Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zoon Mancini raakte verstrengeld in vechtpartijen op Wembley

Laatste update:

In aanloop naar de finale op het Europees kampioenschap tussen Engeland en Italië waren het vooral de Engelse fans die voor het nodige tumult zorgden. Een grote groep supporters zonder tickets probeerde Wembley binnen te dringen, waarna supporters mét tickets de confrontatie aangingen en stewards de situatie niet meer onder controle wisten te houden. Terwijl directeur van de Engelse voetbalbond Mark Bullingham een onderzoek heeft aangekondigd naar het voorval, worden steeds meer details bekend.

Zo schrijft the Mirror dinsdag dat Andrea Mancini, zoon van de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini en voormalig speler van Manchester City, verstrengeld raakte in de chaos en de eerste helft van de finale noodgedwongen vanaf een andere plek moest bekijken. Ook spelersvrouwen van de Engelse nationale ploeg moesten in veiligheid worden gebracht. "Er heerste een grote puinhoop met fans zonder kaartjes", vertelt Mancini junior. "Mijn stoel was bezet, dus ik moest de eerste helft vanaf de trappen van het stadion bekijken. In de tweede helft vond ik een andere plek. Misschien bracht dat geluk."

Op video's is te zien hoe verschillende mensen door de poorten van Wembley braken. Aanvankelijk leek het erop dat de fans zonder ticket alleen door de eerste veiligheidslijn waren gebroken, die toegang geeft tot de zone rond Wembley. Op de beelden is echter te zien dat er ook supporters tot in de gangen van het stadion wisten te komen. Daar troffen ze supporters die wel met een geldig kaartje naar binnen waren gekomen. Zij waren niet gediend van de indringers. Er ontstonden vervolgens meerdere vechtpartijen, waarbij de indringers ogenschijnlijk hard werden aangepakt.

Flinke vechtpartij tussen fans mét en zonder ticket binnen Wembley

Tientallen supporters zonder kaartje probeerden zondag binnen te komen in het stadion bij de finale tussen Engeland en Italië.Lees artikel

De directeur van de Engelse voetbalbond, Mark Bullingham, heeft inmiddels een volledig onderzoek aangekondigd naar de taferelen op Wembley. "We zullen een volledige onderzoek laten uitvoeren en samenwerken met de politie om alle betrokkenen te pakken en ervoor te zorgen dat dit nooit weer gebeurt", vertelde Bullingham maandag aan de BBC. "We hebben een fantastisch beveiligingsteam in het stadion en ze hadden nog nooit zoiets gezien. Ik moet mijn excuses aanbieden aan alle fans wiens ervaring is aangetast en aan iedereen die hiermee te maken heeft gehad. We runnen een stadion, geen fort."

Naar schatting waren er zo'n 250.000 fans van Engeland op de been buiten Wembley. Analisten en presentatoren van Sky Sports moesten noodgedwongen hun live studio in de buurt van Wembley verlaten nadat fans flessen drank tegen de ruiten van de studio gooiden. "Op advies van Sky Security, Wembley Park en UEFA hebben we de uitzendlocatie verplaatst naar een andere locatie op het terrein", aldus een woordvoerder van de Britse omroep.

Dagblad the Mirror schrijft dat fans openlijk drugs snoven, stewards omkochten en fans mishandelden en bedreigden om Wembley binnen te komen. Naar schatting hebben zo'n honderden fans zonder kaartjes het stadion weten te betreden. Het familiegedeelte bleek een van de hotspots te zijn. Toen de spelersvrouwen en andere familieleden, die verbleven in het nabijgelegen Hilton Hotel, een uur voor de wedstrijd richting hun plaatsten gingen, bleken de meeste plekken bezet. Stewards waren vanwege de intimidatie te bang om in te grijpen. De politie heeft 49 aanhoudingen verricht, terwijl 19 agenten tijdens het geweld gewond zijn geraakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verrassing, Engelsen die zich niet kunnen gedragen…. Ik vraag me oprecht af hoe je zoveel bier kan drinken de hele dag door, ik dacht dat ik af en toe wel redelijk wat biertjes op dronk. Maar ik ben gewoon een hele kleine speler vergeleken met die Engelsen. Ze misdragen zich ook elke keer en dat komt 100% door dat drankgebruik daaro.

13 juli 2021 om 09:40

Alle filmpjes geven wel een goed beeld van hoe ze dat volhielden. Ik denk niet dat ze aan hun sleutel liepen te ruiken omdat ze hun huis misten…

13 juli 2021 om 10:41

Haha Yelle, bizar he wat voor filmpjes je onder ogen kreeg. Ben wel wat gewend, maar dit was wel heel veel in 1 dag

13 juli 2021 om 12:08

En over 2 weken krijgen ze in Engeland te maken met een mega stijging in het aantal corona besmettingen. Wat een rare toestand met die Boris Johnson aan het bewind. Ik ben zo blij dat die arrogante Engelsen zijn uitgeschakeld, heerlijk. Brexit , en nu dit er overheen. Het kon gewoon niet beter. Zo genoten en dat gaat nog lang duren.

13 juli 2021 om 13:35

Nou Formus, dan ben je niet heel wat gewend om eerlijk te zijn. In Nederland gaat het er precies hetzelfde aan toe. Ga eens op een gemiddelde tribune zitten waar ook maar een beetje fanatiekelingen zitten en je ziet exact dezelfde beelden. Stadions waar iedereen naar een zit-wc gaat en je geen scheten hoort, maar alleen maar verkoudheidssymptomen. De Engelse zijn er alleen wat uitbundiger in. Dat dan weer wel. Maar geloof me, het vindt plaats in ieder stadion waar je maar komt.

13 juli 2021 om 14:07

Woody, dat was niet wat ik bedoelde. Ik had het vooral over filmpjes die door heel Engeland door supporters zijn gemaakt en erna gedeeld op social media. En ik heb toch echt wel wat gezien, maar wat ik (eer)gister binnen kreeg met dronken Engelse supporters in de hoofdrol was echt bizar. Laat ik het zo zeggen dat de blote achterwerken en genitaliën niet heel sporadisch daarin voorbij kwamen.....

13 juli 2021 om 14:08

Oh, en nooit geweten dat je je achterwerk op zoveel verschillende manieren kon gebruiken, van biertap tot vuurwerkhouder.

14 juli 2021 om 10:42

Alsof een politicus ook maar iets uitmaakt.. is gewoon raar volk op dat eiland. Merk je ook altijd als je ze op vakantie tegenkomt.

13 juli 2021 om 12:06

Ik kan ook wel eens te veel drinken, maar ben nog nooit zonder reden gaan vechten, rellen of plunderen...

13 juli 2021 om 17:13

Dat is ook typisch Engels. Heb veel nationaliteiten zien drinken, Amerikanen, Chinezen, Nederlanders, Belgen, etc. Maar niemand kan zo slecht tegen alcohol als de Engelsen.

13 juli 2021 om 12:28

Die schotten en ieren die doen niet onder qua drankgebruik, toch hoor je zelden dat het fout gaat met hun. Dus alleen het drank/drugsgebruik alleen is het niet

13 juli 2021 om 12:32

Echt he.. ik vind het resultaat sneu voor die jongen jongens op het veld, maar blij dat die barbaren erbuiten hier niet voor zijn beloond.

Ik mag trouwens hopen dat dit er ook voor zorgt dat Engeland niet hun zin krijgt om het WK van 2030 te organiseren. Wat een chaos en onkunde dat er dus mensen zonder kaarten op deze manier binnenkwamen. Veiligheid garanderen is wel de simpelste basisvereiste zou je denken.

En dan klaagt Europa over Rusland, Qatar etc.. ben in Rusland geweest en heb nog nooit zo een goede beveiliging door heel het toernooi waargenomen. Hypocrieten noem ik de mensen van Europa.

13 juli 2021 om 09:53

Er zit wel een verschil in hoe supporters zich gedragen en hoe sommige toernooien zijn toegewezen en hoe en wat de omstandigheden zijn.. Ik zou deze vergelijking niet maken.

Nu zijn het een stel hooligans waar Engeland helaas bekend omstaat die zich weer niet kunnen gedragen.

13 juli 2021 om 10:01

Jij bent een goede voorbeeld van een hypocriet "European". Toen Rusland het WK toegewezen kreeg, werd er door EU/USA een hele propaganda porgramma op de poten gezet om Rusland als een onveilige land te laten overkomen. Als de Russisch hooligans rellen veroorzaken, is het schuld van heel rusland, maar als EU hooligans rellen veroorzaken, zijn het enkelingen.

13 juli 2021 om 10:07

Het zijn geen EU hooligans, het zijn Engelse hooligans. Mocht je de laatste jaren niet het nieuws hebben gekeken, maar de Engelse zijn uit de EU gestapt. Ik vraag me wel af waarom jij alle Europeanen over een kam moet scheren. Zoals hieronder gezegd is dat een voorbeeld van racisme. Maar ja alle Russen zijn racist (of mag ik dat dan weer niet zeggen)

13 juli 2021 om 10:20

Ik gebruikte dat om een punt te maken. Jij maakt er totaal iets anders van. Met EU hooligans, bedoel ik de hypocriete westen.

13 juli 2021 om 10:25

Nee hoor dat bedoelde je niet en dat staat er ook niet. Het hypocriete westen kan toch geen rellen veroorzaken. En welk punt wilde je dan precies maken? Want ook dat lees ik niet. Dat heel Europa bestaat uit hypocriete mensen omdat er in Engeland wordt gereld. Die correlatie begrijp ik totaal niet.

13 juli 2021 om 10:34

Ik begrijp PAiobi hier volledig in. Ik heb in de media amper iets gezien over deze randzaken. Als je het artikel mag geloven, is er blijkbaar toch veel gebeurt en feit is dat de organisatie er niet stond. In Rusland zou dit niet getolereerd worden. Daar hebben ze de massa mensen in de hand.

13 juli 2021 om 11:05

Welke randzaken heb je niets over gezien in de media? De rellen? De media die ik heb gezien stonden er vol van. En een mensen massa onder controle houden met dreiging van geweld en dood. Mijn stijl is het niet, maar dat moet eenieder voor zich weten. Wat ik wel begrijp en waar ik soms mee worstel is in hoeverre moeten we de rest van de wereld naast de normen en waarden van het westen leggen. Wie zijn wij in het westen om in een Afrikaans land te bepalen hoe dit politiek ingericht moet worden. Waarom moeten wij de mensenrechten in Azië meten aan onze normen en waarden en waar ligt de grens. Dat deel begrijp ik wel.

13 juli 2021 om 11:32

Beide kun je niet goedpraten.

Russische en Engelse hooligans kunnen er beide wat van. Herinner me nog Marseille EK 2016. Russische hooligans vs de Engelsen. Wat een ellende was dat zeg. Honderden fans klommen naar andere fantribunes: resultaat was 35 gewonden en 73 arrestaties. Het was zelf zo erg dat er 24 maanden gevangenisstraffen zijn uitgedeeld.

Betreft het WK in Rusland hebben de autoriteiten inderdaad erg straf preventief opgetreden.

Agenten en de geheime dienst hebben alle bekende hooligans en supportersgroepen vantevoren bezocht met het bericht: "tijdens het WK hou je je koest. En als er iets gebeurt, weten we je te vinden."

Kaartjes konden ze sowieso niet kopen: daar hadeen ze een Fan-ID voor nodig. Iedereen met ook maar het minste smetje op zijn verleden kon het schudden.

De bekende invloedrijke 'hooligans' zijn ook openbaar preventief hardhandig opgepakt en later weer vrijgelaten. Een waarschuwing die iedereen moest zien.

Zoiets werkt zeker goed, maar kan simpelweg niet zomaar in de 'zoals jij het noemt', Europa'.

Dan komen er tientallen aanklachten, advocaten en regeringspartijen die zich hiertegen verzetten. Iets wat in Rusland minder snel gebeurd, en als het gebeurd snel de kop in wordt gedrukt.

Het Russisch model werkte zeker goed, maar de verschillen in beleid en regels zorgen ervoor dat dit niet overal kan.

13 juli 2021 om 13:13

Als ik jou was zou ik de eu en vooral nederland heel snel verlaten. Blijkbaaf heb je het zo slecht hier, dus ik vraag me oprecht af wat je hier doet

13 juli 2021 om 13:26

Alle Russen zijn racist? Doe normaal joh. Hier in Nederland zijn misschien minder racisten, maar ze zijn er ook. Net als in Rusland of elk ander land ter wereld. Ik raad je aan eens naar Rusland te gaan en wat te leren over het land en de mensen. Zou je goed doen.

13 juli 2021 om 22:32

Voila, dus omdat ik een kritisch mening heb, hoor ik hier niet. Men moet als een schaap mbbbbaah roepen om in Europa te mogen wonen.

13 juli 2021 om 22:34

100% met je eens. Met " hypocrieten Europeanen bedoel ik natuurlijk gwn "de hypocrieten" en niet iedereen.

13 juli 2021 om 09:59

Het een praat het ander niet goed. Tussen 10.000 fans die het stadion binnen dringen zonder kaartje of 10.000 arbeidsslaven die overlijden zit ook nog wel een verschil. Het een overigens veroorzaakt door een door een autocratische overheid en voor het ander gaat de overheid proberen de daders achter de tralies te krijgen. Ofwel ik vind jouw reactie hypocriet. Desondanks fijn dat Engeland verloren heeft en de komende 60 jaar daar geen toernooi meer organiseren wat mij betreft.

13 juli 2021 om 10:05

Het klopt dat Qatar WK2022 heeft gekocht. Maar van wie? Wie hebben ze omgekocht? Jouw regering/voetbalbond. Dus best eerst thuis boeltje opkuisen alvorens buitenhuis iemand met de vinger te wijzen.

13 juli 2021 om 10:10

Haha grapjas dat werkt natuurlijk zo niet. Het feit dat Qatar via corruptie aan het WK is gekomen geeft hun niet de vrijbrief om onder barre omstandigheden met 6500 doden als gevolg stadions te bouwen. En daarnaast neemt nagenoeg iedereen hier afstand van de Knvb, zeker op dit vlak.

13 juli 2021 om 10:14

Huh?! Hebben ze zoveel geld dat er in 2024 wéér een WK in Quatar wordt gehouden?

13 juli 2021 om 10:23

Probeer wat verder als NOS je informatie te halen en te onderzoeken of alles klopt wat NOS zegt ipv blindelings alles te geloven.

13 juli 2021 om 10:27

Mijn bronnen zijn o.a. mijn Nepalese vrienden die ik heb overgehouden aan mij talloze lange vakanties in Nepal die uit eerste hand vertellen hoe gastarbeiders worden behandeld in de golfstaten. Maar wat is jouw bron, wat is jouw onderzoek?

13 juli 2021 om 10:44

Er zijn geen 6500 mensen gestorven met het bouwen van het stadion, dat is een bewezen leugen. Er zijn 6500 mensen gestorven maar ook door Ziektes etc, en deze mensen werken niet allemaal aan de stadions, Guardian heeft de boel op will ruien omdat ze schijnbaar een hekel aan Qatar hebben

13 juli 2021 om 11:00

Dan valt het gelukkig mee, maar 4000 doden. Waar hebben we het dan over? Het gaat ook niet alleen over de doden, maar ook over het feit dat mensen 7 dagen per week 14-16 uur per dag moeten werken onder erbarmelijke omstandigheden. Die mensen gaan niet dood dus dan zal het wel niet zo erg zijn?

13 juli 2021 om 11:19

@paiobi Ik begrijp je op de meeste punten heel goed. Heb zelf 6 maanden in Moskou gewoond en naar talloze wedstrijden geweest waarvan ook derby's tussen Spartak, Cska en Lokomotiv. Voordat ik daar heen ging en had gezien hoe Russische supporters hier altijd in beeld worden gebracht, dacht ik: Oeeh laat ik maar uitkijken op de weg naar de stadion, maar niets in minder waar. Op de weg naar het stadion staat er bij elk metro station al beveiliging om iedereen naar het stadion te begeleiden en buiten het stadion staat een leger. Daarnaast zei je: Probeer wat verder als NOS je informatie te halen en te onderzoeken of alles klopt wat NOS zegt ipv blindelings alles te geloven. Ik wil je adviseren om helemaal geen NOS te kijken. De NOS en andere nieuwszenders worden gevoed door de overheid en zijn totaal niet onafhankelijk. Ik ben vaak zat door vrienden en familie geattendeerd dat ik er "rellen" of protesten zouden zijn in het centrum van Moskou. Op die momenten was ik meestal in het centrum aanwezig, maar kreeg ik hier niets van mee omdat dit gewoon verzonnen was.

13 juli 2021 om 11:48

Gaaf man, beveiliging en leger inzetten om de mensen onder controle te houden. Lijkt me een heel fijne samenleving om in te leven. Onder dreiging van geweld mensen stil houden. Zouden ze in Europa ook moeten doen! Ik weet ook niet wanneer jij in Moskou hebt gewoond, maar ik heb behalve recentelijk in Januari niets gehoord over rellen in het centrum van Rusland. Daar waren beelden van en sterker nog de Russische autoriteiten hebben deze rellen bevestigd. Voor de rest heb ik weinig van rellen in Moskou gehoord.

13 juli 2021 om 23:23

@Rochus, laten we de koe bij de horens vatten. Heb je u zelf ooit de vraag gesteld waarom die "slaven" toch naar Qatar gaan om te werken ondanks dat ze op voorhand de gevaar het job kennen? Omdat ze niks beters hebben in hun eigen land! Werken in Qatar is een soort droom/uitvlucht voor hun naar betere leven. Er staan duizenden mensen in lande als Nepal, Indië op de wachtlijst om te mogen werken in Qatar/Dubai. Zo zielige is de situatie in hun eigen land. En die situatie is deels gecreëerd door eeuwen lang kolonisatie door de westen! Die landen staan daardoor eeuwen achter op Eu. Maar alsnog mogen die mensen nooit nergens zo behandeld worden. Ik praat de daden van Qatarezen of Arabieren niet goed. Want als zij zo goed waren, hadden ze wat maatregelen genomen om de doden te verminderen. En trouwens, als de EU qatar zo hard bekritiseerd, waarom gaan zij alsnog naar het WK? Of is het; wij veroordelen het, maar we gaan toch...hypocriet toch? En waarom halen ze die arme Nepalese slaven dan niet naar NL en behandelen ze dan niet beter? Ajaah dan hebben wij er last van....

13 juli 2021 om 23:27

@Mauricel, klopt, dat maakt natuurlijk niet alle russen engeltjes en Europeanen de duivels. Er zijn overal goede en slechten, maar het stoort enorm om Rusland altijd zwart te maken. Wij krijgen dit soort zaken als kind mee....bv in de Amerikaanse films...de goos guys Amerikanen die de schurken Russen altjjd verslaan en de wereld redden. Wij leven nu een fake wereld met meer fake news dan echte news. Men kickt op leugens en besteed geen aandacht aan waarheid.

13 juli 2021 om 10:02

Zo een heel continent wegzetten als hypocriet. Dat is gewoonweg knap gevonden van je. En gaat natuurlijk nergens over. De problematieken van Rusland en Qatar zijn toch heel anders als wat we in Engeland hebben gezien. Heb jij op de video's slecht / niet betaalde gastarbeiders gezien die onder erbarmelijke omstandigheden gedwongen worden om te werken? Ook heb ik niet gezien dat in Engeland de politiek nogal dominant aanwezig was. De enige vergelijking die ik kan vinden op dat vlak is dat er stewards waren die corrupt waren. Nogal een verschil tussen een paar 100 pond of een paar miljoen. Daarnaast worden die niet nar strafkampen gestuurd. Dus misschien kun je me precies uitleggen wat hier hypocriet aan is, want ik begrijp het niet. En ik verwacht jij ook niet. Daarnaast is het puur racisme om slecht te praten over een continent, maar gezien jouw uitspraak ga ik die discussie niet aan.

13 juli 2021 om 10:42

Qatar gaat standaard 5 jaar cel geven voor rel schoppers, maar dat zal wel meevallen, de meeste hooligans kunnen zich geen dure reis veroorlofen. Ook Rusland kon met harde hand optreden als het moest, omdat daar de wetten nou eenmaal anders zijn dan in het Westen.

13 juli 2021 om 10:47

Je hebt een sterk punt. In Rusland en Qatar opent men gewoon het vuur op de menigte. Vervolgens stuurt men daar een cleanup crew naartoe, flikkert de lijken in een massagraf, schrobt het plein schoon en dan is het opgelost.

13 juli 2021 om 11:05

Waar is de logica van je redenering? Het gedrag van Engelse hooligans maakt het gedrag van de overheid in Qatar en Rusland niet beter. Qatar staat slavernij toe en Rusland is feitelijk een dictatuur. Bedoel je dit als pleidooi voor dictaturen omdat die hooligans zo goed in bedwang houden? Bij het vorige EK waren er overigens Russische hooligans die serieus gewelddadig waren. Ook dat hoort bij het Rusland van Poetin: thuis gewelddadige repressie, en zich tegenover het buitenland gedragen als een hooligan.

13 juli 2021 om 11:37

Als Europa over Rusland en Qatar klaagt, dan is het over de mensenrechten, niet over de veiligheidsdiensten. Die veiligheidsdiensten zijn juist heel "grondig" en dat is juist het probleem voor de mensenrechten...

13 juli 2021 om 12:32

Kan ik jouw reactie ergens nomineren als de domste reactie ooit op Voetbalzone?

13 juli 2021 om 12:34

Er werd in Rusland en Polen gelukkig ook niet gezegd dat het onveilig zou zijn voor mensen met kleur. Daarnaast werden er in Rusland en Polen gelukkig ook niet zomaar mensen in elkaar geslagen. Fantastisch daar inderdaad @petouchi

13 juli 2021 om 18:13

Er wordt ook niet geklaagd over de veiligheid van supporters in die landen

Gelukkig voor de spelersvrouwen dat de hooligans op hun plek zaten. Ze konden weer naar de Hilton en de dekens over je hoofd trekken daar. Een finale verliezen wil je nooit zien. Maar straks begint de WK,dus nieuwe kansen !

Je kan het ook zien als een onderdeel van kansenongelijkheid en hoe de gewone man in de straat zo goed als uitgesloten is om aan een kaartje te komen. Dat dit soort evenementen enkel is voorbehouden voor de happy few. Dit en nog vele andere situaties leidt vroeg of laat tot dit soort volksopstanden.

13 juli 2021 om 09:56

Ik snap je punt, en daar zit ook echt wat in. Maar die dronken Engelsen die daar het stadion binnenstormde, hadden dat natuurlijk nooit als achterliggende gedachte. Die waren gewoon zat, en wilden de wedstrijd zien. De gewone man zal niet op die manier protesteren tegen de elite.

13 juli 2021 om 10:09

Als ik zag hoeveel sneeuw er daar geconsumeerd werd denk ik dat een kaartje betalen geen probleem geweest had moeten zijn. Betere keuzes maken wat je met je geld doet...

13 juli 2021 om 10:15

De hoeveelheid kan ook wat zeggen over de kwaliteit..

Maar inderdaad, beter stop je het in een kaartje dan in je neus..

13 juli 2021 om 11:22

Ah, dit is geen gedesintegreerd tuig die zich willens en wetens afzet tegen de maatschappij, maar de 'gewone' man die laag onder aan de sociale ladder staat en langs deze wijze indirect aandacht probeert te vragen voor zijn penibele situatie?

Nou, simpele oplossing toch? Nooit en te nimmer meer een internationale wedstrijd in Engeland laten spelen. Als de bond te incapabel is om iets als dit te organiseren moeten ze ook de kans niet meer krijgen.

13 juli 2021 om 10:35

De infrastructuur rondom Wembley is een groot probleem. Vroeger, op het oude Wembley, had je een stadion en daaromheen gigantische parkeerplaatsen. Dat was makkelijk afzetten en controleerbaar. Tegenwoordig is rondom het hele stadion van alles volgebouwd, en daarbij is totaal geen rekening gehouden met crowd control. Er is in pricipe geen plek meer voor een buffer waarin je beveiliging of maatregelen fatsoenlijk neer kan zetten.

Eigenlijk ongelofelijk voor een nationaal stadion, gemaakt voor zulke evenementen.

13 juli 2021 om 11:33

Nooit of te nimmer vind ik wel wat overdreven. Flinke sancties lijken me meer op zijn plaats. Een jaar lang geen supporters welkom bij thuiswedstrijden van Engeland bijvoorbeeld.

Alle filmpjes in de loop van de zondag waren best vermakelijk, maar er zaten toch een paar flinke uitwassen bij. Diep- en dieptriest dat het zo ver heeft kunnen komen. Hoe háál je het in je hoofd.

Gewoon als straf nooit meer een EK in Engeland houden, kansloos volk daar.

13 juli 2021 om 11:44

Dit vergroot ook de kansen voor het WK van 2030 in Portugal in Spanje. De Engelsen willen dat WK ook organiseren. Mooi weer en leuke steden. Ik zou het wel weten.

Op tv leek het stadion zo goed als vol. 10000 man zonder kaartje is denk ik nog laag ingeschat.
Buiten het geweld vind ik het eigenlijk ook wel mooi. Zo ongeveer de enige manier voor het klootjesvolk om nog bij zo een wedstrijd te komen. Altijd leuk om ergens binnen te glippen.

Helaas heb je dit soort 'supporters' overal. Mensen die zich niet kunnen gedragen. Gelukkig heb je in Engeland wel flinke straffen voor dit soort gasten.

In Nederland heb je ook van dit soort 'supporters' niet in deze grote aantallen gelukkig. Maar clubs laten wel hun oren hangen naar deze figuren.

Ik zie hier ook al een aantal keren genoemd worden voor straf geen eindtoernooi meer laten organiseren, maar is dat de oplossing? Er zijn ook heel veel supporters die zich wel netjes gedragen. Moeten zei de dupe zijn van dit idiote gedrag?

Wat denk je dat er gebeurt als de finale in Nederland was en Nederland in die finale speelde? Elke doorgesnoven idioot met een oranje shirt aan wil 'het meemaken'. Dan krijg je dezelfde soort taferelen. Dat neemt niet weg dat in en om het stadion in Londen duidelijk is gefaald.

13 juli 2021 om 11:35

Nou, ik zie de doorsnee Nederlander niet aan om zoiets te doen. Tijdens de Ajax wedstrijd tegen Tottenham in de halve finale bleef het toch ook relatief rustig? Wel veel zingende fans bij het stadion toen die geen kaartje hadden.

je zou zeggen dat de engelsen wel wat geleerd zouden hebben van de geschiedenis met supporters die zonder kaartje een vak binnenkomen.
Gewoon veel te licht over gedacht door de engelse politie (het is een EK finale met weinig tot geen andere toeschouwers dan engelsen ivm de corona dus we hebben geen ME nodig) gewoon veel te weinig man op de been

Gaat raar klinken, maar dan ben ik toch blij dat het komende wk in Qatar doorgaat. Want dat flik je daar niet wat je in Engeland durft. Dan ben je je arm of hand kwijt Gedaan met al dat gekke gedoe, gewoon voor voetbal. Die mensen zijn het helemaal kwijt.

op basis van welke functie was de zoon van Mancini in Engeland?
Ik ging er van uit dat het dicht was.
Wat deed hij dan daar?

10.000 mensen zonder kaartje in het stadion? Gekkenwerk. Football is coming home. Alleen was het home niet meer zo gezellig met openlijk geweld en racisme. De Uefa en Fifa doen er verstandig aan Engeland voorlopig geen finales en/of eindtoernooien te gunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren