‘Wat ik weet van El Salvador? Ik kijk die competitie niet iedere week’

Zaterdag, 25 juli 2015 om

Het Curaçao van bondscoach Patrick Kluivert neemt het in de volgende ronde van de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland op tegen El Salvador, zo werd tijdens de loting in Sint-Petersburg bekendgemaakt. Eind augustus en begin september zullen de twee elkaar ontmoeten.

/

Eloy Room, tweevoudig international van het Caraïbische eiland, weet niet wat hij van de tegenstander moet verwachten. "Wat ik weet van El Salvador? De competitie van El Salvador heb ik niet wekelijks aanstaan…”, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Het had volgens de 26-jarige doelman van Vitesse wel slechter gekund, omdat men ook Jamaica of Haïti had kunnen treffen. Als Curaçao El Salvador verslaat, treft men in de groepsfase Mexico, Honduras en de winnaar van het tweeluik tussen Canada en Belize.


Poll

Denk jij dat Curaçao El Salvador over twee wedstrijden verslaat?


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door tomasderksen)

El Salvador is net zo onbekend als Cuba en Curaca.
Het zjjn net TOP klassers in Nederland.
Kluivert en zijn mannen moeten dit weer winnen.

25 juli 2015 om 23:17

Hahha, jij denkt de lokalr spelers van Curacao Eredivisie niveau zijn?

25 juli 2015 om 23:37

TOPKLASSERS staat er toch? Het is net 23:30 en jij hebt al te diep in het glaasje gekeken

25 juli 2015 om 23:51

Zie het excuses, maar als volgens jou Curacao en El Salvador onbekend zijn, waarom terekt Curacao aan het langste eind?

25 juli 2015 om 23:57

Hoyer speler van lokale topclub van Curacao is gewoon onze beste middevelder hoor .. Je zegt nu wel topklasse maar noem een paar spelers op van El Salvador of Curacao waar van je vindt dat ze niet mee kunnen in de ED. El Salvador heeft spelers die spelen in de MLS zelfde comp als Gerrard , Pirlo , Kaka , G.Dos santos , Lampard .. maar dats natuurlijk van Topklasse niveau.

25 juli 2015 om 23:59

Excuses ik zie net dat je zegt lokale spelers .. maar ik ben nog steeds benieuwd.

26 juli 2015 om 00:17

Maar jij denkt toch niet dat die spelers die jij op noemt voor de spelers van el Salvador naar de MLS gaan? Die gaan puur voor het geld. En maken de competitie echt niet op eens veel beter. De MLS stelt nog niet veel voor

26 juli 2015 om 00:27

Maar dat zeg ik nergens ? of wil je dat zo graag lezen ? Ik zeg alleen dat spelers van El Salvador op het zelfde niveau spelen als hun. Natuurlijk niet zo goed maar je begrijpt me toch.

26 juli 2015 om 00:28

@tripps, hoe komt het eigenlijk dat Curaçao zich niet heeft gekwalificeerd voor de gold cup? Cuba bijvoorbeeld was er wel bij en die heeft Curaçao pas nog verslagen in de WK kwalificatie dus van minder niveau dan Korsau lijkt me

26 juli 2015 om 00:55

nick_oss omdat we toen de kwalificatie ronde was nog niet echt op niveau waren. Cuco en Meulens deden mee en een paar verdwaalde amateurs maar onze 'topspelers' dachten toen nog niet eens aan Curacao denk ik haha. Caldera en Ettienne ( Bondscoaches) zijn ook 2 mannen die er niks van kunnen en alleen vrienden van vrienden selecteren .. er was geen duidelijke plan zeg maar. December vorig jaar was er vervolgens de Caribean Cup 2014 ( waar volgens mij de nummers 1,2,3 en 4 ) kwalificeren voor de Gold Cup .. Trinidad , Cuba ( uiteindelijke winnaar ) Haiti en nog een land .. Curacao eindigde laaste in een Poule met Trinidad , Guyana en Cuba.

El salvador zal niet makkelijk worden maar wie weet winnen we wel van ze daarna zie ik geen kans tegen mexico Honduras en waarschijnllijk cananda of spelers als anita moeten ook voor Curacao gaan kiezen. Maar ik ben bang dat t na de overwinningen op el salvador voorbij is

25 juli 2015 om 23:54

Canada stelt zeer weinig voor ! Tegen Canada moet je gewoon 4 punten kunnen halen. Canada heeft altijd moeite met kleine landen in de Concacaf .. winnen nipt van Dominica en waren ook heel snel klaar op de Gold cup.

26 juli 2015 om 09:32

@DennisB...je bedoeld Vurnon Anita? Dat kan je vergeten, aangezien de beste man al eens voor het Nederlands elftal is uitgekomen.

@dennisdebeuker vurnon Anita is al 3 voudig international van oranje...

Ik denk dat curacao aardig veel moeite zal krijgen met El Salvador.

Hoop op El Salvador-Honduras. Beschouwen elkaar als vijand, en geven altijd alles. Niks ten nadele van Curacao.

25 juli 2015 om 23:53

En jij zou die wedstrijd dan gaan volgen ?

26 juli 2015 om 09:59

Als Zuid-Amerikaan waarschijnlijk wel.

Sommigen spelen in de MLS en ook een aantal in Europa.

Eigenlijk vind ik dat alleen landen een team mogen afvaardigen. Curacao is geen land. Schotland, Wales, Noord-Ierland, Gibraltar, Puerto Rica, Faeroer-Eilanden ook niet.

25 juli 2015 om 23:32

Waarom vind je dat dan? Het is toch juist mooi dat spelers die meer met een bepaalde regio hebben (en die wellicht niet goed genoeg zijn voor een land) daar voor kunnen spelen. Ik kan me goed voorstellen dat jongens met Antilliaanse roots met meer passie en trots voor Curacao spelen dan bijvoorbeeld voor het NL elftal.

25 juli 2015 om 23:37

Jawel, maar het is een landentoernooi en het einde kan zo zoek raken. Wat als Catalonië ineens een eigen team wil hebben bij een WK?

25 juli 2015 om 23:43

Zal een lastig verhaal worden inderdaad. Als je Catalonië mee laat doen krijgen we straks ook Baskenland, Koerdistan en Limburg die mee willen doen. Maar vooralsnog zijn er geen problemen met deze regio's toch?

25 juli 2015 om 23:47

Tsja het gaat me niet eens zozeer om problemen met de regio. Vind gewoon dat een landentoernooi alleen landen moet toelaten. En dan kan een land als Groot-Brittannië zelf wel een leuk toernooitje houden in een zomer waarin er geen EK of WK is. Of dat Nederland de provincies en koloniën laat meedoen: 12 provincies Suriname, Aruba, Bonaire en Curacao dan heb je mooi 16 teams.

Edit:
Suriname is natuurlijk wel een land, maar ja het punt is dat bij zo'n onofficieel toernooi alles kan.

25 juli 2015 om 23:51

Laten we hopen dat zulke dingen niet gebeuren, zie Joegoslavie , dat vroeger echt wereldtop was. T.w in zoveel landen gesplits en dan word alles gewoon veel minder. Het is nou eenmaal zo de meer keus je als land heb de beter een elftal .

25 juli 2015 om 23:51

Wat is dit voor onzin ? Dus Australie , Nieuw zeeland , Japan , Engeland , Jamaica enzo mogen allemaal niet mee doen omdat je het een landen toernooi vindt ? man als een land .. Inwoners , een Volkslied , vlag , munteenheid en wors herkend door de VN en alle andere landen is het gewoon een officiele land. Pffsh.

25 juli 2015 om 23:54

Je hebt daar ook zeker een punt. Toch vind ik dat ze voor Curacao best een uitzondering mogen maken, vindt het een leuk eiland met prachtige mensen. Helaas heb ik niets te zeggen.

26 juli 2015 om 00:01

Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en Jamaica zijn gewoon landen hoor.

26 juli 2015 om 00:25

En Curacao volgens jou niet ? wat een grap ! Australie en Jamaica waren ook ooit onder deel van GB en zijn later op 'eigen' benen gaan staan. Curacao is een Onafhankelijk Autonoom in het NLs-Koningkrijk. Curacao heeft een eigen Regering die beplaad wat er gebeurt. Saba , St.Eustatius en Bonaire zijn afhankelijk van Nederland en kunnen dus niet mee doen aan een WK of GoldCup. Curacao en Aruba zijn gewoon 'landen' die mee kunnen doen. Ik zou willen weten hoe jij er over zou denken als je een 'antilliaan' was.

26 juli 2015 om 01:11

Wat een vergelijking een streek/provincie als catalonie met een volwaardige natie als curaçao. Curaçao mag dan wel klein zijn maar het is gewoon een volwaardig land

26 juli 2015 om 01:38

Luister het gaat me niet om de stelling of Curacao als een echt land behandeld zou moeten worden, maar om de stelling dat alleen landen mee zouden mogen doen aan een Wk.

Australië en Jamaica waren ooit onderdeel van Groot-Brittannië maar zijn nu een land. Curacao is dat blijkbaar nog niet. Misschien in de toekomst wel. En dan zijn ze een echt land en vind ik dat ze uiteraard een team af mogen vaardigen aan zo'n officieel toernooi.

Ik vind het jammer dat je je afvraagt hoe ik er over zou denken als ik Antilliaan was. Daarmee impliceer je dat het bijna onmogelijk zou zijn voor een Antilliaan om mijn mening te delen in deze kwestie. Zodra we het geloof in objectiviteit of in een redelijke discussie verliezen.....

25 juli 2015 om 23:44

Hoe zou je het dan doen, 1 team voor het Verenigd Koninkrijk? Da's eigenlijk gewoon Engeland + Bale en Ramsey

25 juli 2015 om 23:49

Ja want het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië is wel een land. En idd zo zou hun team er nu uit zien

25 juli 2015 om 23:53

Ashley Williams?

26 juli 2015 om 00:02

Hey ja goede suggestie, goede verdediger van Wales die ik beter vindt dan Phil Jones. Al kan je Stones of Smalling ook selecteren ipv hem. Maar wat een beer van een vent die ook goed is aan de bal.

26 juli 2015 om 00:13

Mwah, ik zou dan Chambers, Dier of Stones nemen als optie voor de toekomst, geen oude rot die waarschijnlijk zal verzuipen bij een dominantere ploeg als Engeland.

25 juli 2015 om 23:53

Curacao is natuurlijk weldegelijk een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en daarom natuurlijk gerechtigd om teams naar sportevenementen af te vaardigen! Anders zeg je dat een land als Australië, onderdeel van de Commonwealth, ook geen land is.

26 juli 2015 om 00:03

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier gelijkwaardige landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Deze laatste drie zijn dus officieel geen afhankelijke gebieden van Nederland, maar worden vaak toch als zodanig gezien. De Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken als bijzondere gemeente deel uit van het land Nederland. Voor statistische doeleinden worden deze drie BES-eilanden door ISO 3166-1 als één gebied gegroepeerd.

26 juli 2015 om 00:22

Eens, maar de mate van afhankelijkheid van een oude kolonisator kan natuurlijk geen graadmeter zijn voor de vraag of er sprake is van een land dat eigen sportteams mag afvaardigen. Het land Curacao heeft precies dezelfde status als het land Nederland. Zou anders worden als alleen het Koninkrijk der Nederlanden teams zou mogen afvaardigen, maar dat is niet aan de orde.

26 juli 2015 om 01:44

Nou dat is dus wel aan de orde. Eigenlijk zou het Koninkrijk der Nederlanden als land slechts één team af mogen vaardigen vind ik.

Wat precies een graadmeter hoort te zijn voor een land weet ik niet. Maar de lijst van landen zoals die nu is zou een startpunt kunnen zijn.

26 juli 2015 om 07:07

Maar dan wil jij dus ook één team namens alle landen van koningin Elisabeth? Want de koning is eigenlijk het enige wat Nederland nog met Curaçao verbindt. Canada heeft t.o.v. Engeland echt exact dezelfde status als Curaçao t.o.v. Nederland.

26 juli 2015 om 14:10

Nee dat zeg ik niet. Maar Canada is een land (soevereine staat) en Curacao niet.

Denk dat het goed zou zijn om Curacao de status van een soevereine staat te geven in dit opzicht.

26 juli 2015 om 00:07

Noem dan ook Engeland, dat is ook enkel een constituerend land. Echter denk ik niet dat dit zo makkelijk te realiseren is aangezien het niet overal eenvoudig en overzichtelijk geregeld is. En qua 'gevoel' zal het natuurlijk helemaal lastig worden.

26 juli 2015 om 01:42

Ja klopt, ik geef toe dat ik aannam dat Groot-Brittannië vanuit Londen bestuurd zou worden waardoor je het misschien zou kunnen zien als het opslokken van de betreffende gebieden door Engeland.

Het zal dan ook veel oproep tot gevolg hebben om de ploegen van Schotland, Wales en Noord-Ierland op te heffen voor officiële toernooien. Het zal dan ook beter zijn om het gewoon zo te houden, hoewel het in principe dus verkeerd is volgens mij.

26 juli 2015 om 07:08

Je weet toch wel dat Curacao (en ook Aruba en Sint maarten) landen zijn? Ook schotland, wales, noord-ierland en Engeland zijn alle vier losse landen. De Faeroer (en groenland) zijn autonome gebieden binnen het Deense koninkrijk. en Puerto Rico is op de een of andere manier ook een land binnen de VS.

Heel veel Engelse (en franse) autonome regio's hebben eigen teams die lid zijn van een bond. Gibraltar dus ook.

26 juli 2015 om 14:13

Het zijn geen soevereine staten. Anders zouden de 50 staten van Amerika ook wel apart mee kunnen doen. Er is gewoon geen consistentie, dat is mijn punt.

27 juli 2015 om 23:01

Er zit dus alleen een groot verschil tussen Curacao en je andere voorbeelden (landen) en de 50 staten van Amerika.

Volgens mij is Schotland gewoon een land, het hoort alleen ook bij het Verenigd Koningkrijk. Kan zijn dat ik het fout heb.

26 juli 2015 om 00:04

https://nl.wikipedia.org/wiki/
Lijst_van_landen_in_2015

26 juli 2015 om 01:53

Het is wel een land, maar niet onafhankelijk.

Wat een onzin Verenigd Koninkrijk is geen land. Tis een groep landen.
Al doet Verenigd Koninkrijk wel aan bepaalde toernooien mee als Verenigd Koninkrijk. Wat ik zelf complete onzin.
Het zijn allemaal aparte landen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 82
15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. PieterDoelman
E. RoomDoelman
R. SumterDoelman
S. CarmeliaVerdediger
J. CarolinaVerdediger
M. FecundaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

7 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren