Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roberto Mancini vertrekt per direct als bondscoach van Italië

Laatste update:

Roberto Mancini stapt per direct op als bondscoach van Italië, zo maakt de Italiaanse voetbalbond zondagmiddag bekend. Er zou een te grote kloof zijn ontstaan tussen de technische leiding van de bond en de nationale ploeg. De breuk komt tien maanden voor de start van het EK in 2024 tot stand.

Mancini heeft zijn besluit zaterdagavond kenbaar gemaakt aan de Italiaanse voetbalbond, zo valt te lezen op de website. De bondscoach lag naar verluidt niet langer op één lijn met de technische leiding. De Italiaanse voetbalbond schrijft snel met een opvolger te komen, daar in september de volgende EK-kwalificatiewedstrijden voor de deur staan.

Mancini trad, na zijn vertrek bij Zenit Sint-Petersburg, in mei 2018 aan als bondscoach van Italië. De voormalig voetballer loodste het land drie jaar later naar de Europese titel, maar slaagde er niet in om zich te plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar. Afgelopen juni speelde Italië wel de Final Four van de Nations League, waar het als derde eindigde na Nederland te hebben verslagen in de troostfinale.

Italië neemt het in de EK-kwalificatiecyclus op 9 september op tegen Noord-Macedonië en treedt drie dagen later aan tegen Oekraïne. Het land verzamelde tot dusver drie punten uit twee wedstrijden. Het duel met Engeland ging met 1-2 verloren, van Malta werd met 0-2 gewonnen. Italië staat daarmee derde in de poule. Alleen de nummers één en twee plaatsen zicht rechtstreeks voor het EK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Italië sla je slag en pik Conte op

13 augustus 2023 om 13:58

Dat was ook mijn eerste gedachte! Ik had echt nog wel verwacht dat hij de kans zou krijgen om zich te kwalificeren voor een nieuw eindtoernooi, maar helaas niet.. Hopelijk lukt het met Conte en Buffon wel!

13 augustus 2023 om 14:23

Ik zie liever Spalletti aantreden als bondscoach, maar Conte zou ook een goede optie zijn. Ik weet niet als ze openstaan voor deze aanbieding, maar Italië had wel nood aan verandering. Zeker nadat we weer het WK hebben misgelopen, ik hoop dat de bond een goed besluit neemt over de toekomstige bondscoach

Die zag niemand aankomen. Mancini is wel een onderschatte trainer. Geweldig gaan met City en Italië. Zou Mancini graag weer in de PL willen zien.

13 augustus 2023 om 14:10

Hoop het ook! Even aanzien welke topclub slecht van start gaat, dan kan hij daar instappen. PS Ik denk dat het wel mee valt dat hij onderschat is als hij is aangesteld bij Man City en Italië..

Heel goed, goede trainer hoor maar de laatste jaren was echt als of hij alle namen in een grabbelton deed en er maar 11 pakte. deze man gaf echt alles en iedereen de kans, tot Serie B en Argentijnse competitie aan toe. Te lachwekkend. Maar het meest vervelende was dat hij nooit een basis elftal had, buiten Donnarumma. Italië is op z’n best als de 11 tot 18 spelers regelmatig met elkaar in de basis staan.

13 augustus 2023 om 13:58

Tjah, het is vooral in de spits-positie enorm armoedig daar in Italië. De enige namen waar ik op kom zijn Belotti en Immobile en beiden zijn echt pure middelmaat.

14 augustus 2023 om 11:41

Ze hebben ook nog Scamacca en Kean, maar ook deze 2 lijken het niet te worden, behoorlijk zonde.

13 augustus 2023 om 14:13

Letterlijk iedereen is op z’n best als spelers regelmatig met elkaar in de basis staan. Je zou bijna denken dat spelers dan op elkaar ingespeeld raken.

13 augustus 2023 om 14:20

Was al bang dat iemand dit zou zeggen; ja Klopt, maar juist als een land op bepaalde plekken zwak is, rendeert dat extra. Frankrijk kan bijvoorbeeld eigenlijk inbrengen wie je wilt in mijn ogen. En Italië is een van de weinig landen waarbij teamgeest echt voor prijzen kan zorgen, vandaar dat een vast basiself extra dubbel telt voor Italië. Vandaar @Mokuku

Hoop dat hij in de toekomst weer trainer wordt van galatasaray vooral met de selectie die we nu hebben zien we zeker een veel beter voetbal

Ik denk dat een mooie club binnenkort aanklopt. Het kan geen toeval zijn dat je uitgerekend op dit moment opstapt. Welke club van naam zoekt nog een trainer, of staat op het punt van breken met hun leidsman?

Goed nieuws ik zeg vol voor Conte gaan of Spalletti.

Spalletti misschien wel nu?

Mancini van harte welkom bij juve.. lekker 4-3-3 spelen zijn we teninste van dat lelijke voetbal van allegri af!
Al met al geen aderlating voor italie maakt toch vaak rare keuzes in zijn selecties etc

Italië heeft een interessante lichting met creatieve jonge spelers. Spalleti kan daar wel een goed voetballende ploeg van maken. Conte is geen garantie voor leuk voetbal. De manier waarop hij met Chelsea kampioen werd was vreselijk om naar te kijken

13 augustus 2023 om 14:30

Ah ja Spaletti was ik vergeten, hopelijk is hij topkandidaat.

Geweldig nieuws zo op de zondagmiddag. Heeft tot het EK goed gepresteerd. Daarna sloeg hij door in het selecteren van verschillende selecties voor elke interlandperiode. Geen vastigheden erin gebouwd. Benieuwd wie het nu gaat worden. Zijn niet veel trainers beschikbaar. En ik verwacht niet dat Conte het nogmaals wilt doen.

Ow hier moet Galatasaray even goed over nadenken om Mancini terug te halen. Met de huidige selectie kan die echt wel hoge ogen gooien in Europa!

Namen als cannavaro en de rossi komen al een beetje in beeld

Het mislopen van het afgelopen WK 2022 in Qatar wordt Mancini waarschijnlijk zwaar aangerekend. Na het behalen van de EK winst in 2020 begon Mancini ook waanzinnig te schuiven met het team, er werd niet meer gewerkt aan een vast basisteam en vastigheden. De enige zekerheid in het Italiaanse team was keeper Donnarumma en Italië heeft voorts een spitsenprobleem. Mogelijk spelen persoonlijke wrijvingen tussen Mancini en de bond of de spelers ook een rol bij dit vertrek. Logische opvolger zou Spaletti kunnen zijn maar persoonlijk zou ik zelfs Gennaro Gattuso een kans durven geven mits hij omringd wordt door sterke stafleden.

Grazie di cuore mancini.. 11 luglio 2021,wembley! Heb het nog op netvlies,staan!!,mooier dan een gastland in de finale verslaan is er niet...2x een 3e plek nations league!, plus een wereldrecord 37 duels....het missen van penaltys en dus het wk word zwaar aangerekend maar grazie di cuore

Ik vind het, net als bijna iedere Italiaan se coach overigens, een matige trainer.
Ik vind het nog steeds een godswonder dat Italië Europees kampioen is geworden. Net zo'n verrassing als Griekenland destijds.
Ik heb ze onlangs in het stadion gezien tegen Spanje..het was echt heel matig.

Verder lijkt me het een prima kerel.

13 augustus 2023 om 17:33

Godswonder nog wel..we hebben het niet over Nederland of België wat nooit iets winnen...wat een onzin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren