Nouri schept duidelijkheid: ‘Als ik ergens anders ga spelen, is dat met Ajax’

Dinsdag, 18 oktober 2016 om 07:31Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:12

Voorafgaand aan het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en De Graafschap (4-2) kreeg Abdelhak Nouri een Bronzen Stier uit handen van Hakim Ziyech. De middenvelder werd onlangs verkozen tot beste speler van de eerste periode van de Jupiler League. Nouri was ook maandag een van de uitblinkers van de nummer drie op het op een na hoogste niveau en de Bronzen Stier is dan ook een aanmoedigingspremie voor de spelmaker.

/

"De bedoeling is wel dat je ernaar streeft om ook in de Eredivisie dit voetbal te spelen', vertelde Nouri na afloop tegen FOX Sports. De middenvelder maakte afgelopen maand zijn debuut in het eerste, in het KNVB Beker-duel met Willem II. Nouri wil echter meer speeltijd in het team van Peter Bosz. "Ik wil zeker kijken of ik dat aankan, je wacht erop om het daar ook te kunnen doen. Tot nu toe is dat niet zo, dan moet je ervoor zorgen dat je het bij Jong Ajax blijft doen."

Nouri vond het geweldig dat uitgerekend Hakim Ziyech de Bronzen Stier aan hem overhandigde. "Een jongen tegen wie ik echt opkijk, reikte hem uit aan mij. Ik hoop dat ik hem ook een keertje mag uitreiken", vertelde hij met een knipoog. "In ben er echt blij mee. Dat is een echt beloning voor mij en het team."

Een verhuur geniet niet de voorkeur van Nouri. "Ik heb er nog niet over nagedacht. Mijn doel was en is nog steeds om in De Arena te voetballen. Als ik ergens anders ga voetballen, is dat met Ajax."

Jong Ajax heeft na tien wedstrijden in de eerste divisie 33 doelpunten gemaakt. Dat is het hoogste aantal in 51 jaar (Sittardia 1965/1966). [via Gracenote] ??? #ajagra #degraafschap #afca

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) elPoll

Denk jij dat Abdelhak Nouri ooit voor een Europese topclub zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door appelsapman)

Benieuwd of die jongen uberhaupt wel gaat slagen bij Ajax. Die jongen wordt zo enorm gehyped waardoor de verwachting van iedereen enorm hoog zijn. Benieuwd of hij hiermee om weet te gaan.

18 oktober 2016 om 07:43

Nou gehyped, als je hem zelf ziet spelen begrijp je waarschijnlijk wel waarom hij zoveel lof krijgt van fans, coaches, spelers, teamgenoten. Als hij dan nog zo'n prijs wint als beste speler van de Jupiler in de eerste periode, dat stimuleert alleen het beeld dat hij echt een goeie voetballer is.

18 oktober 2016 om 07:49

@ajax ik geloof wel dat het terrecht is hoor. Maar ik snap Fr12 wel.
Ga eens naar de laatstejaren kijken welke jonge spelers er allemaal gehypt werden en waar ze nu spelen.
Kwaliteit is niet het enige. Hoe word deze jongen begeleid straks hij wil nu al meer maar zit er nog even niet in. Hoe gaat zijn kop staan.
Giosteren bij VI een mooie voorbeeld Bazoer. Iedereen dacht dat hij super snel basis zou komen en snel bij de bste middenvelders van europa zou komen. Ik zelf heb dat ook gezegd. Echter hij is in een vreselijk wak terecht gekomen en moet zich nu terug knokken.
Dus ja kwaliteit is 1 maar je heb er meer voor nodig.

18 oktober 2016 om 08:03

@ajaxcunian

Ik weet dat hij ontzettend goed presteert bij Jong Ajax. Maar er moet toch ook een reden zijn waarom hij daar blijft spelen, en dat hij niet wordt overgeheveld naar het eerste van Ajax?

Alle lof zorgt ervoor dat de verwachtingen enorm hoog zijn. Terwijl men niet moet vergeten dat hij nog ontzettend jong is en zichzelf nog vol op aan het ontwikkelen is. Kijk eens naar Bazoer, Riedewald, Tete en El Ghazi. Die werden van te voren allemaal de hemel in geprezen, maar alle vier zijn ze naar een erg sterke start enorm teruggevallen.

18 oktober 2016 om 08:06

Tja Bazoer is nog jong en kans zich best terug knokken. Ajax heeft een erg brede selectie en Ajax zit in een winning mood. Net als Feyenoord heeft Ajax geen rede om te wisselen. Al is het wel jammer voor Bazoer en Tete. Al zou ik Tete opstellen voor Veltman.

18 oktober 2016 om 08:08

Goh misschien omdat we al verdomd veel andere middenvelders hebben??? Zal dat een reden kunnen zijn???

18 oktober 2016 om 08:21

Ajax heeft een erg breed elftal. Dus dan wordt het moeilijk om daar veel speeltijd te krijgen. Daarom is het geloof ik ook gewoon beter dat hij gewoon al die wedstrijden meepikt met jong-Ajax. Na de winterstop, als Ziyech en Traore meedoen aan de Afrika Cup, kan hij hopelijk wat speeltijd krijgen in Ajax 1.

We vinden het natuurlijk jammer dat talenten als Appie, Bazoer etc. niet zoveel speeltijd krijgen. Een beetje in strijd met de Ajax filosofie. Maar misschien is dit wel de reden dat Ajax het zo goed doet. Spelers die misschien niet het talent hebben van deze jonge gasten, maar wel wat volwassener zijn waardoor we wedstrijden nu wel over de streep trekken, die we in het verleden misschien weggaven. Schone, Viergever, Veltman etc. lopen toch al wat langer mee. Die hebben geleerd van tegenspoed, waardoor het minder snel zal gebeuren. En dan kunnen we de talenten wat vaker brengen. Niet allemaal tegelijk, maar allemaal af en toe een helft mee laten spelen als we al een voorsprong hebben opgebouwd. Zo gebeurde het vroeger ook met jonge talenten. Die mochten tussen de grote jongens spelen. En werden door die spelers ook beschermd indien nodig. Vorig jaar werd van al die talenten verwacht dat ze Ajax al een heel seizoen konden dragen. Dat is ze de laatste weken uiteindelijk lelijk opgebroken.

18 oktober 2016 om 08:37

Ajax heeft 10 goede middenvelders dus het ia heel erg lastig om Nouri er nu ook bij te halen, als coach kijk je ook naar zijn ontwikkeling en dan is het nu misschien beter om vooral minuten bij jong ajax te maken.

18 oktober 2016 om 12:06

True!

Het mooiste vind ik, alle spelers zoeken Nouri.
Net zoals ze bij Barca Messi zoeken, zoeken ze bij Jong Ajax Nouri om vanuit daar verder te voetballen.
Zeiden we maar hetzelfde over Klaassen.. helaas speelt hij voornamelijk verstoppertje, voetballen, het spel verdelen zoals Nouri is niet voor hem weggelegd. Wat mij betreft ook geen vraag wie de betere voetballer is al heeft Klaassen andere kwaliteiten.

Dat alle spelers Nouri zoeken zegt imo erg veel zo niet alles, geen wonder dat hij deze periode uitgeroepen is tot beste speler van de JL, hij is de regisseur van dit jonge Ajax(al doen de Jong en vd Beek natuurlijk heerlijk mee!).

19 oktober 2016 om 06:32

Dat is puur omdat ene ziyech bij ajax speelt

18 oktober 2016 om 07:44

Tja dat is altijd de vraag. Tot nu toe presteert hij en ik denk dat hij zeker kan slagen. Op zo n leeftijd al de beste bent van een competitie dam zegt dst wel wat

18 oktober 2016 om 07:45

Sinds de C'tjes is die druk er al. Zelfs Johan Cruijff deed er alles aan hem bij Ajax te houden, druk heeft hij dus altijd gehad. Voetballend kan hij het, als hij hard aan zijn schot en startsnelheid kan werken om wat meer kansen te verzilveren en meer uit de duels te blijven dan heb je hier de toekomstige regisseur van Ajax I en misschien wel meer.

18 oktober 2016 om 07:50

Hij wordt niet gehyped, hij presteert gewoon al jaren exceptioneel. Of hij de laatste stap kan maken weet je nooit van tevoren, maar het heeft er alle schijn van. Bij Ajax breken toch ieder jaar wel weer 2 a 3 spelers door uit de jeugd, goeie kans dat hij daar volgend jaar bij zit. Jaartje als stand-in voor Ziyech en daarna zijn definitieve vervanger. Dan is die pas 19 of 20, mooi op tijd lijkt me.

18 oktober 2016 om 08:05

@mandedios

Maar dat is geen garantie voor succes. In de jeugd presteren is heel wat anders dan bij het eerste van Ajax. De verwachtingen zijn ondertussen zo enorm hoog dat het misschien alleen maar tegen kan vallen.

Bazoer werd ook zo enorm gehyped, heb supporters zien roepen dat hij al 60 miljoen waard was, nu houd hij wekelijks de bank warm..

18 oktober 2016 om 08:09

Mwa het niveau van de jeugd is enorm omhoog gegaan door de JL. Ik denk dat Nouri zonder problemen in het eerste kan aansluiten.

18 oktober 2016 om 08:10

Dus omdat Bazoer bankt is hij meteen gehyped? Man hou op hoor want dat is gewoon onzin. Is een keuze vd trainer. Isco is vast ook gehypt, omdat James de voorkeur krijgt? Wij gebben gewoon veel basiswaardige middenvelders. Ja dan banken er een paar.

18 oktober 2016 om 08:11

Ook al is het zonde van Bazoer, Never change a winning team. Moet jij toch weten? Buuten dat heeft hij gewoon ook een lange slechte periode gehaald. Het is niet onterecht dat hij op de bank zat.

18 oktober 2016 om 08:12

@lee112

Als een paar maanden terug veel mensen roepen dat die jongen geweldig goed is, al naar Barcelona kan en 60 miljoen waard is wel ja.

Dat is juist hetgene wat ik bedoel. Veel mensen hypen spelers enorm, terwijl vervolgens veel van die jongens op de bank belanden.

18 oktober 2016 om 08:20

Zal mij niet verbazen als hij alsnog voor heel wat miljoenen wordt verkocht. In het buitenland is Bazoer alsnog een toptalent. Alleen hier doen velen alsof talenten het team moeten dragen. Ja hij bankt dus??? Dat kan en hoort gewoon bij je ontwikkeling. Zidane heeft ook gebankt in zijn carrière. Kijk maar naar vilhena. Ook bankzitter nu basis. Tsja zo snel kan het gaan.

18 oktober 2016 om 08:23

@lee112

Maar dat is dus hetgene waarvoor gewaakt moet worden vind ik. Het is totaal niet erg als een toptalent even pas op de plaats maakt, dit is alleen maar goed om een dikke huid te creëren.

Ik ben alleen van mening dat mensen ondertussen zoveel van Nouri gaan verwachten, dat als hij dalijk een moeilijke periode heeft hij meteen afgeschreven gaat worden.

Breng die jongen gewoon rustig, laat hem eens zo nu en dan 45 minuten meespelen in het eerste (als de wedstrijd het toelaat).

18 oktober 2016 om 08:23

Zal mij niet verbazen als barca het volgende ziet: Bazoer nominatie golden boy. Dat zag napoli ook bij milik. Tsja dan wat of iemand goed of slecht speelt vs de graafschap.

18 oktober 2016 om 08:26

Maar dan wat ? Ja de fans verwachten veel. De coach doet exact hetzelfde wat jij aangeeft. Hij brengt nouri rustig. Geen druk niks.

18 oktober 2016 om 10:13

@fr12jules

Je schrijft: Bazoer werd ook zo enorm gehyped, heb supporters zien roepen dat hij al 60 miljoen waard was, nu houd hij wekelijks de bank warm.

Het gaat om jongens van 19, 20 jaar. Dus waar heb je het eigenlijk over. Alle jonge spelers van die leeftijd krijgen een terugval, alleen de Messi's van deze wereld blijft die soms bespaard. Uit een reactie als die van jou, blijkt dat jij het kennelijk vanzelfsprekend vind dat jongens van die leeftijd een basisplaats hebben bij een club als Ajax. En dat is natuurlijk volstrekt onrealistisch, al helemaal als je de enorme concurrentie op het middenveld van de club in ogenschouw neemt. Bazoer is niet gehyped, zoals jij beweert, maar een megatalent, dat even een mindere periode kent zoals dat ook grote spelers als Rijkaard op die leeftijd is overkomen. Hij bulkt van het talent en uit het feit dat hij ondanks zijn plek op de bank helemaal niet weg wil en er voor kiest om te vechten voor zijn plek, blijkt dat er ook een uitstekende kop op zit. Het is voor mij zo klaar als een klontje dat hij zijn terugval te boven zal komen en dat er een prachtige carrière voor hem in het verschiet ligt. Hij zal uiteindelijk bij een hele grote club terecht komen en iedereen logenstraffen die geen of onvoldoende oog heeft voor zijn onmiskenbare kwaliteiten en hem het stempel van hype heeft opgeplakt. Bazoer gaat een hele grote worden. Dat kan een blinde met zijn stok zien.

18 oktober 2016 om 11:05

Het verschil tussen Nouri en Bazoer is wel dat Nouri inmiddels al 2 jaar in de Jupiler league speelt en dus langzaam doorgroeit. Bazoer werd veel sneller naar het eerste gebracht en heeft daardoor een grotere stap (en ook nog sneller) moeten maken. Als Nouri al 2 jaar goed speelt in de JL, is de stap naar het eerste kleiner en is het dus ook makkelijker om die stap te maken.

18 oktober 2016 om 11:14

@ Fr12jules, je weet dat Bazoer afgelopen winter al weg kon voor zo'n 50 miljoen hé?

Napoli had 25 mil vast geboden en met bonussen kon dat bedrag ongeveer verdubbelen. Ajax zei ja, Bazoer zei nee.

Dus een paar maanden geleden zaten mensen er niet zo heel erg naast met die 60 miljoen.

Bazoer is een van de slachtoffers van het rare selectiebeleid van Bosz. Schone was compleet uit beeld en is opeens basisspeler, Riedewald was zijn nummer zes en verdwijnt uit de basis zonder echt slecht te spelen of grote fouten te hebben gemaakt. Sinkgraven is in no time het hele elftal doorgeschoven (begon als linksbuiten vervanger van Younes, mocht toen een wedstrijdje op het middenveld om nu terug te keren als linksback). En Dolberg was eerst zogenaamd te jong en moest Traore perse in de spits om vervolgens alsnog te doen wat de helft van nederland zei. Traore rechtsbuiten en dolberg in de spits.

Nu zag ik ook el ghazi invallen. Het is slechts tegen Ado, maar de gretigheid spatte er vanaf. Nog ff en dan mag Traore van mij banken.

De bekerwedstrijd tegen Willem II was voor een aantal spelers de kans om zich te laten zien. Schone en Bazoer speelde goed, Sinkgraven onwennig als Ghazi was vrij aardig en Tete was niets minder dan Veltman. Vervolgens mag Sinkgraven blijven staan, krijgt schone een basisplek en zien we de rest niet meer terug. Wel krijgt Ajax nog steeds veels te makkelijk kansen tegen. Lijken bepaalde spelers oneindig veel krediet te hebben (bijvoorbeeld Veltman maar zeker ook Viergever want dat zogenaamde degelijk is Sanchez die in de gehele achterhoede ingrijpt ) en lijken bepaalde spelers elke vorm van krediet verspeelt te hebben (tete, Riedewald).

Een dergelijke coach is niet goed voor Nouri, dan gaat hij dadelijk van vaste invaller, naar basisspeler naar terug naar jong. Vooral omdat er bepaalde aspecten zijn die twijfelachtig zijn bij nouri (vooral fysiek, dat moet hij compenseren met ontzettend veel techniek). Nouri is veel meer een bindmiddel terwijl Ziyech veel meer een superster i. Maakt niet uit wat de rest om Ziyech heen doet hij doet zijn ding, waar Nouri vooral de spelers om hem heen gebruikt.

18 oktober 2016 om 18:57

Lijkt me niet, Nouri kan uit stand iets geniaals doen wat weinig spelers zien of kunnen bedenken.

18 oktober 2016 om 07:50

Hij wordt niet eens zo gehypet hoor, hij is gewoon een schitterende speler om te zien voetballen. Voetballend zou hij al in de basis van Ajax moeten staan, alleen die concurrentie he. Gewoon moordend bij Ajax. Wie haal je eruit? De aanvoerder of de beste speler van de Eredivisie?

18 oktober 2016 om 08:09

Geweldig talent inderdaad, maar ik heb het idee dat die jongen zo erg de hemel wordt ingeprezen dat het dalijk alleen maar tegen kan vallen. Zie je wel vaker bij talenten van Ajax die enorm de hemel in worden geprezen. Zijn er ook genoeg die het uiteindelijk niet halen.

Eerst was Eriksen bijv een toptalent. Vervolgens was Fischer nóg beter als Eriksen en vervolgens was Andersen nóg beter dan Fischer. Bij Ajax hebben ze er een handje van hun eigen kweek enorm de hemel in te prijzen voordat ze uberhaupt iets hebben laten zien in het eerste.

Daarom twijfel ik of Nouri uberhaupt wel gaat slagen. Wat als het dalijk tegenvalt, of hij misschien moeite heeft aan te haken vanwege zijn fysiek?

Mooi voorbeeld daarvan is misschien wel Achahbar, werd in de jeugd ook enorm geprezen en schoot ieder jaar van alle hoeken en standen de bal tegen de touwen. Maar toch nooit de stap kunnen maken naar het eerste. Hiermee wil ik niet zeggen dat dit ook zal gebeuren bij Nouri, maar ik vind dat men er wel voor moet waken. Want het zou zonde zijn als een jongen met zijn talent en kwaliteiten het niet zal gaan waarmaken.

18 oktober 2016 om 08:16

Fysiek ???? Sjees hij passeert iedereen puur op techniek evenals ziyech die zelf ook geen macho is. Sommigen vermijden duels. Nouri is daar 1 van. Met grote afstand de beste in de JL. Hij kan moeiteloos mee met Ajax 1. Eriksen, Fischer en Bazoer waren allen niet zo dominant in de jeugd als nouri. Hoe goed ze wel niet waren op de toekomst. Nouri zit op een andere level

18 oktober 2016 om 08:42

Ik voorzie dat hij zijn minuten in het eerste dit seizoen op links gaat maken. Naar mate Ajax dominater wordt. is er steeds minder behoefte aan snelheid op de flanken en steeds meer aan mensen die iemand kunnen wegsteken.

18 oktober 2016 om 09:25

@FR12, het klopt dat het verschil met de jeugd en het eerste nog groot is. Maar nu Jong Ajax in de JL speelt is dat verschil niet meer zo heel groot. Het is ook niet goor niks dat ze momenteel 3e staan. Ajax heeft gewoon een erg goed team met in mijn ogen veel toekomstige basisspelers voor het eerste. Niet alleen Nouri, maar ook vd Ligt, De Jong, Cerny, vd Beek en Cassiera verwacht ik veel van. Het is ook niet voor niks dat dit Ajax de Graafschap helemaal wegspeelde terwijl het 2e van Ajax nog 2x moeite had met dit de Graafschap.

18 oktober 2016 om 09:27

EDIT: het 1e van Ajax* (geen edit knop op je mobiel)

18 oktober 2016 om 14:10

Kijk als hij een topspeler wordt zal het mede zijn omdat hij met druk en hoge verwachtingspatronen om kan gaan. Daar zul je dan toch een keer doorheen moeten. Je kan hem uit de wind houden en dan komt hij straks met zn duim in zn mond bij een topclub binnen. Ik vind het dan ook niet zo slecht dat talenten die presteren geprezen worden en in de spotlight gezet. Laat ze maar beseffen dat er al mensen zijn die fan zijn en dus ook verwachtingen hebben. Met die verantwoordelijkheid moet je toch leren omgaan. In het gareel blijven. Daar speelt de trainer/staf natuurlijk ook een rol in. En lukt dat niet, geen schande toch. Dan sta je minder in de spotlight en doe je daar je best.

18 oktober 2016 om 08:06

Waarom gehyped? Als hij speelt dan speelt hij nagenoeg altijd goed. Dus verklaar je nader aub.

18 oktober 2016 om 08:11

Veel supporters en media zijn enorm enthousiast over hem. Dit zorgt ervoor dat er een enorm hoog verwachtingspatroon wordt gecreeërd. Dit kan wellicht alleen maar tegen gaan vallen.

18 oktober 2016 om 08:29

Terecht. Hij is gewoon zo leuk om te zien m. In het buitenland hebben ze het ook over hem. Ipv talenten klein maken moeten we hem koesteren.

18 oktober 2016 om 10:41

Hij is zeker wel gehyped. Kijk waar jongens als Depay, Bazoer, Riedewald, Vilhena, Kongolo etc. Met 19 jaar waren. Ook heeft hij nog niks laten zien op dat kwartiertje tegen willem 2 na. Daarnaast zijn er genoeg jongens die al in de basis hebben gestaan van zijn leeftijd Bergwijn, van de Beek, Cerny etc. Bazoer is bijvoorbeeld ook maar een half jaar ouder maar zit nu al bijna 2 seizoenen in het 1e. Ook zul je hem de komende jaren nog niet in de basis zien of er moet een leegloop plaats vinden maar de meeste middenvelders zijn nog niet klaar voor een stapje omhoog. Misschien dat Klaassen aan zijn laatste seizoen bezig is of Ziyech zou misschien al snel kunnen gaan. Natuurlijk zie je dat hij goed kan voetballen maar er wordt hier gedaan of dat hij een van de beste van de wereld kan worden dan zeg ik kijk naar de leeftijd dat jongens als van der Vaart, Robben en Sneijder debuteerde in het Nederlands elftal wat toen een stuk sterker was als nu.

18 oktober 2016 om 11:37

Wat een onzin dat hij gehyped wordt fr12jules. Hij maakt het al jaren meer dan weer in de jeugdteams van Ajax! Dit is gewoon echt een toptalent en daar is geen woord aan gelogen of gehyped.

18 oktober 2016 om 12:03

Er zijn zoveel spelers die uitblinken in de jeugd en het vervolgens niet waarmaken.

18 oktober 2016 om 12:10

Dat is een ander verhaal. Maar gehyped is hij zeker niet als hij het gewoon al jaren waarmaakt in de jeugdelftallen.

Goede instelling, deze jongen.
Ik hoop van harte dat hij spoedig meer kansen zal krijgen en dat hij het komende seizoen definitief doorbreekt!
Overigens denk ik niet dat hij in de Europese top terecht zal komen, ook al gun ik hem dat wel..

Ik hoop ergens wel dat hij verhuurd gaat worden, misschien wel al vanaf de winter. Hij moet elke week in de Eredivisie 90 minuten kunnen spelen om weer stappen te maken. In de juup toont hij aan het niveau al een soort van te zijn ontstegen en die jongen is toe aan een niveautje hoger.

18 oktober 2016 om 07:52

Dan geef je zijn ontwikkeling uit handen. Nouri kan de Eredivisie aan mits er voetbal rond hem staat en geen lopers, als hij moet gaat bikkelen zal hij sneller verzuipen en misschien zijn plekje in de basiself verliezen. Bij Jong Ajax zullen ze dit seizoen altijd aanvallend voetbal spelen en daar heeft Nouri het meeste profeit van. Zo ontwikkelen Cerny, Nouri, vd Beek, Cassierra, de Jong en Eiting zich aangezien die allen het beste functioneren bij een aanvallende ploeg met hoge balcirculatie.

18 oktober 2016 om 07:58

Twijfelgevalletjes verhuur je. Nouri zit tegen selectie aan en moet dat vooral blijven. Van verhuren is op Vertonghen na zelden iemand sterker terug gekomen. Klinkt allemaal mooi, minuten maken, maar Nouri is een technicus die rendeert bij betere voetballers om zich heen, zoals ook Eriksen. Maar deze jongen gaat gewoon zijn kansen in Ajax 1 afdwingen en pakken. We krijgen vast wel weer blessures als de velden wat harder worden en dan zullen Nouri (en Bazoer) er staan.

18 oktober 2016 om 08:47

Helemaal mee eens, al pakte jaartje Groningen ook niet slecht uit voor Blind .

Buiten het feit dat hij ontzettend goed kan voetballen geniet ik ook erg van de speelvreugde die deze jongen (s) uitstralen! Het zijn echte liefhebbers!

Het is ook heerlijk om naar de wedstrijden van Jong Ajax te kijken.
Spelen heel frivool, mannetje overslaan wanneer het kan, heel zeker aan de bal, veel steekpasses.
Ondanks het overvolle middenveld moeten zowel Nouri als Cerny meer minuten gaan krijgen. Al is het maar op het einde van wedstrijden wanneer de winst zo goed als binnen is.

Nouri is net als Zyech een sieraad voor de sport. Iemand voor wie je naar het stadion gaat. Voor veel mensen is het glas half leeg en die mensen hebben vooral oog voor zijn frêle gestalte, terwijl ze zijn fabelachtige techniek en dit spelinzicht vaak onderbelicht laten. Ook Gerald Vanenburg en Jesper Olsen waren lichtgewichten, maar dat heeft hen er niet van weerhouden om een prachtige carrière op te bouwen, waarbij die van Olsen zich zelf voor een groot deel op de Engelse velden, waar fysieke strijd eerder regel dan uitzondering is, heeft afgespeeld. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

18 oktober 2016 om 11:02

Leuk en aardig die woorden, maar ik heb hem tegen france leeftijdgenoten ien spelen op ek.....het spijt me zeer, maar viel niet echt op. Sterker, hij viel door de mand. Bovendien is hij 'al' 19...nog niet eens in ajax 1 kunnen overtuigen in nietige eredivisie. Balt nu lekker in jl waar psv 2 koloper is en waar ene lammers en co alles aan flarden schieten. Hopelijk zie je nu ook dat het zoveelste hype is

Deze jongen op het ek gexien tegen france leeftijdgenoten en helaas.weer zo'n hype, weer een talent, maar dit wordt met veel geluk miss die nu bij hotspur speelt...fysiek is echt scrikwekkend...geldt overigens heel nl voetbal. Het ook geen messi die compenseert met zn techniek en pure talent. Getuige feit dat hij 19 'al' is en nog niet eens onbetwiste kracht is in ajax 1.

Degene die op ja hebben gestemd, kijk duel tegen Franse leeftijdgenoten. Dst zn immers zn concurrenten later en ja, zij gaan absoute top halen, hij niet.

18 oktober 2016 om 11:42

Heb je ook de wedstrijden van oranje onder 19 gezien waar Nouri de absolute ster was?

Volgens mij heeft geen enkel talent zich zo bewezen als Nouri in de JL.
Heb bijvoorbeeld Bazoer zien spelen maar die blonk niet zo uit, werd ineens bij 1 betrokken en speelde daar vervolgens direct goed. Hoe zou Nouri het dan doen?

Al jaren spreken we over deze generatie, al jaren denken we dat er een gouden generatie aan zit te komen.
Nu de puzzelstukjes in elkaar vallen zie je de contouren, jong ajax speelt veel elftallen van de mat.
Ik ben benieuwd wanneer zij de eerste keer in dubbele cijfers eindigen, dit had zomaar tegen de Graafschap kunnen gebeuren.

Helaas zijn enkele spelers inmiddels weg bij Ajax, anders had je Fosu Mensah en Donyell Malen er nog bij gehad.
Wij hadden het 4 jaar geleden al over deze generatie.. leuk dat bepaalde zaken nu op hun plek vallen!
Zeefuik-de Ligt-Fosu Mensah(Eiting)-Savastano
de Jong(eiting)
vd Beek - Nouri
Cerny-Malen(Cassiera)-Kluivert(Clement)

Het zou zomaar kunnen dat 6 a 7 spelers de overstap naar Ajax 1 maken, wat mij betreft liever vandaag nog. Ik vind dat bepaalde spelers hierboven echt niet zoveel onderdoen voor hun concurrenten in Ajax 1, sterker nog ik denk dat bepaalde spelers zelfs beter zijn.
De Ligt bijvoorbeeld, hem zie ik bijvoorbeeld liever dan Viergever omdat hij veel sterker in de lucht is.
Cerny zou ik laten spelen ipv Younes, veel meer rendement!
Nouri steevast laten invallen voor Ziyech en de Jong voor Schone.
Bazoer en vd Beek voor Klaassen.
Zeefuik of Tete voor Veltman.

Tja, wat mij betreft praten we nog steeds over een gouden generatie. De woorden toen, zijn niet uit de lucht gegrepen.. kijk wat wedstrijden van jong en je kunt niets anders dan dit beamen lijkt me?

18 oktober 2016 om 11:44

Was de fluwelen revolutie van Cruijff en Jonk toch niet voor niets geweest !!
Ajax gaat binnen nu en twee/drie jaar tikki takka voetbal spelen in de eredivisie met al die toptalenten.

18 oktober 2016 om 14:58

Leuk verhaal allemaal maar ik ben toch blij dat jij het niet voor het zeggen heb. Younes eruit voor Cerny? Cerny is een heel leuk talent, en Younes zit even in een dip. Maar Younes heeft als nietszeggende speler in Duitsland het toch in vrij korte tijd voor elkaar gekregen om zich tot één van de beste van spelers van het huidige Ajax te mogen noemen. En zelfs als Younes uit vorm is zie je dat hij dubbele dekking krijgt en dat er dus ergens anders ruimte ontstaat. En hoezo heeft Cerny meer rendement? Omdat hij 2 á 3 goals heeft gescoord? Ik denk dat je van een koude kermis thuis komt met Cerny gelijk een heel seizoen in de basis. Fischer vergeten? Andersen? El Ghazi een jaar geleden?

En dan Bazoer en/of van de Beek voor Klaassen? Ik snap dat misschien niet iedereen gecharmeerd is van Klaassen, maar vergeet niet dat hij zó belangrijk is voor dit Ajax. Die jongen heeft pit en strijdlust. Ondanks z'n leeftijd toont hij zich nu al tot een voorbeeldig aanvoerder. Daarnaast scoort hij dit seizoen ook veel. Het zal mij letterlijk worst zijn of het simpele intikkertjes zijn, hij staat er wel steeds en maakt ze ook nog eens. Bazoer heeft duidelijk laten zien moeilijk met een tegenslag om te kunnen gaan. Alleen aan z'n houding kon je zien hoe hij zich voelde. Is dat de juiste manier om een teleurstelling tegen te gaan? Absoluut niet. Knokken! En als je het mij vraagt is van de Beek echt (nog) geen betere optie dan Klaassen.

Het enige waar ik het misschien met je over eens ben is de positie van Veltman. Helaas gaat het bij Veltman met grote pieken maar ook grote dalen. Nu scoort hij echt niet vaak een onvoldoende tot nu toe, maar hij is erg onopvallend. Ik zie daar ook liever Tete.

18 oktober 2016 om 17:00

Jeetje, een mening kan afwijken.. zo blijkt

Ik pleit er niet voor om Cerny een heel jaar op die positie te zetten, ik zou het op dit moment graag willen zien. Younes heeft vorige week zijn 2e assist afgeleverd.
Dribbelt leuk hoor! Maar heeft dit seizoen totaal nog geen rendement.
Wat dat betreft zou ik Cerny wel eens willen zien, ik vind ook wel dat ie het verdiend.. heeft er toch al 5 inliggen + 4 assists in 9 wedstrijden, dat spreekt mij meer aan.. wetende dat hij ook makkelijk een man kan passeren en tevens nog eens sneller is dan Younes. Op basis waarvan zou je steevast vasthouden aan Younes?

de Ligt voor Viergever al vind ik Viergever het goed doen. Ik vond de Ligt tegen Willem 2 en eigenlijk al jarenlang erg goed presteren, organiseert zijn verdediging, is sterk in de lucht en kan ook nog eens voetballen. Wat mij betreft verdiend hij ook zo nu en dan een kans, hoop binnenkort weer in de beker al spelen we dan tegen een matig team. Zou ook graag zien dat ie een kans krijgt tegen een club als Roda JC oid.

Klaassen, tja.. ik weet niet wat ik van hem moet denken. Imo is hij qua niveau blijven hangen, al enkele jaren. Begon goed, top debuut, maar speelt al weken dramatisch met hier en daar een goede pot. Goals verbloemen veel. Lijdt ontzettend veel balverlies, is een middenvelder die de bal niet graag wilt hebben(speelt verstoppertje op het middenveld) maar staat wel vaak op de goede plek wat natuurlijk ook een kwaliteit is.
Ik vind dat hij genoeg slechte wedstrijden gespeeld heeft, ik zou in de beker graag eens iemand anders zien.
Ik vond het middenveld tegen willem 2 in de beker prima, wat mij betreft zien we dat vaker. Ja Willem 2 is slecht, maar thuis verloren we ervan in de competitie en ook Roda JC is niet het allerbeste team... een goed middenveld is erg belangrijk!

de Jong voor Schone.. wat mij betreft doet Schone het prima maar zou de Jong ook graag minuten willen zien maken, Schone heeft zeker het eeuwige leven niet en de Jong heeft net als Eiting erg veel potentie op die positie.
Ideaal om hem tijdens bekerwedstrijden te laten spelen.

Veltman behoeft geen verdere uitleg. Ik ben van mening dat Tete een veel betere back is. Veltman word opgesteld omdat ie beter kan voetballen maar helaas zie je daar erg weinig van terug. Moet wel zeggen dat Veltman eindelijk weer eens een goede pot speelde tegen Ado! Ik hou mijn hart vast komende zondag, zie liever Tete waarschijnlijk Elia uit de basis spelen. Veltman gaat het naar verwachting lastig krijgen al hoop ik dat ik ongelijk krijg.In dit geval mag Ajax zich in de handjes knijpen dat Nouri zo'n nuchtere jongen is, en blijkbaar erg veel van z'n club houd. Helaas zijn er tegenwoordig iets teveel "talenten" die na 2 doelpunten tegen (met alle respect) FC Oss al denken dat ze een basisplek in de Eredivisie verdienen.

Hopelijk gaan we Nouri dit seizoen nog wel wat vaker in de Eredivisie zien. We weten ondertussen allemaal dat hij in de Jupiler League fantastische dingen laat zien, maar nu moet het ook nog maar "even" in de Eredivisie lukken. Ik ben benieuwd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller151
J. PinasAanvaller141
A. MarthaAanvaller112
D. KotarskiKeeper90
K. ScherpenKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

307 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 10 1 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea heeft er genoeg van en stuurt Frank Lampard de laan uit

Frank Lampard heeft zijn laatste wedstrijd als manager van Chelsea achter de rug. De clubleiding van de Londense club brengt maandag namelijk officieel naar buiten dat de Engelse coach een dag...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren