Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Özil is Brazilianen dankbaar en betaalt operaties van 23 arme kinderen

Laatste update:
/

Mesut Özil heeft zich van zijn beste kant laten zien. Gedurende het WK in Brazilië maakte hij al de operaties van elf noodlijdende kinderen mogelijk en bij terugkeer in zijn geboorteland doet hij daar nog een schepje bovenop: de kersverse wereldkampioen heeft geld beschikbaar gesteld om nog eens twaalf jonge Brazilianen operatief te laten helpen. "Ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik in Brazilië heb mogen meemaken."

Om die dankbaarheid te tonen, heeft hij dus in samenwerking met een aantal Duitse artsen een plan opgesteld om de arme kinderen te helpen. "Het idee om met de operaties mijn 'eigen' WK-elftal te bouwen, is geslaagd. We hadden het echter ook niet gered zonder de overige twaalf spelers en zo komt het symbolische getal '23' tot stand", aldus Özil. "Wat is er mooier dan benadeelde kinderen op zo'n manier te helpen?"

Argentijnen steunen ziekenhuis
Ook de Argentijnse selectie heeft zich vrijgevig getoond. De spelers maakten na de verloren WK-finale tegen Duitsland bekend dat zij 100.000 euro van hun WK-bonus afstaan aan een ziekenhuis in Buenos Aires, dat zich specialiseert in het behandelen van patiënten met kanker. De gift werd gedaan via de Lionel Messi Foundation, vernoemd naar de onbetwiste ster van la Albiceleste. Hij en Barcelona-ploeggenoot Javier Mascherano zouden met het idee zijn gekomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik las ergens dat het om een bedrag ging van 600.000 euro.

Speelde trouwens echt geweldig in de finale! Kan niet wachten om weer te genieten van hem dit seizoen!

17 juli 2014 om 11:51

Prachtig gebaar maar hij speelde niet geweldig. Hij kan veel beter.

17 juli 2014 om 12:14

Hij speelde zowel in de halve finale als de finale geweldig, en dat zonder de vrije rol te hebben.

17 juli 2014 om 12:53

Ja, hij speelde erg sterk. Dat van verdwijnen in grote matchen slaat ook nergens op, is z'n eigen leven gaan leiden.
Walcott traint opnieuw, ben eens benieuwd naar dit seizoen.

17 juli 2014 om 12:29

Dat wat jij bedoelt is $600.000 en dat heeft hij gedoneerd aan Palestina. Ging zo om €350.000.

Ot:

Mooi gebaar van hem!

17 juli 2014 om 13:32

die 6 ton heeft hij gedoneerd aan palestina.
geweldig gebaar. groot mens.

17 juli 2014 om 14:59

Die Palestina is onjuiste informatie. Is ook op social media doorgeven. Zijn geld is naar de Braziliaanse kinderen gegaan. Dit zegt hij ook op zijn fb account

Wat een prachtig gebaar dit. Hulde!

Wauw, zeer mooi gebaar, dit zie je niet vaak (misschien omdat niet vaak in de nieuws komt) bij voetballers. Ozil bewijst hier dat hij een zeer goed hart heeft en denkt om mede mens

17 juli 2014 om 12:12

Leuk prachtig maar hij heeft zijn andere bonussen ook aan Palestina gedoneerd, fijn dat voetbalzone dat erbij vermeld...

Dat vind erg gul van hem

Gaat knallen dit seizoen met Walcott en Alexis voor zich
On: erg mooie manier om je dankbaarheid te laten zien

17 juli 2014 om 13:34

Goed argument.

17 juli 2014 om 22:15

Triest

17 juli 2014 om 13:28

Nou als dat geld bij Hamas komt gaat Hamas alleen maar door met rakketten schieten op Israel en dat is zeker wel goed? Wat doen die 'vuile'' zionisten dan verkeerd??

17 juli 2014 om 15:33

Als je politiek wilt praten leer eerst de geschiedenis en dan kom praten.

17 juli 2014 om 15:57

Als is vals. Hamas is democratisch verkozen. Zoals de PvdA en VVD. Dit is een voetbalsite hou politiek weg hier. Wanneer je er toch over begint, zorg dan dat je de feiten kent. Ozil verdient lof voor zijn vrijgevigheid. Als ieder mens zo zou zijn dan was er geen armoede meer!

Ik neem aan 100.000 euro per persoon van de Argentijnen?

Mooi gebaar van zowel Ozil als het Argentijnse elftal om dankbaarheid en vrijgevigheid te tonen. Hulde!

17 juli 2014 om 11:51

Ozil laat het geld achter in Brazilië. Een daad van liefde en empathie. Brazilie heeft 8 miljard geinvesteerd in stenen en infrastructuur en laat de armen gewoon schandalig verrotten. Dan komt er een klein mannetje uit Kreuzberg en die geeft dat land en zijn inwoners gewoon iets terug waar ze heel veel mee kunnen. Dat vind ik persoonlijk nog specialer en ontroerender dan de Argentijnen die het geld aan eigen volk besteden.

17 juli 2014 om 12:11

Ik vind deze reacties altijd heel makkelijk. Deze 23 families zullen God op hun blote knietjes danken dat Brazilië 8 miljard heeft geïnvesteerd in stenen en infrastructuur, anders was er nooit een rijke voetballer langsgekomen om hun leven te redden.

17 juli 2014 om 12:33

Ow ja tuurlijk, jou reactie is lachwekkend. Dus eigenlijk zeg je: er moet eerst 8 miljoen worden geinvesteerd om rijke voetballers te laten komen, zodat zij op hun beurt niet eens 1/2 van het geld teruggeven.

17 juli 2014 om 12:44

Nee dat zeg ik helemaal niet. Ik zeg alleen dat het niet zo zwart wit is dat de Braziliaanse regering de duivel is omdat ze het WK organiseren. Al die investeringen leveren ook veel op, ten eerste voor de economie zelf, maar ook aandacht van mensen met geld en een goed hart.

17 juli 2014 om 12:58

Alsof Brazilie dit had voorzien. Ze hebben geïnvesteerd om een voetbaltoernooi neer te zetten en niks anders. Dat voetballers dit soort dingen doen heeft helemaal niks met die investering van 8 miljard te maken. Ja die jongens komen hun toernooi spelen, maar tot daar de invloed van de bond.

Als je zo veel geld kan investeren, dan kan je het toch beter direct in die arme wijken stoppen of niet. Voetballers zijn er niet om dit soort dingen te doen, het is prachtig, maar geen bobo die daar kredits voor moet krijgen.

17 juli 2014 om 13:26

Met jou ben ik het grotendeels eens hoor. Maar feit is dat deze kindertjes gewoon vroeg zouden zijn gestorven als het WK niet naar Brazilie was gehaald. Ik snap de kritiek wel, maar ik vind dat de discussie waarin een gastland altijd wordt afgefakkeld zich overmatig en ongenuanceerd op de negatieve gevolgen richt en niet op de positieve, of ze nou toevallig zijn of niet.

Hulde! Beter zo met je knaken omgaan dan je zoveelste Ferrari of Bentley voor je landhuis te parkeren..

17 juli 2014 om 11:53

Of nog erger, het spenderen aan een wag.

Respect, gelukkig bestaand dit soort mensen nog die andere helpen zonder zelf er beter van te worden. misschien moeten ze even met van Gaal praten om een nieuwe stichting op te zetten.

Mooi dat de spelers/teams zich bij de maatschappij betrekken.

Prachtig gebaar dit gewoon geweldig.

En dan ook gewoon in Brazilië. Wat een onvoorstelbaar groots gebaar zeg. Dan hou je echt van de wereld.

Hulde! Heel mooi gebaar van de heren voetballers.

onvoorstelbaar mooie gebaar. helaas kunnen we niet iedereen helpen op deze wereld, maar dit zijn goede stappen.

ik vraag me wel af wat de Braziliaanse spelers zelf doen? daar heb ik nog niks over gehoord.
het WK is weer voorbij dus het leven in Brazilie kan weer ongestoord verder tot aan Rio 2016.

Ozil is Moslim en in de Islam worden liefdafigheid acties zoals deze aangeraden en beloond, het is een van de 5 zuilen in de islam

17 juli 2014 om 12:29

Dat iemand Moslim is betekend niet dat degene gul is, kijk maar naar alle sjeiks die in Dubai hotels laten bouwen door slaven.

Ontopic : Dit is gewoon een mooi gebaar, en zulke acties mogen inderdaad meer in het nieuws komen. Hulde!

17 juli 2014 om 12:31

Ik weet niet of zijn geloof hem hiertoe heeft bewogen, maar het is in ieder geval een mooi gebaar.
Een gebaar dat net zo goed door een ongelovige gemaakt had kunnen worden.

17 juli 2014 om 13:04

Dat is waar

C. Ronaldo heeft al voor verschillende kinderen een operatie betaald, de Argentijnse selectie doneert een hoop geld aan een ziekenhuis gespecialiseerd in k*** onderzoek, Özil betaald nu een kapitaal om operaties te vergoeden ik wou dat nieuws van voetballers die zulke goede daden doen wat vaker in het nieuws kwamen. Het negatieve wordt altijd groot uitgelicht laat de media dat ook eens bij het positieve doen.

17 juli 2014 om 12:26

Ik denk dat de media en bepaalde groeperingen juist geen rust op de wereld willen brengen, er is altijd wel een epidemie of oorlog die uitbreekt om mensen bezig te houden... Als iedereen 2,5% van z'n spaargeld doneert dan heeft niemand het slecht op aarde.... En dat willen ze natuurlijk niet, hoe vaker dit soort nieuws komt hoe meer spelers de verantwoording en steentje bij willen dragen maar ja ...

17 juli 2014 om 12:30

Hoe naïef kun je zijn. Alsof wat geld de problemen in de wereld zal oplossen. Geld is juist hetgeen wat problemen heeft veroorzaakt.

17 juli 2014 om 12:54

Er zijn wel meer oorzaken van de problemen op de wereld. Als er geen geld was geweest waren er nog steeds oorlogen geweest.

Wat je met je geld doet bepaald of het een oorzaak is van problemen of de oplossing van het probleem.

17 juli 2014 om 13:05

Hoe dom kan je zijn???? Lees de tekst goed en je zult begrijpen dat ik bedoel dat het gaat om armoede, dat het gaat om financiële aspect dat iemand rond kan komen... Dat iemand zijn operaties kan betalen in ziekenhuizen etc... Al die andere wereldse dingen los je niet op met geld maar door een fatsoenlijk mens te zijn en juiste opvoeding en geloven in elkaar... Elkaar steunen en helpen, maatschappij begint bij jezelf, maar zo zie je maar weer hoe mensen als jij denken, die niet een vuist willen maken om voor elkaar te gaan, egoïstisch helaas.. En zo ontstaan natuurlijk die oorlogen en ongelijkheden door mensen als jij... Je probeerde telkens op mij te reageren met de gedachte dat je t beter weet maar je maakt je zelf alleen belachelijk.. Ik wens je vrede en rust in je zieke hart en hoofd toe!

17 juli 2014 om 13:17

''als iedereen 2,5% van z'n spaargeld doneert dan heeft niemand het slecht op aarde''

Dit staat er toch echt. Misschien wat werken aan je verwoording.

Wel lachwekkend dat je begint over een juiste opvoeding en een fatsoenlijke mens zijn terwijl jij anderen uitscheldt en bedreigt.

Mooie actie van Özil, kwam ook met een sympathieke reactie op Twitter nadat ze Brazilië vermorzeld hadden:

"you have a beautiful country, wonderful people and amazing footballers-this match may not destroy your pride!"

------------------------------

Trouwens, Sulley Muntari heeft ook het hart op de juiste plaats:

Ghana midfielder Sulley Muntari has saved an ailing girl from death after donating a cash of $5,000 to assist her undergo heart surgery.

The three-year-old, known as Essor, needed to cough up $5,000 to undergo surgery for a hole-in-heart problem.

Doctors had revealed she would die in the next couple of days if her family failed to find the said amount for the operation.

The AC Milan star, who is famous for his charitable work, was touched by the emotional appeal on a local television station, TV Africa, and rode there on his motorbike himself to make the generous offer on Wednesday.

Muntari disguised himself and went to the station without being noticed by employees.
It was only at the point of making the donation that they took notice of his presence

Geweldige voetballer!
Zowel buiten het veld als op het veld klasse!
Arsenal en de Duitse ploeg zal nog veel plezier aan hem beleven.

Sorry hoor maar gaan we nu van elke donatie van een voetballer een heel artikel maken? Deze spelers hebben geld zat. natuurlijk, mooi gebaar, maar deze spelers hebben tientallen miljoenen op hun bankrekening staan. Nogmaals: mooi gebaar, maar het is logisch dat iemand met zoveel geld dit doet.

17 juli 2014 om 14:42

Dat valt tegen, heel veel mensen die veel geld hebben geven geen ene moer om hun medemensen. Er zijn maar weinig rijke mensen die veel aan goede doelen geven, eigenlijk alle miljardairs kunnen een voorbeeld nemen aan Bill Gates. Die laat al zijn kinderen 10 miljoen erven, de rest van zijn miljardenbankrekening gaat naar goede doelen.

17 juli 2014 om 21:32

Hoeveel heb jij al gegeven dan? 10 euro zou gepast zijn. Maar meesten doen helemaal niks. Dus super gebaar van özil. Nette mannetje..

Ik wil politiek hier totaal niet in vermengen maar ben geneigd dit te zeggen. Als een vreemde jouw huis beschiet , jou moeder dood , jou broertje gewond maakt en je vader gijzelt. Dan telt democratie even niet meer , dus ga aub niet oordelen op basis van acties zonder emotie van de mens erbij te halen. Verder wil ik kwijt dat wat de argentijnen en Ozil doen prachtig is en ik hoop dat er meer voorbeelden zullen volgen!

17 juli 2014 om 18:34

documentaire.http://www.youtube.com/watch?v=ftw1ep...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren