Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zivkovic moet naar Telstar en krijgt geen duel met ex-club FC Groningen

Laatste update:
/

Richairo Zivkovic leek zich in de laatste weken voor de winterstop bij de eerste selectie van Ajax te hebben gespeeld. De van FC Groningen overgenomen aanvaller ging mee op trainingskamp in Qatar, maar in de eerste wedstrijd na de winterpauze moet hij weer aansluiten bij de beloften. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen.

Zivkovic trainde donderdag met het tweede team en hij speelt vrijdag in de Jupiler League met Jong Ajax tegen Telstar. Voor de spits zal dat een bittere pil zijn, want de hoofdmacht van Ajax speelt op dezelfde dag tegen FC Groningen. Dat is de ex-werkgever van Zivkovic.

In december leek Zivkovic juist bezig aan een doorbraak in Ajax 1. Hij mocht invallen in het Champions League-duel met APOEL Nicosia en later kreeg hij ook in de Eredivisie minuten. Tegen Excelsior kwam hij bovendien tot scoren: vlak voor tijd maakte hij de 0-2.

Richairo Zivkovic had tegen FC Groningen een kans moeten krijgen bij Ajax 1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had hem dus op z'n minst meegenomen richting Groningen. Toch ook leuk voor zo'n jongen, extra motivatie om zich te laten zien, dat het wel een goede stap is geweest. Wie worden de spitsen dan? Is Siggy alweer fit?

15 januari 2015 om 12:28

Wat moet je dan doen? Milik is momenteel eerste spits en Siggy moet verkocht worden. Je kunt hem moeilijk passeren door Zivkovic.
Zivkovic zal enkel nog bij de selectie komen wanneer Milik of Siggy geschorst of geblesseerd is anders zal hij altijd derde spits zijn.
Siggy is trouwens fit, heeft deze week meegespeeld tegen jong Heerenveen.

15 januari 2015 om 12:31

Ik wist niet dat Siggy alweer fit is. Dan begrijp ik het. Ik ging er vanuit dat hij nog in de lappenmand zat. Toch wel jammer voor Zivkovic, was leuk voor hem geweest.

15 januari 2015 om 12:33

Alsof je alle wissels gebruikt. Het is een wedstrijd man, gun t hem. Alsof hij die wedstrijd voor je verneukt

15 januari 2015 om 12:39

Nee, in dat opzicht in de Boer erg duidelijk. Siggy en Milik zijn de eerste 2 spitsen, dus die namen komen op het wedstrijdformulier. Ga je dat veranderen en sporadisch aanpassen, weten de spelers ook niet waar ze aan toe zijn. Ik wist alleen niet dat Siggy weer fit was, blijft jammer voor Zivkovic, maar zo zijn de plannen van de Boer.

15 januari 2015 om 12:40

Helemaal mee eens van gaaltje, het is alleen zo dat siggy nog een paar miljoen kan opleveren als ie zich wat meer in de kijker speelt. De kans is daarom groot dat ie gaat invallen.

15 januari 2015 om 12:40

Van Gaaltje, wat is dan beter? een hele wedstrijd banken bij 1 of lekker 90 minuten spelen bij jong?

15 januari 2015 om 13:37

Precies, wat oxxis aangeeft.. Die jongen heeft meer aan 90 min vs Telstar dan 90 banken vs Groningen. Van Siggi moeten ze gewoon de vaste bankzitter maken, raakt Milik geblesseerd, Siggi brengen en de volgende wedstrijd Zivkovic basis en Siggi weer banken. Puur zodat Zivkovic zich optimaal kan blijven ontwikkelen. Daarom sta ik ook niet positief tegenover een verkoop van Siggi deze winter, of er moet echt een bedrag geboden worden dat je niet kan weigeren..

15 januari 2015 om 13:48

De Boer is op dit moment verantwoordelijk voor één ding en dat is zo hoog mogelijk eindigen. Dat doe je door de beste selectie samen te stellen. Als hij had gevonden dat Zivkovic beter is dan Sigthorsson dan had hij hem meegenomen. De Boer speelt geen spelletjes om spelers in de etalage te zetten. Als hij je niet goed genoeg vind dan mag je vertrekken en speel je ook niet. Hij laat Duarte ook niet spelen om hem in de picture te zetten.

15 januari 2015 om 14:56

Had gewoon bij Groningen moeten blijven. Stond ie gewoon basis. Ajax alleen maar slecht voor zijn ontwikkeling.

15 januari 2015 om 15:26

Ik had nu juist Siggy eerst zoveel mogelijk minuten laten spelen met Jong Ajax zodat je zeker bent dat hij fit is en ook weer wat ritme op doet, zeker gezien zijn verleden met blessures. Dan kon je een fitte en gemotiveerde Zivkovic meenemen als invaller voor Milik.

15 januari 2015 om 20:21

Nou Vinkel, Ik denk dat de persoonlijke begeleiding, training en speelwijze bij Ajax toch veel beter is voor de ontwikkeling van die jongen dan bij groningen

15 januari 2015 om 12:28

Ja hij is weer fit. Scoorde vd week nog in de oefenwedstrijd tegen jong heerenveen. Eerste bod lille afgewezen. Dus nu kan hij 20 min laten zien waarom. Zodat er een beter bod komt

15 januari 2015 om 12:29

Idd hij moet gwn eens de kans krijgen, al is het als invaller. Ik dacht na de wedstrijd tegen Excelsior, dat Frank hem nu wel een paar wedstrijden zou meenemen.

15 januari 2015 om 12:33

Ajax speelt thuis, Ajax heeft uit met 3-0 verloren van FC Groningen. Maar jammer voor Zivkovic. Vaak kan je in dit soort wedstrijden jezelf overstijgen omdat het je oude ploeg is. Denk dat Milik mits hij niet geblesseerd raakt de hele wedstrijd speelt.

Hoewel ik een FC Groningen fan ben, denk ik dat Ajax makkelijk gaat winnen. Daarnaast is Wiedemeijer scheidsrechter en vind hem vaak in het nadeel van Groningen fluiten. Maar dat heeft Ajax niet nodig om te winnen. Ik hoop dat het morgen geen eenrichtingsverkeer wordt en dat het een leuke pot wordt met veel kansen.

15 januari 2015 om 12:42

Ajax verloor met 2-0 niet 3-0. Ajax hoort te winnen en dan hopen op een stunt van Vitesse.

15 januari 2015 om 13:38

Klopt dat het 2-0 was, maar het voelde als 3-0 haha.

15 januari 2015 om 12:49

Logisch toch? Zelfde reden als Moisander en Schone verkozen zijn boven Denswil en El Ghazi; Ajax kiest de komende maanden voor ervaring en hoopt met ervaring een zo stabiel mogelijk team neer te zetten om weer kampioen te worden. Dit strookt met de andere beslissingen van de club de afgelopen weken.

Talent wordt de komende maanden nog even 'geparkeerd' om de strijd met PSV zo goed mogelijk aan te gaan. Stond Ajax op voorsprong, dan had er misschien wat meer speling geweest om talenten langzaamaan kansen te geven. Echter moet Ajax een achterstand goedmaken en daar zijn zoveel 'echte mannen' voor nodig.

15 januari 2015 om 14:14

Ajax speelt thuis.

Vreemde beslissing lijkt het. Sigthorson is ook nog geblesseerd toch? Dan is dus alleen Milik een echte spits. Wat kan hier de gedachte achter zijn?

15 januari 2015 om 12:28

Sigthorson is al weer fit. Heeft al minuten gemaakt tegen Schalke 04.

15 januari 2015 om 14:08

Ok, had ik ff gemist. Dan is het niet zo gek idd

15 januari 2015 om 12:50

Geen vreemde beslissing. Past precies bij de beslissingen van de afgelopen weken; ervaren spelers krijgen de voorkeur boven talenten om de titelstrijd met die ervaring aan te gaan. Moisander werd verkozen boven Denswil, Schone boven El Ghazi en nu dus ook Sigi boven Zivkovic.

15 januari 2015 om 13:14

En dan vertrekt straks Moisander en wie zet je daar dan neer, v.d Hoorn is er nog echt niet klaar voor en Bazoer al helemaal niet.

Dan moet je een transfersom gaan betalen voor een speler terwijl je hem zelf in huis had, beetje apart en onnodig geld uitgeven.

15 januari 2015 om 13:22

Moisander vertrekt toch niet. Dat is uitgesproken dat hij sowieso niet mag vertrekken. En ze laten iemand echt niet gaan als hij goed genoeg geacht zou worden. Dus ja, als zij straks een paar miljoen uit moeten geven om een goede vervanger van Moisander te halen. Dan graag.
En in de zomer zijn al die spelers weer verder dan nu. Dus Viergever, Vd Hoorn, Bazoer en Tete. En als die niet goed genoeg zijn, dan koop je een goede ervaren CV.

Het is toch niet dat er alleen aan de volgende wedstrijden wordt gedacht daar..

15 januari 2015 om 13:25

Bij mijn reactie ging ik er eigenlijk vanuit dat jij het over komende zomer had (V-watcher), omdat Moisander in de winter sowieso niet vertrekt als Ajax daar sportief op achteruit gaat.

Viergever is er ook nog. Verder kunnen Riedewald en Boilesen daar eventueel nog uit de voeten en gaf Moisander aan dat het verlengen van zijn contract toch weer wel een optie zou kunnen worden. Kortom, er zijn komend seizoen zeker drie opties (riedewald, Viergever en Boilesen) en wellicht nog Moisander.

Zelf vond ik Tete bij Jong Ajax ook een goede indruk maken links in het centrum, maar aangezien hij rechtsbenig is verwacht ik niet dat hij daar een kans gaat krijgen.

Van der Hoorn is trouwens voor rechts in het centrum, dus ook pas een optie als andere opties er echt niet zijn. Bazoer is ook rechtsbenig dus voor hem geldt hetzelfde, maar misschien nog belangrijker is dat Bazoer sinds zijn komst zo'n beetje alleen op het middenveld gespeeld heeft.....

Je noemt dus eigenlijk de minst onlogische oplossingen die nu voor handen zijn en vergeet de meest logische oplossingen die nu voor handen zijn. Daarbij kan er, zoals jij ook aangeeft, nog overgegaan worden op het kopen of huren van een speler.

Je hebt toch gewoon Kolbeinn en Millik voor de spits dat lijkt me voldoende hij moet zijn minuten maken. Achteraf had je hem misschien beter kunnen verhuren maar geloof dat ze liever zelf met de jongens aan de slag gaan.

15 januari 2015 om 12:30

Bij het verhuren went hij niet aan het spel. Hij is goed bezig en zijn instelling is ook aangepast. Hij maakt zeker zijn minuten nog

15 januari 2015 om 12:40

Alsof je een heel seizoen nodig hebt om te wennen aan het spel. Dikke onzin natuurlijk. Voor deze jongen was het veel beter geweest als hij een jaar verhuurt was aan een Eredivisieclub. Dan was hij waarschijnlijk verder geweest dan dat hij nu is.

Als iemand goed genoeg is komt hij wel in de basis, of hij nou al is gewend aan het geweldige Ajax spel of niet.

15 januari 2015 om 12:52

@ Runtelaar

Hij heeft misschien geen heel seizoen nodig om te wennen aan het spel, maar wel om te wennen, fysiek te verbeteren en zijn gedrag aan te passen naar het gedrag dat men bij Ajax graag ziet van een speler; een nederige, hardwerkende instelling.

Daarbij is Zivkovic nog jong zat. Zijn kansen komen echt nog wel.

Kan iemand mij vertellen wat ze in die Ijslander zien dit is toch lachwekkend?????

15 januari 2015 om 12:37

Een voetballer die menig doelpunt gescoord heeft in cruciale wedstrijden. Iemand die Ajax dankzij die cruciale doelpunten mede aan een paar titels heeft geholpen. Iemand die op basis van die prestaties toch iets meer respect verdiend van de gemiddelde voetbalzone bezoeker.

15 januari 2015 om 12:51

Iemand die van een killer en ijskoude afmaker is omgetoverd tot een ''ajax'' spits....
Gevolg hij kan niet mee voetballen, en als hij het doet ziet het er lachwekkend uit.
En die ijskoude afmaker is hij ook niet meer, doordat hij te veel focus heeft op mee voetballen ipv loop acties maken en voor de goal komen....
Tel daar nog bij op dat de aanvoer naar Sigi ook zeer matig is, door de manier van voetballen en de spelers om hem heen...
Af en toe zie je bij Sigi nog iets terug van die afmaker, helaas is het sporadisch....

Gewoon logisch. Sigi is fit dus die kan nog ff in de uutverkoop.hij moet gewoon lekker 90 minuten spelen. We hebben niks aan 2 spitsen op de bank

Zal wel weer een gentlemen's agreement zijn dat hij niet tegen oude club speelt.....

15 januari 2015 om 12:29

Want normaal gesproken staat Zivkovic altijd in de basis... Er gaan altijd maar 2 nummer 9's mee en dat zijn gewoon Milik en Siggy. Zivkovic zat alleen tijdelijk bij de selectie door de blessure van Siggy.

Pijnlijk op zich. Het grootste Nederlandse talent op de spits positie. Het is jammer dat Milik ook nog maar 20 is en op het punt staat overgenomen te worden door Ajax. Alle hoop is gevestigd op Zivkovic en hij moet minuten maken op het hoogste niveau. Niet in de Jupiler League waar hij ze er met gemak in schiet. Op zijn 17e had hij al 13? goals voor Groningen gemaakt in de Eredivisie.

15 januari 2015 om 12:32

90 minuten in jl of 20 in de eredivisie... Is het eerste beter he

15 januari 2015 om 12:36

Wat is hier nou pijnlijk aan? Zivkovic heeft hier zelf mee ingestemd om eerst bij Jong Ajax te wennen, en hij is pas 18, nog tijd genoeg om in ajax 1 te spelen.

15 januari 2015 om 12:48

Het is pijnlijk dat het grootste talent op de spitspositie niet een vol seizoen minuten maakt in de Eredivisie. Dat zou toch veel beter zijn voor zijn ontwikkeling dan af en toe op de bank/ korte invalbeurtjes bij Ajax 1 en verder speelminuten in Jong Ajax. Wanneer zou hij eerste spits worden bij Ajax, op zijn 21e misschien een keer? Zeker als ze milik aankopen

15 januari 2015 om 13:51

Ik vind het wel knap van jou dat jij weet wat beter voor zo'n speler is. Groningen speelde ander voetbal dan Ajax, en het is op zich logisch dat hij niet meteen in het diepe wordt gegooid op 18-jarige leeftijd op een hoger niveau en in een ander systeem. Als hij hiermee klaargestoomd wordt om op termijn de geschikte spits voor Ajax te zijn, is dat toch juist helemaal niet pijnlijk? 21 is misschien helemaal niet zo'n gekke leeftijd, want bij welk team in de top van de competities staat er een 18 jarige in de basis? maar waarschijnlijk zal het wel wat eerder zijn. Als hij echt goed is zal hij misschien Milik wel uit de basis spelen over een jaartje, wie weet.

Dit viel te verwachten. Sigthorsson staat nog altijd hoger in de pikorde dan zivkovic. Zivkovic zal tot zijn onvrede genoegen moeten nemen met wedstrijden in jong ajax totdat sigthorsson in de zomer vertrekt.

Dit is toch volkomen logisch? VZ brengt het nu alsof het de bedoeling was dat Zivkovic nu meteen de rest van het seizoen in het eerste zou spelen. Het was echter meteen al duidelijk dat toen Sigthorsson geblesseerd raakte, Zivkovic uit nood (omdat er geen andere spits was) bij het eerste kwam. De Boer heeft zelfs aangegeven dat hij wilde dat Sigthorsson bleef omdat Zivkovic nog niet structureel klaar is voor het eerste. Nu Sigthorsson weer fit is mag hij dus weer met Jong Ajax meedoen. Geen raar beleid dus, geen schokkende beslissing, maar gewoon wat eigenlijk al de bedoeling was.

Sigthorsson is nu eenmaal de aankoop van Frank de Boer en die moet gewoon spelen niemand begrijpt het en vind het een miskoop behalve de trainer , of hij moet in de etalage om nog deze maand te worden verkocht anders snap ik er helemaal niets van en het zou mij niet eens verbazen als hij weer gewoon in de basis staat tegen Groningen ten koste van Milik erg geloofwaardig vind ik dit onderhand niet meer .

Het is toch normaal dat men geen 2 spitsen op de bank gaan zetten, het is jammer voor zivkovic, maar siggi is weer fit en moet zich laten zien, zodat er weer een beter bod kan geboden worden.
Zolang siggi er is, zal hij in de jupiler spelen, alleen moeten ze gaan uitkijken dat hij niet te veel speelt, anders heb je weer een probleem erbij.

15 januari 2015 om 12:39

Maar teveel in de JL maakt niet uit he, het gaat erom dat hij geen 15 wedstrijden in het eerste mag spelen.

15 januari 2015 om 12:55

Je geeft aan dat Sigi op de bank zit, maar tegelijkertijd moet hij zich laten zien zodat hij voor meer geld verkocht kan worden?

Ajax kiest waarschijnlijk nu voor Sigi om dezelfde reden als zij voor Moisander en Schone kozen in plaats van Denswil en El Ghazi; meer ervaring, constanter in prestaties. Met die meer ervaren spelers in plaats van de jongere spelers verwacht Ajax waarschijnlijk meer kans te maken op het kampioenschap, anders kan ik het niet verklaren dat Ajax binnen een paar weken drie keer kiest voor een meer ervaren optie.

15 januari 2015 om 14:34

ja, dit is de toch normaal, of siggi of milik zit in het begin op de bank, dat verzin ik niet, maar goed nadenkend zal dit zo gaan gebeuren.
Ook voor de ervaring wat siggi heeft.

Als die jongen bij Groningen was gebleven was hij nu verder in zijn ontwikkeling dan hij nu is!

Dus jonge spelers, voortaan niet meer zo snel bij Ajax tekenen, die trekken zoveeeeeel jonge spelers aan dat het maar de vraag is of je speeltijd krijgt.

15 januari 2015 om 12:47

Die jongen speelde bij Groningen puur reactie voetbal met veel ruimte. Bij jong Ajax bleek in het begin dat hij moeite had om te spelen in het Ajax systeem vanuit balbezit en in de kleine ruimte. Het is juist goed voor zijn ontwikkeling dat hij nu in een jaar wordt klaargestoomd voor het eerste in plaats van onvoorbereid in het diepe te worden gegooid met als risico volledig afgebrand te worden door de buitenwacht.

15 januari 2015 om 12:53

Onzin, cilessen stond eerst ook niet in de basis bij ajax maar heeft zich toch kunnen ontwikkelen tot oranje international. Een jaar extra bij nec had hem geen oranje international gemaakt.

15 januari 2015 om 14:08

Dat weet je niet, Cillessen zat al eens bij de voorselectie van oranje voordat hij naar Ajax kwam, hij stond dus wel degelijk in de picture bij de toenmalige bondscoach (v Marwijk).

15 januari 2015 om 14:18

In de voorselectie zitten met 5 keepers of als nummer 1 naar het wk gaan is nogal een groot verschil.

15 januari 2015 om 13:00

Alleen qua gedrag is die jongen al stappen aan het maken die hij bij Groningen waarschijnlijk niet had kunnen maken, omdat hij daar niet geaccepteerd had dat iemand hem corrigeerde. Daarbij is hij qua voetballen en fysiek gegroeid. Hij is progressie aan het boeken en werkt er hard voor.

Jij doet alsof een jongen die op 17-jarige leeftijd naar Ajax vertrekt in de basis had moeten staan en, omdat hij niet in de basis staat op zo'n jonge leeftijd, het een verkeerde keuze is geweest... Het is logisch dat zo'n jonge jongen niet in de basis staat en het is logisch dat zo'n jonge jongen ook in de Jupiler League, waar hij een van de allerjongste spelers/uitblinkers is, stappen vooruit maakt. Misschien juist meer dan wanneer hij bij Groningen was gebleven.

Verder breekt er de afgelopen jaren genoeg talent door dat bewijst dat Ajax een uitstekende keuze is voor jong talent en dat zal in de aankomende jaren eerder meer bevestigd worden dan ontkracht.

15 januari 2015 om 14:57

Daar denkt hij zelf heel anders over. Maar dat wil je natuurlijk niet horen, want dan kun je niet klagen over Ajax.

Met Siggy en Milik heb je 2 spitsen, dus niet meer dan logisch. En mocht het nodig zijn haalt de Boer hem er zo weer bij.
En scoort Siggy toevallig een keer kan hij zo verkocht worden.

Ik ga wel boos worden als sigthorsson straks in de basis weer komt te staan ipv milik. Dan is het wel duidelijk wie het lievelingetje van de klas is van de boer.

15 januari 2015 om 13:02

Waarom nou weer? Milik doet het goed hoor, maar voornamelijk tegen (hele) kleine clubs tot nu toe. Sigi is ook niet geweldig, maar die heeft wel laten zien dat hij op cruciale momenten beslissend kan zijn in topwedstrijden. Milik heeft dat nog niet laten zien. Daarom zou ik een keuze voor Sigi nog kunnen begrijpen.

15 januari 2015 om 13:54

Stel sigthorsson krijgt vanaf nu elke wedstrijd weer een basisplek: dan missen zowel milik als zivkovic een half jaar aan wedstrijdritme in ajax 1. Ze moeten het dan enkel doen met invalbeurten. En dat terwijl ze de spitsen van de toekomst moeten worden bij ajax.
Een andere mogelijkheid is dat sigthorsson en milik elkaar afwisselen met een basisplek. Maar dat is ook verre van ideaal omdat een spits toch in een vast ritme moet zien te komen.

Rare aankoop vond ik het ook aangezien ze Milik en Sigthorson hebben die op t moment allebei 2 klasses beter zijn deze gozer. Met alle respect hoor voor Overmars maar hij haalt toch wel veel overbodige spelers.

Ajax laat zijn talent gewoon liggen. Ja oke milik is de beste aanvaller van ajax maar als dit zo door gaat dan gaat zivkovic gewoon een keertje verdwijnen

Lekker gemindfucked ook weer met deze titel. Ik dacht dat die jonge knaap naar Telstar vertrok op huurbasis ;e.

En als Sigi in de zomer ook aan de stratstenen niet kwijt te raken is speelt Zivkovic volgend seizoen ook in Jong Ajax? Of sturen ze Milik dan weg?

Ik heb toch het idee dat financiële motieven ipv sportieve motieven steeds vaker de doorslag geven bij Ajax. Dat is jammer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren