‘Zivkovic is akkoord en neemt definitief afscheid van Ajax’

Zaterdag, 10 juni 2017 om 08:45Gijs Freriks

Richairo Zivkovic lijkt voorlopig zijn laatste wedstrijd op de Nederlandse velden te hebben afgewerkt. De aanvaller heeft volgens Het Laatste Nieuws een akkoord bereikt met KV Oostende en enkel de clubs hoeven er nu nog uit te komen.

De krant meldt dat de gesprekken ‘voorspoedig’ verlopen en als die zijn afgerond, vertrekt de twintigjarige Zivkovic dus op definitieve basis naar de nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Pro League. Oostende wordt getraind door voormalig middenvelder Yves Vanderhaeghe en heeft ook David Rozehnal, Franck Berrier,Yassine El Ghanassy, Nicklas Pedersen en Joseph Akpala onder contract staan.

De aanstaande overgang van Zivkovic komt niet als een verrassing, want Het Laatste Nieuws meldde vorige week donderdag al dat de verenigingen met elkaar in gesprek waren. Zivkovic ligt nu nog tot medio 2019 vast bij Ajax en kwam vorig seizoen tot 38 officiële wedstrijden voor FC Utrecht. Daarin scoorde het talent twaalf keer.


Poll

Een geschikte club voor Richairo Zivkovic?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door assyrian-)

Toch jammer van zo'n groot talent, te vroeg gegaan naar Ajax in mijn ogen. Had nog wat langer moeten rijpen. Misschien met deze stap terug komt hij er weer bovenop. Zal ook zeker afhankelijk zijn van zijn mentaliteit, want talent heeft hij genoeg. Hij moet zijn eigen egotje aan de kant zetten.

10 juni 2017 om 09:23

Moeilijk om te zeggen. In zijn laatste jaar Groningen vernederde hij PSV in zijn eentje notabene in het Philips stadion. PSV wilde hem ook hebben destijds.

10 juni 2017 om 09:37

Aan de andere kant is deze jongen net 20? En heeft hij al een paar seizoen in de benen. Als je hem nog altijd als een talent beschouwd doet hij het gewoon prima. 12 goals voor Utrecht is gewoon goed. Had hem er graag bijgehouden bij Ajax op de bank. Volgens mij kan je van hem een prima buitenspeler maken in dit systeem.

10 juni 2017 om 14:40

Ajax heeft Huntelaar teruggehaald, dan is zickovic overbodig voor de bank

10 juni 2017 om 18:00

Hij is bijvoorbeeld jonger als Nouri, en die heeft pas net mogen ruiken aan de eredivisie. Ik zou hem nog niet afschrijven, dit vanwege zijn leeftijd en toch al ruime ervaring.

Misschien is zijn mentaliteit niet goed, waar het al vaker op leek, en schrijven ze hem daarom af. In dat geval kan ik het nog begrijpen

10 juni 2017 om 09:43

Ajax heeft hem kapot gemaakt, net als andere talenten. Bijv: Kishna, el Ghazi en Bazoer. En dan noem ik er nog maar 3.

10 juni 2017 om 09:51

3 die allen in een topcompetitie actief zijn voor een riant salaris. Als dat kapotmaken is, dan wordt het eens tijd dat mijn werkgever mij ook ""kapotmaakt"".. Zucht...

10 juni 2017 om 09:55

Ja dat doen ze graag bij Ajax , talenten kapot maken, was ook opgenomen in het plan Cruijff. Jammer dat dit soort jongen allemaal problemen hadden met hun eigen instelling,maar daar kan het nooit aan gelegen hebben natuurlijk.

10 juni 2017 om 10:29

Sterker nog: daar is de ruzie tussen Jonk en de rest van het Technisch hart ontstaan. Jonk wilde Ajax talenten nog sneller kapot maken door nog meer op de doorstroom van talenten te richten. De rest het Technisch Hart wilde iets minder rigoreus talenten kapot maken.

10 juni 2017 om 20:48

Vandaag dat die toptalenten ma Ajax zo'n geweldige carriere hebben opgebouwd zeker. Allemaal de schuld van Ajax dat ze er niets van kunnen.

10 juni 2017 om 15:06

Ajax had hem nooit moeten kopen, want hij is een typische counterspits die het vnl moet hebben van zijn snelheid. Ajax moet, zeker in de Eredivisie, te vaak tegen een muur aan verdedigers spelen en Richairo's kracht ligt niet in de kleine ruimte.

Gewoon verkeerd gescout dus.

Kwestie van te vroeg vertrokken bij Groningen. Heeft veel talent en potentie om in een mooie competitie te spelen. Maar denk dat z'n mentaliteit hem soms ook parten speelt.

Van Groningen naar Ajax en dan van Utrecht naar de luwte van het betaalde voetbal in Oostende.
Hierna hoor je niets meer van me.
Het niveau van Oostende is vergelijkbaar met hier de middenmoot van de Jupilerleauge.
Na Oostende zal het dus de Topklasse worden.
Man,man wat kan een vervelend ego je toch zwaar belasten.
Einde carriere

10 juni 2017 om 10:26

Hahahh wat loop je bou te lullen man. Oostende is niet veel slechter dan Utrecht en zou gewoon een middenmootclub zijn ik de Eredivisie.

10 juni 2017 om 10:51

Oostende is een club die net onder de subtop zit, gewoon een goeie ploeg in Belgie.

10 juni 2017 om 11:12

Of hij presteert bij Oostende waardoor hij opvalt bij de Belgische top. Waarom gelijk zo negatief?

10 juni 2017 om 13:14

Heb Anderlecht en Luik 4 keer tegen Ajax zien spelen en 4 keer was het David tegen Goliath.
Oostende is leuk om je caravan neer te zetten maar dat is het dan ook wel.
De Belgische competitie is vergeleken de Nederlandse echt helemaal niets.

10 juni 2017 om 14:59

Het niveau vd competitie baseren op enkele wedstrijden 'van vroeger'. België heeft het de laatste jaren gwn goed gedaan net zoals Nederland het nu ook weer beter begint te doen. Allemaal oudere wedstrijden toen België Europees niet zo goed presteerde als nu dus dat is makkelijk praten en als je het gaat zeggen Luik wad dit seizoen zal ik eerst eens kijken naar wat voor seizoen ze hebben gehad en op welke plek ze zijn geëindigd.

11 juni 2017 om 10:52

Bedoel je die wedstrijd waar Lukaku Ajax belachelijk maakte?

10 juni 2017 om 12:22

Op de UEFA landenrangschikking staat Belgie 9de met een coefficient van 42,400 en Nederland 13de met een coefficient van 31,063. Het is dan ook een goede zet van Zickovic dat hij kiest voor een sterkere competitie.

10 juni 2017 om 13:15

Dat is ook minimaal. Zweden won ook van Frankrijk die staan ook hoger 🤔

10 juni 2017 om 13:17

Zegt dat iets?
Nee hoor!
Kijk maar naar de onderlinge resultaten van Ajax tegen Anderlecht en Luik(wat de 2 grootste clubs in Belgie zijn). Volledige afmat potten.
De rest is nog veel en veel minder.
De clubs van het hoogste niveau uit Belgie spelen vaak oefenwedstrijden tegen de Jupilerleauge clubs in Nederland.
Gewoon gelijkwaardig dan.

10 juni 2017 om 15:06

Julie zijn beide wel makkelijk aan het praten zeg. Ja België staat 9e en Nederland 13e maar zegt dat wat over de recente situatie? Nee de laatste 2/3 jaar gwn veel punten gepakt, verder zijn wel ook genaaid door die fairway tickets waardoor je een club die daar niets te zoeken hadden Europees geen punten gingen pakken, terwijl de coëfficiëntie wel door 6 en soms 7 teams moest worden gedeeld waardoor de coëfficiëntie slecht was terwijl de top 3 en az veel punten hadden gepakt. Nu de andere kant. Baseren dat het niveau van oostende op je niveau ligt is heel makkelijk op 4 wedstrijden van vroeger behalve standaard dat niet zijn beste seizoen heeft beleefd.

10 juni 2017 om 13:42

Oostende gaat komend seizoen Europa in..

10 juni 2017 om 13:55

Begrijp ik als je in Belgie speelt.
Valetta speelt ook europees en die komen van Malta....

10 juni 2017 om 15:07

En dan vragen mensen zich af waarom veel Belgen affersie hebben tegen Nederlanders betreft sport...

10 juni 2017 om 16:06

Neen wijsneusje, Oostende heeft daar hard voor moeten knokken.

Deze jongen heeft absoluut geen profijt gehad van zijn overgang naar Ajax. Werkelijk doodzone dat ze in Amsterdam niet wisten hoe ze de mens Zivkovic moesten behandelen.
Opvallend dat Ten Hag wel tijd investeerde en deze jongen wist te raken.
Vind trouwens dat een club als Twente of Sparta het gewoon op deze speler had moeten wagen. Talent heeft hij. Ik denk dat hij over een of twee seizoenen gewoon een klapper gaat maken.
Deze jongen was erg jong toen bij Groningen in de basis kwam he. Is nog maar 20 dus dat komt wel goed. Verdient Oostende een lekker centje

10 juni 2017 om 10:47

Wist te raken? Zon goed seizoen had zivkovic niet. Gehyped door een goede sprint in de beker. Maar hij is helemaal niet aanwezig genoeg geweest in z'n basisplaatsen en deze is hij daardoor ook kwijt geraakt

10 juni 2017 om 11:43

We hebben in de afgelopen jaren kunnen constateren dat een hoop mensen niet wisten hoe ze de mens Zivkovic moesten behandelen. Zou dat dan achtereenvolgens aan Winter, de Boer, Streppel, Stam en Ten Hag liggen of wellicht ook een beetje aan de speler?

Snap niet hoe je erbij komt dat Ten Hag deze jongen wel wist te raken. Zo goed speelde hij bij FC Utrecht nu ook weer niet. Zivkovic kwam weliswaar niet in het nieuws vanwege randzaken, maar dat is ook het enige. Qua spel was het niet bijzonder en het is dan ook niet vreemd dat hij de laatste maanden geen basisplaats meer had. Ook zegt het voldoende dat FC Utrecht hem niet vastlegt. Dus wat heeft Ten Hag bereikt met deze jongen.

Logisch dat clubs in Nederland er niet meer aan beginnen. Bij zowel Ajax, Willem II als FC Utrecht was men niet tevreden genoeg om hem te houden. Waarom zou een FC Twente of Sparta er dan aan beginnen? Hopelijk herpakt ie zijn goede vorm van FC Groningen in Belgie.

10 juni 2017 om 11:48

Echt doodzonde dat Ajax zich niet aanpast aan het gedrag van individuele spelers, en hen de dienst laat uitmaken. Ook erg dom van Ajax dat ze al die gedragsproblemen van de naast-de-schoenen lopende zichzelf-gods-geschenk-aan-deze-wereld pubers niet accepteert en daar de hoofd naar laat hangen, zoals jouw werkgever dat wel bij jou doet als de bijdehand gaat lopen doen.....

Ik denk dat ajax nog wel winst wil maken op deze jongen. Een goede jonge spits met doorgroei mogelijkheden. Kv oostende zal zeker niet het eindstation zijn voor hem. Als ik overmars was zou ik 3,5 miljoen minimaal voor hem vragen. Als de transfercarrousel gaat draaien kun je dat wel krijgen.

10 juni 2017 om 11:15

3.5 miljoen? Dat gaan ze echt niet voor Zivkovic vangen, oostende gaat dat bedrag ook niet neerlegen voor Zivkovic. Ik denk dat Ajax in zijn handjes mag knijpen met 1.5 miljoen en een goed dooverkooppercentage. Mocht hij het goed gaan doen bij Oostende kan je daar in de toekomst nog van profiteren.

10 juni 2017 om 11:20

Clubs als fc Groningen en Heerenveen willen dat bedrag ook wel betalen. Zeker als mahi of larsson verkocht worden. Ik zou als ik overmars was lekker afwachten met de huidige markt worden echt hoge bedragen neergelegd.

10 juni 2017 om 11:28

Ook Gronigen en Heerenveen gaan geen 3.5 miljoen neerleggen voor Zivkovic. Heeft echt te weinig laten zien de afgelopen seizoenen. Begon erg goed bij Groningen en was dat bedrag op dat moment ook zeker waard gezien de potentie, maar heeft zich daarna niet genoeg ontwikkeld. Oostende heeft geloof ik op dit moment een soortgelijk budget als Heerenveen en Groningen, ik verwacht dat er maximaal 1.5 miljoen voor Zivkovic zal worden betaald.

Mocht hij het daar echt goed gaan doen bij Oostende wat zou kunnen, zit je met een leuk doorverkooppercentage wel goed dan kom je misschien aardig in de buurt van die 3.5 miljoen uiteindelijk..

geen gekke transfer opzich als je ziet dat jongens als V Rijn Vormer en Denswil het daar prima doen wie weet kan Zivkovic hen volgen

Dit is gewoon een duidelijk geval van een situatie waar de kwaliteiten van een speler niet passen bij de speelstijl van de club. Voor de rest weinig te maken met "te vroeg vertrokken" of "slechte begeleiding". Gewoon verkeerde clubkeuze.

Dan gaat het hard zeg. Toch jammer voor deze jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

KV Oostende

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AA Gent387
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
M. GueyeAanvaller3311
M. KvasinaAanvaller335
G. HubertKeeper370
F. SakalaAanvaller3316
M. ThiamAanvaller210
B. CaponVerdediger121
J. HendryVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina KV Oostende.

104 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren