‘De tijd van Manchester City in de Champions League komt nog wel’

Donderdag, 13 maart 2014 om 01:00Daniel Cabot Kerkdijk

Manchester City gaf sinds de overname in 2008 bijna een miljard euro aan nieuwe spelers uit, maar tot succes in Europa heeft dat tot dusver niet geleid. De Engelse topclub strandde woensdagavond in de achtste finales van de Champions League, na twee nederlagen tegen Barcelona: 0-2 en 2-1. Vincent Kompany baalde van de eliminatie, maar vertrok met opgeheven hoofd.

"Er zit niets meer in de tank, we hebben alles gegeven”, claimde Kompany. “Tegen dit soort teams moeten we halve kansen maken. Buiten Lionel Messi om waren we gelijk aan elkaar. Natuurlijk worden uiteindelijk alleen de winnaars herinnerd, maar dit is pas ons derde seizoen in de Champions League en de manier waarop we hebben gespeeld betekent dat we voor niemand bang hoeven te zijn volgend seizoen. Onze tijd in de Champions League komt nog wel.”

Rubén Cousillas, de rechterhand van de geschorste Manuel Pellegrini, benadrukte na afloop dat het team tevreden kon zijn over de verrichtingen in Europa. “We moeten hard blijven werken, maar we zijn blij met zijn onze selectie en de prestaties. Voetballers zijn mensen, geen machines. Als je gedurende een seizoen veel wedstrijden speelt, dan kan het voorkomen dat je niet aan de verwachtingen van de buitenwereld voldoet. Soms scoor je, soms scoor je niet.” Het is voor Manchester City de tweede nederlaag in vier dagen tijd, na de FA Cup-eliminatie tegen Wigan Athletic.


Poll

Binnen nu en vijf jaar wint Manchester City de Champions League


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door de-lano)

Wanneer dan wel? als ze 3 miljard in hebben zitten.
Hou toch op.

Edit:
En dan hebben sommige het lef te zeggen dat de PL beter is dan de PD.

13 maart 2014 om 02:11

Miley Cyrus van de voetbalwereld

13 maart 2014 om 02:27

Ik dacht meer aan de Matrix.....the blue pil or the red pil.
Volgens mij hebben er een hoop the blue pil genomen.

13 maart 2014 om 03:33

Als de teams uit de PD het zo goed doen als de teams uit de PL nog niet zo lang geleden hebben gedaan praten we verder. Het is nu het 2e jaar op rij wat minder maar dat zal niet zo blijven. Dat weet je zelf ook wel.

Bovendien komt het grootste team volgend jaar terug naar het hoogste podium. Weet je wel, dat team dat Real Madrid uit en thuis afdroogde en waar Barcelona ook geen schijn van kans tegen had. Dat team, op dit moment het mooiste voetbal spelend in de PL, staat er Altijd. Veel succes volgend jaar. De Engelse competitie is en zal altijd de sterkste blijven.

13 maart 2014 om 05:08

Als jij naar de uefa coefficients kijkt ?van de afgelopen 20jaar dan zie je dat Spaanse ploegen het veel beter hebben gedaan dan Engelse ploegen La Liga is sterker, de premier league heeft alleen meer media aandacht omdat het Engels talig is en omdat Britten alles wat van hun komt overwaarderen.

13 maart 2014 om 07:14

als je de beste 3 van de pl teen de beste 3 van de pd laat spelen, is de kans idd groter dat de 3 van de pd winnen. maar als je de nr. 4 t/m nr. 20 van de pl tegen die van de pd spelen, dan denk ik dat 80-90 % van de ploegen die wint uit de pl komen. het gaat om de sterkste competitie, niet om de sterkste club.

13 maart 2014 om 07:43

Ja maar Tetovari. De spaanse ploegen zien Europa League als hoofdprijs. Waar de Engelsen gewoon hun bankspelers laten spelen. Een gigantische verschil. Er is geen Spaanse ploeg buiten the big two die in de buurt komt van de 4e Engelse club in Europa (arsenal) en dat zegt meer dan genoeg.

Daarbij zijn het oko enkel en alleen Barcelona die de afgelopen decenia indruk achter wist te laten, terwijl in dat Decenia Liverpool de cup won, Chelsea de cup won, United de cup won. United 2 finales verloor, Liverpool een finale verloor. Dit was allemaal in een periode dat Real Madrid niet eens de halve finale meer wist te halen. Die doen pas sionds 3 jaar weer serieus mee.. Ow wacht ik vergeet Arsenal verloor een finale, met 10 man waarin het niet minder was dan de 11 van Barca.

Enige die het niveau van de Engelsen overtreft is Barcelona, maar die was beter dan wie dan ook voor kleine 7 jaar lang.

13 maart 2014 om 07:45

Ik denk juist dat de La Liga teams zouden winnen de nummer vier van Spanje Bilbao is echt wel sterker dan Liverpool. Liverpool heeft een geweldige aanval maar als je Bilbao bekijkt dat middenveld en verdediging is toch stukken sterker dan Liverpool. Alleen hebben ze minder media aandacht waardoor men denkt dat de spelers niet zo goed zijn. En ik vraag me dan toch echt ook of wat de Spaanse hekkensluiter nog doet in de Europa League.

13 maart 2014 om 07:51

Dr top van Pd is misschien beter dan de top van Pl. Maar voor de rest stelt Spanje niks voor een Liverpool Everton of Newcastle zouden met speelse gemak de cl halen als ze is de Pd zaten.

13 maart 2014 om 07:52

@owenkuijt haha anders blijf jij ff lekker in t verleden hangen met Liverpool. Ze doen het idd goed dit jaar maar denk je dat real barca of Bayern er bang van wordt. Hun verdediging stelt in Europa niks voor. En de engelse ploegen hebben het de laatste 5 jaar niet beter gedaan in Europa

13 maart 2014 om 12:47

Helemaal mee eens. YNWA

13 maart 2014 om 15:44

Mooi gezegd..die onbenullen die denken dat de PD beter is dan de PL zijn nie goed wijs..

13 maart 2014 om 16:12

Youngblood

Deze ploegen zijn gelijk zo niet beter dan die ploegen die je noemt.

Bilbao, Valencia, Sevilla, Real Sociedad en Villareal

13 maart 2014 om 16:15

Grunnboy

Daarom vierde Chelsea de Europa League alsof ze de Champions League hadden veroverd.

13 maart 2014 om 03:40

De weerstand in de PL is veel hoger als in de PD, met 4 á 5 ploegen strijden om een titel is iets moeilijker als een competitie waar je de eerste 3 kan invullen voor de competitie begonnen is.
En ik denk ook dat de middenmoters en laagvliegers in de PL een stuk sterker zijn.

Als je zoals jou gaat kijken is de Bundesliga de beste, want Bayern rolt FCB en Real waarschijnlijk wel op..

13 maart 2014 om 09:20

Eens, alleen volgens Fifa is Bayer FCB en Barcelona Bar.

City die had ook gewoon pech met Demichelis die rood kreeg thuis, wat de ommekeer in de wedstrijd was. Hierom waren ze bij voorbaat al kansloos tegen Barcelona.

13 maart 2014 om 16:09

Ik durf te te wedden dat Bilbao, Valencia, Sevilla, Real Sociedad en Villareal zo meekunnen met de top van de Premier League.

13 maart 2014 om 22:54

humor heb je wel, teams als Valencia en Bilbao zouden rond plek 10 balanceren.

14 maart 2014 om 05:57

@fc.rdam

Valencia kan met een beetje moeite net aanhaken bij een Tottenham/everton, en de rest van de ploegen ga ik maar niet op in.

13 maart 2014 om 04:55

En de Oostenrijkse competitie is beter dan de Nederlandse...

13 maart 2014 om 05:31

En de Nederlandse weer beter als de Spaanse want Ajax won van barca.. Zo kun je eeuwig door blijven gaan..

13 maart 2014 om 08:38

En Oostenrijkse ook beter dan Duitse competitie conclusie dus dat Salzburg de beste club uit Europa is

14 maart 2014 om 06:01

Salzburg speelde dan wel weer gelijk tegen Basel, mochten ze die volgende week wel afmaken kronen we ze tot de "beste VAN Europa" met dank aan Huub Stevens.

13 maart 2014 om 04:59

PL is beter dan de PD.. Vele malen beter....

13 maart 2014 om 07:38

Beetje makkelijk scoren zeg... Barcelona heeft 2x tegen 10 man gespeeld, heeft een gratis penal gehad in Manchester wat nota bene een 'uitdoelpunt' was en tegen 10 man kon het 0.0 indruk achter laten, uit eindelijk met wat geluk vliegt de 0-2 binnen waardoor City gister alles of niets moest spelen, zoveel ruimte als Barca gister had zullen ze nooit meer krijgen. De 1-0 van Barcelona is met zoveel geluk want normaliter heeft Lescot die bal gewoon, terwijl Valdes de beste kans van de wedstrijd tegen wist te houden. Vervolgens wordt City een 200 penal ontnomen en als beloning daarvoor mag het verder met 10 man. Zelfs na die rode kaart kon Barcelona niet doordrukken. City heeft kansen zat gehad om Barcelona uit te schakelen en ik ben er van overtuigd dat als de wedstrijd in Manchester niet zo genaaid werd, City in de koker zou zitten, maakte op mij meer indruk. Wel is Bayern verder.

en ja ik durf te zeggen dat BPL beter is dan La Liga, want deze fout maakt iedereen. Het gaat niet om het verschil tussen Barcelona en City, het gaat om het verschil tussen Southampton en Osasuna. In engeland krijgen clubs weerstand. De competitie is zwaarder, ze spelen meer wedstrijden, ze moeten er meer voor gaan en misschien nog wel belangrijkste geen winterstop. Waar Barcelona haar jongens lekker kunnen chillen bij een 4-0 voorsprong tegen de nummer 5, moeten ze in Engeland hard werken om uberhaupt op 1-0 te komen en dat is nou net eventjes het verschil. De Spaanse ploegen en Duitse ploegen hebben veel meer energie over omdat het divisie niveau te laag is voor bepaalde clubs. Kijk enkel en alleen al het verschil qua odds bij de bookies zegt meer dan genoeg over de krachtverschil van de competitie. Waar Chelsea in een thuisduel tegen Fulham nog altijd rond de 1.40 zal zitten, zit Barcelona in 15 duels op een odd onder de 1.30 gigantische verschil.

Daarbij speelde de nummer 4 van Engeland tegen Bayern veel en veel beter dan de kampioen van Spanje tegen Bayern deed. De ploeg die als 3e eindigde won bijna met 10 man van Bayern in een finale. Terwijl Barca nog altijd 2x dik verloor. beetje gemakkelijk om dapper te doen na 2 duels tegen 10 man. Dit Barcelona komt gewoon weer niet langs Chelsea, weer niet langs Bayern en ik verwacht dat ook Paris SG en Real Madrid dit Barcelona gewoon eenvoudig uitschakelen. Maar goed er is hoop in Catalonie. Ze kunnen olympiakos of United loten, wat Uefa ongetwjifeld wel zal fixen voor ze

13 maart 2014 om 08:09

Barcelona is 2 keer een geldig doelpunt ontnomen en had ook een penalty moeten hebben, maar daar zeg je niks over.

13 maart 2014 om 23:43

Je meet altijd met twee maten wanneer het om deze vergelijking gaat, omdat je de Spaanse competitie niet volgt, en je voetbalkennis te beperkt is.

Dat laatste kan ik je niet kwalijk nemen, omdat je waarschijnlijk nooit op enig niveau gespeeld hebt.

Tekenend is dat je Osasuna als voorbeeld neemt. Dat wil dus zeggen dat je totaal geen verstand van Spaans voetbal hebt.

Barcelona heeft dergelijke odds al tegen toppers uit de Premier league, dus wat doet je denken dat ze dat niet tegen een laagvlieger zouden hebben?

Wat doet je denken dat Spaanse ploegen de Europa league serieuzer nemen? Heb jij gezien met welke opstelling de Spaanse ploegen spelen in die competitie?

Ieder argument omtrent dit onderwerp is telkens een onzin argument.

De realiteit is dat er in Spanje beter gevoetbald wordt, wat tot betere resultaten leidt.

Laat ik jouw eens vragen. Stel dat Ajax en Feyenoord de Champions league 6 keer gewonnen zouden hebben, en Psv twee keer in de finale zou hebben gestaan. Daarnaast zou Psv, twente, en Vitesse de europa league een paar jeer gewonnen hebben, en AZ ook nog eens in de finale zou hebben gestaan. Het Nederlands elftal zou Europees, Wereldkampioen, en opnieuw Europees kampioen zijn geworden. Allemaal in de kaatste vijftien jaar. Zou je dan ook met deze belachelijke argumenten komen om de Engelse competitie als zijnde de beste te bestempelen?

Ik zou zeggen, kijk eens naar een competitie voordat je met allerlei flutargumenten komt.

14 maart 2014 om 05:44

Jij mag het flurargumenten noemen, ik noem het feitelijke constateringen.
-3 spelen in Spanje levert je amper een verdubbeling op. Ik kan je vertellen dat als ik -3 tegen City zou spelen met Barcelona dat ik een odd boven de 12 had
Het is totaal geen flurargumenten trouwens want ik onderbouw heel duidelijk het grote verschil. Misschien moet je eens de Uefa bellen en tegen hun zeggen dat je vind dat iedere competitie geen winterstop moet hebben, dan zullen wij zien of Lionel Messi er nog steeds 50 in schiet. Geen tijd om te rusten en dat is best grappig want hij is nu al fysiek helemaal de wegkwijt, overbelasting ten top, wat nou as ze geen winterstop in Spanje hebben, 2 bekertoernooien noem het maar op. Of wacht ik heb nog wel een beter idee. Vraag ze om een nieuwe indeling van het betaald voetbal, nieuwe competities van 20 met als hoofdklasse Barcelona, Real, Chelsea etc. Iedere week zo'n wedsrtijd en dan 4x tegen elkaar. Moet je zien hoe verlamd die spelers uit Spanje en Duitsland opeens zijn. Waar Barcelona op 1 januari kleine 25 duels heeft gespeeld zit City er al 35
Om het nog erger te maken, City speelde dit jaar paar replays, een finale c1. de reguliere competitie die in verdere fase zit & dus CL. Wat zou het verschil zijn toen zij elkaar voor t eerst ontmoette? 15 duels? Jij onderschat uithoudingsvermogen, begrijpelijk want jij kijkt op teletekest, internet of wat voor bronnen en trekt conclussies van oh ze liggen er uit dus dit en dat. Jij hebt jezelf geen tijd gegeven om te relativeren. de charme van Engels voetbal maakt tegelijkertijd de Engelse voetbal kapot. Maar liever dat, dan een competitie waar maart 6 clubs kunnen voetballen

13 maart 2014 om 09:23

De discussie welke competitie beter is, is toch helemaal niet belangrijk. Manchester City bewijst dat het kopen van een heel team nog geen garantie is voor succes. Als Komapany zegt dat ze alles hebben gegeven, dan is het niet best. In de eerste wedstrijd speelde City nog aardig tegen Barcelona, maar gisteren was het afschuwelijk om te zien. Topaankoop Aguero de hele wedstrijd niet gezien Milner dramatisch en City compenseerde het onvermogen met veel overtredingen. Ze werden van het kastje naar de muur gestuurd, zo ook al eerder tegen Bayern Munchen. Natuurlijk zaten er fouten bij van de scheidsrechter, maar kijk je puur naar het voetbal, dan komen ze gewoon zwaar tekort. Messi hoeft alleen maar aan te zetten of Lescott had het nakijken.
Jammer dat Barcelona af en toe weer de rem erop gooide, maar het was in ieder geval weer een stuk beter dan de laatste weken. En een Messi in vorm, pfffff....

13 maart 2014 om 12:57

@ Fc.rdam

Als je even vergelijkt over de laatste 10 jaar. Dan heeft City er +/- 1 miljard ingestoken en Barcelona 850 miljoen. Dus als je over City begint en het spenderen van geld, Barcelona is de afgelopen 10 jaar namelijk ook gewoon in de top 5 van grootste uitgevers qua transferbedragen.

13 maart 2014 om 16:02

Het enige verschil is dat Barca in die 10 jaar een hoop prijzen heeft gewonnen.

13 maart 2014 om 16:38

Dus omdat City pas 5 jaar bezig is met geld spenderen en daarmee een jaar of 5 later begonnen dan Barcelona. Ondertussen hebben ze de FA cup en de landstitel gewonnen. Gun City de komende vijf jaar nog eens om op elkaar ingespeeld te raken en laten we dan zien hoeveel prijzen City nog kan pakken?

Het is makkelijk afgeven op city vanwege het gespendeerde geld, mensen vergeten alleen dat Barcelona ook gigantisch veel geld uitgeeft. Maar omdat die er een paar prijzen mee pakken is het dus verwaarloosbaar? Simpele gedachte.

City is hard bezig om prijzen te pakken, hebben al iets gepakt en liggen gewoon op schema voor 2 bekers dit seizoen. En dat in een seizoen met een nieuwe trainer. Geeft ze komend seizoen eens, dan wil ik het nog wel eens zien.

13 maart 2014 om 22:24

Met alle respect voor City maar ze spenderen elke jaar misschien wel 200 miljoen aan spelers terwijl andere clubs ook geld uitgeven maar meer gericht een speler aantrekken en niet zoals City die 4,5,6 spelers haalt om ze vervolgens op de bank te zetten,om weer in de winterstop weer een paar te halen, ja zo geraak je als team nooit ingespeeld. Mourinho heeft dat goed verwoord met Dzeko als voorbeeld.hoe kan een speler die rond de 40 milj. heeft gekost 4e spits zijn.
Real en Barca halen ook spelers voor veel geld maar die voegen wel degelijk iets toe.

Ik wil ze het voordeel wel geven maar daar komt niks van terecht zolang die sheikh een mooie club als City als een speeltje ziet.

14 maart 2014 om 06:52

@ Fc.rd

Mancini was aan het kopen om het kopen. Je ziet aan de aankopen van Pellegrini dat deze al een stuk gestructureerder zijn. Negredo was al jarenlang goed bezig in Spanje en maakt dat nu in Engeland ook waar. De aankoop van Demichelis an sich was misschien apart aangezien vele mensen, waaronder ik, vinden dat hij te kort komt. Maar feit blijft wel dat City weinig echt goede Cv's heeft. Alleen Kompany en Nastasic. Dus een aankoop voor de CV positie was wel erg logisch.

En natuurlijk geeft City veel uit in vergelijking, maar dat komt ook omdat iederen club zijn vraagprijs verdubbelt als City langs komt aangezien men weet dat ze toch wel betalen. Daarbij had City niet de aantrekkingskracht die een Barca of Real hebben. EN dus moeten ze meer betalen voor een speler. Dat heeft ook te maken met de marktwerking. Waar Barca/real maar 50 miljoen hoefden te betalen voor een speler zou City met minimaal 70 over de brug moeten komen. Anders kwam de speler gewoon weg niet. Nu begint dat ook te veranderne en de aantrekkingskracht van City word steeds groter. Negredo en Jovetic kwamen voor relatief lage transfersommen.

Al met al is er onder Pellegrini een vrij duidelijk beleid in gezet, en er word heel veel gerouleerd. Zo komt Dzeko in 1 seizoenhelft ook gewoon tot 20 games. Weliswaar als invaller maar hij speelt wel. Vrijwel alle gekochte spelers voegen wat toe, ieder op zijn eigen manier.

Dat Real Madrid en Barcelona spelers halen die wel wat toe voegen maakt het dus beter in tegenstelling tot City? Dus 93 miljoen voor een 1 jarig contract is goed geld investeren (neymar), 91 miljoen betalen voor een winger waarvan je er pas 5 hebt (bale) is goed geld investeren? Als er 2 clubs zijn die nutteloos geld investeren in de verkeerde spelers zijn het Real en Barcelona wel.

Als je dan toch een club noemt die zijn geld goed investeert, pak dan Psg. Die heeft nog weinig miskopen gedaan en een goed uitgebalanceerd team. Of pak Liverpool die met weinig middelen toch goed beleid voeren.

Maar als je City veroordeelt, dan moet je ook Barcelona en Madrid veroordelen. Deze staan minimaal op dezelfde hoogte namelijk qua (beroerd) investeren

13 maart 2014 om 02:22

Als Barcelona wint komt het natuurlijk door de scheids. City was natuurlijk veel beter en verdiende het om door te gaan. Ze speelden Barcelona helemaal weg, ze waren werkelijk fantastisch. Die twee onterecht afgekeurde goals en die penalty' s hoor je bijna niemand over...zielige Barcelona haters.

13 maart 2014 om 05:52

Ben benieuwd naar je antwoord op de zojuist gestelde vraag, scheidsrechters mee? City heeft mazzel dat een 100% buitenspel goal word toegekend, waar ik bij ook jou uit je droom moet helpen met het feit door te vermelden dat een 100% goal word afgekeurd van Barcelona (pique uitwedstrijd).

So shut it please, met je: ''barcelona steekt al haar geld in de scheidsrechters en je hebt gezien daar komen ze ver mee''

Barcelona komt ver door middel van goed voetbal en een filosofie waar de meeste voetbalclubs een paar puntjes aan kunnen zuigen, waaronder City.

Hoe kom je daar in godsnaam bij?

13 maart 2014 om 09:47

Het was niet eens buitenspel de man die hem er in tikte stond gelijk op één lijn met een barcelona speler! De man die naast die van de city speler stond was wel buitenspel maar heeft de bal niet eens aangeraakt!

Barcelona heeft gewoon mazzel gehad dat ze 2x tegen 10 man van city moesten
als het 2x over 11 tegen 11 was dan zou barcelona het nog flink moeilijk krijgen!

City heeft vanaf 2008 ongeveer bijna 1 miljard euro uitgegeven je zou denken dat je dan de beste moet zijn maar nee hoor. City heeft niet de juiste spelers gekocht met die 1 miljard euro konden ze echt 3 keer beter zijn dan nu.

Gaat de Sheikh er nu nog meer geld in pompen terwijl FFP toekijkt ? En dat om de beker met de grote oren vast te mogen houden.

Gelukkig is city uitgeschakeld. Gekocht elftal met alleen maar buitenlanders.
Vreselijke trend, rijke zakenmannen die een club kopen.
Wel geld, maar geen voetbalverstand.
Die clubs komen uiteindelijk nergens.
Gelukkig heeft het voetbal, barcelona, gewonnen!!

Keep on dreaming city......

13 maart 2014 om 07:15

Waarom zouden ze Engelsen moeten halen? En waar vandaan? Nog een type Milner of Gareth Barry of Lescott zeker? Die hebben het niveau al helemaal niet. Het is 2014, zeikwijf. Overal ter wereld kunnen de beste voetballers vandaan komen. Of had je spelers als Toure, Kompany, Dzeko nog steeds in de lokale competitie willen zien spelen?

13 maart 2014 om 08:19

Het gaat er juist om dat een elftal niet alleen maar uit buitenlanders bestaat, dat komt het nationale voetbal niet ten goede. Er zou een 6/5 regel moeten komen, 6 van eigen bodem en 5 van buitenaf. Daardoor geef je het nationale opleidingsniveau een boost. Nu is het voor dit soort clubs alleen maar een kwestie van kopen, kopen, kopen. Dat kan iedereen, mits er natuurlijk geld is. De kunst is juist dat je zelf opleidt.

Ik snap niet dat er mensen zijn die achter zon club als city aanhollen. Of je moet op een of andere manier altijd al fan zijn geweest.maar daar was een x aantal jaren ook niet veel reden voor. Snap dat echt niet

13 maart 2014 om 12:58

@ Trabantje,

Waarom blijven mensen achter Barcelona aanhollen? City geeft veel geld uit, in de afgelopen 10 jaar ongeveer 1 miljard euro. Maar wist je dat Barcelona met 850 miljoen euro in de laatste 10 jaar ook gewoon in de top 5 van big spenders staat?

Kompany met zijn profetische woorden altijd, die jongen beseft dus écht niet dat Barça hen twee wedstrijden lang domineerde en niet alleen Messi beter was.

Wat een vreselijke ploeg dat city alleen maar overtredingen nodig en hulp van de scheidsrechter die geen penalty durfde te geven en een glaszuiver doelpunt afkeurde ongelofelijk dat zo'n man op dat niveau mag fluiten .De eerlijkheid gebied te zeggen dat city ook een penalty moest hebben maar verder wat een ploeg zeg zoveel geld uitgeven en dan zo presteren , een speeltje van een rijke sjeik die als hij er genoeg van heeft ermee stopt . En dan de opmerking van Kompany buiten Messie waren we gelijk aan elkaar lachwekkend gewoon ze zijn gewoon van het veld gespeeld.

Barcelona is zoveel beter ingespeeld, positioneel zo veel sterker en technisch superieur. Zo'n Fernandinho had een kaart of 6 kunnen pakken. Kompany haalt wel altijd niveau, dat is wel heel knap. Maar Barca is nog heel veel verder dan Man City.

Vindt dat Barcelona ook aan het aftakelen is. Voor een paar jaar terug stond er echt een team op het veld, wat met elkaar geweldig spel op de mat legden. Maar ze moeten het nu steeds meer hebben van actie's van hun topspelers, en Messi steekt er natuurlijk met kop en schouders boven uit.....
Maar dat hele mooie spel van een tijd terug zie ik niet meer. Wat ik wel zie is om kaarten zeurende spelers die bij elk tikje gretig naar de grond gaan.

Met geld kun je geen champions league winnen, alleen Chelsea lukt het met geluk maar het zal niet zomaar weer lukken. City en Chelsea zijn geen topclubs, geschiedenis hebben ze amper. Alleen de grote clubs bereiken de halve finales/finales.

14 maart 2014 om 06:14

Chelsea won hem, Barca won hem, Bayern won hem, en die gaven allemaal geen geld uit! Helemaal juist..

Bij de ''grote clubs'' draait het ook alleen op geld hoor. Het verschil is dat bij clubs als City het geld bij een beperkt aantal mensen weg komt en bij Barcelona is dat verspreider. Maar op het einde gaat het alleen maar om geld hoor....

Ja de tijd komt nog wel...2029 misschien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1311
2.Liverpool1311
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller51
R. MahrezAanvaller41
Ferran TorresAanvaller42
S. CarsonKeeper00
N. AkéVerdediger20
João CanceloVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

3769 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Mauricio Pochettino komt met verklaring voor veelbesproken wissel Messi

Mauricio Pochettino heeft zondagavond een verklaring gegeven voor de keuze om Lionel Messi vroegtijdig naar de kant te halen. De Argentijnse oefenmeester had in het duel met Olympique Lyon (2-1) een...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren