Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech ziet duo voor zich: ‘We kunnen samen op het middenveld’

Laatste update:

Ajax zag in de zomer in eerste instantie af van de komst van Hakim Ziyech, omdat Peter Bosz al voldoende middenvelders tot zijn beschikking had. Toch sloegen de Amsterdammers in de laatste fase van de transferperiode nog toe voor de Marokkaans international, die voor elf miljoen euro werd weggekocht bij FC Twente. Ziyech hoopt een goed duo te kunnen vormen met Davy Klaassen op het middenrif.

/

In gesprek met Ajax TV zegt Ziyech enorm uit te zien naar de samenwerking met Ajax’ aanvoerder. “Ik ken hem al lange tijd van de jeugdelftallen van Oranje, maar in de wedstrijden speelden we nooit samen”, aldus de zomeraankoop. “Hij heeft enorm veel kwaliteiten, uitstekende loopacties, dus ik denk dat we een goed duo kunnen vormen. Natuurlijk, hij is ook een concurrent, maar we kunnen ook samen op het middenveld spelen.”

Ziyech droeg vorig seizoen FC Twente op de schouders en had een fors aandeel in de totale productie van die ploeg in de Eredivisie: hij was constant betrokken bij de doelpunten. Dat heeft bepaalde verwachtingen geschept bij het publiek in Amsterdam, maar daar deinst Ziyech niet voor terug. “Ik houd me er niet zo mee bezig, kan het goed van me afzetten. Druk is er altijd en bij Ajax nog meer dan bij FC Twente”, aldus Ziyech.

Zullen Hakim Ziyech en Davy Klaassen een goed duo vormen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klaassen is een van de weinig Ajax spelers die vaak de diepte zoekt. Samen met Ziyech zouden er leuke combinaties kunnen ontstaan.

10 september 2016 om 13:49

Klaassen is inderdaad iemand met uitstekende loopacties, Ziyech een speler die dat ziet en Klaassen kan bedienen. Ze spelen echter wel in dezelfde ruimte, kort achter de spits. Dus, of ze kunnen het zo goed met elkaar vinden dat ze die ruimte samen kunnen invullen, of iemand moet op een andere plaats in het veld zijn kunsten gaan vertonen.

Ziyech moet op 10, Gudelj moet op 6, Gudelj kan het spel snel verplaatsen richting de aanvallers met zijn perfecte crosspassen, Klaassen als beste afmaker van het elftal in de spits en Nouri als linksbuiten. Het schijnt dat Ziyech en Nouri al een klik met elkaar hebben op de trainingen. Die kunnen echt tikkie taka spelen met elkaar. Ik zou deze variant wel eens willen zien, misschien wel de best mogelijke variant voor Ajax op dit moment:

Krul
Tete Veltman Riedewald Dijks
Bazoer Gudelj Ziyech
Traore Klaassen Nouri

10 september 2016 om 13:45

Ja laten we vooral Younes niet opstellen en Gudelj die het spel snel verplaatst? Naar mijn mening haalt hij juist vaak de snelheid uit het spel. En laten we nou eens stoppen met middenvelders in de spits te zetten.

10 september 2016 om 13:52

Gudelj kan goed doseren, ene keer het spel vertragen en de andere keer het spel versnellen met een lange crosspass richting de aanvallers.
Een middenvelder in de spits zetten kan juist heel goed werken met Siem De Jong als goed voorbeeld, met Klaassen als beste afmaker van de selectie zou dat best wel eens kunnen werken met hem als spits. Younes vind ik een hele goede linksbuiten voor Ajax maar mocht de tandem Ziyech - Nouri zeer goed lopen dan moet je het ook aandurven om Younes eruit te halen als dat beter is voor het teambelang. Na 60-70 minuten zal de tank bij Nouri ook wel leeg zijn en dan kan Younes invallen.

10 september 2016 om 17:58

Klaassen moet in die ruimte komen en niet er al zijn.. je haalt dan juist zijn grote pluspunt weg door hem in de spits te zetten! Klaassen scoort zoveel omdat hij niet in de spits speelt

10 september 2016 om 13:50

Riedewald op de plek van Gudelj, Klaassen op de plek van Bazoer, Younis op de plek van Nouri en Dolberg in de spits

10 september 2016 om 13:55

Dolberg is waarschijnlijk nog te jong om constant te presteren.

10 september 2016 om 13:58

Dus nouri maar linksbuiten

10 september 2016 om 13:59

Oke mee eens, maar dat liever dan Klaassen in de spits. Klaassen presteert juist erg goed op het middenveld, die moet je absoluut niet in de spits zetten.

Zet dan Casseira of nog beter Traore in de spits en iemand anders op de vleugel.

10 september 2016 om 14:02

Ziyech kan die uitblinkende rol op het middenveld overnemen van Klaassen zodat Klaassen op een andere positie nuttig kan worden voor Ajax. Ik heb niet zoveel vertrouwen in het afmaken van kansen met Traore of Cassierra in de spits. Ik heb meer vertrouwen op veel goals met Klaassen in de spits.

10 september 2016 om 14:09

Wederom Klaassen preteert goed op het middenveld dus die moet je niet vervangen en iemand zijn rol laten overnemen. Dan moet je hem juist aanvullen door Ziyech erbij te zetten. Verder heb ik meer vertrouwen in Dolberg of Traore in de spits dan Klaassen, zeker als we straks met Ziyech meer creativiteit op het middeveld hebben die zorgt voor betere combinaties en aanvoer voor de spitsen.

10 september 2016 om 14:13

Ze kunnen ook beide varianten proberen, als het ene niet naar wens verloopt kun je overstappen naar het andere. Er zijn nu veel mogelijkheden met deze selectie.
Er kan in vele verschillende varianten gespeeld worden. Op trainingen en in wedstrijden moet uitgezocht worden welke variant het beste rendeert voor Ajax.

10 september 2016 om 14:21

Het is nu te laat om te gaan experimenteren en varianten uit te proberen. Ajax heeft de CL verspeelt en genoeg punten laten liggen in de competitie.

Nu moet er gewoon vastigheid en een sterke basis komen. En dat doe je onderandere door je best presterende spelers op hun posities te laten staan. Dus Klaassen en Younes laten staan.

Daarnaast vervang je spelers die niet presteren, dus Ziyech ipv Bazoer. Ook denk ik dat ondanks zijn leeftijd Dolberg een betere spits is dan Traore en Casseira. Die overigens ook allebei erg jong zijn en nog niets hebben laten zien.

10 september 2016 om 14:09

Ik snap je beredenering voor Klaassen in de spits, zelf heb ik daar ook vaker over gedacht. Maar ik denk dat zijn kracht is om vanuit het middenveld in de spits te komen, niet om daar al te staan. Daarnaast zou ik onze huidige beste aanvaller Younes niet eruit halen. Bovendien moet Nouri gebracht worden, laten we hem niet verkwanselen zoals Fischer, Anderson en Kishna.

10 september 2016 om 14:34

Ik denk dat Ziyech als valse spits gaat spelen. En een middenveld van Riedewald, Gudelj en Klaasen. Traore/Cassiera/Dolberg/El Ghazi als buitenspelers/spitsen.
Traore El Ghazi
Ziyech
Gudelj Klaasen
Riedewald
Dijks. Tete
Sanchez Veltman
Krul

10 september 2016 om 15:21

Klaassen moet in de spitspositie lopen vanaf het middenveld dat is zijn kwaliteit. Als hij er al staat is hij niet zo sterk

10 september 2016 om 15:35

Hoe weet je dat? Hoe vaak heeft Klaassen spits gespeeld bij Ajax?

10 september 2016 om 18:05

Stylogmang
Gudelj houdt juist het spel heel vaak op, met zijn trage balbehandeling en rond blijven lopen met de bal ipv snel doorspelen.
Dacht even dat je ironisch was, maar dat is blijkbaar niet zo.
Gudelj is het tegendeel van iemand die het spel snel verplaatst. Zie hem dan ook liever niet in de basis verschijnen.

Ajax heeft lijkt me niks te klagen over middenveld(ers),
Ze moeten het echter wel juist opstellen/opvullen want staat dat niet goed zal het punten kosten.
Ik ben van mening ziyech als echte vrije rol in nr 10. met net voor zich klaassen en bazoer van die drie zou klaasen meest naar voren moeten spelen, ziyech en bazoer zouden zich met omschakeling moeten bezighouden.
Nouri op links.
Je kan alle kanten op dan.
Maar er moet zeker worden stil gestaan bij de defensieve daden die iig 2 van de 3 middenvelders moeten ondernemen.
Als je ze alle 3 als een ziyech zal laten fungeren gaat het niet werken.
Ze moeten veel gaan trainen laat ze een echte klik voelen en dat ze weten van mekaar wie wat doet en wanneer men juist niet iets doet.
Als het uitpakt kan het dan imo dan ook groots uitpakken maa het kan ook finaal fout gaan.
Ik ben zeer benieuwd wat Bosz zal doen.

Toch wel duidelijk dat Ziyech het liefst op het middenveld speelt, vlak achter de spits. Tegen "mindere" tegenstanders zou het in principe wel mogelijk zijn om met de punt naar achter op het middenveld te spelen. Echter is Ajax nog niet klaar om dat risico te nemen.
Voorlopig zal Ziyech nog wel "misbruikt" worden op de rechtsbuiten positie. Echter heeft Ajax dan wel een rechtsback nodig die aanvallend het een en ander kan brengen en dan ook nog op tijd terug kunnen zijn om te verdedigen. Veltman en Tete zijn dat totaal niet. Aan de andere kant hetzelfde met Dijks. De Backposities zijn de zwakke punten bij Ajax, waarop ze te pakken zijn.

10 september 2016 om 14:23

Net wat je zegt dat was ik vergeten te benoemen, de back posities bij ajax zijn het zwakst,daarom moeten de drie middenvelders echt juist staan, met name in def opzicht, dat ze kunne voetballen weten we.
Er is iniedergeval keus genoeg op middenveld nu zien of Bosz het ook naar een leuk rendement weet te brengen.

10 september 2016 om 15:40

@bosch_bol

Dat is de theorie die we hier in Nederland al jaren gebruiken en waar ik heb absoluut op dit moment niet mee eens ben. Backs als Lahm en Alves vinden we haast nergens. Dat zijn uitzonderingen die je team zoveel sterker maken omdat je opties hebt over de back maar eerlijk is eerlijk: De meeste backs kunnen gewoon niet aanvallen.

10 september 2016 om 15:58

PSV heeft met Willems, Brenet en Arias wel backs die kunnen aanvallen. Verdedigend misschien iets minder, maar aanvallend dragen ze hun steentje meer dan bij.
Ajax zou zo'n spelers goed kunnen gebruiken met de speelstijl die Bosz wilt spelen. Buitenspelers die naar binnentrekken en dan moeten de backs erover heen, om eventueel die voorzet te kunnen geven. Daar Ajax zo'n backs niet heeft is het dus ook niet slim om met naar binnentrekkende buitenspelers te spelen. Speel dan gewoon met klassieke buitenspelers die de achterlijn proberen te halen om een voorzet te geven. Dan hoeven de backs niet zozeer mee aan te vallen.

Ik zou het wel eens op deze manier willen zien. Evt. El Ghazi (waar ik nog steeds erg gecharmeerd van ben, hij heeft alleen een dip) rechtsbuiten en dan Trarore in de spits.

Middenveld met de punt naar achteren uiteraard. Ziyech en Klaassen zorgen voor diepgang en de nodige loopacties.

Krul
Tete
Veltman
Sanchez
Dijks
Ziyech
Riedewald
Klaassen
Trarore
Dolberg
Younes

Hoop op een een rol zoals Sneijder die bij het Nederlands elftal had voor Ziyech! En belangrijker nog Tete gewoon weer in de basis.

Onana
Tete
Veltman
Sanchez
Riedewald
Bazoer
Klaassen
Gudelj
Ziyech
Traore
Younes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren