Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yaya Touré lijkt topfavoriet voor vierde eretitel op rij

Laatste update:

Yaya Touré, Pierre-Emerick Aubameyang en Vincent Enyeama maken kans op de onderscheiding Afrikaans Voetballer van het Jaar, een verkiezing die wordt georganiseerd door de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF). De middenvelder van Manchester City, aanvaller van Borussia Dortmund en doelman van Lille komen tijdens een speciale ceremonie in Lagos, op 8 januari, te weten wie van hen aan de haal gaat met de prestigieuze onderscheiding.

/

Touré lijkt opnieuw favoriet voor de prijs. De 31-jarige Ivoriaan werd Engels kampioen met Manchester City en was met twintig doelpunten van grote waarde op weg naar de landstitel. Ook dit seizoen doet hij het weer uitstekend in de Premier League. Touré werd in 2011, 2012 en 2013 ook al uitgeroepen tot de allerbeste speler van het continent Afrika. Aubameyang en Enyeama lijken hem straks weer voorrang te moeten verlenen. De 25-jarige spits van Dortmund speelde een bescheiden rol bij zijn club en maakte niet zo veel doelpunten in 2014.

De 32-jarige Enyeama finishte als derde in de Franse competitie met zijn club Lille. Ahmed Musa en Asamoah Gyan maakten aanvankelijk ook kans op de prijs. Donderdag werd de shortlist echter ingekort van vijf naar drie man en nu gaat de race tussen Touré, Aubameyang en Enyeama. De CAF reikt de onderscheiding voor Afrikaans Voetballer van het Jaar sinds 1992 uit. De inaugurele winnaar was Abedi Pelé en daarna wonnen onder meer Samuel Eto’o (vier keer) en George Weah (drie keer) de prijs meermaals.

Wie hoort de prijs volgens jou te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou leuk zijn als Enyeama hem wint. En dan Neuer de gouden bal

25 december 2014 om 18:12

Je weet natuurlijk zelf ook wel dat dit niet gaat gebeuren jongen

25 december 2014 om 18:30

Ik hoop het ook

Altijd jammer gevonden dat Enyeama niet naar een subtopper in Engeland of Duitsland is verbleven. Maakte hem mee op het WK 10 dacht ik. Sindsdien ben ik hem altijd blijven volgen. Kon ongelofelijk van hem genieten. In die vorm kon hij makkelijk mee met een topclub. Volgens men was hij helaas niet altijd constant genoeg.

25 december 2014 om 15:20

Waarschijnlijk omdat hij niet zo goed gepresteerd heeft op het gebied van voetbal. Benatia daarentegen wel!

25 december 2014 om 16:41

Haha Bentatia is de evolutie batistuta!

25 december 2014 om 19:36

Benatia zou een goede kans hebben gehad, maar de caf heeft het gehad met Marokko. Omdat maroko de can niet wilde organiseren

Geen Benatia? Schandalig dat de beste verdediger van de Serie A van afgelopen seizoen en iemand die deel uitmaakt van de beste verdediging van Duitsland en misschien wel van de wereld, niet bij de top 5 zat. Wat hebben Aubameyang en Asamoah Gyan wel gepresteerd om in de top 5 te komen? Ik mis trouwens ook de Algerijnen Brahimi en Feghouli

25 december 2014 om 14:47

Ben het totaal met je eens benatia zeker 1 van de beste verdedigers ter wereld. Alleen Feghouli was niet goed genoeg om dit seizoen genomineerd te worden (zeg ik als Algerijn)

25 december 2014 om 14:52

Ik vond hem wel een goed wk spelen en tsja... Als Asamoah Gyan en Aubameyang al genomineerd worden. Zij lieten ook niet bepaald veel zien

25 december 2014 om 14:59

Corrupte Federatie dat CAF

25 december 2014 om 16:34

Inderdaad, maar ja Arabische spelers worden door de CAF om de een of andere manier nooit verkozen. Brahimi of Benatia had sowieso ipv Aubameyang erbij gehoord. Touré is gewoon jaarlijks een beest en verdiend het zeker, en Enyeama ook vanwege het feit dat zonder hem Lille degradatiekandidaat zou zijn.

25 december 2014 om 15:32

Gyan is Afrikaans topscorer aller tijden geworden afgelopen WK. Benatia hoorde zeker in de top 5 maar het probleem is dat Marokko haast nooit op een toernooi te bewonderen is, vergelijk hem een beetje met gareth bale.

25 december 2014 om 15:51

Wat doet Aubameyang dan in de top 3?? Marokko nooit aanwezig op een groot toernooi?? Benatia vergelijkbaar met Bale??? Dude, waar heb je het over. Wist niet dat je zo veel onzin kon typen in zo weinig zinnen. 1. Het gaat om een individuele prijs en ik snap dan ook niet waarom je Marokko erbij moet halen. 2. Marokko doet haast iedere Afrika cup mee dus ik weet niet wat voor onzin je praat. 3. Marokko vergelijken met Wales. Wauw,dat zegt genoeg over jouw kennis van het Afrikaanse (en Europese)voetbal. 4. En so what, Afrikaans topscorer. Dat heeft hij niet in 1 jaar bereikt. Benatia, Bony, Brahimi, Feghouli,Gervinho... Allemaal spelers die het wekelijks in de top van de wereld laten zien.

25 december 2014 om 16:08

Gyan scoorde 31 doelpunten in 22 wedstrijden. Dat is een behoorlijk gemiddelde. Aubemeyang speelt al 2 jaar in de champions league. Benatia heeft daar pas dit seizoen zijn debuut heeft gemaakt. Benatia is zeker wel top5 waardig daar niet van, maar ik snap wel waarom aubemeayang en gyan erbij zitten. Ik vergelijk Marokko met Wales omdat ze beide maar 1 absolute sterspeler hebben.

25 december 2014 om 16:36

1 topspeler? Hahah wat ben jij een jankerd als het op Marokko aankomt. Nee en Ghana heeft 80 topspelers he?? Ghana is gewoon een overschat landje, en dat zal Algerije wel laten zien tegen hun op het WK. Spijtig dat Marokko niet mee mag doen van dat corrupte stelletje Afrikanen. Dirar? Belhanda? Assaidi? Amrabat? El Kaoutari? Labyad? en nog veel meer, zijn zeker geen toppers he??

25 december 2014 om 17:17

Welke absolute topper heeft Ghana ?? En ja Klaassen speelt ook al zelfs 3 jaar in de CL, maakt hem dat een van de beste spelers ter wereld? Wat een voetbalverstand heb jij zeg. Btw, in welke competitie heeft Asamoah Gyan zo veel gescoord?? Zegt genoeg eigenlijk dat hij bij Sunderland zwaar mislukte

25 december 2014 om 18:46

@lucasdestumpert: hahaha! Nee Marokko heeft geen topspelers los van Benatia. En Chana is sws een sterk voetballand.
Wel leuk dat er altijd zulke figuren zijn zoals jij, zo snel op hun pikkie getrapt. Ge-wel-dig. Dank voor jou ongelooflijke triestheid.

Met afstand de beste Afrikaanse speler van het moment.
Ondanks zijn wisselvallige vorm dit seizoen zie ik geen andere Afrikaan buiten Benatia die op zon hoog niveau 1 van de betere van de wereld is op zijn positie.

Aubameyang en Enyeama???? Een grap zeker
M'bolhi was veel beter dan Enyeama, en waarom Aubameyang bij de laatste 3 staat en iemand als benatia er niet bij staat is mij een raadsel

25 december 2014 om 15:46

M'Bohli was goed op het WK. Enyeama heeft daarentegen een super seizoen gekend met Lille in de Ligue 1. Hij hield echt de meest onmogelijke schoten tegen.

25 december 2014 om 15:56

Volg je de Ligue 1. Enyeama was vprig seizoen 1 van de beste, zo niet, de beste keeper van de Ligue 1. Voor Nigeria is hij ook altijd een beest en hij speelde een goed WK.

Waar zijn Benatia en Brahimi??
Gyan in de top 5 laat me niet lachen..

Niemand heeft meer gescoord in 2014 in de BPL dan bony, dus komop, waar is bony?
Toure heeft voor zijn doen een matig jaar gehad.
Ik zou zeggen, bony, benatia en toure. En dan kiezen tussen de eerste twee

Toure speelt sinds het WK dramatisch, verdient het echt niet om te winnen.. Eerder Benatia!

25 december 2014 om 15:17

Moest toure bij united gespeeld hebben had je anders gepraat! Nu is het omdat hij bij city speelt!

26 december 2014 om 05:31

Wat een onzin, ik ben een grote fan van Toure, heerlijke voetballer. Maar ik vind dat Benatia hem verdient.

25 december 2014 om 15:53

Toure is slecht begonnen maar heeft zich inmiddels herpakt. Dus over heel 2014 zou het niet onverdiend zijn.

Hoezo eigenlijk geen Bony is topscorer in 2014 v. PL en aubameyang is wel genomineerd en die is echt niet beter dan bony

Haha wat een grap is dat Caf! Nog erger dan Blatter & co! Waar zijn Benatia? Brahimi? Feghouli? Bony? en wat de f*** doen Gyan? Aubameyang in de lijst?? Wat een stelletje corrupte Afrikanen zijn het toch die Caf! Nooit krijgt een Noord-Afrikaan die prijs, terwijl ze het verdienen. Asamoah Gyan in deze lijst, haha wat een grap! Niet moeilijk dat die westerse Afrikaanse landen nooit presteren op het WK Het moet altijd van de Noord Afrikanen komen, nu en in het verleden.

25 december 2014 om 19:02

Groot gelijk, Brahimi en Benatia hebben sowieso een beter jaar gedraaid dan Aubemeyang

25 december 2014 om 19:46

Hahahah echt grappig jij. Ik ben het met je eens dat Benatia erbij moet zitten. Maar welke andere noord Afrikaanse speler zou die prijs moeten winnen dan? De grootste Afrikaanse voetballers komen uit het westen. En noord Afrika goed presteren op het wk? Voor zover ik weet is Ghana het meest dichtbij een halve finale plek gekomen met Senegal. Benatia is op dit moment de beste Afrikaanse verdediger zonder twijfel, maar yaya Touré is bepalender!

25 december 2014 om 23:43

Beter je feiten uitzoeken voordat je onzin gaat verkondigen. Noord-Afrika presteert niks op wk's, Afrika moet altijd hebben van landen onder Sahara.

@samson, En kameroen in verleden net op valreep door Engeland uitgeschakeld in de kwartfinale.

26 december 2014 om 18:43

Ja natuurlijk het moet komen van het westen al die corrupte landen daar kijk maar naar de kwalificatie wedstrijd Ivoorkust Kameroen. Trouwens als Algerije in 1982 niet een hoor werd aan genaaid zouden ze misschien wel naar de finale gaan.

Wat mij betreft:
1. Benatia
2. Bony
3. Brahimi
4. Yaya Toure
5. Enyeama

25 december 2014 om 19:52

Mijn lijst zou zijn.
Touré, Benatia, enyama, brahimi en emenike. Dit jaar zijn er maar weinig goeie Afrikaanse voetballers. Schandalig hoe slecht het met het Afrikaanse voetbal gaat. Vroeger had je kanu, eto, drogba, essien, appiah, kanoute en diarra enzo. Nu is Touré de enige die bepalend is bij een Europese topclub.

Eigenlijk Mehdi Benatia misschien?

Benatia hoort er zoizo bij inderdaad.. Toen die bij Udinese speelde werd ie al uitgeroepen tot de beste verdediger in de serie A en is sindsdien alleen maar nog beter gaan presteren.. Geweldig gespeeld bij AS Roma en heeft zich ook moeiteloos aangepast bij bayern en speelt daar ook ijzersterk (houdt Dante vaak uit de basis). Dus dat Benatia er niet bij zit is echt een schande. Gyan hoort er absoluut niet bij.. Speelt in de zandbak in het midden oosten.. Bony doet het als spits beter dan Aubemeyang. Brahimi of Musa daar zou je over kunnen twisten.. Musa heeft wel meer laten zien op het wk vind ik, maar Brahimi speelt heel sterk bij Porto.

Benatia, Toure, Enyeama, Bony en Musa/brahimi.. Dit zou wel een eerlijkere top 5/6 zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren