PSV kan na officiële berichtgeving Barcelona streep door doelwit zetten

Donderdag, 20 juni 2013 om 18:54Daniel Cabot Kerkdijk

/

Andreu Fontàs staat met ingang van komend seizoen bij Celta de Vigo onder contract. Barcelona maakt donderdagavond melding van de transfer van de 23-jarige verdediger naar de Galiciërs, die afgelopen seizoen maar ternauwernood aan degradatie wisten te ontsnappen. Met de overstap is een bedrag van een miljoen euro gemoeid.

Fontas komt in Balaidos een oude bekende tegen: Luis Enrique. De oefenmeester is aangesteld als opvolger van Abel Resino en was voor zijn dienstverband bij AS Roma werkzaam als coach van Barcelona B. Fontas speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Real Mallorca, maar ook dat was geen onverdeeld succes.

Fontas, goed voor zestien officiële duels in de hoofdmacht van Barcelona, werd vorige maand met PSV in verband gebracht. De toekomst van de verdediger ligt de komende drie seizoenen echter in Vigo, al heeft Barcelona een terugkoopoptie in het contract laten opnemen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door dv71)

Jammer, maar dan moet er dus maar een andere komen. Is wel nodig namenlijk.

21 juni 2013 om 17:22

Deze gozer is nooit doelwit geweest van Psv Geruchten uit de media, niets meer!!!!!

Psv, stop nou eens met kopen en richt je nu maar eens op de jeugdopleiding.
Walgelijke koopclub van de bovenste plank.

20 juni 2013 om 19:00

Fontas zou in mijn ogen een goeie versterking zijn voor Psv. Van mij mogen ze wel kopen (dat doen wij zelf ook, alleen kopen wij voornamelijk jeugdspelers), zolang het maar gerichte aankopen zijn. En dat ontbrak er toch veelal aan de laatste paar jaar bij Psv. Er werden teveel middenvelders/aanvallers gekocht en te weinig geïnvesteerd in de verdediging.

Daarnaast moet er ook wat zijn in de jeugdopleiding. Aangezien Cocu goed weet wat er loopt, neem ik maar aan dat er geen betere speler in de jeugd zit dan Marcelo en Dereijk. Maar misschien kan een Psv-fan daar meer over zeggen?

20 juni 2013 om 19:01

Laat ze lekker!
Niet iedereen hoeft het hetzelfde te doen als Ajax en Feyenoord..

21 juni 2013 om 07:53

Dat Ajax en Feyenoord het nu zo doen is ook alleen maar uit pure noodzaak geboren, ze kampen allebei met verschrikkelijke rode cijfers, en weet je waar die door kwamen? Doordat ze allebei alleen maar hadden gekocht, ik schrijf het nog eenmaal, PSV heeft zich 100% vergist in hun verdediging, was die gewoon op orde geweest, had Ajax de laatste 3 jaar helemaal geen schaal gehad, maar waren ze 3 jaar op rij 5 wedstrijden voor het einde al helemaal kansloos geweest.

21 juni 2013 om 08:07

Haha, wat een onzin!
Ajax leid al 113 jaar het gros van de eigen selectie zelf op! Ze hebben nog nooit een compleet gekochte selectie gehad!

En áls dat zo is, waarom heeft PSV dan niet 2 jaar geleden iets aan z'n verdediging gedaan?
Ik bedoel, vergissen is menselijk, maar daar ben je na een jaar toch wel achter? Heb je toch geen 3 jaar voor nodig?

Daarnaast begrijp je blijkbaar mijn punt niet helemaal, ik zeg juist, laat PSV het op z'n eigen manier doen, oftewel laat ieder in z'n waarde!
Ff de slaap uit je ogen wrijven voordat je begint te blèren

21 juni 2013 om 17:23

Ajax koopt ze allemaal als ze 16 en 17 zijn en gaat ze dan 'zelf opleiden'. dat is wat je bedoelt toch?!

21 juni 2013 om 18:42

Beter op 16 jarige leeftijd kopen voor 1 milj dan op 19 jarige leeftijd voor 7/8/9 milj.. Liever 8 Eriksens/fischers dan 1 Maher

20 juni 2013 om 19:02

@tigre Afca

Als je de berichten een beetje volgt dan kan je zien dat PSV 5 jeugdspelers heeft gecontracteerd voor t eerste elftal voor komend seizoen.

Dat zijn tenminste Echte eigen jeugdspelers.

Niet zoals dat walgelijke hypocriete club Ajax die jeugdspelers op hun 16/17de wegkaapt bij Deense clubs en onder andere PSV en dan zegt; Ja die komen uit onze jeugd.

20 juni 2013 om 19:10

Over welke spelers heb je het? Degene die in de afgelopen dagen in de media kwamen waren spelers die bij Jong PSV gaan spelen in de Jupiler League. Ze moeten een minimum aantal contractspelers daar hebben. Niet echt de waarheid dus dat ze direct voor het eerste worden gecontracteerd.

Daarnaast hoor je mij niet zeggen dat de Deense spekers van Ajax eigen jeugd zijn. Wat wel zo is, is dat ze bij Ajax 1 tot 2 jaar in de jeugd worden klaargestoomd voor het eerste. Maar eigen jeugd? Nee.

20 juni 2013 om 19:06

Slecht onderbouwde reactie, wanneer zoals nu, Van Bommel, Toivonen, Mertens, Lens, Hutchinson, Waterman en misschien nog Pieters en Strootman vertrekken. Is het totaal niet gek dat als je 7 basisspelers kwijtraakt en de verdediging zoals iedereen hier altijd al heeft geroepen, van een dramatisch niveau is, je niet hoeft te kopen. Wanneer die jeugd in 1 keer zo goed was hadden die vorig jaar al wel gespeeld toch? Dit is een proces wat enkele jaren zal gaan duren.
Doordat Lens en Mertens weggaan en PSV nog niet in verband is gebracht met een spits of buitenspeler wordt al duidelijk het signaal afgegeven dat de jeugdspelers Depay en Locadia een kans gaan krijgen. Maar voor die andere posities kan dat op korte termijn nog niet en zal over een jaar of 4 a 5 pas geoordeeld mogen worden. Ik hoop dat je dit een beetje begrijpt Tigr_afca

20 juni 2013 om 21:03

Dat ze eindelijk in hebben gezien dat het beleid van Ajax heel goed is en dat overnemen vind ik uiteraard goed voor het NL voetbal en een compliment voor het beleid van Ajax.
Helaas heeft PSV niet zulke grote talenten als Ajax in de jeugd rondlopen.. Depay is bijv. niks beter dan Lukoki (die bij Ajax op de bank zit & verhuurd mag worden) en Locadia is helemaal een grap, wat is dat een prutser zeg.
Locadia is puur opgehemeld door die wedstrijd dat hij 3 keer ofso tegen VVV Venlo scoorde, want het is echt een superhouterige spits die er weinig van bakt.
En dat ze in Eindhoven eindelijk een keer naar de verdediging gaan kijken werd ook wel eens tijd zeg.(ik kon ze 2 jaar geleden al vertellen dat de verdediging te matig voor woorden was)

20 juni 2013 om 21:31

Oke, Locadia is inderdaad wat opgehemeld ( kenmerk van ons opportunistisch land), maar jij vind Depay niks beter dan Lukoki? Laat me niet lachen zeg! Lukoki kan er echt geen reet van! Wees objectief en kraam niet vanwege Psv-haat deze onzin uit asjeblieft!

20 juni 2013 om 22:33

Ik denk dat je je Ajax bril even moet afzetten en wedstrijden van Jong PSV moet gaan kijken voordat je een conclusie trekt over de jeugd in Eindhoven. Depay heeft weergaloos veel talent en Locadia houterig? Ik heb geen idee hoe je daarbij komt.

21 juni 2013 om 00:12

Ik kan hier beter niet op ingaan, want kijk heb jij er niet op. Heel apart dat beide wel bij Jong Oranje zaten en Lukoki en Hoesen in eerste instantie niet! Maar ga verder maar door met je fantasiepraatjes. Verder over talent in de Jeugd, waar eindigde PSV A1 dit jaar en waar Ajax A1. Daaag Tigre! Verder ben ik het wel eens dat Ajax en Feyenoord goed beleid voeren momenteel

20 juni 2013 om 19:14

wat stond er afgelopen seizoen bij Ajax in de basis dan, dat echt uit de eigen opleiding komt?
Volgens mij Vermeer, van Rhijn en Blind. De rest is allemaal bij andere clubs vandaan gehaald. Wel leuk hoor om te zeggen dat Fischer en Eriksen uit de eigen jeugd komen, maar daar is gewoon een transfersom voor betaald.
Alderweireld uit Belgie gehaald, Moisander moesten ze kopen van AZ, Poulsen geen eigen jeugd, De Jong pas op z'n 16e bij Ajax gekomen, Sigthorsson gekocht, Schone transfervrij gekomen, Boerrigter transfersom voor betaald.
Wij zijn net zo goed een koopclub als Psv, alleen wij kopen jonge spelers en noemen het eigen jeugd. Maar wij gaan een rechtsbuiten huren omdat we die blijkbaar niet in onze eigen jeugd kunnen vinden. We praten over het kopen van Maher terwijl we in die beroemde jeugdopleiding zo´n 3 spelers hebben voor die positie. Van Ginkel moest ineens komen.
Gelukkig gaat dat allemaal niet door, laat maar lekker die jonge jongens in Ajax 1 komen, desnoods worden we dan een jaartje geen kampioen.

20 juni 2013 om 20:05

Een Ajax supporter die na 3 kampioenschappen op rij zegt desnoods worden we een jaartje geen kampioen. Jij snapt helemaal niks van hetgeen het bij een voetbalclub om draait. Dat is presteren met je eerste elftal. . Ajax moet elk jaar kampioen en anders is het een teleurstelling. Nu moet er juist progressie gemaakt worden om verder te komen in de CL. Eigen jeugd een middel om het doel te bereiken, namelijk zo goed mogelijk presteren met het eerste elftal en geen doel op zich.
En als de jeugd goed genoeg is krijgen ze heus wel de kans. Je vergeet dat in de 1e selectie ook spelers als Veltman, Denswil, Sporkslede, Klaassen en Lukoki zitten.

20 juni 2013 om 20:36

@dennisjwt

Wat je zegt is werkelijk onzin. Ajax is bezig met groeien naar de toekomst toe. In zowel financieel opzicht als structureel beter worden met een hogere kwaliteit aan spelers en eigen jeugd. Dat heeft tijd nodig. Als je dan 3 jaar achter elkaar kampioen bent geworden, dan is het echt geen drama als dat een jaartje niet gebeurd, als je maar vooruit gaat. Gezien het feit dat er behoorlijk wat talent zit aan te komen, zowel eigen jeugd en aangekochte/aangetrokken jeugd, is het helemaal niet erg om nu bijv. Eriksen, De Jong, Vermeer en Alderweireld te verkopen en nog meer vet op 't bot te krijgen en jonge talenten de kans te geven.

20 juni 2013 om 21:05

Fischer en Eriksen zijn gewoon eigen jeugd, want die hebben zich bij Ajax ontwikkeld tot de toptalenten die ze nu zijn.
De Jong is geen eigen jeugd? hahahahahaha is gewoon een puur Ajax jochie hoor.
Ik wil nog wel verder op je post in gaan maar ik lees louter onzin..

20 juni 2013 om 21:39

Jij mag het onzin vinden wat ik zeg. Je kan ook de jeugd voldoende kansen geven en beter willen worden. Prima dat jij er zo over denkt maar ik niet. Jij vind het prima om stappen achteruit te zetten. Zie niet in welke progressie er gemaakt wordt als je dit jaar derde wordt en weer in de 1e ronde CL eruitvliegt. Welke progressie gaan die spelers het jaar erop maken dan in de EL? Gaat dus totaal niet samen.dan vertrekken weer 3 basissplelers en kan je bijna opnieuw beginnen. Ik zal wel weer een arrogante Ajacied genoemd worden, maar als regerend kampioen met veruit de beste financiele situatie van Nederland (financieel is Ajax dus al kerngezond), een psv dat een heel nieuw team moet bouwen, en feyenoord dat bij wijze van spreken geen stuiver te betseden heeft en Vitesse dat met Bony en Van Ginkel zijn 2 beste spelers kwijtraakt is alles minder dan een titel gewoon teleurstellend. Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen en probeer je de bescheiden provinciaal uit te hangen, maar is Frank de Boer wel iemand die de mentaliteit van de club begrijpt en wel iemand die durft uit te spreken dat Ajax voor de 2e ronde CL moet gaan en stappen vooruit moet maken. Want dat is waar Ajax voor staat Amsterdamse bluf, flair en zelfvertrouwen. Geen 1 echte Ajacied zal al voor het seizoen zeggen dat het geen moer uit maakt als je geen kampioen wordt. Maar goed blijf jij maar dromen dat er stappen vooruit gezet kunnen worden zonder titel en met EL voetbal. In mijn ogen gaat dat niet samen. Zeker gezien het feit dat Ajax spelers toch zelden langer dan 3-4 jaar kan vast houden.

20 juni 2013 om 23:30

@dv71. Ik als PSV supporter kan het wel waarderen dat jij een aantal mede-supporters die hier lopen te provoceren even uitlegt dat ook Ajax af en toe spelers moet kopen/huren om voor een goede balans in de selectie te zorgen. Ik vind het vermoeiend dat sommigen denken dat, wanneer de 4 sterkhouders bij PSV vertrekken, ze allemaal opgevangen kunnen worden door jeugd. Bovendien neemt het een aantal seizoenen in beslag wanneer je je beleid zo drastisch aanpast. Gelukkig zijn er ook Ajacieden, die dit wel inzien en niet continue alles afkraken wat een concurrent doet.

Edit: Ik zie dat er meer Ajacieden zijn die zich generen voor Tigre_afca. Maar goed, je hebt bij elke club wel wat supporters die niet altijd op een volwassen manier een discussie kunnen voeren.

21 juni 2013 om 07:22

@dennisjwt: In de eerste regel heb ik het over de basis? Sinds wanneer zijn de namen die jij noemt basis?
Dus omdat ik liever 2e wordt met eigen spelers dan 1e met een gekocht elftal begrijp ik er niets van?
Als iedereen jouw mening zou moeten delen kunnen we een deel van deze site wel sluiten, want dan zijn discussies niet meer nodig.
Het enige dat ik zeg is dat Ajax geen geld moet investeren in spelers als Maher en van Ginkel omdat IK vind dat we daar al genoeg spelers voor hebben lopen in jong Ajax en/of de A1.
En juist omdat we al 3x kampioen zijn geworden zou ik er mee kunnen leven als we het een keer niet worden. Zeg ik daarmee dat het me geen moer kan schelen? Pfff ik kan me nog de periode herinneren vanaf 2000 dat we slechts 2x kampioen zijn geworden en PSV een stuk of 8x, dat was pas erg.
Sterker nog ik zou het geweldig vinden als we wel kampioen zouden worden, dat is dan de 1e keer in de geschiedenis dat we het 4x op een rij worden. PSV heeft dat al 2x gepresteerd, dus zou wel leuk zijn als we dat een keer gaan evenaren of verbeteren. Maar wel met eigen spelers en bij voorkeur niet met spelers van buiten.

21 juni 2013 om 07:34

@ Tigre: Voor je met onzin op onzin gaat reageren wil ik voorstellen dat je eerst eens de tekst goed gaat lezen. Ik zeg dat Eriksen en Fischer gekocht zijn en ik zeg dat De Jong pas op zijn 16e bij Ajax gekomen is
Ik weet dat begrijpend lezen niet even makkelijk is voor iedereen, maar probeer het in ieder geval, wie weet bevalt het je zo goed, dat je het de volgende keer weer probeert.
Dat Ajax jochie van jou heeft tot z'n 12 in Doetinchem gespeeld bij een of andere amateurclub, daarna naar de jeugdopleiding van De Graafschap en pas toen hij 16 is geworden is hij naar Ajax gekomen. Heeft hij zich verder ontwikkeld bij Ajax? Absoluut. Is hij een jongen uit de jeugdopleiding van Ajax.? Als je met 2 jaar kan spreken van eigen jeugd dan mag dat hoor, ik vind eigen jeugd als je de opleiding vanaf de D'tjes (desnoods C'tjes) hebt doorlopen. Straks ga je ook nog roepen dat de spelers die we van PSV hebben overgenomen uit de eigen jeugd komen

21 juni 2013 om 08:01

Dat verder komen in de CL kun je gewoon op je bolle buik schrijven, dat zal niet gaan gebeuren, is totaal niet realistisch ook, en daarmee laat de gemiddelde Ajax fan ook zien over totaal gebrek aan realiteit te beschikken.
Ajax is kampioen geworden door de zwakke verdediging van Psv, en hebben na de geflateerde uitslagen tegen City het idee gekregen dat ze er gewoon bijhoren in de CL. Als je zelfs niet van een Roemeens clubje kan winnen heb je er helemaal niets te zoeken..

21 juni 2013 om 17:43

Vergeten dat Ajax als de wedstrijd Zagreb-lyon normaal verlopen was Ajax al eens de tweede ronde gehaald zou hebben?
Hoezo geflatteerde uitslagen tegen City? Heb je die wedstrijden wel gezien? Was niets onverdiend aan die resultaten.
Typisch Nederlandse pessimist en ook nog zonder enige ambitie ben je. Nederlandse clubs zijn met een beetje gunstige loting absoluut niet kansloos om de tweede ronde te halen, heb er Zwitserse en Cypriotische clubs zien spelen de afgelopen jaren en daar hoeft Nederland absoluut niet voor onder te doen.

21 juni 2013 om 18:20

Als Ajax zelf normaal had gespeeld hadden ze ook een mega uitslag tegen Zagreb kunnen neerzetten, waarom is het ineens raar als Lyon het wel doet?
Ik ben het wel met je eens dat Ajax al een paar keer pech heeft gehad met de loting, vooral afgelopen seizoen. Ik heb wel 1 of 2 poules gezien waarin ze een grote(re) kans hadden gehad om 2e te worden.

Die Cypriotische club heeft wel onwijs veel geinvesteerd he en ik gok dat het vooral een toevalstreffer was of denk je dat we die vaker gaan terug zien? En de Zwitsers hebben gewoon een behoorlijk team, geen bijzondere maar wel goede teamspelers gekocht.

Als er al over geflatteerde uitslagen gesproken mag worden, dan denk ik vooral omdat City (en vooral die italiaan die zich trainer noemt) Ajax iets onderschat heeft, maar Ajax was in beide wedstrijden duidelijk de betere ploeg, had City maar niet moeten onderschatten.

21 juni 2013 om 18:26

Geloof dat de hele wereld behalve jij en Platini het er inmiddels wel over eens zijn dat de de wedstrijd Zagreb- Lyon bewust is laten lopen door de spelers van Zagreb..

21 juni 2013 om 18:28

Dus Ajax had geen grote score tegen Zagreb kunnen neerzetten? Alleen Lyon kon dat met hulp van Zagreb zelf?

21 juni 2013 om 23:28

Als ik denk dat Ajax of een andere Nederlandse club de 2e ronde kan halen kunnen ze ook van Zagreb winnen. Lijkt me logisch. Stomme vraag van je.
Ging de discussie ook helemaal niet over. Ik zei dat Ajax als die wedstrijd normaal verlopen was de 2e ronde had gehaald. Iets wat volgens bugohorst onmogelijk is.

22 juni 2013 om 12:31

De vraag was niet of ze kunnen winnen, wel goed lezen als je met opmerkingen als stomme vraag komt.
De discussie ging over Ajax dat zo benadeeld was volgens jou en mijn insteek was dat Ajax gewoon zelf een goede score had moeten en kunnen neerzetten dan had jij nu ook niet met verdrietige verhalen over Zagreb en Lyon gekomen.
En ik heb al gezegd dat ik het met je eens ben dat het niet onmogelijk is, dus laten we er maar over op houden, blijkbaar lees jij wat je wilt lezen om je gelijk te halen.
Prettig weekend

20 juni 2013 om 19:15

@tigre_afca #2
Tigre_afca, stop nou eens met dit soort posts op dit forum te plaatsen en richt je misschien eens op Ajax.

Als aanhanger van Ajax boeit het me namelijk niet dat PSV spelers koopt. Dat is hun goed recht en heeft hun in het verleden geen 'windeieren' opgeleverd.

20 juni 2013 om 19:20

Hou jij je walgelijke mond eens dicht walgelijk mannetje. Als er niks in de jeugd rondloopt moet je kopen. Met deze reactie laat je heel erg goed merken voor welke club je bent en dat je geen verstand hebt van voetbal!!!

20 juni 2013 om 20:53

Als jij niet inhoudelijk op mijn post in kan gaan, dan kun je voortaan beter je smoel dicht houden.

20 juni 2013 om 19:22

@tigre_afca

Ondanks dat ik een lichte voorkeur voor Ajax heb, ben jij een walgelijke mannetje van de bovenste plank.
Ajax belangstelling? Goede aankoop!
PSV belangtelling? Gezeik.

Niet ontkennen, want ik heb jouw reacties hiervoor ook gelezen.
PSV is nou eenmaal een club die het van hun scouts moet hebben, maar er zijn afgelopen jaren wel zeer grote talenten uit Eindhoven vertrokken of die zijn er nog, dus daar is wel degelijk iets.

Als ik kijk naar Bazoer, Bakalli, Andreas Pereira (vertrokken naar Manchester United), Locadia, Koch, etc.

Psv, maar ook veel andere Ereidivisieclubs hebben het gehad van slim scouten: Edison Mendez, Alex (met Chelsea ontdekt), Gomes, Salcido, Young Pyo Lee, Park, Strootman (niet goede scouting voor nodig), etc. etc.

Het gaat erom of ze het goed doen in Europa en op een eerlijke manier, dat doet PSV tot dusver!

Bovendien gaan ze wat meer de weg in van het opleiden als je het nieuws een beetje hebt gevolgd mevrouw Zeurpiet.

20 juni 2013 om 20:57

Ja en dat ze het van hun scouts moeten hebben laat ook weer eens zien dat ze gewoon zielig beleid voeren.
Al die ''talenten'' wat jij opnoemt zijn pure middelmaat.. Die Locadia, ik keek laatst Jong Oranje tegen Jong Australie en wat was die vent drama zeg, gelukkig werd Hoesen later nog opgeroepen want die deed het een stuk beter.
Dat ze weer de weg ingeslagen zijn van goed opleiden is inderdaad een goed teken, maar het is jammer dat ze dat nu pas in zien.
Twente gaat bijvoorbeeld nu ook weer met de jeugd werken terwijl ze er eerst op los hebben gekocht, maar ze zagen dat het beleid van Ajax heel goed werkte dus nemen ze dat over.

20 juni 2013 om 21:24

Ten eerste, Hoesen is 22 en Locadia is 19, dat is 3 jaar verschil.
Ten tweede is Locadia nog steeds een grotere talent, maar Hoesen heeft dankzij het uitstekende programma van De Boer een enorme ontwikkeling in 1 jaar gemaakt.

Waarom zou een Locadia met meer potentie datzelfde niet kunnen?

Als jij Bazoer, Bakalli, Andreas Pereira en Locadia pure middelmaat noemt, dan moet je maar ergens anders zijn, want voor Nederlandse begrippen zijn dit supertalenten.

20 juni 2013 om 21:29

Als die er in 2014-2015 25 inlegt spreken we elkaar nog een keer. Die jongen heeft meer talent in zijn kleine teen dan Hoessen ooit zal hebben. Wordt een dodelijke spits die gewoon in het eerste van het Nederlands elftal gaat komen.

21 juni 2013 om 09:06

Jeffreysch

Groen randje aub!

zoals jij al zegt elke club heeft zijn eigen stijl, de een heeft jeugd opleiding, de ander heeft goede schouts, de ander maakt gebruik van beide (wat PSV nu gaat doen zo lijkt)

IK moet wel zeggen dat de scouts een jaar of 6 veel beter waren, toen werden er spelers als Alex en Park ontdekt, nu heb je een kaliber Marcelo achterin lopen.

PSV moet het weer op de rails krijgen en er dit seizoen alles aan doen om de groepsfase te behalen van de Cl.
Dit is niet alleen belangrijk voor de club, maar ook voor spelers als strootman, wijnaldum, en nu dan ook depay narsingh en locadia.
Zo worden ze weer een niveau hoger getest en weten ze dat ze er nog (lang) niet zijn

20 juni 2013 om 19:34

Waarom deze reactie als er een speler Niet naar PSV gaat, terwijl er ook totaal geen concrete interesse voor hem is. Rare reactie hoor. Maar goed, Wzawzdb toch?

20 juni 2013 om 19:52

En dat moet jij schrijven als Ajax supporter, wat heeft Ajax de laatste jaren allemaal niet gekocht. PSV heeft de laatste jaren best goed ingekocht, alleen ze hebben zich zwaar vergist in hun verdediging, was de verdediging in verhouding net zo goed als hun middenveld/ aanval, waren ze gewoon op hun sloffen de laatste 3 jaar kampioen geworden.
90% van alle clubs zijn in principe koopclubs.

Ze zijn nu iig bewust bezig met versterking van de verdediging, want dat moet gewoon de basis zijn, als je een elftal gaat vernieuwen..

20 juni 2013 om 20:09

Wel heel kort door de bocht om het aantal aankopen te noemen zonder daarbij naar het aantal vertrokken (basis)speletrs te kijken. Geen enkel team kan ongeveer 10 vertrokken spelers opvangen met alleen maar eigen jeugd.
PSV laat echter ook zien de goede weg ingeslagen te zijn en het voorbeeld van Feyenoord en Ajax te volgen.

20 juni 2013 om 20:48

Onzin. Ajax is een opleidingsinstituut. Dat je nooit helemaal zonder aankopen kunt lijkt me logisch. Daarbij is men niet tevreden over de jeugd en moet het niveau weer omhoog. Dat je dan talenten uit het buitenland kan halen vind ik alleen maar knap.

Als je realistisch bent betaald Psv over het algemeen vrij veel, net als Ajax jarenlang heeft gedaan. Van mij mogen ze, hier hebben ze in het verleden immers heel veel succes gehad. Echter blijf ik vinden dat Brands totaal geen visie heeft en geweldige aankopen doet. Natuurlijk kan niet elke aankoop een schot in de roos zijn, maar Brands lijkt echt maar wat te doen. Voorbeeldje: Als je toch serieus naar Spanje afreist om te praten Moreno, om vervolgens terug te keren omdat ie te duur is vraag ik mij af wat je in hemelsnaam aan het doen bent. Die rekensom houden jij en ik ook vanuit onze luie stoel kunnen maken.

20 juni 2013 om 21:25

Ajax was geen koopclub wilde je zeggen? :'

20 juni 2013 om 21:57

Het zijn er niet zo gek veel meer als ajax.
Dus dan is ajax ook een koopclub.....

Het ligt er maar aan welk brilletje je op hebt knul...

21 juni 2013 om 00:00

dat kopen is nog niet eens het probleem want dat doen vrijwel alle topclubs, maar waarom weer een buitenlander, er loopt in NL genoeg talent rond

21 juni 2013 om 00:44

niks mis met kopen. Als het je succes brengt is het geen probleem. Het is sowieso nooit een probleem.
Mensen zetten zich er tegen af en denken dat het zo hoort. Er moet 1 weg bewandeld worden en dat is eigen jeugd. En zodra ze de 25 jarige leeftijd hebben bereikt, moeten ze verkocht worden , want anders houden ze de ontwikkeling van een jeugdspeler tegen.
Wat een onzin.

Feijenoord wordt aangehaald dat ze op de goede weg zijn. maar ondanks de goede resultaten, zijn ze nog steeds geen structurele kampioen's kandidaat. uit noodzaak hebben ze eigen jeugd moeten inpassen en hebben ze geluk met een goede lichting.

Ajax is het voorbeeld van inpassen van eigen jeugd en daar zijn ze beroemd mee geworden. Maar ook Ajax heeft de afgelopen 20 jaar heel veel gekocht en niet met succes...

aah dat is wel jammer natuurlijk

20 juni 2013 om 19:01

Is niet de beste verdediger hoor, nogal traag en zijn handelingssnelheid is echt van een laag niveau. Heeft zich bij Mallorca niet goed ontwikkeld, speelde vrij weinig.

Is een Pique die uit vorm is, hij zou het niveau in de Eredivisie wel aankunnen, maar PSV mist niets.

denk dat de jeugd van psv nog niet klaar is

PSV was niet geïnteresseerd in deze jongen. Ik weet niet waar het gerucht vandaan kwam, maar het klopte niet. Thijs Slegers had het eerder al ontkracht. Beetje overdreven om de titel zo te noemen.

Ik denk dat Celta De Vigo een goed heeft aan deze knaap. 23 Lentes jong en een mooi potentieel. Ik ga er vanuit dat dit op termijn een sterkhouder wordt bij Celta.

Ow nee. Gaan we nu ook al in de wandelgangenberichten gebruiken als titel. Kwaliteit blijft hier maar dalen en dalen.

Kan Psv niet eerst is wat zelf opleiden dan telkens maar de mist in te gaan met aankopen.

20 juni 2013 om 19:15

@ajaciedje, blijkbaar kunnen ze dat wel, anders had Ajax geen interesse in de talenten van Psv. Gelukkig leidt Ajax haar spelers wel zelf op. Afgelopen seizoen Jozsefzoon weggedaan en een Sana ervoor teruggekocht. Boerrigter opgeleid, verkocht en weer teruggekocht. Vorig seizoen Poulsen, Moisander en Schone nog erbij gehaald. Probeer eens een beetje redelijk te blijven en kijk eens gewoon naar de situatie. Bij PSV ziet het er naar uit dat ze minsten 6 basisspelers kwijtraken. De verdediging was al naadje en jij verwacht dat PSV dat even op gaat vangen met eigen jeugd, terwijl dat gigantische jeugdbolwerk van jullie ook de talenten niet voor handen heeft om het eventuele vertrek van Eriksen en De Jong op te vangen. Zelfs aan Veltman wordt nu getwijfeld of hij Alderweireld bij een eventueel vertrek wel op kan vangen. Waar eerst werd gezegd dat dat nog wel het geval was.

20 juni 2013 om 19:27

@steef71 #16
Vooropgesteld ik ben reacties als die van Ajaciedje beu maar met hetgeen jij hier neerzet, ben ik ook niet 100 mee eens.

"terwijl dat gigantische jeugdbolwerk van jullie ook de talenten niet voor handen heeft om het eventuele vertrek van Eriksen en De Jong op te vangen. Zelfs aan Veltman wordt nu getwijfeld of hij Alderweireld bij een eventueel vertrek wel op kan vangen. Waar eerst werd gezegd dat dat nog wel het geval was."

Waarom moet je zo'n toon aanslaan? Heeft Ajax inderdaad niet bewezen dat zij spelers kan opleiden? En hoe weet jij dat Ajax een eventueel vertrek van Eriksen en De Jong niet intern kan opvangen? Ik ben namelijk van mening dat dat wel kan en Frank de Boer heeft dat ook aangegeven. Niet met die woorden maar hij liet in mijn ogen vaak genoeg blijken dat er nog genoeg talent was binnen Ajax.
Daarnaast is recent nog bekendgemaakt dat Veltman juist wel gezien wordt als opvolger van Alderweireld. Of heb ik nu iets gemist?

21 juni 2013 om 16:01

@q_asd1975, dat gigantische jeugdbolwerk was niet negatief bedoeld, aangezien ik van mening ben dat de toekomst gewoon een gigantisch jeugdbolwerk is. Dit mede doordat er zoveel trainers en staf rondlopen, dat het gewoon een heus bolwerk is geworden in de positieve zin van het woord. Verder geloof ik inderdaad dat ze voor Eriksen een opvolger gaan kopen. Als Veltman echt de opvolger van Alderweireld gaat worden zou Ajax niet als enige club concreet zijn geworden voor Van der Hoorn. Dus het is maar net hoe je een en ander interpreteert, maar die toon vind ik persoonlijk wel meevallen.

wat en zieke koopclub langzamerhand moet je toch leren van je fouten , fontas zou de zelfde speler worden als marcello en derijk. ga gewoon spelers opleiden zoals ajax en feyenoord doen

20 juni 2013 om 19:48

Als jouw klasgenootje in de sloot springt, spring jij hem dan achterna?

20 juni 2013 om 20:10

Wel als hij gouden bergen van de bodem opraapt

20 juni 2013 om 20:56

Gouden bergen op de bodem van een sloot? De natuurkundige/aardrijkskundige logica ontgaat mij even.

20 juni 2013 om 21:48

Het gaat om spelers opleiden (kan gouden bergen opleveren), als je de reactie van muslei ookl eest. had je dat begrepen. heldopnoppen zal met dat kklasgenootje ajax en feyenoord bedoelen en psv die hun achterna springt. Maar goed je wilt weer de wijnneus uithangen en begrijpend lezen is lastig voor je schijnbaar. Maar leuk dat je verstand hebt van scheikunde en aardrijkskunde. Zoek een forum daarover op want voetbal begrijp je een stuk minder van

Andreu Fontás heeft zich bij Mallorca niet kunnen bewijzen, met alle respect voor die club; als je daar niet slaagt ben je niet goed genoeg voor de absolute top. Celta de Vigo lijkt me een goede club voor die jongen, met Enrique aan het roer kan hij nog uitgroeien tot een behoorlijke verdediger voor de middenmoot van La Liga.

PSV is weer behoorlijk bezig. Vraag me af waar al het geld vandaan komt. Enigzins sprake van een fatsoenlijk beleid is er niet. Qua scouting is het ook niet best. Spelers als deze, maher, schaars zijn allang bekend.

20 juni 2013 om 19:33

Wie hebben ze allemaal al gekocht deze zomerstop dan? Jij weet kennelijk meer dan de rest?

Je weet ook dat er inmiddels 5 basisspelers zijn vertrokken, waarvan Lens 9 miljoen op heeft geleverd en binnenkort Mertens nog voor een vergelijkbaar bedrag?

Ik vind dat al die zielige types als jij maar gewoon hun toetsenbord in de fik moeten zetten. Je voegt helemaal niets toe aan VZ met je zielige gezeur en domheid.

20 juni 2013 om 21:01

@hoppa!

Ik ben wel nieuwsgierig. Wat vindt jij dan van de nieuwe weg die Psv ingeslagen is? Ik zie het namelijk niet. Ik zie Brands tot nu toe dezelfde dingen doen als voorheen, hoewel het eigenlijk een beetje te vroeg is om echt te oordelen, omdat veel op geruchten leunt en er nog weinig definitief is.

Ik heb direct al aangegeven dat ik het niet zie gebeuren en dat als Psv echt iets wil veranderen Sanders en Brands wegmoeten.

20 juni 2013 om 21:25

Ze hebben nog niemand gekocht, en zoals ik hierboven aangaf, er vertrekken minimaal 5 basisspelers ten opzichte van vorig seizoen. Dat kun je niet alleen met eigen jeugd opvangen. Dat kan niemand in Nederland, ook Ajax niet. Persoonlijk heb ik dan liever dat ze één of twee wat duurdere aankopen halen (zoals vorig jaar) dan dat koopjesgejaag van Overmars. Maar ook daar is iets voor te zeggen.

Cocu geeft in ieder geval het goede signaal door Bakkali, Hendrikx en nog wat jeugd bij de selectie aan te laten sluiten in de voorbereiding. Of die de kans krijgen is afhankelijk van hunzelf, Cocu zal ze een eerlijke kans geven, daar ken ik hem goed genoeg voor.

Of hij genoeg tijd krijgt om uiteindelijk ook echt te bouwen, dat moet blijken. Maar gerichte aankopen zijn nodig. Als je de jeugd van PSV kent, dan weet je dat er geen goede RB rondloopt en dat er geen vervangers voor Lens EN Mertens zijn. Dus die posities moeten gekocht. Een CV met ervaring is ook gewoon noodzaak.

20 juni 2013 om 19:34

Lens 9 mill
Mertens 9,5 mill
Toivoinen 5,7 mill

Salaris Engelaar, hutchison, van bommel, waterman, lens, mertens, toivoinen, bouma weg. 6 mill per jaar ongeveer

Is kort gerekent ongeveer 30 mill.

20 juni 2013 om 21:29

Leuk hoor en ik ben het wel een beetje met je eens, maar Mertens en Toivonen zijn natuurlijk nog niet verkocht en het salaris van Engelaar en van Bommel zijn al uitgegeven aan de transfer van Hiljemark (mocht later betaald worden).

21 juni 2013 om 00:02

waar het geld vandaan komt?

mwah Mertens voor 10 miljoen naar Napoli
Lens voor 10 miljoen naar Kiev

Toivonen straks voor miljoenen weg
Pieters voor 3,5 miljoen

Daar komt ca 20-40 miljoen binnen hoor

Leuk dat dat hier wordt neergezet dat PSV hem zou willen, maar meer dan een gerucht is dat nooit geweest. PSV is namelijk nooit geïnteresseerd geweest in deze jongen en het is jammer dat VZ met een 'in de wandelgangen' titel weer wat kijkers moet lokken.

Bij Barcelona is hij niet geslaagd en ik zie hem ook nooit terugkeren. Is erg traag en heeft bij Mallorca nou ook geen gewelige dingen laten zien.
Ik hoop dat hij het goed gaat doen bij Celta, er zit natuurlijk nog potentie in hem, zo oud is hij nog niet.

PSV wordt zoals wel vaker weer beschuldigt van verschillende dingen. Ik wil even uitleggen dat dit onterecht is.

Laat ik beginnen met het beschuldigen van staatsteun (ook al gaat het in dit topic daar niet over).

PSV heeft niet zomaar een zak geld van de gemeente gekregen. Ze hebben iets verkocht. En als je iets verkoopt is het heel normaal dat je daar geld voor krijgt. Dat 'iets' is de grond onder het Philips stadion en de Herdgang.

Er is wat commotie ontstaan nadat PSV de transfer van Strootman en Mertens direct na de deal met de gemeente had afgesproken. Dit is begrijpelijk, maar als je weet wat de details zijn, is het heel normaal. Het geld dat PSV van de gemeente heeft ontvangen (in ruil voor de grond onder het Philips stadion en de Herdgang) kon in de schulden worden gestoken. Het geld van de transfers van o.a. Koeman, Afellay en Dszudzsak (een totaal bedrag van rond de 28 miljoen euro) hoefde hierdoor niet meer in de schulden te worden gestoken. Ze konden die 28 miljoen euro dus gebruiken om de selectie te versterken. Dit hebben ze dan ook gedaan door o.a. Mertens, Strootman en Wijnaldum te halen.

Dan beschuldiging twee (dit is wel van toepassing op dit topic). Ik heb het dan over het wel of niet zijn van een koopclub.

Ja, PSV heeft de laatste jaren niet veel gedaan met de jeugdopleiding. Na Afellay dachten we met Aissati een pareltje in handen te hebben. Uiteindelijk is het er bij Aissati niet uitgekomen. Maar vanaf het moment dat Cocu zijn handtekening heeft gezet als hoofdcoach is er al heel veel veranderd. PSV is op dit moment dan ook absoluut geen koopclub! O.a. Leemans, Naciri en Van Osch hebben als jeugdspelers een contract getekend bij Psv.

PSV 13/14

Doelmannen:
Jeroen Zoet, Przemyslaw Tyton/aankoop en Nigel Bertrams (1,5 jeugdspeler(s))

Verdedigers:
(v.l.n.r.)
Erik Pieters en Jetro Willems
Aankoop, Erik Pieters en Jorrit Hendrix
Aankoop, 'zanka' en Menno Koch
Aankoop en Joshua Brenet
(3,5 jeugdspelers)

Middenvelders:
Controlerend)
Kevin Strootman, Oscar Hiljemark en aankoop
Aanvallend)
Georginio Wijnaldum en aankoop
(0 jeugdspelers)

Aanvallers:
(v.l.n.r.)
Memphis Depay en Zakaria Bakkali
Tim Matavz en Jürgen Locadia
Luciano Narsingh, Georginio Wijnaldum en Elvio van Overbeek
(4 jeugdspelers)

Verkopen:
Lens, Mertens, Toivonen, Marcelo, Derijck, Manolev en Tamata

Verhuren:
Marcel Ritzmaier en Peter van Ooijen kunnen verhuurd worden. Zij zijn nog niet toe aan een plek in het eerste elftal van Psv. Misschien dat Ritzmaier dan volgend seizoen Strootman op kan volgen. Niet direct als basisspeler, maar als back-up van Hiljemark en Schaars. Van Ooijen kan dan op termijn Maher en Wijnaldum vervangen. Van Maher verwacht ik dat hij na één of twee seizoenen zal vertrekken.

Aankopen:
Indien Tyton vertrekt zal er een nieuwe tweede doelman moeten komen.
In de verdediging wil PSV Manolev, Marcelo, Derijck en Tamata willen verkopen. Mocht dit lukken, dan zal PSV twee centrale verdedigers en een rechtsback halen. Maar als deze spelers niet worden verkocht, zal er waarschijnlijk maar één centrale verdediger en een rechtsback worden gehaald. Naar mijn mening is dit een goed beleid. Zelf hoop ik dat ze Bruma, Hector Moreno (ik vraag me af of hij haalbaar is) en Peruzzi halen.

Op dit moment heeft PSV maar twee controlerende middenvelders. Dit is té weinig als je met twee controlerende middenvelders speelt. Ook mist PSV ervaring. Stijn Schaars zal dus een heel goede aankoop zijn. Hij zal samen met Hiljemark moet gaan strijden om een plaats naast Strootman. Van een beetje concurrentie wordt niemand slechter.

Aanvallend op het middenveld zal Maher een geweldige aankoop zijn. Dat hij van toegevoegde waarde is voor PSV moge duidelijk zijn. De kans dat Wijnaldum hierdoor op de bank komt, wordt groter. Een goede bank is echter zeer belangrijk. Met een sterke invaller kun je een wedstrijd die 'op slot zit' weer openbreken. Daarnaast komt Wijnaldum ook in aanmerking voor de plaats van rechtsbuiten. Hier zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Narsingh. Dit hoeft hij niet eens te verliezen. Dus ook Wijnaldum zal aan zijn wedstrijden komen.

Het vertrek van Mertens en Lens kan gewoon intern worden opgevangen. Met Depay heb je de vervanger van Mertens al klaar staan en Lens wordt vervangen door het doorschuiven van verschillende (jeugd)spelers.

PSV 14/15
Ik verwacht dat Matavz na dit seizoen zal vertrekken. Met Locadia hebben we zijn opvolger dan al in huis. Er zal dan wel een tweede spits moeten worden aangetrokken. Zeker nadat Muzaqi is vertrokken.

Narsingh zie ik na een goed seizoen/wk ook wel vertrekken. Wijnaldum kan dan de vaste rechtsbuiten worden en Van Overbeek kan dan een plaatsje doorschuiven. Ik denk dat dit ook goed is voor Locadia, omdat hij beter is in de combinatie (met Wijnaldum) dan dat hij het moet hebben van voorzetten (van Narsingh). Voor Narsingh hoeft dan ook geen vervanger te worden gehaald.

Als 'zanka dit seizoen laat zien een toegevoegde waarde te zijn voor PSV mag hij blijven. Anders moet je hem ook verkopen.

Ik zie het de komende twee jaar (en verdere toekomst) dan ook helemaal goed komen met Psv. Als het loopt zoals ik hier voorspel zal er weinig hoeven te worden gekocht, terwijl er wel wat wordt verkocht.

21 juni 2013 om 03:20

Omtrent die gemeentedeal wil ik toch iets opmerken, ik denk dat je teveel door de supportersbril kijkt.

Of het wel of niet ongeoorloofde staatssteun is de grondverkoop, dat laten we in het midden.
Het geld vd gemeente is gebruikt om de hypotheek af te lossen. Daarnaast hebben sponsors renteloze (bavaria/vdl) en laagrente (philips) leningen verstrekt die deel werden gebruikt om de hypotheek af te lossen. Het overbijvende deel is gebruikt om spelers aan te kopen, voor de gemeenteraad was het tenenkrommend dat dat direct een paar dagen na de deal gebeurde.

De transferopbrengsten kon PSV nooit besteden om de hele simpele reden dat deze nodig waren om de verliezen te dekken, die bedroegen jaarlijks minimaal 15 mln. Afgezien vd gemeentedeal bedroeg over het seizoen 2012-2012 het verlies 6 mln, dat is inclusief de verkoop van Maza en Dudzak.

Zelf schat ik in dat het verlies over dit seizoen minimaal 10 mln is. Net als voorgaande jaren zijn (financieel) onverantwoorde beslissingen genomen in het jubileumjaar 2013, men heeft gegokt en net als de 4 voorgaande jaren verloren.
Door de verkopen van spelers als Lens/mertens af te ronden voor 30 juni kan het verlies (op papier) voor dit jaar beperkt worden en de achterban voor de gek worden gehouden (zie wij blijven binnen de doelstelling). Zonder verkopen is er op verantwoorde (financiele) wijze geen ruimte voor aankopen (in de verdediging).

Het enige voordeel dat PSV heeft, is dat de contracten van bepaalde (dure) personen (engelaar, v Bommel, Advocaat, Vuckovic, Nijland, Bouma, e.d.) zijn afgelopen.
Op het loonfront is er (meer) ruimte, echter daar zal wel verder bespaard moeten worden en z.s.m. verkocht moeten worden (toivonen/pieters) dan wel afscheid genomen moeten worden van overbodige spelers (derijck, Manolev, Marcelo?).
Voor de nummers 12 t/m 18 zal PSV meer moeten kijken naar de eigen jeugd en eventuele gaten opvullen met talentvolle (aangekochte en relatief talenvolle) spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren