bindt je hem aan de club of je moet niet klagen wanneer een andere clubs een speler trasnfervrij oppikt.

Voor mij onbekend, maar dit is dan waarschijnlijk de vervanger van Zeefuik in Jong Ajax.

4 juli 2017 om 18:47

Want? Gaat Zeefuik weg bij Jong Ajax dan? Kan me niet voorstellen dat ie al definitief aansluit bij de A-selectie, en heb verder ook geen transfergeruchten gehoord..

4 juli 2017 om 18:50

Zal vervanger van Tete worden in eerste, vaste back-up van Veltman dus. Lijkt me meest logische optie om naderend vertrek van Tete op te vangen.

4 juli 2017 om 19:39

Ja die sluit wel degelijk aan bij de A-selectie als vaste reserve voor de rechtsback positie.

Alweer een az jeugdspeler. Az heeft ook wel een sterke jeugd volgens mij. Maar breekt er eigenlijk wel eens iemand echt door? Vlaar weet ik alleen.

4 juli 2017 om 17:49

Van overeem haps weet ik niet zeker volgend seizoen til helmer en stengs

4 juli 2017 om 17:52

Adam Maher ook nog! Daarnaast komen Derrick Luckassen en van Overeem ook uit eigen jeugd.

Nu heeft AZ met Owen Wijndal(Linksback), Calvin Stengs(10 / buitenspeler), Teun Koopmeiners(middenvelder) en Myron Boadu(Spits) 4 toptalenten klaar staan...

4 juli 2017 om 17:57

Van overeem, vlaar, rienstra, helmer, ouwejan, olij, Stengs, Boadu, Til, Luckassen, Hatzidiakos, Wijndal, Opdam, Dos Santos, Schendelaar hebben allemaal een officiële/officieuze debuut gemaakt en gespeeld afgelopen seizoen das best aardig rijtje toch en dan heb je Vormer, Hoedt, medujanin, Ozyakup, Maher etc die in het buitenland spelen etc. Dus ja AZ heeft wel aardig zijn jeugdopleiding voor elkaar en komend seizoen zal koopmeinders, Druijf, Bakker etc hun debuut wel maken.

4 juli 2017 om 18:41

Netjes netjes hoor. Vind ik een stuk leuker dan een roda bijvoorbeeld. Daar komt nooit wat door. Of psv hebben ze bergwijn en dan word lozano gehaald. Zo gaan ze kapot de jeugdspelers.

4 juli 2017 om 18:47

Weinig, of geen echte top tot nu toe, maar wel potentie inderdaad.

4 juli 2017 om 18:52

Wat moet je dan als Psv? Gokken op Bergwijn dat ie eindelijk eens door gaat breken en als ie dat niet doet een nog mindere speler op zijn plaats zetten? Ajax haalt Neres terwijl ze zelf al spelers uit de jeugd hebben die daar ook kunnen spelen.

4 juli 2017 om 18:53

Ozyakup is wel een speler van top niveau en vlaar natuurlijk ook. Maar dat was in de tijd van scheringa waarbij de jeugd op een heel laag pitje stond. En nu zie je het niveau van de jeugd steeds hoger worden met de jaren.

4 juli 2017 om 20:19

Ja maar bij ajax breken ze wel door.
Wat is de laatste psv speler die echt doorgebroken is?
Neres word er bij gehaald omdat de spoeling dun was.
Maar psv haalt gelijk iemand die er voor kan zorgen dat zo een talent kapot gaat.

4 juli 2017 om 20:20

@wve, en dan is Bergwijn ook. Ook nog een jeugd'product' van Ajax die psv op einde jeugd pas over hebben genomen Maar idd. Na Ajax heeft AZ denk ik de beste opleiding van Nederland. Daarna Feyenoord. Historisch gezien had Fortuna ook altijd een goede jeugd.

4 juli 2017 om 20:36

Vergeet Sparta niet. De jongens worden daar al vaak vroeg weg geplukt maar hebben een ontzettende goede opleiding. Denk aan Depay, Strootman, Willems, wijnaldum, el Ghazi en de Roon.

4 juli 2017 om 20:46

Hendrix is toch doorgebroken ?? Locadia???? Bij psv speelt jeugd als ze goed genoeg zijn. Bij Ajax idem. Ajax heeft op dit moment gewoon betere jeugdspelers. Er was een tijd dat we het vd lukoki's en Lorenzo's moesten hebben.

4 juli 2017 om 22:15

Viergever ook nog, door AZ weggeplukt samen met Falkenburg destijds.

4 juli 2017 om 23:16

En dan haal je een speler van 12 miljoen en die moet eerst een half jaar wennen? En wat doe je dan met Kluivert? Als hij volgend jaar te weinig speelt gaat hij weg.

5 juli 2017 om 00:08

@mw010

Waar heb je het over? Ajax heeft maar drie buitenspelers op dit moment. Er zal er juist nog eentje bij moeten komen, of Cerny moet overgehevelt worden naar het eerste.

5 juli 2017 om 08:31

We hebben het nooit van de lorenzo en lukoki's moeten hebben. Wel van de snijders vdv heitinga's.

4 juli 2017 om 22:39

Hoedt, Luckassen, Lens, Kolbeinn Sigthórsson (17 toen hij naar AZ Kwam), Maher (wel weer enorm teruggevallen), Stengs staat op het punt van doorbreken en je hebt geloof ik ook nog ene Haye die ook wel aardig is.

Dit is iets wat al wat jaren geleden in gang gezet is. Mede door de steeds hogere prijzen die subtopclubs vragen gaan topclubs steeds jonger spelers aan zich binden. Die is duidelijk niet iets wat alleen ( Engelse) topclubs bij Nederlandse talenten doen.

Heeft tijden rechtsbuiten gespeelt, laatste seizoen in A1 en Jong AZ als rechtsback.

Twee jarig contract liep in juni af en er was interesse van Ajax, hij zal zijn kansen in jong Ajax krijgen.

Is dit een speler die kans maakt op Ajax 1, of is het meer opvulling voor de beloftes?

Typisch Ajax. Ajax leidt niet op maar kaapt op latere leeftijd weg! Is dat dan de weg die Cruijff heeft gewezen??

5 juli 2017 om 00:13

Kaapt weg? Een negentien jarige speler die uit contract loopt mag gewoon naar een andere club. Dat is niet wegkapen, AZ had kennelijk geen vertrouwen in hem anders hadden ze zijn contract wel eerder verlengt en had AZ de transfer gewoon tegen kunnen houden. Nu kon hij gewoon overstappen naar Ajax en daar zijn brood verdienen.

En wat daar typisch Ajax aan is, geen idee. Zoveel clubs trekken spelers aan die uit hun contract lopen. Clubs moeten gewoon op tijd contracten velengen als ze vertrouwen hebben in een speler. Je kan toch niet een speler uit zijn contract laten lopen en dan achteraf klagen als hij elders zijn brood wil verdienen?

5 juli 2017 om 02:27

AZ heeft geprobeerd zijn contract te verlengen. Maar hij wilde niet.. omdat Ajax hem meerdere keren hebben benaderd en de ouders de besprekingen met AZ hebben gecanceld

5 juli 2017 om 19:22

Dan had AZ hem eerder moeten verkopen, Ajax verkoopt dit jaar ook Tete omdat hij niet wil verlengen.

Het is niet handig om een speler uit contract te laten lopen, je weet dat hij dan gratis de deur uit loopt. dus minimaal een jaar voor afloop zal je moeten verlengen of de speler moeten verkopen.

En weer een 'eigen' jeugdspeler voor Ajax. Je zou toch denken dat ze dit soort jongens, die bij AZ niet eens opvallen, zelf beter kunnen opleiden.

5 juli 2017 om 00:17

Ajax leidt ook zelf veel spelers op maar ook bij Ajax worden jaarlijks vele spelers door andere clubs aangetrokken. Met twee elftallen heeft Ajax vier rechtsbacks nodig en als die er niet zijn, dan zal Ajax er eentje moeten aantrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren