Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons blijft negentig minuten staan en scoort weer voor PSG

Laatste update:

Xavi Simons heeft zich opnieuw laten gelden in de voorbereiding van Paris Saint-Germain. De achttienjarige middenvelder deed zaterdag negentig minuten mee in de oefenwedstrijd tegen Chambly, dat vorig seizoen degradeerde naar het derde niveau, en kwam in de tweede helft tot scoren. PSG wist de wedstrijd desondanks niet te winnen: 2-2.

Simons was een van de vier spelers die van trainer Mauricio Pochettino negentig minuten mocht blijven staan. Spelers als Keylor Navas, Idrissa Gueye, Thilo Kehrer en Mauro Icardi hadden ook een basisplaats, maar Pochettino ruimde ook plek in voor jonge talenten als El Chadaille Bitshiabu (16), Ismaël Gharbi (17) Nathan Bitumazala (18) en Teddy Alloh (19). Na de pauze vielen spelers als Julian Draxler en Layvin Kurzawa in. De vier spelers die negentig minuten op het veld bleven staan, waren Simons, Bitshiabu, Gharbi en Kehrer.

Icardi opende na achttien minuten de score uit een penalty. In minuut 57 kwam Chambly op gelijke hoogte via Guillaume Heinry, waarna Simons de 2-1 voor zijn rekening nam. De Nederlander bediende Gharbi met een fraai hakje, kreeg de bal terug, sprintte af op doelman Martin Sourzac en maakte geen fout in de afronding. Zes minuten voor tijd bepaalde Boubacari Doucouré de eindstand op 2-2.

Simons liet zich woensdag ook al gelden tegen Le Mans (4-0), door een doelpunt en een assist voor zijn rekening te nemen. De jongeling debuteerde op 10 februari in het eerste elftal van PSG. Hij kwam als invaller binnen de lijnen tijdens het bekerduel met Caen (1-0 zege). Twee maanden later, op 10 april, kwam hij als invaller tegen Strasbourg (4-1 zege) voor het eerst binnen de lijnen in de Ligue 1. Hij hoopt zich in de voorbereiding te laten zien aan Pochettino en volgend seizoen meer speeltijd te krijgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Gini pas maar op, straks houdt deze Nederlander je nog op de bank 😜. Nee gekkigheid maar leuk dat ie het goed doet

17 juli 2021 om 14:36

Om heel eerlijk te zijn vind ik gini ook 8 van de 10x in het nederlands elftal ronduit dramatisch. Zou er niet gek van opkijken als die voor het wk uit de basis is gespeeld. Zijn staat van dienst is mooi en hij heeft veel ervaring, maar bij het nederlands elftal laat hij het voornamelijk afweten.

17 juli 2021 om 14:49

Oh ja joh Gini die 25 doelpunten en veel assists heeft bij het NL elftal. Zo vaak belangrijk geweest en vooral onder Koeman was hij weergaloos. Ook onder de Boer vaak genoeg gescoord, maar mensen vallen hem af vanwege zijn wedstrijd tegen Tsjechiã«. Hij staat zeker nog in de basis op het komende WK.

17 juli 2021 om 14:59

Goede speler, maar niet iemand die de kar moet trekken. Dat moeten de trainers en wij ook niet verwachten van hem maar het gebeurt wel.

17 juli 2021 om 15:07

Maar dat hoeft ook niet met mbappe neymar en ramos om je heen

17 juli 2021 om 15:44

'ronduit dramatisch' vind ik te negatief, maar ik ben het met je eens dat als je 8 van de 10 keer neemt, dat hij dan ongeveer 16 interlands goed of heel goed heeft gespeeld. De rest was het vaak vlak, matig of niet goed genoeg. Ik hoop ook dat dit Oranje zich dermate doorontwikkeld dat Wijnaldum eruit wordt gespeeld. Een middenveld met bv De Jong, een doorgebroken Gravenberch en een 'teruggekeerde' v/d Beek zit veel meer voetbal in dan met het gedraaf van Wijnaldum erbij.

17 juli 2021 om 15:45

@ryan Verschrikkelijk jouw opmerking, puur naar de stats kijken en niet meer dan dat. Dan zou Van Persie ook de beste speler en/of spits aller tijden zijn in Oranje. Dat geloof je zelf toch niet?

17 juli 2021 om 15:56

@Medillin, puur naar de stats? Nee de stats bevestigen zijn prestaties. Men verwacht teveel van hem, terwijl hij juist een speler is die dient voor het elftal. Dat heeft hij de afgelopen jaren echt goed gedaan. Gini speelt met zoveel druk bij het NL elftal dat mensen dat echt weleens vergeten. Waar is onze vriend Frenkie en de Ligt? Die laten het ook afweten, of de meer ervaren spelers zoals Blind en Klaassen? Ik heb verder nooit gezegd dat Gini de beste middenvelder ooit voor Oranje was, maar hij wordt zo ongewaardeerd, pijnlijk gewoon... Hij verdient beter, naast een sympathieke jongen geeft hij alles voor het team!

17 juli 2021 om 15:59

En wat ik verder lees... Gravenberch, Van de Beek en Frenkie moeten spelen, Ajacieden die zijn spelers weereens overhyped. Van de Beek wordt hem echt niet, Gravenberch heeft potentie en hoop dat hij doorbreekt maar please laat hem eens een lange periode achterelkaar presteren op hoog niveau. Frenkie is natuurlijk erg goed maar nogsteeds speelt hij veels te safe. Hoe Wijnaldum hier omlaag wordt gepraat tegenover deze Ajax spelers is echt belachelijk.

17 juli 2021 om 16:55

@ryan

Ik volg je hoor dat hij een dienende speler is en dat hij verkeerd gebruikt wordt, maar dat krijg je met gebrek aan beter rond hem. En ik vind dat een Frenkie de Jong ook had mogen opstaan op het EK. Heeft 1 wedstrijd heel goed gespeeld en toen ging hij naar voren maar voor de rest was hij te terughoudend en dan komt iemand zoals Wijnaldum ook niet uit de verf. Die wisselwerking klopte niet.

17 juli 2021 om 17:02

@XhakaLaca, dat wordt wel van hem verwacht in het NL elftal wat hij simpelweg niet kan. Daarvoor heb je inderdaad wel geschikte spelers voor bij PSG.

Er zijn vaak twijfels over Simons maar ik heb wel echt vertrouwen in hem. Fysiek wordt hij sterker en zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Als ik hem was zou ik wel voor een verhuurperiode gaan waar hij redelijk wat minuten kan gaan maken.

17 juli 2021 om 14:16

Ja, praten over wezenlijke speeltijd bij PSG als het er echt om gaat is natuurlijk nog veel te vroeg. Inschatten wat zijn uiteindelijke niveau is, is ook lastig. Ik denk echter wel dat hier een goede speler in schuilt. Door zijn hype ontstond er ook een soort tegenhype, waardoor hij te pas en te onpas werd neergezet als speler die bij Roda de basis nog niet eens zou halen, maar ik denk dat het er een beetje tussenin zit. Ik zie vooralsnog geen wereldtop (maar wie weet) in hem, maar wel een leuke speler die het toch aardig ver kan schoppen. Als dat niet op het niveau PSG is, is dat ook niet erg. Laat nu in ieder geval toch mooie ontwikkeling zien. Als Oranje fan juich ik het alleen maar toe. Meer goede middenvelders is altijd beter. Zo ver is het natuurlijk nog lang niet, maar nogmaals, wie weet.

17 juli 2021 om 15:41

Het is een beetje afwachten tot hij een seizoen gaat spelen op een relevant niveau. Dan zijn z'n kwaliteiten en talent ook wat beter in beeld. Ik durf het niet te zeggen. Je ziet wel dat hij bepaalde kwaliteiten heeft en sterk is in de combinatie, maar het oogt allemaal nog wel erg jeugdig. Maar goed, hij is nog steeds pas 18 jaar. We gaan het wel zien de komende jaren.

17 juli 2021 om 18:05

Misschien niet dit jaar, maar volgend jaar verhuren aan Ajax, Feyenoord, PSV of wellicht AZ of Club Brugge zou voor deze jongen perfect zijn denk ik. Wachten bij PSG heeft geen zin in vermoed ik. En laat hij Gini lekker eruit spelen. Zou mooi zijn

Als hij gewoon bij Barca was gebleven had hij al lang voldoende kansen gehad als Pedri en Ansu en Ilaix

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren