Löw baalt van Duitse fans: ‘Hij heeft zich één keer laten vallen’

Zondag, 11 juni 2017 om 16:32Robin Bruggeman • Laatste update: 16:12

Timo Werner verdiende in december vorig jaar namens RB Leipzig met een schwalbe een penalty tegen Schalke 04 en dat bleek die Roten Bullen uiteindelijk een 2-1 overwinning op te leveren. De spits is sindsdien bepaald geen publiekslieveling in Duitsland en werd zaterdagavond toen hij namens die Mannschaft in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen San Marino inviel uitgefloten door de supporters.

Joachim Löw was echter niet onder de indruk van het gedrag van de fans: “Hij heeft zich één keer laten vallen, het was een fout en hij heeft zijn excuses aangeboden. We hebben het hier wel over een heel jonge speler. Iemand die voor het nationale elftal uitkomt, pas aan het begin van zijn loopbaan staat en vorig seizoen 21 keer heeft gescoord in de Bundesliga zou niet moeten worden uitgejouwd. Dat is gewoon niet oké”, liet hij na de wedstrijd aan BILD weten.

Werner zelf denkt dat er meer achter het uitfluiten door het Duitse publiek zit: “Ik weet niet waarom iedereen zich hier zo druk om maakt. We hebben mensen al jaren schwalbes zien maken. Het wordt nu opgeklopt omdat ik voor RB Leipzig speel.” De nummer twee van het afgelopen seizoen kan in een groot deel van Duitsland op weinig populariteit rekenen.


Poll

Ben jij het eens met Joachim Löw?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door stravven)

Ik kan het toch wel waarderen. Dat vieze spelbederf verminkt het voetbal en op deze manier kunnen supporters toch ten minste duidelijk maken dat het geen gewenst gedrag is. Natuurlijk is het vrij vervelend als het zo lang na dato nog gebeurt maar zo leer je het wel af gok ik.

11 juni 2017 om 17:11

Het heeft echter niks met het duikelen te maken. Schwalbes is niet voor niks een Duits woord. Het heeft -zoals Timo zelf al aangeeft- meer te maken met het feit dat hij in Leipzig speelt. Als hij over 2 seizoenen bij Bayern speelt, fluit niemand hem meer uit..

11 juni 2017 om 17:20

Een Duits woord misschien, maar Nederlanders kunnen er ook wat van. Generaliseren is mij niet vreemd. Kan mij nog een gigantische schwalbe herinneren van Richard Witschge in de uefa cup finale tegen nota bene Bayern München.

11 juni 2017 om 17:23

Ik zeg ook niet dat alleen Duitsers het doen? Tulpen komen oorspronkelijk ook uit Turkije, maar ook in Nederland staan we er om bekend. Ik geef alleen aan dat ze niet juichen om het duikelen, want dat boeit ze niet. Tenzij het tégen ze gebruikt wordt, maar dat doet iedereen..

11 juni 2017 om 19:06

Het is een Duits woord. Voor het eerst uitgevoerd door Johan Cruijff op het WK 1974 in de finale tegen de Duitser. Was een schwalbe

Hopelijk heeft Werner ervan geleerd en laat hij zich nu niet meer zomaar vallen. Ik zie in Werner wel de 1e spits van Duitsland voor de komende jaren. Verwacht ook dat de fans hem zullen vergeven als hij een aantal belangrijke goals gaat maken voor die Manschaft.

Als de bond dit soort acties niet aanpakt doormiddel van schorsingen achteraf (volgend jaar in de PL geloof ik wel) dan doen de supporters het maar. Niets mis mee! Jammer dat het meer gebeurd bij een speler van RBL, iedere speler zou zo aangepakt moeten worden.

11 juni 2017 om 17:47

En dat is dus het hypocriete. Als anderen het doen hoor je ze niet... dus ligt niet eens aan het duikelen in principe, maar gewoon aan de club wat vrij triest is...

Het gaat niet eens om de schwalbe op zich, maar om het ontkennen en liegen na de wedstrijd. Pas na twee weken gaf hij toe dat het misschien toch wel eem schwalbe was.

11 juni 2017 om 17:03

Exact daar zit de frustratie. Na de wedstrijd met droge ogen beweren dat je wel werd aangeraakt maar door iemand anders. Hopelijk komt er in de toekomst dat je achteraf geschorst kunt worden voor een schwalbe.

11 juni 2017 om 17:14

Andere bonden mogen in dat opzicht een voorbeeld nemen aan de FA. Die gaan vanaf aankomend seizoen schwalbes en spelbederf naderhand bestraffen. Kijken hoe snel voetballers er dan mee stoppen als blijkt dat ze er niet meer ongestraft mee weg kunnen komen.

11 juni 2017 om 18:16

Je bedoelt waarschijnlijk dat andere bonden een voorbeeld mogen nemen aan de Schotse voetbalbond, die doen dat namelijk al een tijdje.

12 juni 2017 om 03:13

Zeker, maar van de 5 giganten ( Engeland, Duitsland, Spanje, Italia en Frankrijk) is de FA toch vaak wel de bond die het meest vooruitstrevend is. Doellijntechnologie was daar volgens mij het eerste, en ook dit is weer een stap in de goede richting.

12 juni 2017 om 08:04

Ook dat kwam alleen maar na dat ze genaaid werden op het WK 2010 tegen Duitsland als mijn herinnering goed is? Fa voert samen met de KNVB wel dingen snel in

Maar goed dat Sergio Ramos geen Duitser is dan

11 juni 2017 om 17:01

Wat denken je van Nymar, Ronaldo enz enz. In elke competitie komt het voor maar wij Hollanders zijn zo hypocriet om te juichen als Robben valt.

11 juni 2017 om 17:15

Spreek voor jezelf. Ik schaamde me ook kapot voor het gedrag van Robben in het verleden. Een prima voetballer die juist door zulke maniertjes minder status krijgt.
Zag je spelers als Zidane, Henry, Maldini of Buffon collega's kaarten aannaaien?
Volgens mij niet en mede daarom worden deze (ex)spelers zo op handen gedragen.

11 juni 2017 om 17:37

Buffon heb ik inderdaad nog op niks kunnen betrappen, maar de anderen die jij noemt zijn ook zeker niet vlekkeloos.. Zidane: kopstoot. Geen uitleg nodig. Henry: de handsbal van Henry tegen Ierland in 2009. Kan je terugkijken op YouTube. Het wordt hem in het VK nog steeds kwalijk genomen. Heeft dus zeker geen vlekkeloze status. Maldini: noemde de supporters van Milan 'huurlingen en bedelaars'. Wat nog steeds pijn doet bij een deel van de harde kern. Deze floten hem ook uit tijdens zijn laatste wedstrijd en riepen vervolgens dat er maar 1 aanvoerder is voor hen; Franco Baresi. Wat ik wil zeggen is dat je over iedereen bijna wel iets kan vinden, maar wil je iemand om zijn voetbalkwaliteiten herinneren of om een misdraging? Ik herinner bovengenoemden graag om hun voetbalkwaliteiten.

11 juni 2017 om 17:51

Isco

Buffon was als jonkie een uitgesproken facist, maar is daar van afgestapt nadat hij zijn vrouw heeft leren kennen. Niemand is vlekkeloos, daarom zijn we dan ook mensen, er zijn echter vlekken die erg vervagen of zelfs weggaan, maar er zijn er ook die nooit nog weggaan. Daar zit het verschil, voor mij.

11 juni 2017 om 17:51

Ik spreek expliciet over kaarten aannaaien, dat heb ik alle vier (voor zover ik mij kan herinneren) niet zien doen. Het klopt dat elke voetballer zich wel eens misdraagt, maar dan is de vraag op wat voor manier. Maldini en Zidane waren op die momenten zelf getriggert, eigenlijk was alleen Henry met dat voorval bezig zijn collega's erbij te naaien .

11 juni 2017 om 18:06

Cyberize

Zidane dook eens in een wedstrijd met Juve, kreeg daar toen ook terecht rood voor. Ook dook hij in een match tegen Duitsland. Maldini dook in de CL finale tegen Liverpool. Staat allemaal op youtube. Ik denk dat elke speler wel eens makkelijk naar de grond gaat, maar zoiets kan ook eens in een opwelling of vlaag van verstandsverbijstering gebeuren, het zijn enkel degene die het herhaaldelijk en dus duidelijk opzettelijk doen waar ik me aan erger, zoals bv Robben, Neymar, Ronaldo.

11 juni 2017 om 18:26

Alex. Bedankt. Dat wist ik niet. Ook niet opgezocht, maar ik ben het met je eens. Niemand is vlekkeloos. En wat je zegt over vlekken die nooit weggaan, dan denk ik direct aan Kluivert. Die beste man heeft een geweldige voetbalcarrière achter de rug, zowel in Nederland als in het buitenland maar wordt door een groot deel herinnert om iets dat buiten het veld is gebeurd. Zonde vind ik dat. Als mens is hij misschien niet het grootste voorbeeld, maar als voetballer wat hij zeker een grootheid.

11 juni 2017 om 18:26

Recidivisten moeten inderdaad bestraft worden. Gelukkig is het aantal duikelaars al behoorlijk afgenomen naar mijn idee.

Duitsers die niet houden van schwalbes? Het moet niet gekker worden, als er 1 oerduitse traditie is, is dat het wel.

11 juni 2017 om 22:44

Onder welke steen heb jij gelegen zeg! Dat was vooral in de tijd van Lothar Matheus, Oliver Bierhoff, Mehmet Scholl en Stefan Elfenberg. Aan dat soort spelers kon je oprecht een hekel hebben voor hun aanstellerige gedrag. Maar sinds de revival die het Duitse voetbal vanaf 2000 heeft doorgemaakt kun je weinig spelers hebben betrapt op onsportief gedrag. Sterker nog, het Duitse voetbal in het algemeen en Der Mannschaft in het bijzonder maakt juist een hele positieve indruk het laatste decennium. Goed voetbal, technische en sympathieke spelers... De schwalbe is iets uit het verleden. Wij spelen toch ook al lang geen totaalvoetbal meer?

Pas twee weken later bekennen dat het "misschien" een schwalbe was...tja. Snap het wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper
K. TrappKeeper
M. GinterVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

4 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren