Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wim Kieft vindt één Ajacied totaal onbegrijpelijk: ‘Hij raakt gvd geen bal man!’

Maandag, 18 september 2023 om 20:12Mart van Mourik • Laatste update: 21:15

Wim Kieft is niet te spreken over de houding van Steven Bergwijn. In de podcast KiefstJansenEgmondGijp laat de analyticus weten dat hij zeer verbaasd is over het interview van de aanvaller van Ajax, die na afloop van de verliespartij tegen FC Twente (3-1) zijn eigen ploeggenoten voor de bus gooide zonder namen te noemen.

“Ik heb nog geen enkele speler gezien die kan voetballen”, oordeelt Kieft over de Ajax-selectie. “En dan zie je ook dat zo’n jongen als Bergwijn aanvoerder is. Hoe kan hij nou aanvoerder zijn? Die selectie is uiteindelijk ook pas twee weken bij elkaar, en er zat ook nog een interlandperiode tussen. Dan gaan Steijn en Bergwijn roepen dat er wat mankeert aan de inzet, maar die gasten hebben geen idee wat ze moeten doen. Aan de ene kant zijn het geen goede voetballers; aan de andere kant weten ze niet eens hoe Ajax wil voetballen.”

Bergwijn klaagde na afloop van het duel onder meer over het gebrek aan inzet en passie bij zijn ploeggenoten, en wees onder meer naar ‘nieuwe spelers’. Kieft snapt de kritiek totaal niet. “Dan gaat Bergwijn na de wedstrijd ook roepen dat hij er klaar mee is en passie wil zien. Maar hij raakt gvd zelf geen bal man! Hij is voor zoveel geld gekocht! Maar je gaat dan toch niet die jongens voor schut zetten en laten vallen. Het grote afschuiven is begonnen bij Ajax”, aldus de oud-spits.

René van der Gijp sluit zich volledig aan bij Kieft. “Ik heb niet eens een speler gezien die een beetje kan voetballen. Een beetje kunnen voetballen is dat je ziet dat die bal verkeerd gaat, maar dat hij wel de intentie had om een medespeler te bereiken. Maar Mannsverk! Wat is dat nou joh? Wat is dat, Mannsverk? Heeft hij voorheen ergens gevoetbald?”, lacht Van der Gijp.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door henkiekoffie)

Helemaal mee eens. Die Bergwijn heeft echt nog geen pepernoot geraakt. 0,0 beleving en uitstraling, dit zou nooit je aanvoerder mogen zijn

18 september 2023 om 20:38

Dure miskoop uit vorige tijdperk. Dat niemand toen zei, doe maar niet.
32 miljoen is echt te veel.

18 september 2023 om 21:29

Ja en dan nog Brobbey halen voor bijna 20, die twee hebben gewoon 50 miljoen gekost en kunnen echt helemaal niets. Is de markt in SA nog open?

18 september 2023 om 21:34

Hij was op dat moment wel echt op schot ook als spits bij het Nederlands elftal. Begon ook verschrikkelijk goed bij Ajax. Alsnog natuurlijk eens dat het veel te veel geld is geweest. Voor tussen de 20-25 had je kunnen denken: 'zo'n Nederlandse speler is vaak te halen.' Boven de 30 op voorhand al erg veel.

18 september 2023 om 21:45

vorig tijdperk? Hij speelt er pas 1 jaar toch?

18 september 2023 om 21:36

Heeft veel diepgang, maar in het combineren in de kleine ruimte (het zogenaamde Ajax-DNA) heb ik hem nooit zien uitblinken. Daarbij is hij, voordat hij naar het buitenland ging, zeker niet onbetwist de beste speler van de ED geweest. Iets dat bijvoorbeeld een Depay of Ziyech wél waren. Bij het bedrag dat er voor hem betaald werd en de rol die hij nu krijgt toebedeeld, mag je dus zeker een vraagteken zetten.

Laten we vooral iedere keer verbaasd blijven reageren op de onzin die Steven uitkraamt. Die jongen is in een rol gezet waarin hij absoluut niet uit de verf komt en zichzelf iedere keer voor joker zet. Kan ie daar wat aan doen? Nee...

We weten ook dat we niet van hem hoeven te verwachten dat hij de boel op sleeptouw neemt. Dus laten we stoppen met die gespeelde verontwaardiging. Dit weten we allemaal...

18 september 2023 om 20:25

Dat we het wisten/weten maakt het toch niet minder erg? Als er een probleem is, moet je dat (blijven) benoemen en oplossen. Zeker op het niveau van Ajax moet je gewoon het beste nastreven en als Bergwijn in die rol tekort schiet, moet je hem daar weghalen.

18 september 2023 om 20:26

Ja je moet hem weghalen uit die rol, niet bij ieder interview roepen dat ie onzin uitkraamt. Dat weet je namelijk van te voren en kun je hem niet aanrekenen.

18 september 2023 om 20:37

Hij mag ook wel zelfkennis hebben. En als hij dat niet heeft mag hij er wel voor zorgen dat hij mensen (bv zaakwaarnemer) om zich heen heeft die hem duidelijk maken dat dit niet in zijn belang is. Kortom, zijn keuze en hij moet er zelf maar iets aan doen. Tot die tijd mag hij elke keer op zijn gebreken gewezen worden.

Alle verwachtingen die er over het aanvoerderschap van Bergwijn waren zijn tot nu toe dubbel en dwars bevestigd. De aanfluiting die iedereen, behalve Steijn, zag aankomen. En toch moet ik het hier ook opnemen voor Steijn, want Mislintat (en daarvoor ook H2/Van der Sar) hebben alle spelers met natuurlijk leiderschap de deur uitgewerkt en nagenoeg geen vervanging teruggehaald die dat kan compenseren. Op Sutalo en Sosa (hopelijk) na zijn het nagenoeg allemaal spelers wiens handje vastgehouden moet worden en/of geen strijdbaar karakter hebben. Met zo'n ploeg kan je, alleen daarom al, eigenlijk geen succes verwachten. De vorige goede periode kenmerkte zich ook door het hebben van veel ervaren, strijdbare spelers en zeer hongerige jonge talenten. Nu zijn het grotendeels mentale zwakkelingen en jonge talenten zonder pit. Hier moet structureel de zweep overheen om dit werkend te krijgen, want deze spelersgroep gaat dat zelf onderling niet doen.

18 september 2023 om 20:25

Het is inderdaad onvoorstelbaar dat deze jongen is uitgekozen, terwijl letterlijk iedereen wist dat hij totaal ongeschikt was. Het is net zo onbegrijpelijk dat er een selectie staat met nul leiderschap. Op elk vlak zijn er onbegrijpelijke keuzes gemaakt.

18 september 2023 om 20:27

Ik vind Berghuis de enige logische aanvoerder in deze gemankeerde selectie.

Daar moet je in je aankopen toch rekening mee houden; zeker als je Tadic zo gretig laat gaan.

18 september 2023 om 20:35

Klopt, maar die wilde zelf ook niet.

18 september 2023 om 20:40

Wat heel begrijpelijk en verstandig is. Dat had Bergwijn natuurlijk ook moeten doen. Maar nee, die is nog altijd van mening dat het beter is als hij dat wel doet… pff. En als kers op de taart speelt hij ook nog als een natte krant. Jippie wat mogen wij blij zijn met Bergwijn.

18 september 2023 om 20:43

Jammer inderdaad dat Berghuis geen aanvoerder wou zijn. Want dat is eigenlijk met afstand de meest logische keuze. Ik weet niet of Sutalo goed Engels kan maar als die dat niet kan heb je weinig aan hem als aanvoerder. Jammer want nu heb je eigenlijk geen echte leider in de selectie bij Ajax...

18 september 2023 om 20:49

Maar dit zag je vorig seizoen ook al behalve bij Tadic en Alvarez dat de rest van de selectie slappe hap is en vooral de jongens uit eigen opleiding de kantjes ervan af lopen. Snap dan ook totaal niet dat ze na Schreuder en Heitinga nu weer voor een "people manager" met Steijn zijn gegaan.

Is het nou zo moeilijk om gewoon een trainer aan te stellen die voetbal op plek 1 2 en 3 heeft staan.

18 september 2023 om 21:00

Wat je zegt klopt, maar die spelers staan er nog steeds in of zitten nog dicht tegen de basis aan.... Gorter, Rensch, Taylor, Brobbey had je alleen daarom al door moeten selecteren. Daarnaast hadden we vorig seizoen ook nog Klaassen als strijder en, in het begin, zelfs nog Blind en Tagliafico als ervaren en strijdbare krachten. Nu hebben we een ploeg die een trainer als Van Gaal nodig heeft. Iemand die elke training scherpte en 100% inzet verlangt en een uitstekend (passend) spelsysteem erin kan slijpen. Blijf erbij dat Bosz een realistische, goede trainer voor ons had geweest. Die weet precies wat hij wil, heeft aangetoond door te kunnen selecteren (ook op mentaliteit) en kan een speelstijl erin slijpen. Dan moet je als TD echter ook de input van de trainer meenemen en dat wil Mislintat niet...

18 september 2023 om 21:23

Ben het met je eens, Mislintat en daarvoor H2 valt dit meer aan te rekenen dan Steijn. Zeker toen Tadic vertrok had er gekeken moeten worden naar spelers met leiderschapskwaliteiten.

18 september 2023 om 21:52

Dat klopt, maar als je die niet kan vinden zorg dan minimaal voor 25-jarige spelers die zelf niet gecoacht hoeven worden. Nu hebben we nagenoeg alleen jonge, buitenlandse talenten die zelf nog sturing nodig hebben. Dat werkt niet.

Grootste miskoop ooit. Hoe kan je deze knakker voor 32 mil halen. Voor 5 mil breng ik hem zelf weer op de fiets weg.

Bergwijn is de allergrootste miskoop van Ajax ooit, als je kijkt naar het bedrag en de tijd.

Bij Spurs was het al helemaal niks.

Onbegrijpelijk dat zo’n speler aanvoerder is en dan zie je dat Steijn gewoon echt geen idee heeft

Bergwijn is wereldkampioen in schijnagressie en schijninzet.. de enige keer dat hij op het wk “agressie en inzet” toonde, was toen die alweer lang en breed gewisseld was en er een opstootje was. Wel met 2 man ertussen uiteraard.
Bergwijn is iemand van de alibi-sliding. Net doen alsof je hard werkt door sliding te maken. Net doen alsof je voorop in de strijd gaat, terwijl je op het veld niks gepresteerd hebt, na de wedstrijd in een interview je team omverschoppen terwijl het voor jezelf een raadsel was waarom je op het veld stond.

Echt alles wat fout kan gaan gaat nu fout, maar ik vrees nu wel voor het ergste, want ik zie niet 1 iemand die ik het toevertrouw deze ploeg bij de hand te nemen, van de directeur tot de laatste speler..

18 september 2023 om 20:34

Volgens mij was het Bergwijn die in de laatste minuut met Propper meerende om hem op de eigen achterlijn met een sliding van afwerken afhouden. Denk dat hij niet geschikt als aanvoerder is maar ik zag hem gisteren toch echt veel echte meters maken.

18 september 2023 om 20:37

Soms heeft hij ook zeker opvliegingen/wedstrijden waarin hij veel vuiler meters maakt en hard werkt, maar dat is eigenlijk het minimale dat je van elke speler mag verwachten qua inzet en levert hij ook vaak niet eens.

18 september 2023 om 22:02

Eind vorig jaar is hij echt meer gaan rennen en dat heeft doorgetrokken dit seizoen. Zoals gezegd zie ik in hem geen aanvoerder en levert hij voetballend niet eens in de buurt van wat je hem mag verwachten maar heb niet het idee dat het aan zijn inzet ligt.

Dat gezegd hebbende zou ik hem graag als dubbele 10 samen met Berghuis willen zien in de kerstboomopstelling van Co adriaanse. Dan hebben ze beide de ruimte om bepalend te zijn. Bouw je met 3 middenvelders erachter aan wat meer zekerheid en heb en backs als Sosa en Gaaei de ruimte om mee op te komen.

18 september 2023 om 22:12

Een uitspatting die hij een 1 of 2 keer heeft per wedstrijd. En in geval propper in de laatste minuut, 1-3 achter, niets meer te winnen. Maar wat is zijn impact qua "inzet"? Volgens mij nul. En een keer een balletje blokken of een keer achter je man aan rennen, dat hoort er wel klein beetje bij en dat zal die inmiddels dit seizoen wel een keer gedaan hebben.

Je zegt het zelf ook, hij is niet geschikt als aanvoerder. Maar om voor de camera volledig overtuigd het over inzet gaan hebben en wil om te winnen, dan val ik van me stoel hoor.

Die jongen kan lekker voetballen in een goed draaiend elftal waar hij niet de grote jongen is. Maar verder.. ik zie het niet iig.

Steven Bergwijn is de grootste miskoop uit de geschiedenis van de Eredivisie. Van een speler die 32,5 miljoen kost had je verwacht dat hij met kop en schouders erbovenuit steekt en de ploeg op sleeptouw helpt. Zoals een Tadic dat in 2018 bijvoorbeeld had gedaan. Maar ja 1,5 jaar verder en die kerel bakt er nog steeds weinig van en dat voor iemand die al ervaring heeft gehad bij PSV in de Eredivisie. En dan maak je hem ook nog is aanvoerder terwijl die in niets een aanvoerder is. Die man hoort gewoon op de bank te zitten. Geef Forbs maar is een paar wedstrijden...

18 september 2023 om 20:51

Gelukkig kunnen we snel een bod vanuit Saudi Arabië verwachten, als je Bergwijn met minder dan 10M verlies kan verkopen is het een godswonder, die heeft echt geen moment van klasse laten zien. Met Forbs en Godts hoeven we niet eens een vervanger te halen, kan dat geld mooi naar een speler voor de rechterkant.

18 september 2023 om 21:19

Bergwijn is toch ook wel de minste van de vleugelspelers die psv de afgelopen jaren heeft verlaten. Ik schatte Depay, Mertens, Gakpo en Lozano allemaal veel hoger in dan Bergwijn. Zelfs een Madueke had meer talent. Bergwijn lijkt wel een American Football speler.

18 september 2023 om 21:27

Nooit van ene Bruma gehoord? Bergwijn was gewoon prima bij PSV. Aan het begin erg wisselvallig maar z'n laatste seizoen was die echt goed. Ik vind het oprecht jammer dat het daarna voor hem bergafwaarts is gegaan. Geloof niet dat hij het hart op de verkeerde plek heeft.

Vo-lle-dig mee eens. Kieft heeft geen fijne manier van communiceren, het komt er wat moeilijker uit. Maar ik ben het zowat altijd met hem eens. Maar kritiek hebben op Bergwijn mag kennelijk niet. Ik kan geen andere reden bedenken waarom kritiek anders uitblijft. Gekocht voor meer dan 30 miljoen, verdiend miljoenen per jaar en blinkt uit in meehobbelen. Die gozer moet de hele competitie aan gort spelen! Verder is het een rustige introverte jongen waar nauwelijks een zinnig woord uit komt. Als aanvoerder niet geschikt. Bergwijn is een van de laatste die in de kleedkamer schreeuwt en in het veld de lijnen uitzet. Van Tadic als aanvoerder naar Bergwijn als aanvoerder is het zelfde als de vrije val die Sunderland heeft gemaakt.

Verder zeurt iedereen dat men “Ajax” wil zien. Maar de hoofdcoach, technisch directeur, algemeen directeur en de meerderheid van de selectie hebben niks te maken met dat Ajax DNA. Die kennen dat helemaal niet. Beetje vreemd om dan Ajax DNA te eisen. De hele inboedel is veranderd!

18 september 2023 om 21:06

Dat laatste klopt, maar dat is niet acceptabel én juist het probleem. Dat deze ploeg zo ver afstaat van alles waar Ajax voor staat doet juist pijn. Als Ajacied mis ik herkenning in elke divisie bij Ajax (van RvC tot selectie). De filosofie die bij de club hoort en aan de basis stond voor alle successen die de club heeft gekend is overal uitgesloopt. De conclusie die jij trekt is terecht, maar doet echt pijn. Wat er nu gebeurt gaat niet werken bij Ajax, maar er is een gigantische ommekeer nodig om de weg terug in te zetten. Een ommekeer die normaal gesproken alleen Cruijff kon realiseren. Misschien nu nog Van Gaal, maar of die daar zin in heeft...

Ik snap ook niet waarom Berghuis geen aanvoerder is. Die neemt in het veld nog wel een beetje de leidersrol op zich en is daarnaast duidelijk in communicatie.

Die Bergwijn is een gigantische aanfluiting en miskoop.

18 september 2023 om 21:28

Berghuis wilde niet, waarschijnlijk vanwege zijn feyenoord verleden.

Terecht! Het zal tasten in het duister blijven waarom Steven in vredesnaam tot aanvoerder is gebombardeerd. Daarnaast brengt hij totaal niet wat er van hem verwacht wordt, zeker gezien zijn hoge transfersom.

18 september 2023 om 21:29

Wie heb je anders? De enige waar mensen mee komen is Sutalo, maar die is er nog maar net. Die viel gisteren ook door de mand.

Op tiktok ben ik losgegaan op die Linksbuiten zn naam wil k niet meer noemen, maar ik hoop dat hij het filmpje ook ziet. Ben hem helemaal zat.

Mannsverk moet je de tijd geven. gozer staat stijf van de zenuwen die kan wel echt wat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Vitesse6-5
15.Ajax5-3
17.FC Utrecht3-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder60
B. BrobbeyAanvaller63
J. GorterKeeper60
Carlos ForbsAanvaller60
B. van den BoomenMiddenvelder50
S. BergwijnAanvaller43
C. AkpomAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 4 3 1 0
2022/2023 Ajax 32 12 0 0
2021/2022 Tottenham Hotspur 25 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren