Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zeljko Petrovic biedt zich aan: ‘Zou verlies voor Nederlandse voetbal zijn’

Laatste update:

Zeljko Petrovic is bereid om met Willem II in gesprek te gaan als de club hem daartoe zou uitnodigen. De Tilburgse club nam dinsdag afscheid van zowel trainer Fred Grim als technisch directeur Joris Mathijsen. Martin van Geel, die de taken van Mathijsen voorlopig heeft overgenomen, verklaarde op zoek te gaan naar een trainer die op korte termijn wat teweeg kan brengen. Petrovic staan open voor een rentree in het Koning Willem II Stadion.

“Ik kan nog steeds heel goed overweg met iedereen bij Willem II. Dat is een geweldige club. Het zou een verlies zijn voor het Nederlandse voetbal als Willem II niet in de Eredivisie zou spelen. Als ze me nodig hebben, zal ik helpen zo goed als ik kan”, benadrukt Petrovic woensdag in gesprek met De Telegraaf. Petrovic werd eind januari vorig jaar bij Willem II aangesteld als vervanger van de ontslagen Adrie Koster.

Onder Koster had Willem II vorig seizoen slechts tien punten aan de eerste negentien competitieduels overgehouden. Met Petrovic aan het roer kwamen daar uiteindelijk nog eens 21 punten bij en daarmee werd degradatie voorkomen. Petrovic stelt wel dat de klus op dit moment nóg moeilijker is dan vorig jaar. “Er zijn minder wedstrijden, het programma is zwaar”, benadrukt hij aan het Brabants Dagblad. “Maar ik zou het wel willen proberen. Willem II is een te mooie club om te degraderen.”

Het is niet duidelijk of Willem II opnieuw met Petrovic in zee wil gaan. Nadat hij de club voor de Eredivisie had behouden, sprak Willem II over een aanstelling voor een langere periode. Die onderhandelingen ketsten af, maar voor de 55-jarige trainer is dat geen reden om niet meer beschikbaar te zijn. Willem II won in de zeven duels na de winterstop alleen van RKC Waalwijk (3-1). Het gelijkspel tegen sc Heerenveen (0-0) bleek voor de verantwoordelijken de druppel. Assistent Denny Landzaat neemt voorlopig de honneurs waar bij het eerste elftal, dat zondag uit bij Fortuna Sittard speelt.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet aan beginnen als Willem 2. Heeft niets gepresteerd en zet zich zelf neer als de verlosser

9 maart 2022 om 07:11

Nou niets gepresteerd, vorig jaar Willem II er in gehouden. Heeft ie toch aardig gedaan. Wil niet zeggen dat het een wereldprestatie is. Maar je doet hem hiermee echt te kort.

9 maart 2022 om 07:35

Ja, en daarna razend snel Willem II weer achter gelaten om als schroothondje van Dick Advocaat naar Irak te gaan.

9 maart 2022 om 07:46

Volgens mij wilde hij zelf wel verlengen, maar wilde de club dat juist niet.

9 maart 2022 om 07:52

Mathijssen wilde niet mee in zijn wensen dat hij zich zou mogen bemoeien met welke spelers er gehaald mochten worden. Laat het nou net daar mis zijn gegaan. Petrovic wilde wel maar had een andere visie dan Mathijssen dus daar hield het op.

9 maart 2022 om 08:18

Niets gepresteerd, maar toch letterlijk dezelfde club die nu wederom in crisis is er vorig jaar nog ingehouden.

9 maart 2022 om 10:53

Ja tuurlijk Toen had hij geluk dat er 2 echt slecht waren o.a ADO en VVV zeg dat er ook even bij.

Nu ontlopen ze elkaar niet veel sterker nog Willem 2 heeft minder kwaliteit dan sparta PEC en Fortuna met alle respect.

Ik dacht dat Jan Pipo de Clown niet meer in Nederland wilde werken.

Het was natuurlijk een wonder dat hij Willem II er vorig jaar in heeft gehouden, maar dat lukt hem natuurlijk geen 2e keer. Ik zou alle clubs in Nederland adviseren om niet met deze overschatte trainer in zee te gaan.

9 maart 2022 om 09:47

Of je geeft hem gewoon de credits die hij verdient. Het is misschien geen top trainer nee, maar heb het idee dat sommigen alleen reageren vanuit onderbuikgevoelens.

9 maart 2022 om 10:54

Welke credits verdient hij dan? Dat hij met een godswonder Willem II in de ED heeft gehouden? Verder heeft hij weinig gepresteerd. Ik kan me alleen bijzondere interviews en een druk trainertje die het veld op komt om er voor te zorgen dat een andere speler een strafschop neemt herinneren.

Petrovic lijkt me nu niet de persoon die stabiliteit terug kan brengen naar Tilburg. Ja, hij loopt over van de passie maar of dat afdoende is. Mijn indruk is dat wanneer hij aangesteld wordt en het niet snel beter gaat qua resultaten, hij alleen maar een schakel in de chaos zal zijn.

logisch dat Petrovic zichzelf aanbiedt
vorig seizoen heeft hij de club behouden voor lijfsbehoud.
maar denk niet dat dit de kandidaat is waar ze in Tilburg op hopen

Heel veel mensen zeggen niet aan beginnen. Maar wie dan wel ? Willem II zit echt in een moeilijk pakket. Op zich hebben ze de spelers wel alleen komt het er niet uit.

9 maart 2022 om 09:28

Nee dat hebben we niet. we missen echt kwaliteit voorin. Met Heerkens en Dammers is het lek achterin gedicht (zie je ook aan de uitslagen weinig goals tegen na de winterstop) maar voorin is het echt te matig. 3 doelpunten uit 7 wedstrijden. en alle 3 in 1 wedstrijd gevallen waarbij Oosting er 2 voor zn rekening heeft genomen en die is er tot november niet meer bij. Daar zit het probleem. je creeert te weinig en je hebt te weinig scorend vermogen is afgelopen weekend duidelijk geworden. we hebben gewoon geen eredivisie waardige aanvallers in het team. Los van motivatie problemen zoals tegen Sparta en Groningen maar daar weet Petrovic wel raad mee.

Ik denk ook dat je voor nu een trainer moet hebben die prima als interim wil werken.
Dat zijn vaak mannen die geen angst hebben om in een organisatie te keer te gaan.
Die ook veel meegemaakt hebben hetzij als prijzen hetzij ook ontslagen.
Die meerdere clubs hebben gehad.

Dat zijn mensen die niet aan persoonlijke belangen denken bij spelers.

Petrovic, van den Brom, Verbeek, Ten Cate. (Al heeft Verbeek geen beste CV meer de afgelopen jaren)

Anders kom je op een rijtje uit als:
Stam, Hofland, Stegeman, Van Gastel

9 maart 2022 om 09:29

Verbeek heeft een gruwelijke hekel aan Willem II en Tilburgers die gaat het zeer zeker niet worden...gelukkig maar.

9 maart 2022 om 11:47

Als je voor Heracles en Fc Twente kunt werken zullen die principes wel niet heel sterk zijn.

9 maart 2022 om 19:04

Nou hij heeft al meerdere keren met de supporters hier in de clinch gezeten tijdens een wedstrijd hier in Tilburg dus denk dat zn haat nog wel hoog zit. Maar nogmaals geen probleem mee dit is niet de type trainer die hier moet komen.

9 maart 2022 om 09:36



Er zijn ook nog enkele andere namen die zouden kunnen (al denk ik niet dat die nu in zullen stappen) zoals; Cocu, van Bommel, Frank de Boer.

Maar misschien moet je idd meer kijken naar namen zoals; Hofland, Van den Brom, van 't Schip, Stam, Dennis van Wijk, Ten Cate, Stegeman, Langeler, Hans de Koning etc.

9 maart 2022 om 11:46

Klopt, ik denk dat voor deze jongens wat je noemt Cocu, Bommel, De Boer de afbraak carrière te groot zal zijn.

Cocu hoopt op Psv.

Van Bommel voelt zich vast te groot en niet geroepen hiervoor.
De Boer denk ik niet dat we hem snel in Nederland terug zullen vinden

Vorig jaar was ik niet zo enthousiast over het aanstellen van Petrovic maar die heeft mij het tegendeel wel bewezen. In tegenstelling tot Grim kan Petrovic wel meerdere systemen spelen, weet spelers ook te raken (tresor) en lukt het om mensen wakker te schudden. Echter is de opdracht nu veel moeilijker. Vorig jaar stonden we met veel pech zo laag, veel blessures en twijfelachtige scheids en var beslissingen. Nu is dat zeker niet het geval al werkt het gemis van Heerkens in het eerste seizoenshelft en nu Oosting en Llonch niet mee natuurlijk. Maar bij lange na nog niet zo extreem als we vorig jaar hebben gehad. Petrovic had vorig jaar een team waar je bovenin het rechterrijtje mee moest kunnen eindigen met Pavlidis, Tresor, Holmen en Van Beek. Dat kaliber spelers heeft ie nu niet meer tot zijn beschikking. tot het einde van dit seizoen moet hij voor die posities doen met Hornkamp, Saglam/meerveld, Heerkens en Dammers. Dat is wel een stuk minder de andere jongens zijn nog wel hetzelfde muv de keeper die is wel beter dat Muric vorig jaar. Dus de kans dat het hem gaat lukken is zo verschrikkelijk klein ook al staan we nu hoger op de ranglijst als vorig jaar rond deze tijd.

Maar we hebben het verschil tussen Grim en Petrovic mogen ervaren, Grim is een goede trainer maar moet wel de spelers krijgen die bij zijn systeem passen, maakt spelers niet beter en weet ze ook niet te motiveren. tov Petrovic is meerdere stijlen kan spelen, Spelers wel degelijk kan raken en motiveren. Of ie ze ook beter maakt weet ik niet daar was zn tijd te kort voor maar spelers zijn wel beter gaan spelen toen hij voor de groep kwam. al kan dat ook door de motivatie komen. degraderen gaan we toch het zou een wereld prestatie zijn als we erin blijven. Dan zeg ik op mijn beurt laat petrovic maar een staff en selectie samenstellen en volgend jaar voor promotie vechten. Ik weet zeker dat we dan geen slappe wedstrijden meer gaan zien en een team krijgen dat voor elkaar knokt. We hebben geld genoeg om dan ook spelers aan te trekken die voldoende kwaliteit hebben om voor promotie te spelen of Joris moet ons wederom een poot uit draaien met zn afkoopsom.

Haha heerlijk die Petrovic, neemt al jaren de voetballerij niet al te serieus en terecht.
Mooie rol gespeeld als trainer, bestaat daar geen prijs voor ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren