Update: FA deelt zware straf uit aan Mings na trap op hoofd Ibrahimovic

Woensdag, 8 maart 2017 om

Tyrone Mings ontsnapte zaterdag aan een rode kaart nadat hij op het hoofd van Zlatan Ibrahimovic was gaan staan. De verdediger van Bournemouth kreeg later nog een elleboogstoot van de Zweedse spits te verwerken en werd ook nog tot de orde geroepen door José Mourinho. Van opzet was volgens Mings echter nooit sprake.

“Nee, helemaal niet”, zei de 23-jarige Engelsman voor de camera van Sky Sports. “Dat zou ik nooit doen, dat zit niet in mijn spel. Ik houd ervan om harde en sportieve tackles aan te gaan, maar het bewust niet spelen van de bal hoort niet bij mij.” Over de elleboogstoot maakte hij zich na afloop niet druk meer.

“Ibrahimovic zei na afloop: ‘je bent een goede speler, je speelde goed’. Nee, natuurlijk zei hij dat niet”, grapte Mings. “Hij is een fysiek sterke speler en ik wist dus waar ik aan toe was. Het was verder gewoon een goede strijd tussen ons.” Jamie Carragher zei in de studio te vinden dat Mings een straf verdient: “Het was een schandelijke en laffe trap.”

Update woensdag 8 maart 18.15 uur – FA deelt zware straf uit aan Mings na trap op hoofd Ibrahimovic
De Engelse voetbalbond heeft Tyrone Mings van Bournemouth voor vijf wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn trap op het hoofd van Zlatan Ibrahimovic afgelopen zaterdag. Het incident ontging de arbitrage, waarna de verdediger op basis van videobeelden is geschorst. Ibrahimovic nam later in de wedstrijd wraak door een elleboogstoot uit te delen aan Mings. Voor dat incident is de Zweedse spits drie wedstrijden geschorst.

BI-ZAR! Wat een slotfase van de eerste helft bij Manchester United. Zlatan Ibrahimovic ontsnapt na een elleboogstoot aan rood, maar zal überhaupt blij zijn dat hij nog een hoofd heeft... ????

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 4 maart 2017


Poll

Moet Tyrone Mings nog bestraft worden?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Mings moest over Rooney EN Ibrahimovic heen springen en wilde snel het spel hervatten. Ik moet toegeven dat het er heel smerig uitziet, maar ik heb niet het idee dat hij echt voor het hoofd mikte.

Ibrahimovic daarentegen met zijn elleboog erna als "retaliation" was volledig bewust.
Als je Mings schorst hiervoor, vind ik dat je Ibra minimaal hetzelfde moet geven!

4 maart 2017 om 16:27

Voordat hij springt kijkt hij eerst goed waar hij Zlatan wil raken en dan springt hij pas. Dit is opzet en dit soort gedrag hoort niet thuis op een voetbalveld. Dat geldt uiteraard ook voor de wraak van Ibrahimovic.

4 maart 2017 om 16:42

Hoe kan jij nou oordelen of het opzet is? Als iemand het weet, is het wel hijzelf.

Als ik de beelden bekijk, zie ik een speler die langs Rooney en Ibrahimovic probeert te springen. Tijdens zijn sprong is zijn focus al naar het spelverloop, de intentie is goed, alleen ongelukken kunnen ook gebeuren wanneer je aandacht elders is. Tenslotte lukt het afzetten met zijn hand op Rooney zijn rug ook niet, ook een reden dat zijn sprong niet ver genoeg komt. Of is dit geen menselijke optie?

4 maart 2017 om 16:49

Hij maakt een stap/sprong en trapt niet naar beneden. Wat je anderen wel hebt zien doen. Kan me Dennis Bergkamp nog herinneren die bewust op iemands romp trapte op het WK98. Ziet er heel verraderlijk uit en door het 16 keer te herhalen wordt het alleen maar erger. Denk dat het geen "bewussie" is.

4 maart 2017 om 17:05

Hoezo kijkt hij waar die zlatan wil raken om dat vervolgens eigenlijk te missen. Hij kijkt even vlug voor zich waar alles zich bevindt en kijkt dan weer naar de bal. Naar mijn idee absoluut geen opzet om daar precies op dat plekje te springen. In zo'n herhaling ziet het er allemaal heel erg gepland uit, maar op normale snelheid kijkt hij in een flits en dan weer naar de bal.

4 maart 2017 om 18:26

@fier en koen, jij bent niet goed wijs. Wie gaat nou met opzet op iemands hoofd willen staan. Dat zou ik zelfs niet doen tegenover iemand met wie ik ruzie zou hebben. Dan heb je echt een zieke geest en zou ik toch snel naar de psychiater gaan. Je gaat dan lekker op iemands arm of been staan maar zeker weten niet op het hoofd.

8 maart 2017 om 18:23

Lijkt me dat wanneer je het niet met opzet doet, je iets later wel even je verontschuldigd. Dat doet hij nu niet en het lijkt me dus een opzettelijke actie te zijn met een voor Zlatan vrij logisch vervolg.

8 maart 2017 om 18:44

Dit is wat mij betreft precies zoals het is. Hij trapt op iemands hoofd, dat voel en weet je direct. Als je fatsoen hebt schrik je hiervan en ga je gelijk kijken hoe het gaat....dit geldt voor veel meer overtredingen...

8 maart 2017 om 19:10

Dat mensen nog bedenken dat het misschien niet met opzet is..

Hebben jullie die wedstrijd wel gekeken?
Die 2 lagen de hele wedstrijd al met elkaar in de clinch..

Ja vast... hij raakt heeeeel toevallig het hoofd van Zlatan..

Wat Zlatan deed was overigens net zo fout.. goed dat ze allebei een straf hebben gekregen!

4 maart 2017 om 16:28

Nou volgens mij kijkt Mings heel duidelijk, en ziet ie Ibra precies liggen. Als je dan vol op z'n hoofd springt, lijkt me daar wel enige opzet bij in het spel.

4 maart 2017 om 16:31

Joh, natuurlijk was dit bewust. Hij had er omheen kunnen lopen, als je gevoetbald hebt weet je dit soort dingen bewust gebeuren. Als je het verloop van de wedstrijd ziet kun je dat ook niet ontkennen. Neemt niet weg dat Ibra ook geschorst moet worden, maar ik snap Ibrahimovic's elleboog beter dan het stampen van Mings

4 maart 2017 om 16:57

@djabber @rodybboss Ik vind dat makkelijk praten. Kom op. Er omheen lopen? Dat wij het in slowmotion zien betekent niet dat hij even in alle rust na kon denken wie die op z'n hoofd zou gaan staan. Hij komt tussen twee vallende spelers in en voordat 'ie uberhaupt had kunnen richten op Zlatan lagen ze al op de grond. Het ziet er smerig uit, ja. Maar dit gaat te snel om bewust iets uit te kunnen voeren. Die elleboog van Zlatan daarentegen.. En dat is niet z'n eerste.

4 maart 2017 om 16:57

Ik geef Mings het voordeel van de twijfel, hoe smerig het er ook uitziet.

8 maart 2017 om 19:36

Dan had jij gewoon niet zoveel controle over je ledematen. Deze jongen had prima op het laatst geschrokken z'n poot kunnen intrekken. Draai het eens om: als hij echt die intentie niet had gehad had je een geschrokken blik en excuses gezien, want niemand bij z'n goede verstand gaat op iemands hoofd staan. Bij hem zag je dat niet, daarbij is het gewoon een smerige overtreding, dus heel terecht vijf wedstrijden geschorst.

Ik mag dan niet veel hebben met het gedrag van Ibrahimovic en zo'n elleboogstoot kan ook niet door de beugel, maar wat Mings deed was walgelijk. Als je de beelden terugkijkt, zie je toch dat hij kijkt naar wat er op de grond ligt en dan gaan bij mij toch de alarmbellen rinkelen. Dat betekent dat hij zich bewust was van de omgeving. Verder gaat het hier niet alleen over de intentie. Dit is zeer gevaarlijk en alleen al aan de hand daarvan moet Mings flink bestraft worden.

4 maart 2017 om 17:37

Daarbij stopt hij ook niet en maakt geen excuses. Hij liep gewoon door en hoopte dat de scheids het niet zou zien.

Beide schorsen, geen voorbeeld naar jonge voetballers. Ibrahimovic met zijn ervaring zou beter moeten weten. Maar goed ze zullen er beide mee wegkomen.

Allebei schorsen heel simpel

Heb de beelden net terug gezien. Mings gaat hoe dan ook zeggen dat het niet expres was. Ik weet het niet. Ergens lijkt het er op dat het perongeluk ging, maar Zlatan geeft natuurlijk wel bewust een elleboog. Ik ga er van uit dat de FA beide heren straft.

Het was niet eens met opzet... Het is zeker geen schande als hij over Ibra heen probeert te springen maar hem per ongeluk raakt. Altijd moet de media het weer overdrijven.

8 maart 2017 om 19:38

Naïef. Heel erg naïef. Dit was een overtreding, maar jij gelooft het lief kijkende jongetje met mediatraining dat zijn hachje probeert te redden in een interview vlak na de wedstrijd

Je ziet aan ze kop gewoon dat die het bewust deed! Neemt niet weg dat Ibra hier ook voor geschorst moet worden.

4 maart 2017 om 20:13

Ibra moet geschorst worden, want het is tegen de regels. Maar tegelijkertijd verdient hij applaus voor deze prachtige klassieke uitvoering van een terechte elleboog. Maar ja, wat heb je aan zo een mooie elleboog als je een penalty mist? Niks helaas.

Dit zag er meer onhandig uit dan opzettelijk to be honest. Of hij ervoor geschorst kan worden? Vast wel.

Als je iemand voor je op de grond ziet liggen en je besluit eroverheen te springen, dan zet je niet op zo een manier je voet neer als je hem niet wilt raken. Dit lijkt me gewoon een bewuste actie. Overigens ook walgelijk hoe Zlatan wraak neemt. In mijn ogen verdienen beide heren een flinke straf.

4 maart 2017 om 20:02

Vind je dat walgelijk van Zlatan? Ik vind het de meest fijne overtreding om naar te kijken sinds die trap van Totti tegen Balotelli. Dat was ook al zo genieten. Een vedette en sieraad voor de sport die een omhooggevallen schande voor het voetbal compleet neermaait. Als iemand op je hoofd gaat staan (expres, met noppen, dat is echt belachelijk gestoord) en de scheids doet niks. Dan is het toch volledig terecht dat Mings vervolgens een elleboog krijgt? Mings had it coming. Echt waar, met je noppen op iemands slaap trappen. Gaat het niet? Heerlijke elleboog van Zlatan. Applaus van mij in ieder geval!

4 maart 2017 om 20:23

Met alle respect maar dit kan je toch niet serieus menen? Een elleboogstoot met alle gevolgen van dien als 'heerlijk' omschrijving, dat gaat me te ver. Als Ibrahimovic hem het eerstvolgende duel met bal en al over de zijlijn had getrapt tot daar aan toe maar een elleboogstoot gaat erover.

4 maart 2017 om 20:31

Inderdaad Wolter. Als je dit als 'heerlijk' ervaart, heb je echt geen normen en waarden meegekregen. Zo wraak willen nemen is toch wel het laagste van het laagste. Enorm triest dat er nog mensen zijn die dit soort acties aanmoedigen.

4 maart 2017 om 20:33

Juist niet. Iemand over de zijlijn trappen is half werk vergeleken met die laffe hoofdtrap van Mings. Enige kans op een gelijkspel tussen die twee was deze goed uitgevoerde elleboog. Een elleboogstoot hoort niet thuis op het veld normaal gesproken, maar Mings hoorde ook al lang niet meer thuis op dat veld. Kortom: boontje komt om zijn loontje. Nogmaals, puur genieten.

Hoe kunnen mensen die actie van Zlatan goed praten zeg? Wat een misselijke vent vind ik het toch. Een attitude van 'mij kun je niks ongestraft maken'. Een bewuste elleboog als wraak is te walgelijk voor woorden. De actie van Mings zou best eens onbedoeld kunnen zijn geweest. Een paar wedstrijdjes brommen zou voor Zlatan eens goed zijn, die man slaat totaal door!

4 maart 2017 om 20:11

Goed praten? Genieten! Mooiste wat ik Zlatan de hele middag zag doen. Echt puur genieten was het. Even op Youtube de herhaling een paar keer gekeken. En elke keer werd ik er weer blij van als ik die elleboog op het schijnheilige hoofd van Mings zag landen. Je gaat mij niet vertellen dat je gelooft dat wat Mings deed onopzettelijk was. Zlatan had die penalty moeten maken. Dat is belangrijker dan wat Mings (wie? omhooggevallen snotneus die bijna een legendarische speler expres verwondt) wel of niet doet. Kijk ook even het interview van Zlatan na de wedstrijd terug. Dat is prachtig.

4 maart 2017 om 20:27

Wat kinderachtig zeg. Vooral Zlatan heeft weer even aangetoond over minuscule kinderhersentjes te beschikken. Je hoort nooit op een dergelijke manier wraak te nemen. Over omhooggevallen gesproken, Zlatan denkt één of andere goedheiligman te zijn die je niks mag maken. Dit is precies waarom Zlatan nooit genoemd zal worden als één van de beste. Domme en overdreven acties en het mannetje willen zijn. Die man moet zijn voeten laten spreken als hij wraak wilt nemen.

4 maart 2017 om 20:38

Over voeten laten spreken ben ik het helemaal met je eens. Dat had Zlatan moeten doen bij die penalty. Nu Mings alsnog de winnaar van de twee.

Maar verder totaal niet met je eens. Als je op iemands hoofd gaat staan, zeker het hoofd van een sieraad als Zlatan, dan mag je je klaarmaken voor een volledig terechte elleboog van de meester der ellebogen. Niets met omhooggevallen te maken (alhoewel Zlatan ontegenzeggelijk een arrogante kwast is), maar gewoon met gerechtigheid. Kinderachtig zou zijn: handje schudden. Dat doen we in de zandbak op het speelplein. Op het voetbalveld staan we niet ongestraft op andermans hoofd.

Zlatan wordt overigens wel degelijk genoemd als een van de besten en daar hoort zijn eigenzinnigheid juist bij. Maar dat weet jij ook. Een van de meest spectaculaire voetballers van de laatste decennia met zijn atletisch vermogen. En af en toe inderdaad een domme actie. In dit geval dus wel een volledig terechte, heerlijke domme actie.

Terecht, al mocht Ibra van mij ook wel 5 wedstrijden krijgen. Wat een elleboog was dat zeg, ongelooflijk.

Wat een onzin zeg. Het is toch duidelijk dat dit niet expres was? Schorsing is prima maar dit gaat wel te ver. gewoon even lang als Ibra leek mij het beste

8 maart 2017 om 19:20

Waarom vind je een schorsing terecht als die het niet expres deed? Dat is toch een beetje tegenstrijdig ?

Beide spelers verdiend geschorst. Ik vind Ibrahimovic toch wel een rare vent, moet altijd met zulke acties komen. 5 wedstrijden schorsing voor Mings vind ik wel teveel. Ik verwacht dan ook dat Bournemouth gaat proberen de schorsing te verkleinen.

Aan de meerderheid van de reacties te zien, kan ik met zekerheid stellen dat de overgrote deel van de Vzers, geen observatievermogen bezitten en dat geld voor degen die beweren dat Mings Niet met opzet op Zlatans hoofd trapt.

Om dit alles waar te nemen, moet men duidelijk kennis hebben van bewegingsleer en de observatie daarvan.

Als je goed naar Mings zijn actie kijkt, moet je opletten hoe zijn hele lichaam beweegt in die ene seconde en je ziet dat er een venijn zit om iemand te raken.

De beweging die Mings maakt in die ene seconde past niet in het ''per ongeluk raken van iemand''.

Hiermee heb ik alles gezegd en voor diegene die nog steeds anders beweren (dat Mings dat per ongeluk deed), wens ik het beste toe.

8 maart 2017 om 20:24

Lieve help wat een onzin. Je zegt veel maar eigenlijk helemaal niets. Waar haal jij dat uit dat ie het expres deed? Ik zie die kerel springen met de intentie om over Rooney en Ibra te komen en ik zie hem zich volledig focussen op de bal en het spel dat aan de gang is. Hij is er enkel en alleen mee bezig op tijd recht te springen en in positie te komen om te verdedigen. Als hij Ibra expres wil raken op het hoofd kost dat concentratie en kan hij niet zo gefocust zijn op het spel.

De dubbele meetlat van het inconsequente zooitje dat FA heet. Beiden bewuste acties, beiden gevaarlijk, beiden even hoge straf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AFC Bournemouth

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren