‘Engelsen zijn bereid tot de zomer te wachten voor favoriet De Boer’

Donderdag, 8 januari 2015 om 08:05Erik van Dam • Laatste update: 08:04

Frank de Boer wees in het verleden Liverpool en Tottenham Hotspur af, maar in de zomer zal een derde Premier League-club een poging wagen hem op te halen bij Ajax. De Daily Mirror weet dat Newcastle United het voorzien heeft op de 44-jarige hoofdtrainer van de Amsterdammers. Newcastle oriënteert zich op een geschikte opvolger van Alan Pardew, die vorige week besloot the Magpies in te ruilen voor Crystal Palace.

/

Newcastle werkte de nodige jaren met Pardew en zoekt een trainer die het werk van de vertrokken coach kan voortzetten. Men zou daarbij graag zien dat de club hoger eindigt dan plaats tien of zestien, zoals in de voorgaande twee jaren het geval was. In De Boer denkt de club een master tactician gevonden te hebben, die in staat moet worden geacht de club naar een hoger niveau te tillen, schrijft de Britse tabloid.

De werkgever van Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong is zich er terdege van bewust dat De Boer niet halverwege het seizoen wil vertrekken bij Ajax. Men zou dan ook bereid zijn te wachten tot de zomer, voordat de Nederlander naar St James’ Park komt. Het huidige seizoen wordt dan afgemaakt met John Carver als interim-coach. Mocht De Boer daadwerkelijk de oversteek maken, dan komt hij Louis van Gaal en Ronald Koeman tegen. Zij staan sinds de zomer voor de groep bij Manchester United en Southampton.

Eddie Howe en Glenn Hoddle
Eddie Howe en Glenn Hoddle hebben zichzelf afgeschreven voor de baan van trainer bij Newcastle United. De 37-jarige Howe presteert zeer sterk met Bournemouth en werd genoemd als kandidaat. “Vleiend en ik zal niet zeggen dat ik niet met dit soort banen wil worden gelinkt, maar ik heb op dit moment geen interesse in andere clubs”, zegt Howe. Ex-bondscoach Hoddle werkt nu bij Queens Park Rangers en heeft ook geen belangstelling. “Ik wil mijn best doen QPR er dit seizoen in te houden.”


Poll

Denk jij dat Frank de Boer te porren is voor de baan bij Newcastle United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door gortonred)

Tjaaa of dit nu veel beter is dan Ajax en het vervolg van zijn carrière??

8 januari 2015 om 08:15

Ja dat denk ik wel, je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen,maar het is wel een uitdaging in de Barclays met Newcastle. Dan kan hij zichzelf testen in de Barclays.

8 januari 2015 om 08:26

"In de Barclays". Nog nooit zoiets belachelijks gehoord.

On: Newcastle in elk opzicht een stap vooruit behalve dat je geen CL(/EL) speelt.

8 januari 2015 om 08:29

@frank, newcastle heeft misschien kwalitatief betere spelers maar dat is de enige stap vooruit. In ieder ander opzicht is Newcastle zeker geen stap vooruit.

8 januari 2015 om 08:30

En dat Ajax er 8 van de 10 keer van wint. En dat de jeugdopleiding van Ajax beter is. Maargoed tegenwoordig telt alleen de competitie..

8 januari 2015 om 08:39

Futureboss. Precies! Newcastle is in vrijwel geen 1 opzicht beter. Ze hebben meer mogelijkheden qua geld en toch weten ze met dat grotere budget te preseteren minder te zijn dan een club als Ajax. De competitie is inderdaad groter, maar daarmee is ook alles gezegd. Men moet eens ophouden Engelse clubs zo belachelijk hoog de hemel in te prijzen. Newcastle gaat 'gewoon' 8 vd 10 keer onderuit tegen Ajax. Gelukkig zal Frankie dat ook inzien, die verlaat Ajax zeker niet voor een club als Newcastle.

8 januari 2015 om 08:51

Ik had het misschien beter moeten verwoorden, maar ik bedoelde eigenlijk dat het wel een hele uitdaging is om van dat team (newcastle) wat moois te maken, maar het is best logisch als hij Ajax boven Newcastle verkiest.

8 januari 2015 om 09:12

Bij clubs als Newcastle is zeer weinig eer te behalen. Hij strijdt dan nergens voor mee en kan niet doen wat hij ontzettend graag doet; talenten beter maken. Bij zo'n club is het vooral een kwestie van goed scouten en peoplemanagement, terwijl De Boer juist een oer Hollandse trainer is die spelers beter wil maken, met tactiek bezig is.. Ik zie hier geen match in. Hij kan beter wachten op clubs als Dortmund, Arsenal, United, Bayern, Barca, Roma, PSG, Atletico Madrid... Liverpool heel misschien nog, maar dat is ook niet ideaal en Tottenham al helemaal niet...

8 januari 2015 om 09:35

Ajax wint 8 van de 10 keer van Newcastle? Ik weet niet wat jij genomen hebt maar ik heb er ook wel oor naar!

Dit zou een hele goede stap zijn. Waarom meteen een absolute topclub in zijn prille trainers carriere? Stap voor stap. Newcastle als subtop in een van de top 3 competities is een goede uitdaging. In tegenstelling tot zijn voorgangers neem ik aan dat Ashley de Boer vertrouwen gaat geven betreft transfers en het budget.

De fans willen meer de eigenaar wilt meer. Een jonge hongerige trainer is dan ideaal.

8 januari 2015 om 09:42

Of misschien moet jij eens stoppen met Ajax zo de hemel in te prijzen? Ajax is helemaal niet opgewassen tegen fysieke spelers zoals Sissoko en Tioté. Ajax zou gwn 8 v/d 10 keer op hun bek gaan. Zie jij Milik al tegenover gerespecteerde verdedigers zoals Coloccini? Neen, wat denk je nu zelf. Om nog maar te zwijgen van peuters Kishna en El Ghazi. In plaats van Ajax te overschatten kan je ze beter onderschatten, het leven zal veel leuker zijn voor je.

8 januari 2015 om 10:20

@maxkerel, ja dat hebben we de laatste jaren gezien. Ajax rolt met twee vingers in hun neus Man City op met alle sterspelers op het veld. Eindigt boven Aston Villa in de groepsfase en wint uit van Man United. Neen wat denk je zelf dat fysiek voetbal altijd de oplossing is? Tactisch inzicht, techniek, bluf en branie is vele malen belangrijker. Ga jij je huiswerk maar even doen voordat je anders op de vingers tikt.

8 januari 2015 om 10:23

Of jij moet gewoon niet zo zuur doen.. Ajax tikt dat domme kick and rush helemaal scheel. Kan je wel leuk spelers vergelijken maar komt veel meer bij kijken

8 januari 2015 om 11:00

Of bijvoorbeeld anita is ook erg fysiek

8 januari 2015 om 11:33

Nou volgens mij speelt Newcastle in een grotere Competitie, heeft het meer mogelijkheden wat betreft aankoop van spelers en ik denk dat de Boer ook een stuk meer gaat verdienen bij Newcastle. Of te wel nog eens 3 stappen vooruit.

8 januari 2015 om 12:34

Basel won ook van Chelsea en United en in tegenstelling tot Ajax stootte gewoon door naar de knock out fase met een minder budget en minder competitieve competitie.

Ajax won overigens van een gedemotiveerde United die de Europa league als een straf beschouwde en dat was het ook want het is en blijft de losers cup. Verder heb je het over resultaten dat een paar jaar geleden gebeurde.

De laatste keer dat Ajax door ging in de Champions League is alweer 7, 8 jaar geleden? Stel je bescheiden op.

8 januari 2015 om 12:51

En hoelang is het geleden dat Newcastle overwinterde in de CL dan??

8 januari 2015 om 13:02

In het seizoen 2002-2003.

8 januari 2015 om 13:44

Leuke poging om wijs te doen Gorton, maar Ajax dus in 2005/2006. Het argument betreffende CL voetbal kan je dus in de prullenmand gooien.

8 januari 2015 om 13:56

Red Bull Salzburg won van Ajax uit. Dit betekent dat ze met 2 handen in hun neus kampioen zouden worden in Nederland, toch?

8 januari 2015 om 14:42

Doe jij je huiswerk maar, ik kan mij de laatste jaren Aston Villa in de CL herinneren hoor én idd City was een puike prestatie, maar die hebben het de laatste jaren in de Cl tegen iedereen moeilijk gehad.en de dingen die jij opsomt zijn idd belangrijk, maar het enige wat Ajax doet is de bal tikkie breed leggen. Het is niet meer het oude Ajax hoor. Ik zie Ajax op dit moment niet winnen van City, simpel.

8 januari 2015 om 16:28

Ik ben bij lange na niet zo slim als jij maar is het niet zo dat de doelstelling van Ajax het kampioenschap is en dat ze zich daarmee automatisch plaatsen voor het Champions League? Denk je dan niet dat de kans aanzienlijk groter is dat Ajax doorstoot naar de volgende ronde in tegenstelling tot Newcastle? Waar de doelstelling top 7 is en waar ze met man en macht misschien niet net uberhaubt in de buurt komen van een top 4 eind notering?

Er zit overigens maar 3 jaar tussen, tussen Newcastle en Ajax. Ik denk dat je daaruit kan concluderen dat Ajax het echt waardeloos heeft gedaan in de Champions League. Om vervolgens met volle overtuiging en inzet te gaan beginnen aan een campagne in de Europa League (mits ze dan utieindelijk 3e worde in de CL poul) en niet eens in de buurt komen van een halve finale.

Hij zou gek zijn als hij ajax verlaat. Oke hij heeft 4 titels behaald en doet nog volop mee voor de 5e maar als je ziet wat voor talent er nu aankomt zou ik Ajax zeker niet verlaten. Ik had het wel geweten.
Dan naar Newcastle toe om weer een team / club op te bouwen terwijl zijn huidige club kan gaan oogsten zou denk ik zijn grootste mistake zijn...

8 januari 2015 om 09:16

Helemaal mee eens. Hij heeft ons door de moeilijke opstartjaren geleid, maar nu zal het steeds makkelijker en leuker voor De Boer moeten worden. Hij begon met talenten als Ebecillio, Bonevacia etc.. Dat zijn nu Kishna's en Riedewald's. De jeugdopleiding heeft stappen gemaakt de afgelopen jaren en ik hoop dat De Boer dat inziet en ook in de aankomende jaren onze club leidt.

Ben heel benieuwd of de Boer hier wil werken. Kies je de Boer dan wil hij iets doen op zijn manier, en veel tijd krijg je meestal niet. En wat is er te behalen met de magpies, na City, Utd, Chelsea, Liverpool, Arsenal. Als je EL haalt doe je het goed, CL zie ik ze niet zo snel (structureel) halen.

8 januari 2015 om 09:19

Newcastle heeft wel een heel erg goed argument om De Boer te overtuigen; ze ontsloegen Pardew niet toen het echt slecht ging met de club. Ik denk dat De Boer dergelijke dingen zeer zwaar laat meewegen. Hij wil iets neerzetten bij een club en daar is tijd voor nodig. Tijdens dat proces kan het een tijd slecht gaan en dan wordt een trainer nogal eens ontslagen. De Boer wil zijn proces echter afmaken en zal denk niet snel naar een club gaan dat een trainer makkelijk ontslaat.

Wel een club met potentie natuurlijk, structureel top 6/7 moet mogelijk zijn in de toekomst. De selectie die er nu staat is niet slecht maar zal dan wel versterkt moeten worden.

Misschien is het voor Ajax ook niet slecht dat er een frisse wind gaat waaien. De opvolger moet dan wel in het beleid van Ajax passen, wel moeilijk om een goede opvolger van De Boer te vinden. Schiet me zo niemand te binnen.

8 januari 2015 om 08:55

wat is potentie? structureel 6/7 zit je als de boer zijnde toch niet op te wachten.
Cl/kampioenschap kan alleen als er weer iemand met heel veel geld vanuit de woestijn die kant op vliegt.
Dit gaat de Boer echt niet doen

8 januari 2015 om 09:22

Structureel 6/7????? Liverpool, United, City, Arsenal, Tottenham en Chelsea eindigen sowieso zo goed als structureel boven Newcastle en daarbij zijn er geregeld clubs die er een tijdje bovenuit steken zoals nu Southampton... Als alles een jaar helemaal perfect loopt is 6/7 eens mogelijk, maar zeker niet structureel.....

8 januari 2015 om 13:53

Grappig dat je Tottenham noemt. Voordat ze structureel goed presteerden (voor 2008) zaten ze in eenzelfde situatie waarin newcastle zit. Spelend voor een plaatsje in het linkerrijtje). Waarom zou het bij Newcastle met goed management niet weer zo kunnen gaan als in de jaren 90 tot 2004? Tzelfde geldt voor man city maar dat is een ander verhaal.

Neemt niet weg dat ik het niet realistisch vind dat de boer de overstap maakt naar newcastle. Newcastle is niet meer de topclub van de jaren 90 en niet meer de slapende reus van de jaren 2000 nee we zijn afgedaalt naar de middenmoot. Zo lang ashley er zit en geen structureel beleid voert komen we hier ook niet uit.

Waarom zou hij dat willen? Mike Ashley is er alleen uit op geld. En alle managers zijn er eigenlijk om ze ergens in middenmoot te laten eindigen. Hij wilt ook te veel controle. Dus moet jij steeds zijn liedje zingen. Transfers,gekke technische directeur en zo. Allemaal vriendjes uit de zaken wereld die er functies hebben. Ik denk niet Frank de Boer dat leuk gaat vinden.

Liverpool en de Spurs waren nog reële opties, maar De Boer gaat natuurlijk niet naar Newcastle. Die club spelt de laatste Jaren te vaak geen Europees voetbal, dat zal Frank toch minimal ambiëren. En de stad zelf is ook niet bijzonder aantrekkelijk, dan is een Londense club toch mooier.
Deze trein laat Frank passeren lijkt me.

Als hij hier heen gaat heeft hij ons voor de gek gehouden. 4 of 5 clubs waarvoor hij Ajax wou verlaten evt. Daar hoort geen Newcastle bij. Daar spelen de net niet spelers. Goeie spelers maar niet goed voor genoeg voor de top.

Waarom zou je een club met een leger aanstormend talent verlaten voor een club die toch niet hoger gaat komen als plek 7.

Ik hoop niet dat De Boer naar Newcastle komt. We zitten niet te wachten op dat saaie spelletje met veel balbezit en weinig kansen. Prima resultaatvoetbal maar de Toon-army zal de manier van voetballen verafschuwen.

En daarbij denk ik dat De Boer wel hoger in zal zetten voor zijn vervolg op Ajax.

8 januari 2015 om 08:49

Prima, dan zoeken jullie verder naar een kick & rush trainer die dure aankopen doet en jeugdspelers geen kans geeft, miljoenen over de balk gooit en in de middenmoot eindigt. Blij dat jullie het zelf niet zien zitten in Frank. Bij deze besloten.

8 januari 2015 om 09:52

Is het enige alternatief kick and rush?

8 januari 2015 om 09:55

In Engeland zijn er niet veel alternatieven. Ik kijk redelijk veel Engels voetbal maar ik verbaas me er iedere keer om hoe je met zulke kwalitatief goede spelers zo'n matige tactieken kunt bedenken. Er zijn maar weinig uitzonderingen die wel een goed alternatief brengen op het standaard Engels voetbal model.

8 januari 2015 om 09:59

Ik kijk niets anders dan Engels voetbal en ik heb teams er nog niet op betrapt dit seizoen. Het kan zijn dat jij er een andere definitie aan geeft, velen maken namelijk die fout.

8 januari 2015 om 10:08

Onder kick and rush versta ik niet anders dan lange bal counter voetbal. Iets wat in het woordenboek van Frank de Boer niet voorkomt en waar iedere Engelse ploeg wel een handje van heeft. Ik zeg niet dat iedere Engelse ploeg constant zo speelt maar veel ploegen hebben wel snelle spelers die constant loeren op zulke kansen. Daarnaast spelen in Engeland nog steeds zeer veel teams in het vertrouwde 442 model dat in het internationale voetbal toch vrij gedateerd is.
Al met al is het vrij logisch dat Engeland gezien z'n hoge kwalitatieve spelers internationaal al jaren zo matig presteert. Zie bijvoorbeeld FC Basel die met een zeer goede tactiek de laatste jaren iedere Engelse topploeg heeft opgerold.

8 januari 2015 om 11:37

Dan kijk jij volgens mij alleen wedstrijden van 20 jaar geleden. Tegenwoordig bestaan de teams voornamelijk uit spelers en trainers van buiten Engeland. Hier zit het kick en rush al lang niet meer in.

8 januari 2015 om 12:39

Er is een verschil tussen counter voetbal met de nodige urgentie via de flanken en de bal met een boog naar voren pompen, die vervolgens netjes wordt terug gekopt door een spits van 2 bij 2 met nog net een handvol tanden in zijn mond. Gevolgd door de aansluiting als gekken van alle linies.

Dat laatste zie ik niet meer.

8 januari 2015 om 13:15

Nufc.

Welke trainer zie je dan wel graag komen?

Ik denk dat Frank moet wachten tot dat Wenger er uit word gezet.

Dat kan toch niet zo lang meer duren.

Hoop dat Frank nog een aantal jaren bij ons zal blijven, de kans hierop wordt steeds groter nu de eerste vruchten van de fluwelenrevolutie( extra goed opgeleide jeugdspelers) zichtbaar worden.

Denk dat Frank hier een heel grote uitdaging in ziet, verder is vooral zijn thuissituatie van belang.

Als zijn kinderen op eigen benen staan gaat het een andere situatie worden.

Heel jammer, maar de Boer gaat echt niet naar Newcastle... Frank is klaar voor een topclub. Ik denk dat hij nauwlettend de crisis in Barcelona in de gaten houdt...

Hoop dat ie trainer van barcelona word
Werkt volgens de Barça filisofie .
Hij moet een keer voor een grote club gaan

Dubbelgevoel. Het positieve gevoel is dat 'ie naar Newcastle gaat, hele mooi zaak voor een Nufc fan als ik.
Het negatieve is dat hij Ajax verlaat...

8 januari 2015 om 11:29

Volgens een andere Nufc fan hierboven zitten de fans van Newcastle echt niet op de Boer te wachten vanwege het vertoonde spel. Jij zou dat dus wel een goede trainer vinden voor newcastle?

8 januari 2015 om 11:59

Volgens polls die de Chronicle (regionaal nieuwsblad in Newcastle) rond het vertrek van Pardew hield was De Boer de favoriet om Pardew op te volgen. De eerste dagen had de boer 70% van de stemmen. Later is dat afgenomen, maar had hij nog steeds een overweldigende meerderheid. http://www.chroniclelive.co.uk/sport/football/foot...

Hij gaat echt niet van een club die jaarlijks Champions League voetbal speelt naar een middenmotor in Engeland die niet eens Europees speelt. Tenzij hij voor zijn gevoel echt klaar is bij Ajax en niks beters kan krijgen.

Ik snap de aantrekkingskracht van de PL, ik ben gek op de PL, en toch... beide clubs hebben hun mooie dingen, brede fanbasis, clubhistorie, etc. maar de duidelijke voor- en nadelen voor De Boer naar Newcastle zoals ik het zie:

+ Premier League
+ Nieuwe uitdaging (hij zit al een tijdje bij Ajax)
+ De kans om, bij goede prestaties, Newcastle als springplank te gebruiken naar de absolute top (goede prestaties Newcastle zullen nog meer opvallen dan goede prestaties Ajax)
+ Klein argumentje, maar hereniging met Siem kan ervoor zorgen dat De Boer sneller acclimatiseert (De Jong lijkt me een slimme jongen die heus wel op de hoogte is van het reilen en zeilen van de club)

- Geen Cl
- Geen inzicht in de jeugdopleiding (bij Ajax weet FdB welke spelers eraan komen)
- Kans op degradatie, waarna je carriere echt een klap kan krijgen (kans acht ik vrij klein, maar toch is het een risico!)
- Speelwijze: Newcastle heeft in vergelijking met de tegenstanders niet de mogelijkheid á la Ajax te spelen, zou zelfmoord zijn
- Clubliefde? (fdb blijft een Ajacied, haha)

Financieel zou FdB er op vooruit kunnen gaan, maar dat weet ik niet zeker. Weet iemand wat FdB en Pardew verdienen?

8 januari 2015 om 11:40

Ik denk dat de salarissen niet zoveel verschillend zijn. Pardew verdiende naar verluidt 500.000 pond per jaar. Volgens mij verdient de Boer ook 500.000 euro ofzoiets? Natuurlijk zijn ponden meer waard maar naar mijn weten is engeland ook weer duurder dus ik denk dat dit aardig tegen elkaar opweegt.

Ik denk dat newcastle een hele stap omhoog is. Als ajax in de pl zou spelen zouden ze denk ik rond 14e plek rondhangen

Newcastle United is een ideale club voor een nederlandse trainer. De werkwijze lijkt heel erg op die van Nederlandse clubs. De trainer kan geen spelers kopen. Je moet werken met de spelers die aangereikt krijgt. Er wordt niet meegedaan aan de transfergekte in het Europese voetbal. Je belangrijkste taak is zorgen dat de spelers meer waard worden, zodat ze verkocht kunnen worden en niet degraderen.

In ruil hiervoor krijg je voor PL begrippen een laag loon en ervaring in de Pl.

8 januari 2015 om 16:14

Laag loon? Er zit voldoende geld bij Newcastle toch?

Een cursus Frans lijkt me overigens geen overbodige luxe als je bij Newcastle gaat trainen

Ik sta nog te kijken van de poll dat 65% nee stemt. Newcastle United zou toch een prachtige club zijn voor Frank de Boer? Een vol stadion, voldoende financiële middelen en de spelers willen vaak ook wel naar Newcastle. Het lijkt me een te grote stap voor de Boer als hij nu al naar Barca of United zou gaan. Stel nou dat hij na een half jaar in het rechter rijtje zou staan, dan twijfelen ze er niet aan om hem te ontslaan en loopt zijn carrière een flinke deuk op. Ook al heeft Newcastle ambities, winnen is wel gewenst maar geen absolute vereiste. In die omgeving kan de Boer zichzelf prima ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Watford7-8
18.Burnley 3-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. LongstaffMiddenvelder81
J. MurphyMiddenvelder81
M. RitchieMiddenvelder80
A. Saint-MaximinMiddenvelder82
JoelintonAanvaller80
J. WillockMiddenvelder70
K. DarlowKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

1230 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren