Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Roda JC hakt knoop door en geeft beginnend coach de kans als hoofdtrainer

Laatste update:

Bas Sibum wordt de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC, zo weet RTV Drenthe maandagmiddag te melden. De veertigjarige beginnend coach komt over van FC Emmen, waar hij assistent-trainer was. Sibum was in het seizoen 2007/08 actief als speler bij Roda en krijgt nu de kans om zijn trainerscarrière op te starten in Kerkrade. Emmen verliest dus naast hoofdtrainer Dick Lukkien (gaat naar FC Groningen) ook zijn assistent.

Bij Roda wordt Sibum de opvolger van Edwin de Graaf. De Hagenaar werd eind januari aangesteld als eindverantwoordelijke toen Jurgen Streppel plotseling zijn vertrek aankondigde om als technisch directeur aan de slag te gaan bij Helmond Sport. De Graaf baalt ervan dat hij moet vertrekken, zo bleek uit het bericht op de clubwebsite. “Het is jammer dat ik niet meer tijd ga krijgen om verder te bouwen aan dit Roda JC. Ik had mij graag nog langer willen inzetten om de sportieve ambities van de club waar te maken. Ondanks het feit dat onze samenwerking gaat eindigen, kan iedereen erop rekenen dat wij ons volledig blijven inzetten om het maximale resultaat uit dit seizoen te halen.”

Roda is bezig aan een pijnlijk seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en speelt eigenlijk nergens meer voor. De Limburgers bezetten de veertiende plaats en kunnen zich niet meer kwalificeren voor de play-offs om promotie. Spits Dylan Vente kan wel nog een mooie mijlpaal bereiken. De 23-jarige Rotterdammer staat momenteel op twintig competitiedoelpunten, waardoor hij zich topscorer van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen. Die eer deelt hij met PEC Zwolle-spits Lennart Thy. Vrijdagavond nemen PEC en Roda het toevallig tegen elkaar op.

Volgend jaar krijgt Vente, als hij voor Roda blijft spelen, dus te maken met Sibum. Laatstgenoemde kreeg bij Emmen de kans om zich in de trainerswereld te verdiepen. Sibum coachte eerst het Onder 19-elftal, waarna hij werd gepromoveerd tot eindverantwoordelijke bij Jong Emmen. Sinds het seizoen 2019/20 is hij assistent van Lukkien bij de hoofdmacht. Sibum haalde in 2021 zijn UEFA Pro-licentie, waardoor hij nu op eigen benen kan staan. Het is nog niet bekend tot wanneer Sibum gaat tekenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom geen Reiziger? Grote speler geweest en ervaring met kampioen worden in de KKD

8 mei 2023 om 16:45

Waarom wel Reiziger? Waarom Sibum geen kans geven? Snap jouw punt totaal niet.

8 mei 2023 om 16:46

Dat vertel hij toch letterlijk na zn vraag?

8 mei 2023 om 16:46

Weet niet of Reiziger wel haalbaar zou zijn. Lijkt mij dat ie een Eredivisie club ambieert dus zo vroeg bij een KKD club tekenen zou ik als hem zijnde ook niet doen.

8 mei 2023 om 17:49

@bundy_sr, persoonlijk vind ik Michael Reiziger meer geschikt als tweede trainer. Hoofdtrainer lijkt me wat te hoog grepen voor hem. De keus van Roda JC voor Bas Sibum vind ik geen verkeerde. Sibum is in het verleden als speler twee seizoenen aktief geweest in Kerkrade. Op basis daarvan zullen ze in Kerkrade weten wat voor trainers vlees ze in hun kuip krijgen. .

Leuk, kunnen Sibum en Lukkien het volgend jaar tegen elkaar opnemen!

Tjaa, onervarenheid voert nou eenmaal de boventoon volgend seizoen. AD met vrij weinig ervaring, nieuwe technische man met vrij weinig ervaring en nu ook een coach die voor het eerst op eigen pootjes staat. Ons budget mag dan wel iets omhoog gaan komend seizoen, maar ik zie weer een troosteloos seizoen voor me, zeker als Vente vertrekt in de zomer.

Roda valt me dit jaar toch weer tegen, in potentie toch een grote club. Kan een Roda fan/kenner dat verklaren?

8 mei 2023 om 17:04

Sinds Van As de laan uitgestuurd is en Streppel de club in de steek liet, is het kaartenhuis volledig ingestort. Momenteel zie ik weinig potentie voor de toekomst. We hebben met Jordens Peters een zeer jonge en onervaren AD, een nieuwe TD met 0 ervaring op dat gebied en nu ook een beginnende trainer. Weinig visie naar de toekomst toe.

8 mei 2023 om 18:15

Gevolg van meerdere slechte beleidsmatige keuzes. TD van As werd ontslagen, en zijn takenpakket ging naar Jurgen Streppel, die vanaf dat moment dus zowel trainer als technisch directeur was. Streppel stelde vervolgens een hele zwakke selectie samen en sprong in december opeens op de trein richting Helmond Sport. Roda bleef toen achter met een hele slechte selectie en zat ook opeens zonder trainer en TD. Resultaten van de afgelopen maanden zijn in dat opzicht ook geen verrassing.

Erg verassende keuze! De naam Ole Tobiasen ging al een tijdje rond maar aan Sibum zal denk ik niemand gedacht hebben. Heel erg benieuwd hoe hij het gaat doen, want heb totaal geen beeld van hem als trainer.

Heeft samen met Peters en Servais wel een berg werk te doen na dit slechte seizoen. Als Vente en Limbombe vertrekken blijft er heel weinig voetbal over in de selectie. Hopelijk kunnen we het niveau van de eerste twee jaren onder streppel weer aantikken.

Wieder nichts....

Snappen ze daar nu nog niet dat ze met al die onervarenheid nergens gaan komen.
Ervaren mannen zijn geen garantie voor succes, maar dit zijn geen klussen voor een beginnend TD en trainer.

De faciliteiten zijn er, nu het verstand nog...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren