De Jong: ‘Ophouden met op handen dragen van Ajax, Feyenoord en PSV’

Zondag, 2 november 2014 om 20:40Gijs Freriks • Laatste update: 20:03

SC Cambuur gaf zondag in de blessuretijd twee punten weg tegen Willem II: 1-1. Desondanks was trainer Henk de Jong niet ontevreden, want hij had een uitstekend spelend Cambuur gezien. “We hebben goed gevoetbald en worden steeds beter”, zei hij na afloop in gesprek met de NOS.

/

“Ik kijk verder dan die twee verliespunten. Als je nog eens wint, sta je gewoon op twintig punten en we hebben alleen bij Vitesse een puntje gestolen. We doen het voetballend echt goed”, aldus De Jong, die hoopt met Cambuur volgende week zondag in eigen huis te stunten tegen regerend kampioen Ajax. Hij wil echter niet van een ‘speciaal’ duel spreken.

“Daar moeten we maar een keer mee ophouden, met dat speciale. We moeten ophouden met het op handen dragen van Ajax, Feyenoord en PSV, maar die gasten gewoon aanpakken. We zijn veel te lief voor die grote clubs. Ik ga ervan uit dat we er volgende week gewoon in knallen”, aldus De Jong, die met Cambuur momenteel vijfde staat in de Eredivisie.


Poll

Wat verwacht jij van SC Cambuur - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door gaudi)

Amen.

Eindelijk een keer iemand die het snapt ! De 'kleinere' clubs zijn ook goed en horen/kunnen daar ook gewoon van winnen en dat moet niet altijd bijzonder zijn

2 november 2014 om 20:48

In welk opzicht worden zij dan op handen gedragen?

2 november 2014 om 21:02

Dat vind ik ook. Het valt toch allemaal reuze mee? Al jaren is het duidelijk dat alle drie de topclubs te kloppen zijn. En elke club heeft dezelfde instelling tegenwoordig.

Ik vond overigens dat De Jong wel erg gefrustreerd klonk toen hij het zei. Bijna gefrustreerd.

2 november 2014 om 21:30

Sterker nog, meer dan ooit gaan de "kleinere" clubs naar de traditionele top 3 heen met het gevoel dat er misschien wel wat te halen valt. Dus dat op handen dragen is al enige jaren niet meer het geval!

2 november 2014 om 21:54

Hij klonk erg gefrustreerd. Bijna gefrustreerd. Haha, wat is het nu?

Ben het inhoudelijk met je eens. Kleine clubs hebben normaal gesproken allang niet meer zoveel ontzag voor de traditionele top drie.

Hij heeft groot gelijk. Je mag best respect hebben voor de grote clubs, maar ontzag is overdreven.

Super instelling, erg leuke en sportieve coach die Henk de Jong, succes cambuur!

Doe maar rustig aan Henk! Ik knijp hem eerlijk gezegd wel een beetje voor Cambuur. Zware doordeweekse wedstrijd, kunstgras en dan ook nog eens zo'n fris aanvallend leuk spelende ploeg tegenover je. Wordt een hele zware dobber.

2 november 2014 om 20:46

Precies! Zware pot en vrees het ergste idd.

2 november 2014 om 21:50

Onze spelers zijn stuk voor stuk veel beter dan die van Cambuur. Dat hoort ook. Maar op dat klote kunstgrasveld, een doordeweekse wedstrijd, de wedstrijd om half 1 en een Cambuur dat er waarschijnlijk vol voor gaat weet je nooit hoe het loopt. Als Ajax niet in goede vorm is, en het niet meezit dan word het gewoon een lastige wedstrijd.

3 november 2014 om 11:20

Mwua, veel beter? Dat valt wel mee hoor. Bij Cambuur lopen een aantal hele aardige spelers rond die best een stap kunnen maken op korte termijn. Daarnaast beschikt ajax nu niet bepaald over top materiaal als je het mij vraagt..

2 november 2014 om 20:45

* perfecte trainer voor deze club. En ben benieuwd of hij nog eens bij een grotereclub

2 november 2014 om 20:53

ik denk niet dat hij geschikt is voor een grotere club. bij cambuur is alles mooi en elk resultaat mooi meegenomen. bij een grotere club komt er meer druk bij kijken en moet opeens alles ipv het mag. de jong lijkt me daar niet een geschikte coach voor, daarvoor geniet hij teveel

Van mij mag hij overtuigend winnen volgend weekend.

Aandoenlijk. Ondertussen is het stiekem voor de supporters wel speciaal als er een topploeg op bezoek komt.

2 november 2014 om 21:14

Ja klopt dat hebben we vorig jaar wel gezien met die rellen toen hehe

We moeten ook stoppen met het op handen dragen van de Jong.

2 november 2014 om 21:51

Hahaha idd ja

ben ik niet met hem eens, vgm laat de ranglijst jaar na jaar zien dat PSV Feyenoord en Ajax eigenlijk altijd in de top 5 en meestal in de top 4 staan. Ja er nestelt zich vaak een andere club tussen, ze zijn dus niet onaantastbaar, maar voor een cambuur, moeten ze gewoon ervan uitgaan dat ze wel een hele goede dag moeten hebben om te winnen van de traditionele top drie

2 november 2014 om 21:05

Maar als de spelers er zelf al vanuit gaan dat ze verliezen dan hoef je ertoch niet eens aan te beginnen? Vorige week tegen feyenoord ging het erg slecht, denk dat hij daar op doelt.

2 november 2014 om 21:36

En jij denkt dat Cambuur van Feyenoord heeft verloren omdat het zogenaamd 'ontzag' had voor Feyenoord? Terwijl ze zowat elke thuiswedstrijd het gas er volop gooien en altijd willen winnen, het nu een keertje niet lukt doordat je zelf minder was en Feyenoord wel een redelijke pot speelde. Hierarchie mensen, je plaats kennen. Tuurlijk mag je als kleinere club je ambitie uitspreken en de grote clubs het vuur aan de schenen leggen maar ga nou in godsnaam niet doen alsof het vanzelfsprekend is dat de grote clubs met knikkende knietjes naar zulke ploegen moeten gaan afreizen, daarvoor heb je nog te weinig laten zien in anderhalf jaar tijd

Het is vanzelfsprekend dat de traditionele top 3 meer over wordt gesproken dat een kleinere club, namelijk interesse van supporters. Je krijgt pas meer aandacht als je Europees wat bereikt (az). Niemand behalve Willem 2 supporters en die van Cambuur hebben vandaag naar hun wedstrijd gekeken. En dan is de wedstrijd tegen Ajax wel een "grote" wedstrijd.

2 november 2014 om 21:20

Omdat Ajax meer supporters heeft. Maar ook naar Ajax - Cambuur kijken alleen supporters van die 2 clubs

2 november 2014 om 21:28

Hoeft niet perse, ik denk dat als je supporter bent van Feyenoord of PSV je graag wil zien wat de concurrent doet.

2 november 2014 om 21:36

Die spelen 9 van de 10 x op hetzelfde moment. Buiten dat kan ik mij haast niet voorstellen dat je buiten de club die je support naar een wedstrijd in de eredivisie gaat kijken, terwijl je ook naar dePl, Pd of Bl kunt kijken Let op ik bedoel dat je natuurlijk wel naar de wedstrijden van je eigen club kijkt.

2 november 2014 om 21:41

Ik kijk bijna nooit een thuis wedstrijd van Ajax. ik val dan gewoon in slaap en ik wil niet provocerend overkomen maar is gewoon echt waar !

2 november 2014 om 21:44

Volgende week niet . Geloof het of niet er zijn nog neutrale supporters die een wedstrijdje mee pakken in de eredivisie (ik niet hoor ).

2 november 2014 om 21:46

Wandering, er is geen enkele PL of Bundesliga club die op zaterdagavond speelt. Dat gebeurt niet in die competities. De laatste wedstrijd is 18.30 en is dus 20.15 afgelopen. Nu speelt Ajax op zondag denk ik, net zoals Feyenoord, maar als Feyenoord 12.30 speelt en Ajax 14.30 of andersom ga ik vaak voor beide wedstrijden goed zitten hoor. Hopend dat Feyenoord wint en Ajax verliest of gelijk speelt

2 november 2014 om 21:59

Tja er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk. Persoonlijk kijk ik dan liever een PD wedstrijd, daar zijn er op zaterdagavond genoeg van. Ook zondags om 12 uur. Vanmiddag Athletic Sevilla nog. Heerlijke wedstrijd was dat trouwens.

2 november 2014 om 22:17

Ik ook niet van Psv. Countervoetbal speel ik zelf al op zaterdagmiddag.

2 november 2014 om 22:43

Niet iedereen kan twee kanalen betalen wandering. Omdat ik maar 1 kanaal heb kijk ik alles op edl 1.

2 november 2014 om 22:46

Depayy, je loopt structureel in de live topics van ajax wedstrijden te reageren je valt hier gruwelijk door de mand. Net alsof het bij psv wel genieten is tijdens thuiswedstrijden er word alleen maar counter voetbal gespeeld.

3 november 2014 om 01:34

Ik kijk alleen naar de uitslag van een eredivisie concurrent en een samenvatting , krantenbericht. Soms pak je een stukje mee, maar de wedstrijd boeit mij niet.

Ja dat kan je wel roepen maar uiteindelijk verlies je "gewoon" van de topclubs en sta je aan het einde van de rit op een 10e 11e of 12e plaats.

In theorie iets uitspreken is toch anders dan dat je het in de praktijk uitbrengt.
Je mag of moet zelfs ambitie hebben maar een beetje realist denkt daar anders over.

2 november 2014 om 21:09

Ja maar als je bang bent voor de topclubs kan je net zo goed de wedstrijd schriftelijk afdoen..

Mensen moeten dit niet verkeerd interpreteren, als je de wedstrijd van Cambuur tegen Feyenoord had gezien, zag je misschien wat hij bedoelde. Cambuur speelde met teveel ontzag in het begin en dat brak ons uiteindelijk op.

3 november 2014 om 11:07

Ohh maar wat je nu schrijft is al een tikje arrogant. Alsof het niet aan Feyenoord kan liggen dat jullie niet aan voetballen toe kwamen. Ik denk dat Cambuur echt een goed elftal heeft maar dat Feyenoord een heel lastig elftal heeft om tegen te voetballen. Onze verdediging en middenveld staan gewoon erg goed. Er zitten veel voetballer met veel felheid in ons elftal die veel meters maken. Wij staan goed en hadden ook qua voetbal dit seizoen van ajax en twente moeten winnen maar toen stond het definitieve elftal er nog niet helemaal dus is het misschien ook helemaal niet gek dat Cambuur ook niet uit de verf kwam. Ik denk dat het op dit moment zelfs zo is dat je tegen ajax makkelijker kan voetballen dat tegen Feyenoord. Waarmee ik niet bedoel dat je van ajax makkelijker kan winnen maar dat wel meer kansen kan afdwingen bij ajax. Maar ja ajax scoort daarentegen zelf wel weer makkelijker dan Feyenoord dus is winst komende weekend bepaald niet zeker maar ik denk wel dat jullie beter in je eigen spel gaan komen dan tegen ons.

Zo hoort her De Jong , goede uitspraak.

Een verademing deze man, dat geldt voor iedere club waar dan ook.....gewoon scheit eraan hebben en je eigen spel spelen.

Overigens vind ik dat dit doorgetrokken moet worden door de Uefa...iedere club is gelijk..niks geen beschermde status bij een loting. De kans dat je in de eerste ronde als Barcelona, Real Madrid, Bayern of welke club dan ook eruit vliegt is aanwezig...maar is dat juist niet de charme?

Vind het een beetje een belachelijke uitspraak. Want al wint Ajax 4 of 5-0 nemen mensen je gelijk niet eens meer serieus.

Maar dat de kleinere clubs het iets beter doen dan vroeger zie je ook in andere competities. De premier league is daar een groot voorbeeld van. Celta wint ook thuis bij Barcalona.

Eind van de rit staat cambuur niet eens in top 7 nederland moet eens ophouden om clubs als cambuur en zwolle op handen te dragen.

Precies! Spelers vertonen vaak teveel Calimero gedrag tegen de hoge begrotingen.
G6n Cambuur een ruime overwinning op Ajax, geef ze goede kans als de wedstrijd 8m half 1 is.

Mooi dat De Jong dit gezegd heeft. Voor De Boer en zijn spelers gelden volgende week dus geen excuses meer. Maar dit Ajax onder De Boer zal wel weer eens niet voorbereid (oftewel te slap) aan het duel.

2 november 2014 om 23:44

Bogarde, slap en ongemotiveerd aan een wedstrijd beginnen zien we al twee jaar onder De Boer. Gisteren in de Amsterdam Arena zag de eerste helft er ook inspiratieloos, ongemotiveerd en slap uit. Wat ik nog erger vind is dat De Boer en zijn technische staf er niet in slaagt om tegen de mindere goden uit de Eredivisie attractief voetbal te spelen. De Boer heeft in zijn beste jaren onder Van Gaal gespeeld en weet als geen ander hoe je attractief voetbal moet en kunt spelen, het is ronduit beschamend wat we als supporters de laatste twee jaar voor de kiezen krijgen. Onder De Boer en zijn technische staf kijken we naar afbraakvoetbal en de nieuwste variant op het Catenaccio Voetbal uit de jaren 60 en 70. Het heeft weinig te maken met het voetbal onder Michels, Cruyff of Van Gaal.

Cambuur gast volgende week winnen van ons. Wij komen uit de Cl en spelen om half 1. Cambuur had vorig seizoen al van ons moeten winnen en ik vind ze nu sterker. Worden 2 verloren wedstrijden.

Blablablabla, ik zou maar niet zelf in je eigen "grootheid" gaan geloven, Henk de Jong..
Leuk, een beetje meedoen met Cambuur. En ook leuk dat je zo "gewoon" bent. Maar het begint nu erop te lijken dat je in je eigen imago gaat geloven, nooit goed.

Ben toch erg benieuwd wat Cambuur kan klaarmaken volgende week tegen Ajax. Er staan sowieso hele leuke potjes op het programma. Wat kan Feyenoord uit bij Vitesse doen, gaat Dordrecht weer thuis verliezen en hoe vergaat het PSv op het kunstgras in Almelo.
Als de topclubs volgende week wederom allemaal weten te winnen slaan ze definitief een gat met zijn vieren. Toch denk ik dat we enkele verrassende uitslagen gaan krijgen en dit potje in Leeuwarden zou daar zomaar deel van kunnen uitmaken.

2 november 2014 om 23:47

alles meer dan 0-2 voor Ajax is inderdaad een verassing, denk 0-5 voor Ajax.
Ik zie vitesse thuis ook wel winnen van Feyenoord, PSV zie ik best gelijkspelen.
En ja Ajax zie ik ook wel punten verspelen na een midweekse pot waarin alles gegeven moet (moet!!!!) worden

2 november 2014 om 23:53

Wat wordt het nou? Je gaat eerst beweren dat Ajax wint met 0-2 en twee zinnen later beweer je dat Ajax mogelijk punten gaat verspelen.

3 november 2014 om 00:04

Was sarcasme, mijn fout.
Je kan er bij Ajax gewoon geen lijn op trekken.
Het zit er eigenlijk nooit tussen in, het is of kantjeboord of een flinke zegen...

3 november 2014 om 00:13

Met 24 doelpunten uit 11 wedstrijden heb ik nog geen enkele wedstrijd gezien waarin Ajax kon overtuigen. Ook gisteren was het weer huilen met de pet op.

3 november 2014 om 08:18

Ik mis vooral die wedstrijddagen van onder Jol, Tegen Psv, Twente en Feyenoord met grote cijfers winnen.

De Boer zal er goede bedoelingen mee hebben, maar het spel, het tempo... het is gewoon 3x niks.
Dat hij dingen ziet die wij niet zien.... vind ik opmerkelijk.
Het tempo moet echt veel sneller, alleen dat puntje al zou een wedstrijd veel leuker maken, spelers die elkaar sneller vinden, goede stevige passes... niet van die rollertjes.

Geen Sigthorsson meer... vreselijk.

En ook geen Serero meer, heeft wel flair en snelheid, maar hij heeft geen schot en zijn passes zijn de laatste tijd alleen maar tikkies breed en naar achteren.

Overmars is ook schuldig hier aan, jaar in jaar uit je beste spelers verkopen...en dan met spelers als Duarte en Zimling aankomen.

3 november 2014 om 11:19

Ach de Boer is gewoon een absolute topcoach. Hij ziet ook wel dat ajax niet overloopt van kwaliteit. Uit bij Cambuur krijgen ze het gewoon ontzettend moeilijk. Krijg toch het idee dat Psv, Feyenoord en zelfs Twente wat meer powerspelers hebben die nodig zijn om dat soort wedstrijden over de streep te trekken. Bij ajax zijn het toch allemaal lichte mooi weer voetballers.

Verder ben ik het niet helemaal eens met wat je zegt over het feit dat de midweekse wedstrijd zo ontzettend belangrijk is. Die pot is tegen Barcelona, dat is niet de club waartegen je Europees gezien de punten moet pakken. Incidenteel stunten tegen dit soort tegenstanders in de poulefase is heel leuk en absoluut niet onmogelijk omdat deze clubs pas in de knock-out fase beginnen aan het toernooi. Punten moeten gepakt worden tegen de nr4 in de poule en daarna in de EL. Ploegen uit Oost-Europa verslaan, dat is waar Nederlandse clubs eens mee moeten beginnen en dat is al lastig zat.

Dat noemen wij dus moed inpraten. Na de wedstrijd praat hij wel anders. 100%!!

3 november 2014 om 01:23

Sallons, de filosofie van De Boer in a nutshell. Rondspelen op de eigen helft en maar hopen dat je geen doelpunt tegen krijgt, het tempo uit de wedstrijd halen en maar hopen dat een bal naar voren goed terecht komt en een spits scoort.

PEC wint meerdere keren van Ajax dus waarom zou Cambuur zo stunt ook niet kunnen bereiken ? Ajax is ook niet top en laat ook steken vallen, op papier zeg ik Ajax maar het blijft voetbal

Deze trainer samen met Fred Rutten mag je bestempelen als meest realistisch zonder poeha. Daar moet de voetbalwereld weer aan wennen. We zijn De Boer al 4 jaar gewend die van steeds slechter voetbal een steeds mooier verhaal maakt en de afgelopen periode de meest merkwaardige beslissingen neemt. Fantastisch gepresteerd, prima trainer, maar verliest het realisme een beetje en vertoont gefrustreerde trekjes. (en dat begrijp ik ook nog wel). De ,,kroonprins-titel'' is overgenomen door De Jong. Helemaal goed... De strekking van zijn verhaal is om de topclubs meer weerstand te bieden in plaats van altijd maar overdadig respect. Zou ook beter zijn voor de topclubs als de weerstand in de competitie weer groter wordt. Hoop dat scheidsrechters daar ook eens aan mee gaan werken. Er gaat wel erg vaak ,,het voordeel van de twijfel'' richting de topclubs. Zaterdag was Vink daar weer een prachtig voorbeeld van. Heeft niets te maken met de uitslag, maar irritant is de opzichtige bevoorrechting dan wel.... Nu maar hopen dat De Jong dit kan voortzetten.

Feit is wel dat die clubs een grotere status hebben, vaker de arbitrage mee etcetera. Dus zo gek is het ook weer niet dat ze als groter worden gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse26-2
8.AZ237
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller153
T. BoereAanvaller133
S. StevensKeeper150
A. BanguraVerdediger143
T. KissAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

33 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren