Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft ziet absolute valkuil voor Louis van Gaal en Oranje in Qatar

Laatste update:

Wim Kieft denkt dat de prestaties van Oranje in Qatar afhankelijk zullen zijn van de fitheid van Memphis Depay, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. In De Telegraaf blikken de vaste columnisten Kieft en Ruud Gullit vooruit op het WK dat zondag van start gaat in de Golfstaat. Kieft vindt met name dat Memphis onvervangbaar is voor het Nederlands elftal.

Mochten Memphis, De Jong en Van Dijk onverhoopt nog wegvallen tijdens het toernooi, ontstaat er een groot probleem volgens Kieft. “Dan hebben we niet genoeg achter de hand. Dit is een goed Nederlands elftal, maar Depay kan je niet vervangen en een tweede Van Dijk hebben we ook niet. Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij zijn meer mandekkers. En Steven Berghuis kan niet wat Frenkie de Jong kan op die positie. Je moet echt de mazzel hebben dat je gevrijwaard blijft van blessures.”

Gullit is iets optimistischer over het geschetste doemscenario. “Er zijn nog wel oplossingen. Daley Blind kan ook op het middenveld uit de voeten en de opbouw verzorgen. Dat heb ik zelf gezien en dat deed hij toen hartstikke goed. In de spits moeten we niet blijven denken dat Luuk de Jong alleen maar pinchhitter is. Die krijgt echt te weinig credits voor wat hij levert. Hij is gewoon een goede speler op die positie.”

Aanstaande maandag zal Oranje sowieso beginnen zonder Memphis, zo gaf bondscoach Louis van Gaal ruim een week geleden aan tijdens een persconferentie in Zeist. Vincent Janssen is naar alle waarschijnlijkheid zijn vervanger in het eerste groepsduel met Senegal. De Afrikaanse tegenstander zal het tijdens dit WK moeten doen zonder sterspeler Sadio Mané. De aanvaller van Bayern München kampt met een beenblessure en moet het prestigieuze eindtoernooi laten schieten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja en zo kan Argentinië niet zonder Messi, Brazilië niet zonder Neymar, Kroatië niet zonder Modric, Zuid-Korea niet zonder Son, Polen niet zonder Lewandowski etc etc. Wat een open deuren weer van Wim.

19 november 2022 om 10:53

Klopt als een bus. Het vorige decennium waren we ook altijd afhankelijk van Robben, Sneijder en van Persie. Geen ramp, is bij elke selectie hetzelfde. Denk wel dat het Oranje van 1998 en 2000 het beste Oranje is na 1974 en 1978. Bizar dat we op geen van die eindtoernooien de winst hebben kunnen pakken.

19 november 2022 om 11:08

100 procent gelijk. In 1992 werd Denemarken Europees kampioen. Met geen enkele wereldster in het team. Succes in het voetbal hangt van heel veel omstandigheden af. Zoals de wil om te winnen. En daarnaar te spelen. En uiteraard ook van de factor geluk.

Depay is superfit. Heeft de laatste weken bijna niets gedaan. Dus daar ligt het niet aan. De Jong heeft ook niet alles gespeeld dus ook fit. Alleen Van Dijk heeft bijna alles gespeeld dus die rust gunnen als de mogelijkheid er is.

Ik vind f de jong redelijk onmisbaar. Maareh zonder v dijk en memphis is natuurlijk een flinke aderlating. Zeker vanaf de kwartfinales heb je ze allemaal nodig. Maareh een open deur dit.

Ruud kan er ook wat van zeg. Blind kan de opbouw verzorgen en Luuk is niet alleen maar pinchhitter. Denk dat Ruud binnenkort het graf van Toetanchamon ontdekt!

19 november 2022 om 10:12

Ach als dit het praat is vd zogenaamde opiniemakers kun je het beschouwen als goed nieuws. Er zijn ook toernooien geweest dat het nederlandselftal ten onder ging aan onderlinge meningsverschillen zoals wk90.

Een team komt in de problemen zonder zijn drie beste spelers. Wat een topanalyse!

19 november 2022 om 10:24

Blind is niet eens belangrijker dan Dumfries.. laten we Blind vooral niet overschatten.

19 november 2022 om 10:33

Dat blinde renpaard heeft afgelopen twee jaar meer toevoegde waarde getoond voor Oranje dan Blind. Niet alleen in verdedigend opzicht, maar ook qua goals en assists.

19 november 2022 om 11:49

Dat blinde renpaard lukt het iig nog om te rennen. Dat kan je van Blind niet zeggen

19 november 2022 om 14:43

Maar het gaat om voetballen. Niet om rennen. Het is tenslotte voetbal. Geen ren bal. Dit wist je toch wel Japie?

19 november 2022 om 17:30

Ik weet dat het geen renbal is, maar rennen is standaard onderdeel van het voetballen. Als je niet meer kan rennen dan moet je stoppen met voetballen

19 november 2022 om 10:49

Zou hem niet eens basis zetten. Een wingback hoeft geen opbouwer te zijn. Daarvoor zijn je as-spelers. Hij is zo langzaam en laat zo'n gaten vallen als hij een keer opkomt dat hij een onverantwoord risico met zich meebrengt. Zelfs al heeft hij een goede pass in de voeten. Vond hem sowieso als opbouwende middenvelder veel beter dan als linksback dus dat zou ik juist wel weer begrijpen.

19 november 2022 om 14:23

Zijn beste positie vind ik linksachter op de tribune

19 november 2022 om 10:56

Hou op zeg. Blind is gewoon een overschatte speler. Is zeker geen bepalende speler en heeft een abonnement op tegentreffers veroorzaken.

Is natuurlijk geen toeval dat je vandaag een account aanmaakt met Blind als profielfoto en dan meerdere keren aangeeft hoe goed hij wel niet is.

19 november 2022 om 12:22

@ari, Blind zet ik ook als eerste op de wedstrijdformulier. Zelfs op drie posities! LB op éã©n natuurlijk, CV en naast Frenkie.

Het is een wereld van verschil zonder Blind. Het team draait niet en dat resulteert plichtmatig en eindeloos tikkie terug en hopen op bevliegingen op lange ballen van achteruit. Ja, je kan een goal tegenkrijgen bij een counter, omdat Blind zo hoog staat. Maar Blind aan de bal is superieur, dat zorg wel voor gevaar waar hij meestal een voorassist creã«ert.

Malacia is een goede back-up. Een goede vervanger achter Blind. Die komt er wel! Aan Wijndal heb je eigenlijk helemaal niets aan. Die loopt doelloos naar de achterlijn en krijg vervolgens geen bal. Die denkt nog steeds dat hij samen speelt met Idrissi in AZ tijd. Dat was een goede tandem. Maar in Oranje werkt dat niet voor hem.

19 november 2022 om 12:33

Bedankt voor het lachen op deze zaterdag, had ik ff nodig.

Frenkie en Van Dijk ok maar Depay? Waarom wordt die jongen zo opgehemeld? Subtop spits die vooral heeft gescoord tegen kleine landen in de talloze interlands die tegenwoordig worden afgewerkt. Een spits als Luuk de Jong had makkelijk die moyenne behaald als hij altijd basis stond
Er is echt helemaal niets bijzonders aan de voetballer Depay, in het buitenland weet iedereen dat, en hij heeft dan ook een transferwaarde van nog geen 20 miljoen
Bizar hoe zulke middelmaat wordt opgehemeld, zeker voor een land dat ooit beroemd was om zn surplus aan wereldklasse aanvallers

19 november 2022 om 11:29

#splijtpass, eindelijk iemand die het ook ziet. 100% gelijk!!!!

Zeer gedurfde analyse! Je bent afhankelijk van je beste spelers. Wie had dat gedacht.

"gullit is iets optimistischer over het geschetste doemscenario. “Er zijn nog wel oplossingen. Daley Blind kan ook op het middenveld uit de voeten en de opbouw verzorgen. "

Oh wow... Hoe dan? Hoe kun je serieus verwachten dat Daley Blind op het middenveld een team kan dragen wat wereldkampioen wil worden? De man heeft bij Ajax al bewezen op die plek gewoon niet (meer, voldoende) uit de voeten te kunnen...

Van Basten kwam in 1988 uit een blessure en niet wedstrijdfit aan op EK. De rest is mooie geschiedenis geworden

19 november 2022 om 11:39

Van Basten was wel een klasse of 5 beter

Om eerlijk te zijn vind ik dat het Nederlands elftal genoeg kans maakt om ver te komen, ook zonder Depay.
Maar dat valt of staat niet door Depay, maar door namen als Pasveer, Blind, De Ligt en Gakpo. Dit vind ik de vier zwakste namen in de selectie. Als zij de voorkeur krijgen, komt nederland niet heel ver.

19 november 2022 om 10:58

Wat doen de ligt en Gakpo nou weer in dat rijtje?

Dat er gewoon nog steeds "kenners" zijn die Luuk De Jong als basisspeler in Oranje zien...

Kieft heeft wel gelijk maardat is ons probleem altijd geweest en ook niet zo gek als klein landje. Voor grote landen als Frankrijk, Brazilië of Duitsland speelt dat veel minder.

Wat fantastisch van Kieft gezien. Jammer alleen dat hij zo op de oppervlakte met zijn argument blijft. v Gaal heeft bijv. ook een probleem als alle 26 spelers vlak voor een wedstrijd aan de schijterij zitten. Misschien heeft hij ook een probleem als de hele selectie besluit om ecstasy vlak voor een wedstrijd te nemen. Of stel je eens voor wat voor probleem v Gaal heeft zodra alle 3 de keepers besluiten dat ze alleen gaan spelen als ze in de spits worden opgesteld.

De uitdrukking open deuren intrappen doet echt geen recht aan hoe vanzelfsprekend het is dat je een probleem hebt als je 3 beste spelers uitvallen.

Ha ha ha wat een opendeur van Kieft. :D Ik denk dat het succes van Argentinië afhankt van de fitheid van Messi.

:T

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren