Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zolang Bosz dicht bij dna van Ajax blijft, moet hij gewoon zijn ding doen'

Laatste update:

Ajax bereikte ten koste van PAOK Saloniki de play-offronde van de Champions League, maar dit was met meer geluk dan wijsheid. Peter Bosz gooide zijn opstelling voor de ontmoeting in Griekenland flink om en dit pakte niet goed uit. PAOK kreeg in de eerste helft een paar enorme kansen, maar scoorde slechts een keer en ging uiteindelijk toch kopje onder (1-2).

/

Bosz kreeg veel kritiek op zijn beslissing om te ‘gokken’ met de Ajax-opstelling, maar Jordi Cruijff begrijpt wel dat de opvolger van Frank de Boer naar een tactisch Plan B zoekt. “Nuchter bekeken zit er echt niet zoveel verschil in het 5-2-3 en 3-4-3”, schrijft Cruijff in De Telegraaf. “Alleen komt de één negatief over en de ander positief. Waar het vooral om gaat is met welke mindset je ermee omgaat. Doe je het om te winnen of doe je het om niet te verliezen.”

“Zolang Bosz dicht bij het dna van Ajax blijft, dan moet hij gewoon zijn ding doen”, vindt Cruijff. “Dat de spelers daar in het begin moeite mee hebben is normaal. Je maakt niet zomaar de stap van een nationaal naar internationaal niveau: zeker niet met zulke jonge voetballers.” Voor de ontmoeting met Sparta Rotterdam, in de eerste speelronde van de Eredivisie, werd de opstelling van Ajax overigens wéér omgegooid. Nu boekten de Amsterdammers wel een verdiende overwinning: 1-3.

Peter Bosz moet gewoon voor een systeem kiezen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"dicht bij het DNA van ajax" maar ondertussen hebben ze het langer niet dan wel zo gespeeld dus die arrogantie van het mooie voetbal van Ajax kan nou ook weleens de prullenbak in. Zelfs Feyenoord onder Rutte tikte mooier dan Ajax wat een grap.

Het is gewoon een slap aftreksel van Barca, maar die hebben toppers erbij lopen die net die dodelijke pass kunnen geven en een goede afmaker hebben, dan werkt het niet met een El Ghazi en een Klaassen en dan blijf je maar rotzooien buiten de 16.

8 augustus 2016 om 10:41

Even aan alle Ajacieden hier die weer op hun teentjes zijn getrapt: ik zeg nergens maar ook nergens dat Feyenoord de betere club is, ten tweede is die speelstijl al een hele tijd nergens meer te bekennen bij Ajax als ik zeg dat ik onder Rutte mooier voetbal heb gezien van Feyenoord zeg ik daarmee dat Feyenoord altijd mooier speelde? Nee, maar het geeft wel aan dat Ajax gewoon tijden niet mooi speelt en dat je als Ajacied weleens je vraagtekens erbij kan plaatsen hoe het kan dat Feyenoord zelfs mooier speelde over de laatste jaren... Niet altijd maar als we de wedstrijden gaan optellen dan heeft Ajax echt niet meer mooiere wedstrijden gespeeld.

8 augustus 2016 om 11:01

Maar je hebt het over arrogantie. Wie spreekt dan uit dat Ajax mooi voetbal speelt?

8 augustus 2016 om 11:04

Fron010:
Punt is wel dat je onnodig kromme vergelijkingen maakt. Er lijkt nogal wat frustratie in je eerste post te zitten vol verontwaardiging.
Dus misschien moet je dan ook 's wat politiek correcter en meer inhoudelijk reageren als je geen mensen op je dak wilt hebben.

Het DNA van Ajax is natuurlijk gebaseerd op de historie, die al tig jaar hetzelfde is. Bal rondspelen en met balbezit wedstrijden winnen. Dwingend, met pressie, vleugelspel en aanvallend. Dat dit niet altijd sprankelend kan en gaat is niet zo relevant. Daar kan Feyenoord ook over meepraten.

Dat Ajax niet altijd mooi speelde heeft niet veel met het DNA te maken. Feit is dat ze met balbezit en rond spelen de wedstrijden probeerden te winnen, en met 4 kampioenschappen tot gevolg onder de B, met echt geen geweldig materiaal. Het is natuurlijk ook een vorm van verdedigen als je minder direct speelt. En dat kan met dit Ajax weleens de juiste keuze geweest zijn.

Dus lees je 1e post nog eens en beweer dan nog maar 's dat je geen lukrake onzin uitkraamt. Vergelijken met Barca met 5x meer kwaliteit, verwijzen naar een paar maanden Feyenoord 2 jaar geleden om maar een lichtpuntje te kunnen noemen en verwijzen naar DNA van Ajax arrogant noemen. Wat is nu precies je probleem?
Feyenoord heeft ook een DNA hoor ... Of is dat heel arrogant van me om te zeggen?

Er is maar 1 iemand op z'n teentjes getrapt hier. En dat begon al nog voor iemand anders wat zei.

Overigens vind ik 't wel een onzin opmerking van Cruyff. Het gaat om veel geld, in een stadium dat je nog niet kunt spelen zoals Bosz dat graag wil en dus een enorm risico neemt. Je moet zo'n wedstrijd gewoon winnen op dat moment. Later, in de eredivisie kun je dan wel gaan bouwen aan het spel wat je graag ziet maar meer tijd kost.
Ik vond 't onverantwoord en ze kwamen gewoon heel goed weg. Anders had Bosz denk nu al op -10 gestaan en ga dan nog maar 's rustig opbouwen ...

8 augustus 2016 om 11:26

Ze spelen 4-3-3 en hebben veel balbezit en winnen veel en wat is nu het probleem dan? Dat is toch jullie DNA dan volgens jou? Maar nee Ajax wilt zoals Barca spelen, iedereen kansloos slopen en met een geweldige flair. Maar jammer joh, die hebben jullie al tig jaar niet. Dat lijkt er bij jullie maar niet in te gaan.

En frustatie van mijn kant? Nee totaal niet, ik word er gewoon moe van dat Ajax altijd maar met het mooie voetbal wordt vergeleken terwijl ik het niet eens meer kan herinneren waneer ze zo gespeeld hebben terwijl kleinere ploegen als Vitesse pas goed speelde en daar hoor je maar weinig over, alleen maar over het grote Ajax dat als een klein kind jankt dat ze maar niet zo kunnen spelen. En dan komt er eens een goede trainer en dan is het weer huilen vanwege zijn 010 achtergrond, en gefrustreerd over dit spelletje over een andere ploeg? Nee ik heb nog een leven sorry.

8 augustus 2016 om 10:09

Welke arrogantie om het mooie voetbal? Volgens mij staat ajax al ruim 2 jaar lang bekend om het saaie voetbal, en de ajacieden lopen voorop als het aankomt op kritiek.

8 augustus 2016 om 10:10

Dna van Ajax is wat door de gehele geschiedenis zit en niet alleen de afgelopen paar jaar! Incidenteel zal Feyenoord mooier spelen als Ajax maar Feyenoord is van huis uit vechtvoetbal en Ajax staat wereldwijd bekend om aanvallend voetbal met buitenspelers! Dus om arrogantie erbij halen is eerder arrogant van jou!

8 augustus 2016 om 14:00

Dit is volgens mij niet waar.. Jaren 70 en 80 (en misschien nog stukje jaren 90) speelde volgens mij Feyenoord juist het mooie voetbal.

Ik ben er te jong voor om het te weten, maar volgens mij is die gedachte van Feyenoord en vechtvoetbal pas in de jaren 90 opgekomen in de tijd van John de Wolf enzo.

Is er hier iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen?

Vechtvoetbal is trouwens het verkeerde woord volgens mij. Volgens mij gaat het om strijd leveren.

8 augustus 2016 om 10:14

Wat Cruijff zegt klopt gewoon. En Bosz speelt dicht bij het DNA van Ajax, maar dan met hogere druk en soms in een ander systeem.

Ajax speelt al minimaal 10 jaar beter en mooier voetbal dan Feyenoord. Ook onder Rutten was het bedroevend (op een paar wedstrijden na).

Alleen AZ & Vitesse speelde vaak mooier voetbal dan Ajax.maar die hebben dan weer wel het voordeel dat tegenstanders zich minder snel ingraven als tegen PSV of Ajax.

8 augustus 2016 om 10:47

Maak er maar stond van. Ajax is gewoon een nobody in Europa, zoals een FC Kopenhagen, Celtic, Anderlecht etc. Waar je even 3 punten tegen pakt meer niet, mooie geschiedenis maar weggeblazen door het huidige transfergeweld.... is niet erg maar ga niet doen alsof jullie nog wat voorstellen, als je al met alle geluk van Paok moet winnen moet je toch eens iets gaan realiseren.

8 augustus 2016 om 10:39

Ik begrijp wel een beetje wat FRon010 bedoeld. Je kunt niet oneindig teren op wat vroeger was, het voetbal evolueerd tenslotte. Toch denk ik dat het positief is als je als club zijnde een idee, (een 'visie' hebt en daar ten aller tijden naar streeft. Ook als het een periode wat slechter gaat. Is dat nou echt arrogantie, FRon010?

8 augustus 2016 om 11:04

Het "slappe aftreksel van Barca".. Hier een klein stukje geschiedenis. Weet jij waarom Barca nu zo speelt? Weet jij wie daar de bedenker van is? Dit jaar is 1 van de beste voetballers aller tijden overleden. Aan hem hebben we dit voetbal te danken. Het voetbal van Barca komt bij Ajax vandaan. Als er iets een aftreksel is (wat niet zo is) dan speelt Barca nu het voetbal van Ajax en niet andersom.

Feyenoord heeft de afgelopen 15 jaar sowieso niet 1 seizoen mooier voetbal gespeeld dan Ajax. Qua voetbal is Ajax altijd beter dan Feyenoord. Feyenoord heeft alleen 1 heel mooi en bijzonder aspect in hun spel zitten: arbeid. Feyenoord wint wedstrijden omdat ze 200% geven. Iets wat ik bij Ajax heel erg mis. Die denken wel "ff" te kunnen winnen. Want zij zijn "de beste". Dat wordt ze ook aangeleerd in de jeugd dus niet zo gek dat ze daar erg zelf verzekerd zijn.

Dus feitelijk zit je er overal naast. Zoek even het begin van 4-3-3 voetbal op en de "barca stijl" van voetballen. Dan zal je zien dat Ajax hooguit een slap aftreksel is van hun eigen spel ;-)

8 augustus 2016 om 11:19

Anderen een les geschiedenis willen geven en dan niet verder kunnen komen dan 'feyenoord heeft alleen 1 heel mooi en bijzonder aspect in hun spel zitten: arbeid'. Sorry 020jeroen020, maar als je met dit soort aannames anderen de les wilt lezen dan ga je hopeloos uit de bocht. Kom eens van je roze wolk en kijk naar het voetbal wat beide teams spelen, Ajax heeft de afgelopen jaren echt niet mooi voetbal gespeeld, ik denk zelfs dat ze onder de Boer een van de minste attractieve teams waren in de eredivisie. Ik meen dat clubs als Pec, Willem II, Excelsior na de winterstop meer kansen creëerden dan Ajax, zelfs De Graafschap en Cambuur deden dit en die zijn gedegradeerd. Dat Ajax 45 jaar terug toonaangevend was zal best, dat was Feyenoord ook toen, maar dat heeft niets meer te maken met het huidige voetbal. Het enige dat nog hetzelfde is, min of meer, is het shirt. De voetballers zijn anders, het systeem is anders, het stadion is anders, de speelwijze is anders, het hele voetbal is veranderd en Ajax is op zijn best een Europese middenmoter, waar ze vroeger gewoon wereldtop waren.

Als je ajacied bent zal je ongetwijfeld graag willen schermen met het feit dat Ajax Barcelona heeft geïnspireerd, maar dan raad ik je aan eens wat wedstrijden uit de jaren 70 terug te kijken. Dat is zo'n enorm verschil. Het voetbal is super traag, Ajax speelt met een aantal slagers waarbij Pepe verbleekt en de individuele actie is veel bepalender dan de tactische discipline van het team. Misschien zie je overeenkomsten in frivoliteit tussen de jaren 70 en de jaren 90, maar zelfs toen was het spel al niet meer te vergelijken met elkaar. En inmiddels zijn we bijna verder bij de jaren '90 vandaan dan Ajax was bij de jaren'70 toen ze in '95 de CL wonnen.

8 augustus 2016 om 11:30


8 augustus 2016 om 11:32

Perfect verwoord, bij de Ajax fans gaat er maar weinig in en enige zelfreflectie is ze vreemd.

Voor mij is Guardiola toch echt de man die deze speelstijl heeft gevormd tot wat het nu is, die tijden zijn niet meer te vergelijken en enkel het idee is wat de Ajacieden nu gebruiken alsof Cruijf 100 dit barcelona van de laatste 10 jaar voor elkaar heeft gekregen, dit vind ik ook erg respectloos naar de mensen die hier al jaren aan werken maar die vergeten ze altijd maar.

8 augustus 2016 om 11:57

Ajax speelt al jaren goed verzorgt voetbal. Bal tikt rond en qua positiespel zijn ze echt super. Heb je het commentaar niet gelezen van bijna alle CL tegenstanders? Ajax heeft gewoon weinig geluk gehad de afgelopen jaren.

Welk seizoen speelde Feyenoord mooier voetbal dan? Ik zie zeker de afgelopen jaren niet meer dan: Alle ballen op Pelle/ Guidetti. Afgelopen seizoen had Dirkie die rol. Wanneer heb jij Feyenoord die bal meer dan 5x zien rondspelen?

Ajax speelt het meest verzorgde voetbal van de 2. Altijd al zo geweest. Dat het niet attractief is in de Eredivisie de afgelopen 3 jaar klopt. Maar 9 van de 10 team graven zich ook helemaal in tegen Ajax. Ja niet zo heel gek dat ze daar moeite mee hebben. De Boer kon ook elk seizoen weer met een nieuw 11tal beginnen.

En dat kleine stukje geschiedenis ging over het spelsysteem van Ajax. Wellicht heb je dat niet begrepen. Ajax is nu geen slap aftreksel van Barca. Als je te jong bent kan ik begrijpen dat je dat nu zo ziet. Maar dit spelsysteem is ontstaan bij Ajax. Dus als het een aftreksel is dan is het van het eigen systeem.

Fron010: Google even naar quotes van Gardiola. Hij geeft zelf aan dat hij 90% van Cruijff heeft overgenomen. Hij is de founder van dit systeem. Niemand anders. Jij als Feyenoorder zal dat waarschijnlijk niet willen zien omdat de blinde haat richting Ajax/ Amsterdam de boventoon voert.

Ik geef ook aan dat Ajax veel te arrogant is maar ik leg ook uit dat het in de jeugd al verteld word dat ze de beste zijn. Hier irriteer ik me ook echt dood aan. Laat eerst zien dat je de beste bent. Daarna mag je het roepen.

8 augustus 2016 om 11:59

Er zitten op deze site ook een hoop ajacieden die wel realistisch zijn en die niet te pas en te onpas schermen met het verleden. Mijn indruk is hoe minder ze hebben meegekregen van de jaren '90 en '70, hoe meer ze die tijd verheerlijken en hoe meer ze het idee hebben dat zo'n periode er wel weer in zit.

edit: zie dat 020jeroen020 heeft gereageerd, ik ga er even kort op in: Kuijt stond afgelopen jaar niet in de spits, dus niet alle ballen op Pelle en Guidetti, bovendien werd Pelle vooral vanaf de zijkant bediend, en had Feyenoord met Pelle juist het soort spits dat ajax zoekt sinds Kluivert (sterk in de lucht, technisch goed, goed kunnen afronden, kan met de rug naar de goal spelen etc.)

Daarbij had Feyenoord onder Rutten het hoogste percentage balbezit van de eredivisie. Misschien is het je ontgaan, maar de onderlinge ontmoetingen dat seizoen staan je vast nog helder voor de geest. Zelfs afgelopen seizoenshelft hadden we meer kansen dan Ajax gecreëerd, terwijl we onze beroerdste reeks ooit afwerkten.

Ik denk dat je even een pas op de plaats moet maken Jeroen, je wilt je verhaal nu ophangen aan een quote van Guardiola, dat gaat toch nergens over? Ja gaaf hoor dat Ajax Barcelona heeft geïnspireerd ooit, maar dat is allemaal wel van lang geleden. Ze zullen de afgelopen 10 jaar echt geen videoband van Ajax meer hebben bekeken om dat als voorbeeld te gebruiken. De shirt van Newcastle United hebben Juventus geïnspireerd, maar ik denk niet dat fans van Newcastle zo'n argument te pas en te onpas van stal halen tegenwoordig. Kijk gewoon naar het huidige spel, dat is geen voorbeeld voor andere teams hoor. Dat ze ooit met een surplus aan talent mooi voetbalden kan wel wezen, maar is vandaag de dag echt niet meer zo relevant.

8 augustus 2016 om 12:09

Wellicht snap je mijn punt nog niet. Ajax is geen aftreksel van Barca.. Barca is een modernere manier van spelen zoals Ajax dat vroeger deed. Dat is het enige dat ik zeg. En wie de afgelopen 15 jaar naar voetbal heeft gekeken ziet dat Feyenoord het moet hebben van pure inzet en werkvermogen. Voetbaltechnisch zijn ze niet beter geweest dan ajax. Maar voetbaltechnisch wint ook niet altijd. Als je de wil niet hebt om te winnen dan loop tegen giga zeperds aan. De meest recente was de Graafschap uit.

8 augustus 2016 om 12:17

Ach Cruijf is een held in Barcelona, dat gelik in het voetbal daar word ik al jaren niet goed van in de voetballerij. Als jij die quotes van tegenwoordig nog serieus neemt dan neem je wel alles als zoete koek zeg haha.

Je moet ook lezen wat ik zeg, ik zeg nergens dat ze jarenlang beter speelden maar in het seizoen onder Rutte hadden ze echt bizar sterke wedstrijden waaronder die tegen Ajax. Jullie werden scheel getikt haha, dat heb ik Ajax jaren niet meer zien doen. En dat bedoel ik, als zelfs Feyenoord de harde werker mooier heeft gespeeld de laatste jaren mag je weleens gaan denken dat jullie helemaal niet meer zo glansrijks zijn en wss niet meer worden. Maaaaar het zit in het DNA hoor wat een grap.

Nogmaals wat Baardgrasmus al zei, je gaat iets wat bijna een halve eeuw geleden is vergelijken met het Barcelona van nu, best triest. Je zou jezelf zonder een Ajax bril moeten terug lezen, best leuk.

8 augustus 2016 om 12:31

Ja, maar ik bestrijd die bewering. De afgelopen 15 jaar speelt Ajax ook geen werelds voetbal. Je komt met aannames als Feyenoord speelt alleen werkvoetbal, en Ajax is altijd beter voetbaltechnisch. Maar dat is gewoon onzin. Er zijn seizoenen geweest dat Feyenoord beter voetbal speelden, zelfs dat rampseizoen onder Rutten logen de statistieken niet. Het ligt echt niet aan de wil om te winnen bij Ajax, de spelers zijn gewoon veel minder dan vroeger en de spelopvatting is volledig anders. Kijk eens op het middenveld, daar loopt geen stylist meer, maar vooral spelers die heel veel kracht en energie in een wedstrijd steken en wat minder gepolijst zijn. Geen type Litmanen of Bergkamp, in feite geeneens een 10 meer, maar drie spelers die het vooral van kracht en loopvermogen moeten hebben én tactische discipline. Geen schande overigens. De backs zijn aanvallend matig, al heb je wedstrijden dat Dijks wat meer laat zien, bij Tete is dat altijd minder ontwikkeld. Ajax had vroeger op de backs voormalige buitenspelers. Over buitenspelers gesproken, de linksbuiten is een verkapte middenvelder vaak, of de rechtsbuiten desnoods (schone of Sinkgraven) en E Ghazi is ook geen typische ajaxrechtsbuiten . Ik snap niet hoe je het het huidige ajax kan linken aan het Ajax van vroeger, de hele spelopvatting is anders. Niet alleen de spits is anders, elke positie is tegenwoordig anders bij Ajax, leg eens de teams van de jaren 90 of desnoods jaren 70 naast het huidige team. Elke positie wordt volledig anders ingevuld.

Barça is vast geïnspireerd door Ajax van vroeger, Real wellicht ook. Maar Arsenal van 12 jaar terug, of het huidige Bayern hebben minstens zo veel geïnspireerd. Je hoort dit argument al langer, ook ten tijden van Ronaldinho bij Barça hoorde ik het vaak, maar het huidige spel van Barcelona is volstrekt anders dan toen met Ronaldinho, maar beide spelsystemen blijken dan toch weer op Ajax te zijn gestoeld, ik vind dat een beetje aanstellerij eigenlijk.

8 augustus 2016 om 12:53

020jeroen020

Het voetbal evalueert zich continue, het klopt dat Barcelona voortborduurt op de denkwijze van Cruijff. Echter is het ook zo dat Cruijff dit in zijn tijd ook heeft afgekeken van anderen. Het gouden team van Hongarije in de jaren 50 was een van de grondleggers van het spelsysteem maar ook zij hadden weer hun ideeën weer van andere overgenomen ( met name Zuid Amerika)

In Nederland was het Ernst Happel die als eerste in een 4-3-3 formatie speelde en daarmee won hij oa met ADO de Knvb beker.
En uiteindelijk was het Feyenoord die als eerst internationaal doorbrak met het 4-3-3 systeem.
Ajax speelde op dat moment nog in een 4-2-4 formatie.
Rinus Michels schakelde in de klassieker van 26 april 1970 over op een 4-3-3 systeem omdat Feyenoord Ajax volledig domineerde.

8 augustus 2016 om 12:01

Jammer dat je laatste reacties is weggegooid (totaal onnodig lijkt me trouwens voetbalzone, er werd niet gescholden of niks..jullie overdrijven ook veel te vaak, maar goed), daar stond o.a. het volgende in:

"ik word er gewoon moe van dat Ajax altijd maar met het mooie voetbal wordt vergeleken terwijl ik het niet eens meer kan herinneren waneer ze zo gespeeld hebben terwijl kleinere ploegen als Vitesse pas goed speelde en daar hoor je maar weinig over, alleen maar over het grote Ajax dat als een klein kind jankt dat ze maar niet zo kunnen spelen."

En hier heb je op zich gelijk in hoor, maar datzelfde geldt natuurlijk voor Feyenoord.
Al jaren wordt er bij Feyenoord steeds maar bij gezegd dat Feyenoord een topclub is, en oh wat een grote club..wat een topclub naast PSV en ajax.
Maar behalve dat Feyenoord zeker het mooiste stadion heeft, grote trouwe aanhang etc., kan ik toch niet zeggen dat Feyenoord een topclub is.
Een topclub ben je toch vooral op basis van prijzen winnen (en dan vooral op basis van landskampioen en evt. goed presteren in Europa).
Maar hoe vaak is Feyenoord nou kampioen geworden in de afgelopen 20!!!! jaar?
1 keer..net zo vaak als een AZ of als een Twente.

Laten we allemaal maar ff normaal en realistisch doen, ajax is mijn club niet, maar het is wel een topclub in Nederland (qua prijzen), net als Psv.
Feyenoord is gewoon top van de subtop (als het we het gewoon puur over voetbal en prijzen hebben)

8 augustus 2016 om 12:32

Het Feyenoord DNA bestaat uit hard werken en altijd vol strijd en passie elke wedstrijd spelen.. Dit hebben ze ook al heel lang niet gedaan en in de meeste wedstrijden elk seizoen niet. Is het dan ook arrogant als je dit nog altijd met Feyenoord in 1 adem noemt?

8 augustus 2016 om 12:39

Kennelijk vind hij het belangrijk om zo inhoudelijk op Ajax te reageren en dat als Feyenoord supporter. Het is bijna een Ajacied alleen inhoudelijk klopt het niet.

8 augustus 2016 om 12:54

Ze hebben weer eens een pot gewonnen hoor. ...je kon er op wachten...zucht!
Nergens zie ik hier dat ajacieden geen zelfreflectie hebben en dat is hier ook niet nodig en zeker niet tegenover jouw.

Het DNA is niet voor mensen zoals jij om te begrijpen....dus die geen moeite. Iedereen weet hoe Ajax speelt en wilt spelen. Waarom denk je dat de meeste clubs de bus parkeren....zomaar zeker?

Het gaat hier over het DNA, iets waar Cruyff gewoon gelijk in heeft. Ook moet Bosz weten dat de spelers in een 4-3-3 systeem zijn opgeleid.

Maar jij wilt er een discussie van maken vs Feyenoord?

Je komt bij mij nog al provecerend over.
Hou je lekker bezig met je eigen clubje. Ik heb niet zo een mening of haat naar Feyenoord...ze doen hun ding en over de presentaties in de ere divisie de laatste jaren...tja, ik denk dat je die zelfreflectie op je eigen clubje mag voeren. Komt ie met het Feyenoord van Rutte...hahahaha...serieus? Is dat je Top argument...hhahaha. Best wel humor!

8 augustus 2016 om 13:07

@ Fron010,
Volgens mij haal je een paar dingen door elkaar. Er kan prima verschil zitten in het gedachtegoed over hoe je als club wilt spelen en hoe je het uitvoert. Het uitvoeren kan door verschillende omstandigheden afwijken van je gedachtegoed, filosofie of dna hoe je het ook wil noemen.

Dat wat Ajax nastreeft zegt niks over een andere club en dat wil niet zeggen dat andere clubs niet mooi kunnen voetballen of dat er maar 1 manier is.

Het voorbeeld wat je aanhaalt is ook niet heel veel zeggend mbt Rutten, want onder zijn bewind werd het ook zo dramatisch dat hij werd weggestuurd toch?

Vanwaar je enorme drang om aan te tonen dat iets gek of slecht is?

8 augustus 2016 om 13:24

Haha wauw, als er één groep kritisch is op het spel van Ajax is de eigen aanhang wel. Maar het gaat over Ajax, dus dan is het lekker om weer even het woord arrogantie in de mond te nemen.

Gelijk heeft Jordy Cruijff, maar doe het dan wanneer ze er meer gewend zijn om 5-3-2 te spelen.

8 augustus 2016 om 10:19

Daar wen je aan door t juist te spelen

8 augustus 2016 om 10:41

mag zo zijn, maar niet als je weer moet doorkomen voor de cl, maar het is wel gelukt, gelukkig.

Weer beginnen over die mindset, daar wordt je toch ook moe van. Bosz had in de eerste plaats moeten zien welke 11 hij in het veld stuurde in die betreffende opstelling. Ik telde gewoon 6 verdedigers (inclusief Riedewald op de linie ervoor) en dat is simpelweg niet hoe deze jongens doorgaans spelen (los van de formatie). Dijks en Tete zijn prima backs en aanvallend zijn zij in staat om een behoorlijk steentje bij te dragen. Maar om ze hun in één van de eerste wedstrijden (waar ze conditioneel nog niet zijn waar ze moeten zijn) een hele flank laten bestrijken, gaat ten koste van hun aanvallende impulsen en ook verdedigende taken.

Goed te zien ook dat het aantal verdedigers ook de drang naar voren niet te goede kwam en men met Westermann ook huiverig was om teveel ruimte achter de defensie te laten. Stel je wat meer aanvallend ingestelde spelers op, heb je dat probleem een stuk minder.

Je moet gewoon durven toegeven dat Bosz een tactische blunder begaan heeft en hier goed wegkwam. Hij moet hier ook gewoon van kunnen leren en gelukkig was het tegen Sparta alweer een stuk vertrouwder, met echte flanken.

Dicht bij het DNA blijven, waar slaat dat op? Minieme verschillen in het DNA kunnen juist grote voor- of nadelen geven, als je dicht bij het DNA blijft zegt dat niet zoveel. We delen ook de helft van ons DNA met fruitvliegjes of bananen.

Ik weet niet goed wat de identiteit van Ajax tegenwoordig is. Ze spelen al heel lang niet meer zoals in de jaren '90, wat ook vaak wordt opgemerkt door de supporters. Ik denk ook dat ze wat pragmatischer moeten zijn, dat hele idee van 'het ajaxspel' bestaat niet, en is alleen maar een molensteen om de nek voor elke trainer die daar binnenstapt. Je stelt iemand aan om je team te coachen, vertrouw hem dan ook toe daarin de beste afweging te maken en zadel hem niet op met een idealistisch beeld dat door de geschiedenis inmiddels veel te rooskleurig is geworden.

8 augustus 2016 om 12:29

Toch slaat het wel ergens op, het DNA van Ajax is aanvallend dominant voetbal spelen. Dat kan met beide systemen en nee we zijn niet meer op niveau van 90er jaren, maar je kunt met dezelfde intentie spelen passend bij het DNA van Ajax.

8 augustus 2016 om 12:32

Gaat om de intentie na voren willen denken etc. Maar kennelijk moet je dit ook uitleggen. Vorig jaar tikkie breed en nu eindelijk pressie.

8 augustus 2016 om 12:31

Aparte reactie dit. Je post hier de hele dag reacties. Ik neem aan dat je voetbal ook actief kijkt. En dan weet je niet eens waar het Ajax voetbal voorstaat. Lachwekkend dit ik leg het even uit. Ajax voetbal staat voor aanvallend voetbal, druk zetten op de tegenstander en dat het liefst met mooi en verzorgd voetbal.

Bosz is nu 5 weken bezig en jij staat alweer klaar met je antwoord met nog zoveel andere. Misschien even geduld hebben dat Bosz dit onder de knie krijgt. Typisch Nederlands klinklare mening al klaar hebben staan en niet verder kunnen denken.

Ajax wint vorige week van Paok. Maar dan is het voetbal weer slecht maar wel winst. Verliezen we met mooi voetbal dan is het weer ja zakelijk belang moet in Europa op 1 staan.

8 augustus 2016 om 12:48

Ik kijk al jaren naar Ajax en zie weinig van aanvallend voetbal, misschien onder Jol voor het laatst. Nu komt Jordi met een vaag verhaal over het Dna, op dat soort onzin reageer ik ja. Zeg gewoon dat het de intentie is of de favoriete spelopvatting. Er zitten vier dingen in je Dna, nucleobasen adenine, guanine, thymine en cytosine en voor zover ik weet is er nog geen sequentie gevonden die verantwoordelijk is voor aanvallend voetbal. Bij ajax willen we aanvallend voetbal zien, maar het niet moeilijker dan het is zeg. Straks gaan moleculaire genetici zeker hun wetenschappelijke artikel met de punt naar voren presenteren?

En als je toch over mij begint, je hebt vandaag meer op deze site gepost dan ik, tel maar na. Bovendien moet je jezelf misschien afvragen waarom je na bijna 10 jaar op deze site slechts 15 punten hebt. Dan zal je vast wel niet al te veel zinnige dingen zeggen en aardig wat strafpunten hebben verzameld.

8 augustus 2016 om 13:37

Je post begon hoopgevend maar na eerste twee regels vind ik dat je wel heel erg doorslaat. Inderdaad, het apathisch vasthouden aan een bepaald standpunt is niet altijd de beste manier en je moet openstaan voorveranderingen om zo beter te worden. Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met je post dus dat betekent dat je als Ajax best een keer een buitenlandse trainer aan kan stellen en ook niet blind zijn voor bijvoorbeeld tactische aanpassingen. Waar je echt er de plank volkomen misslaat, is door te stellen dat Ajax geen identiteit heeft en nergens voor staat. Volgens mij is het zeker na de inmenging van Cruijff heel duidelijk geworden dat Ajax staat voor aanvallend voetbal met jonge spelers uit eigen opleiding.

8 augustus 2016 om 13:46

Ik stel nergens dat er geen identiteit meer is bij ajax, ik vraag me alleen af wat die tegenwoordig is. Er wordt tegenwoordig veel vaker teruggegrepen op de vermeende identiteit dan in de jaren negentig werd gedaan. Ik zie die vermeende identiteit echter niet terug op het veld de laatste jaren. En die discussie was er eigenlijk al onder Adriaanse toen die een keer met vijf verdedigers begon. Ik vind dat de club een trainer moet aanstellen die volgens hen bij de club past. Niet andersom, een trainer aanstellen en die een identiteit opdragen waar hij dicht bij dient te blijven. Frtorres heeft het hieronder een stuk beter verwoord dan ik, daar had ik wel wat meer aandacht aan mogen besteden.

8 augustus 2016 om 14:08

Punt wat Jordy Cruijff ook maakt is dat identiteit en DNA niets te maken heeft met 3, 4 of 5 verdedigers. Dat heeft in het geval van Ajax te maken met de intentie van het spel en het inpassen van jonge spelers. Verder wordt er nergens gesproken over de vraag of Bosz zich moet aanpassen en vindt Cruijff juist dat hij bij Ajax past

8 augustus 2016 om 15:01

Dan begrijpen we elkaar denk ik niet. Ik ben het namelijk helemaal eens dat het niet in 3,4 of 5 verdedigers zit, en dat je zoiets niet aan je trainer moet opleggen. Als je vindt dat Bosz bij Ajax past, dan moet je hem daarin carte blanche geven.

8 augustus 2016 om 17:07

Er worden hem ook helemaal geen restricties opgelegd; Jordi Cruijff werkt niet bij Ajax. Hij zal ook vast mogen doen wat hij wil, mits hij maar binnen de visie en het idee van de club handelt. Dat is volgens mij normaal voor elke trainer en ook voor managers binnen normale bedrijven?

Ik snap nog steeds de ophef niet en al helemaal niet waarom je zo los moet gaan op 'het Dna' en 'de identiteit' van Ajax? Bosz heeft een methode en een visie en Ajax heeft die ook en beiden zijn kennelijk tot de conclusie gekomen dat die twee mooi op elkaar aansluiten en daarom is Bosz nu trainer in Amsterdam. Cruijff verwacht dat dit een succes wordt zolang Bosz bij zijn werkwijze maar dicht bij de visie van de club blijft.

9 augustus 2016 om 10:54

Ik vind DNA gewoon een slechte beeldspraak. Aanvallend voetbal is cultuur, bijkans het tegenovergestelde van Dna.

De identiteit is me onduidelijk de afgelopen jaren, ik hoor de schreeuw wel om aanvallend voetbal, maar zie het nauwelijks. Onder de Boer was het er al helemaal niet, maar dat was geen beletsel voor verschillende contractverlengingen. Ik vind het trouwens niet los gaan, als ik echt los ga schrijf ik wel hele andere dingen op en heb jij je handen weer vol .

allemaal prachtige theorieën maar zorg dan ook voor de spelers die het kunnen uitvoeren.
neem nou kenny terugspeelbal. heeft niks te zoeken als aanvallende back, kan net aan een bal over 5 meter bij een medespeler krijgen. hopelijk is die colombiaan een goede centrale verdediger zodat veldman als rb kan spelen.

Ajax oogt onrustig. Het lijkt alsof Bosz er iets in wil brengen, waar de selectie (nog) niet aan toe is!
De spelers lijken als een kip zonder kop rond te lopen en steeds een stapje te laat te komen.

Ik vermoed dat dit met het afjagen te maken heeft. Hij lijkt wel of de nadruk hierop ligt, waardoor Ajax in balbezit even niet weet wat het moet doen. Dan lijkt het positioneel niet te kloppen. Er moet veel meer rust in het spel komen.

Dan kan door te spelen zoals de spelers dat gewend zijn, en van daaruit proberen stappen te maken.
Vertrouwen is een groot goed in topsport, daar moet je niet te veel aan tornen.

8 augustus 2016 om 14:17

Het streven om aanvallend voetbal te spelen is niet uniek en dat roept ook niemand volgens mij? Waar Ajax wil uniek in is, is dat ze dit willen doen met zoveel mogelijk zelfopgeleide spelers en dat ze het beste jonge eerste elftal van Europa willen worden. Dat is een bepaalde identiteit die je uitstraalt en waar Bosz niet te ver van af moet gaan wijken zonder verder afbreuk te doen aan zijn eigen identiteit. De discussie over tactiek, vier verdedigers, of juist drie staat daar eigenlijk compleet los van.

Bosz heeft dus zeker wel de vrijheid om zijn eigen invulling aan die identiteit te geven en of hij nu 4-3-3 of 5-3-2 speelt zal mensen ook niet veel uitmaken. Het punt is dat Cruijff wil maken is dat Bosz wel in de problemen kan komen wanneer hij bijvoorbeeld steevast voor oude spelers kiest of ineens de bus gaat parkeren. Dat is namelijk niet het voetbal waar Ajax voor staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren