Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Özil: ‘Ik wilde niet naar Barcelona door het gedrag van Guardiola’

Laatste update:

Mesut Özil had in 2010 de clubs voor het uitkiezen. De Duits international kon naar zowel Barcelona als Real Madrid. Zijn voorkeur lag bij de Catalaanse grootmacht, maar het werd uiteindelijk Madrid. In zijn autobiografie Mesut Özil, Gunning For Greatness, my life legt hij uit hoe hij afknapte op Barcelona.

“Bij mijn bezoek aan Barcelona was er geen rondleiding door het stadion en kreeg ik de gewonnen prijzen niet te zien”, begint de middenvelder van Arsenal. “Die prijzen hadden me juist kippenvel bezorgd in Madrid. In tegenstelling tot Real Madrid, maakte Barcelona geen emotionele indruk. Het hele bezoek aan de club was minder hartelijk, terwijl ik juist wel geïnspireerd was door hun speelstijl. Maar het meest teleurstellende van alles, was het feit dat Pep Guardiola geen tijd vrijmaakte om me te ontmoeten. Nog voordat ik op bezoek ging bij Barcelona, was ik ervan overtuigd dat dat de club was waar ik heen zou gaan. Daar lag in ieder geval mijn voorkeur.”

Hoewel het ontvangst in Camp Nou niet bijzonder hartelijk was, hoopte Özil nog steeds voor Barcelona te tekenen. Dat een ontmoeting met Josep Guardiola was uitgebleven, zat hem dwars. “Ik was verbaasd door de afwezigheid van Guardiola. Toen Reza (mijn zaakwaarnemer) en ik terugvlogen van Barcelona, bleef ik mezelf afvragen waarom de trainer er niet was. We kregen altijd hetzelfde te horen, dat hij op vakantie was. In de dagen daarna kreeg ik ook geen telefoontje van Guardiola. Hij gaf geen enkel signaal dat hij mij graag wilde hebben.”

Uiteindelijk viel de keuze van Özil op Real Madrid. “Mijn enthousiasme voor Barcelona werd minder. Uiteindelijk wilde ik niet naar Barcelona door het gedrag van Guardiola. Maar ook omdat José Mourinho hard voor me vocht. Hij was zo overtuigend, zo warm. Hij was het tegenovergestelde van de Barcelona-trainer. Dus ik koos voor Mourinho en Real.”

Mesut Özil zou nog steeds een versterking zijn voor Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, het was ook toen al bekend dat Guardiola Özil niet bij de selectie wilde hebben. Niet omdat ie niet goed genoeg zou zijn, maar omdat ie de ontwikkeling van Thiago in de weg zou zitten.
Dat was ook wat Guardiola destijds bekend maakte. Dat ze niet op zoek waren naar iemand anders, hoe goed ook, omdat ze een megatalent in de jeugd hadden lopen.
Zou dan ook mijn vakantie niet onderbreken als je al kenbaar heb gemaakt dat ie niet hoeft te komen.

Is daarna niet heel goed mee omgegaan door staff en bestuur (clausule, slechte communicatie), waardoor hij voor een relatief lage prijs naar Bayern kon gaan.

16 april 2017 om 10:33

Neem aan dat Pep toch dusdanige invloed binnen Barca had om die transfer intern tegen te houden en niet asociaal met een geintresseerde speler om te gaan. De enige reden die ik dan kan bedenken dat je zo'n speler wel uitnodigt is dan om de prijs op te drijven.

16 april 2017 om 18:01

Kan me miscommunicatie voorstellen. Het blijven mensen. En wie weet was Guardiola op dat moment al op vakantie.

Zijn ook genoeg andere spelers geweest die positief spraken over de warmte van de club en hoe graag het bestuur/technische staf hen wilde hebben. Zie Pirlo, bijvoorbeeld.

16 april 2017 om 10:34

Ik vraag me weleens af of Thiago nog terug zal keren. Kun jij daar iets zinnig over zeggen? Is dat ook een doel van het bestuur bijvoorbeeld?

16 april 2017 om 11:36

Misschien was het dan een idee geweest om ook zijn tijd niet te verspillen door hem uit te nodigen..

Ik zou het top vinden als hij in de zomer alsnog komt. In 2010 had hij eigenlijk ook niks op het middenveld van barca te zoeken met xavi iniesta en bussie

Al was de middenveld toen goed bezet, dan nog zou hij genoeg minuten krijgen en van grote waarde kunnen zijn voor Barca. Het is gegaan, zoals het is gegaan. In Real heeft hij alsnog leuke dingen kunnen laten zien. Voor de Barca van nu zou hij wel een verademing zijn.

16 april 2017 om 09:53

Ozil zou niet de juiste speler zijn voor Barça. Technisch gezien wel maar hij heeft geen karakter. Speelt alleen goede wedstrijden als een team goed draait. Mooi-weer-voetballer.... Ook dit seizoen neemt hij zijn ploeg weer niet op sleeptouw. Kan me soms dood ergeren aan zijn spel! Ik roep het al jaren maar ik zie liever een Coutinho komen.

16 april 2017 om 10:09

Ozil is niet veranderd sinds zijn tijd bij Real, dus je kunt er wel vanuit gaan dat hij bij Barca weer de Ozil laat zien van die periode aangezien hij dan weer met wereldspelers komt te spelen.

16 april 2017 om 10:39

Op Suarez en Mascherano na zijn het momenteel allemaal mooi-weer-voetballers bij Barca. Destijds had je ook nog Puyol die de boel op scherp hielt al had Barca toen dusdanig veel kwaliteit dat ze ook geen karakter nodig hadden.

Nu wel en dan blijkt ook Messi geen meter teveel te lopen.

16 april 2017 om 10:50

Maar het probleem is dat Ozil slecht speelt zodra het team slecht draait. Die periodes hebben Barcelona en Real ook en dan is juist een spelers nodig die het team bij de hand neemt. Ozil is zo'n speler meestal niet.

16 april 2017 om 10:59

Begrijp nog steeds niet waarom sommigen de illusie hebben dat Coutinho een centrale middenvelder is. Bij Liverpool speelt hij niet voor niets als linksbuiten; voor een middenvelder verliest hij namelijk te vaak de bal, legt hij teveel risico in zijn spel en heeft te weinig rust in zijn spel. Verder zal Coutinho ongetwijfeld bijna tachtig miljoen euro moeten gaan kosten, een bedrag waarvoor je ook in de markt bent bij Thiago of Verratti.

16 april 2017 om 11:10

Het is toch mooi weer in Barcelona

16 april 2017 om 13:29

Met de juiste spelers om zich heen zou hij dat wel kunnen. Bij Arsenal mist hij de voetballer van de juiste caliber. Bij Real speelde hij 80 % van de wedstrijden gewoon goed.

16 april 2017 om 18:02

Coutinho is qua positie gelijk aan Rivaldo.

Coutinho doet me juist bij vlagen denken aan een jonge Iniesta, die speelde ook linksbuiten. Coutinho zn favoriete positie is aanvallend middenveld, dus dan denkt hij zelf toch ook dat hij een middenvelder is.. Uiteraard is de prijs van doorslaggevend belang, daarnaast zijn Thiago of Verratti inderdaad betere alternatieven als ze transferabel zijn. Isco kan ook. Misschien ook Bernardo Silva van Monaco (maar dat is dan weer wel meer een echte buitenspeler). Verder zie ik niet dadelijk iemand, en je hebt echt 1 topper erbij nodig op het middenveld. Ozil liever niet

Dit verhaal kende ik nog niet. Best wel jammer want hij blijft een geweldige voetballer natuurlijk. Die had bij Barca echt wel iets kunnen betekenen. Maar Pep is zo eigenwijs, die wil echt spelers die enkel in zijn systeem passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren