Elia mikpunt van spot bij Werder: ‘Hij kan toch ook de tram nemen’

Woensdag, 5 maart 2014 om 07:45Daniel Cabot Kerkdijk

/

Eljero Elia is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De vleugelaanvaller van Werder Bremen liep tijdens een politiecontrole tegen de lamp, daar hij namelijk al een tijdje zonder geldig rijbewijs reed. Elia had na de nodige verkeersovertredingen zijn rijbewijs moeten inleveren, maar dat deed hij niet. Bij een politiecontrole was het alsnog raak en kon hij zijn auto laten staan.

In de kleedkamer van Werder is Elia het mikpunt van spot. “Ik weet niet of hij met een collega mee zal rijden naar de training. Hij kan toch ook de tram nemen?”, knipoogde Aaron Hunt. Waar Werder hem eind vorig seizoen nog schorste nadat hij met teamgenoot Marko Arnautovic 's nacht na een verkeersovertreding door de politie werd aangehouden, lijken er nu geen maatregelen te volgen.

Hunt benadrukt dat er niets aan de hand is. “Diverse voetballers zijn hun rijbewijs kwijtgeraakt, ik ook. Dat is niets dramatisch.” Het zal op sportief gebied geen consequenties hebben voor Elia, die wel een gesprek met trainer Robin Dutt had. Daar de Nederlander zonder geldig rijbewijs reed, had hij bij het veroorzaken van een ongeluk een groot probleem kunnen hebben.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door tijssvw)

Hahaha dat hunt zegt ik ook

Het zijn soms net kleine kinderen maar dan met te veel vrije tijd en te veel geld. Hopen dat hij het hierbij laat.

5 maart 2014 om 09:10

Hij heeft in den Haag al eens zijn auto in de prak gereden, en is er toen met een peace teken voor gaan poseren. Als een echte loser uhhh gangster

5 maart 2014 om 09:55

Hij had zijn auto in de prak gereden, of was iemand anders tegen hem aangereden?
Deze loser kan in elk geval zijn auto in de prak rijden en de volgende dag gewoon een nieuwe aanschaffen... Leuk loser zijn...

5 maart 2014 om 10:51

Volgens mij heeft jackvanv het over afrojack, die zijn gloednieuwe Ferrari na drie uur al total lossbhad gereden.

5 maart 2014 om 11:52

Nee het was Elia.

Gewoon maatregelen nemen. Als hij dat al vaker heeft gedaan zal ik hem wel straffen. Hij speelt trouwens ook niet goed en heeft geen vaste basisplaats. Voor werder denk ik genoeg om hem in de zomer te verkopen. Hij moet niet in de duitse competitie spelen.

5 maart 2014 om 08:07

Alle wedstrijden gespeeld, grotendeels in de basis.

7 maart 2014 om 12:35

Dat gold voor de eerste seizoenshelft Riche. In 2014 is het voornamelijk invallen een kwartier voor tijd.

5 maart 2014 om 08:21

Waarom zou een werkgever zijn werknemer moeten straffen voor het rijden zonder rijbewijs? Daar is justitie toch voor?

5 maart 2014 om 10:36

Onzin,
Dit heeft niks met Werder Bremen en voetbal te maken.
Ik vind niet dat ze hem kunnen straffen of schorsen hiervoor.
Als je bijv. te hard rijdt naar je werk, dan krijg je toch ook geen straf op je werk.

5 maart 2014 om 08:39

Ik denk alleen dat Elia niets in wil leveren qua salaris, dus dat lijkt me onrealistisch
Wel denk ik dat Feyenoord Elia samen met Boetius op de vleugels iedere tegenstander gek maakt..

5 maart 2014 om 10:41

Of 1 niveau lager proberen, in de Serie A bijv.
Ik weet dat hij geen goede herinneringen heeft aan de Serie A, maar dat lag niet aan hem.
Hij heeft z,n kans niet gehad bij Juventus om genoeg te spelen. Maar bijv. clubs als Parma, Genoa, Atalanta kunnen zo'n speler wel gebruiken

Dat is niets dramatisch?? Wat een aparte manier om strafbaar gedrag 'uit te leggen'.

Heeft Elia ook door dat hij zich zelf zo in diskrediet helpt. Niemand zit zo nog op deze jongen te wachten.

5 maart 2014 om 09:46

En Zlatan is een nette jongen met auto's... Dit staat gewoon los van voetbal.

Een beetje heel erg dom, rondrijden zonder geldig rijbewijs. Het is gewoon een misdrijf. Je zult maar iemand aanrijden die komt te overlijden of levenslang invalide zal blijven. Kun je nog zoveel geld hebben, maar geen verzekering zal je helpen. En met zijn salaris is het toch een kleine moeite om voor een bepaalde tijd een prive chauffeur in te gaan huren. Zonde hoe ver deze speler is afgezakt. Hij was bij FC Twente een heel groot talent. Misschien zou het goed voor hem zijn om weer eens een jaar onder Rutten te gaan werken. Maar ik weet niet of Feyenoord op hem zit te wachten of dat Feyenoord hem wil of kan betalen.

5 maart 2014 om 10:00

In Nederland is het een misdrijf, maar in Duitsland kennen ze een andere constructie wat betreft het rijbewijs. Valt het daar ook wel onder een misdrijf en onverzekerd? Ik betwijfel het namelijk, omdat er echt veel bestuurders daar al aan het max aantal punten zit.

5 maart 2014 om 10:38

Gevonden:
"wanneer je rijbevoegdheid door de Duitse autoriteiten ontzegd is, dan geldt dit alleen in Duitsland. Als je niet binnen vier maanden de rijontzegging laat aantekenen, dan kan de Duitse politie je rijbewijs in beslag nemen."

Dus: niet direct een misdrijf, maar gewoon een verloop van een termijn omdat hij het had moeten laten aantekenen.

Storm in een glas water dus!

Staat zn Bentley een tijdje stil...maakt voor de afschrijving niks uit...hahaha

Rijden zonder geldig rijbewijs is rijden zonder rijbewijs, dus ook niet verzekerd = misdrijf.
Volgens mij is dat voor iedereen hetzelfde, je bent gewoon een rund als je dat bewust opzoekt.

heb het idee dat hij niet eens weet hoe je in een tram moet stappen..

Gewoon keihard straffen en salaris inhouden

5 maart 2014 om 08:58

Wat?! Straffen en salaris inhouden? Als ik een verkeersboete krijg, weet mijn baas dat waarschijnlijk niet eens. Laat staan dat hij me straft en salaris inhoudt. Nee de club heeft hier niks mee te maken en sancties gaan via justitie.

5 maart 2014 om 10:09

Wel als je dit met een auto van de werkgever doet. Ik weet niet of dat in dit geval zo is, maar anders zou het absoluut verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor een werknemer.

5 maart 2014 om 19:34

Zal wel een eigen auto hebben en geen auto vd zaak (zoals bij veel Nederlandse clubs).
Ik had wel een gepaste maateregel gekend. (eigen) auto inruilen en een mooie fiets vd zaak en ook vastleggen dat die met de feits komt. Dat zou pas een straf zijn voor (veel) verwende profs die geen enkel verantwoordeljkheidsgevoel kennen.
Verder lijkt het mij geen al te snuggere jongen.

van mij hoeft zo over het paard getilde gast echt niet naar Feyenoord te komen. Deze jongen is de realiteit uit het oog verloren. Zonde van zijn talent, maar je ziet maar weer wat geld met een persoon kan doen. Drenthe, Elia, John allemaal jaknikkers om hen heen die zogenaamd goede vrienden zijn maar slechts geven om de luxe. Elia had bij de beste buitenspelers ter wereld kunnen horen als hij iets meer had geïnvesteerd in de sport en iets minder in luxe. Triest hoor

5 maart 2014 om 09:56

Waarom zou hij naar Feyenoord gaan als hij het nu gewoon goed doet bij Werder?

Waarom zou een voetbalclub zijn speler een straf op moeten leggen voor een misdrijf in het verkeer? Daar is gewoon justitie voor. Soms gaan voetbalclubs wel een beetje te ver hoor

5 maart 2014 om 08:56

Hangt van het misdrijf af, de club investeert wel geld in hem.

pff..die lui denken soms ook dat ze alles mogen. T probleem is dat een boete ze niet raakt.
En nu kun je idd zeggen...wat boeit dat...rijden zonder rijbewijs.
Maar hij zal maar wel betrokken zijn bij een ongeluk, zelfs al is het zijn schuld niet. Als je daar dan zit zonder rijbewijs heb je wel een enorm probleem.
Maar goed... het gedrag van deze jongen de laatste jaren spreekt voor zich

5 maart 2014 om 10:43

Is blijkbaar toch niet het geval in Duitsland (zie ook mijn reactie iets hoger over aantekentermijn van 4 maanden). Regelgeving verschilt behoorlijk en dit is dus in Duitsland geen misdrijf.

Reden: in Duitsland werk je met punten, in Nederland wordt alleen je rijbewijs ingetrokken bij erg zware overtredingen. Oftewel: in Duitsland kun je je rijontzegging al krijgen door 5x 8km te hard te hebben gereden.

Ze denken dat ze boven de wet staan. Daarom geen geldstraf raakt ze toch niet en lachen dan toch als een stelletje domme koeien. Wat ze hebben gedaan is een misdrijf. Geef ze lekker een gevangenis straf. Weten ze meteen waar ze thuis horen.

5 maart 2014 om 10:42

Ze zijn de wet altijd toch een stap voor met hun salarissen.

5 maart 2014 om 12:09

Jij kent vast de wetgeving van Duitsland niet. Misschien he, misschien verschilt die met de Nederlandse wetgeving en ben je in Duitsland een stuk minder de zak dan in Nederland wanneer je zo iets doet.

Dit soort gastjes leren het echt nooit, gewoon niet op de rails te krijgen deze gozer. Hij heeft echt een kronkel in zijn kop.

Om dit soort redenen ben ik voor een boete die is gebaseerd is op inkomen, zodat hij wel merkt dat dit soort dingen geld kosten en dat hij het ook echt voelt in zijn portemonnee.

“diverse voetballers zijn hun rijbewijs kwijtgeraakt, ik ook. Dat is niets dramatisch.”

Oke, generieke opmerking en ik mis wel wat nuances. Maar als ik er vanuit mag gaan dat rijbewijzen niet zomaar worden ingetrokken, vind dit een opmerking zonder verstand. De indruk die zo wordt gewekt is dat deze man de hele verkeersveiligheid maar met een korreltje zout neemt.

Alsjeblieft nooit meer oproepen voor het Nederlands elftal!

Zulke mongolen verdienen het om zichzelf het ziekenhuis in te rijden. Denkt dat ie alles kan maken omdat ie wat meer geld en bekendheid heeft dan de meeste andere mensen. Als gewone burger zou je dit eens moeten flikken. Hopen dat ie toch weer de auto pakt keihard tegen een boom rijdt beide benen breekt en nooit meer kan voetballen en autorijden. Vroeg of laat rijdt deze idioot een onschuldige burger aan met alle gevolen van dien

5 maart 2014 om 12:14

Je spreekt de persoon boven je aan op zijn lafheid, en begint dan zelf over 'in het matras drukken van zijn meid'. Als je mensen op hun niveau van reageren wilt aanspreken, dan vind ik eigenlijk dat je zelf daarboven dient te staan. Ik ben het overigens wel met je eens wat betreft de inhoud van je reactie.

Deze jongen heeft gewoonweg de mentaliteit niet. Dat is nu al vaker gebleken. Verder weinig aandacht aan besteden! Deugt niet als persoon!

Elia, t klassieke voorbeeld van een jongen die geen rendement uit zn spel haalt. Soms een leuke dribbel, maar geen schot/voorzet in de benen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Werder Bremen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.FC Augsburg32-13
14.FSV Mainz 0528-18
15.Hertha BSC26-14
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. SargentAanvaller265
D. SelkeAanvaller173
N. WoltemadeAanvaller60
E. SantosKeeper00
J. PavlenkaKeeper280
L. PlogmannKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Werder Bremen.

100 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren