Roda JC zorgt voor daverende bekerverrassing tegen Heerenveen

Dinsdag, 23 september 2014 om 22:39Peter Nusselder • Laatste update: 22:56

In de strijd om een plek in de derde ronde van de KNVB Beker heeft Roda JC Kerkrade verrassend gewonnen van sc Heerenveen. Rigino Cicilia opende de score na een blunder van Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt. Lange tijd leek het daarbij te blijven, maar binnen een minuut scoorde Morten Thorsby in de slotfase de gelijkmaker en was Mitchel Paulissen goed voor de 2-1.

/

Roda, samen met mededegradant NEC aan de leiding in de Jupiler League, toonde in het eigen Parkstad Limburg Stadion weinig ontzag voor de Friese opponent. Heerenveen, de nummer vier van de Eredivisie, was in de openingsfase niettemin enkele keren dreigend. Linksbuiten Pelle van Amersfoort probeerde het met een schot in de korte hoek, maar vond Roda-keeper Benjamin van Leer op zijn pad, terwijl ook een vrije trap van Jordy Buijs een prooi was voor de doelman.

Aan de andere kant was het vervolgens wél raak en dat mocht Van Leers collega Nordfeldt zichzelf aanrekenen. Een dramatische uittrap van de goalie leverde Cicilia een grote kans op en de aanvaller schoof koel binnen. Daley Sinkgraven kreeg daarna nog een schietkans, maar de getalenteerde linkspoot produceerde een afzwaaier. In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor Roda; Nordfeldt had ditmaal echter wel antwoord op een inzet van Cicilia en Danny Schreurs verzuimde om te profiteren van voorbereidend werk van zijn aanvalskompaan. Screurs wist evenmin raak te koppen na een uitstekende voorzet van Wiljan Pluim.

Die gemiste kansen leken een verlenging op te leveren, want luttele minuten voor tijd kopte Thorsby de gelijkmaker binnen. Een minuut later was de Limburgse voorsprong evenwel weer hersteld: Pluim had een geweldige pass in huis en Paulissen gaf Nordfeldt het nakijken, 2-1. In die stand wisten de Friezen geen verandering meer te brengen, zodat Roda ‘de kortste weg naar Europees voetbal’ mag vervolgen.


Poll

Denk je dat Roda JC Kerkrade ver gaat komen in het bekertoernooi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door sirdaniel)

Leuk voor Roda en vooral voor de supporters die iedere wedstrijd weer achter hun club staan. Zelfs in de JL vaak meer dan 10.000 mensen aanwezig.

Toch blijkt wel weer de nivellering van het voetbal hieruit, elke club kan van ieder ander winnen (JL of ED)

23 september 2014 om 22:45

Voor mij is roda nog steeds eredivisie waardig Met een bestuur dat wel kijk op voetbal heeft had roda gwn nog in de eredivisie gespeeld

23 september 2014 om 23:07

Roda vandaag was weer Roda zoals ze het graag zien..

Bij Roda lopen ze met "limburgse passie" op hun shirt. De passie is lang niet te zien geweest in Kerkrade en lijkt terug te komen. Dit lijkt me de verdienste van de nieuwe trainer Rene Trost.

Zou mooi zijn als Roda deze lijn kan doorzetten en na een jaar weer terug kan keren in de eredivisie.

24 september 2014 om 00:29

Limburgse passie is al een tijdje van het shirt af. Roda heeft nu wekelijks een andere sponser. Voor de wedstrijden tegen Heerenveen en Helmond is dat Soccer Center. Niet dat het veel uitmaakt haha

24 september 2014 om 08:16

Mee eens. Hopelijk komen ze snel weer terug op het hoogste niveau.

Daverende verassing? Valt wel mee lijkt me... Roda is geen amateurclub waar je per definitie van hoort te winnen.

24 september 2014 om 12:15

Het grappige is dat die ciclia als enige wel "limburgse passie" op zijn shirt had.

On: heb het duel op tv gezien en de einduitslag was wat mij betreft geflatteerd. Roda had zo maar drie of vier keer moeten scoren en verdiende een grotere overwinning. Heb in het verleden wel eens lol gehad om de calimero reacties op zogenaamde bewuste scheidsrechterlijke dwalingen tegen roda. Gisteravond hadden alleen vd berg (wie anders) en de roon twee keer geel moeten krijgen en had raitalla er met rood af gemoeten. Klasse dat roda nu gewoon zo speelt dat er geen aandacht voor de scheids nodig is en graag weer terug naar de eredivisie!

23 september 2014 om 23:05

Het is beker voetbal elke club kan van elkaar winnen is overal zo. Kijk maar naar Engeland of duitsland daar is het soms nog gekker. Ik meen mij nog te herinneren dat Manu werd afgedroogd door een league two team een maand terug.

23 september 2014 om 23:31

Dat er zoveel mensen aanwezig zijn is deels te danken aan de vele gratis kaarten die ze weg geven.
Ik heb recentelijk zelf een flink aantal vrijkaarten mogen verdelen en tot onze verassing kregen we 2x zoveel als dat we in voorgaande jaren kregen.

23 september 2014 om 23:45

Alleen de seizoenskaarthouders mochten gratis naar binnen toe. Niet helemaal waar dus wat je zegt. Dit is namelijk ook het geval in een normaal competitie duel? Elke wedstrijd gemiddeld 11.000 toeschouwers, niet veel die ons na doen?

24 september 2014 om 00:01

Vanavond mochten SCC-houders gratis naar binnen en de rest betaalde voor de goedkoopste plaatsen €10.- Heerenveen komt op bezoek dus een uitstekende graadmeter waar de ploeg momenteel staat.

De seizoenskaartteller staat op ongeveer 6500.
In de eerste thuiswedstrijden zover hebben we gemiddeld 11.00+

Dat Roda wat terug doet voor haar hondstrouwe supporters vind ik niet meer dan normaal. Vandaar deze actie vanavond, het omdopen van de West-tribune naar de Koempel-tribune en rugnummer 12 niet meer vergeven als signaal naar de fans voor hun uitstekende support.

Al met al zeer positief, eindelijk, en dat ze meer gratis kaarten weggeven, natuurlijk, het stadion biedt plaats aan bijna 20.000 toeschouwers

Zo'n enorme verrassing is dit toch niet? Een gemotiveerd Roda kan in eigen huis natuurlijk prima van Heerenveen winnen.

23 september 2014 om 23:06

Ik snap de titel ook niet helemaal, Roda is echt niet minder dan de bodem van de Eredivisie. Als ze dan de zaken ook nog tactisch goed voor elkaar hebben en gemotiveerd zijn en lekker op kunstgras ballen, dan kan dit toch prima?

23 september 2014 om 23:27

Van te voren had ik enkel het voornemen om een gezellige avond te hebben. Echter werd het totaal anders. En dat met een B-elftal! trots op onze jongens! Vechten voor elkaar, iets dat wij een tijdje gemist hebben.

23 september 2014 om 23:30

Een prima selectie, lekker kunstgrasveld, veel supporters en de andere kant van Nederland. Zo gek is dit niet nee.

Ik ben altijd een zijkwijf, maar van Sichem was erg slecht. Waar Dijkhuizen een paar weken geleden voor een identieke overtreding rood + 4 of 5 wedstrijden schorsing krijgt, krijgt een heerenveen-speler geel voor een uitermate harde overtreding waarbij Roda dreigt uit te breken. Ook het natrappen van een andere Fries wordt met geel afgedaan. Even daarvoor krijgt Faik wel geel voor iets wat weliswaar een overtreding is, maar nauwelijks meer dan een schouderduwtje.. Tja - ik erger me kapot aan dat soort overmatig negatieve beslissingen.

23 september 2014 om 22:47

Je hebt ook gewoon gelijk hoor. Van Sichem floot bijzonder eenzijdig vandaag en die speler van Heerenveen had natuurlijk gewoon rood moeten krijgen. Toch zeer tevreden over de vechtlust van Roda. Was niet altijd even goed, maar toch een knappe overwinning. Hopelijk kunnen we ver komen in het bekertoernooi.

24 september 2014 om 00:32

Het mooiste vond ik nog dat Faik geel kreeg nadat die heerenveen speler struikelde door zijn eigen zidane. Die scheidsrechters zien iemand vallen en dan fluiten ze maar, er gebeurde werkelijk niets.

24 september 2014 om 00:17

Van Sichem was inderdaad slecht. Roda krijgt gele kaarten en vrije trappen tegen voor de meest onnozele dingen, en bij Heerenveen worden zulke overtredingen slechts met geel bestraft of zelfs helemaal weggewoven. Dit sloeg echt nergens op. En dan nog Trost naar de tribune sturen omdat hij boos is dat een van zijn spelers doormidden wordt getrapt...

24 september 2014 om 07:26

Volgens mij is Trost niet weggestuurd worden, maar ging hij alleen zijn jas halen. Even later zat hij er weer met jas.

24 september 2014 om 11:44

O, echt waar? Dat is me dan even ontgaan haha.

Ik schrok even dat ik mn unibetbetje zou verliezen toen heerenveen zo laat nog op 1-1 kwam, maar gelukkig scoorde Roda meteen de winnende. Hopen dat Roda ver komt.

Kortste weg naar de Groepfase Europa League
Heerenveen heeft dit seizoen veel geluk gehad maar speelt ook niet echt geweldig hoor. Ze staan te hoog in de Eredivisie en dat hebben ze vanavond weer bewezen.
Roda doet het goed en zie ik volgend jaar weer terug keren waar ze horen!

23 september 2014 om 22:50

Heerenveen staat te hoog en spelen niet geweldig?? Nee joh, Ajax speelt buitenaards voetbal en staat daarom waar ze horen te staan......... Je kijkt alleen samenvatting of neem ook de moeite een hele wedstrijd live te kijken?

Heerenveen voetbalt een prima seizoen met leuk en goed voetbal. Vanavond wordt schrijnend duidelijk hoe smal deze selectie is als het om kwaliteit gaat. Schmidt, Dalgaard, Slagveer, Raitala, allen komen ze tekort.

En dan verlies je dus van Roda. Niks meer en niks minder!

23 september 2014 om 22:55

Wat wordt denk je de opstelling tegen PSV als je hier met blijkbaar een b elftal speelt?

23 september 2014 om 22:58

Mee eens. In de eerste helft tegen AZ liep het echt heel lekker en moet mooi voetbal. Een reactie van een willekeurige ajacied die waarschijnlijk elke tegenstander in de Eredivisie maar 2 keer ziet spelen moet je niet serieus nemen.

Je slaat de spijker op z'n kop met de smal heid van de selectie. Er moeten gewoon spelers bij gehaald worden. Je kan niet overal jeugd neerzetten want die staan er bijna allemaal al. Dat rijtje spelers mogen van mij allemaal ook wle vertrekken. Slagveer brengt wel veel dreiging met zich mee, maar weet elke actie uiteindelijk altijd te verpesten.
Hopen dat Larsson en Lumu herstellen, dan hebben we weer buitenspelers.

Met de normale 11 had Heerenveen hier niet verloren, dit was een fout van Lodeweges.

23 september 2014 om 22:59

In ieder geval MET Uth, van Anholt, van Aken en Thorsby. Zondag is weer een hele andere wedstrijd. Maar dit is doodzonde. Heb me 90 minuten dood geergerd!

23 september 2014 om 23:05

En met Marzo en Larsson hoop ik. Sinkgraven/thorsby/van Amersfoort worden steeds linksbuiten neergezet terwijl ze er niet horen.

23 september 2014 om 23:11

Weet je nog tegen Excelsior thuis. Zoveel geluk dat bij Excelsior veldspeler op doel moest. Daarvoor ging het heel slecht met Heerenveen en verloren ze thuis van Dordrecht!

23 september 2014 om 23:19

nou dan spelen dalgaard, raitalla, otigba,doke echt niet hoor hahaha

23 september 2014 om 23:34

Die Thorsby en Sinkgraven zijn echt geweldige spelers. Heerenveen mag zich gelukkig prijzen met zo'n talenten. ON: Dit is waarom ik een Roda fan ben. Super sfeer, knokken om elke centimeter, spelen met passie. Trotse fan hier!

23 september 2014 om 23:46

Zegt deze jongeman want over Ajax? Neen. Heerenveen, ga daar es kijken. Werk aan de winkel.

24 september 2014 om 00:18

heb je het tegen mij Jaap de vos?

24 september 2014 om 00:34

Roda speelde met meer b spelers dan heerenveen. Slechts 6 basisspelers

24 september 2014 om 13:27

Als je de statistieken na kijkt. Kom je tot de conclusie dat heerenveen bijna niet kan winnen in kerkrade. Kan me nog herinneren dat ze ons in de finale in de kuip hebben verslagen. Heerenveen heeft het gewoon altijd lastig tegen roda.

23 september 2014 om 23:28

Bij het winnen van de beker ben je toch niet direct geplaatst voor de groepsfase EL. Of is dat dit jaar anders?
Want PEC moest gewoon voorrondes spelen.

23 september 2014 om 23:39

Dit jaar veranderd. De verliezend finalist gaat ook niet meer Europa in als de winnaar voorronde/groepsfase champions league speelt zoals dit jaar.

Er is vandaag een hoop duidelijk geworden over Heerenveen. Een goede basis maar een reserve bank van beduidend minder niveau!

Dalgaard en Schmidt met afstand de slechtste. Roda zonder goed te spelen nog simpel door. Complimenten daarvoor.

Lodeweges, ga je schamen. Waarom niet met je basis beginnen? We zaten in een flow en de beker is een mooi toernooi. Deze wedstrijd is niet serieus genomen en daar baal ik enorm van. Ga als de sodemieter je meegereisde fans je excuses maken want deze vertoning slaat nergens op!!

Nogmaals Roda gefeliciteerd. Het is jullie gegund!

24 september 2014 om 00:15

En het mooie was dat wij ook nog eens met een B-elftal speelden

Hoop dat het sparen van spelers het waard is voor Lodeweges. De kortste weg naar Europa is nu al afgesloten. Nu wil ik wel resultaat zien tegen Psv. Dalgaard gaat hem niet worden, veel te traag en weet volgens mij niet wat looplijnen zijn. Dat Heerenveen geen diepte heeft is nu wel weer heel duidelijk geworden. Raitala komt te kort en Schmidt wil ik dan nog wel de voordeel van de twijfel geven maar er moet duidelijk twee backs bij komen in de winter. Wel leuk voor Van Amersfoort dat hij mocht beginnen en deed het best aardig op de LW terwijl hij toch een spits is. De Roon en Van den Berg moeten toch allebei wat minder agressiever worden, beiden weer een gele kaart.

Knullige tegengoal van Nordfeldt maar niet onverdiend. Roda viel me niks tegen en waren beter dan Heerenveen. Hoop dat ze volgend seizoen weer terug in de Eredivisie zijn.

Laten we wel wezen, Roda hoort gewoon eredivisionist te zijn en spelen meestal wel met veel inzet. Dus zo'n 'daverende verrassing' vind ik dit niet..

Gefeliciteerd Roda-supporters, dik verdiende overwinning. Op alle fronten afgetroefd, Roda was feller, slimmer en voetbalde bovendien ook nog een stuk makkelijker. Complimenten voor de sfeer.

De technische staf van Heerenveen mag zich samen met de directie wel eens goed achter de oren gaan krabben, wederom een dramatische partij van basisspelers als v/d Berg, de Roon en Slagveer. In de winter Moeten er een buitenspeler en een middenvelder bij, eigenlijk ook een linksback.

Waarom werd er niet gelijk begonnen met de sterkste elf? Waarom weer van den Berg/de Roon in plaats van Thorsby? Waarom geen Varga in plaats van Slagveer?

Kapot slecht en helemaal terecht uitgeschakeld.

Als je bij die 2 goal ziet wat de Roon doet dan trek je je ogen uit je kop. Onvoorstelbaar wat slecht.

Ik vind het pure minachtig van je supporters door niet mer je vaste basis te beginnen. Je zal toch op dinsdagavond dat hele stuk gereden hebben. Alsof die gasten niet eens in de zoveel tijd 2 wedstrijden in de week kunnen spelen, Europees zijn ze ook al niet actief. Ik neem aan dat meneer Lodeweges zijn portemonnee gaat trekken.

23 september 2014 om 23:04

Zou enige compensatie zijn, al is het een symbolische euro! Ik ga er een nachtje over slapen. Misschien denk ik er morgen iets milder over(not)! Roda, succes verder in de beker en tot volgend seizoen in de eredivisie?

23 september 2014 om 23:27

Inderdaad belachelijk! Zit je verdomme 6 uren in de auto krijg je de reserves te zien...

Volgens mij gewoon mazzel voor Roda dat Heerenveen een off-day had. In ieder geval die blunder van Nordfeldt...

23 september 2014 om 23:08

Dan doe je Roda toch echt eel tekort. Roda combineerde erg goed en was erg fel.

23 september 2014 om 23:22

Totaal verkeerd gezien. Zowel roda als Heerenveen speelde met een B team. Beide clubs wareb zeer gemotiveerd dat zag je aan alles en roda heeft het met haar kwaliteiten goed gedaan. Verdedegend staat het goed en vooraf krijg je altijd je kansen. 9500 supporters respect

23 september 2014 om 23:30

9500 is mooi maar ik weet dat er zeer veel kaarten weg gegeven werden.

24 september 2014 om 00:04

Dit is al je tweede comment over het aantal kaarten dat "weggegeven" zou zijn geweest. Desalniettemin, speelt Roda in de Jupiler League voor 10- a 11.000 toeschouwers. Dat is een prima aantal. Ik snap niet helemaal waarom je Roda hiervoor tot twee keer toe naar beneden haalt. Als je een echte Roda-fan bent geef je niks om toeschouwersaantallen, maar om het gespeelde spel. Hier kunnen we vandaag meer dan tevreden over zijn! Op naar de volgende ronde.

24 september 2014 om 00:14

Ja nou en?
Wat wil je nu bereiken met je tweede post over het aantal gratis vergeven kaarten?

Iedereen lekker positief maar jij moet per se een wanklank laten horen of wat is je bedoeling nu eigenlijk?

Ga slapen ofzo ...

24 september 2014 om 20:33

Super toch van Roda dat zij haar seizoenskaarthouders (na alle ellende van afgelopen jaar) deze wedstrijd gratis lieten bezoeken. Alle andere wedstrijden in de Jupiler waren geen gratis kaarten en toch 11.000+ toeschouwers. Dus ga ff ergens anders de zeur uithangen.

Pfff wat is die van Sichem een waardeloze scheidsrechter, ongelofelijk! Wij krijgen voor de meest idiote dingen geel, maar met 2 benen van achter inkomen en natrappen wordt niet gezien of afgedaan met geel...

Verder nogal de wedstrijd van de gemiste kansen. Na de dubbele wissel in de 2e helft begon Heerenveen eigenlijk pas te voetballen / grip op de wedstrijd te krijgen en dan hebben we nog enigszins 'geluk' dat voor ons de 2-1 erin valt.

23 september 2014 om 23:41

Jullie coach Trost leek ook niet zo spreken over de arbitrage vanavond.

23 september 2014 om 23:55

Da's niet zo raar, het was weer eens klassiek slecht, pfff...

(en dan te bedenken dat we zaterdag de volgende anti-held onder de scheidsrechters krijgen, van Boekel... ik houd nu al mijn hart vast, zucht...)

Heb met verbazing naar deze wedstrijd gekeken. Heerenveen moet zich echt kapot schamen. Heb Roda nu meerdere malen aan het werk gezien dit seizoen en het houdt qua spel niet over. Wel een professionele ploeg die punten over de streep trekt, maar qua spel niet denderend. Ook een paar keer met de hakken over de sloot en met mazzel gewonnen.

Maar anyway, zo zie je maar weer dat je met passie(en een beetje tactiek/drukzetten) een hele hoop goed kan maken. En dat heeft Roda vanavond echt heel goed gedaan, spelers zaten er goed op en er werd ook vrij aardig gevoetbald.

Zo, ik was benieuwd hoe Roda het zou gaan doen tegen Heerenveen en ze waren echt verrassend goed. Er werd voor elkaar geknokt, en bij vlagen ook nog goed gevoetbald. Er was eigenlijk niemand bij die er echt negatief uitsprong. Ik moet wel zeggen dat die Faik wel een leuke speler is. Vergelijkbaar met Kali, maar dan mét ruggengraat.

Aan de andere kant was ik wel een beetje verrast door het slechte spel van Heerenveen. Vooral die Dalgaard heeft de hele wedstrijd geen bal goed geraakt. Daarnaast vond ik die Thorsby wel lekker invallen, hij straalde meer uit dan de rest van Heerenveen bijelkaar.

Vandaag niet alleen van een heel matig Roda verloren, maar eigenlijk meer van jezelf verloren. De Roon speelde net als tegen Vitesse echt weer een belabberde wedstrijd.

24 september 2014 om 00:17

Een heel matig Roda-lol ...
Drink je nog ene ...

Leuke counterploeg Heerenveen, maar wanneer ze zelf het spel moeten maken hebben ze het vaak lastig. Dan kan je dit soort taferelen krijgen idd.

24 september 2014 om 13:25

Gelukkig heb je nog maar 1 wedstrijd live gezien dit jaar. Want tegen az Was heerenveen wel degelijk de ploeg die het spel maakte de eerste helft. Daar komt bij dat heerenveen het altijd lastig heeft tegen roda. Bijna alle beker wedstrijden van roda heerenveen werd gewonnen door roda. Ik had er dan ook al een hard hoofd in. En ik keek hier dan ook niet echt van op.

Toch mooi dat Roda de nummer 4 van de Eredivisie verslaat, zonder dat het sterkste elftal van Roda speelde. Knappe prestatie die aan lijkt de tonen dat men nu eindelijk weer de op de goede weg richting Eredivisie zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC6623
9.Excelsior48-1
10.TOP Oss47-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder372
T. GoppelAanvaller344
P. PflückeMiddenvelder3313
F. SerrarensAanvaller326
N. VossebeltMiddenvelder312
J. HoekstraKeeper250
D. VenteAanvaller154
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

2 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren