Willem II herovert koppositie met ruime overwinning in Eindhoven

Zaterdag, 12 april 2014 om 18:25Gijs Freriks • Laatste update: 18:32

Willem II heeft de leidende positie in de Jupiler League terug. De Tilburgers wonnen zaterdagavond met gemak van FC Eindhoven (0-3) en hebben weer twee punten meer dan FC Dordrecht. Het elftal van Jurgen Streppel speelt nu nog tegen FC Emmen, Telstar en Almere City FC.

/

Willem II werd in 1955 door een 2-3 overwinning landskampioen in het Jan Louwers Stadion en scoorde zaterdag opnieuw drie keer in het Eindhovense onderkomen. De Tricolores kwamen na ruim een halfuur op voorsprong: Jonas Heymans schoot raak na een vrije trap van Ali Messaoud. Willem II moest hiervoor overigens al twee keer wisselen door blessures van Bruno Andrade en Charlton Vicento.

Op slag van rust vergrootte het bezoek de voorsprong door een eigen doelpunt van Chelsea-huurling Cristian Cuevas. De bezoekende supporters maakten alvast feest, want zij wisten dat de zege al in de tas zat. In de vijfde minuut in de tweede helft pakte Jens van Son na natrappen een rode kaart en met elf tegen tien scoorde Willem II nog één keer: Justian Mathieu maakte er 0-3 van.


Poll

Denk jij dat Ruud Boymans de topscorer van de Jupiler League wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door aswinkels)

Nu Willem II deze wedstrijd heeft gewonnen. Durf ik te zeggen dat ze kampioen worden. Nu volgen er 2 thuiswedstrijden en die worden wel gewonnen.

Heb toch liever Dordrecht in de eredivisie. Willem 2 bakt er weinig van in de eredivisie

12 april 2014 om 18:35

Er moet bij Willem II idd veel gebeuren want nu hebben ze geen elftal die het in de eredivisie gaat redden. Boymans gaat ook terug naar AZ.

12 april 2014 om 18:35

Dordrecht maar via de nacompetitie terug want die gaan het echt niet meer redden.

12 april 2014 om 18:36

En waarom zou dordrecht er meer van bakken? Plus het feit dat er bij Willem II nou een hele andere situatie is dan de 2 jaar geleden toen ze promoveerde.

12 april 2014 om 18:41

Willem II staat er veel beter voor nu dan toen. Kampioenen!

12 april 2014 om 18:37

En waarom denk jij dat Dordrecht er wel wat van gaat bakken in de Eredivisie? Die gaan volgend jaar Warner Hahn ook wel misschien denk ik..

13 april 2014 om 00:22

Wat een lulkoek reactie.

En ze geven ook heel weinig weg.

Willem 2 hoort in de eredivisie!! Hoppa!!

12 april 2014 om 18:41

Vliegen er net zo hard weer uit ... Hoppa!

12 april 2014 om 18:51

middenmoot volgend jaarcis een reeele doelstelling
verschil tussen top juupleage en middenmoot eredivisie is vrijwel nihil
word een mooi seizoen

12 april 2014 om 18:55

tuurlijk, situatie is degelijk veranderd in een aantal jaar! we zullen zien maar ik vind persoonlijk dat ze een beter team hebben dan toen ze in de eredivisie speelden. ze hebben een eredivisie waardig team.

12 april 2014 om 18:50

Gezien de afgelopen seizoenen hoort Willem II niet in de eredivisie. Dat hopen jullie omdat ze anders heel ver terug zakken. Ze zullen in de eredivisie toch moeten durven anders liggen ze er zo weer uit. En de selectie versterken.

12 april 2014 om 18:58

Vorig jaar hadden ze de pech dat er veel spelers geblesseerd waren. Ze speelden heel behoorlijk hoor alleen was hun team niet compleet. Ook Jurgen Streppel vind ik een symphatieke coach.

12 april 2014 om 19:03

Misschien dat ook wel maar ook de angst om te voetballen. Als ze wat meer durf hadden waren ze verder gekomen. Vond de selectie toen juist veel beter als nu. Als Willem II Boymans niet had waren ze nu niet zover gekomen.

12 april 2014 om 19:13

jollie18,

je vindt dat ze vorige jaar een beter team hadden, dan nu? leg mij dat eens uit. wie was vorige jaar beter dan terell ondaan (virgil maar daar hebben we echt geen kwaliteit op verloren met bruno) op de flank? wie was er beter dan bruno andrade (hucher?) op de flank? keeper, meul of swinkels? lijkt me ook best een makkelijke keus als trainer zijnde. spits hoef ik niet te benoemen want daar zijn we beide content over. conclusie: ik kan bijna tot geen betere spelers bedenken die er in de eredivisie in stonden die beter waren..

12 april 2014 om 19:18

Ik vind de selectie van dit jaar toch ook veel beter dan vorig jaar.

12 april 2014 om 19:20

Moeder zijn eigen mening en we zien het komend seizoen wel. Maar ze zullen wel weer onderin mee doen. Misidjan en lumu vind ik betere spelers. Andrade en ondaan komen gewoon tekort voor de eredivisie. Dat ze het nu aardig doen in de Jl wil niet zeggen dat ze de eredivisie aan kunnen.

12 april 2014 om 19:22

Moeder is ieder stom woordenboek

12 april 2014 om 19:27

Jullie vinden hem nu beter dat kan. Maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal goed zijn voor de eredivisie.

12 april 2014 om 19:29

Lumu?

Deze jongen heeft inderdaad veel potentie, echter heeft deze jongen bij de club alleen maar door negatieve aspiraties geen overtuiging van de leiding gehad. Dit is na mijn inziens ook volledig terecht. Sterker nog hij heeft ook totaal niks in sportiefs opzicht gepresteerd.

Ik las donderdag nog een aardig artikel over Willem II in de Nrc. Ze hebben grote plannen: het stadion van circa 15.000 moet met een paar duizend worden uitgebreid. Dit terwijl de toeschouwersaantallen juist minder zijn geworden van vorig seizoen gem. 12.000 naar 8.500 dit seizoen.

De huidige financiële situatie schijnt een stuk beter te zijn dan een paar jaar geleden, vooral door de salarissen van spelers. Dat waren toen nog langjarige deals van 250.000/jaar gemiddeld, maar nu werken ze met minder en op korte termijn - tweejarige contracten van gemiddeld 50.000. Hun huidige begroting is 6M, minder dan de helft van de nummer laast in de eredivisie; Roda JC doet het met 13m. Vorig jaar was het nog 8.6m, maar met de nieuwe deal van fox sports zijn de inkomsten fors gedaald. De Jupiler league beelden ziet bijna geen hond meer, vorig jaar had RTL de samenvattingen als ik me niet vergis, maar dat is nu ook al voorbij.

Het negatief eigen vermogen is teruggedrongen van 1.9m naar 1.3m. De transferinkomsten moeten vooral gaan naar de versterking van de financiële positie. Uiterlijk 2015 willen ze een stabiele Eredivsieclub zijn. De samenwerking met RKC wordt beëindigd en ze gaan werken aan de eigen jeugdopleiding.

Ik wens Willem II het beste toe, het is een club met een mooi imago en Tilburg is toch de zesde stad van Nederland. Hopelijk houden ze het volgend seizoen vol.

12 april 2014 om 19:17

Toevallig een link ofzo naar dat artikel want het stadion uitbreiden heb ik nog niks van mee gekregen.

12 april 2014 om 19:58

Hierzo, moet je wel abonnee zijn om te lezen geloof ik.

http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/april/11/wi...

12 april 2014 om 19:38

De begroting van RKC is iets van 5 miljoen dus dat is al onzin. Cambuur heeft de laagste begroting met 4 miljoen.

12 april 2014 om 19:57

Oei, ja. Ik maakte een fout in lezen en typen. Er stond namelijk de laatste in de eredivisie, Roda, het met 13M doet.

Willem II is niet gelijk een aanwinst in de Eredivisie, maar welke club uit de Jupiler League is dat wel?
Ze brengen wel een fanatieke suporterschaar mee die als het goed met de club gaat ,alsmaar groter word. Ik zie ze liever dan Dordrecht promoveren, want wat hebben zij er te zoeken met die hooguit 2duizend suporters? En met veel gehuurde spelers die zo weer terug gehaald kunnen worden?
Hopelijk komt er versterking die nodig is om volgend seisoen te kunnen handhaven.

12 april 2014 om 19:54

Qua supporters is het zeker een aanwinst. Mijn complimenten voor de steun van de supporters. In principe is dat niemand uit de Jupiler League. En eigenlijk
moet ik gewoon me mond dicht houden en komend seizoen afwachten. Van Zwolle, Cambuur en de Eagles werd ook niks verwacht. Volgend seizoen weer een paar wedstrijdjes van Willem II bezoeken. Willem II- Nac, Willem II- Ajax en natuurlijk de andere derby Willem II- RKC maar dan in het uitvak.

Hoezo Willem ii - RKC ??? Moeten eerst nog maar eens zien of RKC niet degradeerd . Het gaat steeds moeilijker om zich te handhaven in de Eredivisie , elk jaar spelers en kneusjes aantrekken die het bij een andere club net niet halen om een of andere reden , dan ook nog eens een begroting hebben waar je eigenlijk nog niet eens hockey van kan spelen , eens werkt deze formule niet meer en dan is het einde oefening .met deze begroting kan je echt geen Eredivisie voetbal spelen , om de woorden van Erwin Koeman nog maar eens te herhalen . Veel succes de komende wedstrijden !!!!!

12 april 2014 om 20:50

RKC gaat niet degraderen. Morgen winnen we van Zwolle en dan is NAC uit de wedstrijd van de waarheid. Als we daar ook winnen dan kunnen we het tegen Heerenveen afmaken. En via de nacompetitie blijven we er wel in. Al die ploegen moeten te kloppen zijn door Rkc. En hoezo kneusjes Sno en Castelen zijn toch echt wel aanwinsten gebleken zonder hun waren we al gedegradeerd.

12 april 2014 om 22:34

Het Rkc van dit seizoen is werkelijk geen haar beter dan het willem II van nu. Willem II heeft best een aardig team, jongens als Andrade, Ondaan en de broertjes Wuytens hebben echt wel de drive om er iets van te maken. En thuis tegen Dordrecht heeft Willem II laten zien dat ze zeker een aanwinst zijn voor de eredivisie.

13 april 2014 om 00:44

Dordrecht of een club in de eredivisie dat scheelt nog wel iets. Denk dat RKC momenteel wel beter is als Willem II.

13 april 2014 om 07:58

Denk inderdaad dat sh willem 2 overschat. Er is geen 1 ploeg geweest die er dit seizoen

13 april 2014 om 08:01

Vervol : boven uit stak. Al denk ik wel dat de eredivisieclubs die in de na competitie komen een groot risico lopen. Vooral tegen fysieke ploegen als Excelsior en den bosch

13 april 2014 om 09:14

Ik heb Willen II zien voetballen tegen Den Bosch en Eindhoven en ze waren in beide partijen heer en meester. Je kan wel zeggen dat er geen een ploeg bovenuit stak dit seizoen, maar Dordrecht en Willem II hebben wel 10 punten meer verzameld dan bijvoorbeeld Excelsior en VVV. En ik denk dat roda en nec het tegen een hoop jupiler league ploegen moeilijk hebben

Zwolle kijk en haal volgend seizoen Boymans!!

Wij worden kampioen !!!!!!!!! Forza !!!!!! Willem II !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boymans hoort in Tilburg. That's his place.

Boymans en Heymans hebben beiden al aangegeven dat ze er alles aan willen doen om in Tilburg te blijven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder51
G. SağlamMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
C. NunnelyAanvaller51
M. SvenssonAanvaller50
K. WriedtAanvaller52
W. SpieringhsMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

15 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Al Jazira
2016-2018 sc Heerenveen
2011-2016 Willem II
Laatste voetbalnieuws

Kudus trefzeker bij rentree; FC Emmen drukt NAC dieper in de zorgen

Koploper Jong AZ heeft vrijdagavond de tweede nederlaag van het seizoen geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Maarten Martens was in De Vliert niet opgewassen tegen FC Den...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren