Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zlatan Ibrahimovic had eigenlijk al punt achter zijn loopbaan gezet

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic stond na het einde van afgelopen seizoen op het punt om te stoppen, zo onthult de 39-jarige Zweedse spits in een interview met Massimo Ambrosini op Sky Italia. De spits keerde na een avontuur bij Los Angeles Galaxy in januari 2020 terug bij AC Milan, waar hij na een half jaar voetballen eigenlijk zijn kicksen aan de wilgen wilde hangen. Toch veranderde Ibrahimovic nog van gedachten.

In een gesprek met zijn oud-ploeggenoot Ambrosini, met wie hij samenspeelde tussen 2010 en 2012, laat Ibrahimovic weten dat hij na afloop van vorig seizoen erg twijfelde over zijn toekomst. Uiteindelijk hakte de spits de knoop door en besloot hij om geen handtekening meer te zetten onder een nieuwe verbintenis. Nadat Ibrahimovic zijn besluit gedeeld had met trainer Stefano Pioli, bedacht hij zich plotseling. Uit ‘angst’ voor spijtgevoelens draaide de vedette zijn besluit terug en tekende voor nog een jaar bij Milan.

“Pioli vroeg me wat mijn plannen waren voor komend seizoen. Ik vertelde hem dat ik ging stoppen: ‘Het is genoeg geweest. De opoffering is te groot. Mijn gezin is ook erg belangrijk, ik ben hier helemaal alleen. Voor zes maanden zou ik kunnen blijven, maar ik wil niet nog een jaar.’” De trainer van Milan respecteerde de woorden van Ibrahimovic, zo verklaart de spits.

“De volgende dag spraken we opnieuw”, vervolgt Ibrahimovic. “Ik was er nog steeds van overtuigd dat ik mijn carrière wilde beëindigen. ‘Vergeet het nieuwe contract, ik ga er mee stoppen. Het is niet vanwege mijn leeftijd’, zei ik. Toen veranderde er plotseling iets: ik wilde geen spijt krijgen. Ik belde Milan op en liet weten dat ik nog een jaar door wilde gaan.”

Het was niet de eerste keer dat Ibrahimovic serieus nadacht over stoppen. “Bij Manchester United was het al aan de orde. Ik was 36, 37 jaar oud.” Maar juist de zware knieblessure waar Zlatan mee te kampen kreeg overtuigde hem om nog langer door te gaan. Via Los Angeles Galaxy kwam hij daarna bij AC Milan terecht. "Na de blessure zei ik tegen mezelf dat ik door moest gaan zolang ik het vol kon houden", zegt Ibrahimovic. "Wie ben ik zonder voetbal? Als je niet meer doet wat je 25 jaar hebt gedaan, is dat niet gemakkelijk. Ben ik er klaar mee? Nee, ik voel me nog te goed."

Het besluit om nog een jaar bij te tekenen heeft Ibrahimovic vooralsnog geen windeieren gelegd. De Zweed is met zijn team na negen speelronden koploper in de Serie A en momenteel genieten de Milanezen een voorsprong van vijf punten op directe achtervolger Internazionale. Dit seizoen wist Ibra in de competitie al tien keer het net te vinden, waarmee hij soeverein aanvoerder is van de topscorerslijst. Voor AC Milan staat zondagavond de uitwedstrijd tegen Sampdoria op het programma, al is Ibrahimovic daarin niet van de partij wegens een spierblessure.

Wordt AC Milan kampioen van Italië?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij nog lang doorgaat. Soms denk ik op mijn 34e ik word oud. En als de Sneijders, de van Persies van deze wereld stoppen die je als jochies hebt zien debuteren, geeft dat een verdrietig gevoel. Aan de voetballers die stoppen zie je hoe snel de tijd gaat. Maar als je dan Zlatan, C. Ronaldo, Ribery maar ook Huntelaar bezig ziet, denk ik: nee, ik ben nog jong. Misschien zit een debuut in het betaald voetbal er toch nog in!

5 december 2020 om 14:07

Nou, als dat is hoe je denkt; ik houd je niet tegen! Ga ervoor!

5 december 2020 om 14:40

Hahaha held! Bedankt voor deze comment kraanvogelaar

5 december 2020 om 17:33

Heb precies hetzelfde gevoel als 31-jarige. Helemaal als ik nu zie dat er gasten debuteren die na 2000 zijn geboren voel ik mij al oud. Wat eigenlijk nergens op slaat. 30 is het nieuwe 20 toch?

Zou wat zijn als hij Milan na 10 jaar(toen hij er ook bij was) weer landskampioen maakt, het juve heerschappij daarmee beëindigd en dan zegt;" zo, NU ben ik klaar met voetbal" maar hoop dat hij nog niet stopt want CL halen doen we dit jaar wel met met Zlatan kunnen ook daadwerkelijk wat neerzetten dan in de CL. Maar eerst een landskampioen worden, waar sommige mede Milanista nog niet hard op durven te praten, maar ik wel! In iedergeval moeten we gewoon proberen ipv nu al bij neerleggen dat we voor een top 4 klassering gaan

5 december 2020 om 14:55

Ik zou het geweldig vinden jullie fans en de club. Zou wat zijn zeg. Kampioen worden, topscorer en dan zeggen ik ga met pensioen heren. Was mooi geweest.

Een voetbalicoon. Toch mooi dat Ajax-iconen als Ibrahimovic, Suarez, Vertonghen, Huntelaar en Stekelenburg internationaal nog steeds meetellen op hoge leeftijd. Ik gun het het beste, maar ook voormalige sterspelers als Van der Wiel, Anita, Van Rhijn en Siem de Jong doen nog steeds in de marge mee.

5 december 2020 om 18:17

Sorry hoor maar Vertongen, Huntelaar en Stekelenburg meetellen op internationaal niveau... dat gaat toch te ver. Ja ze voetballen nog steeds maar meetellen doen ze niet echt in tegenstelling tot Suarez en Ibra

Als hij al zo dichtbij was met stoppen denk ik dat hij na dit jaar wel zal stoppen, met 40 jaar heb je dan ook wel het maximale eruit gehaald.

Ibra gaat eindigen met wat Ibara het beste doet, Ac Milan kampioen,Ibra Topscorder, en Italië aan ze knieën. Kan me geen logischer afscheid bedenken eigenlijk. Daarna terug naar Zweden en bij ze eigen club spitsen trainer worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren