Lewandowski weigerde veertig miljoen per jaar: ‘De club werd niet genoemd’

Vrijdag, 6 januari 2017 om

Robert Lewandowski had in China de best betaalde voetballer ooit kunnen worden, maar de spits van Bayern München heeft het aanbod afgeslagen. De Pools international kon volgens zijn zaakwaarnemer Cezary Kucharski een jaarsalaris van ruim veertig miljoen euro opstrijken, meer dan Carlos Tévez verdient. De Argentijn van Shanghai Shenhua mag zich sinds kort de best betaalde voetballer ter wereld noemen.

/

De 28-jarige Lewandowski tekende in december een nieuw contract bij Bayern tot de zomer van 2021. Hij had dus ook voor een Chinees avontuur kunnen kiezen. “Iemand die sterren naar China brengt nam contact met me op”, zegt Kucharski in een interview met SportoweFakty. “Om welke club het ging werd niet gezegd. Als Lewy voor China had gekozen, zou hij meer dan veertig miljoen euro per jaar verdienen, meer dan Tévez.”

De 32-jarige Tévez verliet Boca Juniors reeds voor Shanghai Shenhua. Daar verdient hij 722.000 euro per week. Voor Tévez was Ezequiel Lavezzi bij Habei China Fortune met zes ton per week de best betaalde voetballer ter wereld.


Poll

Groeit de Chinese Super League binnen vijf jaar uit tot de beste competitie ter wereld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door anfieldred)

Dit scheidt het kaf van het koren. Hoewel Lewa bij Bayern natuurlijk ook niet op een houtje hoeft te bijten. Je moet toch sterk in je schoenen staan om zo'n aanbod te weigeren.

6 januari 2017 om 15:02

Dat is toch prachtig om te lezen dit nieuws?! Gewoon een lange neus naar die chinezen. Niet alles is te koop. Mijn respect naar Lewandowski groeit!

6 januari 2017 om 16:20

Nu pas? Hij kon ook naar Real gaan en ook daar heel veel verdienen (natuurlijk minder dan in China) maar ook tegen hun heeft hij nee gezegd

6 januari 2017 om 19:24

Hoezo is dit een lange neus naar de Chinezen? Sinds wanneer is het wij vs de Chinezen. Dat is de reactie of denkwijze van een 10 jarige. Hij wijst het aanbod gewoon af.

6 januari 2017 om 19:28

Wat hij bedoelt te zeggen is dat Lewa bewijst dat met geld niet alles te koop is. Hoe je het ook bekijkt, 'die Chinezen' zijn wel een beetje het voetbal aan het verpesten met die belachelijke uitgaves. Inderdaad respect voor Lewandowski. Zo een aanbod wijs je helemaal niet 'gewoon' af...

9 januari 2017 om 09:53

Misschien dat dit voor jou te diep gaat. Lewandowski geeft aan dat hij liever in de top van Europa voetbalt dan zijn zakke vult met 40 miljoen per jaar in een nietszeggende competitie in China.

6 januari 2017 om 15:18

Zo knap vind ik het niet... Hij pakt al zeker 10 miljoen per jaar bij Bayern dat is al meer dan genoeg en nog eens sponsorgelden die die anders bij China kwijt zou raken al brengt dat Chinese salaris dat makkelijk recht. Daarnaast is het een topper en speelt die bij een absolute topploeg, dan ga je niet midden in de top van je carriere pleitte. Je ziet dat vaak de net niet spelers gaan zoals een Oscar en Witsel. Dat zijn jongens die weten dat een Barca of Real ze niet willen en er geen bijzondere prijzen voor ze erin zitten, dan zou ik ook naar China gaan. Maar de echte toppers die gaan nooit naar China, misschien als ze 35 zijn maar niet eerder.

6 januari 2017 om 15:26

In China krijg je ook wel sponsorcontracten hoor. Met 1.3 miljard inwoners zijn er zat interne bedrijven die wel wat willen beginnen met een populaire voetballer.

6 januari 2017 om 15:26

Voor nu wel ja. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er een echte topper daarheen gaat. Gisteren las ik wel berichten dat de Chinese overheid een salarisplafond in wil stellen. Dus dat zou weer een rem kunnen zijn.

Wat ik overigens opvallend vind, is dat de club niet vermeld werd die Lewandowski wilde kopen. Dus je biedt 40 miljoen per jaar, maar dan weet je als speler niet in welke stad en bij welke club je dan moet gaan voetballen. Dat vind ik eerlijk gezegd nog veel onbeschofter dan die waanzinnige bedragen.

Alleen de absolute topspelers die in Europa nog jaren mee kunnen weigeren zulke aanbiedingen, omdat zij ook wel weten dat wanneer zij 33+ zijn, er nog genoeg aanbiedingen zullen komen om geld te verdienen. De spelers die al oud zijn en in Europa haast zijn vergeten zullen happen en tekenen in China. Ik persoonlijk vindt het niet eens zo erg, ik gun het iedereen om geld te verdienen. Als ze onze sterren maar met rust laten

Als Tevez 38 krijgt zou ik, als lewa zijnde, niet voor minder als 100 per jaar gaan. Als ze toch beweren al het geld van de wereld te hebben, prove it. Competitie gaat imploderen. De grens ligt nu veel te hoog. Gemiddelde voetballers verdienen 25 miljoen. Dan gaan toppers niet komen voor minder als 150. En dat kan zelfs China niet blijven bekostigen want die prijzen blijven stijgen.

6 januari 2017 om 15:27

Er staat al wat op til, Belgische radiozender melde vanmiddag dat door het protest van de bevolking in China er een salarisplafond gaat komen, en het maximum toegestane buitenlanders in de basis gaat al worden teruggeschroefd van 5 naar 4. Er van uitgaande dat dat plafond er komt zullen veel voetballers al afhaken.

6 januari 2017 om 17:01

Dat is al langer zo, al een paar jaar is de regel dat er maar 4 buitenlanders mogen spelen, waarvan 1 uit Azie/australie.

6 januari 2017 om 17:21

Ahzo bedankt dan heb ik het denk ik fout gehoord.

6 januari 2017 om 15:28

Dat die bedragen waanzinnig zijn, wil niet zeggen dat je zomaar cijfertjes kan gaan roepen.

Er zijn nu een paar spelers die dit soort bedragen verdienen. Dus geen gemiddelde voetballers, maar de Oscars en Tevezzen.

En als speler ben je echt zwakzinnig als je gaat pokeren door te roepen dat je 100 miljoen wil verdienen. Dat is leuk in films, maar niet in het echte leven.

Lewa kijkt meer naar sportiviteit dan geld. Hij wilt het beste uit zijn carriere halen en China gaat hem daar bij niet helpen.

6 januari 2017 om 16:01

Misschien omdat hij in vier jaar China 160 miljoen kan verdienen en hier in dezelfde tijd 50 miljoen? Ik kan me goed voorstellen dat je gaat als je zo'n afweging moet maken.

Ik ben veel te vroeg geboren...... Ik heb altijd in het eerste gespeeld,in de tweede klasse zondag!!!! Moet ik toch minimaal in China twee miljoen binnen kunnen harken 😂😂. Gaat echt helemaal nergens meer over daar....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

337 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 4 7 1 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
2016/2017 Bayern München 33 30 5 0
Laatste voetbalnieuws

Imponerende Lewandowski pakt ruime voorsprong op Gerd Müller-index

Robert Lewandowski blijft doorrazen in de Bundesliga. De spits van Bayern München voegde zaterdagavond tegen Arminia Bielefeld twee treffers en staat na vier wedstrijden in de Bundesliga op zeven doelpunten. Daarmee...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Paris Saint-Germain en Manchester United hebben Christian Eriksen hoog op hun lijst met winterse transferdoelwitten gezet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren