Update: FC Groningen trekt stekker uit transfer en loopt drie miljoen mis

Woensdag, 18 juni 2014 om 22:00Peter Nusselder • Laatste update: 21:24

Terwijl het WK in Brazilië in volle gang is, bereidt de clubleiding van FC Groningen zich voor op het nieuwe seizoen. Het team van trainer Erwin van de Looi maag deelnemen aan de voorronde van de Europa League, maar met welke selectie dit precies gaat gebeuren blijft nog even onduidelijk.

/

Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat het voor Tjaronn Chery bij één seizoen in stadion Euroborg blijft; de aanvallende middenvelder staat op het punt om over te stappen naar Al-Ahli in Saudi-Arabië, twittert Dagblad van het Noorden-journalist Jan Mennega. Er is naar verluidt bijna overeenstemming bereikt met de club uit het Midden-Oosten en dus is een vertrek van Chery zo goed als zeker.

De 26-jarige linkspoot kwam een jaar geleden over van ADO Den Haag en was in Groningen goed voor 10 doelpunten in 35 wedstrijden (in Eredivisie en play-offs). Of Groningen erin slaagt om Filip Kostic te behouden wordt vermoedelijk op korte termijn duidelijk; de Servische linksbuiten staat in de belangstelling van Sporting Portugal, maar een bod van de Portugezen is afgeslagen door Groningen. Verder lijkt Van de Looi de twintigjarige Pawel Cibicki te mogen begroeten; de in Zweden geboren Pools jeugdinternational wordt overgenomen van Malmö FF, als hij de medische keuring bij Groningen doorstaat.

Update 18 juni 22.00 uur - FC Groningen trekt stekker uit transfer en loopt drie miljoen mis
De transfer van Tjaronn Chery naar Al-Ahli uit Saudi-Arabië gaat niet door. Het Dagblad van het Noorden meldt dat algemeen directeur Hans Nijland de deal vanwege ‘onvoldoende financiële zekerheden’ heeft afgeblazen. De noorderlingen zouden volgens RTV Noord drie miljoen ontvangen voor de 26-jarige middenvelder.


Poll

Denk je dat Tjaronn Chery inderdaad vertrekt bij FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door fcstad)

Och och, en deze jongen was nog wel zo zelfverzekerd dat hij perfect bij Ajax pastte. Die zie je nooit meer terug.. (chery)

18 juni 2014 om 11:40

Valt wel te begrijpen natuurlijk van chery. Die jongen zijn plafond ligt niet veel hoger dan Groningen, dan begrijp ik het wel als zo'n kans zich aandient dat hij puur voor het geld kiest. Bij Groningen en ADO kon die een aardige boterham verdienen, maar in Het midden oosten loopt doe compleet binnen.

18 juni 2014 om 12:19

Dat moet ik inderdaad toegeven, maar op een leeftijd van 26 jaar en dan al naar Saudi-Arabië? Daar heb je sportief gezien toch niks te zoeken, daar wordt je dood ongelukkig van lijkt mij. Als je in de herfst van je carriëre bent, dan kan ik het nog wel begrijpen maar op een 26 jarige leeftijd?

18 juni 2014 om 12:40

Ik moet zeggen dat ik het wel zonde zou vinden. Maar vraag me ook af of hij wel zakken gaat vullen. Je hoort wel vaker verhalen vanuit dit soort landen dat als je 2 a 3 slechte potten speelt (in hun ogen) dat je salaris accuut wordt stop gezet. Mijn inziens een groot risico want om vervolgens weer in de eredivisie te raken lukt vaak niet, laat staan een andere club. Daarnaast zou hij gewoon minimaal nog een seizoen moeten blijven en dan desnoods d er zandbak in als hij dat zo graag wil. Wat betreft Kosten, die gaf aangegeven zich nog wat verder te willen ontwikkelen alvorens de stap naar een 'grotere' club te maken. Deze interesse is ook niet nieuw en speelde al een tijdje. Maar wie weet dat hij een offer krijgt die niet te weigeren valt.

18 juni 2014 om 13:16

Misschien is het geld belangerijker niet iedereen is opgegroeid met geld snap.je en als jij bij een ander bedrijf meer xou verdienen tjaah dan weet je wel dat de meeste mensen switchen

18 juni 2014 om 17:41

In de herfst van zijn carrière heeft ie daar niks meer te zoeken. Het is geen speler die op internationaal niveau een naam heeft gemaakt ofzo. Die kunnen op hun 40e nog een club vinden. Deze jongen krijgt tegen die tijd geen aanbieding van zo'n club meer. Ik snap volledig dat hij aan zn bankrekening denkt. Dat zou ik ook hebben gedaan. In Nederland kan je jezelf nauwelijks financieel onafhankelijk spelen. Daar wel

19 juni 2014 om 00:35

Dat klopt, net als Platje en George mooi geld gaan verdienen. Alsof het iemand wat interesseert dat we hem nooit meer gaan zien.

Zou zonde zijn, Cherry speelde een goed seizoen. Op je 26e al naar de zandbak gaan om zakken te vullen lijkt me wel erg vroeg.

Kostic naar Sporting lijkt me ook niet echt wat, Bundesliga lijkt me meer een competitie waar hij goed uit de voeten kan, maar eerst nog een jaartje bij Groningen de grote man zijn lijkt me ook niet verkeerd.

18 juni 2014 om 11:49

Hoezo te vroeg om naar de zandbak te gaan? Die jongen zit nu wel aan zijn top en komt niet echt veel hoger dan een club als Groningen. Dan kan die toch net zo goed zijn zakken vullen? Beter flink wat meer geld dan je jaren uitspelen bij Groningen oid.

Jammer dat Chery voor het geld kiest, had zeker goed bij een club als Ajax gepast..

18 juni 2014 om 14:02

Niet zo hypocriet. Verplaats je eens in hem, hij zit al op zijn top en kan niet meer veel beter dan fc groningen. Dan begrijp ik wel dat hij lekker gaat cashen in het midden-oosten. Hij is nog jong, maar misschien krijgt hij deze kans niet meer. Dus prima keus van deze jongen, ik zou het ook gedaan hebben.

18 juni 2014 om 22:42

Hij komt uit een straat arm gezin waarbij El Ahmadi geld moest brengen zodat ze konden eten.
Dit is de kans om met z'n allen voorgoed uit de sores te komen. Wat kan hem die carrière in Nederland nou schelen, alsof dat zo zaligmakend is. Hij gaat nooit de top halen, dus heeft hij groot gelijk als hij gaat cashen. Jammer voor hem dat het niet doorgaat.

dit nooit achter chery gezocht.. naar het midden oosten toe pff...
tegen geld kunnen we niet op !
kan iemand me meervertellen over Pawel Cibick ?

18 juni 2014 om 11:24

Zeer rappe en slimme buitenspeler. Weet hoe hij zijn mannetje moet passeren en heeft gelukkig oog voor zijn medespelers. Ook weet hij regelmatig een doelpunt mee te pikken maar hij valt toch op door zn assists

Waarom nu naar Saudi-Arabie gaan? Cashen? Kom op man, dat kan altijd nog! Gebruik je talent Chery. Je bent goed genoeg voor een Engelse/Duitse middenmoter. Goede competities, prima loon. In de zandbak valt er alleen geld te verdienen, geen prestige. Als dit door gaat zal ik het echt zonde vinden.

18 juni 2014 om 11:09

Alsof clubs uit Saudi-Arabie elke zomer bij spelers als Chery aankloppen. Spelers die in de top hebben gespeeld zullen misschien vaker de kans krijgen, maar de aanvallende middenvelder van Groningen?

Opmerkelijke stap van Chery om nu al voor het geld te kiezen. Zonde, want hij heeft het in zich om in een betere competitie te spelen..


Het zat er aan te komen....alleen wie wil daar nou zitten? Sportief gezien is het niets, alleen wel goed voor je portemonnee.

Weet iemand wat ze voor Chery vragen?

18 juni 2014 om 11:03

zou wel rond de 2,5miljoen zijn aangezien hij ook iets van 1,8(weet niet zeker) kostte

18 juni 2014 om 11:22

Groningen heeft Chery dit seizoen gehuurd van Ado en hem nu definitief overgenomen. De totale huursom + transfersom is 800.000. Gezien de financiële situatie van Groningen en het feit dat Michael de Leeuw nog in de selectie zit denk ik dat Chery bij een bod van 2 miljoen of meer mag vertrekken.

18 juni 2014 om 13:33

Dat de Leeuw er nog is zegt niks want die komt niet in aanmerking voor die positie, heeft vd Looi al vaak genoeg aangegeven.

De Leeuw zal gewoon vertrekken gezien het aantrekken van Hoesen en Islamovic en doorschuiven van Hagenauw, zelfde voor Zeefuik en van Moorsel. Of ze moeten nog een jaar op de bank/tribune willen zitten.

Er zal gewoon een vervanger gehaald worden als de transfer doorgaat (heeft Nijland al laten weten)

18 juni 2014 om 17:12

En ADO Den Haag heeft 15% afgedongen bij het doorverkopen van Chery.

18 juni 2014 om 21:21

Das dus al gauw 2 ton de eerdere 8 ton is bij elkaar toch ruim een miljoen voor een speler die voor bijna niets is opgehaald uit de Jupiler league. Goed werk van ADO. Al hoop ik wel dat spelers zoals Toornstra in de toekomst niet zomaar voor 1 miljoen de deur uit mogen maar eerder voor 2 a 3 miljoen. Dat pad moet ADO wel bewandelen op weg naar een grotere begroting enz

18 juni 2014 om 21:31

Ondertussen lijkt de transfersom voor de Groningers 3 miljoen euro te bedragen Dat zou toch een mooie 450 duizend euro voor ADO Den Haag betekenen, als de informatie klopt...

18 juni 2014 om 21:31

Dubbelpost mag weg, sorry.

Ik vind het logisch van Chery. Die jonge zal nooit hoger spelen dan een duitse of engelse middenmoter en kan zich in het verre oosten financieel onafhankelijk spelen. Als hij daar de rest van zijn carrière speelt dan kan die zelfs zijn kinderen financieel onafhankelijk maken!

Redelijk cashen voor Groningen en zeker voor Chery

Het zou zonde zijn van zijn talent. Maar ik begrijp het wel. Hij is 26, speelt niet in de absolute top, gaat dat ook niet halen. Dus waarom niet volledig binnenlopen

die jongen is 26 en kan zich in de zandbak financieel onafhankelijk spelen of bij groningen blijven nou ik wist het wel als ik hem was een paar jaar in de woestijn flink cashen en dan genieten maar

Geef Chery is ongelijk. Hij is pas 26 dus hij kan daar in theorie nog makkelijk 10 jaar spelen en schathemeltje rijk worden. Overdag hoef je niets, in de avond een keertje trainen. Leven in absolute luxe, het niveau zal wel niet veel soeps zijn dus hij kan er uitblinken. Ik snap het zeker wel.

9/10 hier had het zelfde gedaan op die leeftijd

Ik had valse hoop dat de selectie intact zou blijven met enkele versterkingen. Dat gebeurt bij ons nou eenmaal niet en dat is voor mij altijd moeilijk te accepteren. Helaas wint het geld altijd en dat is ook wel te begrijpen natuurlijk. Dat Chery vertrekt is niet heel vreemd na zijn uitspraken na de wedstrijd tegen AZ. Nu is het alleen hopen dat Kostic nog een seizoen blijft want als we ook hem kwijt raken zie ik het meteen een stuk somberder in.

Het schijnt dat Cibicki donderdag een vierjarig contract gaat tekenen. Bij Malmö heeft hij een opleidingscontract dus er zal geen geen grote transfersom betaald hoeven worden.

Jammer, maar je kon er op wachten.
Helaas gaat hij naar de zandbak, dus alleen maar om zijn zakken te vullen, ik had meer gedacht aan een leuke Europese club, dat valt me wel wat van hem tegen.
Die Pawel Cibicki maakt me nieuwsgierig, weet iemand daar wat van??

18 juni 2014 om 11:51

Vz, worden bij jullie de teksten wel eens gecontroleerd op spelfouten? Of mag iedereen daar van de sociale werkplaats een artikeltje plaatsen zonder controle?

Denk niet dat het allemaal gaat gebeuren met Cherry hij heeft zelf te kennen gegeven nu hij net vader geworden is dat hij niet meer zo vaak wou verhuizen en iets opbouwen bij een club

Zakendoen met Sporting? Mag je wel eerst je bankafschrift raadplegen voor een handtekening te zetten

18 juni 2014 om 12:11

Je bedoelt vast een bankgarantie. Bankafschrift heb je niet zo veel aan =p
Maargoed. Ik zou eigenlijk altijd een bankgarantie bespreken, er zijn in het verleden al zoveel misstanden geweest.

Deze jongen kent zijn plafond, zijn mogelijkheden en zijn beperkingen (dat van Ajax moet je met een korreltje zout nemen). Wie zegt dat als hij blijft wachten dat er een leuke buitenlandse middenmoter komt die hem een leuk contract aanbiedt. Dat hij voor de zandbak kiest is jammer maar niet meer dan logisch, hij kan zich daar financieel onafhankelijk spelen. We weten niet wat zijn achtergrond (opleiding) is en of hij na het voetbal wel een goede maatschappelijke carrière tegemoet gaat.
Ik zou persoonlijk ook het zekere voor het onzekere nemen in zijn geval. Niks ten nadele van Groningen maar misschien zit hij er nog de komende 5 seizoenen en komt er daarna geen leukere/betere club (lees: salaris) en wordt hij postbode ofzo. Tja dan kies er ook wel voor om een paar jaar in die zandbak cashen als een malle. Na 2 of 3 seizoenen is hij financieel onafhankelijk en dan komt hij weer voor een "habbekrats" in de eredivisie spelen.

Goed zo Tjarron! Een stapje hoger in niveau toch?... Jaja... jezelf als slaaf van het geld verpatsen aan een stel jurken in de woestijn. Succes in de woestijn!

18 juni 2014 om 12:21

Met beperkte voetbalkwaliteiten jezelf toch nog waarschijnlijk miljoenair voetballen, en om wat ''terug te doen'' moet je dan in een competitie voetballen waar je een van de betere bent, en je lekker vrijuit kan voetballen want hoe je ook speelt je hebt toch een contract dat blijft gelden. En het ergste is dan nog, als je 30 bent hoef je niet meer te werken!

Enerzijds onbegrijpelijk dat zo'n Chery daar naar toe wil(wat is de uitdaging), anderzijds logisch. In een mum van tijd is ie financieel onafhankelijk. Zouden we dat niet allemaal graag willen?

Alles draait(in Nederland) toch om geld, of we dat nu willen of niet. Zo worden we ook wel gemaakt door onze fantastische regering(en) met hun regeltjes en taxjes.

Laat die jongen lekker, groot gelijk heeft die. Op je 26e kunnen cashen zodat je op je 31 de rest van je leven niet meer op geld hoeft te letten. Wat had je dan verwacht dat die blijft bij Groningen en op zijn 28e die kans niet meer krijgen en weer afbouwen bij Den Haag ouzo?

Clubliefde bestaat sowieso bijna niet. Ja er zijn in het buitenland spelers die lang bij een club blijven maar dat komt vooral ook door een miljoenen salaris. Als ze hetzelfde als in Nederland maar kunnen verdienen waren ze ook allang weg.

Doodzonde, zal het geld wel boven sportieve resultaten verkiezen.
Daarnaast moet men gewoon zorgen Kostic te behouden, ook omdat je Europa ingaat.
en de nieuwe aankoop, ik ken hem niet, kan iemand me iets over Pawel Cibicki vertellen?

18 juni 2014 om 15:07

Middenvelder die ook al aanvaller op de linkerflank terecht kan. Hij heeft bij Malmö een opleidingscontract waardoor hij niet veel moet kosten. Hij moet het vooral hebben van invalbeurten in het eerste.

Tja ene kant zonde want die jongen kan opzich denk ik ook wel leuk verdienen bij een club die wel op fatsoenlijk niveau speelt maargoed je kan hem geen ongelijk geven natuurlijk.

Benieuwd wat Chery gaat opleveren en moet Groningen wel een vervanger voor halen anders vrees ik met grote vrezen voor het traagste middenveld op de wereld met Lindgren, Kieftenbeld en van Nieff.

Begrijpelijk!
Even een paar aldi tassen vol geld ophalen!

Als de Leeuw blijft heb ik er geen problemen mee dat Chery vertrekt. Kostic zou ik meer moeite mee hebben. Chery begon ook pas de laatste 10 wedstrijden van het seizoen te voetballen, maar is zeer zeker vervangbaar. Als Groningen er wat aan kan verdienen (hij kostte wel 8 ton meende ik) is dat mooi.

''hij wil het bedrag niet herhalen, maar ‘je moet denken aan enkele miljoenen’. ,,en dat is niet onderhandelbaar. Want dan kunnen wij voor onze eerste training (aanstaande zondag, red.) in ieder geval een speler van kaliber terughalen.’’ Nijland bevestigt dat ook die deadline aan Al Ahli is voorgelegd. FC Groningen en de middenvelder zijn nu in afwachting van het antwoord van de Arabische club.''

Aldus Nijland bij foxsports...
Vraag me wel af wie ze op het oog hebben als vervanger van Cherry? Iemand een idee hier over?
Die Pawel is volgens mij meer een speler voor de flanken, rechtsbuiten?
Als dat zo is dan is het wel wenselijk om een vervanger aan te trekken voor Cherry....

18 juni 2014 om 14:39

Ik denk dat ze Cibicki halen voor op de flank, in plaats van Antonia. Als ze +3miljoen kunnen krijgen voor Chery kunnen ze makkelijk een opvolger kopen. FC Groningen heeft een schaduwlijst, dus ze zouden snel een opvolger kunnen halen.

18 juni 2014 om 14:47

Idd dat dacht en zei ik al Pawel Cibicki voor de flank...
Maar ben benieuwd naar namen voor vervanger van Cherry. Nijland zegt ook vervanger van kaliber en dat maakt mij extra benieuwd naar wie dat zou kunnen zijn...

Mooi dat hij toch blijft! Speelde toch erg goed afgelopen seizoen, met hem kan Groningen toch verder komen! Ben sowieso benieuwd naar Groningen komend seizoen, het zou mij niks verbazen als ze de top 6 weten te halen.

Straks zit je met een chagrijnige Chery... Raar verhaal maar blijkbaar Hans Nijland is een goede zakenman die wel weet hoe hij een speler moet verkopen. Als alles niet helemaal helder is moet je het niet door laten gaan, hoe jammer dat ook is voor Chery en de clubkas. Er zal vast nog wel een nieuwe club voor Chery komen.

Er is daar veel geld, maar er wordt slecht betaalt was de uitleg. Kijk dat is logisch, vind ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
D. DankerluiVerdediger290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

22 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Het goede optreden van Denzel Dumfries op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren