Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ziyech krijgt mogelijk opvallende uitweg geboden na mislopen van PSG-transfer’

Laatste update:

Besiktas hoopt Hakim Ziyech voor de rest van het seizoen te huren van Chelsea, zo meldt het Turkse voetbaltijdschrift Fanatik. De 29-jarige linkspoot zag een droomtransfer naar Paris Saint-Germain woensdag afketsen. Ziyech had al een persoonlijk akkoord met de Franse grootmacht, maar het papierwerk bleek uiteindelijk niet op tijd in orde. Besiktas wil de Marokkaans international nu alsnog een uitweg bieden.

Onder meer L’Équipe en RMC Sport meldden dinsdagnacht dat de transfer van Ziyech was geklapt door nalatigheid van the Blues. De aanvaller annex aanvallende middenvelder uit Dronten was dinsdag de hele dag in Parijs om zijn transfer af te ronden, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Volgens een journalist van het Parijse France Bleu werden door Chelsea zelfs tot drie keer toe de verkeerde formulieren opgestuurd. PSG ging een dag later tevergeefs in beroep. De juridische tak van de Franse voetbalbond (FFF) heeft woensdagochtend na onderzoek bepaald dat de overgang niet alsnog mag plaatsvinden.

Ziyech lijkt hierdoor het seizoen in Londen af te moeten maken, maar een uitleenbeurt aan Besiktas kan hem mogelijk alsnog een uitweg bieden. Volgens de Turkse journalist Gökmen Özcan van Fanatik onderzoeken Kara Kartallar de mogelijkheid om Ziyech tot het einde van het seizoen van Chelsea te huren. De transfermarkt in Turkije is nog tot en met 8 februari open, waardoor de clubs de tijd hebben om de deal af te ronden. Naar verluidt ‘maakt de clubleiding van Besiktas een kostenraming’ om uit te zoeken of de komst van Ziyech financieel haalbaar is.

Bij Chelsea ligt Ziyech nog tot medio 2025 vast. Onder manager Graham Potter lijkt hij niet te kunnen rekenen op veel speeltijd in het restant van het seizoen. Ziyech startte dit seizoen slechts vier keer in de basis in alle competities bij Chelsea. De vleugelspeler annex middenvelder kwam daarin niet scoren. Op het WK was Ziyech wel verzekerd van een basisplaats bij Marokko en was hij een van de sterkhouders in het team dat de halve finale haalde. Bij zijn club is de situatie minder rooskleurig. Chelsea haalde daarnaast deze winter met Noni Madueke (PSV) een directe concurrent, terwijl ook João Félix (Atlético Madrid) en Mykhaylo Mudryk (Shakhtar Donetsk) de voorhoede al versterkten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha Besiktas ipv PSG, bittere pil zeg.
Maar ja, wel elke week in de basis daar lijkt me.

2 februari 2023 om 11:07

Kan hij niet zijn contract afkopen, net als Neymar bij Barca deed, dus PSG heeft daar eevaring mee? Dan is ie "transfervrij". Maar denk echter niet dat PSG hem perse definitief wil.

2 februari 2023 om 11:26

Volgens mij kan dat niet in alle fases van het contract. Wel volgens mij in het laatste jaar.

2 februari 2023 om 11:39

Dat kan alleen als er een clausule opgenomen is wat zij in Engeland niet doen. In Spanje is het verplicht bij de wet op dat te laten opnemen in het contract.

2 februari 2023 om 11:41

Neymar had een ontsnappingsclausule. Deze is door PSG via Neymar geactiveerd. Barca was dus geen partij meer. Als Ziyech die niet heeft zal hij met Chelsea moeten onderhandelen over een afkoopsom. Dus dat is niet sneller of slimmer dan dat PSG dat doet.

2 februari 2023 om 13:00

Busby

"dat kan alleen als er een clausule opgenomen is wat zij in Engeland niet doen. In Spanje is het verplicht bij de wet op dat te laten opnemen in het contract."

Lijkt me niet correct wat je hier stelt. Als beide partijen, Chelsea en Ziyech, namelijk samen besluiten het contract per direct te ontbinden dan bepalen zij natuurlijk samen dat het contract ontbonden is. Clausules doen daar niets aan af.

2 februari 2023 om 16:17

Busby, volgens mij is dat niet zo. Als ze zeggen bij Chelsea: geef mij 10 miljoen en we praten nergens meer over, dan wordt het contract ontbonden. Edit: zie dat Kante hetzelfde heeft geschreven. Plus dat Ziyech dan niet meer CL mag spelen, want volgens mij is die deadline ook 1 februari.

2 februari 2023 om 16:49

AFCAXX, ik bedoelde niet die nieuwe regeling, dus aantal jaren x jaarinkomen + cumulatieve bonus per meer jaren. Dat mag idd volgens mij pas in de laatste 3 jaren, wat ik überhaupt al gek vind (ben arbeidsjurist). Maar als Chelsea en Ziyech eruit komen om een bedrag af te tikken, gaat PSG dat bedrag toch gewoon aan Ziyech geven als promo voor Qatar en het WK luchtgitaar spelen daar in 2031?! 😉

2 februari 2023 om 17:06

Constant, dat klopt. Alleen heeft hij dan een volgend probleem: Hij mag dan nog steeds niet bij PSG tekenen. In Frankrijk mogen ze alleen spelers transfervrij aantrekken die al voor het einde van de transferperiode transfervrij waren.

2 februari 2023 om 11:30

Besiktas lol ? Wat moet die in turkse competitie. Doe maar niet. Dan liever bij chelsea blijven. Laatste weken maakt ziyech genoeg minuten bij chelsea. Volgend seizoen gewoon naar serie a of la liga proberen te gaan. Een club als inter/ac milan, sevilla zijn mooi.

2 februari 2023 om 23:45

Het is wel twijfelachtig of Ziyech bij Chelsea nog veel minuten gaat maken. Bij Besiktas speelt hij sowieso en ik zie hem ook echt uitblinken daar. Half jaartje istanbul, ook nog eens nu het beter weer wordt, is ook niet verkeerd lijkt me. Kan je daarna alsnog naar een Milan oid.

2 februari 2023 om 23:45

Het is wel twijfelachtig of Ziyech bij Chelsea nog veel minuten gaat maken. Bij Besiktas speelt hij sowieso en ik zie hem ook echt uitblinken daar. Half jaartje istanbul, ook nog eens nu het beter weer wordt, is ook niet verkeerd lijkt me. Kan je daarna alsnog naar een Milan oid.

Een schale troost. Een prachtige grote club in Turkije natuurlijk Besiktas, maar geen CL kanshebber zoals een PSG

2 februari 2023 om 11:07

Maar misschien wel meer kans op minuten !!

2 februari 2023 om 11:16

Janssen? Speelt gwn zijn wedstrijden nu na het wk laat Chelsea hem zowat elke wedstrijd vol spelen maar Ziyech moet zo snel mogelijk weg daar in Londen of misschien naar Arsenal verkassen zou hem ook goed passen met Arteta een betrouwbare trainer en past ook bij Ziyech kwa persoonlijkheid etc

2 februari 2023 om 11:39

De enige reden dat die speelt komt door blessures. Als de concurrentie fit is dan zit hij weer op het bankje. Verder dan de bank zou hij bij Arsenal ook niet komen.

2 februari 2023 om 11:45

Ziyech is 1 van de beste spelers van Chelsea. Dit is gewoon een uitzichtloze situatie en een half jaar Besiktas is win voor iedereen en kan hij in de zomer weer naar een fatsoenlijke topclub verkassen.

2 februari 2023 om 11:57

Haha dat weet die heel goed verborgen te houden. 3 jaar bankzitter, vast toeval zeker? Ligt allemaal aan de coach zeker?

En jij hebt natuurlijk alle wedstrijden gezien? Van wat je zegt gok ik dat je weinig tot niks hebt gezien de afgelopen 3 jaar.

2 februari 2023 om 12:08

Heb hem dit seizoen een paar keer gezien en vond hem toen goed. We leven in het nu niet in het verleden. Reken er maar op dat hij bij een mooie club terechtkomt na zijn periode Besiktas.

2 februari 2023 om 12:15

Als we tegenwoordig al op basis van een paar keer iemand de beste speler kunnen noemen kan iedereen wel lukraak wat gaan roepen. Jij geeft wel vaker je mening op basis van een paar wedstrijden.

Dat die een paar keer aardig speelt door blessures van concurrenten maakt hem niet opeens een basisspeler. Laat staan een van de beste Chelsea spelers.

2 februari 2023 om 12:27

Gelukkig nog iemand die er wel kijk op heeft. Ziyech behoort niet eens bij de top 5 spelers van Chelsea. Vergeet niet dat Ziyech nu al door meerdere trainers en niet 1 trainer op de bank wordt gehouden. Krijgt nu inderdaad zijn minuten door de velen blessures maar zal nu vast weer op de bank belanden. Je denkt toch niet dat ze zouden open staan voor een vertrek van Ziyech als ze in hem een basisspeler zien? Laatste wedstrijden sinds na het WK doet hij het inderdaad wel leuk maar daarvoor voegde hij echt niks toe. Verder spreken Alka en Pieter zichzelf behoorlijk tegen. Volgens hun is Ziyech de beste speler van Chelsea speelt nu alle wedstrijden maar moet zo snel mogelijk vertrekken? Makes sense..

2 februari 2023 om 13:32

Hahahaha onze arsenal890 die het weer niet kan laten om ziyech na de 1000ste keer weer eens omlaag te praten. Get a life man!

2 februari 2023 om 13:43

Londonisblue en ik kunnen tenminste wel objectief kijken.

2 februari 2023 om 14:07

Japie, Besiktas is vergelijkbaar met een AZ/Twente, dit is 15 stappen terug voor Ziyech, hij verdiend veel beter.

2 februari 2023 om 16:08

Verdient is met een t..

Besiktas geeft jullie fraudeclubje Galatasaray jaar im jaar uit een pak slaag, wat zijn jullie dan Go Ahead Eagles?

Dat zou ik niet doen, afbouwen is nog niet begonnen hopelijk

2 februari 2023 om 10:52

Ja Weghorst ging ook afbouwen, en voor hem Quaresma,Pepe, Mario Gomez, Aboubakar etc.

Ontelbaar spelers van naam hebben bij Besiktas weer de weg naar boven gevonden en daarna op grote tournooien voor toplanden geschitterd.

2 februari 2023 om 10:57

Nou, die namen die je geeft waren (zijn) juist geen spelers die in hun hoogtijdagen bij Besiktas gingen voetballen..... De enige qua clubs én leeftijd die nog had gekund was Quaresma in zijn eerste periode, maar die had ondertussen zoveel clubs versleten dat geen enkele topclub hem nog wilde hebben. En Aboubakar speelt er omdat ie zelf weg moest uit de zandbak, omdat ene Ronaldo kwam.

2 februari 2023 om 10:58

Ik ben blij dat je dit zegt want het valt mij echt op dat mensen denken dat de Turkse competitie echt alleen bedoeld is om af te bouwen. Ja, tuurlijk zijn er spelers die dat doen. Maar er zijn ook heel veel spelers die na de Turkse competitie gewoon weer naar een topcompetitie verkassen. Maar de mensen willen dit niet zien volgens mij. Selectieve blindheid.

2 februari 2023 om 11:03

GS12: Maar noem eens een paar (top)spelers die dit gebeurde. Die daarna bij een topclub terecht kwamen. Weghorst voor een half jaartje na een half jaartje verhuurd te zijn aan Besiktas. Edit: Ziyech zou naar de club gaan van 3 vd 5 beste voetballers ter wereld. En dé kanshebber voor de CL.Btw, de lijst van spelers die wel gingen afbouwen in Turkije is echt enorm. Het Turkse voetbal staat daar niet voor niets om bekend.

2 februari 2023 om 11:29

Ribery bij Galatasaray

2 februari 2023 om 11:30

Het is toch wel vaak zo dat de "grote" namen die naar Turkije vertrekken, vaak spelers zijn die in de rest van Europa geen gewenste topclub meer kunnen vinden. Dan liever bij een topclub in Turkije voetballen dan bij een subtopper als pak m beet Villareal of Wolfsburg. Misschien dat ze denken dat ze daar minder hard hoeven te werken en nog steeds goed verdienen. In t beste geval blinken ze uit en kunnen ze eventueel alsnog naar een gewenste club zoals bijv Weghorst.

2 februari 2023 om 11:59

Formus, diezelfde Aboubakar deed alsof hij geblesseerd was toen hij van Besiktas naar Al Nassr wilde gaan, hij liet iets van 10 wedstrijden aan zich voorbij gaan, hij is terug bij Besiktas omdat hij geen andere keuze had, weggetrapt door de komst van Ronaldo wat meer dan logisch is hoe lullig het ook klinkt.

2 februari 2023 om 12:07

Het probleem is inderdaad dat er "grote" namen komen die vaak op leeftijd zijn. Dat is gewoon een kwestie van falend beleid. Echter, wanneer Turkse clubs beter en jonger scouten, zie je dat er best wel wat leuke spelers komen die daarna ook prima transfers maken. Kim en Elmas (napoli), Sorloth (sociedad), Ndasyishimiye (nice), Marcao (sevilla) zijn wat recentere voorbeelden. In het verleden had je natuurlijk Ribery, Arveladze, Telles (porto), etc.

Maar voetbalbestuurders in Turkije begrijpen helaas nog steeds niet dat het beter is om jonge talenten te scouten in plaats van 35-jarige "namen" die voor miljoenen per jaar komen ballen.

2 februari 2023 om 12:15

Van al die namen noem je arveladze op die in de jaren 90 in turkije ging voetballen.. dat is gewoon meer dan 20 jaar geleden.. dan geef je hun toch allemaal gelijk pff? Ben ik echt de enige die dat inziet?

2 februari 2023 om 16:20

Ribery idd. 18 jaar geleden oid.

2 februari 2023 om 11:18

Hij is allang begonnen met afbouwen, als je in de prime van je carrière kiest voor een club waar je niet aan spelen toekomt.

2 februari 2023 om 12:00

Zelfde geld voor ene Dele Alli die bij Besiktas speelt en geen potten kan breken, Besiktas gaat laatste jaren voor spelers die toch wel finished zijn.

Kijk, dat zou nog eens een logische stap zijn. Komt ie tenminste aan spelen toe. Leuk dat je met Messi mag trainen, maar als je dan toch niet speelt, heb je toch niks aan die overstap naar PSG?

2 februari 2023 om 11:15

Het is februari en het seizoen eindigt in mei,dus eigenlijk ben je dan 4 maanden spelers van psg,hij moet hopen dat psg hem in de zomer koopt ipv huurt

2 februari 2023 om 12:16

Hoezo zou hij niet spelen dan? Ziyech zou als hij aangesloten was bij PSG toch de vierde aanvaller in de pikorde zijn? Zou voldoende aan spelen toe kunnen komen als er gerouleerd wordt met een van de grote drie voorin, bovendien een prima stand-in bij blessures (bijv. Neymar ligt er toch regelmatig weleens uit). Di Maria speelde vorig seizoen als 4e aanvaller ook gewoon bijna 2000 minuten verdeeld over 31 duels in alle competities, Ekitike heeft het afgelopen half jaar ook al in 19 duels minuten gemaakt. Tegen kleinere ploegen in de Ligue 1 of in een van de bekertoernooien had je zelfs met Neymar, Mbappe, Ziyech kunnen spelen met Messi er achter op 10.

2 februari 2023 om 17:09

Mbappe ligt er nu uit voor drie weken, dus in die drie weken denk ik toch al dat Ziyech had gespeeld. Voorin is het op Mbappe, Messi en Neymar niet heel breed bij PSG, ze hebben daarna Ekitike, maar verder eigenlijk niemand die van nature op de vleugel of in de spits kan spelen.

Hmmm... Van PSG naar Besiktas...

Van een Bugatti naar een Fiat Panda.

Nee, daar wordt je echt gelukkig van een club die nog minder presteert dan ajax.

2 februari 2023 om 12:54

Met een Fiat Panda lach je iedereen uit...

2 februari 2023 om 16:34

Maar hij gaat dan wel van de bank naar een basisplek. Een Bugatti met gebreken of een Fiat Panda die prima rijdt

Ziyech heeft hier veel te veel trots voor,hij gaat op zijn 29e echt niet naar besiktas nadat psg hem wilde...

2 februari 2023 om 10:51

Alsof Ziyech daar uniek in zou zijn? Denk dat weinig spelers dit zouden doen.

2 februari 2023 om 11:07

Het artikel gaat toch ook over ziyech..

2 februari 2023 om 12:35

Wel als hij daarna door naar PSG kan , dan zou het het kunnen dien. Hij moet weg bij Chelsea en hun 100 man selectie

je kan wel lekker bankie warm houden bij chelsea, maar een basisplek (ga ik van uit) bij besiktas is toch veel leuker?
kan je altijd in de zomer nog een stap maken. half jaar niks doen bij chelsea lijkt me ook niet veel

Stond sinds het WK steeds in de basis bij Chelsea, dus hij kan beter blijven lijkt me. Speel je tenminste ook nog Champions League

2 februari 2023 om 11:07

Had meer te maken met de velen blessures. Helemaal nu er nog meer concurrentie is gekocht en ze open staan voor een vertrek van Ziyech zie ik hem gewoon weer op de bank verdwijnen.

Moet hij niet doen. Met alle respect naar Besiktas en de Turkse competitie, maar zodra je op die leeftijd de stap daar naar toe maakt, is je imago geschonden. Dan sta je te boeken als veteraan en iemand die het niveau niet meer aan kan.

2 februari 2023 om 11:51

Maar heeft hij dat imago nu ook niet? Een stap terug en wel spelen lijkt mij beter en plezieriger. Of dat in Turkije of Nederland is maakt niet veel uit lijkt me.

Je wordt lekker gemaakt met PSG en krijgt uiteindelijk Besiktas. Het is alsof je van een Mercedes naar een Ferarri mag overstappen maar uiteindelijk eindigt met een Volkswagen.

2 februari 2023 om 11:05

Opzich van een standaard mercedes a-klasse naar een mooi aangeklede golf is niet eens zo slecht

2 februari 2023 om 11:11

Van een Mercedes GT 63 AMG naar een Ferrari Portofino bijv ga je er ook niet echt op vooruit.

Het verhaal wordt m.i. door de kop er boven een beetje omgedraaid. Het is denk ik niet zo dat Besiktas Ziyech een uitweg probeert te bieden maar dat het hoopt te profiteren van het gepruts bij Chelsea. Overigens snap ik best wel dat Ziyech naar PSG wilde. Ik denk namelijk dat hij als vierde aanvaller alsnog vaak genoeg met Messi. Neymar en Mbappé zou komen te spelen. Die mogen ook wel eens een wedstrijdje banken. En slechter dan bij Chelsea zou het toch ook niet worden want Potter gebruikt hem ook niet echt veel.

Ik denk dat hij bij Chelsea nog best wel eens aan zijn minuten kan komen. Staat er na zijn sterke WK eigenlijk altijd in en is ook een van de weinige spelers bij Chelsea die iemand als Mudryk in stelling kan brengen. Chelsea heeft juist veel te veel 13 in een dozijn middenvelders à la Mount en Gallagher.

Ziyech heeft niks te zoeken bij PSG maar ook niet bij Besiktas.Wij hebben al genoeg spelers op die positie en draaien geen topseizoen en spelen ook niet Europees.. waarom zou Ziyech dan terwijl hij best veel minuten maakt bij Chelsea, naar ons komen.. Als we nog CL zouden spelen ok..Lijkt me een onzin verhaal

Besiktas, dan zou ik gewoon een half jaar blijven zitten bij Chelsea.

Het plan van Chelsea om Ziyech in de etalage te zetten en te verkopen is mislukt. Speelde volgens mij de laatste 3 wedstrijden in de basis. Was direct belangrijk. Het minste wat Chelsea kan doen is excuses aanbieden en hem in de etalage laten staan tot de zomerstop. Helaas werkt het niet zo...

Dat gaat hij niet doen, moet hij teveel inleveren. Daarom wil hij zo graag naar PSG, behoud van salaris en niet te veel speelminuten.

Goede uitweg om het seizoen bij af te maken. In tegenstelling tot PSG verwacht ik juist veel speelminuten, waardoor hij zichzelf nog beter in de kijker kan spelen. Stapje terug om er vervolgens drie vooruit te zetten!

Sommigen laten het weer niet onbenut om de Turkse competitie te bashen. Ergens geef ik ze ook geen ongelijk in, omdag het al jaren drama is maar lten we we wezen. Hij kan bii Chelsea de tribune warm houden of in een volle vodafone Arena met een vd beste supportersgroep voetballen en een held worden…

2 februari 2023 om 16:09

ja ben ik het mee eens, als dit een verkoop was dan had ik andere gedachten erbij.
gewoon lekker half jaartje in instanbul spelen is geen straf lijkt mij.

Ounahi scoort in zijn debuut wedstrijd en speelde geweldig!

Btw waarom post voetbalzone niks over Ounahi hihihihi

2 februari 2023 om 12:02

Jawel dat hebben zij wel, zelfs met de kop dat Ounahi geschitterd heeft voor Marseille.

PSG in de deal betrekken, half jaar Besiktas en dan gelijk door naar PSG. De beste oplossing, want met de 100 selectie spelers bij Chelsea wordt het op de tribune zitten

Het blijft toch gek, dat er altijd landen zijn. Waar de transfermarkt langer open blijft. Zij spelen toch ook europees voetbal. Waarom krijgen zij dan langer de tijd? Nederland moet dit ook gaan doen. Dan hoef je ook niet meer te concurreren met clubs uit de topcompetities, maar ga je zelf pas beginnen met aankopen of huren nadat de transfermarkt bij de rest gesloten is. Zoals besiktas nu ook doet.

Hij wordt juist in verband gebracht met Fenerbahce, denk dat ‘ie ook daar naar toe gaat.

Dit zijn gewoon geruchten niks van dit is bevestigd, sociaal media zit vol geruchten wel raar dat voetbal zone dit klakkeloos overneemt.

Voor alle niet kenners van de Turkse Süper Lig: als Fanatik dit (en vergelijkbare sensationele transfernieuws) schrijft, neem het dan met een korreltje zout. Dus neem ook dan de moeite niet om te reageren. Mijn advies voor jullie.

Ik zou bij Chelsea blijven. Ik weet ook wel dat ze hem daar (tot nu toe) niet hebben weten waarderen maar toch...voetballen in Turkije is een achteruitgang, en dat wil je niet. Maar wil je toch weg bij Chelsea, probeer dan een andere club in de PL want dat is gewoon de mooiste en beste competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren