Van den Brom ligt in de clinch met sterspeler: 'Altijd als eerste gewisseld'

Donderdag, 23 augustus 2012 om 08:35Daniel Cabot Kerkdijk

Anderlecht zal het in de return tegen AEL Limassol zonder Milan Jovanovic moeten doen. John van den Brom haalde de aanvaller in de Champions League-wedstrijd, die met 2-1 verloren ging, in de tweede helft naar de kant. De Serviër werd zo woest dat hij een flesje op het veld schopte en prompt zijn tweede gele kaart kreeg. Jovanovic was al gewisseld en zodoende kon Anderlecht met elf spelers blijven spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door castiago)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de wissel ook niet snapte . Jovanovic speelde meer dan redelijk!
Snijdt zichzelf en zijn team nu geweldig in de vingers met deze domme actie...

Trouwens een sterk zonnetje in Griekenland als ik zo de selectie van Limassol bekeek zeg!

23 augustus 2012 om 08:56

Rare wissel inderdaad! Was de enige speler van Anderlecht die een beetje zijn niveau haalt. Anderlecht is mij wel erg tegen gevallen.

Limassol trouwens totaal niet, die waren af en toe lekker aan het tikken. Maar goed, team is ook een bij elkaar gekocht Braziliaans D elftal.

23 augustus 2012 om 10:51

ja ze speelden echt aardig en niet tevergeten met volle inzet!!!

anderlecht speelde tebehoudend.. die amerikaan daar (klejstan ofzo) zorgt wat voor teweinig gevaar en verdedigend is hij geen top dus.. vroeg me af wat zijn doel was op
het veld...

verder had desutter wel niet misstaan.. en kanu iets wat naar achter..

niet vergeten de flater van proto.. het had 1-1 moeten zijn...

23 augustus 2012 om 11:06

Klopt, moet zeggen dat van den Brom zijn team niet helemaal lekker had neergezet. Wat Jan Mulder gisteren ook zei: Je team aanpassen op AEL Limassol.. Zit wel wat in natuurlijk, als je gevaar sticht op het middenveld kan je ze gewoon overlopen. Maar hij ging behoudend spelen, slechte keuze als je het mij vraagt.

En inderdaad, die Amerikaan is wel een koekenbakker zeg..

23 augustus 2012 om 08:59

@studiowolk

Het was niet in Griekenland maar op Cyprus.

On-topic
Snijd zichzelf lelijk in de vingers,en als hij er zo naar toe leeft waarom zorgt hij er dan voor dat hij er in de return niet bij is?!

23 augustus 2012 om 09:23

Ach het is dezelfde zon ;
Maar alsnog niet veel spelers die Cyprus, Griekenland, of zelfs dit werelddeel als plek van oorsprong hebben.

23 augustus 2012 om 10:19

Ik vond Jovanovic een drama. Hij heeft 2 opgelegde 100-kansen gemist en gaf een paar beroerde passes achter elkaar, precies toen Anderlecht aan het doorduwen was voor een 2e goal... dan kan je beter wisselen, zeker als Jovanovic nooit 90 minuten speelt en al een gele kaart heeft. De wedstrijd begon lichtelijk uit de hand te lopen omdat de scheids er niet strak bovenop zat, en hier laat Jovanovic wel blijken dat hij licht ontvlambaar is. Al met al een terechte wissel dus.

(e) ik was trouwens ontzettend onder de indruk van de spits, Mbokani. Ijzersterk aan de bal, altijd overzicht, en scoort dus makkelijk.

23 augustus 2012 om 15:43

De speler die erin kwam voor hem had Anderlecht nog gered in hun laatste competitiewedstrijd en VDB kan moeilijk "bedankt God" eruit halen na zijn mooie goal dus ik snap deze wissel wel degelijk.

Limassol hun 2e goal kwam ook tot stand door Jovanovic zijn balverlies en hij had 2x moeten scoren, maar was gewoon te traag in zijn handelingssnelheid. Proto was terecht boos op Jovanovic en liet dat ook duidelijk merken in de interviews.

Niet al te slim. Nu missen ze naast Suarez nog een van hun betere aanvallers. Toch denk ik dat ze het thuis wel af moeten kunnen maken. Het zou een schande zijn als ze deze ronde niet overleven.

Hoe dom kan je zijn om een tweede gele kaart te pakken als je net bent gewisseld, ik zou het niet gek vinden als de club hem ook maar een boete geeft. Je benadeeld alleen je eigen team ook al was je de beste man van het veld de Coach bepaald. Anderlecht hoeft maar met 1-0 te winnen en ik denk dat ze het makkelijk gaat lukken thuis, onnodige nederlaag geleden eigenlijk.

Vond Anderlecht eigenlijk maar vrij slecht. Het was dat AEL tactisch ook niet erg sterk was, anders was de nederlaag nog veel groter geweest. Vooral de aanvallers van AEL maakten veel verkeerde keuzes en gingen veel voor eigen succes.

Jovanovic en Mbokani zijn eigenlijk twee voormalige topspitsen die nog steeds denken topspits te zijn maar eigenlijk wel over hun hoogtepunt heen zijn.

23 augustus 2012 om 09:07

Ik heb niet de hele wedstrijd gezien, maar het was niet heel overtuigend, hoe Anderlecht speelde. Maar ze hebben wel een uitgangspositie die zeer haalbaar is dankzij dat doelpunt op verplaatsing. Daarnaast kan Anderlecht heel sterk spelen in eigen huis in Europa. Denk maar aan de wedstrijd tegen AZ verleden jaar in de Europa League. Toen ook wel mede dankzij een zeer goede suarez.
Jova heeft nog maar eens laten zien een sterke persoonlijkheid te hebben, maar ditmaal wel op een zeer domme manier. Hoewel ik juist in de krant lees dat hij zich al heeft verontschuldigd bij de ploegmaats, net na de wedstrijd.
Hij is misschien wel over zijn hoogtepunt, in die zin dat hij het niet meer constant kan laten zien, maar hij heeft toch zijn momenten waar de klasse duidelijk zichtbaar is. Vond hem gisteren nog behoorlijk spelen.
Wat Mbokani betreft, zit je er wel even naast. Die man kan nog altijd groeien hoor. Heeft in Belgie ook terug de vorm te pakken en ook voor het Europees niveau is hij een meer dan degelijke spits, alleen gisteren vond ik het niet super, maar hij heeft toch weer zijn goaltje meegepikt, één die nog wel eens belangrijk zou kunnen blijken.

zo goed was hij anders helemaal niet, hij verprutste 2 100% kansen dus de wissel was terecht

23 augustus 2012 om 15:45

Wissel was ook terecht. Mensen proberen nu de schuld bij van den Brom te leggen, maar als deze "vedette" zijn kansen gewoon benut had Anderlecht gewoon als overwinnaar van het veld gestapt.

Een volwassen man komt met het argument: 'waarom word ik altijd als eerste vervangen?' Dat zegt al genoeg. Voor deze sporter is het belangrijk om te werken aan zijn prestaties, zodat geen trainer hem wil vervangen. Dit verwende gedrag wat ook nog eens je team benadeelt nadat je al gewisseld bent is mijns inziens een hoge boete waard.

Het zou toch mooi zijn als er ook in het voetbal net als in het autorijden een educatieve maatregel komt wanneer je flink over de schreef gaat.

Het zijn me ook een stelletje jankerds bij elkaar al die voetballers .
De ene zit even op de bank en "eist" een transfer de ander loopt te piepen dat hij "altijd" als eerste gewisseld wordt.

Wel heren profs : ik wil wel ruilen .
Dan mogen jullie gewoon 5 dagen in de week om 5 uur je nest uit om te gaan buffelen voor 2000 euro per maand.
Ga ik lekker op de bank naast de trainer zitten voor 1,5 miljoen per jaar

23 augustus 2012 om 10:03

Stuur dan ff een mailtje naar Frank de Boer (toch?) en naar John vd Brom.
Vergeet je bankrekening niet! En doe ons lezers allemaal even in de cc, het antwoord willen we niet missen!

Miste wel twee enorme kansen

Wanneer meneerke vervangen wordt,ooooooo dan is hij altijd op zijn teentjes getrapt.
Voetballen kan Jovanovic, maar hij is geen teamspeler en dat aanvaart hij nooit.
Trouwens,ik dacht dat ik verkeert afgestemd had en meende dat ik op de Africa-cup zat.

Ik begreep de wissel eerlijk gezegd ook niet. Allereerst was Jova de beste man op het veld (al was dat niet moeilijk ; ). Daarnaast is hij inderdaad een man met ervaring, ook op dit niveau. Lijkt me dan toch belangrijk dat die er op blijft. Ten derde had hij net twee enorme kansen gehad, dus dan zou je denken: ik laat hem staan, dan scoort die straks wel weer. En moest de vervanger nu nog een Suarez of zo geweest zijn, maar Iakovenko... Die is gewoon minder.

Daarnaast had een nieuwe speler geen zoden aan de dijk gebracht, maar wel een ander tactisch concept. Een tweede spits naast Mbokani had deze wedstrijd helemaal opengegooid, daar ben ik zeker van. Centraal op het middenveld had Anderlecht het in de tweede helft helemaal onder controle. Waarom dan niet één van die drie centrale opofferen voor een tweede spits? Mbokani stond constant alleen tegen twee, drie man. Met een De Sutter ernaast zou hij veel meer ruimte gehad hebben. En Kanu speelde echt slap, die had er wel uit gemogen.

Hou toch op man heel Anderlecht speelde als een drol, door een andere aanvaller in de ploeg te brengen probeerde jvb nog iets te kunnen forceren en terecht ze stonden immers achter. En dan boos worden op de trainer heb het gevoel dat er is een spiegel naast de dugout moet komen voor wijsneuzen als deze....

Twee ploegen waar Ajax niets voor heeft te vrezen in de CL. Tactisch en positioneel bijzonder zwak en eigenlijk liepen de spelers van beide ploegen overal en nergens. Die spits Mbokani? van Anderlecht hadden ze er beter uit kunnen halen, want die heb ik geen bal fatsoenlijk aan zien nemen en bijna alleen maar verkeerd gepositioneerd zien staan. Cyprioten hadden een leuk ploegje, maar vooral opportunistisch en doorzichtig. Veld breed houden en hun snelheid benutten. Zo simpel was het concept. Kanu vond ik geen 10, Biglia kan best goed voetballen, maar heeft geen idee wat soms met alle vrijheid moet doen en loopt vervolgens te lang met de bal.... zie daar de pijnpunten.

23 augustus 2012 om 09:29

mbokani er uit moeten halen ipv jovanovic? die jovanovic verprutste 2 enorme kansen en mbokani schiet uit een halve kans de gelijkmaker binnen dus snap van den brom wel dat hij juist jovanovic wisselde

23 augustus 2012 om 10:44

Wat Ajax hiermee te maken heeft weet ik niet. Verder vond ik het positioneel net wel in orde, iets te veel in orde zelfs bij beide teams. Daardoor was er weinig ruimte. Ik vond AEL een gebrek aan creativiteit hebben, maar qua druk zetten en blokvorming zat het wel goed in mekaar. Anderlecht heeft individueel meer klasse (dat zag je ook in de tweede helft), maar pakte het tactisch verkeerd aan vond ik. Volgens mij stonden ze de eerste helft wel bewust laag, om zo energie te sparen voor de tweede. Daarin hadden ze echter met twee spitsen moeten spelen, nu stond Mbokani alleen tegen twee -dat moet gezegd- goeie en sterke centrale verdedigers. Fysiek was AEL beter, technisch zou Anderlecht beter moeten zijn (intrinsiek zijn ze dat ook, maar gisteren niet)... Maar mijns inziens lag de sleutel bij het mentale, en daar liet Anderlecht zich echt wel vangen. Zagen, continu de scheidsrechter bestoken, Jovanovic die flesjes wegschopt... Zo willen die Cyprioten het, en Anderlecht liep er gewoon met open ogen in.

Verder heb je gelijk wat Kanu betreft, dat is geen 10. Op een 4-mansmiddenveld is hij bij momenten uitstekend, omdat hij dan iets lager speelt en dus meer zijn fysieke kracht kan gebruiken om de bal te beschermen/af te pakken. Maar als ze met 3 centraal staan, moet je sneller spelen omdat de ruimtes kleiner worden. En dat lukt hem gewoon niet, eens een bal in één of twee snelle tijden spelen. Proto, Biglia, Kouyaté, Odoi en Jovanovic waren gisteren de enigen op niveau, dat is te weinig in de Cl.

Maar uiteindelijk is er nog niks verloren. Als Anderlecht thuis zijn eigen spel speelt en ietwat niveau haalt -nee, dat moet zelfs geen 100% zijn, maar wel een pak meer dan gisteren- dan moet er van deze al bij al matige ploeg gewonnen worden.

Het was ten eerste al gewoon jou fout Vdbrom waar laat je in hemelsnaam Kanu staan die geen enkele bal deftig raakt ... Breng Praet er dan toch in! Als je dan nog een snelle technische flanker als Canesin er had in gebracht voor de 2-1 had je hier nog makkelijk gewonnen maar nee je stond gewoon langs de kant en greep niet eens in !

Zelf onder Jacobs heb ik nog nooit zo'n slechte match gezien! Als je de cl niet haalt mag je vertrekken en heeft HVH ook gefaald en mag hij zijn c4 wel is krijgen. Deze ploeg is het niveau van Lokeren moet je gewoon opzij zetten!

23 augustus 2012 om 11:33

Natuurlijk was het gister heel slecht. Maar 2-1 uit is niks mis mee joh.
Thuis maken jullie het simpel af. Dat Limassol is niveau Jupiler League in Nederland zowat.
Anderlecht wint thuis wel met 3-0.
Jullie halen die CL echt wel.
Ik hoop het ook, want zie liever Anderlecht dan Limassol in in de Cl.
We willen daar wel een beetje niveau hebben.

Sterspeler? Die man heeft alleen in Belgie wat doelpuntjes gemaakt. Speelt meestal als een natte doordrenkte drol. Als ik van de Brom was had ik dit misplaatste ego'tje niet meer gebruikt. Zwaar overschatten speler pur sang! Poeh wat heeft Anderlecht een slecht elftal zeg, het Belgische voetbal staat toch wel erg ver van het Nederlandse niveau af.

Ik vond Limasol sterk spelen, ze hebben terecht gewonnen en dat doelpunt van Anderlecht was echt lullig!

Hahahah iedereen die Jovanovic goed vond spelen, of op zijn niveau zag spelen moeten eens gaan kijken naar.de linksbuiten van FC Bal Op 't Dak 5... Die Jovanovic leek wel spastisch! Anderlecht vond ik, vooral de 1e helft, totaal niet Champions League waardig..

Hopelijk kunnen we de wanprestatie van Anderlecht steken op de warmte, want het was niet om aan te zien. Ik keek wel meer naar Chelsea op mijn pc dan naar Anderlecht, maar de momenten dat mijn ogen op de TV gericht waren zag ik geen goed Anderlecht.

2-1 is geen onoverbrugbare score en Anderlecht moet dat gewoon kunnen herstellen tegen Limassol.

23 augustus 2012 om 14:23

Ik denk dat Anderlecht op dit moment sterker is met een Mbokani en De Sutter samen in de aanval dan met Jovanovic en Mbokani samen. Jovanovic zoekt zelf vaker de actie op, terwijl je tegen sterke, harde verdedigers van Limassol vooral ook kracht en lengte moet gebruiken. De Sutter beschikt over deze kwaliteiten en in de lucht is hij zeker een meerwaarde voor Anderlecht. De Sutter zal volgende week zeker weten nodig zijn, want Limassol gaat zich met deze stand vaker verdedigen dan aanvallen, Anderlecht moet gaan forceren.

Ik vond het helemaal geen vreemde wissel. Jovanovic speelde opzich niet slecht maar verprutst twee keer een uitstekende pass die hij gewoon in één tijd met links moet knallen. Nee, inplaats daarvan pakt hij de bal één keer slecht aan en is de kans weg en wilt hij één keer met zijn slechte voet trappen. Ik had hem ook na die tweede misser afgehaald, je moet namelijk scoren om je te kwalificeren en als je dan twee keer zo faalt is dat gewoon begrijpelijk. Jovanovic is ook niet meer de Jovanovic van bij Standard, dat is voor mij inmiddels wel duidelijk. Ik vodn eigenlijk heel Anderlecht ondermaats, al eigenlijk alle matchen die ik gezien heb.

Tja die John van der Brom kan een naar mannetje zijn.
Logisch dat John hem wisselt met geel al op zak, maar dan hoef je hem niet te negeren.
Die van der Brom kan af en toe zo'n kwal zijn.
Anderlecht is eigenlijk stukken beter dan Limassol dus ik verwacht ook zonder Jovanovic dat Anderlecht thuis met 3-0 wint.
Want dat Limassol kan er helemaal niks van. Anderlecht maakt gewoon ze grote kansen niet af en speelde gewoon veel ste slordig af en toe.
Die clubs uit Cyprus die stunten winnen altijd op de zelfde lelijke manier.
Altijd tijd rekken, heel defensief en ze moeten het hebben van een countertje waar alles net aan moet lukken.
Ik denk dat Anderlecht zich geen zorgen hoeft te maken. Ze hebben veel meer voetballend vermogen en kwaliteit in de groep natuurlijk. Die horen gewoon de poules van de CL te halen.
Als het nu niet lukt, lukt het nooit.
Dit is echt de makkelijkste kans ooit.

Heb de wedstrijd niet gezien.

Is het niet zo wanneer je gewisseld wordt en je krijgt de rode kaart de invaller niet in mag? Dus ze hadden met 10 man moeten spelen.

Edit: laat maar heb de beelden nu gezien.

ik heb de hele wedstijd gezien , het was niet om aan tezien eerlijk gezegd!!!
een die jova hij was echt een ramp opzich.
te traag en te eigenwijs een ook niet collegaail.
een dat is niet de eerste keer dat hij zo een gedrag vertoont.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller154
J. ZirkzeeAanvaller146
C. KouaméAanvaller103
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

33 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren