Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zou prachtig zijn als ik erbij ben tegen Turkije en Spanje'

Laatste update:
/

Bas Dost is in bloedvorm. De aanvaller van VfL Wolfsburg maakte tegen Bayer Leverkusen (4-5 winst) liefst vier doelpunten, wat voor Kicker reden was om Dost te vragen naar zijn status bij het Nederlands elftal. De spits zat in 2012 al eens bij de selectie van Oranje, maar destijds kwam hij niet tot spelen.

“Het zou natuurlijk prachtig zijn als ik er eind maart tegen Turkije en Spanje bij ben”, laat Dost weten aan het weekblad. “Maar echt: het is geen thema voor me. Ik heb ook helemaal nog niet met Guus Hiddink gesproken.” Bij VfL Wolfsburg is hij, zeker sinds het vertrek van Ivica Olic naar Hamburger SV, de ‘nummer eins’.

“Het liefst speel ik tot het einde van mijn loopbaan iedere wedstrijd, maar ik kan jullie vast verklappen dat er nog terugslagen komen”, zegt Dost, die kampte met een hardnekkige enkelblessure. Clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt van Bayern München nam Dost onder behandeling. “Het mooiste is: nu sta ik iedere ochtend zonder pijn op. En heb ik weer dat heerlijke, onbeschrijfelijke gevoel.”

Moet Bas Dost opgeroepen worden voor het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou hem in deze vorm gewoon meenemen. Huntelaar moet gewoon eerste spits zijn en Dost moet gewoon ook zijn speelminuten maken. Laat Van Persie maar een keertje thuis, die mag de komende tijd eerst zijn vorm maar eens terugvinden.

16 februari 2015 om 19:49

Zo denk ik er ook over.

Ik vraag me af op basis van wat Van Persie eigenlijk geselecteerd moet worden, hij heeft de afgelopen maanden niks laten zien.

16 februari 2015 om 19:56

Hij wordt alleen nog geselecteerd omdat hij de spits van United is. Maar ook daar zou ik hem allang hebben geslachtofferd. Was 1 van de beste spitsen van de wereld, maar het wordt met de week minder. Op Dost en Huntelaar na, is er natuurlijk ook niet zoveel keus. Luuk de Jong doe het leuk bij Psv, maar of hij het op internationaal niveau kan laten zien weten we nog niet. Je ziet overal artikelen over Ricky van Wolfswinkel dat hij het zo fantastisch doet bij Saint-Etienne, maar daar heeft hij toch ook pas 5 competitietreffers gemaakt. Dus dan hou je van Persie er maar bij...

16 februari 2015 om 19:58

Tja, tussen Robben en Depay vraag ik me af hoe sterk hij zal zijn. Hij is in vrom, oke, maar hij speelt pas een maandje goed. Voor zijn 4 goals wist de helft van de VZ'ers niet hoe Dost het deed. Hij wordt opzich redelijk gehyped. Maarja, slechter dan RvP zal hij het ook niet doen.

16 februari 2015 om 19:59

Klopt daarom Huntelaar en De jong. Deze 2 zijn op dit moment het beste vind ik.
Als ik zeg: Nederlandse Bondcoaches moeten eerst naar de eredivisie kijken en vervolgens naar het buitenland zijn jullie het hiermee eens. Ik vind namelijk dat je zo het eredivisie niveau weldegelijk omhoog tilt. Zo voorkom je ook dat Nederlandse spelers sneller naar buitenlandse subtoppers trekken. Het is toch jammer dat spelers als Fer, Michel Vorm, De jong etc... in het buitenland spelen.
Dat is mijn mening, wat denken jullie hier dus over?

16 februari 2015 om 20:01

Precies, we kunnen ook weer 90 minuten naar Robin lopen kijken die in totaal 10 balcontacten heeft. Maar deze jongen moet gewoon een kans krijgen. We hebben simpelweg niet beter. En ja, tuurlijk wordt hij gehyped, maar in de tussentijd presteert hij wel en beslist wedstrijden in de Bundesliga. Dat zie ik Van persie op het moment niet doen.

16 februari 2015 om 20:05

Tja.. je kan de Eredivisie wel omhoog tillen, maar ik ben van mening dat het niet ten koste mag gaan van kwaliteit. Robben, Vlaar, Blind, Nigel, Sneijder enz. in vorm/fit moet je natuurlijk meenemen. Komt nog eens bij dat ze buitenlandse ervaring hebben en in hogere competities spelen. Als je dan moet kiezen tussen Clasie en Fer? Tja, moeilijk..

16 februari 2015 om 20:05

Mollema, als je eerst naar de eredivisie zou kijken, laat je spelers als Robben, N. De Jong, Vlaar, De Vrij, Van der Wiel enz vallen... Het moment dat je alleen maar eredivisie spelers selecteert, zal nooit het juiste moment zijn. Ervaring is gewoon belangrijk en dat brengen deze jongens juist met zich mee.

16 februari 2015 om 20:07

Dit lijkt me op dit moment de sterkst mogelijke opstelling. Met als belangrijkste wissels; Wijnaldum, Bmi, Dost, Cillesen, Blind, Fer, Elia, Toornstra, Luuk de Jong.

Krul
Van der Wiel
De Vrij
Vlaar
Willems
N. De Jong
Sneijder
Clasie
Robben
Huntelaar
Depay
16 februari 2015 om 20:20

Nederlandse spitsen krijgen het gewoon moeilijk, of het nou Dost, Huntelaar of Van Persie is. Omdat wij buitenspelers hebben die vaak voor eigen succes gaan.

16 februari 2015 om 20:24

Hij schoot er ook twee in tegen Bayern Munchen en het is allemaal leuk en al, maar ik neem een maandje goed spelen nin de Bundesliga meer serieus dan Luuk De Jong die ze tegen Dordrecht en Excelsior er in trapt.

16 februari 2015 om 20:25

Acmilan73,

Ik hoopte al dat je voor Krul koos, Van der Wiel is op moment inderdaad de beste rechtsback, Huntelaar is volkomen terecht.
Alleen twijfel ik of Wijnaldum niet beter is dan Clasie of Sneijder.. Wijnaldum is zeer belangrijk voor dit PSV en niet voor niets de aanvoerder.

16 februari 2015 om 20:26

Dan heb je juist geen 'voetballende' spits nodig. Een type Dost die de ballen kan terugleggen zou in het systeem passen. Echter kan je Huntelaar ook niet zo makkelijk passeren. Die scoort gewoon, of hij nou met onze buitenspelers speelt of niet.

16 februari 2015 om 20:29

Brakobama,

Daar heb je zeker gelijk in. Echter heb je echt een nummer 10 nodig op je middenveld en heb ik voor sneijder gekozen omdat hij toch een stuk meer ervaring heeft. Maar als we in 2016 op het EK staan en Wijnaldum deze zomer de juiste club kiest, kan hij zeker als vervanger van Sneijder spelen. Clasie zal over 2 jaar ook zijn top benaderen, daar kan je dan niet meer omheen.

16 februari 2015 om 20:35

Acmilan73, klopt helemaal. Wijnaldum en Clasie kunnen, mits ze de juiste club kiezen, absolute toppers worden. Of je dan voor Sneijder of de Jong kiest, lijkt me een kwestie van aanvallende of verdedigende intensies.

16 februari 2015 om 20:36

Ik las ook verkeerd trouwens. Waarom denk je dat we niet met 2 voetballende middenvelders kunnen spelen?

16 februari 2015 om 20:44

Volgens mij wordt van Persie geselecteerd. omdat hij nog steeds de beste spits is van Nederland. Is ook de aanvoerder. De laatste wedstrijd was hij trouwens de beste speler van Oranje.

Bij United doet hij het ook niet zo slecht als iedereen beweert.

Heeft gescoord in toppers en er zijn maar 5 spelers met meer doelpunten. En voetballend doet hij het gewoon redelijk. Absoluut niet slecht. Lijdt zeldzaam balverlies en is bij veel meer doelpunten betrokken geweest dan zijn 10 doelpunten en 2 assists doen vermoeden.

Maar Luuk de Jong, van Wolfswinkel en Huntelaar doen het natuurlijk veel beter.

Luuk de Jong doet het prima doet in de Eredivisie, Ricky heeft 5 doelpunten in 23 wedstrijden.

En Huntelaar dan. Die staat al 6 wedstrijden droog en heeft slechts in één van zijn laatste 11 wedstrijden voor Schalke gescoord. Maar daar hoor je dan niets over.

16 februari 2015 om 20:47

Totaal mee eens. In de 2e helft Elia en Wijnaldum eens wat speeltijd gunnen.

16 februari 2015 om 20:58

4 van de 5 wedstrijden speelt Van Persie het hele seizoen al bagger. Je komt met zijn aantal doelpunten aanzetten, maar ook dat valt behoorlijk tegen als je ziet wat voor een spelers hij om zich heen heeft staan en het feit dat hij altijd in de basis staat. Hij zit overduidelijk over zijn top. Ik heb het hier ook voornamelijk over Dost en Huntelaar. Huntelaar presteert gewoon in het Nederlands elftal en zorgt er elke keer in de kwalificatie voor dat we weer naar het eindtoernooi kunnen, waar Van Persie vervolgens weer teleur stelt. Over Van Wolfswinkel en De Jong ben ik ook niet zeer positief, al heeft De Jong wel weer laten zien wat er gebeurt als hij zich lekker voelt. We zijn met ons land naar een toernooi aan het toewerken over 1,5 jar. Kan jij mij dan vertellen, wat het in godsnaam voor toegevoegde waarde heeft om een Van Persie uit vorm de voorkeur te geven boven de spelers die het daadwerkelijk moeten gaan doen tegen die tijd??

16 februari 2015 om 21:15

Kan je cynisch en denigrerend doen met Exelsior en Dordrecht maar hij beslist bijna in zijn eentje ook wedstrijden tegen Feyenoord en AZ. We moeten niet ineens gaan doen of Dost onze nieuwe superspits is. Alles heeft te maken met vertrouwen bij dit soort jongens. Ik denk dat zowel Dost als Luuk de Jong beiden bruikbaar zijn voor het Nederlands Elftal.

16 februari 2015 om 21:27

Wat een onzin zeg. Van Persie heeft prima wedstrijden gespeeld dit seizoen. Tegen Southampton, Chelsea,liverpool. Westham, City, Newcastle, Leicester, Hull,qpr en Crystal Palace heeft hij een ruime voldoende gespeeld.hij had meer doelpunten moeten maken, maar zijn spel is absoluut niet slecht.

Falcao maakt met dezelfde toppers om zich heen nog eens stuk minder doelpunten.

Zonder Huntelaar komen we de kwalificatie ook wel door hoor.

Met van Persie zijn we trouwens 2e en 3e op het WK geworden. Niet zo slecht toch.5 doelpunten en 3 assists in 13 wedstrijden op het Wk.

Van Persie kan heus nog wel in 2016 presteren.

Daarnaast zet Hiddink RvP achter de spits bij Oranje.

16 februari 2015 om 21:41

Ik weet het niet.. niet vergeten dat Bas Dost bij Wolfsburg allemaal dienende spelers om zich heen heeft zoals De Bruyne Schurlle Vierinha etc die hem allemaal goede bruikbare ballen geven. Als je dit vergelijkt met Robben en Depay ben ik van mening dat veel minder zal zijn kwa aanvoer. In mijn optiek zou je dan moeten kiezen voor De Jong. Iemand die de bal goed kan vast houden net als in zijn PSV rol waardoor je vervolgens veel dreiging uit je buitenspelers kan halen wat toch echt de kracht van dit Nederlands elftal is.
Ook is De Jong iemand die en meevoetbalt en altijd in de 16 is. Ook barst hij van vertrouwen en daarom zou ik hem zeker voor oefenwedstrijdjes het vertrouwen geven.
Maar dat is mijn mening

16 februari 2015 om 21:42

Luuk de Jong is niet bruikbaar voor het Nederlandselftal. Dan heb ik nog liever een Huntelaar of Van Persie die niet in vorm zijn in de spits.

16 februari 2015 om 22:30

Hahaha Bas Dost meenemen en v Persie thuis laten nee jullie hebben er kijk op.. Echte supporters he.. Nooit hoor je ze over hem, maar als hij een goed weekend heeft moet hij gelijk in oranje inplaats van de topscorer all time. Ineens is niet alleen Dost Romario maar een v Persie ook een koekenbakker. Logisch.

16 februari 2015 om 22:41

Ik ben echt totaal geen fan van Van Persie, maar heel United draait niet. Het is niet alleen Van Persie, die eigenlijk niet veel fout doet. Hij heeft mindere wedstrijden tussen zitten, maar die worden ook uitvergroot door de (engelse) media, en het publiek neemt het klakkeloos over, zonder ook maar 1 wedstrijd van United gezien te hebben.

17 februari 2015 om 10:47

Voor je het weet scoort zivkovic er volgend seizoen 20+ goals in de ED en bakt Dost of de Jong er volgend seizoen helemaal niks meer van.
Er kan veel gebeuren in een voetbalseizoen en jongens kunnen zich enorm ontwikkelen.

16 februari 2015 om 19:58

Je kan dost moeilijk negeren met deze vorm

16 februari 2015 om 20:07

Wij zoeken altijd naar een spits die wereldtop is. Met buitenspelers als Depay en vooral Robben lijkt het mij zaak om een spits te zoeken waarbij de buitenspelers het beste renderen. Misschien is dit Dost, misschien niet.

16 februari 2015 om 20:15

Dost zou met zijn lengte een prima aanspeelpunt moeten zijn, om de ballen op zowel Depay als Robben af te leggen. En hij kan blijkbaar nog scoren tegen goede internationale verdedigers ook. Is het proberen waard. Maar de komende 2 jaar, zal het spel in de voorhoede inderdaad moeten worden afgestemd op Robben en Depay. Daar ligt onze kracht en in de tussentijd wachten totdat een Nederlandse spits eindelijk als opvolger klaar staat. Huntelaar kan dit gat wel opvullen. Want om heel eerlijk te zijn, zijn er genoeg landen die dromen van een spits als hem.

Iedereen wil dost nu in oranje zo te zien aan de poll. Maar wie gaat er dan uit? Huntelaar, van persie...

16 februari 2015 om 20:00

De jong ipv van Persie.

16 februari 2015 om 20:29

Huntelaar in de spits. van persie als valse spits of op de bank. dost als reserve. Luuk de jong is ook een goede optie

We kunnen zeggen dat de 'waan van de dag regeert' maar als Dost bij Oranje komt en genoeg toevoer van de zijkanten krijgt (lees: Jetro Willems) dan kan hij het Van Persie en Huntelaar nog heel moeilijk gaan maken.

16 februari 2015 om 20:10

Hmmm ... Niet slecht gedacht.
Maar dan zo team genoot L. De jong ook wel een uitnodiging mogen krijgen.

16 februari 2015 om 21:28

Dost laat het nu zien in een goed lopend Bundesliga team. De Jong heeft die kans al gehad en is hopeloos gefaald. Gewoon Huntelaar, Van Persie en Dost oproepen op dit moment.

16 februari 2015 om 21:38

Want van Persie faalt niet hopeloos? ... De jong laat meer zien dan van Persie. (Ook al is het "maar" de eredivisie)

Leuk interview, het zelfvertrouwen straalt ervan af! Ik vind dat mits Dost deze lijn nog een maandje kan doortrekken hij een kans mag krijgen. Maar zal hij echt kansen met The Hunter en RVP? Rvp maakt een moeilijke periode door, maar je bent niet zomaar spits bij United. Huntelaar bewijst al jaren op niveau te kunnnen scoren. Het goede is wel dat als RVP op dit tempo achteruit blijft gaan en Dost blijft groeien, we op het WK een goeie spits achter Huntelaar hebben. Maar ach, dat is wel heel ver weg er kunnen nog zoveel dingen in de tussentijd gebeuren.

Dost is vooral goed bij voorzetten, zoals je bij de wedstrijd tegen Leverkusen kon zien. Maar als je Robben op rechts hebt en Depay op links zullen voorzetten er niet zo gauw komen.

16 februari 2015 om 20:10

Maar iemand zoals Willems kan dat wel, gaf iemand paar reacties hier boven aan.

Gaan we weer per ongeluk een paar doelpunten gemaakt. Laat hem nou eerst eens een goede reeks neer zetten. Gelijk weer op hoog schrijven scoort hij een paar keer niet is het weer niks. Geldt voor Luuk de Jong ook.

16 februari 2015 om 20:05

Haha, per ongeluk. Heb je gezien HOE hij ze maakt? Één ervan was een intikker, waar hij die prachtig in het dak van het doel knalde. De rest waren van een hoog niveau. Het moet juist een keer andersom. De meerderheid heeft altijd dezelfde opinie zoals jij. Na zijn blessure is hij in de winterstop meteen geweldig begonnen, vooral tegen München en Leverkusen en als je hem dan ook meteen oproept voor het Nederlands elftal, geeft hem dat alleen maar meer zelfvertrouwen.

Het is natuurlijk ook nog maar de vraag hoe goed Van Persie en Huntelaar over anderhalf jaar nog zijn. Dost is (als hij blijft scoren) dan eigenlijk de enige vervanger van waardig niveau.

16 februari 2015 om 20:20

Hij speelt de laatste tijd wel goed, maar past imo totaal niet bij het Nederlands elftal met depay en robben aan de zijkanten krijgt ie geen 1 bal. En zijn sterkste punt is toch wel koppen

16 februari 2015 om 20:35

Tuurlijk wel. Een De Bruyne legt ze toch ook constant prachtig af? Die is ook een iemand die veel zelf wil score, maar genoeg assists heeft. Daarnaast gaat het niet om wat HUN willen, maar wat de coach wilt. Een Depay is inderdaad vaak te veel met zichzelf bezig, maar een Robben en een Wijnaldum/sneijder achter Dost zullen hem genoeg ballen geven. Daarnaast heb je nog Blind, Willems en van der Wiel die er ook van houden om een balletje precies goed neer te leggen voor hun spits.

Wel opvallend dat de clubarts van Bayern Munchen hem met zijn blessure geholpen heeft.

16 februari 2015 om 20:26

Die arts helpt in principe iedereen, alleen hangt er een behoorlijk prijskaartje aan. Hij heeft gewoon nog zijn eigen praktijk.

Volgens mij is die arts van Bayern internationaal bekend en helpt hij ook andere spelers.

Denk toch dat De Jong nu eerder een kans maakt gezien zijn spel de laatste tijd.

Ach kom op zeg, Dost nu in plaats van Van Persie. Mensen zien ze echt vliegen af en toe. Van Persie bakt er weinig van, maar dat geldt voor zijn hele team. Knappe spits die het op het moment goed doet bij een team dat draait als een drol. Denkje dat als je Huntelaar of Dost bij United zet, dat het dan beter gaat? Denk het niet.

Zou gezien zijn vorm wel terecht zijn, maar is nog niet goed genoeg denk ik

Ik lees nu een aantal keer de naam De Jong. Dat is toch echt te debiel voor woorden?

Ook Dost zou ik niet doen maar daar is nog wat voor te zeggen... Maar als ik hem was zou ik dat zelf niet eens willen. Waarom gelijk je hand weer overspelen?? Wees blij dat het daar nu eindelijk lekker gaat en focus erop zodat je dat vast houdt. Je carriere hangt ervan af.

Idd tijd voor nieuwe jongens! Laat RVP maar lekker thuis.

Zowel Huntelaar als Van persie zijn niet bepaald in vorm dus waarom niet.

Van Persie wordt weer ouderwets onterecht afgezeken hier. Hij heeft dit seizoen helemaal niet zo heel veel kansen gemist, United speelt gewoon ruk. Dat was vorig jaar ook al het geval. In een slecht draaiend elftal maak je nou eenmaal minder doelpunten.

Voor de zeikneuzen die zeiken dat hij nog nooit wat heeft gepresteerd in Oranje: De belangrijke 1-0 tegen Ivoorkust in 2006, de belangrijke 2-0 tegen Frankrijk in 2008, de belangrijke 1-1 en 4-1 tegen Spanje, de belangrijke gelijkmaker tegen Australië en de belangrijke 1-0 tegen Brazilië. Volgens mij zijn dat genoeg belangrijke doelpunten op grote toernooien. Daarnaast heeft hij vrijwel alle cruciale goals gemaakt in de kwalificatiereeks voor het WK 2014 en het EK 2008. Niet zeiken dus.

Buiten hem om ben ik überhaupt nog heel erg benieuwd hoe de selectie eruit komt te zien van Hiddink. Clasie lijkt om op dit moment bijna onomstreden bijvoorbeeld, Veltman vind ik heel erg tegenvallen net als Cilessen. Wijnaldum op de plek van Affelay? Nigel de Jong nog in de basis? Vlaar en De Vrij samen achterin? Van der Wiel op rechtsback?

Robben is natuurlijk in bloedvorm en op dit moment misschien wel de beste ter wereld. het nadeel voor de spits is alleen dat hij weinig kansen zal krijgen omdat we twee buitenspelers hebben die vrijwel altijd voor eigen succes zullen gaan...

Respect. Deze man mag wel een kans krijgen, als zo speelt. Knap dat hij zich in de basis speelde. Ook al is lord Bendtner daar.

Als ie zn vorm voort blijft zetten zie ik het nog wat worden

Tja, ik vind dost een prima spits om mee te nemen. Op de bank kan hij als pinchhitter prima invallen. Groot en kop sterk.
In van persie zie ik al vanaf het begin geen spits in, hooguit in een 4-4-2.
Als je dan met een Hunter of dost gaat spelen dan moet je ook voorzetten gaan geven. Dat kan willems als opkomende back dit doen en aan de andere kant een elia of narsing bijv.
Maar speel je met de verkeerde voetjes op de zeikanten zoals robben, dan kan je de jong het beste kiezen. Die is altijd aanspeelbaar voor de kaats.

We moeten gaan hopen dat spelers als dost , wijnaldum, de jong, clasie, depay, elia, hoedt, klaassen, propper, bruma, v dijk enz zich gaan door ontwikkelen. Kiezen deze spelers ( op een paar na) volgend jaar de juiste club, dan maken we stappen. Ik denk namelijk dat over 1.5 jaar je niks meer heb aan een snijder en de oudjes.
Robben is een bijzonder geval.

Keeper: Vermeer/krul
R.back: Vd wiel/van rhijn
CV: vlaar/bruma/hoedt/van dijk/de vrij/kongolo
L.back: Willems/Pieters
CV: strootman/clasie
RM:klaassen/propper/
Ca:wijnaldum/ van
Lm: affalay/vilehna
Rva: robben/elia/el gahzi
Spits: de jong/dost/
Lva: depay/elia/affalay

De 15% die nee stemt, gooi jezelf aub weg...totaal geen voetbalverstand. Als je Dost in deze vorm niet meeneemt, dan snap ik je niet.

17 februari 2015 om 02:56

Omdat hij net een paar potjes leukt balt?

17 februari 2015 om 22:44

Daarom zeg ik 'deze' vorm malloot. Eerst goed lezen daar a je bek open trekken sukkel.

Ik zou Bacuna een keer selecteren, houdt zich toch vrij makkelijk staande bij Villa..

Pffff meneer speelt een keertje goed en meteen praatjes, als hij het 3 wedstrijden volhoudt praten we verder. Hij heeft namelijk nog helemaal niks bewezen op het hoogste niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren