Chery bewijst in Nijmegen direct meerwaarde voor FC Groningen

Zaterdag, 3 augustus 2013 om 21:35Bart Kruyt

FC Groningen was deze zomer druk bezig met de komst van Tjaronn Chery en een paar keer leek het erop dat de transfer niet door zou gaan. De Trots van het Noorden bleef echter aandringen en nam de aanvallende middenvelder na moeizame onderhandelingen over van ADO Den Haag. Chery maakte zaterdagavond zijn Eredivisie-debuut voor Groningen en bewees meteen zijn meerwaarde voor de ploeg van Erwin van de Looi, door te scoren en een assist te leveren. Daarmee had hij een groot aandeel in de verdiende 1-4 overwinning op NEC, dat een slechte reeks voortzet.

/

De ploeg van Alex Pastoor heeft al maandenlang geen wedstrijd meer gewonnen in de Eredivisie en wist het nieuwe seizoen dus niet goed te beginnen. NEC scoorde zaterdagavond weliswaar als eerst, al in de vijfde minuut, maar het 'openingsdoelpunt' van Navarone Foor werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Groningen nam hierna het heft in handen en kwam na negen minuten op voorsprong via Chery, die profiteerde van knullig keeperswerk van Kalle Johnsson. De keeper raakte in de war bij een van richting veranderd schot van Andraz Kirm en wist de bal niet naar buiten te werken, waardoor Chery de score kon openen voor zijn nieuwe club.

De wedstrijd ging hierna redelijk gelijk op, met weinig mogelijkheden voor beide ploegen. Groningen liet het balletje wel wat gemakkelijker rondgaan en verdubbelde kort na de drinkpauze de marge, na een schitterende aanval. Na een pass van voormalig NEC'er Nick van der Velden speelde Chery Kirm vrij, waarna de Sloveen de bal fraai in de bovenhoek stiftte. De meegereisde supporters van Groningen lieten zich goed horen en zagen hun favoriete ploeg heel aardig voetballen. NEC liet in aanvallend opzicht maar weinig zien en dus leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de gasten.

/

Kort voor rust kwam NEC uit het niets echter toch terug in de wedstrijd. Christoph Hemlein brak door op rechts en leverde een goede voorzet af, waardoor Foor de 1-2 binnen kon koppen. De thuisploeg ging hierdoor met een niet al te slecht gevoel de rust in en probeerde in de tweede helft om terug in de wedstrijd te komen. NEC leek het duel in de eerste tien minuten ook meer naar zich toe te trekken, maar Groningen bracht de marge terug op twee treffers via David Texeira. De spits, die speelde omdat Michael de Leeuw geblesseerd is, kon een lage voorzet van Filip Kostic eenvoudig binnentikken.

Groningen controleerde na dit doelpunt de tweede helft. De bezoekers voetbalden simpelweg gemakkelijker dan NEC en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Kostic kwam nog dicht bij de 1-4, maar zijn schot belandde in het zijnet, en Johnsson voorkwam een tweede treffer van Chery. Kort voor tijd werd het alsnog 1-4, toen Richairo Zivkovic een voorzet van Kirm binnenkopte en zo zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte. NEC ging zodoende hard onderuit en zet een slechte reeks voort: de ploeg uit Nijmegen pakte slechts één punt uit zijn laatste tien Eredivisieduels van vorig seizoen en wist zaterdagavond dus weer niet drie punten te pakken. De laatste zege van NEC in de Eredivisie dateert van 22 februari, toen er werd gewonnen bij Willem II: de laatste keer dat de equipe van Pastoor in eigen huis won was op 3 februari (2-1 tegen Vitesse). Volgende week moet NEC op bezoek bij PSV.


Poll

FC Groningen gaat hoger eindigen dan NEC


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door fcgtom)

Goede overwinning voor Groningen hoor! Toch knap van ze, NEC gaat weer een zwaar seizoen tegemoet, zo lijkt het.

3 augustus 2013 om 22:04

Voor NEC worden vooral de wedstrijd na PSV belangrijk (pec, RKC en Nac). Als ze die gaan verliezen, krijgen ze inderdaad een heel zwaar seizoen. Vandaag was het in ieder geval niet veel soeps.

Grunningers, weet iemand waarom Adorjan niet meespeelde?

3 augustus 2013 om 21:41

Moet nog strijden voor een basisplaats denk ik. Hij viel wel in trouwens de laatste paar minuten.

3 augustus 2013 om 21:42

Van der Looi is erg onder de indruk van Adorjan, maar hij is volgens hem nog niet wedstrijd fit. Zo'n speler heeft natuurlijk even de tijd nodig om zich aan te passen.

3 augustus 2013 om 21:45

Snap ik ook wel weer. Ik hoop 'm binnenkort te zien, zeker in een leuk elftal kan je heel veel aan hem hebben . Zal Groningen ook wel een beetje volgen dit seizoen.

keiharde degradatie voor mijn club! jammer, achilles-nec.. ik kijk er al naar uit!

Hahaha...groningen koploper van de Eredivisie. Gefeliciteerd jongens! Erg leuk, goede overwinning uit in Nijmegen.

3 augustus 2013 om 21:48

Damn, had toch gehoopt dat het 1-3 zou blijven

Maar goed, het is belangrijker dat Ajax de komende zware reeks goed doorkomt ongeacht doelsaldo, zal niet meevallen.

Wat betreft Groningen, prima overwinning.
benieuwd wat Groningen kan dit seizoen, ik hoop toch wel dat clubs als Groningen en Heerenveen op termijn weer vast in de subtop staan met de strijd om Europees voetbal.
Die clubs hebben wel wat.

3 augustus 2013 om 22:03

Jammer jongens! Maar op de lange termijn zal dit plaatje vast niet hetzelfde zijn! Echt een heerlijk ontketend Groningen gezien. Enige pot waar ik nog niks van heb gezien is Ajax-roda, dus dat komt morgenavond wel. Kan ik dan beoordelen of jullie concurrenten voor ons zijn voor dit huidig seizoen! (hahaha)

3 augustus 2013 om 22:21

@sjonniex

We hopen het jullie moeilijk te kunnen maken over een aantal ronden

3 augustus 2013 om 23:08

Wil je ons niet met Heerenveen vergelijken...totaal geen vergelijking

3 augustus 2013 om 22:11

Groningen koploper en dat blijft het voor de rest van het seizoen

Goed resultaat van Groningen en een goed debuut van Cherry en van Van de Looi

3 augustus 2013 om 22:21

Ik vind het prima...of toch niet...mmm.

Heeft iemand enig idee waarom Magnasco niet speelde? Vond het een prima speler vorig jaar

3 augustus 2013 om 21:43

Kappelhof krijgt de voorkeur. Ik vind Magnasco wel dreigend, maar verdedigend kan het beter.

3 augustus 2013 om 21:45

Is ook een prima speler alleen geeft Van der Looi momenteel de voorkeur aan de verdedigend betere Kappelhof. Heb ook liever Magnasco hoor, maar goed, de winnende coach heeft altijd gelijk zullen we maar zeggen

3 augustus 2013 om 22:01

Oke ik vond Kappelhof juist weer tegenvallen vorig jaar maargoed. Hijzal wel een betere voorbereiding gehad hebben

3 augustus 2013 om 22:05

Helemaal mee eens dat begrijp ik ook niet.
hoop dat Wijnaldum rechtsback komt en Burnet Linksback
mits die weer terug komt naar het 1ste

3 augustus 2013 om 23:34

Wijnaldum is stijf links, die gaat heus niet rechtsback spelen. Ik hoop wel dat Magnasco Kappelhof uit de basis speelt. Burnet zit voorlopig op een dood spoor denk ik.

3 augustus 2013 om 21:57

Mangnasco die heeft in de voorbereiding aan aantal wedstrijden gespeeld maar in die wedstrijden was die niet echt super,hij werd overlopen in de wedstrijd tegen Helmond sport en daarna ging het alleen maar berg af.

is die optimistische Constantijn up in here ? Benieuwd naar ze reactie.....

4 augustus 2013 om 01:00

Nee Tuurlijk niet: ado verloren, chery MotM en een aanvallend en scorend Groningen, dan heeft onze gefrustreerde vriend echt niks meer te vertellen

4 augustus 2013 om 01:31

Haha nee het is aardig rustig

Hoelang kan pastoor daar eigenlijk nog zitten? Dit is echt een drama reeks. Zou me niets verbazen als hij de eerste ontslagen trainer wordt.

Wel een erg geflatteerde zege voor Groningen. Daan bovenberg moet nec zsm verlaten...wat een kluns

3 augustus 2013 om 21:49

wat was hier in hemelsnaam geflatteerd aan? Als je nou nog met 1-2 wint ofzo....maar 1-4 lijkt me weinig geflatteerd.

3 augustus 2013 om 21:49

wat,een drama spits jou voetbalinzicht is,echt dramatisch

3 augustus 2013 om 22:46

Groningen verdiende wel de overwinning, maar als je de wedstrijd hebt gezien was 1-2 meer op zn plaats. Vandaar dat ik het gwflatteerd noem. Het spel speelde grotendeels af op het middenveld, dus beide teams waren goed in evenwicht

3 augustus 2013 om 22:47

Btw...jou Nederlands is ook erg dramatisch

4 augustus 2013 om 01:03

Vogel, kijk de kansenverhouding nog even terug, want je lult behoorlijk uit je nek..

4 augustus 2013 om 05:56

Grote jongen ben je ... ik geef enkel de feiten weer

3 augustus 2013 om 21:51

Groningen wint gewoon verdiend hoor ! Wij speelden frisser en aanvallender voetbal

3 augustus 2013 om 21:53

Wat een treurige reactie. NEC had niets te vertellen.

Een prachtig gerenoveerd Groningen. Man of the Match: Chery! Alom aanwezig, goeie balaanname, gevaarlijk, veel overzicht en strooiend met goeie passes.

3 augustus 2013 om 22:01

die pablo heeft geen verstand van voetbal man ik ben echt trots op mn fcg z

3 augustus 2013 om 22:12

Ik heb ook genoten! Meer voetbal gezien dan in anderhalf seizoen daarvoor bij elkaar!

Eindelijk weer is een wedstrijd die Groningen ruim wint!
Chery had een leuk debuut en speelde goed, net zoals de rest eigenlijk. Ook leuk dat Zivkovic zijn eerste doelpunt voor de FC heeft kunnen maken.

3 augustus 2013 om 21:48

Hij heeft 1 keer gescoord.

3 augustus 2013 om 21:49

Jij ziet dubbel

3 augustus 2013 om 21:51

Hij heeft maar 1 keer gescoord
En die kon hij ook echt niet missen haha

3 augustus 2013 om 21:53

Zelfs als hij 2x gescoord zou hebben is het wel vreemd om hem ineens als goede aankoop te zien.

Wat hebben wij toch verschrikkelijk goed ingekocht jongens! Heerlijke wedstrijd met een geweldige Chery en ook Kostic was om van te smullen. Enige kwetsbare plek vond ik toch soms Botteghin, kwam nog niet helemaal zeker over. Wijnaldum speelde ook een uitstekende wedstrijd, iedereen trouwens bijna. Van der Velden was matig, veel nuttige balveroveringen, maar verloor zelf de bal ook aardig vaak. Verder heb ik ook genoten van Kirm en Kappelhof, degelijk en Kirm gewoon direct weer belangrijk. Chery mag misschien het centrum zijn van de aandacht, maar Kirm heeft zeker evenveel bijgedragen aan de overwinning als het op statistieken aankomt.

Al met al ben ik echt zeer positief verrast. Had er aan het begin niet te veel vertrouwen in gezien de voorbereiding, maar dit is echt uitzonderlijk. Heb voor het eerst weer eens echt genoten van onze prachtige club! Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!!

3 augustus 2013 om 22:01

Ik vond Botteghin juist prima spelen. Over Kostic ben ik ook zeer te spreken, maar ik vind dat hij vorig seizoen al meer minuten moest krijgen.

3 augustus 2013 om 22:03

Ja dat snap ik ook niet waarom Maaskant hem nooit een kans gaf..
alleen de playoffs speelde die, blij dat die arrogante mannetje weg is (dhr Maaskant)

3 augustus 2013 om 22:10

Ja klopt, in de play offs speelde die ook prima. Hij kon deze wedstrijd misschien alleen was meer afleggen. Hij had soms oogkleppen op.

3 augustus 2013 om 22:02

Botteghin onzeker, vond hem juist verzekerd over komen elke keer net dat voetje er tussen of met de kop..
het enige is dat die voetballend niet sterk is..
voorderest ben ik het helemaal met je eens de ene zwakkere speler van de FC was vd Velden

3 augustus 2013 om 22:06

Inderdaad. Hij heeft die Higdon goed uit de wedstrijd gehouden, maar hij had wel een aantal momentjes die er wat schlemielig uitzagen. Voor de rest deed hij het prima. Voetballend zag het er inderdaad ook niet altijd even chic uit. Maar met een Chery en een Lindgren die van achteruit de opbouw verzorgen hoeft dat absoluut geen probleem te zijn. Dit weekend kunnen we in ieder geval genieten van deze geweldige uitslag!

Toch.. Moet gezegd worden. Wijnaldum viel me vooral tegen. Opbouwend en aanvallend veel foute passes. Voor de rest was ik vooraf kritisch op Groningen, maar het spel valt mij allezins mee! Vele malen attractiever en stabieler dan afgelopen jaar. Vai Grunn!

4 augustus 2013 om 12:28

Wijnaldum speelde erg sterk hoor. Aanvallend dreigend en verdedigend prima werk geleverd.

Erg genoten van de FC! Mijn weekend kan niet meer stuk.

Heerlijk zo onverwachts.
Prima voetbal gezien.
Wijnaldum die in de 2de helft elke duel won,
Chery heerlijk gespeeld en wat te denken van Botteghin..
Kostic ook briljant, kortom heerlijk weekendje.

Volgende week Utrecht.

K. Adorján kwam er pas laat in kunnen we toch nooit een cijfer voor geven...

Voor de rest heeft FC Groningen een prima wedstrijd gespeeld hopen dat ze dit een heel seizoen vol kunnen houden.

Prima wedstrijd van Groningen. Nec zal het dit jaar erg moeilijk gaan krijgen, net boven de streep denk ik zo.

3 augustus 2013 om 22:47

ik teken ervoor!

3 augustus 2013 om 22:50

Zo ziet het er wel naar uit inderdaad, we hebben het geluk dat rkc gae cambuur zwolle en nac nog mee doen aan de competitie. Deze clubs hebben nog minder kwaliteit al zie ik nac, gae en cambuur op strijd van nec winnen...

4 augustus 2013 om 12:30

Zwolle heeft duidelijk meer kwaliteit dan Nec, PEC Heeft grote stappen gemaakt vorig
seizoen! NAC is gelijkwaardig misschien wel wat beter.

1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar ben heel blij met de punten.. en die eerste plaats op de ranglijst kan me gestolen worden is toch geen reële weergave van de eredivisie. Grunn moet nog wel werken aan de verdediging, en Chery eerste helft goed tweede helft niet meer gezien.. Maar genoeg gemuggenzift, genieten van de heerlijke overwinning.. de rest komt later wel..

En dan hebben we nog Ekong en Adorjan achter de hand. En Magnasco. Kan een superseizoen worden. Maargoed. Een zwaluw maakt nog geen zomer.

3 augustus 2013 om 22:56

Verwacht niet te veel van ekong, die moet het nog maar laten zien

3 augustus 2013 om 23:38

Die heeft anders een prima indruk achtergelaten in de voorbereiding. Net als Adjoran. Kan een mooi seizoen worden voor de FC.

Inderdaad sommige mensen raken gelijk overmoedig als ze de ranglijst zien !! We staan voor even op de eerste plaats poeh poeh !!! FC speelde een goede wedstrijd en zeer verdiende zege maar nu komen de echte testen Utrecht , Cambuur en Eagels uit ik hoop dat Groningen deze goede lijn kan doortrekken dan kan het een leuk seizoen worden !!!

3 augustus 2013 om 22:57

Cambuur en eagles uit vind jij een betere test dan nec uit ??? Jullie winnen bijna nooit in nijnegen, sla de statistieken er maar op na

4 augustus 2013 om 01:56

ja dat is een betere test alles voetbalt beter dan dat drama team uit nijmegen waar jij fan van bent, die spits heb ik btw niet gezien en texeira wel ,schotse competitie is zeg maar ramatisch enige leuke ploeg is celtic

4 augustus 2013 om 18:44

jij snapt er duidelijk niks van

Wat een klote wedstrijd. Echt erbarmelijk slecht van de kant van Nec. Groningen heeft het aardig gedaan en oververdiend gewonnen. Maar wat was het slecht van de kant van ons. Iedere tweede bal was voor Groningen, de opbouw van achteren was vreselijk en wat Bovenberg aan het doen was weet ik niet maar met voetbal had het niks te maken.
Dit was nog maar Groningen en daar verlies je al met 1-4 van thuis, volgende week uit bij PSV dubbele cijfers? Dit wordt een héél lang seizoen..

Zo he dit was genieten!! Vooral de eerste helft al werd gelukkig die goal van Nec afgekeurd anders krijg je meteen een andere pot. Maar daarna echt heer en meester en wat is die Chery een fijne speler voor ons! Speelde een beetje zoals Overtoom bij AZ constant aanspeelbaar! Daarna tikken en gelijk door bewegen echt gemist vorig jaar! Die hele linkerkant zit veel voetbal en dreiging in met Wijnaldum,chery,kostic (die Bovenberg zoek gespeeld heeft). De rechterkant speelde heel degelijk en volwassen daar geeft Van der Velden ons veel meer voetbal en gogme ten opzichte van een Kieftenbelt. Kirm speelde ook prima en heeft zoals we weten een uitstekende voorzet vanaf rechts.
Texeira ook gewoon prima met zijn balletje terug wat de eerste goal bracht en daarna zelf 1 maken. Zivkovic compliment voor zijn heerlijke invalbeurt! Lekkere kop bal. En dan als laatste Botteghin die in de duels als een beer speelt net zoals Van Dijk dat vaak deed. Alleen aan de bal opbouwend kan hij wat beter worden maar had Higdon in de zak!

Nec ook wel verbijsterend slecht..de 1ste helft grotendeels onmacht maar dan nog door naief verdedigen staat het ineens 1-2 dan denk je publiek erachter een boost het kan wel lastig worden. Maar gelukkig bleef dat uit en probeerde wij te voetballen en bouwde we goed uit.

Kostic was met name vermakelijk constant bijna 3 man bezig houden en te slim af zijn heerlijke 3 punten!!

5 augustus 2013 om 17:21

En zaterdag Utrecht thuus. Wat denk je der van?

Tja, waar zal ik beginnen. Ik zal maar beginnen met iedereen die Groningen een warm hart toedraagt de feliciteren met een puike overwinning.

En dan.... Bovenberg. Dat kan gewoon niet meer. Die jongen kan gewoon niks. Hij is opbouwend zwak, hij is niet snel. Maar datgene waarvoor je er staat als verdediger, verdedigen namelijk, kan hij al helemaal niet. Het is een ramp. Ik heb hem duels zien verliezen die echt onmogelijk zijn om te verliezen(bal bij de zijlijn, tegenstander aan de andere kant, zet je lichaam ertussen en tegenstander kan er niet bij. Kind kan de was doen). Die jongen moet door Pastoor in bescherming worden genomen. Je hebt met Disveld een rechtsback uit de eigen jeugd die de vertegenwoordigde jeugdelftallen van de Knvb heeft doorlopen en aanvoerder was van de U17 ploeg die Duitsland verpulverde een tijdje geleden. I rest my case.

De andere verdedigers worden er ontzettend onzeker van. Ik denk namelijk dat voetballers dat nogal aanvoelen als iemand een zwakke plek is, en ook andersom als je op iemand kan vertrouwen. De verdedigers moeten nu vaker lopen om de fouten van Bovenberg te herstellen, en dan moeten ze daarna ook nog hun eigen hachje redden. Dat gaat niet. Het is eigenlijk net als de oude Grieken, de beroemde Spartanen om precies te zijn: een (enorm) zwak punt in je verdediging kan fataal zijn.

Maar alles in de schoenen schuiven van Bovenberg is ook niet helemaal eerlijk, want Pastoor stelt hem op en andere spelers maken natuurlijk ook fouten. Higdon kan een prima spits voor NEC zijn, maar hij moet wel bruikbare ballen krijgen. Hemlein heeft een prima voorzet, maar moet wel bruikbare diepteballen krijgen. Middenveld stond niet goed en de afstemming met Higdon was ook niet optimaal. Dan loop je(vooral na rust) letterlijk en figuurlijk achter de feiten aan. En dat is fysiek gezien ook het zwaarste. Ik durf te wedden dat Groningen veel minder energie verspild heeft omdat die het balletje gewoon vrij simpel van voet tot voet lieten gaan.

3 augustus 2013 om 23:30

Dat je de kracht hebt om te reageren verdiend al een duim! En bedankt voor je sportiviteit.

Die bovenberg werd soms idd wel heel kinderlijk uitgespeeld. Al is Kostic fysiek ook best sterk voor zo klein mannetje. Maar idd mag Daan zich schamen en was je opmerking eerder terecht over hem! Maar zoals je zegt ik vond ook het centrale blok wel overdreven onzeker Texeira die er half achteraan rent op 5 meter afstanden toch gelijk die bal de tribune in peren..zo kom je nooit aan voetballen toe. Die Hemleim heeft idd een goeie voorzet in de poten (mis alleen individuele actie). Foor werd veel te weinig gezocht die kan zeker goeie dingen brengen.

Als dat zo is van die jonge rechtsback dan hoop ik dat die snel gebracht word! Die spits zit wel een goede kop op maar moet idd wel bediend worden zo type lijkt het me wel. Vandaag ook geen makkelijke dag want die Botteghin is fysiek wel 1 van de sterkste in de competitie die vond ik vorig jaar in de duels ook al indrukwekkend. Straks in ieder geval Koolwijk dat is toch een aanspeelpunt en brengt veel meer balbezit en rust! Hoop dat jullie je snel herpakken en een ingespeeld elftal krijgen. S6 mate!

3 augustus 2013 om 23:37

Het klinkt precies als Groningen vorig seizoen. Onmachtig, niks op de bank wat nog voor een verrassing kan zorgen, succes er mee, het was vorig seizoen een heel erg lang seizoen voor ons. Ik hoop dan ook dat deze zwaluw wel zomer maakt.

4 augustus 2013 om 00:53

Dank!
ik vond foor met afstand de beste bij nec, alles liep over hem. Hij gaat nog een mooie toekomst tegemoet.

Bovenberg idd zeer zwak. alhoewel kostic ook geen gemakkelijke tegenstander is: hij is erg technisch, heeft een actie in huis en is echt snel op de eerste meters.

Heb je nog vertrouwen in pastoor?

4 augustus 2013 om 01:27

Pastoor heeft kwaliteiten, dat heeft hij laten zien. Echter loopt het al 6 maanden niet, en als ik zie hoe het vandaag zie kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat meneer Pastoor een resultaatje nodig heeft, en snel, want ik denk niet/ weet wel zeker dat als NEC nog 5 wedstrijden zo speelt dat het over is. Das hoe ik er over denk: hij kan het wel maar het is nu echt bijna 5 voor 12 voor Pastoor. Waar andere trainers met een schone lei aan het seizoen begonnen, was dat bij NEC door de dramatische eindreeks natuurlijk niet zo. Daarbij zijn de investeerders(die nu de macht toch wel stevig in handen hebben) ook niet kapot van Pastoor als ik de VI mag geloven. En iedere wedstrijd die Bovenberg speelt zal de weerstand tegen Bovenberg alleen maar doen toenemen, maar zal dan ook de weerstand doen toenemen tegen de man die hem maar blijft opstellen. Bovenberg is net te handhaven, maar als Pastoor hem blijft opstellen is Pastoor zodadelijk ook niet meer te handhaven. Het zal zowat de 1e trainer bij NEC worden die ontslagen wordt omdat hij een speler de hele tijd blijft opstellen. Eigenlijk is er geen enkele reden om Bovenberg op te blijven stellen.

Kostic vond ik ook prima spelen. Prima dribbel, aardig schot. Weinig mis mee.

Daan Bovenberg ga aub klaverjassen en kom nooit meer op een voetbalveld!

De daadwerkelijke reden dat NEC van Groningen verliest is: Daan Bovenberg
Wat een zwakke voetballer is dat. Blijkbaar doet hij op kantoor bij Pastoor iets heel erg goed wat mijn vriendin bij mij ook goed kan. Ik zie geen andere reden dat hij in de basis mag starten en ook nog eens de wedstrijd mag uitspelen. De supporters moeten hem allemaal niet en dat is ook duidelijk te horen in de Goffert. Snel verkopen die Bovenberg

3 augustus 2013 om 23:26

Ja smoesjes. In het vorige artikel had je nog zo'n grote mond dat Groningen waardeloos was? Pak slaag gekregen in eigen huis. U mad ?

4 augustus 2013 om 03:56

Laat ook maar. Stond een heel verhaal maar die gast is de moeite niet waard.

4 augustus 2013 om 15:05

Klopt..

Ranking of Nec, my team.

Johnsson= luckily, there are direct flights from Weeze to Sweden, just in case.
Bovenberg= he's good. For any Top Klasse team.
Conboy= I don't know how it works in Denmark, Man, but I can tell you: high passes from the left flank directed precisely to the penalty area -in order to let your mates trying to headbutt- are NOT forbidden
Van Eijden and Cmovs= showing great confidence when they have the ball in their feet, full of terror when Groningen's attackers had it. Not exactly the stronger point for a central defender.
Palsson= Please, talk to Conboy: passing the ball to your teammates instead of giving it to your opponents is NOT forbidden. But at least you showed some spirit in the pitch, it's something from which starting over.
Loen= He's good. As much as Bovenberg.
Foor= The Only One. I guess he felt a deep sense of loneliness today.
Hemlein= the guy who mostly was similar to a football player today, Foor excluded. Nice start.
Higdon= A lot of good ideas, all of them bad executed. I want to believe that there's room for improvements there.
Celik= Who? Was 100% sure we played in 10 men for any reason today.
Diarra= he did in 25' what Loen would not likely do in 3 full matches. He walked in 65' minutes too late, but it's not his fault.
Jahanbakhsh= he wanted to break the world, and that's good. But he missed a ball control in front of Bizot which could have led to something unexpected. Not really the best visit card ever.
Tutuarima= nv

Pastoor= you don't go playing in the pitch, dear Alex, so we understand that if your keeper decide to have an awful debut it's not your fault. You didn't miss 90% of ball controls and didn't tell Conboy to perform all his high passes wrong, it's not your fault, we understand it. The poor skills of the roster is something you have to cope with, it's not your fault, we understand it.
But the lack of spirit of this team, playing all matches as they are friendly ones, going always down of 1 or 2 goals before seeing any kind of rage in the pitch, making the supporters almost sure to have a bda day in De Goffert... well, that is something we don't understand. And it's your full responsibility,as it was last season. Having confirmed you on NEC bench instead of sacking you, as you deserved at the end of last season, well, that's not definitely your fault. But please remember, resigning is NOT forbidden and it's still an option you should seriously take into consideration.

NEC Board= Quo usque tandem abutere, Directores, patientia nostra? (it's easy, dear Board, just google it)

Is adorjan wel voor de basis gehaald aangezien de leeuw, chery en lindgren t middenveld is. Of wordt texeira uit de spits gehaald ipv adorjan

3 augustus 2013 om 23:31

Adorjan kan als aanvallende middenvelder, rechtsbuiten of eventueel spits spelen. Ik hoop zelf dat hij Van der Velden uit de basis speelt. Maar dat het zou ook Kirm of De Leeuw kunnen worden die t.z.t. plaatsmaakt. Adorjan is een technisch zeer begaafde speler die naar ik verwacht echt de basis wel gaat halen,

Overigens is De Leeuw verteld dat hij zich op de spitspositie moet richten. Zijn plek van vorig seizoen, achter de spitsen, bestaat dit seizoen niet. Hij zal zeker niet op het middenveld spelen en het experiment om hem als valse rechtsbuiten te posteren, is mislukt.

4 augustus 2013 om 01:58

de leeuw word waarschijnlijk teruggehaald naar middenveld dus dan word vd velden gepasseerd

4 augustus 2013 om 11:18

Zoals djdwars al zegt, las ik ook dat de leeuw van den velden uit t team gaat spelen. Adorjan ken ik dus was geen uitleg over zijn manier van spelen nodig maar hij lijkt mij juist geschikt voor de spitspositie zodat een de leeuw over hem heen kan de spits in. Maar bedankt!

NEC begon wel met iets meer overwicht dan FC Groningen, snel wisten we ons te herpakken. De 0-1 was misschien nog een wat gelukkig doelpunt, maar daarna heeft FC Groningen toch wel aardig gevoetbald. En ook nog wat kansen gehad, de 0-2 was een knappe aanval. Ook NEC kreeg een goede kans, Conboy die net voorlangs kopte. Op slag voor de pauze scoort NEC dan een vrij kopdoelpunt. Na een goede voorzet van rechts. Die Foor vind ik wel een leuke voetballer.

Toch leek NEC de tweede helft wat brutaler, en ging op jacht na de 2-2. Gelukkig maakte FC Groningen de 1-3, na dom balverlies: Of te wel goed druk zetten van Groningen. Daarna speelde Groningen het heel erg volwassen uit, werd nog enkele malen gevaarlijk en scoorde via Zivkovic. Een treffer die ik niet meer gezien, want zat in de bioscoop bij de film now you see me

Toch een knappe seizoen start van Groningen, en dik verdiend Gefeliciteerd met de eerste 3 punten...

Op welke plaats gaat die adorjan spelen? Aangezien kirm, chery en kostic gewoon heel goed speelden

Oei Nec toch. Er werd al door velen een zwaar seizoen voorspelt en dat zal wel zo zijn. In eigen huis op deze manier worden afgedroogd. Volgende week uit naar PSV zal ook geen pretje zijn voor de fans.

Eindelijk een wedstrijd van Groningen ik me niet kapot heb lopen ergeren aan de opstelling en speelwijze. Chery de beste man in de eerste helft, voegt wel degelijk iets toe op het middenveld, iets wat ik niet echt zat zitten maar zoals hij gister speelde perfect in de ploeg past. Kostic de beste man in de tweede helft, lijkt eindelijk het vertrouwen te krijgen.

Nou de ploeg zo laten staan graag, al zie ik nog graag magnasco terug in de basis die gewoon een betere back als kappelhof is

die pablo montana is echt niet goed bij zijn hoofd.....
Volgens mij heb ik een hele andere wedstrijd gezien, Groningen speelde leuk aanvallend voetbal en NEC was gewoon heel erg zwak. Zwaar verdiende overwinning voor de FC

Het gemis van Koolwijk (geblesseerd), en het vertrek van vd Velden naar fcg (aderlating) kan je wel merken.
Jammer dat je maar 3x kan wisselen. Groningen dik verdiend gewonnen. Chery ontpopt zich nu al als een publieksfavoriet. Maar daar kopen wij in Nijmegen niets voor.

Enigste twee pluspuntjes wat ik gezien heb aan Nijmeegse was dat de wedstrijd op t einde afgfloten werd en het drama niet groter werd, en dat Higdon oog voor medespelers heeft en vaak de goede plaats op zoekt, Minpunt dat teveel ballen op Higdon kwamen. Waardoor het allemaal erg voorspelbaar werd, maar wat moet je dan met de overige 10 die niet beter konden... Fantasieloos voetbal. Foor op 10 komt nog duidelijk tekort en zo zijn er nog wel 6-7 anderen die door het ijs zakten op de warme zomeravond, gisteravond. FcG was zonder echt aan te zetten heer en meester in de Goffert. Belooft een zwaar seizoen te worden voor mijn cluppie.

En dan na afloop van de wedstrijd: NEC "supporters" verlaten het stadion voortijdig en komen naar het gastenvak. Beginnen met bierflesjes en stenen naar de auto's van ons te gooien. De sfeer werd even grimmig. We wilden wegrijden en komen die koekenbakkers uit de bosjes, trappen ze op een auto met een gewoon gezin, stappen we met zo'n 20 man uit rennen ze de bosjes weer in.
Politie en ME weer waardeloos opgetreden.

Wat een laffe "supporters'' van Nec.(niet alle, alleen die mensen die daar herrie schopten)

Over de wedstrijd, geweldig! Nooit meer zo'n sprankelend FC Groningen gezien en het was ook feest in het uitvak. Ook mooi dat er 4 verschillende doelpuntenmakers waren, scorendvermogen hebben we blijkbaar wel. Cherry, Kirm en Kostic speelden een puike partij.

Botthegin oogde sterk maar af en toe had hij een actie waaruit je kon zien dat hij nog niet helemaal op zijn top is.
Volgende week utrecht thuis maar ik denk dat het wel goed komt.

4 augustus 2013 om 13:24

Jammer dat zulke dingen gebeuren en wil mij ook van dit distantiëren. Proficiat met de 3 punten.

4 augustus 2013 om 13:40

Dank u! Hopelijk gaat het beter en verliezen jullie alleen nog van Groningen in onze thuiswedstrijd hehe

mooie overwinning voor mijn club.
chery,kirm,kostic waren de uitblinkers vandaag.
volgende wedstrijd is de leeuw er weer erbij. ik verwacht dat hij op de plek van van der velden zal gaan spelen. ik hoop dat magnasco kapelhof uit de basis speelt want ik vind hem aanvalend veel beter dan kapelhof.
zo zou ik het willen zien tegen utrecht :

bizot
magnasco
letschert
botteghin
wijnaldum
de leeuw
lingdren
chery
kirm
texeira
kostic

dat worden volgende week dubbele cijfers in eindhoven..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder51
M. de LeeuwAanvaller50
M. El HankouriAanvaller50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

22 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren