Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woorden van Ryan Gravenberch schieten in het verkeerde keelgat in Duitsland

Laatste update:

Ryan Gravenberch heeft met meerdere kritische interviews over zijn gebrek aan speeltijd bij Bayern München voor onbegrip gezorgd in Duitsland. Het toonaangevende Kicker wijdde een stuk aan de voormalig middenvelder van Ajax en geeft daarin te kennen dat het vindt dat Gravenberch niet met de vinger moet wijzen, maar in de spiegel moet kijken.

Gravenberch liet in meerdere interviews weten dat hij niet blij is met het aantal speelminuten dat hij krijgt van Thomas Tuchel, die het een paar maanden geleden overnam van Julian Nagelsmann. Ook onder laatstgenoemde was de middenvelder van Jong Oranje zeker geen basisspeler, al prees Nagelsmann wel de trainingsarbeid en de vaardigheden aan de bal van Gravenberch. Kicker begrijpt wel waarom de spelmaker weinig kansen krijgt in Zuid-Duitsland.

"Hij oogde te speels en te zenuwachtig wanneer hij werd ingebracht", zo oordeelt het toonaangevende voetbalblad. "Zijn manier van lopen leverde hem een vergelijking met Paul Pogba op en hij zette zijn grote stappen wel voorwaarts, maar hij gaf tijdens het achteruit lopen dan veel te veel ruimte weg. Het is daarom wel verrassend te noemen dat Gravenberch niet één, maar meerdere kritische interviews in Nederland gaf over zijn eerste jaar in München. De nummer 38 van Bayern zou juist naar zichzelf moeten kijken, in plaats van naar anderen te wijzen."

Kicker weet ook dat het er niet eenvoudiger op gaat worden voor Gravenberch. "Als je er tijdens dit zwakke seizoen niet in slaagt om een worstelende Goretzka en een in de tweede seizoenshelft verhuurde Sabitzer uit de basis te spelen, dan heb je absoluut niet alles goed gedaan. Nu krijgt hij ook nog eens meer concurrentie (Konrad Laimer is aangetrokken, red.), maar toch zien de verantwoordelijken bij Bayern nog toekomst in Gravenberch. Hij moet nu minder gaan praten en meer gaan doen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gravenberch moet minuten gaan maken en weggaan bij Bayern, is ook absoluut (nog) niet goed genoeg voor dat niveau. Dat zag je tegen de belgen wel. Eerste helft was prima, tweede helft raakte hij onnodig veel ballen kwijt en kwam heel nonchalant over. Komt natuurlijk ook door het gebrek aan wedstrijdritme.

Ben benieuwd wat ze nu gaan doen, lijkt me een prima speler voor de subtop van Engeland. Daar kan hij minuten gaan maken op het hoogste niveau. Echter vraag ik me af of hij daar wel in de basis komt. Wellicht een huurperiode naar de duitse subtop?

22 juni 2023 om 15:48

Gravenberch kan beter een spiegel kopen. Natuurlijk kan hij weg rennen naar een andere club, maar ook bij die club zal hij energie moeten leveren en om moeten schakelen. Voetbal is meer dan alleen je trucje doen in balbezit, grote vraag is of hij die stap kan maken. Hij weet het al jaren , maar heeft daarin nog geen stappen gemaakt.

22 juni 2023 om 15:58

Die stappen kan voornamelijk maken wanneer je speeltijd krijgt. Daarom is het beter voor hem om een stapje lager te gaan voetballen en hieraan te gaan werken. Ik zie het niet echt als wegrennen, eerder een verstandige stap in zijn carrière.

22 juni 2023 om 16:05

Inderdaad. En daarom had hij als hij al per sé weg wou, nooit voor Bayern moeten kiezen. Ik zou Gravenberch nooit boven Kimmich en Goretzka verkiezen. Van de rest die er zit weet ik uit m'n hoofd even niet of die er ten tijde van zijn transfer ook al waren. Mazraoui had nog wel perspectief, en was ook onwijs goed bij Ajax z'n laatste seizoen. Gravenberch had dat beiden niet. Kan zich het beste laten verhuren.En dan betwijfel ik eigenlijk nog of de knop dan wel om gaat, want laten we niet vergeten dat hij z'n basisplaats bij Ajax eigenlijk ook alleen maar had omdat hij begon te dreigen met een vertrek.

22 juni 2023 om 16:54

Spiegel is niet veel beter hoor dan Kicker

22 juni 2023 om 15:52

Dat nonchalante was altijd al een probleem bij hem en ik weet niet of dat er bij hem helemaal uitgaat. Niet veel zelfkennis want dit had vrijwel iedereen verwacht. Vond hem bij Ajax al erg wisselvallig en was het Eredivisie niveau nog niet ontgroeid. Ik denk dat hij voor de subtop in Engeland momenteel ook tekort komt. Dat omprutsen met de bal en verdedigend niet goed meedoen werkt niet in de Premier League.

22 juni 2023 om 15:56

Laatste wedstrijden bij Jong Oranje speelt hij ook weer als een krant. Zoveel onnodig balverlies en nonchalance in zijn spel.



Ik snapte de transfer destijds al niet maar nu geloof ik er helemaal niet in. Ik denk dat deze jongen had verwacht wel met de top mee te kunnen terwijl hij bij Ajax ook in veel wedstrijden onzichtbaar was. Ben je de absolute top bij Ajax dan kun je wellicht zo een transfer maken. Maar als je van het niveau van Gravenberg bent dan is het bij Bayern gewoon achteraan in de rij aansluiten want daar hebben ze simpelweg spelers die beter zijn. Ik denk dat hij zich daar flink op verkeken heeft.

Is bij een voetballende ploeg aan de bal prima maar als er meer wordt gevraagd dan vooruit voetballen is hij de eerste die zijn kop een beetje laat hangen. Dat geeft niet want dat hebben er wel meer. Maar bij Bayern vragen ze meer van spelers die enkel vooruit kunnen denken.

22 juni 2023 om 15:38

Tsja heeft nu Bayern op de cv en zal zn leven lang clubs hebben.
Hij kan nog steeds een stapje terug doen naar een Benfica, Sporting, Lazio etc.
Denk dat zulke clubs best interesse zullen hebben als Gravenberch in de etalage wordt gezet.
Is nog altijd pas 21 jaar, dus er kan nog van alles gebeuren.
Moet wel aan zn mentaliteit werken, want in je eerste jaar zeuren om speelminuten terwijl je wist dat je Goretzka en Kimmich voor je hebt, slaat natuurlijk nergens op.
Persoonlijk had ik hem tijdelijk naar het tweede elftal gestuurd als ik de trainer was.

22 juni 2023 om 15:51

Ja alleen is dat niet de essentie van het verhaal. Ik denk niet dat dat de bedoeling was van een transfer naar Bayern. Het gaat er hier om dat hij meer minuten wilt. Dat hij clubs voor de rest van zijn leven heeft had hij ook als hij nu nog bij Ajax had gespeeld. Op zich is het geen schande dat hij niet speelt he, dat voorop gesteld. Maar die hele transfer naar de absolute top is wel een kolder gebleken als je zo een instelling hebt. Was bij Ajax ook al een speler die makkelijk zijn kop liet hangen. Daar kwam je bij Ajax nog wel mee weg omdat die geen betere hadden. Maar Bayern heeft er nog 4 van hetzelfde niveau zo niet hoger.

22 juni 2023 om 15:47

Wat ik vooral niet begrijp is dat als iedereen het er (hier) over eens is dat die stap te groot was, dat er dan niemand in zijn omgeving is die hem dat kan vertellen. Wellicht had hij zelf het idee dat hij het wel aankon, maar iemand uit zijn omgeving zal toch ook wel eens een wedstrijd van Ajax hebben gekeken ???

22 juni 2023 om 17:44

@Robur zo’n stap nemen is altijd een risico of nou je in de eredivisie uitblinkt of niet. Daarnaast kon Gravenberch wel bijna 3-4x meer gaan verdienen bij Bayern geloof ik, zou jij 3-4x meer verdienen weigeren in je prive leven? Als hij bij Ajax was gebleven had hij waarschijnlijk meegedeeld in het dramatisch seizoen en was Bayern wellicht nooit meer voor hem teruggekeerd. Nu kan hij altijd nog ervoor kiezen een stap terug te doen.

23 juni 2023 om 10:04

Snap ik helemaal, zou het wellicht ook doen. Maar ik begrijp alleen niet dat hij ook echt dacht veel aan spelen te komen bij een club die betere spelers heeft dan de club waar hij speelde. Daar was hij toch ook niet altijd onbetwist.

Dat Gravenberch niet heel veel zelfreflectie heeft bleek al wel uit de transfer naar Bayern. Maakte bij Ajax allerminst een onuitwisbare indruk, was nog niet constant genoeg, was nog niet bepalend genoeg, maar dacht toch al klaar te zijn voor Bayern. Dan is het niet verrassend dat hij niet naar zichzelf kijkt wanneer hij niet speelt. Zonde, want deze guy is in potentie heel goed als hij ook meer bepalend wil gaan zijn (lees, harder werken zowel naar voren als naar achteren).

22 juni 2023 om 19:03

Schrijnend waren zijn uitspraken over hoe lang hij wel niet bij Ajax speelde en toe was aan iets ander. Echt belachelijk hoe jonge onervaren spelers tegenwoordig redeneren en Gravenberch is daar helaas een sprekend voorbeeld van. Ik zie Timber nu weer dezelfde denkfout maken. Blijf nu eens echt een paar jaar langer in het eerste van Ajax spelen. Niet alleen in de jeugd en even wat leuke dingen laten zien, maar een bepalende speler die het klappen van de zweep kent en in staat is een elftal te dragen. Dan ben je misschien klaar om de stap naar de top te maken. Anders verzand je gewoon ergens in de menigte. Zonde, want het talent is er wel.

Verschrikkelijk overschat mannetje. Bij ajax vond ik het al niks bijzonders en nog steeds niet. Wat hij bij bayern moet is al helemaal een raadsel.

Bizar dat als je zo graag iemand wilt hem dan vervolgens niet gebruikt. Hoe kan je dan verwachten dat hij ze mond gewoon houdt? Lijkt me normaal als je zegt dat je verwacht had meer te spelen….

22 juni 2023 om 17:43

Was voor Bayern gewoon een gok met minimaal financieel risico. Als hij echt zo goed was geweest op de training, had hij echt wel gespeeld. Blijkt gewoon compleet overschat en zal voor een minimaal verlies weer verkocht gaan worden.

Gewoon veel te vroeg vertrokken bij Ajax en zijn eigen kwaliteiten schromelijk overschat. De stap van de Nederlandse competitie naar een grote club in de topcompetities is veel te groot voor 99% van de spelers. Wanneer je dan al zo'n stap maakt moet je het eerste jaar puur als leerjaar zien en je zeker niet op deze wijze in de media uitlaten.

Ryan was nog helemaal niet klaar voor deze stap! Hij oogde bij ons ook vaak nog te nonchalant zeker bij omschakel momenten en afronding die vaak stierf in schoonheid. Maar ook de media begon te roepen dat hij was uitgeleerd in Nederland en dat roepen ze te vaak en te snel (nu ook weer bij timber die zelfs in de eredivisie kopgoals toelaat omdat hij verkeerd staat of te zwak is) waardoor zo’n jongen dat ook nog gaat geloven. Ik hoop dat Ryan slim is en even met steyn gaat zitten en een goed gesprek voert waarna hij zich laat verhuren aan Ajax of beter terug verkopen aan Ajax en nog 2 jaar zich ontwikkeld tot de topper die er echt in zit.

Ach mensen over in de spiegel kijken bla bla.. In de voetbal wereld gaat het ook om vertrouwen en de kans krijgen. Net een trainer hebben die je wel de kans geeft en het in je ziet zitten. Daar heeft een speler niet altijd invloed op. Daarbij komt kijken dat BM geen top seizoen draaide met ook nog eens een trainerswissel en gedoe in de directie. Gewoon lekker naar een andere club gaan en zo veel mogelijk spelen. Er zijn zat voorbeelden van spellers die bij de ene club niets preseerde/ niet de kans of vertrouwen kregen, en elders de pannen van het dak speelde. Bijv Kevin de bruyne, Mo Salah ga zo maar door.

22 juni 2023 om 16:11

Kan zijn, maar het gaat ook om verstandige keuzes maken. Hoeveel spelers vanuit Nederland presteren direct bij de Europese top ? Zelfs met de subtop heeft de meeste al moeite. Dan is het leuk om naar Bayern te gaan, maar kun je je afvragen of dit de meest verstandige keuze is.

Dit is toch niet echt een verassing? Gravenberch was nog lang niet uitgeleerd bij Ajax in de Eredivisie en wou graag naar het grote Bayern gaan.

Potentie zat, maar die jongen is gewoon te vroeg vertrokken.

Heb je hem gisterenavond zien spelen bij jong oranje één drama. Kon totaal geen potten breken. Daar moet hij de pannen van het dak spelen. Ze zijn niet gek in Duitsland totale miskoop had nog twee jaar bij moeten blijven.

Hoevaak ze ook de credits krijgen voor goed aankoopbeleid, Bayern heeft niet bijster veel succes met shoppen bij Ajax - Gravenberch, Blind en Mazraoui zijn alledrie vrij pijnlijke miskopen.

22 juni 2023 om 18:39

Mazraoui is totaal geen miskoop. Kwam gratis en heeft het verdienstelijk gedaan.

Heb gisteren de pot gezien tegen België o21.. kijk zelden Bayern, maar als ik die pot zag begrijp ik wel waarom hij bankt daar bij Bayern.

Verbaasd me niks, was bij ajax ook veel wedstrijden wisselvallig, maar meneer vond zich zelf klaar voor het buitenland, iets met
Een spiegel…….

Gravenberch heeft zich niet verkeken wat betreft zijn salaris bij Bayern. Keiharde doekoes pakken en op de bank zitten. Het is maar wat je ambities zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren