Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zorgen door Cruijff weggenomen: Barça heeft eerste zomeraanwinst binnen’

Laatste update:

Iñigo Martínez wordt de eerste zomeraanwinst van Barcelona, zo meldt Relevo. De verdediger van Athletic Club ging vorige maand al akkoord met het geboden salarisvoorstel en de contractduur en heeft volgens het Spaanse medium nu daadwerkelijk zijn handtekening gezet.

De zaak-Negreira hield het ondertekenen van de verbintenis de afgelopen weken op. Hoewel een transfer al langer in de maak leek, was de entourage van de verdediger bezorgd om de economische instabiliteit van Barcelona en de mogelijke gevolgen van de zaak-Negreira. Deze zorgen zijn door sportief directeur Jordi Cruijff en directeur voetbalzaken Mateu Alemany weggenomen.

De 31-jarige Spanjaard, die aan het einde van het seizoen uit zijn contract loopt bij Athletic Club, wilde graag de overstap naar Barcelona maken. Hoewel hij zich gelukkig en gewaardeerd voelt in Bilbao, wil hij gezien zijn leeftijd de stap naar de top maken. De mandekker won in zijn carrière de Spaanse Supercup met Athletic en het EK Onder 21 met Spanje, maar hij wil meer titels winnen en in de Champions League spelen.

Barcelona-trainer Xavi zou zijn landgenoot graag aantrekken vanwege zijn winnaarsmentaliteit en karakter. Bovendien ontbreekt het aan een linksbenige centrale verdediger in de selectie van Barcelona, na het vertrek van Clément Lenglet en Samuel Umtiti. Barcelona lijkt ook serieus in de markt voor een nieuwe middenvelder. Ilkay Gündogan beschikt over een aflopend contract bij Manchester City. Sport meldde vrijdag dat een overgang naar Barcelona op de laatste formaliteiten rond is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het moeilijk om deze transfer te beoordelen. Laat ik vooropstellen dat Martinez een fantastische verdediger is. Maar ik vind hem geen directe upgrade ten opzichte van de verdedigers die er nu zijn en daar ligt ook niet de prioriteit. Hooguit een kwalitatieve rechtsback die iets anders kan bieden dan Koundé. Je merkt dat breedte op het middenveld wenselijk is (met twee blessures loopt het minder) en ook een linksbuiten of concurrent voor Lewandowski, zouden wat mij betreft meer prioriteit hebben dan nieuwe verdedigers.En gezien het feit dat het deze zomer financieel toch weer krap gaat worden, kan Barcelona zich wat mij betreft beter richten op een paar posities waar je je écht versterkt. Liever dan een blik middelmaat opentrekken waar je niet beter van wordt.

15 april 2023 om 12:43

Het is geen upgrade maar wel beter dan Alonso en Garcia. Dus wel de beste verdediger die je op de bank hebt zitten. Scheelt nogal als er een blessure/schorsing is.

15 april 2023 om 12:47

Ten opzichte van wat we nu hebben. Kom op man, alonso vind ik echt niks en een Garcia is goed in de opbouw en verder vind ik hem niet speciaal ofso. Ik vind hem veel en veel beter dan deze twee die ik nu net heb opgenoemd. Naast een Araoujo geloof me heb je echt een gruwelijk Centraal duo.

15 april 2023 om 13:00

Ik vraag me ook wel af wat er allemaal gaat gebeuren. Dat salarishuis wordt er niet veel minder op als je Inigo Martinez en Gundogan strikt. Je moet namelijk nog maar afwachten of Busquets en Alba uberhaupt willen vertrekken. Wel valt het salaris van Pique weg, maar dat heb je met die twee alweer opgevuld. Het lijkt me ook niet dat ze Ansu Fati graag willen verkopen (ondanks de geruchten), terwijl ze ook nog om de tafel moeten met Gavi. Met name de rechtsback-positie kan nog wel een impuls gebruiken namelijk. Bovendien hebben ze achter Lewandowski ook niets, terwijl jongens als Raphinha en Ferran Torres het toch niet echt zijn.

15 april 2023 om 13:12

Iñigo Martínez geeft de club meer vrijheid om afscheid te nemen van spelers op andere posities. Marcos Alonso kan vanaf volgend seizoen gaan fungeren als back-up van Alejandro Balde, terwijl Eric García zich kan richten op de positie van Sergio Busquets. Jordi Alba wordt daardoor overbodig, terwijl de club ook probleemloos afscheid kan nemen van Franck Yannick Kessié. Natuurlijk had een centrale verdediger geen prioriteit, maar een transfervrije versterking van het kaliber Iñigo Martínez is voor iedere club ter wereld een geweldige beslissing.

Hoop trouwens eigenlijk dat de club zich meer gaat richten op veelbelovende spelers in de eigen competitie, het is namelijk verbazingwekkend dat spelers als Arnau Martínez en Ívan Fresneda nog niet serieus in verband zijn gebracht met de club. Juan Foyth is natuurlijk in beeld, maar heeft exact hetzelfde profiel als Jules Koundé. Martín Zubimendi lijkt me ook een geweldige versterking, al lijkt dat financieel niet haalbaar. En als we dan toch creatief moeten handelen, haal dan Ez Abde terug en probeer Ferrán Torres van de hand te doen.

15 april 2023 om 15:26

Daarmee doe je Iñigo Martínez toch echt tekort, in de afgelopen jaren heeft hij zich namelijk bewezen als een geweldige centrale verdediger in de Spaanse competitie. Denk dat ik niet eens overdrijf als ik hem de beste verdediger van de afgelopen tien jaar buiten de traditionele Spaanse topclubs noem.

15 april 2023 om 15:30

Hangover beetje gekke reactie. Ten eerste is Pique er mee gestopt omdat hij niet nodig was en overbodig de selectie vulde, dus dan zou Martinez die positie invullen? Daarnaast doe je hem echt te kort zoals Guaporta hier al onder al aangeeft. Denk dat Martinez gewoon een goede concurrent word voor Araujo en Christensen.

Lijkt me een prima aankoop al staat Araujo, Koundé en Christensen als een huis,Gündogan is nog steeds een geweldige speler en zou met zijn ervaring zeker wat brengen maar Pablo Torre zou ik ook wel wat meer willen zien maar vooral de rechtsback positie moet worden versterkt

15 april 2023 om 12:48

Het is lastig om Torre nu minuten te geven tenzij je dik voorstaat. Ik denk dat als we de landstitel zsm binnenhalen hij dan de laatste wedstrijden zal spelen.

15 april 2023 om 13:39

Laten we het open vind het een leuke speler om te zien

Jammer dat hij het doet. Bij Barcelona wordt hij nummertje drie, vier of vijf terwijl hij bij Bilbao onbetwist nummer 1 is. En ik vind Bilbao zelf ook echt een prachtige club.

Al snap ik ook wel dat hij misschien wel eens wat hoofdprijzen wil winnen in zijn carrière.

15 april 2023 om 13:02

Ik denk eerder de nummer 3, maar dan speel je nog steeds best vaak. Anderzijds vind ik hem niet zozeer slechter dan Christensen, al doet hij het wel goed.

15 april 2023 om 13:08

@Lierse, als je Sociedad verlaat voor Bilbao, dan denk ik niet dat hij echt veel binding heeft met de ploegen waar hij speelt. En kan je het hem kwalijk nemen dat hij ook eens voor de prijzen wilt spelen? Bovendien als je ziet hoeveel minuten spelers als García en Alonso nog maken, dan vind ik zijn keuze zeker niet onbegrijpelijk. Voeg daar ook nog eens de blessuregevoeligheid van concurrenten als Araujo en Christensen aan toe en je komt gewoon tot de conclusie dat een extra CV wel broodnodig is. Althans een goede kwalitatieve CV, want in theorie kunnen Menglet en Umtit dat gat ook wel vullen.

15 april 2023 om 16:27

Dat van Lenglet wist ik niet. Dat is wel weer een opluchting dan qua salarishuishouding. En wat Umtiti betreft, verhuren of houden het maakt toch allemaal niks uit. Er zal niemand zijn die dat salaris gaat overnemen. Zelfs nu op huurbasis betaalt Barca zijn volledige salaris.

15 april 2023 om 17:03

Lenglet heeft toch een contract tot juni 2026? Nooit fan van die jongen geweest en hoop dat Spurs hem langer wil huren/kopen.

Hoppaaa nog meer kopen zonder geld

Wat een kansloze club is dat toch geworden met al dat kopen en kopen.

15 april 2023 om 14:46

Pot verwijt de ketel. Hoeveel jongens uit de opleiding van Bayern lopen er in het eerste? Niet meer dan bij Barca. Moet toch door worden geselecteerd om afscheid te kunnen nemen van andere namen?

15 april 2023 om 21:06

Hij is toch transfervrij?

Kunnen zeggen na je carrière dat je bij Barcelona gespeeld hebt, er gaan al bij al weinig spelers nee tegen zeggen. Financieel gaat hij er ongetwijfeld ook serieus op vooruit. Als er een speler geblesseerd uitvalt kan hij misschien nog snel een vaste waarde worden, je weet maar nooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren