‘Neymar krijgt met nieuw contract nog meer salaris dan Messi’

Zaterdag, 2 juli 2016 om 11:41Erik van Dam

Sportief gezien heeft hij nog een weg te gaan voordat hij Lionel Messi inhaalt, maar in financieel opzicht staat Neymar er inmiddels beter voor dan de Argentijn. Dat wil zeggen: Barcelona betaalt hem volgens Marca onder de voorwaarden in zijn nieuwe contract meer salaris dan zijn collega-aanvaller. De Spaanse krant, doorgaans Real Madrid-georiënteerd, claimt dat Neymar nu de bestbetaalde speler is in Camp Nou.

/

De voorbije jaren was Messi steevast de best verdienende voetballer in de selectie, maar Neymar zou hem nu voorbij zijn gegaan. Na inhouding van belasting krijgt de Braziliaan zo’n 25 miljoen euro per seizoen betaald van zijn club. Barcelona wilde eigenlijk helemaal niet zo ver gaan qua salaris, maar ‘werd ertoe gedwongen’ omdat er veel kapers op de kust waren die Neymar ook een fors loon in het vooruitzicht stelden.

Marca beweert dat Paris Saint-Germain bereid was Neymar het duizelingwekkende loon van veertig miljoen euro per seizoen te betalen. Real Madrid en Manchester United hadden ook interesse, maar zouden Neymar en zijn management geen concreet salarisvoorstel hebben gedaan. Neymars advocaat Marcos Motta schreef vrijdag op Twitter dat Neymar ‘het grootste contract in de voetbalgeschiedenis’ had gesigneerd. Zaakwaarnemer Wágner Ribeiro feliciteerde Neymar op zijn beurt met de status van ‘meest waardevolle speler op aarde’.


Poll

Als Neymar nu echt meer verdient dan Lionel Messi, dan is dat...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door matiasmahir)
2 juli 2016 om 12:07

Voor jouw niet nee maar voor de Barca fans wel. Jammer dat Barca zoveel over heeft voor Neymar en zich laten gebruiken door Neymar. Voor Barca moet je willen spelen vanwege de club en niet voor het geld. Neymar verdient geen extreme salaris verhoging. Zolang ze hem blijven vol proppen zal Neymar nooit echte liefde voor Barca voelen.

2 juli 2016 om 12:33

Met alle respect Sergio Ramos heeft precies hetzelfde spelletje gespeeld bij Real Madrid. Spelers doen er eenmaal alles voor om het onderste uit de kan te krijgen. En Ramos wordt toch wel als een clubicoon gezien. Het zegt weinig tegenwoordig meer man. Clubliefde kennen ze amper meer. De totti's, puyol, Maldini, hierro van deze wereld is van een uitstervend ras helaas.

2 juli 2016 om 12:37

Dat speler club liefde hebben is allang verleden tijd ( uitzondering daargelaten ).
De meeste spelers zijn broodvoetballer, zodra ze elders een dik contract kunnen tekenen zijn ze weg.
Overigens begrijp ik dat goed!

2 juli 2016 om 12:57

Ik ben ook barca fan hoor

2 juli 2016 om 13:30

Ramos verdiende 5 miljoen en dat als aanvoerder. Hij wilde niet het meestw verdienen van iedereen maar gewoon 10 miljoen. Wat ook terecht is en Perez zag de noodzaak er niet echt van in totdat Ramos zei dat hij wellicht weg ging. Dat is iets anders dan meer verdienen dan de grote ster messi. Ramos verdient nog lang niet wat Bale en Ronaldo verdienen. Misselijkmakend van Barcelona, zegt ook wel wat over het beleid dat daar gevoerd wordt.

2 juli 2016 om 13:41

Nog ff een natrap geven aan barcelona in die laatste zin, zielig dit...

2 juli 2016 om 13:46

@insane hou toch op man, dat het misselijkmakend is wat Barca doet ben ik het mee eens, maar dat je doet alsof Real niet zo is, is ronduit triest. Zie alleen al wat ze voor Bale betaald hebben. En zo zijn er nog tal van clubs die belachelijke dingen doen met geld.

2 juli 2016 om 14:08

Hoezo voor de barca fans wel je moet met de tijd mee gaan neymar is nog jong en moet behouden blijven worden voor de club voor het geval messi te oud word. Plus dat we waarschijnlijk deze zomer nog wel krijgen te horen dat messi ook een nieuw verbeterd contract krijgt dus maak je niet zo druk.

2 juli 2016 om 14:10

Ik vind neymar eerlijk gezegt helemaal niet zo goed. Kijk weinig barca wedstrijden uit bbva maar in de champions league is hij vrijwel nooit tot nooit goed aanwezig ik vind. Ben ook geen fan van neymar.

2 juli 2016 om 14:26

Voor het geval dat?? Iedereen wordt een keer te oud

2 juli 2016 om 14:30

Is geen trap nageven, is toch een feit. Getuige dit contract voor Neymar.

2 juli 2016 om 14:38

Laat hem dan ook zo kritisch zijn naar Zijn real madrid zoals ie dat altijd zo mooi noemt.

2 juli 2016 om 14:43

Buffon en casillias ook nie

2 juli 2016 om 15:52

Hij was in 2015 nog topscorer samen met Messi en Ronaldo en scoorde in elke wedstrijd vanaf de kwartfinale. Nee, Neymar doet het slecht in de Champions League. Daar naast is het dom om een mening over een speler te hebben terwijl je 'm nauwelijks ziet spelen.

2 juli 2016 om 15:56

Ghalid, Je spreekt jezelf nogal tegen aangezien je nooit La Liga kijkt. Dan weet je dus ook niet dat hij van september tot december de beste speler ter wereld was. Daarnaast ben je ook geen fan van hem zeg je, wellicht dat je daardoor niet objectief kan zijn omtrent Neymar. Na Messi en Ronaldo, zal deze Neymar namelijk de grote voetballer van de wereld zijn. Hij laat het tot nu toe meer zien dan de andere potentiele kandidaten. Daarmee doel ik op spelers als: Hazard, Bale, Pogba. Isco en Gotze zijn zwaar aan het stagneren. Ondanks dat Bale het bij wijlen goed doet, vind ik het alleen iemand die hard kan rennen en een goed schot heeft. Voor de rest is Neymar in elk opzicht superieur aan hem.

Heh? 25 miljoen klopt dat? Ik las 15 miljoen? Verder is het onlogisch Neymar nu al meer te betalen dan Messi, onlogisch omdat Messi de ster is en niet Neymar, en onlogisch omdat ze dan ontevredenheid kunnen oogsten bij Messi zelf.

2 juli 2016 om 12:12

dit zag je al gebeuren je moet je kapers voor zijn dus het is noodgedwongen. Neymar krijgt weer zijn zin en Neymar senior ook. Suarez zal ook een Verhoging vragen komend jaar alleen die is al 31.

2 juli 2016 om 13:12

suarez is 29..

Ik hoop op een moment dat heel die voetbalwereld in stort. Zonde voor clubs die misschien omvallen en voor fans, maar dit soort bedragen gaan toch echt helemaal nergens meer over... terwijl al die clubs ook nog eens een dikke dikke schuld hebben.

2 juli 2016 om 12:21

Helemaal mee eens. Zoveel armoede op de wereld enz gaat allemaal nergens meer over.

2 juli 2016 om 12:36

Ga toch heen met je zoveel armoede in de wereld, dus de voetbalwereld moet dat oplossen? Dit is gewoon marktwerking en altijd dat geblaat over schulden, misschien handig om een cursusje economie te gaan volgen voor sommigen hier. Ook maar hopen dat Apple, Microsoft en Google instorten, aangezien die honderden miljarden erdoorheen gooien, kon allemaal naar de armen he. On: Nu niet gek kijken als Messi een contractverlenging voorgeschoteld krijgt. Nu hij geen international meer is kunnen ze wss nog langer van hem genieten, dus zie Barca het wel doen.

2 juli 2016 om 13:05

De mensen die dat schreeuwen hebben er geen verstand van(maakt verder niks uit, is te begrijpen ), probeer het ze maar is uit te leggen..

2 juli 2016 om 14:19

Het verschil is dat Apple, Microsoft en Goolgle geen houdbaarheidsdatum hebben, en zich zullen blijven ontwikkelen.

2 juli 2016 om 15:49

Nee het gaat niet om het feit dat de voetbalwereld dit moet oplossen, het gaat om het feit dat er zo belachelijk veel geld naar een speler gaat die een beetje leuk tegen een bal aan kan trappen. Feit blijft dat ik, en ja ik zeg ik want dat is mijn mening, niet begrijp en nooit zal begrijpen waarom er ontzettend veel (middelmatige) voetballers zijn die miljoenen verdienen, terwijl mensen die écht belangrijk werk doen misschien een procent daarvan ontvangen. Waarom moet een speler in een jaar tijd 25 miljoen euro verdienen? Met twee miljoen per jaar kan je ook prima leven hoor en dat maakt de hele voetbalwereld ziek.

2 juli 2016 om 15:54

Of al die acteurs en muzikanten die vele malen meer verdienen dan voetballers.

2 juli 2016 om 17:09

Onzin, op de clubs zit net zo min een houdbaarheids-datum als op de Apple's en Microsoft's. De houdbaarheidsdatum zit op de speler waarin geïnvesteerd word. Net zoals er een (nog veel kortere) houdbaarheids-datum zit op de Iphone 5's en andere projecten waar mega-bedrijven zoals Apple in investeren. Dit is gewoon gezonde bedrijfsvoering en de enige reden dat clubs zich dit soort bedragen kunnen veroorloven is omdat er een groeiend niveau van vraag en aanbod is.

Het is alleen de vraag of Neymar daadwerkelijk meer waard is dan Messi. Het lijkt me duidelijk van niet maar ik snap wel dat ze hun miljoenenproject niet willen laten gaan.

2 juli 2016 om 12:26

Het wordt ieder jaar belachelijker. Vooral nu al die Sjeiks en Chinese zakenmannen ermee bemoeien.

Ben bang dat Messi hier niet blij mee is!

Zal denk ik niet meer lang duren, gezien ze met messi ook bezig zijn om zijn contract open te breken.

Neymar en zijn zaakwaarnemer hebben een heel gemeen spel gespeeld. Deze periode wordt erger en erger voor Messi, verloren finale, penalty gemist, het verlaten van het Argentijnse elftal en nu verdient zijn medespeler meer dan hem in clubverband

2 juli 2016 om 12:04

Ja, klote voor hem. Laten we iets organiseren voor hem.

2 juli 2016 om 12:10

Haha de Argentijnen denken er serieus over na om een handtekeningen actie te organiseren

2 juli 2016 om 12:33

Ik heb geen Twitter, lanceren jullie even #jesuismessi?

2 juli 2016 om 12:51

Of laten we met z'n allen op Facebook een Argentijnse vlag achter onze profielfoto doen

2 juli 2016 om 12:15

Messi krijgt ook een verhoging hoor kwestie van tijd, alleen Messi gaat niet voor jaren bijtekenen. heeft gezegdt dat hij rond zijn 32e weer naar ARG wil gaan.

2 juli 2016 om 12:54

Als je medelijden met Messi hebt, is het wel sneu met je gesteld.

Hij verdient al genoeg en denk je dat het nu echt uitmaakt dat Neymar meer verdient.

Ik hoop persoonlijk dat Ronaldo en Messi hun clubs verlaten en in een andere competitie aan de gang gaan.

2 juli 2016 om 13:14

Ik zeg nergens dat ik medelijden heb met Messi ik zeg alleen dat Messi de wind van achteren krijgt momenteel

2 juli 2016 om 14:41

Van achteren?

2 juli 2016 om 20:00

Nieuwe uitdrukking? De wind tegen bedoel je?

Maar omdat Neymar meer verdient dan Messi, volgens Marca (niet heel betrouwbaar, vind ik), moet Messi dan daar van wakker liggen?

Ik denk dat hij prijzen winnen belangrijker vind dan geld op dit moment.

Andere woorden voor dat Messi binnenkort zijn zoveelste nieuwe contract ondertekent en weer de best verdienende voetballer wordt. Zo voorspelbaar is het allemaal.

2 juli 2016 om 14:13

Ronaldo is de beste verdienende sportman. Messi staat zelfs derde achter LeBron James dacht ik

2 juli 2016 om 14:55

Ja dat weet ik, ik heb het puur over salaris, niet over bonussen en deals buiten het voetbal.

2 juli 2016 om 16:34

dat klopt niet ronaldo 1 en messi op 2 met verschil van 4 miljoen en daarna komt pas lebron.

Over alles is nagedacht.... Zeer waarschijnlijk pakt Barcelona jaarlijks dat geld wel terug aan shirt verkoop wereldwijd dus het zal commercieel verantwoord zijn.

En sportief gezien staat hij ook meer dan zijn mannetje....

Ik heb altijd het idee gehad dat Messi een diehard Barca fan was en waardeerde wat het club hem heeft gegeven, maar als hij op 't geld uit was had hij zeker ergens anders beter kunnen verdienen. Perez zou met ogen dicht 150% salaris per jaar geven bijv als hij te koop was. Daar waar Neymar's vader een zakenman is zal hij makkelijker te verlijden zijn door andere clubs met $$. Hierdoor verbaasd het mij niet echt dat hij meer dan Messi zal verdienen al is dat op een of ander manier eerlijk, maar lol waar hebben we het over? Die gasten verdienen al freaking te veel om te beginnen.

2 juli 2016 om 13:57

Messi noch Ronaldo kent 'clubliefde'. Als je 25+ miljoen moet krijgen om bij een club te spelen doe je het voor het geld. Ook al zouden zij ergens anders meer kunnen verdienen. Zij kennen geen clubliefde.

2 juli 2016 om 14:30

Hij kan 40 krijgen. Maar kiest toch voor barca. Je haalt je eigen punt onderuit. Kwatsch

2 juli 2016 om 17:14

Daar geloof ik bij Messi totaal niks van, eveneens als Iniesta of Busquets bijvoorbeeld. Het zijn gemaakte spelers voor Barcelona en ze hebben sinds kind alles al gekregen daar en daar zijn ze dankbaar voor. Ik kan niet het zelfde over alle Barca spelers zeggen en vooral niet over Ronaldo, dus hou hem erbuiten aub.

2 juli 2016 om 18:37

Je moet goed lezen. Ook al krijgt hij ergens anders meer, hij blijft het voor het geld doen. Als je clubliefde hebt en je hebt al 100 miljoen, dan speel je voor een simpel salarisje. Hoop dat je het nu wél begrijpt: 25 miljoen eisen van je club is geen clubliefde.

2 juli 2016 om 18:39

En dat geldt niet alleen voor Messi. Ook voor Ronaldo.

Marca. Ik weet genoeg. Zij proberen gewoon onrust te veroorzaken, zoals gewoonlijk.

Messi zal dan ook wel snel volgen met een paar mil meer. En dan zal CR ook wel meer gaan verlangen. Hulk verdient in Cina zelfs meer dan Messi en CR.

Volgende stap: Messi nieuw contract en hoger salaris. Daarna: Suarez, daarna Bale, daarna Ronaldo. Zo werkt dat tegenwoordig. Anders krijg je jaloezie en ben je je speler kwijt.

3 juli 2016 om 07:40

Volgende stap Messi en Suarez verkopen en 270 miljoen ontvangen en jaarlijks 30/40 miljoen salaris uitsparen. Hierdoor zou Barca een nieuwe toekomst kunnen in gaan door met hetzelfde spel te spelen maar met Neymar en bv Dybala voorin. Achterin Umtiti, Marquinhos en Bellerin halen. Middenveld Verratti erbij en nog een spits/rechtsvoor erbij en ze zijn weer vertrokken voor 8-10 jaar.

3 juli 2016 om 08:00

Enja ook nog een 2de linksback Gaya bv om Adriano op te volgen. Neymar-Dybala-Rafinha D.Suarez-Verratti-S.Roberto Alba-Umtiti-Marquinhos-Bellerin Goal: Ter Stegen Bank: Bravo, Marquinhos, Munir, Gaya, Halilovic, X,X

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar kan tranen niet bedwingen na klinkende zege Brazilië

Brazilië heeft vannacht niets heel gelaten van Peru. Nadat het team van bondscoach Tite de eerste groepswedstrijd in de Copa América met 3-0 van Venezuela won, was het deze keer met...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren