‘Met het vertrek van Ibrahimovic besparen we zestig miljoen euro’

Donderdag, 2 september 2010 om

Bij Barcelona is men niet zo rouwig om het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar AC Milan. De Zweedse spits werd een jaar geleden aangetrokken van Internazionale, maar aardde niet goed in Spanje. Daarom besloten de blaugranas hem te verhuren aan de Serie A-club. Vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu ziet zelfs dat de club financieel nu beter af is; het hoeft de Zweed geen salaris meer te betalen in de jaren die nog resteerden én krijgt een fatsoenlijke transfersom terug.

/

Tijdens een persconferentie, donderdag, legde de rechterhand van Sandro Rosell uit dat Barcelona de gelukkigste van de twee partijen is. “We hebben zestig miljoen euro bespaard en ontvangen 24 miljoen euro”, aldus Bartomeu. Met Milan is afgesproken dat Ibrahimovic aan het einde van het lopende seizoen voor het afgesproken bedrag van 24 miljoen definitief mag worden overgenomen. In dat licht is de rekensom van Bartomeu opvallend, omdat Barça zelf zo'n 45 miljoen euro aan Inter betaalde voor Ibracadabra.

Technisch directeur Andoni Zubizarreta legde tevens uit hoeveel de Spaans landskampioen kwijt was voor Javier Mascherano. “We betalen Liverpool twintig miljoen euro en Mascherano zelf leverde vier miljoen in qua salaris. We hebben de moeite niet genomen om nóg een extra spits te halen. Er werden ons wel aanvallers aangeboden, maar daar waren we niet in geïnteresseerd”, aldus de oud-keeper. “De totale salarissen zijn met vijf procent gedaald. Daar waren we niet op uit, we wilden alleen een goed team met voldoende concurrentie.”Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door Barcelona203)

Ik vraag me af waar die 60 miljoen besparing uit bestaat. Het gaat hier om 1 speler. Vreemde zaak.

2 september 2010 om 20:47

4 seizoen (toch??) aan salarissen.

2 september 2010 om 20:49

Barça beheerst het 'creative accounting' tot in de puntjes.

2 september 2010 om 20:55

je bedoelt window dressing? :P jaa ik ben ook net weer begonnen aan 2e jaar bedrijfseconomie en accountancy. geweldig dat ik door deze studie nu slim kan doen op voetbalzone.. ik verdenk feyenoord ook van de 'taking a deep bath' strategie.

ON: apart om een speler zo in cijfers uit te drukken in de vorm van puur een verlies post. alsof ibra geen meerwaarde heeft. (voegt toe aan de kans op het veroveren van prijzen --> prijzengeld) maarja, nu ibra weg is kan het natrappen weer eens beginnen zo te zien. mij maakt het overigens niet uit, vind het wel interessant dat de ware aard van de mens dan weer naar boven komt.

2 september 2010 om 21:00

Voor de gene die niet zo slim zijn of niet studeren, kunt je uitleggen wat je bedoelt met de ''taking a deep bath'' stratigie?

2 september 2010 om 21:50

@maartenl
Ik zit toevallig in het 3e jaar bedrijfseconomie, en creative accounting is window dressing.

2 september 2010 om 22:20

Mwah weer wordt Barca de hemel in geprezen. Ze proberen hier hun mis management goed te praten. Bij Real doen ze altijd het tegenovergestelde. Als Real; Huntelaar, Robben, Sneijder weg doet is het ineens kapitaalvernietiging, maar niemand heeft het over besparen van kosten m.b.t. salaris. Los van feit dat ze op de loonkosten besparen, maken ze wel verlies op de transfersom, net als Barca deed met Eto en 45 miljoen.

Hier nog een rekensommetje:

Eto; 25 miljoen 45 miljoen = Ibrahimovic. 70miljoen euro 9-12 miljoen aan salaris, dat rond ik af op 10. 80 miljoen in 1 jaar kwijt aan Ibra zonder merkbare toegevoegde waarde. Dus heb je alsnog 20 miljoen verlies gemaakt op hem! 60 miljoen bespaard? Laat me niet lachen, je hebt enkel gedaan wat je moest doen.

2 september 2010 om 22:21

@tbk21 Echt knap hoor, 3e jaar terwijl je pas 19 bent. Dat bedoel ik dus niet sarcastisch of negatief hoor.

On:
Wel leuk dat we 60 miljoen besparen, maar toch vind ik het gewoon weggegooid geld. 24 miljoen voor Zlatan? Come on

2 september 2010 om 22:47

Oh dan besparen wij ook op Robben, Sneijder, Vdv, Huntelaar, Ruud, Drenthe. Dan is het goed dat ze weg zijn, wat zal hun totale salarissen zijn? Doet Real toch goede zaken hiermee. Mooi

2 september 2010 om 22:55

@edesnator
Dít Barça beheerst dat inderdaad tot in de puntjes.
En zolang ze uit kunnen halen naar het vorige bestuur en zelf de helden uit kunnen hangen, zullen ze dat blijven doen.

Lulbericht is dit. Nu is het net alsof het een goeie deal was, maar we hebben er verrekte weinig geld uit gehaald. Met 35 miljoen had ik nog redelijk tevreden kunnen zijn, gezien Zlatan z'n gedrag.
Maar 24 miljoen en dan dit recht willen lullen?
Ik schaam me.

2 september 2010 om 23:06

Eindelijk een barca fan die zich schaamt! bedankt!

2 september 2010 om 23:12

Ach, hou toch op met janken.
Als real zou zeggen dat ze 200 miljoen hebben uitgespaard door de nederlandse enclave te verkopen, dan zou dat ook hier geplaatst worden.

Nieuws is nieuws. Je denkt toch niet dat vz positieve berichten over real, en negatieve over barca hier niet zou plaatsen?
Stel je niet zo aan.

On: Verschrikkelijk rare uitspraak, en deze beste man maakt zichzelf hier totaal belachelijk mee.

Edit: terwijl ik deze reactie aan het typen was, is de reactie van realsocio aan gepast en is er een compliment voor gegeven.
Realsocio pastte het niet zelf aan, maar iemand anders.
En dan opeens een compliment? Zeer rare gang van zaken.
Zie hierboven, en ik zal het hier ook plaatsen.
Aangepast op Donderdag, 2 september om 22:55 door Carpe Diem.
Compliment gegeven op Donderdag, 2 september om 22:57
door Almogaver.

Iemand enig idee waarom dit kan en mag?

2 september 2010 om 23:46

Ik schaam me ja. Maar niet voor de club.
Ik schaam me voor bepaalde besluiten die genomen zijn en het beeld dat ze nu willen geven. Ze helpen Barça hierdoor niet bepaald vooruit, maar alleen zichzelf.
Dat het even duidelijk is dat ik me nooit voor mijn club zou schamen. Zelfs al zouden we dit jaar degraderen.

Bartomeu is een vies, naar mannetje.

3 september 2010 om 03:21

klopt en die berekening slaat helemaal nergens op sowieso zag ik ibrahimovic niet tot het einde van zijn contract blijven bij barca en als je het zo berekend heeft elke club winst laten we zeggen dat vd vaart nog een contract voor 3 jaar had en hij jaarlijks 4 miljoen verdiend dan bespaar je dus 12 miljoen??????

3 september 2010 om 08:28

@kingaltan
Kleine toevoeging voor je berekening, al zijn de bedragen onbekend...

Maar heb je al bedacht dat de kosten van de transfersom (inter -> Barca) wellicht al zijn terugverdiend middels de merchandising?? Hier worden ook flinke bedragen mee verdiend!! De inkomsten moeten in mijn ogen van de betaalde transfersom worden afgehaald...

3 september 2010 om 19:06

@larsw

uhm.. ja, dat is dat je de jaarcijfers zodanig aanpast dat je extern gezien een groot verlies draait waardoor je een reorganisatie goed kunt motiveren (want ja we draaien zoveel verlies!!!) door een reorganisatie kan je je kostenstructuur opnieuw opzetten waardoor je op de langere termijn rendabeler bent. nadeel van deze strategie is dat de banken je niet graag meer helpen met financieringen vanwege je beroerde resultaten. echter, als je deze strategie goed uitvoert dan kom je er sterker uit.

je kan de jaarcijfers bijvoorbeeld aanpassen door extra veel af te schrijven op spelers of je trainingaccodomatie. door de levensduur van je materiele activa te verkorten (inventaris e.d) lopen de kosten hoog op. maar omdat (afschrijvings)kosten geen uitgaven zijn doet het niks met de kaspositie; maar wel met de nettowinst en dus met het eigenvermogen. heb ik het zo goed uitgelegd?

2 september 2010 om 20:58

Zal ik het even uitleggen?

Ibrahimovic verdient 9 miljoen per seizoen. Voor de 4 seizoenen die hij dus onder contract staat is dat 36 miljoen. Dat samen met de 24 miljoen die eventueel voor hem betaald wordt maakt 60 miljoen. In vergelijking met als hij 4 jaar bij Barca op de bank had gezeten is dat inderdaad een winst van 60 miljoen.

Echter zie ik het anders. Hij heeft 40 miljoen gekost, heeft 9 miljoen salaris gekost en gaat nu eventueel weg voor 24 miljoen. Dat is in mijn optiek gewoon een verlies van 25 miljoen, eventueel gecompenseerd door eventuele winst die Barcelona door zijn spel gemaakt heeft.

2 september 2010 om 21:11

Tel daar de transferwaarde van Eto'o er maar bij op. Minus de salariskosten van hem.

2 september 2010 om 22:41

Ibra ontving netto 9 miljoen, Barça betaalde 12 miljoen bruto per seizoen (3 miljoen ging naar de spaanse fiscus).

3 september 2010 om 08:26

@ Duikboot
Ik ben het volledig eens met jou redenering en voor mij geldt ook de kant van het verlies.

Maar zoals ik ook hierboven al zeg... heeft er al iemand bedacht dat de kosten van de transfersom (inter -> Barca) wellicht al zijn terugverdiend middels de merchandising?? Hier worden ook flinke bedragen mee verdiend!! De inkomsten moeten in mijn ogen van de betaalde transfersom worden afgehaald...

2 september 2010 om 21:58

Het opvallende aan dit bericht is meer dat Mascherano 4 miljoen in leverde aan salaris. Hij moest daar (liverpool) wel heel graag weg willen...dit kom je niet vaak tegen bij ster spelers.

3 september 2010 om 10:21

Liverpool wilde 24 miljoen hebben, Barca wilde 20 miljoen betalen. Masch heeft zelf 4 miljoen bijgelegd.

Nu lijkt het net alsof hij 4 miljoen minder is gaan verdienen...

Kan iemand mij nu uitleggen hoe ze die 60 miljoen bespaard hebben? Zoveel salaris kreeg hij toch ook niet daar..

2 september 2010 om 20:42

Volgens mij rond de 12 miljoen per jaar en dat exclusief premies.

2 september 2010 om 20:50

Volgens mij een stuk minder. Hij moest bij zijn overstap van Inter naar Barca schijnbaar flink inleveren en daar verdiende die iets van 13 miljoen. Messi verdiend 12 miljoen bij Barca, Ibra slechts 9 dacht ik. Die 60 miljoen besparing op Ibra is sowieso complete onzin. Ik denk eerder dat VZ dit fout heeft overgenomen dan dat die Vicevoorzitter zo een idioot grote rekenfout heeft gemaakt.

2 september 2010 om 20:59

Tristanajax hij verdient 12 miljoen euro per jaar exclusief premie en bonussen en deze forum staat veel fouten in ten eerste is hij verkocht en niet verhuurd en die 60 miljoen klopt ook niet want hij heeft geen premie's van 3 miljoen per jaar eerder tonnen.

2 september 2010 om 21:02

Pff 12 miljoen per jaar, mijn god, datzelfde verdiend Ronaldo ongeveer bij Real Madrid.. Daarbij kun je moeilijk spreken over een besparing van 60 miljoen (achterwege gelaten dat het zelfs een stuk minder is) aangezien een voetballer als Zlatan ook geld in het laatje brengt (sterker team, levert goals, shirtverkoop, populariteit in bijvoorbeeld Zweden). Als Messi straks eruit wordt gesmeten, spreken ze dan ook over een besparing van 60 miljoen euro?

2 september 2010 om 21:19

@ feyenoord67

Hij is wel degelijk verhuurd. Maar ze hebben afgesproken dat die daarna definitief wordt gekocht.

2 september 2010 om 21:51

hij word wel eerst een jaar gehuurd daarna pas gekocht zodat milan een jaar heeft om het geld bij elkaar te krijgen.

9 miljoen per jaar x4 = 36 + die 24 miljoen is 60 miljoen.

2 september 2010 om 22:26

@tristanajax

Je hebt het over Messi doe niet zo dom, Messi is een natuurtalent dat kan je niet vergelijken met Zlatan en Messi kost meer hoor dan Zlatan als je het wou weten. Messi is 3 of 4 jaartjes kleiner dacht ik dan Zlatan. En het is nooit een besparing als je Messi verkoopt want hij heeft de helft van de goals bij Barca gemaakt bij 2 seizoenen. Je spreekt over een natuurtalent en over een goalmachine misschien die niet echt met het systeem van Barca kan samenwerken.

2 september 2010 om 22:46

Messi ontvangt bruto 10.500.000 per seizoen. Ibra kreeg bij Barça bruto 12.000.000 (exclusief premies/bonussen). Netto was dat ruim 9.000.000 (exclusief premies/bonussen). Nu bij Milan heeft ie wel een stap terug moeten doen; las van de week dat ie nu rond de 9.000.000 ontvangt (ga er van uit dat dit bruto is). Hij kon bij Manchester City ruim 15.000.000 ontvangen maar hij wilde niet naar Engeland.

3 september 2010 om 03:24

Wat een bedragen allemaal joh waar gaat het heen met dit spel dit zijn toch achterlijke bedragen als je het vergelijkt met de tijd van van basten gullit platini enz enz.... gullit ging voor 1miljoen gulden naar ac milaan dat was toen big nieuws zo n groot bedrag nu is het niet eens fooi tegek voor woorden

Dat werd ook gezegd in de topic over Robinho dat ze geen verlies hebben geleden. Barca heeft zeker verliest geleden aan Zlatan.

2 september 2010 om 22:28

Nee hoor ze hebben geen verlies geleden, ze hebben juist geluk want nu besparen ze meer hoor 9 miljoen meer besparen + die transferbedrag voor een speler die bijna niks kon bij Barca, hij past beter bij het Italiaanse competitie.

2 september 2010 om 23:03

Maar uiteindelijk is Barça er met deze transfer niet op vooruit gegaan.
Dus ze hebben geen winst geboekt met Ibrahimovic.

3 september 2010 om 16:13

Je hoeft ook geen winst aan een speler waar Barca niet zoveel aan heeft. Daarom noemen ze het bij Barca ''winst'' als je een speler weg hebt die niks betekent en Barca was te rustig met Zlatan hoor.

Al die onzinuitspraken over geldbesparing als je een speler verkoopt voordat zijn contract afloopt slaan nergens op. Zo kun je alles goedpraten. Dan kan zelfs Ajax zeggen als ze Sulejmani nu verkopen. Ja, we hebben het goed gedaan want we hebben 5,4 miljoen uitgespaard (3 x 1,8mil). Nee, natuurlijk niet. Hoop dat niet dat er mensen zijn die dergelijke uitspraken serieus nemen

Heeft Milan toch netjes gedaan. 24 voor Ibra en 15 voor Robinho is in mijn ogen niet veel. Barcelona heeft met het aantrekken en verkopen van Ibra wel veel geld verloren. Natuurlijk is de salarisspiegel met 5 gedaald, maar de waarde van Eto'o dat resterende transfer bedrag (50 miljoen ofzo?) is natuurlijk weggegooid, dus zoveel geld is er niet bespaard.

2 september 2010 om 21:45

Eto'o had nog maar een aflopend contract voor een jaar dus dan zal ze waarde tussen de 15-20 mil liggen alleen betalen de clubs die hem dan wouden aantrekken een behoorlijke tekenpremie maar daar staat de waarde en Barca los van.

De titel is een beetje raar. Door de totale 5% in loonsdaling; besparen ze dus uiteindelijk geld. Dat is inderdaad veel; aangezien al die voetballers de meeste ongelofelijke bedragen verdienen.

Misschien iets van dat die een 5 jarig contract heeft en hij per jaar 12 mil krijgt...
ik zeg ook maar wat he

2 september 2010 om 22:23

Zoiets, hij had nog een 4-jarig contract van 9 miljoen per jaar
9 x 4 = 36 miljoen + 24 miljoen transfergeld = 60 miljoen. Dat dus

Als hij met zulk soort uitspraken komt, leg ze dan ook uit, maar ik weet niet of hier een uitleg bij mogelijk is...

De boodschap is:

Als je wilt doorbreken als financieel directeur van een grote club dan moet je erg creatief kunnen boekhouden.

In Ajax hing ooit een spandoek ' Met 16 miljoen wordt je geen kampioen '

Hoop dat het voor Barcelona ook niet van toepassing gaat zijn...

Dit had ik reeds gepost op de dag van de transfer en het gaat dus inderdaad over het salaris dat gedurende 5 jaar wordt uitgespaard ; gemakshalve wordt ”vergeten” dat ook 40 mio ( Eto'o) werd uitgegeven.

Men moet bij Barcelona de man wel echt kotsbeu geweest zijn...een verlies van 40 miljoen euro, te gek voor woorden.

Alle lof voor Barca wat betreft hun jeugdopleiding, gewoon fantastisch. Helaas kan niet hetzelfde gezegd worden van het economische beleid.

Op de Barca website wordt gesproken van een besparing van 60 miljoen euro...tja, met cijfers kun je alles uitleggen al heb ik zoals velen blijkbaar toch de indruk dat de Catalanen zich in de zak hebben laten zetten door Milan.

2 september 2010 om 21:02

Verlies van 16 miljoen eigenlijk. Want ze krijgen 24 miljoen van AC. Tenzij je de transferwaarde van Eto'o nog erbij rekent.

2 september 2010 om 21:06

Ik schatte de waarde van het éénjarig contract van Eto'o op nog 20 mio + 45 mio aan transfergeld = 65 mio minus de nog te incasseren 24 mio.

Zo kwam ik aan 40 mio verlies.

Is Ibrahimovic nu gehoord of verkocht?
Ik volg het volgens mij niet goed

2 september 2010 om 21:04

Gratis verhuurd voor één jaar met aankoopoptie voor een bedrag van 24 miljoen euro te betalen in 4 termijnen.

Vanuit Barca standpunt : wat men noemt een goede deal...

dit is wel heel dom gezegd we besparen zo 60 miljoen euro?
en als hij de beslissende in de cl finale maakte of dat hij de sterren van de hemel speelde :S

En wat als hij ook bij Milan geen potten weet te breken en ze hem dus niet kopen aan het einde van het seizoen,dan zit Barca weer aan hem vast en wil niemand hem meer hebben...
Voorlopig heeft hij 40mil+e'to+10mil salaris gekost,en dat kan altijd nog gaan oplopen na dit seizoen...

Dit is natuurlijk recht praten wat krom is. Eerst een verkeerde en vreselijk dure aankoop doen, het seizoen erna verkopen voor nog niet eens de helft en vervolgens iedereen wijs proberen te maken dat je geld uitspaart..... Wat een logica.

Daaaaamnn!!! Het moet niet gekker worden... 60 miljoen winst!!!
Nou dan heeft Real ook flink verdiend aan de 5 Nederlanders die ze verkocht hebben...

Beter dat hij naar Milan is gegaan, aan de ene kant is het een dure speler hij word ouder en ouder dus slechter en slechter...

Barcelona probeert het nu lekker mooie en goed te praten. Maar Barcelona heeft ontzettend veel verlies geleden door hem in eerste instantie aan te schaffen en gelijk al te verkopen. Maar oh.. dat vergeten ze daar in Camp Nou =)

Barca zal het tog wel beter weten... of ze nu verlies of winst hebben, dat is tog hun probleem, ik snap al die mensen niet die hier zo negatief reageren...
Ik ben een Barca-fan, maar van mij mag Real uitgeven zoveel ze maar willen, zolang maar dat Barca kampioen speelt is het voor mij goed...

2 september 2010 om 23:04

Haha, barca weet het zelf inderdaad wel beter, ze hebben nog veel meer verlies geleden

2 september 2010 om 23:34

Real heeft veel meer gekocht en niks gewonnen, maar dat is hun zaak, en dat mogen ze blijven doen...
Wat Barca betreft, je kunt zeggen wat je wilt, maar in vergelijking met Real hebben ze veel minder gekocht, Real heeft in 2jaar tijd meer als 10 spelers gekocht, dat is een heel team...

Allemaal leuk en aardig,

Maar ik als verfend Real fan, moet dit toch even ontkrachten.
Barcelona heeft ook vele miljoenen verlies geleden de afgelopen jaren.
En nu ze 1x winst maken, wordt dat gelijk van de toren geroepen.

Je kan het ook zo zien: Barca haalde Ibra vorig jaar voor ca. 75 miljoen euro(45 miljoen plus eto(marktwaarde 30 miljoen). 75 miljoen-24 miljoen=51 miljoen verlies. Plus zijn loon erbij rekenen(want het seizoen voor de aankoop had Barca geen loonkosten voor hem), kom je uit op 63 miljoen verlies. Maar 60 miljoen besparen kan ook...

2 september 2010 om 22:52

Tuurlijk...
Doe er maar een paar centjes bij! Nu is Etoo 30 miljoen waard??? Zijn waarde werd geschat op 20 miljoen en hij werd in de deal om Ibrahimovic betrokken omdat hij niet wilde verlengen. Dan was hij voor nop weggegaan.
De grote fout die Barça heeft begaan is dat ze hem (etoo) vorig jaar niet voor 20 miljoen hebben verkocht en dat ze dat geld gebruikt hebben om Villa te halen; daar werd vorig seizoen 50 miljoen voor gevraagd. En Ibra had dan lekker bij Inter kunnen blijven.

2 september 2010 om 23:46

Kom op man een spits die er ff 30 inschiet is toch geen 20 miljoen waard? Misschien met de berekeningen die Barcelona gebruikt

4 september 2010 om 17:21

Een speler die er 30 inschiet is meer waard op het moment dat hij een contract voor minimaal 2 seizoenen heeft. Goede spelers die in hun laatste seizoen zitten kosten over het algemeen 10-20 miljoen ongeacht de prijs die ze normaal waard zijn.
Clubs nemen dan met veel minder genoegen omdat zo'n speler het seizoen erna voor niets weg gaat.

Ik vind dit soort uitspraken zo'n ongelofelijke onzin. Vergelijkbaar met de 'gunstige verkoop' van Robinho. Zowel Barcelona als Manchester City hebben het voor elkaar gekregen om op een geweldige speler binnen 1 jaar verschrikkelijk veel verlies te maken. Nog een detail dat Barca niet noemt, niet alleen hebben ze hem gekocht voor 45 miljoen, maar daarbij gaven ze Eto'o ook nog mee, die ongeveer een transferwaarde van 25 a 30 miljoen had. Nee, de enige winnaar hier is AC Milaan die Ibra voor een appel en een ei hebben kunnen kopen, net als Robinho trouwens.

Mensen het bedrag van Eto'werd rond de 20 mil geschat!
1 aspect die ik nog niemand heb zien noemen is Merchadising Shirtverkoop/sponsors etc..
Allemaal inkomstenbronnen waar bij grote topclubs altijd grote delen van de transfer aankopen uitgehaald worden!
Tuurlijk roept zo voorzitter dat! Die mensen zitten er niet altijd om de waarheid te vertellen maar hun fans gerust stellen en vertrouwen uitstralen.
9 op de 10 mensen denken dan toch ok mooi valt dat weer mee die andere weten wel beter maar maken zich daar zelden druk om.sponsors etc worden heus wel goed op de hoogte gehouden bij jaarlijkse presentatie etc.
Termijnen gebruiken clubs tegenwoordig heel veel en dat komt als ze een grote transfersom ontvangen moet je het of uitgeven(investeren) in een nieuwe speler of als je het denkt te houden betaal je mega veel belasting erover omdat het dan pure winst is(dus weg gegooid geld) aangezien Barcelona het bedrag niet in 1 keer aan een nieuwe speler uitgeven is termijnen verre weg de beste optie voor beide partijen!
Hoop dat sommige hier door er iets meer van snappen het ligt allemaal natuurlijk iets meer complex maar dit is hoe het in grote lijnen werkt.

Zestig miljoen is heel overdreven. Maar goed, als een speler is vertrokken worden er altijd dingen gezegd die niet kloppen of er wordt nagetrapt. Als je de transfer van Eto'o meetelt en het salaris dat hij ook nog met zich meedroeg, kom je niet op een zestig miljoen besparing hoor, maar goed.

dit is gewoon hun blunder goed willen praten
hoe kun je praten over een besparing terwijl je zoveel hebt verloren

zit nu niet te praten of het allemaal goed is nee het is een enorme blunder waar jullie vele miljoenen verlies mee hebben gemaakt.
kan gebeuren zelfs bij de beste maarja als ik jullie was had ik Zlaten gehouden zou zomaar weer op dreef kunnen komen en veel doelpunten maken

Omg, Barcelona is zo'n goeie club zelfs wanneer ze een speler verkopen met verlies, besparen ze 60 miljoen euro. En het ligt allemaal natuurlijk aan Ibrahimovic, omdat Barcelona een poeslieve club is waar ze nooit geld uitgeven en alles uit de jeugd halen. Wat een prachtige club toch, Real Madrid zou zich overigens moeten schamen met hun beleid.

*sarcasme uit*

Jaaaaa, kijk dit is wél goed omgaan met spelers! in vergelijking met Real Madrid is dit van hoogstaande kwaliteit!

wat een rekenwerk allemaal hierzo,.

Tjah Barcelona moest in 3 seizoenen 12x3= 36 miljoen betalen nog. 24 miljoen hierop geteld maakt gewoon 60 miljoen..

Dus dat hebben ze in zijn ogen bespaard.., want ze hoeven dat niet meer te betalen.. als hij zou zeggen winst gemaakt, dan pas kon men het hebben over het aantrekken en zijn jaarsalaris die hij gekregen heeft.

Mascherano leverde 4 miljoen in op zijn salaris, welke imbeciel heeft hem dan zo een dik contract aangeboden bij Liverpool, want hij zal bij Barca toch ook wel een miljoen of 4 5 per jaar verdienen.

3 september 2010 om 10:31

Zo staat het er idd, maar dat klopt niet. Zoals ik hierboven ook al aangegeven heb, wilde Liverpool 24m hebben en bood Barca 'maar' 20m. Masch heeft zelf 4m bijgelegd om zo zijn transfer door te laten gaan.

Hij verdiende absoluut geen 8m bij Liverpool, voor de duidelijkheid.

omdat Barça zelf zo'n 45 miljoen euro aan Inter betaalde voor Ibracadabra.

ja 45 miljoen EN eto o was dat volgens mij net zo'n sterk stukje wanbeleid als de robinho tranfer van man city! milan heeft goede zaken gedaan!

ahjoh boeie, Barca leent nog wel een paar miljoentjes bij.

Heel goed gevonden, die zestig miljoen besparing! Ze moesten toch ergens die zestig+ miljoen verlies van betalen he! Ik snap het wel hoor, Barcelona.

barca kan niet meer zo veel gaan lenen woord tijd voor terug te betalen anders hebbe ze binnekort probleem met de nieuwe CL regels toch club met te veel schuld mag niet meer mee spelen ofzo iets toch ?

barcelona winst op ibra? laat me niet lachen! Ze hebben Veel verlies geleden en moeten dat onder ogen zien en geen leugens vertellen. Ze hebben er slecht aan gedaan eto'o te verkopen, die perfect bij barca past! Ibrahimovic is voor 60 miljoen! EN Eto'o gekocht! Ja je hebt er 60 miljoen afbezuinigd als ibra bijtekend, maar dan heb je eto'o niet.

Besparen... Uhmmm

Qua absolute cijfers wel ja, maar je moet deze cijfers in een relatieve verhouding bekijken.
Eerst en vooral misten ze 31 miljoen euro die ze van City voor Eto'o zouden krijgen. Daarnaast betaalden ze nog eens 45 miljoen euro aan Inter. Ze geraakten een seizoen hoog salaris kwijt en nu verkopen voor 24 miljoen. Dat is gewoon meer dan 40 miljoen euro verlies als hij helemaal niet kwam.
Wat ze nu gedaan hebben is de schade beperken.

ik word er een beetje gek van dat mensen gaan zeggen dat ze Winst gaan maken op ibrahimovic want dat staat er helemaal niet! er staat ze besparen 60 mil en dat klopt want ze krijgen de 24 mil en hoeven geen salaris aan hem te betalen, ze zeggen dus helemaal niet dat er winst op ibrahimovic is gemaakt ze geven er deze jaren alleen geen geld aan uit!

Wat Mascherano levert 4 miljoen in van zijn salaris?? Ze bedoelen toch niet 4 miljoen minder dan wat die bij liverpool verdiende neem ik aan ? |Of dat die 4 miljoen van zijn salaris bij de transfersom legt ofzo?

Echt een fout om hem weg te doen. Jullie besparen miljoenen maar jullie missen echt een top speler die het helemaal niet slecht heeft gedaan vorig seizoen. Ik hoop dat Zlatan gaat laten zien wat jullie missen bij AC Milan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4873 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4333
4.Sevilla339
5.Alavés32-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zondag 20 januari
Paul Scholes wordt de nieuwe manager van Oldham Athletic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren