Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Xavi schakelt snel na nieuw drama Ansu Fati en levert twee opties in’

Laatste update:

De vele blessures bij Barcelona zijn Xavi een doorn in het oog. Volgens Sport heeft de trainer er inmiddels bij het bestuur op aangedrongen om nog in deze transferperiode twee aanvallers naar het Camp Nou te halen. Xavi zag Ansu Fati donderdag in het met 2-1 verloren bekerduel Athletic Club uitvallen met een hamstringblessure en de vrees bestaat dat de pas negentienjarige aanvaller maandenlang moet revalideren.

Xavi is volgens bovengenoemde Spaanse krant naarstig op zoek naar een makkelijk scorende centrumspits en een veelzijdige vleugelaanvaller die op beide flanken kan opereren. Voor de positie van spits is Álvaro Morata nog steeds de belangrijkste kandidaat van de Barcelona-coach. De van Atlético Madrid gehuurde aanvaller mag echter alleen vertrekken als Juventus een adequate opvolger weet te vinden in deze transferperiode. Naar verluidt heeft Xavi de naam van Morata in de afgelopen weken geregeld laten vallen bij de clubleiding van Barcelona, al is niet bekend of hij opteert voor een huurdeal of een definitieve transfer.

Spaanse pers spreekt van ‘alarma’: Ansu Fati moet veld in tranen verlaten

Xavi wil snel schakelen op de transfermarkt nu Ansu Fati er maanden uit lijkt te liggen.Lees artikel

Juventus zou niet onwelwillend staan tegenover een eerder vertrek van Morata, daar er achter de schermen wordt gewerkt aan een vervanger. Probleem voor Barcelona is nu dat met de komst van de Spaanse spits de salarislimiet wordt overschreden. Hierdoor kan Morata niet worden ingeschreven als selectiespeler. De Catalanen moeten dus eerst enkele spelers van de hand doen. Ousmane Dembélé, die over een aflopend contract beschikt, mag uitkijken naar een nieuwe club. De club is namelijk helemaal klaar met de aanvaller. Dembélé weigert echter om zomaar te vertrekken, zo liet hij donderdag weten in een statement via Instagram.

Xavi zou daarnaast het liefst op huurbasis een vleugelaanvaller aantrekken voor de laatste maanden van dit seizoen. De oefenmeester ziet toekomst in de aanvallend ingestelde linksback Alejandro Baldé, maar ziet hem liever eerst elders ervaring opdoen. Xavi zet nu in op de komst van een winger die ook op rechts uit de voeten kan. Ook in dit geval moet Barcelona eerst ruimte maken in de selectie, voordat er een nieuwe speler kan worden gepresenteerd.

De geruchten rondom Morata hebben geen gevolgen voor Luuk de Jong, die een aantal redelijk voorspoedige weken achter de rug heeft bij Barcelona. Er zijn daarnaast geen aanbiedingen binnengekomen voor de Nederlandse aanvaller, waardoor de kans groot is dat hij gewoon het seizoen afmaakt bij zijn huidige werkgever, ondanks de roep van Xavi om een nieuwe spits. Sport verwacht daarnaast dat Sergiño Dest ook na 1 februari speler van Barcelona is. De rechtsback mag alleen tussentijds vertrekken als er een niet te weigeren bod binnenkomt. Na afloop van dit seizoen gaan alle betrokken partijen de situatie van de reservespeler nog eens goed bekijken.

Zie jij Luuk de Jong volgend seizoen bij Barcelona spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barca kan van alles willen zonder centjes komt daar niets van terecht en zullen ze het moeten doen met de spelers die ze nu hebben aangevuld met jeugdspelers.

21 januari 2022 om 21:19

Nu weten we het inmiddels wel, Koeman ontslaan was volgens velen ook niet mogelijk. Ook scheen Ferran Torres volledig onhaalbaar te zijn omdat er geen geld in kas was. Bleek allemaal te kloppen inderdaad.

21 januari 2022 om 21:27

Er is geen geld in kas, er is WEER geleend.

21 januari 2022 om 21:33

Nog meer lenig nog meer schulden ,z leren het maar nooit. Ook 55 miljoen voor speler als feran is belachelijk.

21 januari 2022 om 21:34

Dat klopt volgens mij ook gewoon. Alleen voel je de gevolgen daar niet direct van. Dat ze het hebben gedaan betekent niet dat het financieel kon.

21 januari 2022 om 21:40

Coutinho, Dembele, Griezmann ben je uiteindelijk ook gaan halen terwijl je dat beter niet had gedaan. Dat je het toen mogelijk hebt gemaakt, betekent dat je vandaag met een enorme put zit. Pan para hoy, hambre para mañana.

21 januari 2022 om 21:57

Xavi haal de druk eraf er is geen cent en het seizoen is ook al ten einde dus zonder druk het seizoen uitspelen s de beste optie

21 januari 2022 om 22:06

Achja tegenwoordig liggen de rentes zo laag. Lenen kost nauwelijks nog wat. Geen idee hoe dat zit met leningen als het gaat om voetbalclubs..

21 januari 2022 om 21:56

En Xavi dan die arme man doet zo ze best maar uit dit elftal team club of hoe je het op dit moment ook maar mag noemen haal de druk eraf en laat het team een team worden teveel druk met tevee blessures is een waardeloos seizoen beter zonder druk dit seizoen uitspelen en het hoogst haalbare halen dan kneden naar een nieuwe tactiek en heeeel veeeeel goede spelers

22 januari 2022 om 14:20

Xavi moet nou gewoon eens stoppen met zeuren en het gewoon doen met wat hij heeft. Als hij blijkbaar een betere trainer dan Koeman zou zijn, dan zou dat geen probleem moeten zijn.

Echt jammer voor fati… nu al te maken met zoveel blessures .. Misschien Jovic bij ons ophalen ? Scoort in de Bundesliga makkelijk alleen bij real wil het maar niet lukken. Misschien dat hij bij barca wel los komt. Voor 35 -40 mil zie ik Madrid hem wel wegdoen ..alleen dan zal barca eerst 1 of 2 jongens moeten verkopen deze winter. Braithwaite en minqueza ? Off-topic. Loting van de copa del rey is vanmiddag geweest. Atletic Bilbao de beul van barca is gekoppeld aan real Madrid 😩

22 januari 2022 om 00:18

Neee joh. Batsman blinkt bij besiktas niets eens echt uit volgens mij.

22 januari 2022 om 19:40

Origi ligt vast gevoelig, maar ook een optie misschien.

21 januari 2022 om 22:37

Jovic zal helaas niet veel meer dan 20 mil opleveren vrees ik.. misschien een mogelijke vervanger voor Morata bij juve als Morata toch naar barca gaat? Krijgen ze Mariano er gratis bij. Zie nog liever dat Borja Mayoral teruggehaald wordt van zijn huur als reserve spits voor het seizoen.

21 januari 2022 om 23:32

@mcgregor: En naast dat we Bilbao hebben geloot is Marcelo ook nog 3 wedstrijden geschorst. Voor het spelen van de bal gevolgd door een schwalbe van Elche-speler Morente die al 4 keer geel had moeten hebben vanwege een paar keer ordinair schoppen, vasthouden bij een uitbraak en een schwalbe waarmee hij eerder Kroos een gele kaart aannaaide.

Overigens wel pech dat we niet thuis hebben geloot, Bilbao is een stuk minder buiten San Mames. Dit wordt een hele zware partij.

Je hebt Luukinho toch al als makkelijk scorende centrumspits?

21 januari 2022 om 21:42

Ja, die deed waar hij voor gehaald was luidde het na de laatste wedstrijd waarin hij gebruikt werd. Bij monde van Xavi zelf nota bene. Ik snap het probleem dan niet zo.

Ik kan niet begrijpen hoe je een makkelijk scorende centrum spits wil toevoegen aan je selectie en je dan uitkomt bij Morata. Als Morata is toch meer een makkelijk buitenspel lopende spits dan een makkelijk scorende spits...

22 januari 2022 om 01:01

Haha ja mooi he. Wij kijkbuis kindertjes moeten er wel verdomd weinig van snappen zo vaak als wij verrast zijn door transfers.

T spreekt nu ook weer niet voor ons dat wij denken dat morata geen makkelijk scorende centrumspits is, terwijl hij volgens zijn statistiek bijna 1 op 1 loopt 🙄

22 januari 2022 om 04:06

476 wedstrijden en 176 goals is nou niet bepaald 1 op 1... Je zal het aantal keren dat hij scoorde maar buitenspel stond er wel bij opgeteld hebben 😂

24 januari 2022 om 11:36

oh...je had t sarcasme gemist?

Breclona verloor met 3-2 van Athletic Bilbao.

Gelukkig gaat alles goed nu Koeman ontslagen is! Oow wacht, je weet in januari al dat je dit jaar geen prijzen gaat pakken... (Europa League lan in theorie)

22 januari 2022 om 03:26

maar cl voetbal waar het grote geld zit ligt tenminste weer binnen bereik...

Toch wel opvallend dat Barca zo veel blessures heeft , willen ze te snel spelers weer klaar stomen om te spelen ?

Echt heel jammer voor Fati. Die jongen heeft zoveel talent maar heeft pech met al die blessures. Ik hoop niet dat hij de nieuwe man van glas wordt net als Robben, Bale en Dembele. Wellicht dat Xavi hem niet meteen moet opstellen nadat hij weer speelgerechtigd is. Het beste is om hem langzaam te brengen.

22 januari 2022 om 16:37

Nou dat is die eigenlijk al, dit is toch niet normaal? Hij kan niet eens een serie van 5 wedstrijden spelen. Heel zonde wat er met hem gebeurd is maar barca moet dan wel gaan doorselecteren van de zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren