Update: Barcelona raakt Halilovic definitief kwijt aan Hamburger SV

Donderdag, 21 juli 2016 om 16:58Gijs Freriks • Laatste update: 16:56

Alen Halilovic is op weg naar de Bundesliga. Boulevardkrant BILD meldt dat de twintigjarige aanvallende middenvelder voor vijf miljoen euro naar Hamburger SV vertrekt en dat hij donderdag al medisch wordt gekeurd.

/

De negenvoudig international van Kroatië gaat een vijfjarig contract tekenen, maar daarmee is niet gezegd dat hij die verbintenis ook uitdient. Barcelona heeft in de onderhandelingen namelijk een terugkoopclausule bedongen, waardoor men Halilovic in 2017 voor tien miljoen kan terughalen. Voor 2018 bedraagt deze terugkoopoptie 12,5 miljoen euro.

Halilovic maakte in de zomer van 2014 de overstap van Dinamo Zagreb naar Barcelona. De club uit Catalonië betaalde 2,2 miljoen euro en door variabelen kon die transfersom nog oplopen tot naar verluidt negen, tien miljoen. Halilovic kwam in dienst van Barcelona tot één wedstrijd en speelde vorig seizoen op huurbasis voor Sporting Gijón.

/

De linkspoot leek aanvankelijk nog naar Valencia te gaan, want De Oranjes bereikten in mei al een akkoord met Barcelona over een bedrag van vijf miljoen. Ook bij die deal werd een terugkoopclausule afgesproken. Club en spelers kwamen echter niet tot overeenstemming en nu gaat HSV met de handtekening van Halilovic aan de haal. Die Rothosen versterkten zich eerder deze zomer al met Bobby Wood, Luca Waldschmidt, Arianit Ferati en Christian Mathenia.

Update 21 juli 11.31 uur - Barcelona-talent in Duitsland voor medische keuring bij HSV
De berichtgeving van BILD was juist: Alen Halilovic vertrekt van Barcelona naar Hamburger SV. De Noord-Duitsers melden op Twitter dat zij de fans 'niet langer in spanning wilden houden' en bevestigen dat Halilovic momenteel in Hamburg is, voor de medische keuring. Als er geen problemen aan het licht komen, gaat de Kroaat bij zijn nieuwe club met rugnummer 23 spelen. Bij HSV is dit, met dank aan Rafael van der Vaart, een bijzonder rugnummer.

Update 21 juli 16.58 uur - Barcelona raakt Halilovic definitief kwijt aan Hamburger SV
Hamburger SV heeft Alen Halilovic binnen. De twintigjarige Kroaat doorstond met succes de medische keuring en zette vervolgens zijn handtekening onder een vierjarig contract. “Hij brengt zeer veel kwaliteiten mee die onze ploeg sterker maken”, zegt voorzitter Dietmar Beiersdorfer. “We zijn blij dat we deze transfer hebben kunnen realiseren.” Van een terugkoopoptie door Barcelona maakt HSV overigens geen melding.

Alen Halilovic van Barcelona naar Hamburger SV! De Kroaat ondergaat momenteel de medische keuring! #deal #officieel

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) onPoll

Denk jij dat Alen Halilovic in de toekomst terugkeert bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door guaporta)

Hier heeft de Nederlandse top toch liggen slapen? De meeste zitten wel goed in de middenvelders maar dit is echt een supertalent. Of zou zijn salaris al zo hoog zijn dat hij onbetaalbaar is?

21 juli 2016 om 09:09

Misschien wil die jongen niet in de eredivisie spelen?

21 juli 2016 om 09:10

Waarom denk jij dat Valencia er niet met hem uit kwam? Die details gaan er in het algemeen niet over dat hij de maandagtraining over mag slaan maar des te meer om geld.

21 juli 2016 om 09:13

Hij kwam niet tot overeenstemming met Valencia..dus NEC had best een poging kunnen wagen. Goedemorgen!

21 juli 2016 om 10:10

Hoe kom je bij NEC dan? Voor zover ik weet schaart vrijwel niemand NEC onder de noemer Nederlandse top. Goedemorgen!

21 juli 2016 om 11:44

Stel je niet aan. Hij had net zo goed Vitesse of Heereveen kunnen zeggen. Een feit is dat het allemaal Nederlandse clubs zijn.

21 juli 2016 om 13:01

Hahahaha LOL! Ik ben erg verbaast dat Barcelona hem verkoopt en ook nog s voor 5 mil. Deze jongen staat namelijk als een groot talent in de boeken. Een 2 jarig uitlening was meer op zijn plaats geweest. Maar Barcelona kennende hebben ze vast een terugkoop clausule van 10 of 15 mil afgedwongen.

21 juli 2016 om 13:29

Oja want Heerenveen en Vitesse zijn wel de Nederlandse top...

Ik wist niet dat hij Valencia had afgewezen dus vroeg mij af of een dergelijk talent financieel onhaalbaar zou zijn voor de Nederlandse top... Vervolgens lezen jullie dat niet en komen met een opmerking waarom NEC geen poging heeft gewaagd...

21 juli 2016 om 17:05

Of je leest de tekst voortaan.

21 juli 2016 om 11:52

Dit doet Kuhne echt uitstekend. Als HSV zo doorgaat wordt het weer de tradionsverein zoals het hoort te zijn. Minimaal top 7

21 juli 2016 om 12:32

Als ik naar ajax kijk hebben we in zijn leeftijd categorie, Frenkie de Jong, Nouri, van de Beek en Bazoer er is niet echt een tekort aan talentvolle middenvelders bij Ajax. Als Ajax al wat moet kopen is het een buitenspeler, vond Muric en Cerny tegen Beziers tegenvallen.

21 juli 2016 om 16:12

Afcakwats is back in the house! Kom op man, als je Halilovic kan krijgen haal je die meteen. Die is beter dan Nouri, van de Beek en ook Bazoer. Ook bij PSV zou die niet misstaan. Kom nou niet met slappe argumenten en zeg gewoon dat het jammer is dat hij niet haalbaar is. In plaats van te zeggen dat je hem niet nodig hebt. Haha wat een onzin

Vind dit echt een megatalent, had gehoopt dat United een gooi zou doen. Als je hem als je vaste spelmaker zet in een voetballende team, gaat hij vlammen denk ik.

21 juli 2016 om 09:29

Ja alleen had hij bij United nooit Vaste spelmaker geweest en net zoals bij Barcelona op de bank of in de jeugd terecht gekomen. Er moet nu direct succes gaan komen bij United gokken op dat talenten resultaat gaan brengen is op dit moment even niet wenselijk.

Wanneer Barca hem nu verkoopt en later weer terug koopt, vervallen daarmee niet de aanvullende clausules van de oorspronkelijke transfer? Of kan die som nog steeds oplopen tot 9 à 10 miljoen?

21 juli 2016 om 09:19

Volgens mij vervallen deze op dit moment, omdat die een aparte transfer is, en mits barca hem terugkoopt is dit ook weer een aparte transfer (allen buiten Dinamo om)

Erg lullig voor Dinamo!

21 juli 2016 om 09:27

Als Ajax Fan heb ik totaal geen medelijden met Dinamo..

21 juli 2016 om 09:37

Vida

Hier had Ajax een mooie slag kunnen maken. Een waardige opvolger voor Klaassen en met Sinkgraven en Nazoer een mooi middenveld kunnen vormen

21 juli 2016 om 09:44

Vind je dat niet een beetje toekomst kijken? Drie van die jonge knullen die van toeten nog blazen weten in Europa. Daar ga je het niet mee redden als er geen jongens tussen staan die de lijnen uitzetten. Op papier leuk maar dan wel voor in Jong Ajax. De echte kerels moeten op het middenveld in het eerste spelen.

Denk dat de clubs uit NL ook maar eens moeten nadenken over dergelijke constructies. Als ik lees hoe Barcelona deze jongen koopt, denk ik dat de clubs in NL dat ook wel moeten kunnen

Zou het ee' hele rare beslissing vinden va' Barcelona

Armzalige deal voor HSV lijkt me. Stel hij speelt een sterk seizoen of twee... dan haalt Barca hem terug. Je hebt dan die tijd van hem kunnen genieten, maar de "winst" die je maakt is in de huidige markt markt marginaal. 5 en respectievelijk 7,5 miljoen is nu al een schijntje laat staan over twee jaar.

Heerlijke deal; nu vijf miljoen ontvangen voor een 'fancy loan' en wanneer hij goed speelt kan je hem relatief goedkoop terughalen. Bij Sporting Gijon kreeg hij de kritiek dat hij niet hard genoeg zou trainen, dat zal in Duitsland ongetwijfeld ook een probleem worden. Wel een waanzinnig talent die uit kan groeien tot de Europese top, hopelijk kan hij bij HSV daar de eerste stappen voor zetten!

21 juli 2016 om 17:05

Nou HSV heeft niets gezegd over een terugkoopoptie

22 juli 2016 om 00:10

Dat zal nog wel komen dan. Barcelona verkoopt zo'n getalenteerde speler niet zonder mogelijkheid om hem terug te kopen. Schijnt in het eerste seizoen 10 miljoen en voor het tweede jaar 12,5 miljoen te zijn. Prima deal!

Heel goede deal voor Hsv!
Super jong en veel potentie en heeft al ervaring op gedaan in liga bbva

FC Barcelona maakt melding van een terugkoopclausule van 10 miljoen euro. En volgens Esport 3 stijgt die na één jaar naar 12,5 miljoen euro.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. TeroddeAanvaller2720
M. WintzheimerAanvaller262
B. WoodAanvaller161
T. MickelKeeper00
L. OppermannKeeper00
S. UlreichKeeper260
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

48 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren