Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Winnend RKC Waalwijk is voor 99 procent zeker van handhaving

Laatste update:

RKC Waalwijk is officieus zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Het team van trainer Fred Grim moest donderdag van FC Twente winnen en zo geschiedde ook: 2-1. Het was voor RKC de eerste overwinning sinds 20 maart, toen FC Groningen met 3-1 werd verslagen. Door de overwinning heeft RKC nu drie punten meer dan nummer zestien FC Emmen en een veel beter doelsaldo: -19 versus -32.

De eerste helft in Waalwijk was allesbehalve een spektakelstuk. In de eerste dertig minuten werden enkele schoten tijdig geblokt en een vrije trap van Anas Tahiri belandde in de handen van doelman Joël Drommel. Hoewel het team van Grim moest winnen om zich van lijfsbehoud te verzekeren, kwam men niet heel dicht bij een doelpunt. FC Twente probeerde het via Thijs van Leeuwen, een schot voorlangs, en Gijs Smal, een schot waar Kostas Lamprou moeite mee had, maar zonder resultaat.

De start van het tweede bedrijf mocht er absoluut zijn. RKC zakte virtueel naar plaats vijftien door een doelpunt van Danilo, die afrondde na een razendsnelle combinatie met Queensy Menig, in de 47e minuut: 0-1. Het reactievermogen van de ploeg van Grim zorgde echter voor een snelle ommekeer: twee goals in zeven minuten. Tahiri stuurde Thijs Oosting schitterend weg met buitenkant rechts en uit diens pass maakte Sylla Sow de gelijkmaker voor een leeg doel. Niet veel later reageerde Sow het meest alert bij een lage voorzet van Oosting: 2-1.

RKC hield enigszins met hangen en wurgen stand tot het eindsignaal. Zo vroeg heel FC Twente tien minuten voor tijd om een strafschop toen Saïd Bakari de bal wegspeelde en daarbij ook Menig raakte, maar daar wilde de scheidsrechter niet aan. Met dank aan enkele reddingen van Lamprou bleef RKC ook in de slotfase, inclusief zeven minuten extra tijd, overeind. Vlak voor het einde kreeg Danilo ook nog eens de rode kaart van de scheidsrechter, waardoor zijn periode bij FC Twente erop zit.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg knap van Rkc! Ze hebben het echt zelf verdiend hoor. Op doelsaldo zijn ze niet meer te achterhalen, dus het gaat tussen Emmen en Willem II om plek 15. Wordt nog een leuke laatste speelronde, RKC mag je wel stellen, is veilig.

13 mei 2021 om 16:39

Aangezien die nog naar Feyenoord mogen verwacht je wel dat RKC veilig is ja, daar kan iedereen de punten gratis ophalen.

13 mei 2021 om 16:43

RKC heeft een doelsaldo van -19 en Emmen van -32 slimmerik. Dus ja, RKC is helemaal veilig en ik sluit niet uit dat ze er in Rotterdam nog een puntje bij sprokkelen. Ze zijn voetballend niet eens zoveel minder dan Feyenoord.

13 mei 2021 om 16:52

Tenzij VVV een VVV-tje doet tegen Emmen

13 mei 2021 om 19:05

Dan loop ik naakt van hier tot aan Waalwijk.

13 mei 2021 om 20:47

Screenshot gemaakt! 🤣

Een wereldprestatie van Grim en consorten. Gefeliciteerd RKc-fans. Het is jullie gegund. Fc Twente na de winter compleet ingestort zeg. Mazzel dat die voor de winter zoveel punten hadden, anders waren die ook in de problemen gekomen.

13 mei 2021 om 16:50

Klopt hoor, we zijn echt van niveau VVV en ADO in de tweede seizoenshelft. Ben blij als dit seizoen klaar is. We moeten afscheid nemen van al die matige huurlingen zoals Narsingh, Markelo en Ilic en er moeten echt een paar goede aanvallers uit de hoge hoed getoverd worden want daar zit echt het probleem.

13 mei 2021 om 16:53

Die Oosterwolde is wel echt een talent zeg. Begon op een gegeven moment zelfs met steekpasses te strooien.

13 mei 2021 om 16:53

Jongens als Bosch zijn natuurlijk ook totaal niet bijzonder of bovengemiddeld. Dat zijn voetballers die elke Eredivisie club wel rond heeft lopen. De blessures en de krappe bezetting zijn de grootste oorzaak van het verval.

Wat ben ik trots op deze gasten! Veruit het kleinste budget en de meest smalle selectie en dan met bij vlagen uitmuntend voetbal jezelf (voorlopig) direct veilig spelen. We hebben op een gelukkige manier een tweede kans gehad in de Eredivisie en die met beide handen aangepakt. Over het gehele seizoen vrij stabiel geweest, maar weinig wedstrijden echt de mindere geweest en een rijtje aan schitterende goals gemaakt. Als je dan ziet hoe ze er bij ADO, VVV, Willem II en FC Emmen er vaak een potje van maken dan vind ik dit eindresultaat zeer verdiend.

13 mei 2021 om 17:10

Gefeliciteerd

Zeer knappe prestatie die Grim neerzet met RKC door zich op speeldag 33 officieus veilig te stellen. Dat had niemand gedacht aan het begin van het seizoen.

Hoppa lekker RKC, op basis van heel het seizoen ook dik en dik verdiend om nog 1 jaar minimaal Eredivisie te spelen. Hopelijk maken we stappen volgend seizoen en kunnen we net zo succesvol worden als een Fortuna Sittard en
Sparta Rotterdam, want dat is absoluut mogelijk.

Tja, beschamend wat de spelers in de tweede seizoenshelft laten zien. Het is wel duidelijk dat een aantal jongens simpelweg tekort komen voor de Eredivisie. Jongens als Markelo had je helemaal niet hoeven huren. Die heb je in de eigen opleiding ongetwijfeld wel rondlopen. Maar goed, het is vooral zaak dat Streuer deze zomer weer creatief is. Met de blessures van Pleguezuelo, Brama en Cerny zat het ook niet echt mee. In elke linie de sterkste speler geblesseerd zien afhaken is voor elke club een enorme aderlating. Naar mijn mening ook de grootste reden voor het verval.

Gefeliciteerd RKC. Twente is de laatste jaren een zekerheidje voor jullie en dit was vandaag niet anders. Wat was het weer bedroevend slecht van onze kant en wat ben ik klaar met Narsingh en Markelo, oprotten met die gasten. Danilo zien we ook niet meer terug in het rode shirt, hem wil ik wel graag bedanken voor 17 doelpunten, zeker niet gek!

13 mei 2021 om 16:56

Wat was ik blij toen Narsingh erin kwam. Dan weet je zeker dat je op die kant je wat minder zorgen hoeft te maken. Vond Oosterwolde en Brama vandaag erg goed spelen bij jullie, de linkerkant was verder erg zwak (de bal is denk ik wel 6x zonder druk over de zijlijn gespeeld). Zonde dat jullie het zo af moeten sluiten, keek de eerste seizoenshelft graag naar Twente.

13 mei 2021 om 17:04

Hoe Narsingh ooit bij PSV en het Nederlands elftal terecht is gekomen is mij ook echt een raadsel. Hij is redelijk snel maar heeft verder echt niets van een goede aanvaller. Geen goed schot, geen overzicht, weinig balcontrole... Wat een frustraties om hem aan het werk te zien. Er waren een aantal jongens die er bovenuit staken in de eerste seizoenshelft, ook qua druk zetten, coaching en winnaarsmentaliteit, en die raakten geblesseerd. Dan zie je dat wat er over blijft heel erg matig is. Oosterwolde is inderdaad een aardig talent maar die kan als verdediger het verschil ook niet maken natuurlijk.

13 mei 2021 om 23:38

@ruiz_fct - Daar sluit ik me (zoals wel vaker) volledig bij aan. Ik denk ook dat we gewoon naar het grote plaatje moeten kijken. Het is balen omdat we in de eerste seizoenshelft hebben gezien wat er in de ploeg zit als spelers fit blijven, maar uiteindelijk telt maar 1 ding en dat is handhaving tot financiele veiligheid. Als dat eenmaal in orde is, is het linker rijtje weer 'normaal'. Tot die tijd is het afzien en hopen op een stunt (zowel qua resultaten als op de transfermarkt).

Tja je kan al maanden zien dat het mentaal niet helemaal lekker gaat bij Danilo. Is geen schim meer van hoe hij was in zijn eerste maanden. Zodra hij een kans mist zie je hoe gefrustreerd hij is en gaat het koppie weer hangen. Erg jammer want voetballen kan hij wel. Hopelijk kan Ajax hem helpen met wat extra begeleiding zoals een sportpsycholoog en/of een oud spits die hem kan leren hoe hij er mee om kan gaan.

13 mei 2021 om 16:59

De laatste weken ging het juist weer de goede kant op. Vorige week een prachtige goal en vandaag ook weer gescoord. Deze actie was dom maar al met al is 17 doelpunten in dit matige FCTwente helemaal geen slecht eindresultaat toch? Hij komt wel te kort voor Ajax, die zouden er goed aan doen hem nu te verkopen denk ik.

13 mei 2021 om 17:03

Het is een heerlijke voetballer. Moet vorige week nog terugkijken qua samenvattingen dus ik geloof je er op :P . Zou hem graag bij Groningen zien maar ik denk dat hij te duur is. Verwacht ook dat Ajax hem gaat verkopen. Al denk ik dat hij over een aantal jaar echt nog wel iets voor Ajax kan zijn.

13 mei 2021 om 17:08

Danilo zou wel iets voor Groningen kunnen zijn ja. Toen Cerny nog naast hem op het veld stond speelde hij zelf een stuk beter dus misschien groeit ie ook wel mee in het niveau van een beter team. Met Robben naast je wordt natuurlijk elke spits een betere voetballer.

Prima seizoen gedraaid en blijven dan ook terecht in de eredivisie

Poeh. Twente mag ban geluk spreken dat ze goed uit de startblokken waren dit seizoen. Heel knap van RKC met een klein budget en goed voetbal er in blijven.

Ontzettend knap, dit gaat niet meer fout! Proficiat RKC!

Verdiend voor RKC. Spelen heel leuk voetbal voor een degradatiekandidaat.

Ik neem toch aan dat Fred Grim de Rinus Michels award gaat krijgen dit jaar. Ongelofelijke prestatie, de meest knappe imo. Fraser en Ultee wel als goede tweede en derde.

Wat een spanning einde van het seizoen maar heerlijk dat we het gered hebben. Denk ook wel verdient omdat je heel het jaar boven de streep staat. Willem 2 en Emmen succes om plek 16 en 15 word nog spannend .

Yeaaaah!! Blij voor m’n cluppie uit “Wolluk”
Ik moet eerlijk toegeven dat ik hem toch wel een beetje kneep de laatste wedstrijden. Knap van Grim om wel vast te blijven houden aan aanvallend voetbal. Benieuwd naar volgend seizoen, hopelijk kunnen we weer eens een scorende spits contracteren, want de laatste keer dat wii een scorende spits hadden is toch wel de tijd van Ricky Hoogendorp. Oftewel; wayyyy back!

trots op mijn clubje
maar hopelijk volgend seizoen meer punten tegen directe concurrenten
Ado 1 punt
VVV 3 punten
Emmen 3 punten
Wiilem 2 1 punt
Zwolle 1 punt
Fortuna 0 punten
sparta 0 punten

staat wel tegenover
heracles 6
twente 6
maar uitschieters heb je elk seizoen wel

als ze in dit soort wedstrijden meer punten pakken moet het mogelijk zijn om toch met het kleinste budget langer in de eredivisie te blijven met dit spel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren