'Tot dusver is er geen bod op Mpenza dat toereikend is'

Zondag, 25 juli 2010 om

Vermeend Ajax-doelwit Emile Mpenza ontbrak zaterdag in de thuiswedstrijd van FC Sion tegen FC Basel (1-2 verlies). De Belgische aanvaller leeft in onmin met trainer Bernard Challandes en voorzitter Christian Constantin en heeft geen zin meer om voor de Zwitsers te spelen. "Tot dusver is er geen bod op Mpenza dat toereikend is om hem te laten gaan", benadrukte Constantin echter na afloop.

/

Mpenza moet bij Ajax de opvolger worden van Marko Pantelic, die deze zomer vertrok omdat hij een meerjarig contract eiste waar Ajax niet verder wilde gaan dan een eenjarige overeenkomst. De Amsterdammers bereikten vrijdag overeenstemming met AZ over Mounir El Hamdaoui, maar nog geen 24 uur later bleek zijn komst niet mogelijk. De financiële eisen van de aanvaller waren te hoog.

Volgens diverse media is de kans echter groot dat oud-Ajacied Mido de gelederen komt versterken als stormram. De Egyptische aanvaller, die bij Middlesbrough onder contract staat, werd vrijdag in Amsterdam gesignaleerd. Voor de rechterkant zijn oud-Ajacied Leonardo, Daniël de Ridder en Tom De Mul voorname kandidaten.


Poll

Wie zie jij liever niet (terug) in een Ajax-shirt?


Gerelateerd

212 reacties (laatste reactie door karizma7)

Liever daniel de ridder dan leonardo. En liever Mido dan Mpenza. Met mido kan je meerdere kanten op.
Spits en van links

25 juli 2010 om 11:09

Zowel Daniel de Ridder als Leonardo zijn niet goed genoeg voor Ajax, om over Mpenza nog maar te zwijgen.

Ik zou alleen een spits (dembele) halen. Voor de rechterkant zou je dan Sarpong kunnen gebruiken.

De voorhoede is dan Eriksen - Dembele - Suarez

25 juli 2010 om 11:16

Sarpong is mentaal nog veel te zwak.. Het seizoen voor ie werd verhuurd zag je dat ook. Absoluut geen vertrouwen in zijn eigen spel.

Vind dembele gevaarlijk van de zijkanten

25 juli 2010 om 11:25

Ik zie liever geen Mido én geen Mpenza. Dat zijn spelers die niets toevoegen en toch flink wat salaris zullen gaan opstrijken, lijkt me nergens goed voor. Over de rechtsbuitenpositie denk ik dat we het beste Tom de Mul kunnen hebben. Die is nog jong en deed het bij Ajax altijd heel goed en ik vond hem ook veel meer dreiging hebben dan De Ridder die ik toch altijd iets te licht voor Ajax heb gevonden. Ik blijf het jammer vinden dat El Hamdaoui niet komt, dat is een spits die ook nog echt kan voetballen en met zijn loopacties en acties aan de bal ruimte kan creëren voor zijn medespelers. Dom van Ajax om hem niet flink wat salaris te geven(beter 2 miljoen voor 1 speler dan 2 middelmatige spelers die beiden 1 miljoen opstrijken want dan ben je alsnog het geld kwijt maar je kunt er toch maar 1 inzetten) en dom van El Hamdaoui om veel te hoog in te zetten. Had een win-win situatie voor beide partijen kunnen zijn, Ajax een goede spits en El Hamdaoui kon zich eindelijk in de kijker van Europese clubs spelen. Jammer jammer jammer.

25 juli 2010 om 11:26

De spits van Ajax moet een aanspeelpunt zijn, een sterke jongen met een goede techniek (dembele).

De doelpunten komen dan vervolgens van de mensen om hem heen (suarez, De Jong).

25 juli 2010 om 13:45

Dembele is alles behalve een aanspeelpunt.

25 juli 2010 om 13:50

Hou toch eens op met die opstellingen met drie aanvallers, zo speelt Ajax helemaal niet onder Jol. En al helemaal niet met Eriksen als rechtsbuiten.

25 juli 2010 om 14:43

Zoiets dan?

Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Blind
Enoh
De Zeeuw
De Jong
Eriksen
Suarez
Mpenza
25 juli 2010 om 16:25

sarpong heeft het goed gedaan tegen Chelsea hoor hij zorgde voor dreiging en liet zich goed zien.

wel beetje respect voor hem man, als ajax geen vervanging heeft voor rechtsbuiten positie gwn laten staan in de selectie en anders nog 1 jaartje verhuren misschien aan willem ll ?

gr

26 juli 2010 om 10:01

Dembele gaat helemaal niet naar Ajax
als Mido en De Ridder gratis gekomen zijn en El Hamdoui is al gekocht voor 5 mil.
Dus ik denk dat AZ wel meer geld wil voor Dembele en Dembele wil zelf graag naar het buitenland en nu is Ajax zijn voorhoede weer compleet

25 juli 2010 om 11:10

ik mis in de poll de optie: 'liever alle 5 niet'.

25 juli 2010 om 13:33

Ik mis de poll wie zie jij het liefst terug bij Ajax:

Marko Pantelic
Dennis Rommedahl
Gabri
Alle drie

25 juli 2010 om 14:57

Jullie kunnen we blijven zeiken en doen over de aankopen, maar het geld is gewoon op, we zullen het met minder financiele middelen moeten doen, helaas maar het is zo, dus hou op over hoe slecht ze allemaal wel niet zijn en ga je team aanmoedigen. Ik heb nooit zoveel respect voor Feyenoorders maar sinds het daat financiele crisis is wel, er is geen 1 Feyenoord supporter die zeikt over hoe slecht Schaken wel niet is en hoe belagelijk het is dat Wijnaldum in de spits moet omdat er geen geld is voor een andere, ze hebben het geaccepteerd en kijken vooruit, het enige wat veel Ajacieden doen is zeuren, zeuren.

On:
Mido kost volgens mij niet zo veel, wilde zich weer is gaan bewijzen en speelde vorig seizoen ook voor heeeel weinig geld, lijkt me een prima mentaliteit (normaal is hij daar niet zo van) om Ajax te gaan helpen, als hij dan ook niet veel salaris eist is het helemaal prachtig!!

Daniel de Ridder heeft het een aantal wedstrijden in engeland toch redelijk laten zien, ben benieuwd naar hem, zou wel wat kunnen zijn voor Ajax, jammer dat hij zo vroeg vertrokken is, zag veel potentie in hem.

Voorderest zou je nog naar Sonck kunnen kijken, al denk ik dat hij de laatste tijd niet veel meer voorsteld. OF miss Castelen huren van Hsv( dan wel echt voor heeeeeeel weinig), is snel net als Rommedahl maar is vaak geblesseerd dus zou ik als laatste optie houden, of gewoon voor erbij als hij niet veel kost of miss zelfs gratis is.

Ik houd Hoop.

25 juli 2010 om 16:46

Zou toch een tegenvaller zijn als ze Stekelburg inderdaad voor 5 miljoen van de hand doen.

25 juli 2010 om 11:10

Liever Mpenza dan Mido als je kijkt wat Mido de laatste jaren heeft gedaan is niet veel kan ik je zeggen.maar eigenlijk natuurlik geen va beiden Ajax moet toch wel wat beters op de proppen komen wil het kunnen meeddraaien in eurpa

De Ridder en De Mul schat ik zo ongeveer op het zelfde niveua en beid spelers heben ook een beetje het zelfde verllop in hun loopbaan dus wie van un zou komen maakt niet echt uit.

25 juli 2010 om 11:32

Ik snap er echt niks meer van! Wat een beleid bij Ajax en dat doet me echt pijn als Ajacied. Waarom verhuren we een civanich als we zelf een spits nodig hebben. Hij is verhuurd tot december maar haal hem terug want dit is een veel betere spits dan mido of mpenza! Als er dan toch iemand moet komen geef dan die 5 miljoen uit en geef iets meer salaris aan mounir!

25 juli 2010 om 11:59

Iets meer salaris ... gast die mounir vraagt 4 mill.

25 juli 2010 om 14:05

@dave1984: Ja dan geef je die Mounir iets meer salaris als nieuweling en krijg je helemaal scheve gezichten in de kleedkamer omdat de gevestigde orde (suarez en Stekelenburg opeens fors minder verdienen dan Mounir).

Nee sorry als we die kant op gaan is het beleid bij Ajax helemaal ver te zoeken!
Ik ben juist erg blij met dit beleid bij Ajax het is gewoon heel duidelijk en ze houden zich eraan en laten zich niet ondanks de nood hoog is elke salariseis te accepteren.

Want ze willen hun salarishuis weer goedkrijgen volgens de voorgestelde eisen en ze willen 'oudere' spelers maar een 1 jarig contract aanbieden zodat je niet weer 4 jaar aan zo'n duur iemand vastzit. DIt is gewoon prima beleid!

En ik zie juist graag Mpenza en Mido samen komen inplaats Mounir alleen.
Mido heeft toch in zijn Ajax tijd goede dingen laten zien alleen kreeg het te hoog in zijn bol met ook 'domme' salariseissen en domme keuzes. Hij kan bij Ajax weer opbloeien tot de speler die hij was en ik denk dat Jol dat zeker voor mekaar krijgt.
En Mpenza is gewoon een grote sterke vent die lekker voorin bij de centrale verdedigers kan staan en die bezighouden zodat er meer ruimte ontstaan voor de opkomende mensen, en vergeet niet dat een grote sterke vent Ajax ook wel kan gebruiken voorin met al die lichtgewichtjes. Daarnaast heb je met Mpenza ook een ervaren spits die je mooi kan gebruiken om je talenten langzaam aan klaar te stomen.

Kortom een hele verstandige keuze van Ajax om intresse in deze 2 spelers te hebben. En ik zou blij zijn met Mpenza en Mido als ze allebei tekenen komende week.

25 juli 2010 om 15:47

Bij ajax denken ze toch soms dat ze real madrid zijn ! Al die negatieve reacties hier over mpenza en consoorten , mpenza speelde eerder bij 3 clubs die groter zijn dan ajax nl Schalke 04, HSV en Manchester city en hij deed het daar lang niet slecht. Vorig seizoen legde hij er 21 in het mandje in 32 wedstrijden, weliswaar in zwitserland maar toch....
Ajaxsupporters zouden wel wat meer bescheidenheid mogen tonen ! Het is lang geen europese topclub meer, maar heeft wel de arrogantie ervoor.

Het is toch diep triest dat Ajax met deze speler wilt werken. Is een Siem de Jong nou zoveel minder dan deze Mpenza? Mpenza voegt echt niets toe aan Ajax, Pantelic deed dat nog wel. Ik maak me weleens zorgen over het transferbeleid bij Vitesse maar af en toe kan Ajax er ook wat van. Ajax kan deze vacante positie makkelijk met jeugdspelers opvangen!

25 juli 2010 om 11:09

Voor dat Pantelic kwam dachten een hoop mensen ook dat hij niets toe zou voegen bij Ajax, echter heeft hij het toch goed gedaan.

Ik denk ook dat Mpenza niet goed voor Ajax is, maar ze moeten iets.. Ik zie liever Mido terug komen of Daniel de Ridder.

25 juli 2010 om 11:14

Tis pas diep triest als je een middenvelder wil misbruiken als spits!!! De Jong is geen spits......punt!

25 juli 2010 om 14:03

Eens. Siem op 10. Luuk op 9?

25 juli 2010 om 14:08

Voor Luuk is Ajax gewoon een jaar te laat die krijg je nu nooit meer voor een 'normaal' bedrag los bij Twente. En dus geen optie.

@vitlazio: Jij maakt je zorgen om het transferbeleid bij Ajax maar je ziet de Jong in de spits spelen? Sorry hoor maar ik maak me dan echt zorgen om jou voetbalverstand. Want je hebt toch tegen Porto en Chelsea kunnen zien dat de Jong geen nummer 9 is. En een Suk is er nog niet klaar voor om een heel seizoen bij Ajax de nummer 9 te zijn (die moet je langzaam aan gaan brengen).

Daarom moet er gewoon versterking komen lijkt me niet zo vreemd.

25 juli 2010 om 12:01

Jij bent vast ook een van degene die eerst pantelic aan het afzeiken was ..

25 juli 2010 om 12:14

Nee, want Pantelic had met Hertha al meer bereikt dan Mpenza bij Sion, voordat hij naar Ajax kwam. Ik gun Ajax veel beter dan Mpenza. Het is ook meer een uiting van mijn bezorgdheid dan het willen afzeiken van Ajax, want ik heb niets tegen Ajax. Als ie komt, hoop ik dat hij slaagt bij Ajax.

25 juli 2010 om 18:18

Niet afzeiken maar heb zeker mijn twijfels over hem gehad, ben ik heel eerlijk in..
Maar hij heeft het goed gedaan, jammer dat hij zo hoge eisen stelt, had hem er graag nog bij gezien.

25 juli 2010 om 13:52

Misschien dat Siem de Jong de spitspositie wel aardig kan invullen, maar Siem de Jong in de spits betekent geen Siem de Jong op het middenveld, en daar wilt Jol natuurlijk wel een Siem de Jong hebben. Dat betekent dus dat er een spits bij moet komen. En welke van de jeugdspelers zie jij de spitspositie komend seizoen een heel seizoen lang, inclusief europese wedstrijden, invullen? De enigen die er rondlopen zijn Suk en Castillion, het lijkt me toch dat zij tekort komen, van wat ik gezien heb.

laat dat bod er oook ajb niet komen, mijn god... Dan kunnen we net zo goed Wesley Sonck halen, die zoekt ook nog een club...

Dom van ajax om pantelic te laten gaan zonder dat ze een vervanger hebben. Ik denk dat Mpenza de helft van het seizoen geblesseerd is en verder gewoon slecht gaat spelen.

25 juli 2010 om 11:34

Wat zeg jij nou? Daar is niets doms aan... als ze hem wilden behouden hadden ze hem een driejarig contract moeten geven tegen dat flinke salaris... dat zou pas echt oerdom zijn geweest. Dus Ajax heeft prima gehandeld, alleen is het jammer dat er nog geen adequate vervanger is geregeld. Maar het aantrekken van Mpenza zou wel een enorme misser zijn, deze man is oud, vaak geblesseerd en ook nog eens een mannetje. Zo iemand zou je niet eens in je selectie moeten willen. En het gaat waarschijnlijk om 1 jaar en dat moet er weer iemand anders komen, zo raak je nooit ingespeeld op je spits.

25 juli 2010 om 11:35

Enerzijds dom maar anderzijds zie ik nu een beleid komen voor 30+ers echter is de vraag of je hier nooit concesies in moet doen. Een rommendahl was geen basis maar hij wel dus hoezo het niet doen

25 juli 2010 om 12:22

Ja tuurlijk. Eerst is het dom van Ajax om Pantelic te halen, en nu is het dom van Ajax om hem te laten gaan. Vind jij het ook dom dat Mpenza komt? Want dan kan het nog wel eens goed uitpakken denk ik zo.

Wat jammer dat je ze niet allemaal kan aanklikken in de pol hierboven.

Als je ook nog geld voor die prutser moet betalen moet je het 100 zeker niet doen. Laten we hopen op Mido. Al zal die een dik contract willen tekenen om zijn Ferrari collectie te kunnen onderhouden.

Mpenza, Mido, Leonardo, de Ridder of de Mul had gewoon pantelic gehouden.. je weet wat die jongen kan en hij was nu dus al een ruim half jaar ingewerkt bij ajax. Al de spelers die ze nu willen kunnen mij niet overtuigen en zullen ook niet kunnen brengen wat pantelic deed..( ga ik vanuit )

Ik hoop dat ajax diep nadenkt en een goede beslissing gaat nemen.

Nee vind ik niet Vitlazio.. Als je CL wil spelen moet je zeker geen onervaren jonge jongens als Bodul of Suk of Castillion in de spits zetten.. Daar red je het echt niet mee ook niet in de competitie.. Sowieso hebben we op de flank een vervanger nodig voor Rommedahl en ik denk dat als je moet kiezen tussen De Mul of De Ridder, dan zou ik De Mul kiezen.. En voor de spits positie is dat wel duidelijk .. Liever Mido dan Mpenza :P

25 juli 2010 om 11:35

Als je CL wil spelen moet je zeker geen onervaren jonge jongens als Bodul of Suk of Castillion in de spits zetten

Het is maar goed dat van Gaal daar in 1995 anders over dacht

25 juli 2010 om 11:51

He he. Eindelijk eens iemand die het begrepen heeft.

Op dit moment zijn de belangrijke spelers als Suarez, Steekelenburg, de Zeeuw en van der Wiel er gewoon nog. Dan gaan er wat mindere goden met wel een groot salaris weg, dan is het toch logisch dat je dergelijke krachten gaat vervangen met spelers uit de eigen jeugd opleiding?

Als ze dat nu al niet doen wanneer de mindere goden weg gaan, dan zal er nooit meer een aanvaller uit de eigen jeugd doorstromen!

Het korte termijn denken viert wederom hoogtij in Amsterdam. We willen de CL halen dus moeten we ervaren spelers (me een hoog salaris) aantrekken. We willen die derde ster, dus moeten we ervaren spelers (me een hoog salaris) aantrekken.
Wanneer gaan ze het nu eens leren in A'dam? Deze manier van denken heef al 10 jaar nauwelijks iets opgeleverd!
Ga gewoon terug naar de succesformule uit het verleden: geef spelers uit de eigen jeugd de kans ipv te investeren in oude dure knarren!

25 juli 2010 om 12:44

Ja jongens, allemaal heel mooi wat jullie vertellen. Je vergeet alleen volkomen dat we geen jeugdspits hebben lopen die ook maar de schoenen van kluivert mogen kussen. Castillion, Bodul, Suk. En jij denkt dat als 1 van deze 3 talentvol genoeg was om bij Ajax 1 in de spits te staan, Jol hem er toch uitlaat? Jol geeft talent altijd de kans, mits ze er voor in aanmerking komen, dat doen ze overduidelijk niet. En daarom jongens, moeten ze een nieuwe spits halen. Het is geen kortetermijn denken, het is noodzaak. Hij zet niet voor jan lul de Jong in de spits.

25 juli 2010 om 14:00

Ten eerste: als er een aankoop wordt gedaan, betekent dit niet dat het ook een 'oude dure knar' moet zijn.
Ten tweede: je kan wel zeggen dat ze een jeugd de kans moeten geven, maar de 'belangrijke spelers' die jij opnoemt, daarvan zijn er wel mooi twee aangekocht, namelijk de Zeeuw en Suarez.
Er is bij Ajax altijd een balans nodig tussen aankopen en spelers uit eigen jeugd, ook in de tijd van van Gaal (ik neem dat je daarop doelt me de succesformule uit het verleden) waren spelers als Litmanen, Finidi, Kanu, Overmars (Go Ahead) en R. de Boer (fc Twente) aangekocht.
Ze hebben nu juist ontzettend veel spelers uit de eigen jeugd in de basiself en de selectie: Vermeer, Stekelenburg op doel. Verdediging: Anita, v/d Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Kappelhof, Blind. Middenveld: Siem de Jong, Emanuelson, Sarpong, Donald, v/d Heijden. Aanval: Zeegelaar. Spelers als Enoh en Eriksen zijn op jonge leeftijd erbij gekomen. Het valt dus op dat er in de aanval weinig uit eigen jeugd is, wel, misschien komt er op dit moment geen groot talent door uit de jeugd, dat is helemaal niet erg, in de tijd van van Gaal was er uit de eigen jeugd ook alleen Nordin Wooter voor de linksbuitenpositie, en toen heeft Louis gewoon Overmars gekocht van Go Ahead. Net zoals Ajax nu een spits moet kopen, hoewel het geen oude knar hoeft te zijn. Maar liever ook geen 'jong talent' omdat ze daar al genoeg van hebben, en ervaring belangrijk is.

25 juli 2010 om 12:04

CL komen we toch niet ver, ookal heb je Zlatan in de spits.
Let maar op, zowel Ajax als Twente vliegen er in de poule uit.

Dus laten we eerst weer eens kampioen worden, en dan pas denken aan de CL.
Zowel Mpenza als Mido kunnen het niveau van de eredivisie gewoon aan, ze maken minimaal 10 doelpunten.

Een vraagje? Hoe weten jullie zo zeker dat Ajax interesse heeft, omdat Nusport dat melde? Ik heb me gister doodgeërgerd aan de vele negatieve reacties aan het bestuur etc. omdat zij zo een aankoop zouden willen, mijn vraag aan jullie: vertrouwen jullie je eigen clubbestuur of de media? Sjongejonge wat achterlijk zeg. Ajax dat vCL speelt, met Castillion, Suk twee talentvolle aanvallers heeft, en Siem de Jong die ook makkelijk in de spits kan, dat ze dan zo een nutteloze speler als Mpenza gaan aantrekken, geloof je het zelf?

25 juli 2010 om 11:14

Ja want Suk, Castillion en De Jong die zullen het in de CL menig verdediger lastig maken. Not.

25 juli 2010 om 11:54

Waarom niet?

Misschien zit de nieuwe kluivert, bergkamp of van basten hier wel tussen......
Als we op jouw manier gaan denken krijgen we nooit meer de nieuwe kluivert, bergkamp of van basten!

Neymar69 heeft helemaal gelijk! Geen Mpenza aantrekken! Al geloof ik niet helemaal dat het bestuur en Jol ook zo denken.

25 juli 2010 om 12:11

Je zal ook nooit meer de nieuwe Kluivert, Bergkamp of Van Basten krijgen. En daarmee bedoel ik niet dat er geen goede nieuwe voetballers kunnen komen maar elke speler is een speler opzich. Ik vind die vergelijkingen met andere spelers altijd zo vervelend, zeker omdat het voetbal toen anders is en het voetbal nu geevolueerd is.

Met jonge spelers in je elftal kan je natuurlijk wel vertrouwen geven aan de spelers en hun beter laten worden. Maar wat Petters bedoelt is dat deze jongens tegen de grote spelers ervaring te kort komt en waarschijnlijk om dat moment ook wel de kwaliteiten. Dat wil niet zeggen dat ze toekomst gericht er niet zullen staan, maar op een termijn van een paar maanden niet nee.

25 juli 2010 om 12:26

@petters,

Ajax heeft geen spitsen nodig die in de herfst van hun carriére zitten. Mensen liepen toch te zeiken over aankopen als Silva, Wielaert, Sno, Ogararu, Luque en Bakircioglu bijvoorbeeld. Dat zijn spelers die geen rendement opleveren, Ajax komt er met moeite vanaf en lijdt veel verlies, en ze voegten in hun periode bij Ajax ook al niets toe. De kracht van Ajax zit in het opleiden van spelers, er goede spelers van maken met veel potentie en doorverkopen, daar heeft Ajax de laatste 5 jaar zeker 150 miljoen euro mee verdient. Waarom jij zo negatief bent over Castillion en Suk die hun echte kans om zich te bewijzen niet hebben gehad snap ik niet, en al helemaal niet over Siem de Jong, die vorig jaar in de tweede seizoenshelft een van de betere Ajacieden was. Vertrouwen levert rendement op, vooral in het voetbal. De spelers hebben het talent ervoor, met de juiste begeleiding komen zij er wel. Gewoon Cvitanich bij de selectie halen en met drie spitsen plus Siem de Jong erbij het seizoen afmaken. Geen geld besteden aan vedettes die er niet is. Zuinig seizoen spelen en doen met het supermateriaal waar de rest van de Eredivisie jaloers op is.

Elk jaar veel nieuwe aankopen brengt Ajax nergens, of wil je een zevende jaar zonder kampioenschap? Heel snel dingen roepen kan iedereen, maar de kracht zit m in het nadenken over wat je gaat zeggen voor je dingen roept.

25 juli 2010 om 12:46

@moonen,

Als er een dergelijke nieuwe speler in de jeugd zit, was dat allang duidelijk geworden, net zoals bij Eriksen Feit is gewoon dat we die op het moment niet hebben, Klaar.

25 juli 2010 om 13:34

uhmm... heren hebben jullie afgelopen seizoen wel naar de b1 (nu a1) gekeken?! Daar lopen toch wel 5 spelers rond die erg goed kunnen worden; Klaassen kan zeker uitgroeien tot het niveau Bergkamp, Kluivert, van Basten. Er zit wel degelijk iets aan te komen!

25 juli 2010 om 14:03

Ja zo ken ik er nog wel een paar... Misschien is Mpenza wel de nieuwe van Basten. Het is overigens duidelijk dat Siem de Jong in principe geen kandidaat is om het hele seizoen spits te spelen, omdat Jol hem op het middenveld wilt hebben. Ik denk dat het met Suk en Castillion uberhaupt nooit iets wordt.. zakken a la manucharyan en brutil hose af naar de eerste divisie.

25 juli 2010 om 11:17

ik hoop dat je gelijk hebt neymar, het wantrouwen in het bestuur is echter uit te leggen. ze hebben er (in verschillende samenstellingen) anderhalf decennium alles aan gedaan om het vertrouwen te beschadigen. persoonlijk heb ik wel vertrouwen in jol. hij heeft tot heden overwegend slim aangekocht. lodeiro is tenslotte voor de toekomst en atouba raakte geblesseerd. mocht het mpenza worden dan zullen we hem een kans moeten geven, en zou het zomaar kunnen dat het redelijk uitpakt met hem. jol heeft er nu eenmaal meer kijk op dan wij, zoveel is wel bewezen.

25 juli 2010 om 11:26

Dat was niet dit bestuur. Dit bestuur kan pas met haar eigen werk beginnen als ze het puin van de voorgagners hebben opgeruimd. Daarom zal dit bestuur ook nooit het meest populaire Ajaxbestuur ooit worden, maargoed.

25 juli 2010 om 11:30

ach ja het bestuur onder voorzitter van praag was ook echt niet popilair, ookal stond ajax 2x achter elkaar in de champions league finale. is nu eenmaal een hondenbaan. v/d boog is een boef, maar maakt op mij in elk geval een veel, véél betere indruk dan jaake. wat was het genant om hem als uithangbord voor je club te hebben.

25 juli 2010 om 12:00

Jij vindt Jol verstandig en hebt vertrouwen in hem? Als je al spitsen hebt, ook al zijn ze jong waarom moet je dan andere halen. Dat is precies de reden dat je met 71 contractspelers komt te zitten. Nu het bestuur van Ajax het eindelijk welletjes vindt en de hand op de knip wil houden komt meneer Jol (kopen, kopen, kopen net zoals bij de Spurs) met een vorm van chantage (de interesse van Fullham) om toch zijn versterkingen te krijgen. Vindt ik nou niet bepaald helder bedacht van de heer Jol.

25 juli 2010 om 12:05

Welke spitsen hebben ze? Suk die er niks van bakt en Bodul die bij sparta ook niks heeft laten zien?

25 juli 2010 om 12:32

wordt hard gewerkt het aantal contractspelers te beperken, dat betekent niet dat je niemand meer moet vervangen. even nadenken. financieel beleid wordt ondersteund door sportieve prestaties en je zal moeten afwegen in hoeverre je het je (financieel) kan veroorloven om aan kwaliteit in te boeten.

ajax ging vorig jaar pas draaien toen er een aanspeelpunt in de vorm van pantelic in kwam. cruciaal onderdeel van deze speelwijze. voor de linkshalf positie zijn er opties te over, veelal gelijkwaardig. voor de spits ligt dit anders. die jonge gasten zijn prima om achter de hand te hebben maar de belangen zijn te groot om erop te gokken dat het alleen met suk ook wel lukt.

vind het wat ver gaan om de flit van jol nu chantage te noemen. hij zet alles in om tot succes te komen. als jol hierdoor zijn zin krijgt, een spits haalt en kampioen wordt, was het gewoon briljant gespeeld.

25 juli 2010 om 14:09

Dat je teveel contractspelers hebt en moet bezuinigen op salarissen wil toch zeker niet zeggen dat je in paniek moet raken en helemaal niets meer kan aankopen?
Er is al vrij veel weggegaan: Luque en Ogararu (contract afgelopen), Gabri, Kennedy, Pantelic, Rommedahl, en nog een aantal spelers die niet in de A-selectie meededen (will, Martina...).
Dat zijn al 6 spelers, die bij elkaar minimaal 5 miljoen euro salaris per jaar waard waren. Nou dan kan je vervolgens best zeggen dat je een spits wilt halen, omdat Pantelic vervangen moet worden. Je gaat alleen geen hoge salarissen meer betalen, en he: daarom komt El Hamdoui ook niet! Dus het beleid is prima. Gewoon een nieuwe spits, niet te veel geld aan uit geven, max. 1 miljoen jaarsalaris, zoals Pantelic had. (ter vergelijking: Luque verdiende 2 miljoen per jaar. met dat soort acties zijn de problemen ontstaan). Het is geen 'kopen, kopen, kopen' wat Jol doet. Wat heeft hij tot nu toe nou gehaald? Lodeiro en de Zeeuw, die kostten beiden zo'n 4 a 5 miljoen. Atouba was transfervrij, Pantelic ook, en Verhoeven als derde keeper kostte een paar ton. Ik vind het wel meevallen als je ziet wat er daarentegen weg is gegaan...

Weet je wat triest is de mensen die hier roepen dat het triest is dat ze hem gaan halen als hij er strax 20/25 in schiet zegt niemand er mee wat over

25 juli 2010 om 11:17

Zo werkt de voetballerij. Ik was 2 seizoenen geleden ook laaiend enthousiast toen Sulejmani naar Ajax kwam. Blij dat ze gewoon het grootste talent van Nederland kochten in plaats van 3 spelers die zich nog zouden moeten bewijzen. In de voetballerij moet je risico's nemen. Als het werkt ben je de grote held, werkt het niet dan ben je de schlemiel. Dat is volgens mij ook 1 van de redenen waarom men in de voetballerij veel verdient. Mensen zijn niet bereid om grote risico's te nemen als de mogelijke beloning niet groot genoeg is.

25 juli 2010 om 12:01

Oh ik geloof dat Mpenza er wel 20 tot 25 in zal schieten bij Ajax, maar ik geloof dat elke andere spits dat ook kan. Bij Ajax krijg je nou eenmaal veel kansen. Zie het Een andere spits ook wel doen. Snap ook niet waarom ze de jeugd een contract aanbieden en een Suk aantrekken als ze toch nooit spelen. Laat ze dan gaan zodat je niet 4 spelers hebt voor 1 positie.

25 juli 2010 om 13:38

Ik hoop dat Mpenzea er niet één inschiet bij Ajax; zou namelijk of een eigen doelpunt zijn en of anders een tegenstander in de eu comptitie die dan tegen Ajax zou scoren... Bedoel je soms voor? :D

Ik hoop van harte niet dat Mpenza de nieuwe nr 1 moet worden. Aangezien Ajax ook op de bank weinig routine heeft voorin zou ik Mpenza als een pinchitter voor zowel competitie als Cl een waardige speler vinden. Indien Mpenza de enige spitsaankoop moet worden dan heb ik er (nog) geen vertrouwen in.

Gezien de situatie bij Ajax (financiele problemen en vooral haastig op zoek naar een nieuwe spits) lijkt het mij meer dan normaal dat Sion onderste uit de kan probeert te halen. Dit is tevens iets wat Ajax probeert bij de verkoop van vd Wiel en wellicht Suarez en Stekelenburg. Het zou mij niks verbazen als Mpenza toch niet relatief goedkoop blijkt te worden...

Mido werd vrijdag in Amsterdam gesignaleerd. Prachtige zin. Door wie? Waar? Maakte hij een ommetje over de grachten, hing hij laveloos over een bar op het Rembrandtplein, spendeerde hij een pak euro's op de Oudezijds Achterburgwal, of zat hij aan het bureau bij Martin Jol?

Mido is een speler die het in het verleden niet onaardig deed, maar de laatste jaren is hij vrijwel nergens succesvol geweest. Ben benieuwd.

Mpenza?

Een eeuwig talent die het nooit heeft kunnen waar maken, en die op dit moment aan het afbouwen is in Zwitserland. Is dat de spits die Ajax de CL in moet loodsen? Dat zou wel heel erg voor het Nederlandse voetbal zijn.

Mido als Basisspeler zou waarschijnlijk nog van meer invloed zijn, Sonck zoekt nog een club, Rosenberg is transfervrij, en zo zullen er nog wel meer zijn. Allemaal spelers die op dit moment meer toevoegen dan Mpenza.

25 juli 2010 om 11:21

Sonck en Rosenberg hebben al bij Ajax gespeeld en dat was geen succes waarom denk je dat het nou wel zou zijn?

25 juli 2010 om 11:33

Heb ook niet gezegd dat Rosenberg en Sonck versterkingen zouden zijn maar als je Mpenza aantrekt, kan je net zo goed één van deze twee spelers aantrekken, die zijn namelijk minimaal van het zelfde kaliber.

Daarbij werden Rosenberg en Sonck beide verkeerd gebruikt, kwamen namelijk beide uit een 4-4-2 systeem en kwamen ineens als éénzame spits terecht in een 4-3-3- systeem, beide spelers wisten ze hier geen raad mee. Zowel Rosenberg als Sonck hebben na hun Ajax tijd bewezen nog steeds goals te kunnen maken.

Laat Mpenza alsjelbieft wegblijven uit Amsterdam, ik zou spontaan Anti-ajax worden door het achterlijke transferbeleid op het moment. Maar ik blijf mijn club steunen. Ik erg me gewoon kapot aan die spelers die ze willen transferen.

25 juli 2010 om 11:16

Je ergert je kapot aan de spelers waar de media mee komt......want wij weten allemaal niet waar Ajax zelf mee bezig is. Wij lopen massaal achter de media aan die constant me allemaal namen komt waar 9 van de 10 keer niks van klopt!

Ajax moet natuurlijk geen grote transfersom gaan betalen voor Mpenza. Maar ook Sion zal op de hoogte zijn van de perikelen bij Ajax en daar van willen profiteren.

Mido zal en mega salaris willen hebben en dat voor een speler die overal mislukt is.

Ajax geef de jeugd een kans dat is beter dan deze financiële verplichtingen aangaan met een toch al niet sluitende begroting.

Mpenza, ik dacht dat deze beste man al met pensioen was.
Toch lees ik dat die afgelopen jaar er 21 heeft ingetrapt in een toch wat lagere competitie dan bij ons in Nederland, maar goed dit zou absoluut geen versterking zijn voor ajax.
En dan mido, deze man is ook ingekakt na één goed seizoen bij ajax.
Ik hoorde dat Almere city nog wel een goede voorroede speler heeft, misschien dat ze daar eens moeten informeren.. kunnen ze hem ook nog een meerjarig contract aanbieden :P

Al die spelers in wie ajax is geintresseert is wel om te huilen zeg.. Hebben allemaal geen toegevoegde waarde. Zo is ajax niet. Het beleid is daar gewoon slecht..

25 juli 2010 om 11:45

Het beleid is niet slecht, we zitten met een erfenis uit het verleden die we moeten oplossen. Het bestuur geeft juist nu beleid. 30+ is maximaal 1 jaar contract. aantal contractspelers daalt nu sterk! en de salarissen worden ingeperkt waar mogelijk. De namen zijn idd niet bijster bijzonder maar dit bestuur geeft wel degelijk een beleid aan!

25 juli 2010 om 11:55

zolang ze nog niemand hebben kun je ze er nog niet op afrekenen. Ik vindt wel dat als dit de spelers zijn waar je achter aan zit, dat je dan gewoon beter niets kunt halen en dan maar de jeugd de kans geven om door te breken. Hoeveel voorbeelden hebben we gehad waarbij eigen jeugd een nutteloze aankoop overschaduwd? Vd Wiel - Silva, Alderweilerd - Oleguer, Verthongen - Wieleart, Anita - Atouba, De Jong - Aissati, Stekelenburg - Lobont. etc.. Ook in de spits komt er weer een voetballer die niet beter blijkt dan een alternatief uit de eigen jeugd. Natuurlijk zullen Suk en Castillion er in het begin een puinhoop van maken en geregeld wedstrijden geen knikker raken, maar die tijd moet je in ze investeren. Ook Sneijder en Stekelenburg hadden die tijd nodig, ze hebben gewoon meer potentie dan deze uitgebluste aankopen. Het is zonde om deze kostbare ontwikkelingstijd te besteden aan aan iemand als Mpenza.

die mpenza heeft er het laatste seizoen toch 21 ingelegd in 30 wedstrijden.
dus ik zie het probleem niet mensen.
wat is volgens jullie het probleem?
dan kan suk of castillon een beetje wennen aan het eerste elftal.
en volgend jaar staat er 1 van hun in de spits.

25 juli 2010 om 14:43

Ja die De Vries van Cambuur heeft er ook 20 ingelegd in de Jupiler League, die is neem ik aan een stuk goedkoper.

25 juli 2010 om 14:52

Wat een totaal belachelijke reactie.
Volgens mij speelt mpenza een stuk hoger.
Dus wat wil jij nou zeggen?

25 juli 2010 om 14:56

Ja want jij schat de Zwitserse competitie veel hoger in dan de JL? Komop zeg, die kerel heeft leuk gespeeld bij Standard, maar voorderest nooit wat laten zien. Moet Ajax er ook nog een transfersom voor betalen en waarschijnlijk een 'zwitsers' salaris. Die kerel van Cambuur legt ze er hardstikke makkelijk in, grote jongen ook nog eens, kost waarschijnlijk een appel en een ei.

Trap Sno en Wielaert enz eruit en geef Mounir gewoon zijn salaris.
Of biedt Pantelic alsnog zijn langdurig contract aan

25 juli 2010 om 11:26

waarheen?
niemand wil deze kansloze spelers.

25 juli 2010 om 11:31

Wielaert stond in belangstelling van Groningen, maar hij wou te veel salaris :s

25 juli 2010 om 11:38

nou is wielaert niet helemaal kansloos.
maar sno?

25 juli 2010 om 14:05

Ja, het is kansloos. Natuurlijk zijn er clubs die ze willen hebben. Maar er is geen club die hun het salaris wil geven dat ze nu verdienen. En deze spelers willen echt niet inleveren.

25 juli 2010 om 11:56

@steffannn1 #33
Met alle plezier wilt Ajax graag afstand doen van Sno en Wielaert maar als er voor beide spelers weinig tot geen belangstelling is en als er wel belangstelling is deze spelers niet hetzelfde salaris ontvangen als dat ze nu doen bij Ajax komt dan willen ze zelf ook niet weg.
Het gaat er dus niet alleen om dat er een club belangstelling voor deze spelers moet hebben maar tevens ook moet de betreffende club bereid zijn om te voldoen aan de salariseisen van Sno en Wielaert.

jammer had graag monier gezien bij ajax =)

Ik snap niet dat een topclub, zoals ajax zichzelf graag ziet, niet met betere namen op de proppen kan komen. Dit zijn allemaal spelers voor de grijze middenmoot zonder ook maar enige vorm van uitstraling. Ze zouden stuk voor stuk te min zijn voor bijvoorbeeld Twente. Maar goed, als ajax blij met die namen is, vooral mee doorgaan dan.

25 juli 2010 om 11:41

Ik snap niet dat een topclub, zoals ajax zichzelf graag ziet, niet met betere namen op de proppen kan komen.

Misschien omdat de Media met deze namen komen?
Ajax laat zich over het algemeen niet uit over namen van spelers waar ze mee bezig zijn.

Hoop eigenlijk nog steeds dat Ajax dan nog maar eens in gesprek gaat met El Hamdaoui.

Misschien dat die jongen na een aantal dagen toch wat water bij de wijn wil doen. Geld uitgeven aan Mpenza is zeer waarschijnlijk weggegooid geld. Mido is beter dan Mpenza, maar ook dat geld lijkt zo goed als weggegooid. Voor de rechtsbuiten positie is Daniel de Ridder gewoon niet goed genoeg. De Mul heeft ook al lang niet meer gevoetbald. Leonardo kennen we, maar dat zie ik niet gebeuren. Odonkor was een goede speler, maar heeft ook al lang niets meer laten zien. Het wegdoen van Rommedahl is gewoon een blunder gebleken.

Nogmaals, ik hoop dat Ajax gezien de interesse in dit soort spelers toch nog eens probeert bij El Hamdaoui. We moeten echter niet zijn waarschijnlijk belachelijk hoge salariseisen gaan betalen. Misschien dat een transferclausule in zijn contract helpt (10 miljoen euro of zo). Anders zou ik toch proberen Dembele te halen. Mochten we bij de namen uitkomen hierboven dan kunnen we beter Cvitanich terugroepen uit Argentinie.

25 juli 2010 om 11:27

Dit hoop ik ook. Als er woensdag een goede uitslag op het bord verschijnt, en het redelijk is om aan te nemen dat we CL gaan spelen, dan is er misschien toch wat geld voor El Hamdaoui. Neem gewoon de rust om dat af te wachten.

25 juli 2010 om 11:43

Bij winst op Paok zit Ajax nog niet in de CL. Dan moet er nog een wedstrijd gespeeld worden, tegen een veel moeilijkere tegenstander

25 juli 2010 om 14:13

Bovendien schiet Hamdoui natuurlijk in de stress als er halverwege de zomer nog steeds geen clubs voor hem gekomen zijn, terwijl hij bij AZ eigenlijk al niet meer mee doet.

25 juli 2010 om 11:42

Iedereen roept eigenlijk wel El Hamdaoui, maar is dat niet hetzelfde type speler, als Suarez en dus geen logische aankoop. Hij is ook een snelle, technische dribbelaar met een uitstekend scorend vermogen, die ook nog wel eens voor eigen succes wil gaan. Hij was toch op zoek naar het 'type-pantelic', een echte targetman dus...

25 juli 2010 om 11:50

@ Suri_80

Ben ik met je eens.

El Hamdaoui en Suarez hebben in mijn ogen allebei behoefte aan een klassieke nummer 9. Pantelic was in die rol veel belangrijker dan de meeste denken. Het liefst zie ik ook een échte nummer 9 komen, maar wie voldoet er op dit moment aan dat profiel en is betaalbaar voor ons? Het moet immers een directe versterking zijn...

Nu ik hierboven namen lees als Mpenza en Mido ga je toch hopen dat El Hamdaoui het gaat worden. Mpenza en Mido zijn wat dat betreft meer nummer 9, maar kwalitatief schieten beiden te kort.

Uiteindelijk moeten we tot de conclusie komen dat Ajax een uitzondering had moeten maken voor Pantelic en Rommedahl. Zo was de selectie intact gebleven (op Gabri na) en ingespeeld op elkaar. Nu wil Ajax voor Mpenza gaan die notabene een jaar ouder is dan Pantelic, kwalitatief minder goed, een transfersom kost, ook zijn salaris zal gaan eisen.... Ajax heeft 2 blunders gemaakt.

25 juli 2010 om 11:56

Het klinkt misschien gek maar is Guilhermo Franco niet wat voor ons?

25 juli 2010 om 12:20

@hen_nie #75
Misschien schieten Mpenza en Mido kwalitatief ten opzichte van een El Hamdaoui te kort maar dat kon je ook zeggen van een Pantelic vorig jaar. Pantelic is als spits kwalitatief minder dan El Hamdaoui maar voor het spelletje dat Jol met Ajax speelde vorig jaar was Pantelic juist wel beter dan El Hamdaoui.
Ik zie El Hamdaoui namelijk niet zo snel kaatsen en sleuren en met zijn rug naar het doel van de tegenstander voetballen.
Het gaat er volgens mij nu ook niet om om nog een scorende spits te halen. De doelpunten kunnen komen van Suarez, De Jong, De Zeeuw en Enoh en van de andere spelers zolang er maar een aanspeelpunt is in de punt van de aanval waardoor de rest van het team kan aansluiten.

25 juli 2010 om 13:04

Pantelic is als spits echter een klasse beter dan Mpenza en Mido.

Velen vergelijken Pantelic met beiden, maar vergeten dat Pantelic wel degelijk beter was. Ik had het liefst Pantelic behouden, maar kon begrijpen dat Ajax hem liet gaan aangezien hij duur was en een meerjarig contract wilde. Ajax had echter geen opties achter de hand en dus hadden ze hem wel moeten behouden.

Pantelic is dus van de baan. Als je dan een spits moet kiezen uit het rijtje Mpenza, Mido en El Hamdaoui is de keuze snel gemaakt. Ook in het systeem dat Ajax speelt is El Hamdaoui een stuk beter dan die andere 2.

25 juli 2010 om 13:09

@ Koni020

Franco is al 33, al moet ik je gelijk geven dat ik eerder Franco zou halen dan Mpenza. Franco vind ik toch net wat beter. Maar of die goed genoeg is?

25 juli 2010 om 14:16

Ja en dan volgend jaar, als Emanuelson transfervrij de deur uitgaat, zeker roepen dat ze voor hem een uitzondering hadden moeten maken, en voor Suarez, en voor de Zeeuw natuurlijk, want die is ook belangrijk.. en zo krijg je een selectie vol met uitzonderingen. Wat denk je dat Emanuelson denkt als hij ziet dat Rommedahl een vet contract krijgt? Je moet daar gewoon helder en consistent in zijn, het is beter dat Ajax dat nu is.

25 juli 2010 om 11:48

Volgens mij zijn het toch grotendeels de media die met deze namen komen, van Ajax' kant zul je weinig horen.

Btw Dario speelt niet in Argentinië maar in Mexico en hij is tot begin volgens jaar verhuurt, dus die zal zeker dit jaar niet voor Ajax spelen.

25 juli 2010 om 11:51

@ Wijze_neus

Zit er geen terugroep-optie bij het huurcontract? Had immers wel verwacht dat Ajax die wel had laten opnemen.

25 juli 2010 om 12:05

Ik zou het niet weten, maar het lijkt mij vrij vreemd als dit wel het geval is.
Je verhuurd een speler namelijk voor een bepaalde periode aan een andere club. Het lijkt mij dat deze club er niet bij gebaat is als tussentijds die speler alsnog terug wordt gehaald, zij kunnen zich dan hoogstwaarschijnlijk niet versterken met een andere speler, omdat de transferwindow dan gesloten is.

25 juli 2010 om 13:05

Ja volgens mij kan het als er geen vergoeding wordt betaald. Ik ben er echter niet van op de hoogte of dit het geval is. Waarschijnlijk niet, want anders haalt ieder gezond denkend mens toch Cvitanich terug ipv. geld te verspillen aan Mpenza of Mido.

25 juli 2010 om 23:20

Bedoel je met een vergoeding dat de hurende club het salaris van de speler betaald? Want dat wordt inderdaad door Pachuca betaald en niet door Ajax.

Gerucht dat Mido is gezien in Amsterdam, dus hopelijk naar Ajax komt

Ahmed Hossam, ook wel bekend als Mido, is naar verluidt gesignaleerd in Amsterdam tijdens het oefenduel Ajax-chelsea. En laat Ajax nou net nog erg verlegen zitten om een spits… De Egyptenaar is wel in voor een transfer, al schijnt ook Kayserispor van oud-ajacied Shota Arveladze zich al te hebben gemeld bij Middlesbrough in de hoop Mido te kunnen binnenhalen.(bron=vi)

25 juli 2010 om 11:34

en er komt weer wat spanning bij.
dan gaat hij weer met een schaar zwaaien enzo.

Laten we maar hopen dat het bij geruchten blijft!!

Ik denk niet dat Mpenza nu de aankoop is die Ajax verder gaat helpen. Maar ze hebben wel een probleem! Ze moeten alles in het werk stellen om in de CL te blijven en dan kunnen ze er financieel doorkomen.
Het mooist zou het zijn een jongen uit de eiegen kweek door te laten stromen, maar dat gaat niet lukken, althans niet op internationaal niveau. Hoewel ik Sarpong tegen Chelsea leuk vond spelen aan de rechterkant en Suk een mooie spitsengoal maakte,...die gaan het niet redden tegen de backs van clubs in de Cl.

Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen.

El Hamdoui was een aardige gedachte, maar deze man heeft het heel snel hoog in de bol. Als ik hem was zou ik lekker bij Ajax CL willen spelen tegen elke prijs en dan op een presenteerblaadje naar Europa, maar ja hij denkt daar anders over!

Waarom interesse in al deze oud Ajax spelers, het zijn geen ''echte'' ajaxcieden, waarmee ik bedoel net als toen ze bijvoorbeeld Rijkaart en Davids terug haalden die waren dat wel.
Ik meen toch dat sommige van hen niet voor niets zijn vertrokken.
Ik vind het een beetje vreemd om ze terug te halen er zijn toch wel andere?

Je zou van een club als Ajax toch mogen verwachten dat ze over een fatsoenlijke scouting beschikken. Met het geld dat ze in de bovengenoemde spelers investeren zouden ze ook één of twee jongere spelers kunnen halen die ze over enkele jaren kunnen doorverkopen. Deze bovengenoemde spelers kunnen op korte termijn van waarde zijn, al heb ik bij Leonardo, Mido en De Ridder wel hele sterke twijfels. Mpenza kan met zijn ervaring een toegevoegde waarde zijn voor de voorhoede van Ajax. Ik snap heel goed dat de Ajax supporters teleurgesteld zijn in het beleid dat hun club voert. Met Pantelic vertrekt er een goed aanspeelpunt en er komt een mindere speler voor terug. Ook Rommedahl was zeer nuttig en zelfs bereid heel veel geld in te leveren. De Ridder bijvoorbeeld zal echt niet voor minder gaan spelen bij Ajax. Als je dan ziet dat concurrenten als Psv en Twente wel goed bezig zijn op de transfermarkt is dat vervelend.

25 juli 2010 om 12:03

@joenepsv #49
Ajax heeft genoeg jonge spelers (bodul, Suk en Castillion). En voor de zijkanten zijn daar Zeegelaar, Sarpong, Ozbiliz en Josefzoon.
Ajax heeft nu een ervaren persoon nodig die er al staat. Ideaal zou zijn iemand van rond de 25 jaar maar die is dus niet betaalbaar voor Ajax op dit moment.

Ajax is gewoon dom geweest om Marcus Berg niet te huren van Hsv, als ze dat wel hadden gedaan had Ajax een echte goalgetter gehad.

Ben bang dat als Ajax niet een goalgetter haalt ze opnieuw geen kampioen gaan worden.

25 juli 2010 om 13:51

waarom is dat zo dom van ajax dan? marcus berg heeft nauwelijks gespeelt bij hsv, wat moet hij dan bij ajax gaan doen als hij het niveau van hsv ook niet aankan? zelfde verhaal als bij twente met janko hij schiet er 18 in in oostenrijk.. en het zijn opvoorhanden topaankopen van psv en twente.. mpenza schopt er in zwitserland 21 in en het is een miskleum en een beunhaas.. als je het zo bekijkt is hij gelijkwaardig aan janko en berg hoor, hoe dom het mischien ook klinkt..

ik heb liever geen Mpenza, heb een beter gevoel bij Mido.

off: Er schijnt in Amsterdamse roddel circuit rond te gaan dat Ajax toch Sulejmani aan West Ham wil huren/verkopen, zodat zijn salaris aan El Hamdouie gegeven kan worden en dat de transfer alsnog door zou gaan. Er word gezegd dat het mogelijk vandaag nog beklonken kan worden?

Persoonlijk zie ik het wel zitten als El Hamdouie zou komen en mogelijk mido heb je voorin toch wel wat meer mogelijkheden. vooral als je de Ridder ook er nog bij krijgt voor de zijkanten.

25 juli 2010 om 11:48

Dat mag ik niet hopen voor Ajax. Niet ingaan op de belachelijke salariseisen van de zichzelf overschattende Elhamdaoui is een van de betere beleidsbeslissingen van Ajax geweest de laatste jaren. Men wilde juist de salarishuishouding sterk terugdringen (moet ook wel), en het laatste wat je dan moet doen is een speler binnenhalen die veel meer gaat verdienen dan de rest van de selectie. Als je dat doet, dan stel je daarmee weer een norm voor wat andere eventuele nieuwkomers willen verdienen, en bovendien, wordt dan het contract van Suarez ook opnieuw opgewaardeerd, want hij moest met zijn status toch de best verdienende speler zijn?

25 juli 2010 om 11:55

Ben het volkomen met je eens, maar goed er gaan de wildste verhalen rond waarvan je maar moet afvragen of het klopt, je hoort van El Hamdouie wil 4 miljoen per jaar hebben en ergens anders staat er van hij wil 1,8 miljoen, als dit zo is dan zou het verhaal wel kunnen kloppen dat het salaris van sulejmani dan naar El Hamdouie gaat want die verdient (als je het mag geloven) 1,5 miljoen, maar goed dit is natuurlijk niet het beleid dat gevoerd zou worden en ook een steek in de rug van de mensen die bij kunnen tekenen maar dan wel in moeten leveren,terwijl meneer een riant salaris opstrijkt.

25 juli 2010 om 11:48

Nee joh, de ridder.....pfffffffff. Leuk voor sparta maar niet voor ons

Kansarme snotneus deze vent. Ajax doe dit niet! Dit wordt een tweede Kufur, Luque, Ursaiz en noem maar op. Niet Doen!

mallepietj ben bang dat monier niet meer komt en denk dat die nu al bezig is met buitelands avontuur ?

Leonardo??? Dat zou pas zwalkened beleid zijn...

De eerste gedachte die ik had was Samaras, die spits die ook bij heerenveen gespeelt heeft. lange technische jongen ideaal aanspeelpunt en ook gevaarlijk vanaf de zijkanten! hij kent het nederlandse voetbal en de taal ook.

Mpenza, niet echt een speler waarbij je meteen denkt, dat hij Ajax naar een hoger niveau zal brengen en ook niet echt een kampioenswaardige speler zou je denken. De beste man presteer ook alleen in de 'kleinere competities'(belgie en Zwitserland) en is nog eens blessure gevoelig. En ik denk, dat Ajax ook een spits wilt, die goed kan presteren in de CL, dan is Mpenza geen logisch keus...

Mido zou ik maar niet halen Ajax, overal waar hij ''speelde'' was hij een rotte appel in de groep.
En als je al zoveel clubs heb versleten in korte tijd, dan weet ik genoeg. Hetzelfde geldt trouwens voor Mpenza.

Van tevoren weet je het natuurlijk nooit maar qua gevoel heb ik bij de meeste spelers die gelinkt worden aan Ajax niet echt het idee dat het wat kan toevoegen:
- Mpenza (bijna overal afgeschreven de laatste jaren en gaat niet lang meer mee)
- Mido (zou misschien kunnen, zal ook wel grote salariseisen hebben denk ik)
- De Mul (in de tijd dat hij bij Ajax speelde vond ik het geen meerwaarde)
- De Ridder (heb ik m'n twijfels over maar zou kunnen, in ieder geval qua leeftijd)
- El Hamdaoui (beste optie die ik tot dusver heb gehoord, nog een poging wagen!)
- Cvitanich heeft in de gespeelde wedstrijden toch aardig gespeeld en gescoord!!!

Ajax gaat toch geen transfersom betalen voor een 32 jarige spits?

Mensen...er werd al gesuggereerd dat Mpenza een relatief goedkope oplossing is..we hebben op dit moment helemaal Niks voor in de spits...we staan te juichen als Suk er in komt omdat hij het publiek weet te vermaken met zijn rare capriolen..

Dus wat betreft Mpenza..het is een jongen die al het nodige heeft gezien dus qua ervaring veel kan betekenen voor de jonge groep die Ajax heeft, hetzelfde geld voor Mido..

Ik zie het trouwens nog wel gebeuren dat El Hamdoui alsnog komt...als ze Sulejmani alsnog verhuren komt er geld vrij omdat ze waarschijnlijk zijn salaris niet meer hoeven te betalen...misschien kunnen ze dat geld dan gebruiken voor el hamdoui..

Zoals zo vaak komen er heel veel namen langs en zie je mensen opstellingen maken met de genoemde namen..en een dag later zijn er weer 2 andere namen...

het blijft afwachten...ik ben al bij dat er weer over geruchten gepraat kan worden en dat er weer ruimte is om spelers aan te trekken..!

Ik denk dat ze ''achter de schermen'' toch nog bezig zijn met mounir, hoop het zo, is geen aanspeelpunt inderdaad, maar denk dat hij in de spits met luis op rechts een heel goed koppel gaat vormen..

Ik hoop dat hij niet naar Ajax komt. Hij zorgt nu al voor problemen laat staan straks bij ons. En wat moeten wij met een 32 jarige speler doen(het zegt natuurlijk niks kijk naar Pantelic) Ik heb geruchten gehoord dat El Hamdaoui vandaag nog een keer op de koffie komt ik hoop dat het waar is en dat ze er alsnog uitkomen. Ik heb hem liever als mpenza.

Ben ik nou de enige die nog steeds denkt dat El Hamdaoui nog steeds komt? Ik las gister berichten over dat hij 4 miljoen per jaar wou verdienen? ik heb eens opgezocht op http://junioren.voetbal.nl/article/3209/dit-verdie... naar wat spelers in eredivsie verdienen. En ik snap ook dat dit niet excact zou kloppen maar er zit nogal een verschil tussen de genoemde 4 miljoen en wat hier staat. 825.000.
Naar mijn mening speelt ajax een spelletje, we gaan door met volgende spits, om de kosten voor el hamdaoui te drukken. Morgen middag zal het wel na buiten komen dat et akkoord is.

Naar mijn smaak zijn zowel mpenze als mido over hun top en hebben totaal geen meerwaarde voor ajax,
ze hebben natuurlijk wel vervangers nodig voor Pantelic en Rommedahl, maar aan deze jongens hebben ze helemaal niks.
De enige die ik van dit rijtje hoop terug te zien is De Ridder.
Als ze een spits nodig hebben kunnen ze misschien beter iets dichter bij huis kijken, in NL DUI of BEL bijvoorbeeld.
ik kan me niet voorstellen dat daar niet nog een type Pantelic loopt die ze voor een mooi bedrag kunnen contracteren.

Ajax maakt zich belachelijk als het één van de EX Ajaxcieden terug haalt? Geen van hen kan het niveau aan!

25 juli 2010 om 12:58

Mido was anders een prima speler toendertijd , alleen een heel erg lastige jongen .
Hij is na een incident in de kleedkamer , ik meen het gooien van een schaar ,uit de selectie verwijderd. In plaats van spijt te betuigen stelde hij zich daarna zo op dat er geen andere optie was hem definitief te laten gaan.
Helaas veel te hoog in de bol , ik zie die arrogante kop nog uit zijn Ferrari stappen.
De Mul was de speler die de kleedkamer te hard vond en daarom wegging , als hij in de tussentijd mentale hardheid heeft opgedaan misschien wel een goed idee.

Mpenza.. Alsjeblieft niet. Heeft het nooit evht gemaakt. Staat nou niet bekend als een topscoorder. En bij belgie heeft hij helemaal nix laten zien. Word opgeroepen door gebrek aan beter. Mido speelt al jaren niet meer op zijn oude niveau laat staan een wedstrijd eigenlijk. En het is een lastige jongen. Vroeger bij ajax en paar jaar terug nog bij de africa cup. De mul wou weg bij ajax omdat hij de sfeer te hard vond. Dat is niet veranderd bij ajax. En de ridder was gwn een reserve. En heeft overal reserve gestaan. Spanje en israel. Dus ik hoop dat ze echt verder kijken. Of el hamdaoui moet bijdraaien of kijk even naar dembele. En misschien koevermans. Psv heeft teveel spitsen. Vind koef altijd ondergewaardeerd. Als hij speelt scoort hij ook meestal.

'die geen zin heeft om voor de Zwitsers te spelen'
Zegt dit niet al genoeg over zijn instelling?
Van zijn voetbalkwaliteiten weten we al genoeg, die zijn gewoon bagger, nu is zijn instelling (door een conflict) net zo bagger. Wat ziet Ajax in hem? :S

Als dit de versterking van Ajax moet worden ipv el hamdaoui wordt het wel een beetje triest.
Deze liggen toch onder het niveau van Hamdaoui en hebben ook geen potentie meer om te verkopen.
Hadden ze nog beter Pantelic kunnen houden.

25 juli 2010 om 14:07

precies. Je kan hem niet meer doorverkopen. En als je naar Pantelic en rommedahl kijkt. Gaat hij ook geen meerjarig contract krijgen. Zit ook al tegen de 30 aan toch? Dan krijg je dat hij binnen 2 jaar weer weg wilt door dezelfde reden.

Ajax moet informeren bij Man. United voor Danny Welback.
Is jong en kan jaren mee.
Is dacht ik 20 of zo.

25 juli 2010 om 13:08

is ook geen echte killer volgens mij, hij is erg snel maar een echte afmaker en aanspeelpunt vind ik hem niet...

Ajax nu al het lachertje. Zijn ze bij Ajax nu ook al tevreden met 3e garnituur voetballers. Ongelofelijk zeg, zet dan je hele selectie vol met jeugd want wat moet je ook echt met zo'n spelers.
Pantelic heeft ook nooit wat toegevoegd aan Ajax, ja hij heeft 12 goals gemaakt, zonder die goals van hem waren ze ook wel 2e geworden en Europees hebben ze niets in te brengen gehad. Niet zeuren als je dadelijk de CL w eer niet haalt dan!

25 juli 2010 om 13:37

haha ajax het lachertje, ze hebben nagenoeg hetzelfde team die alleen op de spits nog gewijzigd moet worden. En wie er ook komt te staan, hij zal sowieso 15 goals maken. Als dit ajax intact blijft, en ze trekken een middelmatige spits aan, scoren ze zeker gewoon weer veel en worden ze dit keer waarschijnlijk wel kampioen.

25 juli 2010 om 14:22

Als je denkt dat Pantelic in het afgelopen seizoen niets heeft toegevoegd bij Ajax, dan heb je er geen verstand van. Bovendien maakte hij maar liefst 16 goals, in minder dan 25 wedstrijden.

is misschien domme vraag maar is frank de mouge van willem 2 geen optie? lijkt me goed aanspeelpunt en hij heeft 2 seizoene trug bewezen dat die ookwel kan scoren ondanks beperkte mogelijkheden van willem 2 en het scheelt ooknog in de koste

25 juli 2010 om 13:16

Ja, dat is het zeker....

Ik weet niet of je dit zegt in het belang voor Ajax of in het belang van Willem II. (willem II krijgt een transfersom en is uit de schulden). Maar dit is natuurlijk ridicuul. Het lukt Demouge net aan om van verdedigers van NAC een kopduel te winnen. Daar kan Ajax toch nooit de CL mee in....

De Belgische aanvaller leeft in onmin met trainer Bernard Challandes en voorzitter Christian Constantin en heeft geen zin meer om voor de Zwitsers te spelen.

Moet je zo'n speler wel willen als Ajax zijnde?

geef mij maar mido, altijd 1 van mijn favoriete spelers geweest en ik zie hem graag weer in een ajax shirt, goede speler (maar ja, mits hij niet te duur is en niet te veel salaris vraagt en dat vrees ik nogal)

Ik zou Mpenza best een kans willen geven. Hij is afgelopen seizoen redelijk trefzeker gebleken. Het is wel aannemelijk dat Mpenza niet voor de hoofdprijs verkocht zal gaan worden daar Mpenza met de trainer en voorzitter in onmin leeft. Mpenza lijkt me ook niet echt in de positie om gortige salariseisen te stellen anders blijft bij maar een seizoen bankzitten bij FC Sion.

25 juli 2010 om 13:22

Die Mpenza moet je absoluut niet halen. Het was vroeger een goede sterke spits, maar is steeds verder afgezakt. Je kan het beste voor die Altidore van Villarreal gaan, dat is een spits die we nodig hebben. Maar Ajax luistert helaas nooit naar mij... Een optie voor de rechterkant is die Jean Beausejour van América in Mexico. Speelde een goed WK.

25 juli 2010 om 20:37

Altidore heeft de afgelopen seizoenen niet veel laten zien, die zie ik liever helemaal niet komen. Jean Beausejour is wel een leuke suggestie, want moet die jongen wel niet gaan kosten? Is bovendien een niet Eu-speler.

Mido is ene hele goeie spits voor Ajax hoor.
Mido vraagt niet zoveel salaris, hij speelt in Middelbrough voor 2.000 Pond per week, zo wat een salaris, dat is omdat hij terug wilden naar Europa.
Hij wilde een tijdje geleden ook al naar Ajax.
Mido is gewoon een hele goeie spits en zeker met Suarez naast hem.
Als hij komt is dat een goede zet, daar durf ik om te wedden.
Mpenza lijkt me daarin tegen geen goede aankoop net als de meeste hierzo

had niet gedacht dat ajax zo wanhopig kom op zeg geen een naam van die 5 zal maar ook een versterking zijn kan je nog liever in de jupiler league rondkijken maar geloof me die Cl en die derde ster zal er niet komen. wat zullen ze in eindhoven en enschede lachen zeg Emile mpenza helemaal versleten en die moet ajax naar succes helpen kan niet gekker worden.

Er weer een speler die zijn kont tegen de krib gooit nadat ajax te weinig bied. Hij is toch een taktiek van ajax, om de prijs te laten dalen.
We zien het erg vaak (wielaert, suarez) en elia verklape onlangs nog dat dit gevraagd word aan de spelers door ....ajax, zodat ze minder hoeven te betalen. Ik vind dat dit niet kan en er is sancties moeten volgen !

25 juli 2010 om 17:18

Nou in dit geval ben ik van mening dat het wel kan. Ik gun Ajax deze speler graag.

Zeker niet gecharmeerd van deze man. Overigens ook niet van de andere van de poll. Alleen Mido spreekt me opzich wel aan in zijn Ajax tijd had hij ook echt geniale momenten en hij kon het wel Vond hem beetje op Zlatan wel de iets mindere versie van hem in zijn Ajax tijd. Maar vond het 2 hele goede spelers.

Al krijg Jol hem weer in zijn goede doen zonder schaaren te gooien etc. zou ik de gok zeker durven nemen.

Leonardo, Daniël de Ridder en Tom De Mul mochten alledrie weg omdat ze niet voldeden aan het Ajax-nivo en hebben in de tussentijd ook niet laten zien dat ze het wel hebben. Wat een armoede om één van deze spelers weer terug te halen. Het is lang geleden dat er consequent beleid werd gevoerd bij Ajax.

Volgens site tranfermarkt .de is transferwaarde 1,4 miljoen euro... Dat moet te doen zijn lijkt me,als ze eerst 5 miljoen uitwilden geven voor die positie.. Tis wel weer de zoveelste overbruggingsspits en ze hadden beter een jongere fitte vent zoals die Janko bij twente kunnen halen met flinke doorverkoopwaarde ...

25 juli 2010 om 14:06

Janko is geen spits voor Ajax. Statisch en niet goed in de combinatie. Het is meer een counterspits.

25 juli 2010 om 17:24

Volgens mij heb jij Janko nog nooit zien spelen. Janko is groot, kopsterk en goed aan de bal en kan goed combineren. Hij moet oorlog maken in de 16 en ontbeert de snelheid voor een counter spits.

ik begrijp het ook niet meer waarschijnlijk heeft ajax zicch er gewoon bij neer gelegd
dat het geen echte top club meer is kwa beleid want een top club trekt ook top speleres
of grote talenten( sulimanie) apart geval maarals je met de top wel mee draaien
moet je niet en spits van 32 aan trekken
daar wordt je echt geen kampioen mee maar meschien zie ik het gewoon niet goed en is hij een wereld voetballer

25 juli 2010 om 14:06

Ajax heeft een financieel tekort en kan niet zomaar dure spelers halen.

Als Ajax dit doet , dan zijn ze echt dom geweest . Mpenza en Mido veroorzaken alleen problemen en hebben weinig gepresteerd afgelopen jaren. Allez ja , Mpenza 21 goals in 32 wedstrijden terwijl de Zwitserse competitie verbazend hoog staat qua coefficiënt , maar gewoon niets voorstelt . Ajax zou een gokje kunnen wagen bij Van Wolfswinkel .

Ik denk dat ze er nog wel uit gaan worden. FC Sion komt deze uitgerangeerde speler als ze hem niet aan Ajax verkopen aan de straatstenen niet kwijt. Het gaat dus wel goedkomen.
Een slimme zet is het niet van Ajax.

Alsjeblieft wat is dit nou weer voor beleid, om Leonardo nu weer terug te halen. Ik snap er helemaal niks meer van. Dan had je hem toch net zo goed gewoon kunne houden... En als we een buitenspeler nodig hadden, hadden we gewoon Rommedahl moet houden! De Ridder, De Mul of Leonardo voegen echt niet veel meer toe dan Rommedahl. Echt waardeloos dit..

Nou laten we met z'n allen hopen, dat er geen akkoord komt. De tijd van mpenza is geweest. Die kan alleen nog afbouwen in Zwitserland, Cyprus of Quatar. Ook alle andere genoemde namen mogen wat mij betreft de prullenmand in.

De kans om Berg te huren is verkeken. In Nederland zou Dembele wellicht een goede aanvulling op de selectie van Ajax zijn, een technicus, die in A'dam hoge ogen kan gooien met zijn soort voetbal.

Ook Erik Huseklepp zou ik weleens in het rood-wit willen zien.

En hoe zit het met de scoutafdeling? Waar blijven die ? We spreken altijd over schaduwlijsten, maar waar zijn die dan ? Vragen voldoende dus !

Mido zou een geniale aankoop zijn. Hij ziet dat het zijn laatste kansen zijn op een fatsoenlijke carriere, en weet dat hij het bij Ajax nog goed deed, is op zoek naar dat gevoel dat hij bij Ajax had, dat geloof in eigen kunnen in de lente van zijn carriere.. dat komt hij weer oppikken, en hij speelt een fantastisch seizoen. 20 doelpunten en 10 assists.
Leonardo is de man voor de rechtsbuitenpositie, omdat die rechtsbuiten vaak invalt. Als hij in vorm is, is hij ongeveer even goed als Maradona.

25 juli 2010 om 14:48

Nou, nou wat een onzin kunnen mensen uit kramen. Leonardo in vorm even goed als Maradona, haha. Dat ik nog de moeite neem om hierop te reageren!

Maar ff over Ajax. Waarom kopen ze niet gewoon een talentje als Chadli. Ik noem maar wat. Die jongen kost misschien 5 ton, en hij scoorde toch aardig op los bij Agovv. 15 goals voor een linksbuiten geloof ik? Daar zit tenminscte nog potentie in. Met Leo weten we hoe we over hem denken als basisspeler, belijkbaar kan hij dat niet. Probeer gewoon eens wat uit Ajax, kijk eens rond in de Jupiler League, ik noem maar wat voorbeelden. Spelers als Mertens of een De Zeeuw zijn zo ook ondekt!

Ik vind hier zoveel mensen zo positief over Mido.....deze arrogante blaaskaak laat al Acht jaar helemaal Niets zien....een blaaskaak die vaak ruzie maakt met de trainer en medespelers....

Met el hamdaoui had ajax een echt goede aanval kunnen hebben....

maar laten we nu eerlijk zijn....mpenza/mido/de Ridder/leonardo....

Ik dacht dat Jol zij dat het goed kwam.....

Daarbij denk ik dat ook spelers als mpenza en mido nog een behoorlijk salaris moeten hebben....

De ridder en leonardo hebben al laten zien dat ze het ajax niveau niet aankonden.....dus waarom nu wel???

Triest dat ajax niet in staat is om een salaris van el hamdaoui te betalen.....

Mpenza heeft al 10 clubs gehad en Mido in de laatste 7 jaar al 9 clubs.....ja daar word je echt vrolijk van....

Wat ik me afvraag is of ze bij Ajax uberhaupt wel scouts hebben. Ze willen alleen maar jongens die al eerder bij Ajax hebben gespeeld of spelers die bij een andere eredivisie ploeg hebben gezeten. Mij maakt het niet uit als ze geen spits kunnen halen, maar het is toch triest dat ze geen 'nieuwe' talenten ergens kunnen vinden!

25 juli 2010 om 14:51

Precies Kiger helemaal gelijk! Waarom kunnen clubs als Groningen, Heereveen, twente wel zulke talenten vinden, en moeten wij ze weer voor gingatische bedragen over kopen. Als je echt een topclub bent weet je ook wanneer je een speler moet halen.

In plaats van te investeren in een jongen als El Hamdoui die over 2 jaar nog meerwaarde heeft voor doorverkoop kiest men bij Ajax weer voor een blessuregevoelige goochmert die nog een jaar ouder is dan Pantelic die juist om zijn leeftijd moest vertrekken.
Waardeloos, waar-de-loos! Het is te lachwekkend voor woorden...zelfs de naam van Leonardo zingt weer rond....man man man...het gaat bergafwaarts.
Aan die Mpenza heb je met de doelstellingen die wij als supporter nu wel is mogen zien, namelijk kampioen worden en Cl voetbal spelen helemaal niks! Die man heeft geen techniek is continu geblesseerd en heeft zich zelfs in de subtop nooit bewezen.
Van de Boog ga weg en geef de supporters Ajax terug.

Mpenza kan het niveau van ajax niet aan???

Pantelic is een klasse sterker dan Mpenza???

Met alle respect....een Mpenza in vorm is een superspits, hij heeft bij schalke, hsv en standard de pannen van het dak gespeeld.

Ok, hij is een dagje ouder en zit nu in een mindere competitie...feit is dat hij superscherp staat en al 2 seizoenen blessure vrij is. 21 goals in 30matchen + bij de rode duivels is hij ook terug( 2goals tegen turkije!)

Een Mpenza is vorm is nog steeds een klasse sterker dan een Pantelic of Mido....die nooit bij een grote club iets bewezen hebben.!!!

En hieruit blijkt maar eens te meer dat het hele beleid bij Ajax van geen kanten deugt. Het hele scouting apparaat faalt elk jaar weer, echt niet te geloven. De enige spits waar je wat aan hebt is El Hamdaoui maar die nemen ze niet maar dan willen ze in zee met een stelletje never will be's en never has been's die van geen enkele meerwaarde zullen zijn en hun salaris in chocolademunten nog niet eens waard zijn. Mpenza ken ik uit zijn tijd bij Schalke en daar was ik toen al nooit van gecharmeerd en over de andere namen nog maar te zwijgen. Allemaal ex-ajacieden die het toen niet maakten en die in de jaren daarna ook nooit het tegendeel hebben kunnen bewijzen.

Ajax, steek je geld in één spits die zeker zijn doelpunten gaat maken en zijn geld gaat opleveren dan in twee mislukkelingen die je na hun zekere falen (want dat gaan ze doen) daarna bij de sloop niet eens meer kunt slijten tenzij je er geld op toelegt.

Dit is echt een volslagen paniekreactie van Ajax i.v.m. de komende CL wedstrijd tegen Paok. Deze eens grote club zakt steeds verder door het ijs (als het dat niet is) en dat zeg ik dan als Ajax supporter. Het seizoen 2010-2011 is nu al naar de klote en dan hebben we nog geen eens een officiële bal getrapt. Bestuur .... bedankt!!!

waarom probeert ajax niet om koevermans bij psv los te krijgen? met lens berg toivonen amrabat dszudzak nijland reis hutchinson heeft psv aardig wat mogelijkheden voorin. misschien wel wat te veel. ik denk niet dat psv zomaar ajax wil gaan versterken, maar als ajax zijnde kan je het altijd proberen. koef scoort altijd en overal en lijkt me prima als goalgetter als ie genoeg bruikbare ballen krijgt van de jong en natuurlijk suarez.

op rechtsbuiten lijkt me castelen ook wel iets. hij schijnt mogelijk weg te kunnen bij hsv. heeft al een tijdje niet zoveel meer laten zien, maar is met zijn snelheid altijd bruikbaar en heeft zeker een betere voorzet dan rommedahl

Ik had elders al eerder aangegeven dat ik als twente supporter opgelucht was dat de transfer van El Hamdaoui niet doorging. Deze man had Ajax echt nog sterker gemaakt dan ze op het einde van het afgelopen seizoen al waren. Maar Mpenza? Kom op zeg. Dat is weer geen sterke beurt voor de scouting van Ajax. Een speler die zijn beste tijd al heeft gehad, en ook nog eens een heel ander type spits dan Ajax kan gebruiken. Mpenza moet het vooral hebben van zijn werklust en is niet een verfijnde balvaste spits die andere spelers beter laat spelen.

Ik hoop als Ajacied dat er ook geen toereikend bod komt...wat moeten we daar nou mee? Heeft het nergens lang volgehouden of lang een constant niveau gehaald.hoop echt dat Ajax er met Mounir nog uit gaat komen...

Hmm ik snap dat ajax nu iets moet doen, maar ik geloof niet dat ze met Mpenza net zoveel geluk gaan hebben als met Pantelic. Deze gok zal in mijn ogen niet goed uitpakken. Volgens mij heeft Ajax vorig zomer interesse gehad in van Wolfswinkel, kijk zo'n jongen had je goedkoop op kunnen pikken, geen belachelijke salariseisen en kon je lekker op voort bouwen.

Als er dan toch keuzes gemaakt moeten worden: Mido liever dan Mpenza en De Ridder liever dan De Mul. Dan heeft Ajax het nog redelijk opgelost en dan moeten we er maar niet meer over zeuren verder.

als ajax spelers als mpenza de ridder en de mul wilt gaan halen konden ze net zo goed.
romedalh en pantelic behouden want met deze spelers steken ze de zelde richting in.
plus je bent er niet zeker van dat jongens als mpenza gaan slagen in het arena.
dan kan je net zo goed een speler als suk de kans geven of luis in de spits en urby en eriksen.
vanaf de flanken.

als ajax een speler wilt halen moeten ze uit deze rij halen

van wolfswinkel
el hamdaoui
dembele
welbeck

25 juli 2010 om 17:32

Maar die kunnen ze niet betalen en daarom komen ze bij Mpenza uit. Niet iedereen wil sponsor worden van Ajax zoals AZ.

25 juli 2010 om 18:18

Haha ben even serieus, van wolfswinkel is vorig seizoen voor 6(!) miljoen euro gehaald door Utrecht, als 5 miljoen voor El Hamdaoui al een risico is gaan ze echt niet meer neer leggen en Utrecht gaat hem neem ik aan niet voor minder de deur uit laten gaan. Overigens begrijp ik sowieso niet welke van Wolfswinkel jij hebt gezien afgelopen seizoen want ik vond hem mss wel goed genoeg een potje te gaan voetballen bij FC Oss of Telstar, 6 miljoen en dit er voor terug. Nou toppie!! Aub laat Ajax hem halen, leg er maar 7 voor neer, desnoods 5, boeit me niet. Als dat de spits wordt, wordt het een leuk seizoen, dan is er no way dat Ajax Suarez kan verkopen anders vallen ze terug in de subtop met die aanval...

26 juli 2010 om 16:04

wardzijden

we hebben el hamdaoui al binnen.

Ajax kan toch zeker wel een veel betere en jongere spits halen dan deze zeer over the hill 32 jarige Belg die met alle respect bij een niets zeggend clubje speelt als FC Sion?!

Ajax is echt triest dit jaar worden ze weer niet kampieon, zeggen ze aan turkse comp dat ze oude spelers kope zulke goeie spelers, kunnen ze niet eens betale hahahahahah dit is gewoon triest.

Turks comp quaresma bobo baros guti fabian ernst lugano stoch arda turan
Ferarri cana vittek geremi rustu nihat

Nl comp suarez el hamdoui aldererled de zeeuw vertonghen

Hahahh wat een verschil

25 juli 2010 om 17:45

Nederlandse competitie Sneijder, vd Vaart, van Persie, Robben, van Bommel, vd Wiel, Elia, Kuyt, Babel, Stekelenburg, Heitinga, vd Sar, Mathijsen, de Jong. Dan nog wat buitenlanders die via de Nederlandse competitie zijn groot geworden. Alex, Ibrahimovitch, Suarez, Maxwell, Chivu.

Kom nu eens met een lijstje met Turkse spelers of spelers die de Turkse competitie hebben gebruikt om de absolute top te halen. die op dit moment op het niveau van deze topspelers spelen en bij zulke grote clubs spelen.

Bij de Turkse topclubs hebben ze alleen veel geld waar ze ongenuanceerd mee smijten maar voor de rest komt er weinig door uit Turkije want ze geven het liever uit aan oude mannen als Guti (net zoals dus Ajax) dan aan een goede jeugdopleiding. In welke poule zat Turkije ook al weer tijdens het WK. Ik weet het al weer de thuis voor de buis poule.

Overigens denk ik dat een speler als Matavz, mocht die haalbaar zijn, een heel goede spits zou zijn voor Ajax. Daarnaast mag Castelen weg en als je die nou een prestatiegericht contract geeft is die ook niet zo duur. Ik zou zeggen dat dat geen risico's zijn!

oke mensen maak je maar niet zo druk, uit betrouwbare bronnen, (nee ik zeg ze niet) heb ik vernomen dat Ajax toch met El Hamdaoui tot een akkoord is gekomen, El Hamdaoui zal 1.4 miljoen euro op jaarbasis gaan verdienen, exclusief premies. Hij staat voor 3 jaar onder contract met als optie nog 2 jaar. Dit zal over pak en beet een uur bekend worden gemaakt.

Die spelers spelen niet meer bij mickymouse comp zeg dan nu die spelers je kan alleen suarez zeggen die bekend is de rest kennen ze niet
Tenmiste kan turkse comp bekende spelers hale nl comp kan alleen pantelic rommedahl mpenza hale
Dat is wel een verschil.

25 juli 2010 om 20:59

@karizama7,
Kap met dat gezeik over die Turkse competitie.
Met enige redelijkheid kun je de ploegen, uit die competities naast elkaar leggen in de Uefa-ranking.
De 3 hoogst genoteerde Nederlandse ploegen (psv, Ajax en AZ) hebben samen 170 punten.
De 3 hoogst genoteerde Turkse ploegen (ferner, Gala en Besiktas) hebben 133 punten.
Ik weet dat onze ploegen de laatste jaren geen deuk in een pakje boter schopte, dan nog staat onze top 37 punten voor op de Turkse top. Als je werkelijk wilt weten hoe bagger de Turken zijn
De 3 Hoogst genoteerde Belgen (anderlecht, Brugge en Standaard) hebben 112 punten, dat gat is maar 21 punten, dus veel kleiner als met Nederland.
Simpel, we stellen niets voor, maar blijven de Turken op de ranking ver voor.

Ik ben het met je eens dat wij op dit moment genoodzaakt zijn om een stel goedkope oudjes te halen. Wat me dat wel weer deugd doet is dat we veel beter presteren dan jullie met je (oude) dure namen. Ik ben geen fan van Mpenza, maar maakt eens hard hoe jullie dure oudjes beter presteren?

Overigens het was volgens mij Mpenza die 2 doelpunten maakte toen Turkeye, vrij recent nog, door de Belgen afgedroogd werden.

je moet hem niet halen als je al Mido, De Ridder en El Hamdoui al hebt gehaald

@tommie Denbelle moet je wel kunnen betalen he

Ik ben geen Mpenza fan, maar een Mpenza in vorm is een zeer goede speler!! Zeer snel maar gewoon heel blessuregevoelig. Moest hij 27 geweest zijn was dit misschien een goede keuze voor Ajax, maar ik betwijfel het op deze moment. Naast Lukaku is wordt Mpenza nog steeds de beste spits van Belgie genoemd, indien hij IN Vorm is..

Nog even bij toevoegen dat Mpenza een zeer goed seizoen bezig was bij Manchester City, maar door blessures verstek moest geven. En ht is nu eenmaal ook een moeilijke jongen, iemand die zn ferrari na een feestje in de prak rijd

Huubde1ste

Ranking zegt niet alles he nederland staat boven brazilie op dit moment, maar het zegt ook niet dat nl beter is dan brazilie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4952
2.Ajax4752
3.Feyenoord3613
4.Vitesse297
5.AZ287
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren