Gerucht uit Argentinië: 'Ajax heeft oogje op aanvaller van River Plate'

Woensdag, 9 maart 2016 om 10:30Bart Kruyt • Laatste update: 10:47

Frank de Boer hoopte in januari een nieuwe spits aan zijn selectie toe te kunnen voegen, maar de juiste kandidaat kwam niet op het pad van Ajax, waardoor er niemand werd aangetrokken. Arek Milik is nu de enige echte centrumspits bij de Amsterdammers, maar wellicht krijgt hij er in de zomer alsnog een concurrent bij. Lucas Alario zou in beeld zijn bij de recordkampioen.

/

De Argentijnse journalist Sebastián Sur schrijft op Twitter dat scouts van Ajax de 23-jarige Alario zouden hebben bekeken in de laatste twee wedstrijden van River Plate, tegen Independiente en tegen Boca Juniors. In eerstgenoemde wedstrijd maakte hij het winnende doelpunt (1-0), terwijl de Superclásico afgelopen zondag in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Alario deed in beide duels negentig minuten mee.

De aanvaller komt sinds juli uit voor River Plate en speelde hiervoor voor Colón. In het shirt van River staat de teller op zeven doelpunten uit elf competitiewedstrijden. Sur, overigens werkzaam voor Radio Continental, meldt dat ook Internazionale en Palermo een oogje hebben op Alario.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door carlo35)

Kijk, Ajax zou meer moeten scouten in Zuid-Amerika aangezien er daar meer technische voetballers, etc hebben, dus als dit waar is lijkt me wel dat Ajax door zou moeten gaan met scouten in Zuid-Amerika.

9 maart 2016 om 10:35

Henk Veldmate zal denk ik intensief aan het scouten zijn in Zuid-Amerika. Ik verwacht in de zomer daarom ook een 'tropische' aanwinst.

9 maart 2016 om 10:44

Veldmate begon volgens mij pas na dit seizoen bij Ajax, daarnaast zal hij als hoofd-scouting aan de slag gaan dus zie ik hem eerder voornamelijk vanuit Nederland werken.

9 maart 2016 om 10:47

23 jaar is wel een mooie leeftijd, redelijk ervaren en je kan hem over 3 jaar verkopen als iemand die rijp is voor een top competitie.

9 maart 2016 om 10:48

Nee, begon per 1 februari.

9 maart 2016 om 10:50

lijkt me inderdaad verstandig, ajax haalt normal vooral spelers uit scandinavie. maar als je even kijkt naar de spelers uit scandinavie en zuid-amerika die in de eredivisie hebben gespeeld dan zou je toch gek zijn ga je nog in scandinavie scoute.
zuid- amerika: ronaldo, romario, suarez en guardado.
scandinavie: fischer, schone en romedahl.

9 maart 2016 om 10:56

Ja wel de betere noemen bv Broers laudrub eriksen

9 maart 2016 om 10:58

Het maakt niet zo veel uit waar je ze vandaan haalt, als ze maar goed zijn. Uit Scandinavië heeft Ajax ook Eriksen en Ibrahimovic gehaald, en in Zuid Amerika zijn er ook miskopen gedaan. Laatste voorbeeld is denk ik Cvitanich die niet echt uit de verf kwam maar daar voor waren er al best veel Brazilianen bij Ajax die het niet waar konden maken.

9 maart 2016 om 11:01

@ Arjen Robben11,

Dat is wel een hele makkelijke manier om een aantal spelers op te noemen.
Als we het Scandinavische lijstje naar Ibra, Tomasson en Larsson maken ziet het er al een stuk minder erg uit.

Heb zelfs een mooi lijstje gemaakt met nog een paar succesverhalen uit zuid- en Midden-Amerika voor je opgezocht:
- Froylan Ledezma
- Jorginho Paulista
- Nicolás Lodeiro

9 maart 2016 om 11:02

Veldmate is al werkzaam bij Ajax en zal zowel in het binnen als buitenland actief zijn .

9 maart 2016 om 11:03

Je vergelijking klopt voor geen meter, want je noemt de beste Zuid-Amerikaanse spelers die in de eredivisie hebben gespeeld van jaren geleden, en voor de Scandinaviërs maak je een lijstje van matige spelers.. zo kan ik ook wel een oordeel geven: Scandinavië in eredivisie: Lerby, Eriksen, Litmanen, Zlatan Zuid-Amerika in eredivisie: Leonardo, Marcelo (die van psv), Bruno Silva, etc..

9 maart 2016 om 13:14

arjen robben

je mag henrik larson, litmanen, bryan en michael laudrup en ibrahimovic niet vergeten uit scandinavie

en inderdaad arnesen,nilson,flemming poulsen, eriksen,heintze en lerby

9 maart 2016 om 13:28

Vuurland is verre van tropisch

9 maart 2016 om 20:34

Henk Veldmate was bij Groningen altijd gericht op Scandinavië, en Grads Fuhler op Zuid-Amerika. Alleen als men concreter werd gingen Nijland en veldmate naar Z-Amerika

10 maart 2016 om 16:17

Soren Lerby Frank Arnesen Jari Litmanen Jesper Olsen Ik wordt me helaas erg bewust van mijn leeftijd als ik deze namen zie maar heb dan wel geweldige herinneringen.

9 maart 2016 om 10:50

Beetje een cliche wel he. In Zuid Amerika liggen de technische wondertjes voor het oprapen, terwijl er in Europa veel betere faciliteiten en opleidingen zijn. Ik weet niet hoe het mogelijk is.

9 maart 2016 om 11:26

Velen zullen zeggen dat dit komt doordat ze daar nog op straat voetballen, maar dat is inmiddels achterhaald. Het grote verschil zit hem in de mentaliteit en cultuur. Als je hier als F-pupil één man voorbij gaat, schreeuwen alle ouders al dat je moet passen en als jouw actie mislukt heb je helemaal de poppen aan het dansen. In Zuid-Amerika wordt de individuele actie veel meer gestimuleerd, waardoor je daar veel meer creativiteit in het spel ziet dan hier in Nederland. Want laten we eerlijk zijn, op Robben na valt het wel erg tegen met wat wij op dit moment voortbrengen aan creatieve spelers.

Overigens heeft het ook een keerzijde hoor. Ik heb weleens bij wedstrijden in de Copa Libertadores gezeten, toch het hoogst mogelijke niveau van Zuid-Amerika, en daar zie je extreem technische spelers continu de slechtst mogelijke optie kiezen. Qua overzicht lopen we hier wel een heel stuk voor.

9 maart 2016 om 11:27

@glory

Noemen we dat niet de computergeneratie.........

9 maart 2016 om 10:43

Foutje van Vz.. River won met 1-0. Ik ben overigens benieuwd of hij wel haalbaar is aangezien hij afgelopen zomer pas is aangetrokken van Colón.

Ga toch een keer voor een gevestigde naam ipv iemand die zich weer helemaal aan Ajax moet aanpassen. Dat duurt allemaal veel te lang. Ga voor Huntelaar en bied hem 2 miljoen per jaar. Dan haal je met zekerheid iemand die wat aan Ajax toevoegd en die er gelijk staat.

9 maart 2016 om 11:00

Dat klinkt leuk, maar dan moet Huntelaar dat wel willen. Wat bijv een Snijder ook aangeeft is dat het afbreukrisico enorm is en de beloning minimaal, dat is geen aantrekkelijke keuze. Het is is niet zo dat we kunnen kiezen uit 10 type huntelaars oid. Die gevestigde namen is ook altijd lastig of die gaan passen. Een routinier wordt vaak snel voorbij gestreefd door eigen jeugd. Kijk naar ee Gudelj, aangekocht voor meer strijd, passie fysiek en ervaring en wordt nu al bedreigd door vd Beek Bazoer etc.

9 maart 2016 om 11:45

Gudelj is toch een fantastische aankoop? Ik ben met je eens dat de jonge talenten al in zijn nek aan het hijgen zijn, maar dat is juist goed. Was Gudelj er niet geweest had vd Beek al elke week moeten spelen, 90 minuten lang, of stond je met serero in het veld, die toch echt een klasse minder is.

Nu kan vd beek rustig gebracht worden. Vd beek krijgt evengoed meer dan genoeg kansen en ontwikkelt zich prima. Naast het feit dat het algehele niveau nu hoger ligt, heb je ook een prima back-up in de vorm van een talent, en omdat het talent nu nog niet in de basis staat is de kans groot dat hij pas op latere leeftijd weg gaat, ipv van op op zijn 20e.

Mensen hebben vaak onrealistische verwachtingen wat betreft het aantrekken van spelers. Als we steeds spelers aantrekken die iets beter zijn dan wat we nu op die positie hebben, worden we stapsgewijs steeds beter. De talenten dienen dan als Back-up, totdat ze de aankoop voorbij streven. Dat is al gebeurt bij bijvoorbeeld Schöne, die ondanks dat hij voorbijgestreefd is door El Ghazi toch een erg nuttige speler blijkt te zijn. Zelfde is al gebeurt met v. Rhijn, zelfde gaat gebeuren met Gudelj. Op die manier ben je niet afhankelijk van je jeugd, maar versterken ervaring en jeugd elkaar juist.

9 maart 2016 om 12:16

Jij bent grappig man, welke jeugdspits van Ajax zie jij Huntelaar uit de basis spelen? En Huntelaar is een stuk jonger nog dan Kuyt dus hij moet nog wel 2/3 jaar wat aan Ajax kunnen toevoegen. Dus met dat afbreukrisico valt het reuze mee. Daarnaast moet je ook het argument meenemen dat Ajax volgend jaar het wel aan zijn stand verplicht is om Europees een keer wat te laten zien en dus heeft Ajax minimaal 1 internationale ervaren speler nodig. Huntelaar is daarvoor een ideale speler omdat hij weet wat er bij Ajax gevraagd wordt.

9 maart 2016 om 13:18

Kijk en daar ga je de mist in.
Je moet alleen spelers halen als die duidelijk beter zijn dan wat je hebt.
Gudelj heeft 1 goede wedstrijd gespeeld en het feit dat de jeugd er al tegenaan zit is niet prima dat is dus een zwakke aankoop en zeker geen Fantastische.

Sinkgraven idem, is zelfs al voorbij gestreefd waarom moet die dan 8 miljoen kosten minimaal.....

Die twee waren grotendeels verantwoordelijk voor de uitschakeling tegen Rapid (sinkgraven met dat domme balverlies en Gudelj die niet ingrijpt beide werden tegengoals)

9 maart 2016 om 15:24

Ondramour, Het gaat niet alleen over de spitspositie. Wat ik probeer aan te geven is dat het maar de vaag is of hij uberhaupt terug wil keren. Wanneer hij dat niet wil en dat is goed te begrijpen, dan zijn er niet zoveel alternatieven.

9 maart 2016 om 11:28

@ Underarmour

Wat ajaxglobal zegt, en daarbij, je gaat Huntelaar niet op de bank zetten en dat betekent dat Milik op de bank komt en dat is geen soort van beleid natuurlijk.

9 maart 2016 om 12:24

Voor Milik is belangstelling vanuit Italië. Gewoon Milik voor minimaal 15 miljoen verkopen in de zomer en Huntelaar als zijn vervanger halen. Milik is een leuke spits voor in de eredivisie maar in Europa heeft Ajax meer aan Huntelaar.

9 maart 2016 om 12:47

Wil je echt milik verkopen? Komop zeg. Ik durf te wedden dat milik er meer maakt als kjh. Natuurlijk zie ik Huntelaar graag komen maar om Milik in de plaats te verkopen slaat nergens op.

9 maart 2016 om 12:53

Hoe weet je dat nou? Milik schiet ze erin in de eredivisie, Huntelaar in de bundesliga. Als Ajax wel een keer iets wil doen in Europa kunnen ze beter voor Huntelaar kiezen. Dus ja, wat mij betreft verkopen ze Milik.

9 maart 2016 om 13:25

Dat valt wel mee. Dit jaar 8 uit 23 en vorig jaar 9 uit 28. Dat alles voor een ervaren spits. Milik is 21(?).

9 maart 2016 om 13:56

@ UnderArmour, Hou eens op met die domme opmerkingen over Huntelaar. Huntelaar verdient 7 miljoen bij Schalke, denk je echt dat hij niet kan wachten om voor 2 miljoen bij Ajax te komen spelen? Daarbij is Schalke momenteel van een hoger niveau, speelt in een betere competitie etc. Dan kan je net zo goed zeggen, haal die 120 miljoen van de bank en haal Aguero.

Als er dan voor het eerst in 15 jaar eens goed zou worden geluisterd naar scouts voor directe aankopen. Het zal mij benieuwen.

Kijk, dat is eens goed nieuws. Ajax dat wat verder kijkt dan Denemarken en het Oostblok. Zeer benieuwd of ze daarin eindelijk eens buiten de comfort zone gaan en eens wat kleine risico's gaan durven nemen.

Uiteraard nog nooit van deze jongen gehoord, maar zie dat hij pas net bij River Plate zit. Zullen ze hem dan zo snel alweer laten gaan?

Daarnaast heeft hij voor zijn leeftijd wel erg weinig gespeeld nog. 23 jaar en 53 competitiewedstrijden is niet veel, maar dat zegt natuurlijk ook niet alles. Wellicht is hij geblesseerd geweest of gewoon een lichtelijke laatbloeier.

Kan dan ook niet echt wat opmaken uit een video van hem op youtube. Hij lijkt wel redelijk snel te zijn en veel uit beweging te spelen, dus dat lijkt me dan wel weer een goede eigenschap voor bij Ajax.

Heb al een paar keer gezegd dat Nederlandse clubs zich meer moeten richten op Zuid-Amerika. Het loopt daar over van talent en ik denk dat veel spelers een Ajax o.i.d. wel zien als goede opstap naar de top (want dat zal het doel zijn van die jongens). Daarnaast staat Nederland bekend dat het talenten de kans geeft en is het een erg goede kweekvijver van talenten. Hier kun je wel degelijk gebruik van maken om die jongens naar binnen te lokken.

Ik vraag me eigenlijk ook af waarom Nederlandse clubs niet meer doen met een spel als Football Manager. Natuurlijk is het een spel, maar het is wel bekend dat veel van de grote talenten uit fm ook echt grote talenten blijken te zijn. Daarnaast hebben ze enorm veel kennis van gebieden waar ze in Nederland weinig kennis over hebben. Ik zou zeggen, niet geschoten is altijd mis.

Maar goed, ik denk dat het voor Ajax belangrijker is om eerst ervaring en gevestigde namen aan te trekken. In mijn ogen een groot gemis in de huidige selectie. Dit moet het primaire doel zijn en dan kun je op de achtergrond rustig beginnen met project Zuid-Amerika.

9 maart 2016 om 11:29

Leuk dat je over dat FM gedeelte begint, dat vind ik ook al een tijdje namelijk. Als ik me niet vergis werkt Everton al samen met FM en volgens mij zijn er meerdere clubs die gebruik maken van hun database.
Als ik me niet vergis werken er maar liefst 2000 scouts aan hun database, daar is natuurlijk enorm veel. Leuk voorbeeldje is Verratti, die was al járen bekend bij FM spelers als supertalent, maar zat toch nog tot relatief laat bij Pescara.

9 maart 2016 om 11:56

Ja er zijn wel wat clubs die er zeker mee werken idd. Ik denk echter dat zoiets ideaal zou zijn voor kleinere clubs zoals de clubs in Nederland.

Het zijn erg veel scouts over de hele wereld, dus 2000 kan zeker haha. Verratti is een mooie idd.

9 maart 2016 om 11:46

De echt grote talenten uit Zuid Amerika zijn voor de Nederlandse clubs onhaalbaar, die vertrekken naar de middenmoot van landen als Portugal Duitsland Spanje en Italie.
Duitsland voor de Competitie en Italie voor de mentaliteit klimaat etc etc Portugal en Spanje als extra plus qua taal en alle voorgaande dingen.

Je ziet ook dat Zuid amerikanen heel vaak niet slagen hier, pak een Marcio Santos in de jaren 90 bij ajax, was net Wereld kampioen geworden speelde volgens mij maar 1 wedstrijd. Of Gabrich of Rosales (olympisch kampioen) Cvitanic Lodeiro of de mislukte psv'ers als Manco Marcello,reis en zo zijn er nog veel meer zoals Leonardo 1 Leonardo 2

Daartegen staan alleen Suarez, Farfan Alex en Maxwell.

Kijk de Ronaldo's en Romario's komen niet meer.
Buiten die zijn er ook vrijwel geen goede zuid amerikanen geweest.

Passen zich vaak moeilijk aan.
En dan het probleem van Salaris, zo'n jongen moet gelijk een non eu salaris verdienen (is al minimaal een half miljoen volgens mij)

Ik zou zelf wat meer richting de VS kijken, die hebben altijd een fantastische mentaliteit, en je ziet aan kuijt waar dat toe kan leiden

9 maart 2016 om 11:58

Ik denk niet dat die allemaal onhaalbaar zijn. Er zijn genoeg talenten van 16/17/18 die niet zo bekend zijn en bij dat soort talenten moet je de slag slaan. Je hebt wel gelijk dat ze sneller naar Portugal en Spanje vertrekken door hun cultuur en taal.

Natuurlijk is het moeilijker dan dat het lijkt, maar het is de moeite waard. De Vs zou ook een goeie zijn, want daar is het best wel in opkomst. Als je er nu bij bent, zijn er nog veel talenten haalbaar. Mocht Amerika echt een voetballand worden, dan is het nagenoeg onmogelijk.

9 maart 2016 om 12:29

Volgens mij (en dat is een probleem voor Nederland) mogen niet eu spelers pas naar europa als ze 18 zijn.
Dan zijn ze dus meestal al bekent en ben je als eredivisie meestal te laat.
Maar zoals de voorbeelden van de laatste jaren (alex, Suarez) is het zeker wel mogelijk. Je moet er ook gewoon scouten.

En wat de VS betreft de mentaliteit is er.
Ook Mexico is trouwens een interessant land, erg groot en voetbalgek.

Ik vraag me altijd af wat de betrouwbaarheid van dergelijk berichten is. Ajax wordt met wel erg veel spelers in verband gebracht. Als die allemaal waren gekomen had Ajax nu een selectie van 100 man... Neemt niet weg dat een nieuwe spits meer dan welkom is.

Die gaat gewoon naar Inter. Ajax betaalt te weinig en Palermo leeft van geruchten en doet nooit iets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren