GI-O
Algemeen
Vrienden (4)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Donderdag, 15 april 2010
  • GI-O
  • 0 punten
  • Lid
  • Definitieve ban
  • 840
  • 30 jaar (6-1-1991)
  • rotterdam
  • 4
Persoonlijke berichten
28 april 2010 om 07:55
#1

voor altijd

6 juni 2010 om 16:24
#2

bedankt want bosingwa hoort ook zeker bij topspelers :)

11 juli 2010 om 13:37
#3

sws wel, heb je van der Vaart tegen Ghana gezien, hij brengt meteen veel meer voetbal erin, als hij op ''10'' staat is het Nederlands elftal nog béter..!

22 augustus 2010 om 22:47
#4

Hoi Gi-o,

Leuk dat je zo op de man afvraagt wat er mis gaat. Ik geef graag antwoord.

Mijns inziens wordt er in de eerste plaats wel erg veel heisa gemaakt over de tegendoelpunten van Ajax. Natuurlijk zijn het er veel maar we moeten niet vergeten dat Ajax met een beetje geluk woensdag gewoon in de Champions League staat en in de competitie met 7 uit 3 wedstrijden 2e staat. Maar natuurlijk maken ook wij als supporters zich zorgen over de defensie.

Ook gister tegen Roda JC had Ajax makkelijk 2 tot 3 doelpunten kunnen krijgen. Mijn inziens zijn daar meerdere redenen voor.

1. Vertonghen presteert vooralsnog ondermaats. Jan Vertonghen was vorig seizoen in mijn ogen de beste verdediger van de eredivisie maar maakt op dit moment veel fouten. de automiatismen lijken voor even verdwenen en inplaats van de nuchtere inzet van Vertonghen, blijft vooralsnog slechts de angstige onzekerheid over. Ook maatje Alderweireld gaat minder spelen als zijn compaan het af laat weten. Dat is een logisch gevolg maar in mijn ogen gaat plaatsing voor de Champions League zo''n boost geven dat de defensie al snel beter oogt. Het is een uitspraak uit nood en hoop maar ook vorig seizoen kreeg ajax in het begin veel goals tegen. Psv, Rkc etc scoorden destijds met lieve lust tegen ons. In de loop van de competitie lost zo''n probleem zich vanzelf op. Ook omdat de defensie allang heeft laten zien het verdedigen echt wel te kunne,

2. Het WK van Vd Wiel: Van der Wiel was tegen FC Twente en Paok zeer zwak. Hij oogde vermoeid en maakte fouten. 3 dagen rust voor de wedstrijd tegen Vitesse bleek de redding. Van der Wiel is als herboren en geeft niets meer weg. Daarmee zijn de vele goals niet weggestreept, maar hiermee is het voor de toekomst op de rechterkant van Ajax wel een reden om er van uit te gaan dat het goed komt.

3. Het WK in zijn algemeen: Ajacieden op het WK. het waren er veel. Als je de basisopstelling van gisteren bekeek, stonden daar 5 mensen in de basis die op het WK actief waren, en kwam er ook nog eens een Wk-ganger in de ploeg. Zoals je weet begint verdedigen bij de aanval en in mijn ogen is de voorbereiding van Ajax zo rommelig geweest met het late terugkomen van spelers en de zwangerschap van Suarez zijn vrouw, dat Jol pas aan de start van de competitie begon met vastigheden. Die vastigheden vormen zich snel maar hebben in de afgelopen weken wel geleidt tot veel fouten en daarbij veel tegendoelpunten. Het is een proces die zich oplost, getuige vorig seizoen, maar het WK heeft wel voor vertraging gezorgd.

Ik hoop hiermee duidelijk te zijn. Ik maak me vooralsnog geen zorgen en hoop/denk dat Ajax woensdag weer een nieuwe stap zet in de ontwikkeling dit seizoen. Plaatsing voor de CL geeft een boost aan de spelers en aan het team. Als dat bereikt wordt is Ajax ondanks matig spel en vele tegendoelpunten het seizoen prima begonnen en kunnen de spelers met iets meer rust in de werkweken toewerken naar vastigheden en een ritme waarin Ajax eindelijk weer eens kampioen moet worden. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.

Groeten,

Ajax23vdv

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren