Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Öztürk dicht international van Oranje de rol van ‘grote ster op het EK’ toe

Laatste update:

Süleyman Öztürk voorziet een heldenrol voor Xavi Simons op het EK van 2024, zo vertelt hij in VI Uncensored van Voetbal International. De aanvaller van RB Leipzig wist vooralsnog niet te imponeren in het shirt van Oranje, maar daar kan snel verandering in komen denkt Öztürk.

"Hij is een talent dat bij de topcategorie zit", begint Suley. "Hij behoort tot de (Jude, red.) Bellinghams van deze wereld. Je kan allemaal namen opnoemen. Xavi Simons is gewoon een ongelofelijk interessant talent."

Bij het Nederlands elftal komt het er vaak nog niet uit bij Simons, zo ziet ook Öztürk. Toch denkt hij dat de voormalig PSV'er een van de steunpilaren van Oranje kan zijn op het EK in Duistland volgend jaar. Daarbij trekt de journalist een vergelijking met het EK van 2021.

"Hem kan zomaar overkomen wat Denzel Dumfries ook is overkomen op het EK 2021. Een aantal weken met elkaar, de afstemming wordt beter omdat je met elkaar traint en speelt. Het kan zomaar dat Xavi Simons dan de grote ster op het EK wordt, want hij heeft die capaciteiten en hij is die bijzondere speler. En niet Wout Weghorst", aldus Öztürk.

Hij haakt daarmee in op het opmerkelijke interview dat de spits van Oranje gaf na afloop van het gewonnen duel met Ierland (1-0). "Ik denk dat dat ook de reden is dat heel veel mensen het over Weghorst willen hebben. Die denken allemaal: Wat een grote waffel voor iemand die niet Xavi Simons is."

Simons speelde tot dusver tien interlands voor Nederland, waarin hij geen enkele keer het net wist te vinden of een assist gaf. Zijn debuut voor Oranje maakte hij op het WK in Qatar, toen hij van Louis van Gaal mocht invallen tegen de Verenigde Staten (3-1).

Bij Leipzig is Simons daarentegen bezig aan een voortreffelijk seizoen. Hij wordt door de Duitsers voor één voetbaljaargang gehuurd van Paris Saint-Germain. Vooralsnog speelde hij achttien wedstrijden namens Leipzig, met zes goals en acht assists tot gevolg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen jullie niet stoppen met artikelen van deze kerel?

20 november 2023 om 22:37

Ik lees 10x liever wat Ozturk te melden heeft dan Gijp, Derksen of Driessen. Ieder zn meug.

21 november 2023 om 01:08

Maar het is totaal gebaseerd op niks. "Wat Dumfries het vorige EK overkwam, kan Xavi nu ook overkomen".
Ja, en Schouten ook. Of Wieffer. Raar verhaal.

21 november 2023 om 07:53

Het gehele interview gaat wel verder dan dit bericht en daarnaast onderbouwt hij dat zelfs in dit artikel waarom hij denkt dat het mogelijk is

21 november 2023 om 11:56

Omdat je 3 weken met elkaar bent en traint? En dat ie een talent is?
En dan de vergelijking met Dumfries? Die heeft nauwelijks talent, maar 1 ding wel dlwat Xavi nog niet heeft laten zien als t niet werkt: Vechtersmentaliteit! En daarom lukt het Dumfries wel. Valt niet te vergelijken imo.

21 november 2023 om 14:29

@formus: Syley vindt dat op basis van het talent en de mentaliteit van Xavi het slechts een kwestie van tijd is voor het gaat lopen. Jij ziet die mentaliteit niet. Wellicht net zo goed gebaseerd op niets.

21 november 2023 om 00:55

Nou hè? Wat een op het paard hijsen van deze man. Hebben nu blijkbaar ook een eigen bijnaam verzonnen voor hem, ‘Suley’, die gaan ze nu waarschijnlijk ook pushen…

21 november 2023 om 06:00

Die naam draagt hij al 3 jaar bij de kijkers van VI.. wordt volgens mij dus niks gepusht. En je hoeft de artikelen niet te lezen hè?

21 november 2023 om 06:18

Kan me ook niet herinneren dat een andere presentator/analist bij VI hem ooit Suleyman noemt, altijd Suley.

21 november 2023 om 06:33

Je bent niet echt bekend met de beste man merk ik

Ben het wel eens met Suley, alhoewel ik vindt dat hij Frenkie eerder mag benoemen dat is echt zo,n beetje de belangrijkste speler van Oranje.

20 november 2023 om 22:49

Maar Frenkie zal nooit de ster zijn. Dat zijn vaak de jongens die het afmaken of veel assists geven en dat is niet wat Frenkie doet. Absoluut de beste speler hoor, by far, maar geen sterspeler denk ik.

20 november 2023 om 23:05

@jeroenb93

Frenkie is inderdaad geen speler die veel goals of assists geeft, maar hij is zeker wel een sterspeler zonder hem wordt er gewoon niet fatsoenlijk opgebouwd en weten ze niet hoe er gespeeld moet worden.

Frenkie is zo ontzettend belangrijk, sommige mensen blijven hem onderschatten

20 november 2023 om 23:28

De belangrijkste speler is net wat anders dan het goudhaantje dat ineens een paar wedstrijden er bovenuit steekt. Dat EK had je bij Oranje Dumfries en bijvoorbeeld bij Denemarken had je Maehle op de linksback, die eigenlijk hetzelfde deed. Namelijk op de juiste plek eindigen op inzet en daar de assist of goal verzorgen op een moment dat het nodig was. Als ik iemand moet gokken, dan denk ik Reijnders die weleens het goudhaantje kan worden. Toch een goede dribbel, komt redelijk vaak in scoringspositie door zijn diepgang en heeft een goed schot. Die zou weleens naast Frenkie of voor Frenkie kunnen komen te staan en daardoor wat meer vooruit mogen.

20 november 2023 om 23:58

@Nijogeth

Eens hoor, ik zou ook graag een middenveld zien met Frenkie-Gravenberch-Simons dat klinkt heerlijk.

20 november 2023 om 23:56

Ik ben het met je eens. Ik zie ook veel in een middenveld met Frenkie en Reijnders. Misschien eigenlijk Xavi van de linker flank proberen, Gakpo in de spits en Malen op rechts, dan kan je ook met Schouten spelen, heb je best een dynamisch middenveld, ook een Gravenberch kan daar terecht komen. Teun heb je altijd alhoewel die altijd ver onder de maat speelt bij Oranje en de Roonn voor de echt verdedigende middenvelder. Timber komt er ook aan, interessante opties zeker.

21 november 2023 om 00:00

@binny

Ik zie liever Xavi gewoon als echte middenvelder gebruikt worden ipv een aanvaller, alhoewel die als linksvoor ook wel uit de voeten kan blijft ie als middenvelder het beste.

Oranje krijgt echt een mooi elftal weer

Wat is het toch een genot om naar Ozturk te luisteren! Deze legend heeft altijd inhoudelijk diepgaande analyses van hoge kwaliteit. Met afstand de beste Hollandse voetbalanalist.

20 november 2023 om 23:07

@ashketchup

Suley is zeker leuk om naar te kijken, maar kan ook vaak enorm overdrijven zoals vandaag zei die dat Griezmann de gouden bal moest winnen, dat klopt gewoon totaal niet Messi heeft meer dan verdiend.

20 november 2023 om 23:31

Ik vergeef je jouw subjectiviteit. Messi heeft hem gewonnen, maar meer dan verdiend wil ik niet zeggen. Een speler als Haaland haalde statistieken die Messi in zijn toptijd haalde.

20 november 2023 om 23:39

Haaland was niet eens dichtbij de statistieken van Messi in zijn toptijd.

20 november 2023 om 23:57

@KTB84

Totaal niet waar, Haaland is niet eens dichtbij in de buurt van messi zijn statistieken in zijn toptijd.

20 november 2023 om 23:49

Hollands? Goede analist trouwens inderdaad! Pure liefhebber met een goede kijk op het spelletje..

20 november 2023 om 23:57

Suleyman ozturk is iets te veel in zichzelf gaan geloven nu hij wat meer in de media verschijnt. Ik vond hem pak em beet een jaar geleden veel scherper en beter in zijn rubrieken bij vi. Vandaag ook al een bericht dat hij griezman de beste speler van dit moment vindt. Sorry hoor, dan ben je echt niets beter dan vd vaart die zegt dat gravenberch meer potentie heeft dan bellingham. En daar had meneer ozturk dan weer vrij negatieve kritiek op en zelfs een sneer rii de analistische kwaliteiten van vd vaart

Toch denk ik dat we Bergwijn niet uit moeten vlakken. Als je hem opstelt, dan laat men hem vrij, want ze verwachten niet veel van hem. En dan ineens krijgt ie ruimte en gaat ie rennen, het enige wat ie wel enigszins kan en dan gaat ie goals maken. De wedstrijden denken de tegenstanders steeds 'hij zal toch niet weer de hele tijd gaan rennen' en dan trappen ze er steeds weer in. Ik zie het niet gebeuren, maar de kans lijkt me groter dan Xavi Simons die hetzelfde gaat presteren als Dumfries. Al is het maar omdat Dumfries dat hele EK vrij als een trein langs, onder, over of op elke tegenstander vloog en op inzet regelmatig in de 16 kwam en daar kansen kreeg of creëerde.

21 november 2023 om 00:20

Dus om precies te zijn vlak je Xavi Simons min of meer af om van Bergwijn te verwachten dat hij belangrijk wordt? Serieus?

21 november 2023 om 01:02

Nee, niet echt.

Met Frimpong, Xavi, Gravenberch, Frenkie, Depay, Noa Lang en Kluivert zie ik wel wat gebeuren, anders is het betonvoetbal.

21 november 2023 om 14:14

Kluivert? Dat is wel een dissonant in dat rijtje, tenzij je Patrick bedoelt in Fifa. Z'n zoon heeft in 9 wedstrijden PL nog geen goal of assist gemaakt. Kluivert heeft zich nauwelijks ontwikkeld sinds z'n vertrek bij Ajax en is gewoon minder dan zijn concurrenten.

Die snapt er werkelijk helemaal niks van!
Een kampioenschap gaat over winnen en niet over theater!
Simons is overgewaardeerd en laat niks zien in oranje, behalve dat kinderachtige gedrag! Huilen en theatraal doen!

21 november 2023 om 14:18

Wat een onzin. Hij is nog maar 20 jaar en zit er net een jaartje. Die jongen doet het uitstekend bij Leipzig, maar heeft het mentaal nog even lastig in Oranje. Die komt vanzelf wel los. Die jongen is het grootste talent dat we hebben.

Özturk, Valentijn en VI komt dadelijk ook iedere scheet van Maarten Wijffels en Willem Vissers ook op deze site?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren