Update: Pulis en Crystal Palace ‘in goed overleg’ per direct uit elkaar

Donderdag, 14 augustus 2014 om 22:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:23

/

Het is maar de vraag of Tony Pulis zaterdag bij Crystal Palace op de bank zit als Arsenal de eerste opponent van het nieuwe Premier League-seizoen is. Volgens diverse Britse media hangt de continuïteit van de 56-jarige manager op Selhurst Park aan een zijden draadje. Pulis zou recentelijk diverse meningsverschillen met vice-voorzitter Steve Parish hebben gehad en aan opstappen denken.

De fans van Crystal Palace wachten de ontwikkelingen in spanning af. Het was immers Pulis die the Eagles afgelopen seizoen voor de Premier League behield. Na zijn aanstelling in november won Crystal Palace liefst 11 van de 24 competitiewedstrijden en eindigde men op een elfde plaats; de beste positie in de clubhistorie. Pulis werd later tot Premier League Manager of the Season benoemd.

Pulis en Parish zitten niet op een lijn wat betreft het transferbeleid. De club versterkte zich tot dusver met Fraizer Campbell van Cardiff City, de transfervrije Brede Hangeland, Chris Kettings van Blackpool en Martin Kelly van Liverpool. Pulis wilde zelf graag over Gylfi Sigurdsson, Steve Caulker en Michu beschikken, maar dat bleek niet mogelijk. De manager staat ook niet achter de intenties van Parish om Wilfried Zaha van Manchester United (tijdelijk) terug te halen.

Update 14 augustus 22.20 uur - Pulis en Crystal Palace ‘in goed overleg’ per direct uit elkaar
Crystal Palace gaat op zoek naar een nieuwe manager. Twee dagen voor aanvang van het nieuwe Premier League-seizoen zijn de club en Tony Pulis ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. De vorig seizoen tot Premier League Manager of the Season benoemde oefenmeester zat niet op een lijn met vice-preses Steve Parish over het transferbeleid voor de komende twee weken en koos ervoor om de club te verlaten. Onder leiding van Pulis won Crystal Palace afgelopen seizoen liefst 42 procent van zijn duels; daarvoor werden slechts 17 procent van de wedstrijden in winst omgezet.


Poll

Denk jij dat Tony Pulis opstapt bij Crystal Palace?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door schop1989)

Lol de epl coach van de haar word als eerst ontslagen.

14 augustus 2014 om 19:47

Jaar*

14 augustus 2014 om 19:53

Het gaat niet om een ontslag.

14 augustus 2014 om 20:14

Oh ja sorry had nog niet gelezen.

14 augustus 2014 om 20:17

Ja, het is weer eens zo'n klote titel.

Erger zelfs.... Het is niet eens vaag, maar gewoon het tegenovergestelde als wat er in het artikel staat. Wat is het, ontslaan of opstappen? Totaal verschillend!

14 augustus 2014 om 20:31

Yo yo hier ook een Azerbaijaan!! Ahah

14 augustus 2014 om 20:35

Aan de andere kant is het natuurlijk ook niet slim om uitingen te doen voordat je weet waar je het over hebt. In het geval van Loveblues dus.

ON: Dit soort dingen zijn toch frapant. Een situatie die gewoon om macht gaat en, als het gerucht waar is, gewoon geen volwassen gesprek te voeren is. Ik hoop voor Crystal Palace dat ze de goeie eruit gooien, of dat nu Pulis is die ontslag neemt of Parish die wordt ontslagen.

14 augustus 2014 om 21:03

Haha dat maakt mij de 3de in de zaal vanavond AZERI 4 LIFE

14 augustus 2014 om 21:25

Je kunt ontslag krijgen of zelf ontslag nemen (opstappen). Dus niks mis met de titel.

14 augustus 2014 om 21:40

Ik vind (dus mijn mening) dat ze met deze titel toch echt de indruk maken dat het er omgaat dat er iemand wordt ontslagen.

15 augustus 2014 om 00:23

Sorry ik zat fout. Ik moet voortaan goed lezen voordat ik zeg.

Wow... ik wist niet dat het zo erg was tussen Crystal Pallace en Tony Pullis. We kunnen ze op dit moment als trainer krijgen?... Tim Sherwood is beschikbaar. Ik weet niet of de Crystal Pallace fans met hem blij zullen zijn. Was dit niet een paar jaar terug gebeurd met Aston Villa en O'neil waardoor hun hele seizoen verpest was?

'De continuiteit van de manager hangt aan een zijden draadje.' Het is gewoon zijn toekomst is onzeker ofzo, dit klopt niet.

14 augustus 2014 om 20:07

Klopt perfect.

Alweer bemoeid de club leiding zich met de zaken van de trainer. Palace moet blij zijn dat ze een trainer als Pulis hebben.

14 augustus 2014 om 20:08

Een trainer als Pulis? Buiten adhv betonvoetbal ploegen in 1e houden kan hij niet veel.

14 augustus 2014 om 20:12

Is gewoon een prima trainer, die de gewenste resultaat haalt. Maakt niet uit met wat voor voetbal.

14 augustus 2014 om 20:20

@snowflake

Betonvoetbal ? Hebben ze dit jaar nauwelijks gespeeld. Ken je feiten meneer.

14 augustus 2014 om 20:21

Is zeker een goede coach en iemand die ook realistisch is. Hij had de defensieve organisatie weliswaar als eerste verbeterd bij CP, maar van daaruit werd best aardig gevoetbald. Beter dan je mocht verwachten i.i.g.

14 augustus 2014 om 20:32

Ewaa mede Azerbeidzjan-er! Aha

14 augustus 2014 om 20:40

Hey broeder! Welkom!

Misschien dat ze Schreuder over kunnen kopen. Die luistert blind naar de voorzitter.

14 augustus 2014 om 20:03

Zou toch jammer zijn voor de fans, wel een succestrainer.

Pulis ftw! De enig overgebleven meester van de kick and rush.

14 augustus 2014 om 20:12

Crystal Palace speelde juist vrij verzorgd onder zijn leiding. En was daar ook nog eens vrij succesvol mee.

Wat een faalbestuur. Het lijkt wel Racing Genk, maar dan nog erger. En dat is dus bijna onmogelijk.

14 augustus 2014 om 20:26

Je kan hier moeilijk het bestuur de schuld geven. Kijk even naar het lijstje spelers dat Pulis wou hebben, totaal onhaalbaar voor een kleine club (en degradatiekandidaat) als Crystal Palace.
Michu - 1,25 miljoen huursom en later een koopoptie van 10 miljoen
Sigurdson - betrokken in de ruil van een van Swansea's betere spelers
Caulker - voor 10.75 miljoen naar Qpr

waren totaal onhaalbaar voor Crystal Palace - als ze t financieel rond kregen zouden de spelers zelf niet zo'n stap (financieel) terug willen zetten.

14 augustus 2014 om 20:34

Ik begrijp wel dat veel trainers, ex-voetballers zijn die tot hun 16 jaar of zo naar 't school zijn geweest. Maar ook die mensen kan je duidelijk maken wat kan en wat niet. Desnoods met prentjes van Nijntje het konijntje.

Af en toe zal je moeten volharden, maar het lukt wel echt hoor.

bij stoke city stond deze manager inderdaad bekend om zijn kick en rush tactiek, maar sinds hij werkzaam is bij crystal palace spelen ze verzorgd en best aanvallend voetbal terwijl ze geen echte goalgetter in de selectie hadden. met de juiste aankopen zijn ze zeker in staat om in de middenmoot te eindigen. het zou heel vreemd zijn om pulis nu te ontslaan.

@omheilspellend

Nee man, back to basics.
Vertrouwen op de verdediging en route one naar de snelle jongens voorin.

Iets anders dan Stoke maar wel typisch Engels.

14 augustus 2014 om 20:31

Dan heb je het niet goed gevolgd. De defensie stond weliswaar goed, maar het middenveld werd ook ingespeeld en er werd ook geregeld goed gevoetbald van daaruit. Het CP onder Pulis had niets met 'kick and rush' van doen.

14 augustus 2014 om 21:47

ik vond het een beetje van beiden. ook nog vaak de lange bal gebruiken om Chamakh te zoeken. verdedigend stond het gewoon heel goed georganiseerd, waarbij het bij die vorige trainer niet lukte. weet jij trouwens of die Ince blijft?

14 augustus 2014 om 21:53

Ince heeft inmiddels al een contract getekend bij Hull.

@onheilspellend

Dan zijn we het gewoon totaal niet eens. Het Palace van Holloway wilde voetballen maar faalde daar jammerlijk in. Pulis viel terug op werklust en defensieve organisatie en speelde en veel directe ballen naar de voorhoedespelers.

14 augustus 2014 om 20:51

Pulis organiseerde het defensieve aspect veel beter, maar zo verdedigend als veel mensen denken werd er helemaal niet gespeeld. Eigenlijk voetbalden ze vrij verzorgd en als het kon ook best aanvallend. Door snelle mensen voorin kon ook wel eens direct voor de diepe bal worden gekozen, maar dat was zeker niet de basisgedachte.

Met 'betonvoetbal' en 'kick and rush' associeer ik het CP onder Pulis i.i.g. totaal niet. Er zijn destijds ook best veel artikelen geschreven waarin werd benoemd dat Pulis was afgestapt van 'the long-ball approach', maar ook daar hoef je het natuurlijk niet mee eens te zijn. Zelf heeft Pulis in interviews wel vaker gezegd dat hij bij CP andere type spelers tot zijn beschikking had en daardoor ook verzorgder en aanvallender kon spelen (dan in zijn tijd bij Stoke).

14 augustus 2014 om 21:12

Inderdaad. De enige club vorig seizoen die echt aan "kick and rush" deed in de Premier League was West Ham United. Crystal palace was ook leuk om naar te kijken. Vond het echt heel knap van Pulis dat hij CP er in wist te houden aangezien ze zwak begonnen aan de Pl.

Als Tony Pulis daadwerkelijk weggaat dan verwacht ik ineens een heel stuk minder van Crystal Palace aankomend seizoen..

Oke doei Palace. Pulis heeft jullie gered maar nu is het exit.

Als iemand een staat van dienst heeft als het gaat om clubs met beperkte middelen laten handhaven dan is het Pulis wel. Keerzijde is dat het wel met spuuglelijk voetbal gepaard gaat dus dat wordt ons bespaard komend seizoen.

Die zijn nu dus met Burnley degradatiekanidaat nummer 1.

Pff ik als Palace fan kan wel janken nu. Onze beste manager in jaren gewoon weg. Heb soms het idee dat de eigenaren niet weten hoe het is om een voetbalclub te leiden.

14 augustus 2014 om 23:10

Pulis was niet tevreden over de aankopen die zijn gedaan, maar dat zal deels ook met zijn (te hoge?) verwachtingspatroon te maken gehad kunnen hebben. Hoe dan ook heel zuur voor CP dat het zo is gelopen. Ik zie het nu een stuk somberder in.

Nooooo Palace wat doe je??? Je kunt van Tony Pullis zeggen wat je wilt, maar zijn ploegen presteren altijd boven verwachting. Misschien niet altijd per se met het mooiste voetbal, maar de resultaten haalt hij altijd wel binnen. Als je een degradatieclub bent en je wilt niet degraderen weet je dat je Tony Pullis aan moet stellen, om het zo maar even uit te drukken. Succes gegarandeerd.

Vind het ook wel een mooie vent. Op het veld looptie daar altijd in zijn trainingspakkie met zijn petje en brilletje op en denk je: Wat is dit een mooie bezielde gek. Maar als je hem dan na de wedstrijd ziet in zijn keurige pak zonder pet of bril dan denk je: Een echte gentleman.

Haha Palace laat de trainer gaan die ze gered heeft, olie dom is het enigste wat ik kan zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Southampton36-14
15.Burnley 33-17
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
GuaitaKeeper310
E. EzeMiddenvelder293
C. KouyatéMiddenvelder291
A. TownsendMiddenvelder281
J. AyewAanvaller271
C. BentekeAanvaller246
W. ZahaAanvaller239
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

30 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren