Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ideale opvolger Gimenez gespot voor Feyenoord: ‘Lijkt een beetje op Huntelaar'

Laatste update:

Süleyman Öztürk is onder de indruk van Thijs Dallinga. Dat vertelt de journalist in het video-item 'Team van de Week' van Voetbal International. Daarbij trekt Öztürk zelfs de vergelijking met Klaas-Jan Huntelaar.

Dallinga is bij zijn club Toulouse aardig op dreef en maakte dit weekend in de wedstrijd tegen OGC Nice (2-1 overwinning) de belangrijke gelijkmaker. Daarmee staat de teller voor de Nederlander dit seizoen op 11 doelpunten in 26 wedstrijden in de Ligue 1. “Ik vind dat best veel”, aldus Öztürk, die Dallinga dus in zijn team van de week opneemt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Maar als hij van de goal af voetbalt, is het natuurlijk helemaal niks”, nuanceert Öztürk. “Hij heeft natuurlijk niet wat Memphis heeft. Met twee man in je rug iemand voorbijspelen met een truc, dat kan Dallinga natuurlijk niet. Het is ook geen Joshua Zirkzee, dat is echt een artiest buiten de zestien.”

Öztürk stelt dat we in Nederland spitsen ook veel afrekenen op het meevoetballen, maar ziet in Dallinga de echte kwaliteiten van een spits. “Hij is wel iemand die in de zestienmeter en daar rondom weet welke kant hij op moet. Daarna kan hij rustig afronden. Daarom doet hij mij denken aan Klaas-Jan Huntelaar.”

Öztürk ziet dat Dallinga nog geen plek heeft bemachtigd in het Nederlands elftal, zoals dat ook Jerdy Schouten lange tijd niet lukte toen hij bij Bologna speelde. Daarom voorziet hij nu een volgende stap voor de spits. “Bij Dallinga heb je ook wel het idee dat hij toe is aan een volgende stap. Bij Feyenoord zou hij een goede opvolger kunnen zijn van Gimenez, met Arne Slot als trainer.”

“Het is wel een leergierige jongen, met veel kwaliteiten in de zestien. Ik denk dat hij er in de Eredivisie ook gewoon 20 à 25 inschiet. Als hij dan nog de rest van zijn kwaliteiten ontwikkelt, zou dat een fantastische tussenstap kunnen zijn. Misschien is dit voor Feyenoord ook wel een geweldige optie op de plek van Gimenez, met Ueda er natuurlijk nog bij.”

“Er zijn natuurlijk ook geruchten geweest rond Dallinga dat hij naar de Premier League zou kunnen, nadat hij in de Europa League tegen Liverpool had gescoord. Destijds werden bedragen genoemd van veertig miljoen, dat vind ik wel veel. Want hoe verder hij van de zestien gaat, hoe minder het wordt”, concludeert de journalist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben inderdaad wel benieuwd naar Dallinga bij Feyenoord. Klinkt helemaal niet als een gek idee!

2 april 2024 om 20:09

Is deze jongen inmiddels al niet te duur?

2 april 2024 om 20:16

Lijkt me eerlijk gezegd wel. Die moet toch vast wel een miljoen of 18-20 kosten.

Aan de andere kant, als we Hancko, Gimenez en Geertruida verkopen en de CL weer halen (kunnen we wel vanuit gaan) hebben we opzich wel wat centjes.

2 april 2024 om 20:19

Maar laten we hopen dat dit geld dan zinvol wordt besteed, en we niet dit soort spelers gaan halen.

2 april 2024 om 20:43

Ik hoef em idd ook niet echt.

3 april 2024 om 06:08

Ik verwacht na dexe 2e seizoenshelft dat Gimenez zomaar nog een jaartje bij Feyenoord blijft haha.

Hij speelt momenteel echt heel slecht.

Elf goals in de Ligue1 is niet bepaald een wereldprestatie. Zo enorm goed is die competitie gemiddeld genomen nu ook weer niet.

2 april 2024 om 20:24

Toulouse is ook geen psg middenmoot is daar aan elkaar gewaagd, en hij heeft het goed gedaan in de el

2 april 2024 om 22:08

@feyrus Nou dan verkijk je je schromelijk op de Ligue 1. Feyenoord/PSV zou daar linker rijtje staan maar dat is het dan ook. De verdediging daar is wel fysieker en tactischer dan hierin de Eredivisie. Als hij daar elf scoort zal hij in de ED om en nabij 20 kunnen maken. Lijkt me prima voor een Feyenoord spits ... Geheugensteuntje Pelle scoorde er ook niet bepaald op los in een nog mindere competitie voor zijn komst naar Rotterdam. Het downplayen van de Franse competitie is lachwekkend hier. Het is echt overduidelijk dat men die competitie niet aandachtig volgt.

3 april 2024 om 10:42

Hij heeft er 11 van de 32 gescoord bij Toulouse, een middenmoter in Frankrijk. Dat is een zo'n 35% van het clubtotaal en dus helemaal niet gek. In die zin is hij belangrijker voor z'n ploeg dan Gimenez, De Jong en Brobbey als het gaat om aantal doelpunten van het totaal.
Daarbij denk ik dat de Nederlandse top het niet makkelijk zou hebben tegen de Franse sub-top, dus denk dat zo'n Dallinga een prima aanwinst zou kunnen zijn qua niveau. Met z'n 23 jaar ook nog ruimte voor ontwikkeling.
De vraag is meer of Feyenoord ervoor kan betalen wat mogelijk voor 'm gevraagd wordt, en als ze 't zouden kunnen of dat dan wijs zou zijn.
Los daarvan weet ik niet of een pinch hitter de juiste type spits is voor dit Feyenoord.

Die moet denk ik net zoveel kosten dus dat gaat hem niet worden. We moeten in een andere vijver zoeken.

Dit is wel meer een typische spits, voetballend niet zo sterk dus met de weinige aanvoer dit Gimenez nu al krijgt zie ik dit niet direct als een succesverhaal en ook nog eens een flinke prijskaart

Volgens mij hebben we met Ueda al een type spits als Dallinga. Goede kopper/afwerker, maar buiten de 16 vrij pover. Gimenez is ook vooral een afwerker, maar heeft wel het vermogen om een mannetje uit te spelen of een steekbal te geven. Bovendien vind ik het prijskaartje voor Dallinga wel erg hoog voor wat hij bewezen heeft. Loopt bij een laagvlieger in Frankrijk bijna 1 op 2 wat netjes is, maar het maakt hem nog geen zekerheidje voor Feyenoord. Van den Boomen was ook geweldig bij Toulouse. En voor 15-20 mln moet Feyenoord eigenlijk wel meer zekerheid halen, als we het überhaupt al kunnen uitgeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren