Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zenit verlaat Champions League in Dortmund met opgeheven hoofd

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zich bij de laatste acht van de Champions League geschaard. De verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen verloor woensdagavond met 1-2 van Zenit Sint-Petersburg, maar had daar door de 2-4 uitzege genoeg aan. BVB heeft acht van zijn laatste tien thuisduels in de Champions League gewonnen; ook van Arsenal werd in november verloren.

/

Zenit slaagde er nog nooit in zich na een thuisnederlaag in een Europees toernooi te plaatsen voor een volgende ronde en dat gebeurde woensdag dus ook niet. De sine-belo-golubye zullen echter wel sterk in een mirakel hebben geloofd toen Hulk na een kwartier met een hartverwarmend doelpunt voor de 0-1 had gezorgd; de Braziliaan pakte meters en liet Roman Weidenfeller met een torpedo kansloos. Het tempo lag in de eerste helft bijzonder hoog, mede doordat beide partijen slordig waren in de passing. De eerste grote mogelijkheid in de wedstrijd was voor Pierre-Emerick Aubameyang, maar hij kopte vlak voor het doel rakelings naast. Nadat Axel Witsel en Robert Lewandowski schoten hadden gelost, tekende Hulk voor de openingstreffer in het volgepakte Signal Iduna Park.

Het vertrouwen bij de bezoekers groeide, maar het meeste gevaar kwam van de thuisploeg in het geel. Doelman Vyacheslav Malafeev redde bijvoorbeeld op een schot van Kevin Grosskreutz, maar was kansloos toen aanvoerder Sebastian Kehl zeven minuten voor rust een voorzet van Marcel Schmelzer binnen kopte. De gelijkmaker was volledig verdiend. De fans van die Schwarzgelben hielden in het slot van het eerste bedrijf nog wel de adem in toen Robert Lewandowski na een duel met Malafeev met een van pijn vertrokken gezicht zich aan zijn knie moest laten behandelen, maar de schade viel mee. Het Zenit van Sergei Semak, die vanaf donderdag wordt vervangen door André Villas-Boas, moest in de tweede helft nog drie keer scoren om door te gaan.

/

Dat leek er evenwel geen moment in te zitten voor Zenit, dat nu slechts één van de laatste dertien officiële wedstrijden heeft gewonnen. Dortmund, dat onder anderen Marco Reus moest missen, bleef de betere partij omdat het voor de eer, het zelfvertrouwen en winstpremie graag wilde winnen. Zenit creëerde niets meer en verdedigde, maar kwam zestien minuten voor tijd uit het niets op voorsprong. Domenico Criscito legde de bal na een counter voor het doel en invaller José Salomón Rondón, die voor achttien miljoen euro overkwam van Rubin Kazan, kopte het leer van dichtbij onder Weidenfeller door: 1-2. Dortmund leek wat geschrokken van deze nieuwe achterstand, nam de verdedigende stellingen in en liet Zenit meer komen.

Zenit deed in het restant nog één serieuze poging om meer spanning in de wedstrijd te krijgen, maar een afstandsschot van Witsel ging rakelings naast. Dortmund gaat hierdoor in de koker voor de loting van vrijdag voor de kwartfinale van het miljoenenbal. Daarin mist het in de eerste wedstrijd wel Kehl en Lewandowski, want zij pakten tegen Zenit een gele kaart en zijn geschorst. BVB heeft nu twaalf van de dertien returnduels in de knock-outfase van een Europees toernooi gewonnen. Slechts één keer ging het fout: in de Intertoto Cup in 2004 was Racing Genk met 2-1 te sterk. Dortmund gaat zaterdag op bezoek bij Hannover, terwijl Villas-Boas het uitgeschakelde Zenit moet voorbereiden op het duel met Krylya Sovetov Samara.

Denk jij dat Borussia Dortmund de halve finale haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopen op een redelijk gunstige loting! En wie weet kunnen we weer stunten in de Champions League!

19 maart 2014 om 23:20

Echt makkelijk kan bijna niet meer, de makkelijkste tegenstander is denk ik Manchester united. Van de andere ploegen (misschien nog atletico) zie ik dortmund niet van winnen. Misschien als iedereen fit is.

20 maart 2014 om 01:24

Atletico zou ik niet onderschatten maar is inderdaad samen met United de mindere van het stel

Klopp is overschat. Hoe haal je het elke keer in je hoofd om met Großkreutz en Aubameyang vanaf de zijkanten te spelen. 0,0 creativiteit en dan heb je nog die Armeen die elke het maar niet laat zien, Sahin die zijn oude niveau nog lang niet gehaald heeft en Kehl is niet de man van de creativiteit. Ik snap dat het lastig als Reus, Kuba, Gündogan, Bender en Subotic geblesseerd zijn, maar ik zal dan zo spelen.

Weidenfeller
Pisczeck
Hummels
Sokratis
Schmelzer
Kehl
Sahin
Hofmann
Miki
Javadov
Lewandowski
19 maart 2014 om 22:59

Großkreuz kon samen met Schmelzer een tweemansblok vormen tegen Hulk. Niet dat dat goed gewerkt heeft overigens, die eerste goal was ontzettend slecht verdedigd, niemand die hem aanpakte. Aubameyang kon nog geen bal over 4 meter passen, die was bijzonder slecht vandaag.

Javadov? Vertel mij meer..

19 maart 2014 om 23:02

Talent uit eigen jeugd. Is snel, balvaardig en vrij technisch. Zo'n speler zie ik liever dan die houterige Großkreutz.

19 maart 2014 om 23:09

Jordanov? Die ken ik wel.

19 maart 2014 om 23:15

Ja die bedoel ik ook. Lol.

20 maart 2014 om 14:38

Jammer dat je de waarde van een Grosskreutz niet kan erkennen.

Gisteren was die ook weer heel belangrijk in het dichtlopen van de ruimtes op de vleugel, en bijna scoorde die ook nog een wonderschone goal. Hij is onverstoorbaar, een beest. Dit soort speler is belangrijk voor elk voetbal team dat prijzen wil winnen.

Misschien ken je BVB nog niet zo goed. het is een arbeiders club dat werklust boven kunst stelt. Grosskreutz is de meest geliefde speler van de fans in Dortmund.

Ik den k niet dat Jordanov de stap naar het eerste elftal bij BVB kan maken. Tot nu toe heeft die weinig overtuigend spel laten zien bij BVB Ii

20 maart 2014 om 17:53

@gelemuur

Ik weet heus de kracht van Großkreutz wel. En ja hij is een Dortmund jonge, maar voor de back positie is het ook een prima speler. Omdat hij goed kan verdedigen, aardig snel is en een doorbijter is. Maar hij mist de techniek en de verfijning om vanaf de zijkanten te spelen.

19 maart 2014 om 23:19

soo el phenemeo !!!' klopp overschat ??! Wie ga jij dan laten spelen ??? Het tweede elftal ? Klets geen onzin.. Als Dortmund kompleet is wordt hier gewoon ( ondanks de geblesseerden ) gewonnen

19 maart 2014 om 23:29

Ja dat wel, maar Dortmund heeft geen plan B. Het kan alleen counteren, als ze zelf het spel moeten maken lijkt het nergens op.

20 maart 2014 om 00:50

Elphenomeno, Jordanov laat echt nog niet genoeg zien om meteen in de basis te beginnen hoor. Is bij BVB II nog lang niet wekelijks een uitblinker en zijn wedstrijden die hij op links heeft gespeeld waren ronduit slecht. Harder, dat is een jongen die het verdient om bij de selectie te komen!

20 maart 2014 om 01:02

Oke thanks voor info. Ik volg BVB niet meer zo goed laatste tijd. Enige Duitse club die ik echt goed volg is Leverkusen, de rest zie ik af en toe een wedstrijd van. Maar Harder zat tegen Gladbach al bij de selectie toch? Ik snap sowieso niet waarom Klopp geen eigen talenten durft in te zetten. Hij deed het al nauwelijks met Bittencourt en Leitner en nu krijgt Hofmann en Jojic (doet het ook prima), maar ook weinig kansen. Vind ik jammer.

20 maart 2014 om 22:07

Ja Harder zat al eens bij de selectie inderdaad en ik hoop ook dat hij er vaker bij komt.
Ben het met je eens dat Klopp veel meer met de jeugdspelers mag doen. Ze worden naar mijn mening pas opgesteld als het niet anders kan, niet altijd met het gewenste resultaat (pak bijvoorbeeld te fout van Sarr tegen Hertha). Terwijl dit echt jammer is, want spelers als Hofmann en Sarr hebben echt de potentie om heel ver te komen.

20 maart 2014 om 14:46

Klopp heeft van een 35 m team (dezelfde spelers) in Transfer waarde binnen 2 jaar een team van 185 m in transfer waarde gemaakt. Elke fan die de BL volgt weet dat.

Sokratis was de laatste 20 minuten de rots in de branding. Hopelijk een makkelijke loting, jammer genoeg Lewandowski en Kehl geschorst. Wordt zonder hun een lastige wedstrijd

Heja Bvb!

19 maart 2014 om 22:59

Lewandowski heeft nog geluk. Die kniestoot was enorm idioot

Was dat nou expres die knie van lewa?

20 maart 2014 om 09:50

Nee, volgens mij niet. Lewy ziet ziet het gewoon niet en probeert over hem heen te stappen. Precies op dat moment doet hij zijn hoofd omhoog waardoor Lewy hem raakt.

Hoe kunnen ze 9 van de 10 thuisduels hebben gewonnen als ze van Arsenal en zenit hebben verloren?

20 maart 2014 om 08:29

er staat 8 van de 10
Waarschijnlijk al aangepast

Wat een domme gele kaart van Lewandowski zeg, hoe kun je zoiets doen? Dan maar Aubameyang in de spits en Kuba (fit?) rechtsbuiten.

20 maart 2014 om 08:46

Kuba heeft zijn kruisbanden gescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.

20 maart 2014 om 12:33

Kenmerkend voor het seizoen van Dortmund.

Hoe speelde Danny van Zenit en hoe speelde Mkhitaryan van Boruusia ?

Hulk moet echt naar een topclub gaan, wat een beest is dat! Kan makkelijk bij psg/united/chelsea

20 maart 2014 om 01:30

Geld maakt mensen blind....hulk heeft 100% zeker weten voor het geld gekozen om bij zenit te spelen..zoals je al zegt hij kan met de top mee doen, jammer genoeg is dat niet zo

Schandalig dat Lewandowski op het veld mocht blijven staan na die kniestoot tegen Hubocan...

Verder zeker met opgeheven hoofd eruit, maar ook een rotgevoel doordat die heenwedstrijd in de openingsminuten is verkloot door Neto en Spalletti. Semak zorgt nu al voor een veel hechter team en Witsel speelde zowaar een goede wedstrijd.

20 maart 2014 om 02:53

Speelt Witsel zo slecht dan?

20 maart 2014 om 11:47

Hij heeft een heel goede periode gehad waarbij hij heel belangrijk was voor het middenveld maar nu is hij inderdaad al een tijdje een stuk minder bezig. Niet schandalig slecht, maar voegde ook niks extra toe voor iemand van zijn prijs. Normaal wint hij al zijn duels terwijl dat al een paar weken/maanden niet meer het geval is.

Jammer dat een stuntje er net niet ingezeten heeft. Ik vond Zenit in ieder geval heel goed spelen. Dat was onder Spalletti weleens anders dit jaar. Belachelijk trouwens dat Lewandowski op het veld mocht blijven staan na dat knietje op Hubo, maar de respect die ik voor hem had was ik sowieso al verloren na zijn overstap naar Bayern.

Ik ben benieuwd wat Villas-Boas van dit Zenit kan maken.

20 maart 2014 om 09:49

Leg mij eens uit hoe dat kniestootje met opzet kon zijn dan?

20 maart 2014 om 15:04

Volgens mij was de bal totaal niet in de buurt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren