El Ahmadi: ‘Sinds hij is gekomen, is er zoveel veranderd bij Feyenoord’

Zondag, 7 mei 2017 om

Bij een overwinning op Excelsior zondagmiddag is Feyenoord landskampioen. Karim El Ahmadi wil liever niet op de zaken vooruit lopen, maar hij weet dat een eventueel kampioenschap veel los maakt in Rotterdam. De middenvelder van Feyenoord roemt daarnaast de rol van Dirk Kuyt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Feyenoord zondag kampioen wordt?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door hombom)

Het is te ziek voor worden dat een club als Feyenoord pas na 18 jaar weer een keertje kampioen worden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het me niks interesseert of ze kampioen worden. Ik vind het veel prachtiger wat Ajax Europees presteert. Zo prijs telt voor mij meer als ik een club daarop moet beoordelen. Daarnaast heeft dit jaar precies gehad wat ze moeten hebben. Een PSV die ontzettend slecht spelen het hele seizoen. Een Ajax die door Europese wedstrijden punt verlies lijden. Ik heb eerlijk gezegd meer respect voor ploegen die Europees ver komen zoals PSV vorig jaar. De Nederlandse competitie stelt niet zoveel voor op de top 3 na. Het zijn allemaal de zelfde tegenstanders.

7 mei 2017 om 12:03

Schei nou toch een keer uit.

Ik zou ook graag willen dat Ajax kampioen wordt, maar Feyenoord staat al sinds dag 1 op plek 1, daar waar wij de eerste 2 maanden nog sukkelden met een nieuwe coach en systeem.

Als je gewoon objectief kijkt over het hele seizoen gaat Feyenoord terecht kampioen worden. En daarmee kunnen ze ook Europees presteren volgend seizoen. Ze hebben de rest gewoon afgetroefd, klaar.

7 mei 2017 om 12:08

Waar heb je het nou over? Het is gewoon duidelijk als een Nederlandse ploeg ver Europees komt dat gaat ze punt verlies lijden in de competitie. De Nederlandse clubs hebben geen selecties dat ze op 3 fronten mee kunnen strijden. Dat heeft alles met geld te maken.

Feyenoord is de terechte kampioen van Nederland. Maar ik vind het geen grote prestatie. Een PSV wat zeer slecht voetbalt het hele seizoen. Een Ajax die door Europese successen punt verlies lijden. Ajax was ook een paar jaar achter elkaar kampioen omdat PSV langer Europees actief was.

Wat is Europees presteren? Dit jaar konden ze makkelijk door de poule fase heen. We moeten ook weer niet doen of de poule waar ze in zaten impossible was.

7 mei 2017 om 12:11

Kampioen worden in een competitie waar normaal gesproken maar 2 teams de dienst uitmaken is inderdaad geen grootse prestatie en ja natuurlijk zit het mee dat Ajax europees speelt en PSV een slecht seizoen draait. Ook hebben we in de Arena gezien dat het piek van Ajax hoger ligt dan dat van Feyenoord. Maar als je dan alsnog overtuigend kampioen wordt en vanaf dag 1 bovenaan staat heb je het gewoon heel goed gedaan. Niks op af te dingen helaas.

7 mei 2017 om 12:12

Ajax klopt zichzelf de hele tijd op de borst omdat ze zo'n brede selectie hebben, dus hoezo verliezen ze punten door Europese wedstrijden? Ik vind niet dat je de prestatie van Feyenoord moet bagatelliseren, het is gewoon knap met een op papier minder goede selectie. Maar ik begrijp dat jij je clubje moet verdedigen.

7 mei 2017 om 12:13

@diego

Precies dit het is helemaal niet zo super speciaal om kampioen te worden in Nederland. In Engeland is kampioen worden een prestatie met 7 ploegen die allemaal favoriet kunnen wezen. In Nederland is het of Ajax of PSV en soms strijd Feyenoord mee tot het langste eind zoals dit jaar en ze worden kampioen. Dat is ook volledig verdiend maar we doen weer allemaal hier in Nederland of het wereld prestatie is.

7 mei 2017 om 12:16

Jason: even een quote van jezelf hier op voetbalzone: "Misschien is dat bij AZ en andere ploegen zo. Maar Ajax is het juist statistisch gebleken dat het niet het geval is. Tot nu toe heeft Ajax in de EL genoeg wedstrijden gespeeld en daaruit hebben ze eerst volgende wedstrijd gewoon gewonnen. Bij Ajax kan ik je wel vertellen dat het conditioneel gewoon allemaal goed is." Wat ben je nou aan het mekkeren? Pak je ook even het programma van ajax erbij na europese wedstrijden? Dat was een vrij lastig programma waar het logisch is dat er punten verspeeld kunnen worden. Leuk dat je respect op wil brengen voor nederlandse clubs die presteren in europa. Heb je dan ook 10jaar lang respectloos naar je eigen club zitten kijken? Feyenoord had geen onmogelijke maar wel een lastige poule. Europees ook een stuk minder ervaring. Ze hebben gevochten voor wat ze waard waren maar redden het net niet. Ze hebben er zeker niet met de pet naar gegooid. Verdient dat ook geen respect?

7 mei 2017 om 12:19

Ijsmuts: Ik snap niet zo goed wat je wilt zeggen. Je kan wel praten over conditie en breedte van een selectie. We zijn maar Nederland en geen top 5 voetballand in de Europese competitie. Wat Ajax presteert is weergaloos en heel goed voor het Nederlands voetbal.

Ik heb meer respect voor een ploeg die Europees veel presteert. Dan een ploeg die kampioen wordt in Nederland. Ik had 2 jaar geleden veel respect voor PSV zeer ver gekomen in de CL er zat meer in helaas. Maar toch de titel winnen dat is gewoon klasse.

7 mei 2017 om 12:23

Ik vond de laatste wedstrijd tegen Fenerbahce wel een enorme aanfluiting eerlijk gezegd. De Kuip die zogenaamd zou kolken was zo stil als de veluwe op woensdagochtend en ze leken het wel te geloven na de achterstand. Tegen de nummer 3 van Turkije.. Nee Europees kon er zeker meer uitgehaald worden maar goed het is jullie goed recht om voor de Eredivisie te kiezen uiteraard.

7 mei 2017 om 12:24

Het zelfde geldt voor Ajax en PSV de voorbije seizoenen. Rostov vergeten dit seizoen? Daar had Ajax ook voorbij kunnen stoten, en ook nog Steaue twee seizoen daarvoor. PSV heeft ook niks kunnen presteren tegen Rostov. Alle Nederlandse clubs hebben zwaar ongepresteerd in Europa, Feyenoord nog slechter misschien. Nu gaat het eindelijk lekker in de Europa League.

Dit Feyenoord is gewoon een stuk sterker dan voorheen, en dat kan alleen maar goed zijn voor Nederland. Daarbij gaan ze ook nog in het kampioenentraject komen in de voorrondes van de CL. Dat is gewoon lekker, en daar kunnen ze doorheen komen met deze selectie (en zeker als ze een par versterkingen halen).
Natuurlijk speelt Europees voetbal een rol, dat zie je ook In Engeland met Chelsea, maar Feyenoord is gewon het hele seizoen sterk gebleven.

Give credit where credit is due. Je kon ook normaal zeggen dat Europees voetbal een rol speelt, maar de manier waarop jij het presenteert doet denken alsof Feyenoord het helemaal niet aan zich zelf te danken heeft maar compleet aan externe factoren.

7 mei 2017 om 12:28

Jason: in je eerste post downgrade je de prestaties van feyenoord en upgrade je de prestaties van de aartsrivaal ajax. Is het nodig in een feyenoordtopic? Je haalt aan dat feyenoord mede kampioen wordt doordat ajax punten verspeelt na europese wedstrijden, terwijl je dat in een eerder topic zelf ontkracht (tekst tussen aanhalingstekens waren je eigen woorden). Je praat jezelf tegen.

7 mei 2017 om 13:08

Wat zullen ze bij Ajax en PSV trots zijn, Jasonrhijn heeft respect voor hun Europese prestaties.

Werd ook wel weer eens tijd dat Ajax Europees iets presteert
Met zo'n gigantische begroting moeten ze zich schamen dat ze niet met twee vingers in de neus kampioen zijn geworden. Dus een knappe prestatie van Feyenoord.

7 mei 2017 om 12:09

Lekker makkelijk, maar zulke reacties had ik wel verwacht van Ajax supporters! Toch even de prestaties van de eigen club omhoog praten zodat het niks lijkt wat Feyenoord gewonnen heeft. Wat zul jij een zure smoel hebben wanneer Ajax de Europa league niet zal winnen. Wat moet je dan gaan roepen he? 😉

7 mei 2017 om 12:15

Scheer ons niet allemaal over 1 kam... ik ben het namelijk pertinent oneens met hem. Ik vind het heel knap wat Feyenoord dit seizoen heeft gepresteerd. En wie na 34 rondes bovenaan staat is per definitie de terecht kampioen. Ook vind ik het zwak van hem om Ajax hierin te betrekken. Felicitaties aan Rotterdam zouden op zijn plaats zijn zonder vermelding van een andere competitie.

7 mei 2017 om 12:16

@leopart, laat ik mn mening over jou maar voor me houden.. Wie zegt hier dat Ajax werkelijk de EL gaat winnen? Het is gewoon super knap dat Ajax nu met 1 been in de finale staat, er wacht donderdag ook nog een hels karwei om überhaupt de finale te kunnen bereiken. Ik denk dat de verzuring van mensen zoals jij nu al heerlijk zijn om te horen als ajacied zijnde, het gewoon weg niet kunnen verkroppen dat Ajax een grote "kans" heeft om in Europa als Nederlandse club eindelijk weer eens iets kan betekenen. De prestatie die Ajax dit seizoen heeft geleverd heeft mij al een voldoening gegeven voor dit seizoen, dat ze nou de EL winnen of niet.

7 mei 2017 om 12:17

Had ik wel verwacht van Ajax supporters? Waar slaat dit op? Als Ajax de Europa League niet wint hebben ze nog steeds een fantastisch seizoen gedraaid. Ajax speelt het mooiste voetbal van Nederland. En laat Europees zien dat Nederland nog steeds een land is waar veel talent rond loopt.

Een kampioenschap is leuk, maar Europees vind ik het veel leuker om wedstrijden te winnen. De Nederlandse competitie is qua amusement niet heel veel aan. Je hebt maar een paar wedstrijden per jaar waar je echt voor gaat zitten. De rest kijk je een beetje op de automatische piloot.

Je doet nogal denigrerend over Ajax als ze geen prijs halen. Maar je beseft echt niet hoe knap het is dat een Nederlandse club zo ver in deze tijd dat geld een rol speelt zo ver komt. Ze hebben thuis Schalke dronken gespeeld en Lyon ook. Het is zeer knap als ze dit weten door te zetten tot een finale. Zie totaal geen respect bij jou.

7 mei 2017 om 12:22

Hahahaha daar heb je leopart weer. Dit is letterlijk de 1ste reactie van iemand die het Europese succes als "excuus" gebruikt. Gister riep je ook weer wat onzinnigs over alle Ajacieden, wat letterlijk niemand geroepen heeft op een ex-feyenoord coach na. Verder ben ik het eens met grasveld. Als we de EL niet winnen dan is niemand teleurgesteld in Amsterdam, maar dan is iedereen eerder trots dat we weer is zo ver zijn gekomen na 20 jaar. Voor een club als manchester met 7x de begroting van Ajax is het een teleurstelling, voor Ajax niet, want niemand heeft uberhaupt gedacht dat we zo ver zouden komen.

7 mei 2017 om 12:52

@3*ajax: een paar weken geleden vroeg ik in een topic aan ajacieden wat ze het liefst hadden: de titel of de finale europa league. De duidelijke meerderheid gaf de voorkeur aan een tastbare prijs en dus een landstitel. Dat is na 2 fantastische wedstrijden dus alweer bijgedraaid. Trots mag je zeker zijn op dit ajax, net zoals feyenoorders dat op hun club mogen zijn. Laten we elkaar nou niet gaan afzeiken zoals leopart en jasonrhijn dat doen doen.

7 mei 2017 om 13:01

@JasonRhijn, Toen Feyenoord in 2002 de EL won was het volgens vele van jullie een nietszeggend Europees toernooi. Alleen de CL en het kampioenschap telde. Zo zie je maar ...... 😜

7 mei 2017 om 13:03

Ijsmust Ik denk ook dat toen niemand verwacht had dat we met 4-1 zouden gaan winnen van lyon en toen stonden we waarschijnlijk nog maar 1 puntje achter. Ach ja voor beide clubs mooi. Voor feyenoord voor het eerst in 18 jaar een titel en voor Ajax voor het eerst in 21 jaar een finale.

7 mei 2017 om 13:59

Respect voor je! Zo hoor je te reageren! Jullie succes in Europa!

7 mei 2017 om 14:27

Je bent zeker ook zo gezellig op verjaardagen? En als je zegt dat het knap is dat een ploeg bovengemiddeld presteert met een kleiner budget. Is dat dan niet bij Feyenoord het geval? En dan toch vanaf de eerste wedstrijd bovenaan staan en hiernaast ook in het begin Europese wedstrijden. Maar goed, objectief oordelen is niet je sterkste kant, aan al je reacties te zien.

7 mei 2017 om 12:10

Dat komt omdat de concurrentie feitelijk gewoon weg beter is. Dit jaar hebben ze laten zien een zeer constant seizoen te draaien, ze staan natuurlijk niet voor niets vanaf de eerste dag al bovenaan. En tuurlijk is de EL winnen uitzonderlijk voor een Nederlandse club, maar voor feyenoord is dit toch prachtig, na zoveel jaren lukt het dan eindelijk weer. Ik hoop dan ook van harte dat er vanaf volgend seizoen weer een echte top 3 is, dat maakt de eredivisie ook weer een stuk leuker! Feyenoord supporters, geniet er van vandaag!!

7 mei 2017 om 12:21

Zo jammer dit. Het zou je sieren als je op zijn minst erkent dat Feyenoord de terechte kampioen wordt ipv de prestaties te bagatelliseren. Daarnaast zou het ook geen kwaad kunnen om jezelf te verplaatsen in een Feyenoord-supporter. Als je ziet hoe diep die club gezonken was, dan proeft dit kampioenschap suikerzoet voor ze. Ja het is voor zo'n grote club veel te lang geleden en ja ze zouden ieder jaar mee moeten strijden bovenin, maar alsnog mag je best wat waardering voor de prestatie opbrengen. Alleen lijkt dat voor de meeste supporters van andere clubs -en dan vooral uit Amsterdam helaas- nogal moeilijk. Net zoals er ook een aantal Feyenoord-supporters zijn die de prestaties van Ajax in Europa naar beneden praten, zo zonde allemaal. Geniet van je eigen club en gun een ander ook eens wat ipv altijd die grapefruit in je bek te hebben.

7 mei 2017 om 12:23

Amen!

7 mei 2017 om 12:22

Zielig hoor om beide prestaties tegen elkaar op te zetten. Als de landstitel makkelijker is om te pakken, waarom pakt Ajax die dan niet erbij? Leuk verhaal over puntverlies lijden door Europese competities, maar volgens mij deed Feyenoord ook gewoon een hele eerste seizoenshelft in Europa. Ook toen stonden we bovenaan tot nu toe, ben gasten die zoals jij denken helemaal zat. Ik als Feyenoorder ( haat het om zo te beginnen) gun Ajax die cup, echt met heel mijn hart. Dat wij de titel pakken heeft daar niet mee te maken en andersom ook niet, stop met vergelijken!

7 mei 2017 om 12:23

Kijk ff naar dat puntenaantal vriend. Echt een topprestatie. En kwalitatief een selectie die misschien de minste is van de drie. Elke wedstrijd 90minuten lang strijden. Des de lekkerder zal de overwinning smaken. Verder doe ik vanmiddag wel even mn telefoon en tv uit, want het doet toch wel een beetje zeer

Als Ajacied zal ik altijd willen dat Ajax kampioen wordt, daarom gun ik het nu ook Feyenoord nog steeds niet.
Dat gezegd hebbende ..... Feyenoord is/wordt dit seizoen de terechte kampioen. Ze hebben een seizoen lang een hoog niveau gehaald en zijn nooit echt door een ondergrens gegaan en hebben in een aantal wedstrijden punten naar zich toe getrokken (over de streek getrokken) waar andere clubs allang afgehaakt waren. Dus als Feyenoord vanmiddag kampioen wordt, dan bij deze mijn felicitaties.

Enter de 'zo bijzonder is het niet' comment waarop de eeuwige clubdiscussie weer losbarst. Kuyt is een grote speler, is structureel bij al zijn clubs en de nationale selectie belangrijk geweest. Prijzen gewonnen, alom gerespecteerd en veelal geliefd bij spelers en publiek. Altijd een positief rolmodel voor de jeugd. En ook al is hij nu te oud om altijd een basisplaats af te dwingen, zonder Dirk was deze titel er niet gekomen, daar ben ik het 100% mee eens.

Treurig hoe voor sommigen de Europa League opeens veel belangrijker is dan het kampioenschap. Feyenoord is jarenlang geconfronteerd met het feit dat ze al heel lang geen kampioen zijn geworden, en toen werd het winnen van de Uefa Cup in 2002 ook niet genoemd. Nu kan Ajax diezelfde cup een keer winnen en stelt het kampioenschap opeens niets meer voor. Ach, het zal wel.

7 mei 2017 om 13:13

Tuurlijk stelt het kampioenschap wel iets voor, maar dit is toch totaal geen vergelijkbaar punt. Spelen tegen veelal matige tegenstanders in nederland tot de subtop en topploegen in het buitenland? Je kan niet ontkennen dat de mogelijke winst van het EL geen grotere prestatie is als je kijkt naar waar Nederland zich al jaren in bevind. Buitenlandse competities zijn ons zwaar voorbij gestreefd, en het behalen van een Europees succes werd hier zowat onhaalbaar verklaard. Nu wordt Feyenoord (zeer knap) kampioen en dan stelt de mogelijke winst op de EL plotseling weinig voor omdat het anders de Nederlandse titel naar beneden zou drukken. Het is toch logisch te verklaren waarom veel supporters van Ajax en ook Psv een EL winst een grotere prestatie vinden, puur om het feit dat zij beide elk jaar standaard strijden om die titel. De laatste keer dat een Nederlandse club de finale wist te bereiken (nee Ajax is er nog niet) was Feyenoord zelf in 2002! De tijden zijn tegenwoordig toch totaal anders dan 15 jaar geleden?

Dit seizoen zijn ze gewoon meer team en dus beter dan rest. Terechte kampioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

89 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren